|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
ciekawe czy dziewczyna dostanie darmowe przejazdy PKP
![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...Wilenskim.html swoją drogą chyba ukrywała ciążę skoro urodziła na dworcu i nie szukała pomocy
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-05 o 16:46 |
|
|
|
#4202 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
no, niech sie nie wyglupiaja, bo ja tez mam zamiar kupic ze 3 komplety dla malutkiej za jakis miesiac
Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-05-05 o 16:48 |
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
1.ja kocyków polarowych i polyestrowych nie kupuje bo dziecko sie poci
![]() 2.butelki mieliśmy praktycznie wszystkich firm.Ale przy kolkach tylko dr.browna działały dlatego teraz takie kupię odrazu mam jeszcze Lovi3.przy porodzie mogłam pic ale małe łyki położna mnie przecierała wilgotka szmatka nie kazali zbyt duzo pic w razie gdyby cc mieli robic dostawałam kroplowki na wzmocnienieyou ja też muszę kupić jakieś spanie dla małego.I nie wiem czy dla bobasa kupic kołyske czy dla duzego łozko ale bym chciala z barierka.Narazie nie mam miejsca na lozko
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to co kupiliśmy ma teraz rozmiar 140x80cm więc nie zajmuje aż tak dużo miejsca jak te duże które od razu mają jakieś 200cm długości i takie też by nam nie weszło do sypialni. W sypialni mamy już swoje łóżko 180x200, łóżko Filipa, łóżko Lilki, komoda/przewijak i dwie szafy wiec już zagracone na maksa a jeszcze chcemy dokupić komode na ubranka
|
|
#4205 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka nie świruj :P Stać mnie na drożdżówke
![]() ![]() Ja to się naoglądałam i naczytałam o porodach w wodzie, że sama bym chciała. Ale, że u nas w szpitalu nie ma to po marzeniach youyou wcale nie musi być zagracone jak macie mega sypialnię :P
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
you ja też muszę kupić komodę i jakieś spanko.Ale nie wiem kiedy sie wkoncu przeprowadzimy i nie wiem co mi będzie pasować
ogólnie u mnie same niejasności ![]() obecnie mamy w pokoju -komode -szafe dwudrzwiowa -stolik -2 foteliki -łozeczko -tapczan my mamy te minus ze mamy 2 pary drzwi.jedne sa z pokoju do pokoju a drugie na korytarz.Mieliśmy te z pokoju do pokoju zlikwidowac ale tamte sa waskie i bysmy zadnych mebli nie wynieśli.I mamy piec w scianie to duza przestrzen do ustawienia nam odpada
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-05-05 o 17:11 |
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i zapomniałabym macie Wszystkie co do jednej całuski od nerolki
Laski, które nie mają dostępu na forum, a chcą mieć- dajcie znać. Warunkiem jest udzielanie się, a nie tylko czytanie :P
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-05 o 17:20 |
|
|
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
moj 3 letni siostrzeniec zbiera resoraki z modelami aut i brakuje mu opla
![]() musze poszukac ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Zostało mi 88 dni do porodu
|
#4210 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() znowu wypadłam z rytmu wątkowego jakieś 2000 postów wstecz masakra jak szybko pędzicieNiestety nie mogłam w pracy wchodzić na wizaż, bo się okazało, że mój kierownik za plecami firmy zainstalował nam programy szpiegowskie na kompach i się z tego afera zrobiła, więc na razie muszę grzecznie pracować, a że roboty tyyyylleeeee to nawet nie mam czasu na inne rzeczy w tym niestety i na wizaż, co bardzo mnie smuci ![]() Przez ten nawał w pracy, po powrocie do domu po prostu padam. Z aktualności to byłam wczoraj na usg i Hania już 1575 g waży obróciła się już główką w dół, co bardzo mnie cieszy i teraz niech już nie zmienia pozycji.Mam nadzieję, że u reszty maluszków i mamuś tez wszystko dobrze i muszę w końcu coś wymyślić, żeby czasu trochę znaleźć i bardziej się udzielać. Buziaki dla Wszystkich |
