|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
ok lecimy na spacerek milego dnia
![]()
#3182 | |||||
Zakorzenienie
|
Pewnie zanim skoncze moja mala sie obudzi, a spi z 5 minut
![]() Hej wczoraj chwili nie mialam, bo w polodnie pojechalysmy do mojej i TZta pracy, a pozniej nad Tamize... wrocilismy okolo 21...masakra Jak tylko weszlam do pracy to poczulam sie jak w domu;p. Moja managerka przedstawila mi nowa supervisorke... a ja w sozku, bo mieszkalam z ta laska 2-3 miesiace jak pierwszy raz przylecilam do UK... a najlepsze jest to ze w restauracji jeszcze jedna pracowala, ktora znalam... oczywiscie managerka spytala co o nich sadze;p wiec sie nie wypowiedzialam ehehe Wycieczka zmeczyla mala... plakala w metrze w drodze powrotnej... nie dalo jej sie uspokoic na dluzej niz3 minuty... prawie zawalu dostalam, ale tz ja dzwigal;p Kitchen porter dal Lence prezent(kase), on daje kazdemu nowemu dziecku, spoko koles ... stesknilam sie za nimi ![]() Wsadzilam moja rano najpierw na mate i posiedziala z 10 minut(robi postepy;d;p) a pozniej chwilke w lezaczku... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
trzyrazyidziala ten palmers??:P Cytat:
Cytat:
9maja jedziemy an pierwsze szczepienie na BCGtuberculosis, wiec spytam lekarki o ta buzke... Gratuluje ![]() Cytat:
![]() ![]() Slicznosci ![]() Ja dzis zapisze nas na 5 tygodniowy kurs masazu niemowlaczkow, bo zaczyna sie 10 maja, jest za darmo.. tzn dam im £5 a po skonczonym kursie oddaja ![]() ![]() Nie obudzila sie ![]() na kurs masazu juz nie ma miejsca... tnz na 10 maja, wiec na kolejny musze zabookowac, ale zadzwonie w przyslzym tygodniu:P:/ Aha moja maruda spala dobrze, jak zawsze ![]() Zjadla ok 21 pozniej o 1 i o 4.40 i o 7.30 i razem pospalysmy do 8.50, bo tesciowa alarm przecipozarowy wlaczyla. Do tostera wlozyla kawal chleba i sie zacial... zamiast wziac chleb tostowy ktory w lodowce byl;p W sobote wolnosc ![]() ![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-06 o 10:26 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zadomowienie
|
eirene o matyldo chyba bym przy takiej babce wyłysiała z nerwów
![]() ![]() iza śliczne ciuszki kupiłaś ![]()
#3184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas chrzty w niedziele sa i myslalam o 12 lub o 19 czerwca |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dyskutowałam bo po co u nas w mieście w soboty, sama już nie wiem, a może do września poczekam ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Zbieram się na spacer ![]()
![]() |
#3186 |
Zakorzenienie
|
Ktos pytal jak dzieciackzi zasypiaja...
Moja zasypia w lozeczku, albo na sofie... i w wozku na spacerze ![]() Odkladam ja na sofe, albo do lozka jak widze, ze jej sie oczka kleja ![]() Zaraz wlacze telenowele;p, ale nie dla mnie tylko dla tesciowej, bo chyba jej sie nudzi, bo zmywa talerze;p
#3187 |
Zadomowienie
|
Czesc ja wlasnie wrocilam od lekarza...przepisal malej krem do calego ciala na bazie wazeliny,bo ma sucha skore a na buzke masc ktora ma znikoma zawartosc sterydow... :O mam nakladac bardzo malutko tylko na zmienione chorobowo miejsce przez 3 dni i ma przejsc 2 razy dziennie ...no zobaczymy....az sie boje
czarna moja mala spi np.w foteliku jak jedziemy gdzies ..czasem nawet ponad godzine :P wiadomo ze najlepiej na plaskim ale jak rtaz na jakis czas tak zasnie to nie sadze zeby cos sie dzialo....przeciez pelno osob wklada maluchy do lezaczkow i tam one sobie zasypiaja .... ja bynajmniej tak sadze :P ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- castia pochwalisz sie ubrankiem do chrztu ![]() ![]() ![]() kurde wlasnie przebieram mala i patrze a ona na brzuszku i na peckach dostala czerwonych kroste ![]() ![]() ![]() Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-05-06 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Mała ma chyba trądzik niemowlęcy ![]() macie jakieś pomysły jak to leczyć? Podobno ustepuje samoistnie. Tylko paskudnie wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Wtajemniczenie
