|
|
#2431 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
wczoraj dopadły mnie pierwsze wymioty podczas jazdy autem
jeszcze nie jest tak zle ale zaczyna mnie coraz bardziej mdlic szczegolnie rano - pomaga woda z cytryną
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2433 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
ooooj szkoda,że nie mogą tego poczuć
może wtedy by bardziej Nas doceniali Cytat:
![]() ![]() daj znać po badaniach Cytat:
Cytat:
nie denerwuj się, bo dziecko szybciutko to odczuje. Cytat:
hehe dobrze,że ta woda z cytryną Ci pomaga
|
|
#2434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Princeska może faktycznie porozmawiaj z nią na spokojnie najpierw spokojnie, że przecież Ci obiecała, a teraz się miga, a jak to nie pomoże to powiedz jej prawdę, że jesteś w ciąży może to ją ruszy. A nie chwaliłaś się komuś w pracy, że jesteś w ciąży? Bo może ktoś był tak życzliwy i doniósł A szefowa wystraszyła się idących za tym konsekwencji. A jak to jest praca? W sensie czy ciężka czy możesz i chcesz w niej dalej pracować
|
|
#2435 |
|
Rozeznanie
|
Princesko strasznie Ci współczuję. Ale nie załamuj się. Może spróbuj porozmawiać z szefową, może uda się, żebyś przez miesiąc sama płaciła za siebie ZUS, a potem na L4 aż do porodu weźniesz. To chyba najlepsze rozwiązanie.
Dziewczyny mnie nadal ten skurcz łydki nie puszcza .... od wczoraj Chodzić nie mogę, bo taki to ból, a rozmasować się tej łydki za żadne skarby nie da. W nocy to spałam już z poduszkami pod nogami, jedna niewiele to dało Czy któraś z Was też tak miała??Jak zadzwoniłam do gin, to mi powiedział, że mam jeść orzechy,pić kakao i łykać magnez, ale nic nie pomaga... dalek kuśtykam Nie mogę znowu iść na L4, bo we wtorek dopiero z niego wróciłam. W pracy pomyślą sobie że coś kombinuję. Tym bardziej, że 19 i 20 maja chcę wziąść urlop i pojechać z TŻ do Pragi na naszą rocznicę ślubu. To już na pewno mi go nie dadzą, jak teraz pójdę na L4 Dobrze, że jutro sobota. Może przez weekend mi przejdzie i od poniedziałku będę już normalnie egzystować ...
|
#2436 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze jak mnie skurcz złapie, to tak mam że chiolernie boli i z 3 dni boli... zanim przejdzie... i trzeba te dni przeboleć, bo nic nie pomoże... A niestety też mnie łapią skurcze. Jeśli czuję, że łapie, to od razu szybko zadzieram palce do góry, boli bardzo, ale za chwilę już mniej i 3 dni nie trzyma później.
|
#2437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mnie zgaga męczy
|
|
#2438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2011-05-06 o 15:02 |
|
|
|
|
#2439 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Może Wy mi pomożecie, od 3 dni napiernicza mnie głowa. Apap nie pomaga, kawa również, ani spacer, kąpiel, tż masaże moich skroni a po przespanej nocy budzę się z lekkim bólem głowy, który w dzień narasta ![]() Nie mam siły już. Nie chcę brać codziennie tabletki apapu, a i tak tylko troszkę mniej po nim boli. Macie jakieś swoje sposoby? Marzę o jakimś ketonalu lub czymś podobnym, ale wiem że nie mogę i koniec.
|
|
#2440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wogole to dzieki dziewczyny za slowa wsparcia. Dzisiaj jak dzownila tesciowa co u mnie to slyszalam,z e gadal przez telefon, ze niby taki zmartwiony, ze mnie tak glowa ciagle boli. Pozniej zadzwonilam do niej i powiedzialam co sie stalo, niech se nie mysli, ze jej syn to taki aniolek na jakiego sie robi. Ja mam wysoki prog wytrzymalosci na bol i zazwyczaj nie rozczulam sie nad soba tylko funkcjionuje na pelnych obrotach, wiec tymbardziej nie rozumiem reakcji tzta... ale spoo, nie dam sie wiecej zrobic na worek trningowy ![]() Ide do filipcia, bo sie wybudzil.Do pozniej. Aaaa. ktoras z dziewczyn ma skorcze w lydki- smiesnzie zabrzmi ,ale w uk polozna mowila, aby pic sprita na skurcze ![]() : pomoglo!