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie kumam... w tv dzis mowili ze wczesniak z 8mc wazyl 1 kg, a wy tu o takich fajnych wagach. tego wczesniaka operowali w 5 dobie zycia na jaskre wrodzona. czy wczesniaki sa zawsze mniejsze, czy jak?
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież mój w 8 miesiącu waży już ok 1,80 kg
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie...
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() my już po spotkanku ale u Was pracowicie - od wczoraj 1o stron ![]() aha, mam już od Słoneczka aspiratorek który przesłała Stapelka Kochana Stapelko dziękujemy za przysługę aha poznałam Marinę bo tym razem dałyśmy radę się spotkać we trzy ![]() przeurocza dziewczyna a brzuszek ma też prześliczny, ale jak na taki "o miesiąc większy" niż mój to baardzo zgrabniutki a poza tym Marinko to Ty taka zgrabna jesteś że szok ja takiej figury nigdy nie miałam chyba jak Ty teraz a wygladasz jakbyś chowała piłeczkę pod bluzką a nie ciążowy brzuszek bo taki fajny i okrąglutki.Słoneczko - Twój brzuszek tez przesliczny - taki "chłopczykowy" - to fakt ![]() dziewuszki, musimy się spotkać koniecznie na lumpach
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-05 o 18:06 |
|
|
|
#4215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to dzieciatko moze jakies chore bylo??
|
|
#4216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pyzy na parze z powidłem: 0,5kg mąki 3dkg drożdży 1 łyżka cukru 1,5 szklanki mleka (około) 1-2 jajka 1 łyżka roztopionej margaryny lub oleju 1/2 łyżeczki soli Wykonanie: Tak jak ciasto drożdżowe. Dobrze wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość ok 1-1,5cm, wykroić krążki najlepiej szklanką. Włożyć dowolne nadzienie i uformować kulkę. Pozostawić do podrośnięcia. W między czasie do dużego płaskiego garnka nalać wody (do połowy). Garnek obwiązać gazą i pozostawić na ogniu do zagotowania wody. Gdy woda wrze gazę posmarować tłuszczem, nałożyć podrośnięte pyzy, przykryć dużą miską lub drugim garnkiem i gotować nie odkrywając 15-18min. Jeżeli parujemy pyzy bez nadzienia możemy je podawać np. z gulaszem miesnym, ze słodkimi i słonymi sosami i różnymi surówkami.
|
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
ale dzisiaj mialam dzien, najpierw pojechalismy do szpitala po wyniki. Nie moglam nigdzie zaparkowac wiec krazylam jak wariatka. No a jak juz dotarlismy do szpitala, to okazalo sie, ze wyniki od 13 :/ Pojechalismy na usg i Szymek to juz duzy chlopak, wazy az 1840
w ciagu miesaca przybral 1kg. No i nadal jest Szymkiem. Pozniej znowu do szpitala, durne baby zgubily moj wynik i jeszcze mi wpieraly klamstwo, az sie poplakalam i powiedzialam do tz. ze ma wszystko zrobic abym nie rodzila w tym szpitalu. Pozniej pojechalismy na zakupy i przy platnosci karta cos poszlo nie tak wiec zaplacilismy gotowka i po powrocie do domu okazalo sie, ze zaplacilismy podwojnie. No nic jutro wydrukuje skan z kompa i ide do sklepu po zwrot kaski,malo to nie jest bo 80 zeta. Ale w sumie meczacy dzien i chce aby sie juz skonczyl :/SweetAngel sliczne ciuszki az mi sie nie chce wierzyc, ze z lumpka.
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co powiedzieć ![]() Ty również przesympatyczna osóbka, jak i słoneczko Bardzo się cieszę, że mogłyśmy się spotkać! W ogóle wróciłam taka naładowana pozytywną energią po spotkaniu z Wami! aż mój mąż się zrobił podejrzliwy A lumpki- koniecznie! ![]() Madziulka no jeszcze nie był, czeka na telefon...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4219 |