|
kurczę miałam tyle zacytowane i mi się komp wyłączył
![]() iza super ciuszki mój Oluś też nie za bardzo lubi tą huśtawkę, może jak będzie większy ![]() kasiapruszkow w każdej gminie chcą co innego, u mnie np potrzebny jest jeszcze pesel dziecka, także my najpierw czekamy na pesel a my nocka w miarę, usnął ok 22 spał do 1 potem zasnął o 2 i spał do 5 potem trochę marudził usnął o 6:30 i spał do 9 a ja razem z nim ![]() teraz śpi bo byliśmy na spacerku a ja dziś nie muszę obiadu robić, bo mam tylko ziemniaki muszę obrać więc mam więcej czasu ale wczoraj w dzień była masakra ![]() my o chrzcinach jeszcze nie myślimy bo nie wiemy kogo na chrzestnych wziąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja też dziś wyspana, moja mała dama wstała o 5 tylko na jedzonko i potem po 7 i spałyśmy do 9 ![]() iza śliczne ubranka, uwielbiam takie kolorowe ![]() trzyrazyi jak zrobie fotki to się pochwalę sukienką ![]() widzę że planowanie chrztów w toku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moje dziecię ma dziś dzień śpiocha, odsypia wczorajszy dzień bo nic w sumie mi nie spała. śpi od 10 ![]() ![]() dziś druga duża impreza, idziemy na bierzmowanie. mam nadzieję że moje dziecię będzie grzeczne ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-06 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Zakorzenienie
|
ja składałam akt urodzenia, zaświadczenie od lekarza I(niby znieśli, ale było konieczne), podanie oraz ksero dowodu męża
iizabela, ciuszki super ![]() to i ja sie pochwale moimi dzisiejszymi zakupami http://allegro.pl/babaluno-birdie-no...597173986.html http://allegro.pl/babaluno-birdie-ko...584538307.html http://allegro.pl/babaluno-nowy-komp...584977336.html u nas w kościele chrzciny są w 2 i 4 niedzielę, chciałam zrobić w czerwcu ale już mamy chrzicny u mojego kuzyna, a potem wszyscy jadą na wakacje.... więc chyba zrobimy w sierpniu ![]() ego_ego u Nas jest wojna o chrzestnych..... :/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-05-06 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam przy Kaśce pomogła ELOBAZA, natłuszczający krem. Ja planuję chrzciny na początek lipca, chodzi o to,żeby Kaśka już miała wolne od szkoły. A teściówka jedzie na wczasy i nie wiem w jakim terminie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zakorzenienie
|
Wam zimno, a mi zawsze gorąco, często się ludzie pytają mnie na ulicy, czy się nie za zimno ubrałam
![]() Jestem chyba jedyna w tym wątku, która raczej chrzcić nie będzie. co do becikowego, to u mnie jest tak, ze wystarczy zaświadczenie, ze podczas ciąży byłam na chociaż jednej wizycie u ginekologa.
![]() |
#3196 |
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam pytac co robicie z tymi wysypkami u dzieciaków - bo ja przemywam krochmalem i trochę sudocremu dałam – ale nie wiem od wczoraj pojawiły się nowe – masakra
Trzyrazyi – kurczę ja właśnie nie wiem chyba bym się bałam maści na sterydach… a mojemu to widac – to wygląda jak typowe syfy – czerwone i w środku żółty - mój ma to samo – okropnośc!!! A jak beczy albo jak w ciepłym poleży to są czerwone fujjj… nie wiem sama co robic Aja – kurczę poczytałam o tej ELOBAZie – ale to natłuszcza no nie? Kurde bo te syfy to nie wiem czy wysuszac czy co z nimi robic
#3197 |
Zakorzenienie
|
ja mam maść z antybiotykiem przepisana.
#3198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciowa oglada telenowele a mala maruda nie chce spac... Ale pochwale sie ze w koncu sama obcielam jej paznokcie:P bo zawsze tz obcinal;P... nawet u stopek obcielam ![]()
![]() |
#3199 |
Zadomowienie
|
mam troszke cykora, bo wczoraj szczepienie było, a ja dziś na specerze 1,5h... mam nadzieje ze bedzie oka.