|
|
#2441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lecę do domu dziewczyny .... tzn. muszę się jakoś dokuśtykać do przystanku, bo mąż auto dziś zabrał, jego służbowe w naprawie Po prostu wiedział skurcz kiedy mnie złapać
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy opłacałś sobie princessskaa dobrowolną składkę chorobową? Bo jeżeli pracuje się na umowe-zlecenie i przez 3 m-ce opłaca się dobrowolną składkę chorobową to przysługują kobiecie świadczenia: może ona iść na zwolnienie lekarskie l-4 i będzie ono płatne, po urodzeniu dziecka przysłujuje zasiłek macierzyński. jeżeli w dniu porodu umowa-zlecenie już nie wiązała stron, zasiłek macierzyński jest krótszy o 2 tyg. Wiec jeżeli opłacałaś składkę chorobową to nie jest źle
|
|
|
|
|
#2443 |
|
Raczkowanie
|
Oj Ggoraa to mnie nie pocieszyłaś
|
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
W końcu weekend same dobre wiadomości u mnie ![]() Dziewczyny ale ja miałam dzisiaj zachciankę ledwo wytrzymałam żeby dojechać do domu bo już mi język nie wiem gdzie uciekał tak bardzo chciało mi się kwaśnego wpadłam do domu i pierwsze co do tż "otwieraj mi kapustę kiszoną od razu " miałam jeszcze jeden słoik matko jak do niego się dorwałam to w pięć minut nie było całej kapusty![]() później was nadrobię narazie muszę odpocząć i zjeść obiad jeszcze
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-06 o 16:36 |
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie:jaki wynik na hiv macie-tzn negatywny oczywiście,ale czy macie tez jakąs wartośc wpisaną?
bo u mnie jest norma poniżej 0.9 a mój wynik to 0.08(ujemny) zastanawiam się skąd te 0,08 wynik moczu mam nienajlepszy,musze powtórzyć i na dodatek mam zapalenie i dostałam leki ![]() ![]() w moczu mam białe krwinki powyżej normy,a krwinki czerwone mam 1-4(a norma wynosi 0-4) nie wiem czy powinnam się jakoś tym martwić?z czego to może wynikać??
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-05-06 o 17:17 |
|
|
|
#2446 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ona... niestey prywatnie ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
moja lekarka powiedziala, ze jajko na miękko i feta w minimalnych ilosciach może byc ... ale z tego co juz zauwazylam, co lekarz, to ciut inna lista .... ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
dakj nam kochana namiary na niego to juz my sie skrzykniemy i .... pozna inne laski w ciąży
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|||
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Witaminko ja mysle, ze te listy to takie troche dmuchanie na zimne, bo nikt nie powiedzial, ze w kazdej wedzonej rybie jest listerioza czy w kazdej fecie jakies bakterie. No ale nigdy nie wiemy na co trafimy. Ja ostatnio jadlam zsiadle mleko, po prostu nie moglam mu sie oprzec, wiem, ze to niepasteryzowane, ale mleko badane od zaufanego gospodarza, wiec mysle, ze po jednym razie nic sie nie stanie
|
|
|
|
#2448 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mialam wpisane ujemny, bez zadnych dodatkowych cyfr, wiec nie pomoge zbytnio... ale chyba najwazniejsze ze ujemny ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
ano... ja sprzecznych info mam klika... ale gadalam z kumpelą ktora np w ciazy jadla te dania w kubku ( zalewane wodą) bo miala bzika na ich punkcie i nie mogla sie opanowac, choc to sama chemia, a lekarz jej pow. ze max.1 dziennie, ale niech stara sie jesc normalne posilki raczej, w słabszych dniach ![]() mowila, ze jadla co 2-3 dni bo starala sie ograniczac, jej cora ma 11 lat i jak narazie wszystko z nia ok.... tak tez jestem zdania, ze trzeba uwAZAC, OGRANICZAC, ALE NIE DAC SIE ZWARIOWAC
||
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ja już po wizycie i wszystko ok. Macica się powiększa także wszystko jest w porządku ![]() Następna wizyta 20 Maj . Teraz już czekam na wizyte z USG 9 maja
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swietnie, ze wszystko OK ![]() strasznie duzo masz w maju tych wizyt...
|
|
|
|
#2451 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane, właśnie was nadrobiłam.
Dreamnes zakochałam się w Twojej dzidzi, cuduś Tincia, to tak różnie liczą ale pewnie masz rację Ania mi normalnie wynik hiv wydała do domu kobitka, tzn ksero i mam wpisane że ujemny ale myślę że u ciebie to nic złego Ggora udusić tżta ![]() ![]() :pa la:![]() Ja w tej ciąży jestem grzeczna jak aniołek ale też narzekałam na wszystko i mój tż cierpliwie to znosił. Ale w pierwszej ciąży to tragedia, jak ja mu dopiekałam, ryczałam całą ciążę, kłóciłam się o byle co, a on biduś znosił to cierpliwie, raz tylko nie wytrzymał i mi nagadał, ale tylko raz, a byłam wredna ![]() I wiem co to znaczy opiekować się krnąbrnym dwulatkiem, oj wiem. Ja mam trzylatka i teraz jest zdecydowanie łatwiej. Moja wizyta już za 3 dni, ciekawa jestem ile długości ma moje dziecię i ogólnie czy będzie już takie jak dreamnes, ja w poniedziałek będę mieć 12t 4d. W pracy to jajo zniosę zanim doczekam do 16tej ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Myszeczko ogromnie Ci gratuluję, cudownie ![]() klaski :
|
|
|
|
#2452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez miałam taki sen jak nie wiedziałam jak mam sie czuc...
