mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 12:39   #2431
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

wczoraj dopadły mnie pierwsze wymioty podczas jazdy autem jeszcze nie jest tak zle ale zaczyna mnie coraz bardziej mdlic szczegolnie rano - pomaga woda z cytryną
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 12:43   #2432
ona24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
IGG dodatnie oznacza, ze kiedys chorowalas na toksoplazmoze.
IGM dodatnie oznacza, ze obecnie chorujesz.
Czyli skoro masz IGG+ i IGM- to jestes w najlepszej sytuacji poniewaz chorobe przebylas i nie zagraza Ci w ciazy.
W przypadki IGG- i IGM- trzeba uwazac bo z choroba nie mialo sie do czynienia i mozna sie zarazic w czasie ciazy.
IGG+ i IGM+ oznacza trwajaca infekcje
dzieki goldika też mi się tak własnie wydawało, więc nie wiem co ta moja ginka wymyśla
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 13:43   #2433
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Cytat:
Ja zaluje, ze faceci nie moga poczuc tego co my czujemy w ciazy.
ooooj szkoda,że nie mogą tego poczuć może wtedy by bardziej Nas doceniali
Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Czy u was tez tak od rana świeci słoneczko i chce ogrzać nasz w końcu ten zimny świat ???
Ja dzis ide na wizyte ale bez usg. Może mi karte założy wkońcu ???
świeci pięknie, więc może jakiś spacerek dzisiaj
daj znać po badaniach

Cytat:
u mnie też wszyscy z rodziny mówią, że dziewuszka będzie. Ale my z Tż obstawiamy chłopca
U mnie wszyscy mówią,że będzie chłopak, a ja czuję,że jak na złość wszystkim urodzi się zdrowa, piękna Oliwka
Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
dzięki...
eh okres ciąży powinien być przepełniony szczęściem, a tu takie nerwy nagle, jak grom z jasnego nieba... I weź się tu nie denerwuj! Wiem, że to szkodzi dzieciaczkowi, ale ledwo powstrzymuję się od płaczu..
bądź silna! porozmawiaj na spokojnie z szefową, może jakoś się dogadacie.
nie denerwuj się, bo dziecko szybciutko to odczuje.

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
wczoraj dopadły mnie pierwsze wymioty podczas jazdy autem jeszcze nie jest tak zle ale zaczyna mnie coraz bardziej mdlic szczegolnie rano - pomaga woda z cytryną
ooooj uroki ciąży wychodzą hehe
dobrze,że ta woda z cytryną Ci pomaga

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:25   #2434
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona24 Pokaż wiadomość
dzieki goldika też mi się tak własnie wydawało, więc nie wiem co ta moja ginka wymyśla
Może profilaktycznie kazała Ci powtórzyć, bądź spokojna

Princeska
może faktycznie porozmawiaj z nią na spokojnie najpierw spokojnie, że przecież Ci obiecała, a teraz się miga, a jak to nie pomoże to powiedz jej prawdę, że jesteś w ciąży może to ją ruszy. A nie chwaliłaś się komuś w pracy, że jesteś w ciąży? Bo może ktoś był tak życzliwy i doniósł A szefowa wystraszyła się idących za tym konsekwencji. A jak to jest praca? W sensie czy ciężka czy możesz i chcesz w niej dalej pracować

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:25   #2435
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Princesko strasznie Ci współczuję. Ale nie załamuj się. Może spróbuj porozmawiać z szefową, może uda się, żebyś przez miesiąc sama płaciła za siebie ZUS, a potem na L4 aż do porodu weźniesz. To chyba najlepsze rozwiązanie.

Dziewczyny mnie nadal ten skurcz łydki nie puszcza .... od wczoraj Chodzić nie mogę, bo taki to ból, a rozmasować się tej łydki za żadne skarby nie da. W nocy to spałam już z poduszkami pod nogami, jedna niewiele to dało Czy któraś z Was też tak miała??
Jak zadzwoniłam do gin, to mi powiedział, że mam jeść orzechy,pić kakao i łykać magnez, ale nic nie pomaga... dalek kuśtykam Nie mogę znowu iść na L4, bo we wtorek dopiero z niego wróciłam. W pracy pomyślą sobie że coś kombinuję. Tym bardziej, że 19 i 20 maja chcę wziąść urlop i pojechać z TŻ do Pragi na naszą rocznicę ślubu. To już na pewno mi go nie dadzą, jak teraz pójdę na L4 Dobrze, że jutro sobota. Może przez weekend mi przejdzie i od poniedziałku będę już normalnie egzystować ...