|
Zadomowienie
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dobra spacerówka to jaka ![]() My juz po wizycie, dzieki za kciukasy ![]() Sara jest Sara, ale lekarz zaznaczył, że przy dziewczynkach pewnoeści nie ma do porodu... to bylyby jaja Waga 1522g Czytałam co napisałayście o kocykach i wychodzi na to że mam kilka, ale zaden bawełniany, niech to! Wyszukałam takie na all, bawełniane i bardzo ładne: http://allegro.pl/kocyk-koc-zdrowy-1...588828901.html http://allegro.pl/bobas-kocyk-100-ba...588372894.html |
|
|
|
|
#4221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratuluje ładnej wagi Sary kurcze żadna mi nie odpisała z tym krwanieniem z nosa. Zdarza wam sie to bo ja mam kilka razy w tyg? odebrałam wyniki z obciazenia glukozą 75 grna czczo 87po 1 godz. 109,4po 2 godz 112,4 laborantka w z grymasem mówi "nie zaciekawe te wyniki" choc z tego co sprawdzam w internecie wygladają w normie
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są pakowanie hermetycznie więc najlepiej aby miały odpowiednią temperaturę podczas transportu ![]() Przyjedź do mnie na pampusze! Madziaranew mi koleżanka mówiła o red bullU ![]() Patik dostaniesz lanie http://allegro.pl/show_item.php?item=1586387800 to jest akurat 5-cio elementowa z kołderką i poduszką, ale zamówiłam także 2-elementową za 30 zł. Zobacz sobie u tego allegrowicza jakie ma. Lilka dziękuje znalazłam w internecie, chciałam jakiś sprawdzony,ale czytając ich kilka to większość ma takie same składniki jak właśnie napisałaś Ja jutro zabieram się za bułeczki ![]() Carmela gratuluje udanej wizyty ![]() Byłam z mężem na lodach malinowych do tego bita śmietana i polane sosem bananowym Jutro mój mąż ma rozmowę przez telefon zadzwonią do niego i będzie musiał rozmawiać po angielsku ![]() Ale mi się to podoba !! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10142419 |
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a glukoza ładne wyniki, norma mowi ponizej 140, ja mialam bardzo wyniki jak ty! |
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duża dziewczynkasuper, że wizyta udana
|
|
#4226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziewczyny też jak smarkam to często krew poleci
w ogóle jednym z pierwszych objawów ciąży z Filipem i teraz była krew z nosa przy smarkaniu
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co myślicie o tych butach?
http://aukcjewp.wp.pl/lemar-lepiej-t...586350201.html |
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Telik krwawienie z noska to normalne w ciąży, już dzisiaj i tym pisałyśmy wcześniej.
Zanetaa ale ja cierpliwie czekam na Twoją opinię i juz obczajałam co ten allegrowicz ma. A pytałam wcześniej tez o pościel taką dla siebie, bo też muszę kupić, dużą 160x200. aaaa nie doczytało się![]() Carmela gratki za wizytę, niech mnie nie osłabiają lekarze, że z dziewczynką nie do końca wiadomo! Jak mi jutro zmieni płeć to go pobiję chyba. ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
u mnie było podobnie, w pierwszym miesiącu ciąży też krew z noska.. |
|
|
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
za udane wizyty, dzieciaczki rosną jak na drożdżach .Ja po pracy, nic mi się nie chce, chyba wezmę prysznic i do łóżka pójdę, jutro na 6 rano do pracy .Dziewczyny z Mielca zazdraszczam spotkania .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

dlatego teraz takie kupię odrazu mam jeszcze Lovi
dostawałam kroplowki na wzmocnienie

przecież mój w 8 miesiącu waży już ok 1,80 kg

ja takiej figury nigdy nie miałam chyba jak Ty teraz 

zębole

znalazłam w internecie, chciałam jakiś sprawdzony,ale czytając ich kilka to większość ma takie same składniki jak właśnie napisałaś
Ja jutro zabieram się za bułeczki