|
|
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja nie wiem co się ze mną dzieje. Mam od kilku dni odk kiedy ustąpiły objawy jakieś straszne niepokoje i sny, że coś jest nie tak. jakieś dziwne przeczucie, normalnie płakać mi się chce. Wiem, ze piszę jak wariatka. Ostatnią wizytę miałam 3 tygodnie temu, kolejna za tydzień. Chyba zwariuję do tej wizyty, ale nie polecę do lekarza i nie powiem przecież, że mam przeczucie bo się w głowę popuka
![]() Dzisiaj 12t2dc. Walnijcie mnie w ten głupi łeb... |
|
|
|
#2454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi się ostatni śniło że miałam plamienie ale w ten dzień mnie bolał brzuch i dużo myślałam o tym ggora mój też to nie aniołek ale twojego to dosłownie aż by się chciało udusić ![]() princesska szczerze nie znam się na tym bo krótko pracowałam w Polsce a później miałam własną działalność Dziewczyny spotkałam wczoraj znajomą i ona mówi o będziesz miała dziewczynkę, a ja no tak, ona widać mam mały płaski brzuszek i mam ochotę na kwaśne(miałam w ręku kapustę kiszoną ) a ja zawsze myślałam że odwrotnie że na chłopca jest kwaśne
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-06 o 18:45 |
|
|
|
|
#2455 |
|
Zadomowienie
|
Mnie dzisiaj też taka bzdura się śniła, plamienie i że straciłam maluszka. Obudziłam się zlana potem. Nie wiem czy za dużo myślę, sądzę że jak każda przyszła mama. Plamień nie miałam i nie mam, troszkę żółtawy śluz teraz ale bez zapachu. Miałam mdłości, ale od kilku dni brak. Tylko durny niepokój , którego nie mogę się pozbyć wrrrrr
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-05-06 o 18:41 |
|
|
|
#2456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za 2 miesiac e biore slub i uz mi sie 2 razy snilo ze sukienki nie mialam! az rano sie zle czulam po wybudzeniu ale to tylko sny nie przejmujmy sie
|
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
elf27 mówisz masz
|
#2458 |
|
Raczkowanie
|
a ja od wczoraj gladam ciagle te zdjecia i szkoda ze nie nagrałam filmiku.... ale to z podniecenia ze zaraz zobacze
dziewczyny jak bedziecie miec fot usg to pokazcie chetnie popatrze i popodziwiam
|
|
#2459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wszystko jest w porządku. A brak mdłości nie oznacza że coś dzieje się nie tak Idź do lekarza dla spokoju bo jeszcze bardziej się stresujesz i sobie wkręcasz
|
|
|
|
|
#2460 |
|
Zadomowienie
|
Dygotka zapalenie lekami zwłaszcza, możesz jeść dość sporo kwaśnych rzeczy, pić dużo wody. Przerabiałam to nic strasznego, ale leczyć trzeba, też dostałam antybiotyk i wszystko na razie jest dobrze. Nie denerwuj się tyle, spokojnie Tylko to lubi wracać.Ggora bardzo Ci współczuję ale może do niego jeszcze to nie dociera i nie jest tego w stanie zrozumieć, że w pierwszej ciąży to Ty nie musiałaś biegać za dwu latkiem, mieć oczy dookoła głowy i inne takie. Mam nadzieję, że się dogadacie, ale daj sobie chwilę na ochłonięcie, bo to też by mnie to zabolało ![]() goldika sen śliczny ![]() Myszeczka to gratulację Tincia ja strasznie różne opinię na temat samopoczucia zależności od płci dziecka czytałam i słyszałam. U jednych znajomych to się sprawdzało u innych nie. Ciężko powiedzieć ile w tym prawdy ![]() princessskaa jaki TY masz rodzaj tej umowy zlecenie, ze składkami bez składek? Jak co to dawaj, pomogę. Ale chyba mam za mało informacji ![]() Aniu urządzenie dotarło w końcu do Ciebie? Jak się sprawuję ![]() dreamnes ja robię tak samo jak mam jakieś wątpliwości to zdjęcia oglądam na ostatniej wizycie lekarz szalał i dostałam aż 4
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-06 o 18:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

jeszcze nie jest tak zle ale zaczyna mnie coraz bardziej mdlic szczegolnie rano - pomaga woda z cytryną

może wtedy by bardziej Nas doceniali

Chodzić nie mogę, bo taki to ból, a rozmasować się tej łydki za żadne skarby nie da. W nocy to spałam już z poduszkami pod nogami, jedna niewiele to dało
Czy któraś z Was też tak miała??
Nie mogę znowu iść na L4, bo we wtorek dopiero z niego wróciłam. W pracy pomyślą sobie że coś kombinuję. Tym bardziej, że 19 i 20 maja chcę wziąść urlop i pojechać z TŻ do Pragi na naszą rocznicę ślubu. To już na pewno mi go nie dadzą, jak teraz pójdę na L4

klaski :