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:37   #2436
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was też tak miała??
Jak zadzwoniłam do gin, to mi powiedział, że mam jeść orzechy,pić kakao i łykać magnez, ale nic nie pomaga... dalek kuśtykam
Ja zawsze jak mnie skurcz złapie, to tak mam że chiolernie boli i z 3 dni boli... zanim przejdzie... i trzeba te dni przeboleć, bo nic nie pomoże... A niestety też mnie łapią skurcze. Jeśli czuję, że łapie, to od razu szybko zadzieram palce do góry, boli bardzo, ale za chwilę już mniej i 3 dni nie trzyma później.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:54   #2437
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ja zawsze jak mnie skurcz złapie, to tak mam że chiolernie boli i z 3 dni boli... zanim przejdzie... i trzeba te dni przeboleć, bo nic nie pomoże... A niestety też mnie łapią skurcze. Jeśli czuję, że łapie, to od razu szybko zadzieram palce do góry, boli bardzo, ale za chwilę już mniej i 3 dni nie trzyma później.
Ja też zawsze stosuje tą metodę z paluchami do góry, boli strasznie ale potem przechodzi

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Princesko strasznie Ci współczuję. Ale nie załamuj się. Może spróbuj porozmawiać z szefową, może uda się, żebyś przez miesiąc sama płaciła za siebie ZUS, a potem na L4 aż do porodu weźniesz. To chyba najlepsze rozwiązanie.

Dziewczyny mnie nadal ten skurcz łydki nie puszcza .... od wczoraj Chodzić nie mogę, bo taki to ból, a rozmasować się tej łydki za żadne skarby nie da. W nocy to spałam już z poduszkami pod nogami, jedna niewiele to dało Czy któraś z Was też tak miała??
Jak zadzwoniłam do gin, to mi powiedział, że mam jeść orzechy,pić kakao i łykać magnez, ale nic nie pomaga... dalek kuśtykam Nie mogę znowu iść na L4, bo we wtorek dopiero z niego wróciłam. W pracy pomyślą sobie że coś kombinuję. Tym bardziej, że 19 i 20 maja chcę wziąść urlop i pojechać z TŻ do Pragi na naszą rocznicę ślubu. To już na pewno mi go nie dadzą, jak teraz pójdę na L4 Dobrze, że jutro sobota. Może przez weekend mi przejdzie i od poniedziałku będę już normalnie egzystować ...
Niestety czasami też mnie skurcze łapią i wtedy niestety kilka dni boli po jak skurcz jest solidny, jutro sobota wiec może ci przez weekend przejdzie, jedz faktycznie te orzechy i magnez to powinno pomóc, no i odczekaj z l4 bo lepiej dostać wolne na wyjątkowy weekend

Ale mnie zgaga męczy

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-05-06, 14:55   #2438
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny Czyli jednym słowem muszę jakoś przetrzymać te kilka dni

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2011-05-06 o 15:02
Stary 2011-05-06, 15:25   #2439
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

Może Wy mi pomożecie, od 3 dni napiernicza mnie głowa. Apap nie pomaga, kawa również, ani spacer, kąpiel, tż masaże moich skroni a po przespanej nocy budzę się z lekkim bólem głowy, który w dzień narasta
Nie mam siły już. Nie chcę brać codziennie tabletki apapu, a i tak tylko troszkę mniej po nim boli.
Macie jakieś swoje sposoby? Marzę o jakimś ketonalu lub czymś podobnym, ale wiem że nie mogę i koniec.
Stary 2011-05-06, 15:45   #2440
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Może Wy mi pomożecie, od 3 dni napiernicza mnie głowa. Apap nie pomaga, kawa również, ani spacer, kąpiel, tż masaże moich skroni a po przespanej nocy budzę się z lekkim bólem głowy, który w dzień narasta
Nie mam siły już. Nie chcę brać codziennie tabletki apapu, a i tak tylko troszkę mniej po nim boli.
Macie jakieś swoje sposoby? Marzę o jakimś ketonalu lub czymś podobnym, ale wiem że nie mogę i koniec.
No to witam klubie. Mnie boli od prawie 3 tygodni. Lykam apap po 3- 4 razy na dobe i dziala tylko na 3 godziny. W nocy spie z okladem , bo to przynosi ulge. Myslalam,z e kawa jest moim ratunkiem,ale niestety... chyba zosatje nam cierpiec. Moja znajoma- polozna- swoja pierwsza ciaze przecierpiala na migrenie i kazdego dnia brala po 4 apapy aby jakkolwiek funkcjonowac...

