|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Witam brzuchatki
![]() I znowu udało mi się być pierwszą na wątku w tym tygodniu Już drugi raz hehe Ale przynajmniej nadrobiłam co wczoraj naskrobałyście ![]() Od piątej co jakiś czas jestem skopana przez moje cudowne maleństwo i jakoś spać mi się nie chce
|
#4292 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
ja również witam (chyba poierwszyb raz tak wcześnie
![]() kciuki za dzisiejsze wizyty i kolejne gtygodnie my zaczynamy 29tc!!! )))uciekam po prysznic bo dziś zakupy i wyjazd nad jeziorko a jeszcze bank muszę zzałatwi,ć i urząd powiem Wam, że ja chcę juz wrócić do Lublina!!! po tygodniu tutaj znów nienawidzę stolicy;l(((( iwona |
|
|
|
#4293 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
nie było mnie raptem dwa dni, a tu tyle do nadrabiania od kilku dni znowu nasiliły mi się skurcze mam nadzieje, że mi przejdzie ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Gratuluję wczorajszych wizyt Nasze dzieciaczki coraz większe A wydaje sie że tak niedawno miały po kilka centymetrów i ważyły gramy. Ależ ten czas leci ![]() Mocno zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Ja też jestem przeciwnikiem chodzików, niech dziecko zacznie wtedy kiedy przyjdzie jego czas W końcu zapowiada się ładny dzień i mam nadzieje że juz tak zostanie ![]() Zaraz musze upiec biszkopt a po południu zrobić tort bo mój mąż ma dzisiaj urodziny. Staruszek kończy 31 lat ![]() Miłego dnia
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski. Wpadłam na chwilę się przywitać i spadam się "gachować" do lekarza, ciekawe jak bobra podstrzygę...na poczekalni od razu zacznę się drapać...ehh nienawidzę tego. Wprawdzie ugs o 13 ale jeszcze kilka spraw do załatwienia w mieście, a że dzisiaj piątek to i korki będą pewnie.
Planuję kupić buty na wesele, ale kompletnie nie wiem jakie? Brumek dobrze ze z malutką wszystko dobrze, lubię szczęśliwe zakończenia. AgaG smutne to, przykro bardzo.. Dziewczyny z Mielca/Rzeszowa a zdjęcia to robiłyście na spotkanku? Ania ale masz duże dzieciątko, jejku zaraz możesz rodzić. to już tuż tuż. Mykam pod prysznic, nie wiem czy zajrze przed wyjściem, i nie pisać mi tu dużo bo Was ![]() i kciuki mocno trzymać za Naomcię moją.
|
|
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja
brumku super, że tak się dobrze skończyło ![]() aga jej to przykre bardzo jak dzieci odchodzą... trzymam kciuki za wizyty ![]() ale dzieciaczki już nam rosną...Ania Twój to już kawał chłopa ![]() ciekawe ile moja kruszynka już waży??? usg mam dopiero 25 maja... ale sądząc po sile kopniaków to jest już z niej spora dziewczynka
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Pati
Ja też już wstałam, zastanawiam się czy nie pojechać w miasto. Koleżanka sie wyprowadza i pomyślałam, że jej kupię takie worki które powodują, że możesz do nich dać sporo ubrań, a potem używając odkurzacza zmniejsza się jego pojemność. Tylko nie wiem gdzie u mnie to znajdę!? Maż pojechał na montaż, do południa jestem sama ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Zapomniałam ![]() Dzisiaj zaczynamy 28 tydzień Można zaobserwować momenty czuwania płodu. Pojawia się faza REM. Mózg zaczyna nabierać charakterystycznych rys: bruzd i zwoje. Na twarzyczce pojawiają się brwi i rzęsy, a na głowie włoski. Maluch od ostatniego tygodnia urosł o kolejny centymetr i przybrało na wadze o kolejne 100g. |
|
|
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez witam!