Eirene słowa które napisałaś o swojej babci idealnie pasują do zachowań mojej teściowej, identycznie, nawet te same sforumowania. okropieństwo.
![]() |
#3200 |
Zakorzenienie
|
mi się gdzieś zagubiły nożyczki malej, tylko wiem, gdzie są te do kocich pazurków, ale się nie nadają
![]() diatoma, przeczytałam ze na spacerze byłaś 15 h ![]()
#3201 |
Zakorzenienie
|
No właśnie jak natłuściłam to zeszły.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | ||
Zakorzenienie
|
Mała łaśnie zjadła i idę z nią do ogrodu, mam nadzieję, że pośpi trochę
![]() Cytat:
boskie ![]() też o tej serii myślałam, tylko, ze poprzednie ciuszki które kupiłam z Babaluno nie leżą małej, w szczególności body ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
jak u majej małej pojawiły się krostki, trądzikowe to tylko przemywałam wodą i smarowałam Emolium, szybko znikały Natomiast jeśli chodzi o różne wysypki to spróbujcie Bephanten ![]() Ponoć super działa na większość wyprysków. Mój siostrzeniec ma skazę i do tego AZS i siostra często używa tej maści, i jest zadowolona, chociaż wcześniej lekarz ciągle zapisywali mu sterydy ![]()
![]() |
#3203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide gotowac obiad i wlacze tesciowej kolejny odcinek;p moj spacer dzis trwal z 15 min;p do sklepu i spowrotem... narazie mala spi 3minuty, mam nadzieje ze pospi do kolejnego karmienia kolo14.30;p
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3204 |
Wtajemniczenie
|
hej, jak komus sie wydaje, że sobie nie poradzi z jednym dzidziusiem niech to koniecznie obejrzy
![]() http://www.youtube.com/watch?v=mMv6l...eature=related
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
wlasnie ja z tego wszystkiego zapomnialam zapytac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- a ja moja znajoma uzywala maki karoflanej na syfki dla malego i zeszlo,bo tak jej lekarka polecila zeby wysuszac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Zakorzenienie
|
Tradicionera- a jaką masz tą masc? na recepte?
z tym bepanthen spr bo mam ze 3 tubki i pełno małych próbek w szpitalu dawali gratis - a podobno można nim smarowac wszystko bo bardzo delikatne.
#3207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego body nie brałam ![]() ja mam dresik z babaluno i jest OK ![]() mam nadzieję, że i te rzeczy się sprawdzą ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas pogoda do du... więc siedzimy w domu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj potworek jeszcze spi ![]() Dzis jakos dziwnie jadla... tak po troszeczku. 60ml o 7.30 pozniej 60ml o 8.45. pozniej troche o 10 i o 11;p teraz w koncu obudzi sie po ponad 3 godiznach od ostatniego jedzonka to zje nromalnie z 120ml;p. Wczoraj wszamala ok 19 135-140ml i po ponad godzinie dolozyla do tego 60ml;p cos jej sie pomieszalo;p
![]() |
#3209 |
Zadomowienie
|
Ja się dzisiaj znowu załamałam. Znowu małemu podskoczyła bilirubina. Po porodzie wyszliśmy z poziomem 12. Po półtora tygodnia wylądowaliśmy znowu w szpitalu z poziomem 18. Jak wychodziliśmy było 10. Mały był karmiony piersią + MM. I 18 kwietnia był poziom 3,9. Ale później zupełnie odeszliśmy z dokarmiania MM i mały jest od dwóch tygodni wyłącznie na piersi. I wczoraj zrobiłam badanie kontrolne i znowu podskoczyło. Wynosi 5,4
![]() ![]() Do tego mały ma kolki (na szczęście niezbyt silne) i sapkę ![]() Dzisiaj to już mi się płakać chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 |
Wtajemniczenie
|
Harrods, ale jak nie podskoczy do 12 to nie ma się czym martwić przecież
i jak spadło i nie ma jakichs innych negatywnych objawów, to po co tyle razy kłuć co tydzień? wahania pewnie będą, tak jak sama napisałaś, może sie utrzymywac do 3 msc ale nie powoduje jakichś straszliwych skutków, ja bym pogadała z lekarzem, czy nie wystarczy raz na 3 tygodnie ukłuc teraz kontrolnie, bo nie wiem czy jest sens częsciej dzieko męczyć a ze szczepionką spokojnie poczekajcie, przeciez to nie jest nic pilnego
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-05-06 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.