Wogole to dzieki dziewczyny za slowa wsparcia. Dzisiaj jak dzownila tesciowa co u mnie to slyszalam,z e gadal przez telefon, ze niby taki zmartwiony, ze mnie tak glowa ciagle boli. Pozniej zadzwonilam do niej i powiedzialam co sie stalo, niech se nie mysli, ze jej syn to taki aniolek na jakiego sie robi.
Ja mam wysoki prog wytrzymalosci na bol i zazwyczaj nie rozczulam sie nad soba tylko funkcjionuje na pelnych obrotach, wiec tymbardziej nie rozumiem reakcji tzta... ale spoo, nie dam sie wiecej zrobic na worek trningowy
Ide do filipcia, bo sie wybudzil.Do pozniej.

Aaaa. ktoras z dziewczyn ma skorcze w lydki- smiesnzie zabrzmi ,ale w uk polozna mowila, aby pic sprita na skurcze: pomoglo!
Stary 2011-05-06, 15:50   #2441
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
No to witam klubie. Mnie boli od prawie 3 tygodni. Lykam apap po 3- 4 razy na dobe i dziala tylko na 3 godziny. W nocy spie z okladem , bo to przynosi ulge. Myslalam,z e kawa jest moim ratunkiem,ale niestety... chyba zosatje nam cierpiec. Moja znajoma- polozna- swoja pierwsza ciaze przecierpiala na migrenie i kazdego dnia brala po 4 apapy aby jakkolwiek funkcjonowac...

Wogole to dzieki dziewczyny za slowa wsparcia. Dzisiaj jak dzownila tesciowa co u mnie to slyszalam,z e gadal przez telefon, ze niby taki zmartwiony, ze mnie tak glowa ciagle boli. Pozniej zadzwonilam do niej i powiedzialam co sie stalo, niech se nie mysli, ze jej syn to taki aniolek na jakiego sie robi.
Ja mam wysoki prog wytrzymalosci na bol i zazwyczaj nie rozczulam sie nad soba tylko funkcjionuje na pelnych obrotach, wiec tymbardziej nie rozumiem reakcji tzta... ale spoo, nie dam sie wiecej zrobic na worek trningowy
Ide do filipcia, bo sie wybudzil.Do pozniej.

Aaaa. ktoras z dziewczyn ma skorcze w lydki- smiesnzie zabrzmi ,ale w uk polozna mowila, aby pic sprita na skurcze: pomoglo!
Muszę spróbować z tym spritem Lecę do domu dziewczyny .... tzn. muszę się jakoś dokuśtykać do przystanku, bo mąż auto dziś zabrał, jego służbowe w naprawie Po prostu wiedział skurcz kiedy mnie złapać

Stary 2011-05-06, 16:16   #2442
kropeczka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
cześć Mamusie!
jetsem załamana... Właśnie dostałam wiadomość od swojej szefowej, że jednak mi nie da umowy o pracę, ale jedynie przedłuży mi umowę na jeszcze jeden miesiąc nadal na umowę zlecenie . Oszukała mnie, bo pierwszy miesiąc miał być jako próbny na umowę zlecenie, a potem umowa o pracę. Nie wie jeszcze, że jestem w 3 miesiącu ciąży, ale po umowie zlecenie nic mi nie przysługuje... Co teraz?????????????????
Mieszkam na stancji, za miesiąc nie będę miała pracy.... a dzidzia za pół roku będzie na świecie