Znad sniadania... piekna pogoda bedzie, a przynajmniej cieplej niz wczoraj. A dzis pasowaloby troche posprzatac, zeby jutro nie latac ze szmata... Ktos ma dzisiaj wizyte? Jesli tak, to kciuki juz odpalam. |
|
|
|
#4299 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
balam sie zy nie bede musiala do szpitala jechac eh, ale byle do wtorku do wizyty i zobaczymy jak tam moja szyjka trzymaj sie Kochana Ja dzis juz po badaniach i po sniadanku i leze kompletujac na allegro kolejna czesc wyprawki milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
jutro zaczynasz 29 ![]()
|
|
#4300 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Kochane mamusie i ich brzusie
![]() Ja wstaje bo musze sie zebrac pazury pomalowac u nog a wieczorem jade do domku bo w niedziele tescia imieniny (Stanisława)Dziewczyny mam jeszcze pytanie bo ja w czwartek wybieram sie do siostry do stolicy i tak sie marwie troche co bedzie jesli zus mnie w tym czasie nawiedzi na kontroli nie mam zwolnienia lezacego.
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki
zanim Was nadrobię, napiszę relację z wizyty u gina bo wczoraj nie miałam siły włączyć kompa wieczorem, padłam jak kawka...Z Mają wsio ok. Rośnie nam dziewucha - ma już 1300 g, serduszko ładnie pracowało, no i nasza mądra dziewczynka ustawiła się już główką na świat Wszystkie wyniki w normie, krew jak zwykle super, mocz ok, choć na moje wysokie ph mam zwiekszyć dawkę żurawitu i dużo pić, krzywa cukrowa też ok. Niestety gina zaniepokoiło to, że co raz częściej twardnieje mi brzuch zbadał mnie dokładnie - na szczęście szyjka zamknięta, trzyma, ma 32 mm, ale aby dmuchać na zimne, mam brać luteinę dopochwowo dwa razy dziennie, no i kontrola za 3 tygodnie, a nie za 4 jak zwykle to bywało. No i mam się oszczędzać i odpoczywać, choć już bardziej oszczędzać się nie da to tyle![]() Idę nadrabiać
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
A powiem Ci,że Ja z tego ciemna jestem jakoś doliczyć się nie mogę
![]() Na suwaczku piszę, że jestem w 28 tyg ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw43e3k50d00nxj.png Jak idę do gina to zawsze mi mówi takie tyg jakie mam jak na suwaczku muszę sobie to poukładać.Ja mam wizytę w czwartek i np na suwaczku pisze 25 tydz i 6 dzień, to ona pisze że 25 tyd ciąży jest, a w pt już teoretycznie jestem 26 tyg. A dupa nie wiem. |
|
|
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
Jak na zwolnieniu nie masz napisane że leżące to nie masz sie czym martwić.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.pracaizdrowie.com.pl/content/view/290/3/ teoretycznie powinnas powiadomic zus ze wyjezdzasz do siostry bo np. masz tam lepsze warunki opieki. tylko jesli to jest tylko na kilka dni to chyba nie ma sensu... nie masz nakazu lezenia, nie masz tez nakazu siedzenia w domu i czekania na orzecznika zus. zawsze przeciez mozesz jechac na konsultacje do stolycy
|
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4306 | |
|
Rozeznanie
|
karolinee1983 za wizyte
duza dziewczynka juz Cytat:
![]() a jutro bedzie pisalo - 28 tydz 1 dzien - czyli pierwszy dzien 29 tyg ![]() a lekarze przewaznie poslugują sie wiekiem ciązy ze skonczonych tygodni dlatego skonczony masz 28 (natomiast zaczety 29) ![]() i tak bedzie pisal lekarz 28 tyg ![]() chociaz moja lekarka zawsze wpisuje dokladnie tygodnie i dni np 30/4 (30 tydz 4 dzien) ![]() U nas jeszcze 63 dni do terminu jutro zaczynam 32 tydzien
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-06 o 09:21 |
|
|
|
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
I Ja sie witam
![]() leniwie i słonecznie jem Sniadanko i na jakis spacer musze isc......odkad mnie lekarz zrownal z ziemia z ta waga to postanowialm sie za siebie wziac sam nie chce zeby Igor mial tlusta matke...... wiec codziennie rano na sniadanko platki kukurydiznae (najzwyklejsze z mlekiem) ograniczenie slodyczy ziemniakow makaronu itp do min. i zero bialego pieczywa moze pomoze......... ![]() zanetka - sukieneczka jest boska ale no mi sie niestety nie przyda ![]() do poludnia...eh moj pracuje teraz do 17 wiec do 18 jestem sama ![]() aga, brumek - historie....hisotri....sa mo zycie iwona - a to zapraszam wracaj ![]() kindzia - ojej to oszczedzaj sie kochana odpoczywaj duzo i lez margaret - moj maz w tym miesiacu tez ma urodziny ale konczy okrogle 35 lat ![]() aga - smacznego ja tez palaszuje ![]() za rozpoczete tc ![]() za wizyty
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-06 o 09:24 |
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie można znaleźć liczniki ile dni do końca?
Ja znalazłam tylko, że 2 miesiące 3 tyg i 2 dni
|
|
|
|
#4309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udanej wizyty ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() ciekawe ile moja córcia waży - dowiem się dzisiaj mam nadzieję bo idę po południu na wizytę, więc proszę o ![]() no i jak tam moja szyjka będę wiedzieć bo ostatnio brzuch mi twardnieje trochę i się martwię czy się szyjka nie skróciła od ostatniej wizyty miesiąc temu... ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- ![]() mnie tez czeka to samo za 77 dni
|
|
|
#4310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaloz sobie suwaczka tu podane jest tu w dniach i w tyg do konca ile zostalo i dzidzia jak wyglada
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj gin też zawsze wpisuje dokładnie tygodnie i dni ale jakoś inaczej liczy bo o jeden dzień różnicy niż wg mojego suwaczka
|
|
|
#4312 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też mam nadzieję, że nasza Maja w chłopa się nie zmieni już, bo przyzwyczailiśmy się do niejCytat:
Cytat:
i nie martw sięCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u mnie zostało 67 dni ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1588390714 http://allegro.pl/show_item.php?item=1588391107 wczoraj wylicytowałam, co sadzicie?
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-05-06 o 09:35 |
|
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny
zauwazylam cos dziwnego od 2 dni skora no moim brzuchu poprostu sie luszczy jest caly bialy mimo samorwania oliwka itp. czy to poczatek rozstepow czy poprostu dletego ze skora sie rozciaga?????? Powiedzcie mi prosze bo zaczynam panikowac ze to ROZSTEP atakuje
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-06 o 09:50 |
|
|
|
#4315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja głupieje ![]() Sweet że nie możesz jeść białego pieczywa to na dobre Ci to wyjdzie! A makarony są wieloziarniste, które maja duży wpływ na przemianę materii, ziemniaki od czasu do czasu nie zaszkodzą, a nawet mają dużo potasu w sobie więc jest ok. Ja bardzo rzadko jem ziemniaki, bo mój maż ich w ogóle nie je ryż możesz jeść brązowy też bardziej zdrowy, ale okropnie długo się gotuje.A płatki kukurydziane jesz? Kiedyś oglądałam, że tak naprawdę płatki nie mają jakiegoś super wpływu na zdrowe odżywianie, że lepiej zjęść bułkę ciemną np ze słonecznikiem, sałata (żelazo, kw.foliowy) pomidor, ser chudy i np szczypiorek. Ja polecam zwykły jogurt naturalny do tego powidła np truskawkowe! PUSZNOŚCI!! ( powidła kupujemy w Bierdonce i jogurt naturalny i robimy sobie sami jogurty do tego ewentualnie płatki typu owsiane itp) |
|
|
|
|
#4317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu liczysz jak zwykłą matematykę ![]() 27 + 1 = 28 czyli 27 tygodni + 1 tydzien (7dni) = 28 tygodni
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszło mi 84 dni. Dużoo nie? ![]() Dziękuje Muszę iść powoli robić rozczyn do pampuszy
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
Mi zostało dokładnie 70 dni
chyba czas w końcu wziąć się za kompletowanie rzeczy kciuki za wizyte
|
|
|
|
#4320 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I don't rememberCytat:
![]() |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

Już drugi raz hehe 

od kilku dni znowu nasiliły mi się skurcze
mam nadzieje, że mi przejdzie 
Nasze dzieciaczki coraz większe 

i zobaczymy jak tam moja szyjka

zębole