A czy opłacałś sobie princessskaa dobrowolną składkę chorobową?
Bo jeżeli pracuje się na umowe-zlecenie i przez 3 m-ce opłaca się dobrowolną składkę chorobową to przysługują kobiecie świadczenia: może ona iść na zwolnienie lekarskie l-4 i będzie ono płatne, po urodzeniu dziecka przysłujuje zasiłek macierzyński. jeżeli w dniu porodu umowa-zlecenie już nie wiązała stron, zasiłek macierzyński jest krótszy o 2 tyg.
Wiec jeżeli opłacałaś składkę chorobową to nie jest źle
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 16:25   #2443
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Oj Ggoraa to mnie nie pocieszyłaś
Stary 2011-05-06, 16:28   #2444
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny
W końcu weekend i jutro wizyta zobaczę swoją córeczkę
same dobre wiadomości u mnie
Dziewczyny ale ja miałam dzisiaj zachciankę ledwo wytrzymałam żeby dojechać do domu bo już mi język nie wiem gdzie uciekał tak bardzo chciało mi się kwaśnego wpadłam do domu i pierwsze co do tż "otwieraj mi kapustę kiszoną od razu" miałam jeszcze jeden słoik matko jak do niego się dorwałam to w pięć minut nie było całej kapusty
później was nadrobię narazie muszę odpocząć i zjeść obiad jeszcze

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-06 o 16:36
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 16:31   #2445
dygotka8
Zakorzenienie

mam pytanie:jaki wynik na hiv macie-tzn negatywny oczywiście,ale czy macie tez jakąs wartośc wpisaną?
bo u mnie jest norma poniżej 0.9 a mój wynik to 0.08(ujemny)
zastanawiam się skąd te 0,08
wynik moczu mam nienajlepszy,musze powtórzyć i na dodatek mam zapalenie i dostałam leki
w moczu mam białe krwinki powyżej normy,a krwinki czerwone mam 1-4(a norma wynosi 0-4)

nie wiem czy powinnam się jakoś tym martwić?z czego to może wynikać??

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-05-06 o 17:17
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 17:01   #2446
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Witam

Witaminko a to była prywatna wizyta czy na nasz fantastyczny fundusz? Bo ja jednak podeszła bym prywatnie do jakiegoś polecanego lekarza. Ale opanowanie podziwiam bo ja bym chyba jej wygarnęła. Strasznie Ci współczuję, że trafiłaś na kogo takiego.

Ggora uważaj bo Ci uwierzę A może tym razem zamieszkała dziewczynka i dlatego dolegliwości większe. Ja w sumie dzisiaj miałam dopiero lepszy dzień.

Z witaminek to mi lekarz zapisał Pregnal Plus bo można brać przez cały czas. Całkiem ładne są takie różowe

Mufinko ja czytałam, że pasztet to nie bardzo, ale nie wiem ile w tym prawdy. Ale domowy na pewno nie zaszkodzi

Na szczęście pomiarowe usg już za mną, ale nie powiem stresowałam się a i tak było wszystko dobrze. U Was też tak będzie

ona... niestey prywatnie i to mnie wkurzylo

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to ta lista od mojej poloznej:

Czarna lista czyli produkty, ktorych nalezy unikac w czasie ciazy:
1) surowe potrawy miesne np. tatar lub szynka parmenska,
2) jaja na surowo lub ugotowane na miekko, sadzone, jajecznica oraz produkty z dodatkiem takich jaj (desery, domowy majonez),
3) niepasteryzowane sery: feta, sery dojrzewajace (brie, camembert) plesniowe,
4) niepasteryzowane mleko (w tym kozie i owcze) oraz przetwory z tego mleka,
5) pasztety miesne, warzywne lub rybne,
6) rozmrozone potrawy spozywane na zimno,
7) niestarannie odgrzane dania z drobiu,
8) surowe lub niedogotowane ryby, a takze skorupiaki i mieczaki: ostrygi, malze, krewetki, kraby,
9) watrobka.

moja lekarka powiedziala, ze jajko na miękko i feta w minimalnych ilosciach może byc ... ale z tego co juz zauwazylam, co lekarz, to ciut inna lista ....

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Dziewczyny musze sie wyzalic
Moj Tz zachowuje sie jak ostatni kretyn.... znow popsul mi nerwy. On uwaza, ze moje zle samopoczucie to tylko moj wymysl i tak tez sie zachowuje. Zero jakiejkolwiek pomocy. A jesli juz sie ruszy to z wielkim bolem i ma problem, ze siedze w domu na l4, bo wg niego to okradanie panstwa z pieniedzy ( skoro nie ma zagrozenia to powinnam pracowac do konca). Dzis mi powiedzial, ze ma dosc sluchania, ze sie codzien zle czuje ! Jakbym ja cos od niego chciala...no sorry, chcialam pomocy przy filipku. Wczoraj nie mialam sily posprzatac po obiedzie to dzis mi to wypominal,z e musial po mnie posprzatac. I ze se wkrecam jakies jazdy, bo polaczylam oslabienie z zajadem i ze nic tylko slyszy o moich dolegliwosciach i ze mam prawo narzekac tylko w dniu porodu.
Jest mi bardoz przykro, ze jestem zostawiona sama sobie z ta ciaza, ze nie mam troski i zainteresowania. Jestem wykonczona ciaglym zlym samopoczuciem, migrenami, zgaga, oslabieniem i cala reszta tych ''przyjemnosci''. A mimo wszystko jakos prowadze dom i opiekuje sie zbuntowanym dwulatkiem. A ON wroci z pracy ze swoja skrzywiona mina jaki to on zmeczony i albo sie uwali przed tv po obiedzie albo idzie spac ( bo uprzedniej nocy siedzial przed tv do 3 nad ranem, bo jak to on mowi- musi miec czas dla siebie aby odpoczac)... a wg niego ja siedze w domu cale dnie przed tv albo przed kompem i dlatego mnie boli glowa. I skoro nie przeszlo mi po tylu dniach to moze powinnam sie polozyc do szpitala bo mam raka mozgu.
Myslalam, ze ta ciaza bedzie radosna a on zabierami cala przyjemnosc z niej. Jeszczem i powiedzial, ze on sie nie cieszy z niej przeze mnie bo slyszy w kolko , ze mnie cos boli....

PRzepraszam, ze wam zasmiecam tym glowy,ale musze sie wyplakac komus

dakj nam kochana namiary na niego to juz my sie skrzykniemy i .... pozna inne laski w ciąży

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 17:09   #2447
muffinka90
Zakorzenienie

Witaminko ja mysle, ze te listy to takie troche dmuchanie na zimne, bo nikt nie powiedzial, ze w kazdej wedzonej rybie jest listerioza czy w kazdej fecie jakies bakterie. No ale nigdy nie wiemy na co trafimy. Ja ostatnio jadlam zsiadle mleko, po prostu nie moglam mu sie oprzec, wiem, ze to niepasteryzowane, ale mleko badane od zaufanego gospodarza, wiec mysle, ze po jednym razie nic sie nie stanie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 17:17   #2448
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
mam pytanie:jaki wynik na hiv macie-tzn negatywny oczywiście,ale czy macie tez jakąs wartośc wpisaną?
bo u mnie jest norma poniżej 0.9 a mój wynik to 0.08(ujemny)
zastanawiam się skąd te 0,08
wynik moczu mam nienajlepszy,musze powtórzyć i na dodatek mam zapalenie i dostałam leki

ja mialam wpisane ujemny, bez zadnych dodatkowych cyfr, wiec nie pomoge zbytnio... ale chyba najwazniejsze ze ujemny

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Witaminko ja mysle, ze te listy to takie troche dmuchanie na zimne, bo nikt nie powiedzial, ze w kazdej wedzonej rybie jest listerioza czy w kazdej fecie jakies bakterie. No ale nigdy nie wiemy na co trafimy. Ja ostatnio jadlam zsiadle mleko, po prostu nie moglam mu sie oprzec, wiem, ze to niepasteryzowane, ale mleko badane od zaufanego gospodarza, wiec mysle, ze po jednym razie nic sie nie stanie

ano... ja sprzecznych info mam klika...

ale gadalam z kumpelą ktora np w ciazy jadla te dania w kubku ( zalewane wodą) bo miala bzika na ich punkcie i nie mogla sie opanowac, choc to sama chemia, a lekarz jej pow. ze max.1 dziennie, ale niech stara sie jesc normalne posilki raczej, w słabszych dniach

mowila, ze jadla co 2-3 dni bo starala sie ograniczac, jej cora ma 11 lat i jak narazie wszystko z nia ok.... tak tez jestem zdania, ze trzeba uwAZAC, OGRANICZAC, ALE NIE DAC SIE ZWARIOWAC

30t 1d - ?
Stary 2011-05-06, 17:23   #2449
Myszeczka86
Zakorzenienie

Witajcie

Ja już po wizycie i wszystko ok.
Macica się powiększa także wszystko jest w porządku
Następna wizyta 20 Maj .

Teraz już czekam na wizyte z USG 9 maja

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 17:45   #2450
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja już po wizycie i wszystko ok.
Macica się powiększa także wszystko jest w porządku
Następna wizyta 20 Maj .

Teraz już czekam na wizyte z USG 9 maja

swietnie, ze wszystko OK

strasznie duzo masz w maju tych wizyt...

30t 1d - ?
Stary 2011-05-06, 17:53   #2451
ela3010
Zadomowienie

Witajcie kochane, właśnie was nadrobiłam.

Dreamnes zakochałam się w Twojej dzidzi, cuduś

Tincia, to tak różnie liczą ale pewnie masz rację

Ania mi normalnie wynik hiv wydała do domu kobitka, tzn ksero i mam wpisane że ujemny ale myślę że u ciebie to nic złego

Ggora udusić tżta:pa la:
Ja w tej ciąży jestem grzeczna jak aniołek ale też narzekałam na wszystko i mój tż cierpliwie to znosił. Ale w pierwszej ciąży to tragedia, jak ja mu dopiekałam, ryczałam całą ciążę, kłóciłam się o byle co, a on biduś znosił to cierpliwie, raz tylko nie wytrzymał i mi nagadał, ale tylko raz, a byłam wredna
I wiem co to znaczy opiekować się krnąbrnym dwulatkiem, oj wiem. Ja mam trzylatka i teraz jest zdecydowanie łatwiej.

Moja wizyta już za 3 dni, ciekawa jestem ile długości ma moje dziecię i ogólnie czy będzie już takie jak dreamnes, ja w poniedziałek będę mieć 12t 4d.
W pracy to jajo zniosę zanim doczekam do 16tej

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Myszeczko ogromnie Ci gratuluję, cudownieklaski :
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:23   #2452
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:

Miałam dziś kolejny cudowny sen śniło mi się, że miałam synka Olka i jeździłam z nim na spacerki w wózeczku. I nosiłam go na rękach. Tak realnego snu jeszcze nie miałam. Wczoraj w nocy jak płakałam z wykończenia to powiedziałam Tż, że jeszcze nie czuję miłości do naszego dziecka, że na razie sprawia mi tylko ból. A po tym śnie obudzilam się taka przepełniona miłością, że szok. I głupio mi, że mogłam wczoraj mieć pretensje do mojego dziecka o maltretowanie mnie fizyczne
właśnie takie sny pomagają nam kochać tez miałam taki sen jak nie wiedziałam jak mam sie czuc...

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:29   #2453
elf27
Zadomowienie

Dziewczyny a ja nie wiem co się ze mną dzieje. Mam od kilku dni odk kiedy ustąpiły objawy jakieś straszne niepokoje i sny, że coś jest nie tak. jakieś dziwne przeczucie, normalnie płakać mi się chce. Wiem, ze piszę jak wariatka. Ostatnią wizytę miałam 3 tygodnie temu, kolejna za tydzień. Chyba zwariuję do tej wizyty, ale nie polecę do lekarza i nie powiem przecież, że mam przeczucie bo się w głowę popuka
Dzisiaj 12t2dc. Walnijcie mnie w ten głupi łeb...
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:37   #2454
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja nie wiem co się ze mną dzieje. Mam od kilku dni odk kiedy ustąpiły objawy jakieś straszne niepokoje i sny, że coś jest nie tak. jakieś dziwne przeczucie, normalnie płakać mi się chce. Wiem, ze piszę jak wariatka. Ostatnią wizytę miałam 3 tygodnie temu, kolejna za tydzień. Chyba zwariuję do tej wizyty, ale nie polecę do lekarza i nie powiem przecież, że mam przeczucie bo się w głowę popuka
prawdopodbnie za dużo o tym myślisz i dlatego ci się śni. Ale ja wierzę w przeczucia (nie mówię że u ciebie jest tak samo) dzień przed wylądowaniem w szpitalu obudziłam się z uczuciem że nie jestem w ciąży na następny dzień dostałam plamień i się okazało że dziecko obumarłom dla własnego spokoju jak chcesz idź do lekarza wcześniej to się uspokoisz
Mi się ostatni śniło że miałam plamienie ale w ten dzień mnie bolał brzuch i dużo myślałam o tym
ggora mój też to nie aniołek ale twojego to dosłownie aż by się chciało udusić
princesska szczerze nie znam się na tym bo krótko pracowałam w Polsce a później miałam własną działalność
Dziewczyny spotkałam wczoraj znajomą i ona mówi o będziesz miała dziewczynkę, a ja no tak, ona widać mam mały płaski brzuszek i mam ochotę na kwaśne(miałam w ręku kapustę kiszoną) a ja zawsze myślałam że odwrotnie że na chłopca jest kwaśne

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-06 o 18:45
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:40   #2455
elf27
Zadomowienie

Mnie dzisiaj też taka bzdura się śniła, plamienie i że straciłam maluszka. Obudziłam się zlana potem. Nie wiem czy za dużo myślę, sądzę że jak każda przyszła mama. Plamień nie miałam i nie mam, troszkę żółtawy śluz teraz ale bez zapachu. Miałam mdłości, ale od kilku dni brak. Tylko durny niepokój , którego nie mogę się pozbyć wrrrrr

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-05-06 o 18:41
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:40   #2456
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
ja nie tylko mam dobre sny za 2 miesiac e biore slub i uz mi sie 2 razy snilo ze sukienki nie mialam! az rano sie zle czulam po wybudzeniu ale to tylko sny nie przejmujmy sie

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-05-06, 18:41   #2457
marejta
Zadomowienie

elf27 mówisz masz

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-05-06, 18:43   #2458
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Dreamnes zakochałam się w Twojej dzidzi, cuduś
a ja od wczoraj gladam ciagle te zdjecia i szkoda ze nie nagrałam filmiku.... ale to z podniecenia ze zaraz zobacze dziewczyny jak bedziecie miec fot usg to pokazcie chetnie popatrze i popodziwiam

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-05-06, 18:48   #2459
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Mnie dzisiaj też taka bzdura się śniła, plamienie i że straciłam maluszka. Obudziłam się zlana potem. Nie wiem czy za dużo myślę, sądzę że jak każda przyszła mama. Plamień nie miałam i nie mam, troszkę żółtawy śluz teraz ale bez zapachu. Miałam mdłości, ale od kilku dni brak. Tylko durny niepokój , którego nie mogę się pozbyć wrrrrr
Ja mam żółty a nawet przez tydzień miałam zielony ale wszystko jest w porządku. A brak mdłości nie oznacza że coś dzieje się nie tak
Idź do lekarza dla spokoju bo jeszcze bardziej się stresujesz i sobie wkręcasz
Stary 2011-05-06, 18:50   #2460
Ona231
Zadomowienie

Dygotka zapalenie lekami zwłaszcza, możesz jeść dość sporo kwaśnych rzeczy, pić dużo wody. Przerabiałam to nic strasznego, ale leczyć trzeba, też dostałam antybiotyk i wszystko na razie jest dobrze. Nie denerwuj się tyle, spokojnie Tylko to lubi wracać.

Ggora bardzo Ci współczuję ale może do niego jeszcze to nie dociera i nie jest tego w stanie zrozumieć, że w pierwszej ciąży to Ty nie musiałaś biegać za dwu latkiem, mieć oczy dookoła głowy i inne takie. Mam nadzieję, że się dogadacie, ale daj sobie chwilę na ochłonięcie, bo to też by mnie to zabolało

goldika sen śliczny

Myszeczka to gratulację

Tincia ja strasznie różne opinię na temat samopoczucia zależności od płci dziecka czytałam i słyszałam. U jednych znajomych to się sprawdzało u innych nie. Ciężko powiedzieć ile w tym prawdy

princessskaa jaki TY masz rodzaj tej umowy zlecenie, ze składkami bez składek? Jak co to dawaj, pomogę. Ale chyba mam za mało informacji

Aniu urządzenie dotarło w końcu do Ciebie? Jak się sprawuję

dreamnes ja robię tak samo jak mam jakieś wątpliwości to zdjęcia oglądam na ostatniej wizycie lekarz szalał i dostałam aż 4

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-05-06 o 18:52
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości