Czerwcowe Panny Młode - część II - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 07:38   #4981
Etnula
Raczkowanie

Dot.: Czerwcowe Panny Młode - część II

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dziewczynki byłam wczoraj nie na przymiarce a na 2 wzięciu moich wymiarów jak się okazało dobrze, że tak późno bo od ostatniego razu ubyło mnie wszędzie po 3 cm a w bioderkach to nawet 7... przymiarkę sukni mam ok 12 dni przed ślubem a odbiór w tygodniu przed ślubem chyba w czwartek... jak byłam ostatnio w salonie to upewniłam się w moim wyborze ale mimo wszystko stresuję się, że coś będzie nie tak....
Późno dość odbierasz suknię.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez cynowa Pokaż wiadomość
A my już mamy większość ślubnych rzeczy załatwionych. Wczoraj TŻ kupił mi biżuterię na wykupiny, wczoraj też rozwoziliśmy kołocz po gościach, dzisiaj w pracy był.
Jedynie to musimy się dogadać jeszcze co do odwozu gości czy będą autobusy czy busy, no i iść na salę ustalić menu i dokładną liczbę gości.
A puki co to remontujemy nasze mieszkanko
Biżuteria na wykupiny? Co to za zwyczaj? Kiedy sie ją daje? Ja nic o tym nie słyszałam ale może nagadam TŻtowi ze i u nas jest taka tradycja
I jaki kołocz po gościach rozwoziliście?
Etnula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 07:40   #4982
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Etnula Pokaż wiadomość
ja też odbieram najpóźniej jak się da (koło środy przed ślubem) - po pierwsze nie mam jej w domu gdzie powiesić - w salonie są lepsze warunki do tego a poza tym w razie czego do ostatniej chwili mogą zrobić jakieś poprawki. Ja w ciągu ostatnich dwóch tygodni schudłam 2 kilo, a stres dopiero mnie zaczął łapać, także aż się boję co będzie za 3 tygodnie..

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Biżuteria na wykupiny? Co to za zwyczaj? Kiedy sie ją daje? Ja nic o tym nie słyszałam ale może nagadam TŻtowi ze i u nas jest taka tradycja
I jaki kołocz po gościach rozwoziliście?
też chyba wspomnę mojemu TŻ o tym zwyczaju z biżuterią) hihi
Stary 2011-05-06, 07:41   #4983
Etnula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość

O tego kołocza też już pytałam, bo u mnie w Wielkopolsce takiej tradycji nie ma Chodzi o to, że para młoda przed ślubem cho0dzi z ciastem po rodzinie i znajomych i ich częstuje. Pamiętam, że chyba jednym z ciast było cosik z makiem, a ciasta były trzy rodzaje, ale mogę się mylić
A wykupowanie jest na krótko przed ślubem. Pan młody przyjeżdża do domu panny młodej, a jej rodzina nie chce jej oddać, póki on jej nie wykupi. Tak więc pan młody za przyszłą żonę daje wódkę.
Te zwyczaje są chyba najbardziej popularne na Śląsku. U mnie wykupin nie było, nie podoba mi się ten zwyczaj
Dzięki za wyjaśnienie
Nigdy o tym nie słyszałam.
Stary 2011-05-06, 07:46   #4984
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:

Ja moją też odbierałam w środę przed ślubem (ślub mieliśmy w sobotę). Gdyby nie to, że przed naszym ślubem było Boże Ciało, to odbierałabym sukienkę w piątek, ale krawcowa zrobiła sobie długi weekend i pojechałam w środę
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 07:49   #4985
amandi84
Zadomowienie

Ja jestem ze śląska, o wykupinach słyszałam, ale u mnie nie ma w rodzinie takiej tradycji. Za to rozwożenie kołocza tak. Zwykle rozwodzi się kołocz, czyli ciasto drożdżowe w kilku opcjach: tylko z posypką, z makiem, z serem, z jabłkami.

Ja mam odbiór sukienki 2 tygodnei przed ślubem, ale tak naprawdę wolałabym odebrać jeszcze później. Jeśli się uda będe chciala zabrać ją dopiero w ostatnim tygodniu. Tak jak pisała lena_mi wydaje mi się, że salon ma lepsze warunki by u nich wisiała i się nei gniotła
http://www.pmiska.pl
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 07:49   #4986
notatki85
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
Ja też chciałabym suknie odebrać przed samym ślubem- najlepiej w czwartek lub piatek. Nawet nie miałabym gdzie jej powiesić.
Ja się coraz bardziej stresuję.
Stary 2011-05-06, 07:56   #4987
karolinusienka
Zakorzenienie

dzien dobry
ja swoja suknie odbieram tydzien przed slubem bedzie wisiec na oknie - bo innego miejsca nie mam juz sie nie moge doczekac, kiedy zadzwonia do mnie z salonu, abym przyszla na przymiarkę, bo suknia ma przyjść jakoś na poczatku maja wstepnie umowilam sie z panią z salonu na 27go
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 08:14   #4988
badzia987
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jestem załamana. Szef dzisiaj przyszedł i dal mi do zrozumienia, że muszę zrobić prawo jazdy. Gdzie w te całe przygotowania jeszcze robienie prawa jazdy wcisnąć
Kurde, ja przez tą pracę to w ogóle nie mam chwili żeby cieszyć się przygotowaniami ;(

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 08:33   #4989
minimini333
Rozeznanie

prawo jazdy Ci się przyda
dasz rade
minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 08:39   #4990
notatki85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem załamana. Szef dzisiaj przyszedł i dal mi do zrozumienia, że muszę zrobić prawo jazdy. Gdzie w te całe przygotowania jeszcze robienie prawa jazdy wcisnąć
Kurde, ja przez tą pracę to w ogóle nie mam chwili żeby cieszyć się przygotowaniami ;(
Na pewno dasz radę Praca niech Ci za sponsoruje, skoro jest Ci w pracy potrzebne.
Głowa do góry!!!
Stary 2011-05-06, 09:31   #4991
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez notatki85 Pokaż wiadomość
Na pewno dasz radę Praca niech Ci za sponsoruje, skoro jest Ci w pracy potrzebne.
Głowa do góry!!!
Nie zasponsorują . Obiecałam, że w przyszłym tygodniu się zapiszę. Już widzę jak moja cała zeszłotygodniowa pensja odlatuje z kontaa muszę jeszcze za wyjazd TŻ część pieniędzy zwrócić i bilet miesięczny sobie kupić.

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2011-05-06, 10:02   #4992
notatki85
Raczkowanie

Cytat:
Nie zasponsorują . Obiecałam, że w przyszłym tygodniu się zapiszę. Już widzę jak moja cała zeszłotygodniowa pensja odlatuje z kontaa muszę jeszcze za wyjazd TŻ część pieniędzy zwrócić i bilet miesięczny sobie kupić.
Mój kuzyn robi teraz prawo jazy i w ratach jakoś płaci. Także na pewno i Tobie pozwolą zapłacić w ratach. Poza tym najpierw są wykłady, na które np. ja w ogóle nie chodziłam- co prawda 7 lat temu zdawałam, więc chyba nie zmieniło się za bardzo.
Dasz radę na pewno
Stary 2011-05-06, 10:43   #4993
mandelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
bo właściwie miesiąc do ślubu to chyba się powinnam tylko cieszyć, ale jednak nerwy robią swoje
a co z tym wieczorem kawalerskim? bo ja też mam swoje pewne ALE hahaha
a u nas to widzę same podobieństwa. ta sama data, godzina, i też trzy dni po będziemy na plaży gdzie się wybieracie ?
No wiadomo ze kawalerski to temat drazliwy z jednej strony niech chlopak ma ten wieczor i sie cieszy; z drugiej, jak pomysle o jakiejs wijacej sie wokol niego lasce i meskich wyglupach to mi cisnienie skacze... coz, w ten dzien bede aerobik do upadlego ćwiczyc, zeby pozbyc sie negatywnych emocji hehehehe

A panienskie juz macie zaplanowane? Przyda sie na odstresowanie

Co do podróży to bedzie raczej jakieś last minute w cieple kraje
Stary 2011-05-06, 10:52   #4994
Karo89
Zakorzenienie

Dzień dobry !

Wizażystkę już mam! bo już się bałam, że będę musiała sama się malować w tym stresie :P

Ja uświadomiłam sobie, że za 3 tygodnie mam panieński, a za 2 kolejne tygodnie już wesele

U mnie panieński pewnie będzie w jakimś klubie, a o kawalerskim nie będę mówić, bo mnie też nerwy łapią jak sobie pomyślę, Ufam swojemu Tż'owi, ale nie ufam do końca jego kolegom

Może się któraś orientuje, czy to się nadaję na to, żeby zrobić girlandę z balonów przed wejściem? bo nie wiem czy zamawiać, czy robić coś typu "DIY"

klik link

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2011-05-06 o 10:54
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 11:03   #4995
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mandelka Pokaż wiadomość
No wiadomo ze kawalerski to temat drazliwy z jednej strony niech chlopak ma ten wieczor i sie cieszy; z drugiej, jak pomysle o jakiejs wijacej sie wokol niego lasce i meskich wyglupach to mi cisnienie skacze... coz, w ten dzien bede aerobik do upadlego ćwiczyc, zeby pozbyc sie negatywnych emocji hehehehe

A panienskie juz macie zaplanowane? Przyda sie na odstresowanie

Co do podróży to bedzie raczej jakieś last minute w cieple kraje
ojjjj dokładnie Cię rozumiem !
a aerobik dobry pomysł, chyba też z tego skorzystam w ten dzień hahaha

co do panieńskiego, to mam 28 maja. też jak pomyśle że to już za 3 tygodnie to nie mogę uwierzyć. u mnie jest tak, że najpierw jest mała impreza w domu mojego świadka (drinki, jakieś zabawy itd), a potem przenosimy się do klubu. nie wiem co to dokładnie będzie ale już się boję wiem, że będą jakieś przebieranki i dziwne zabawy

a ile osób przewidujecie na swoim panieńskim?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 11:07   #4996
Karo89
Zakorzenienie

ja gdzieś będę mieć około 16 dziewczyn to trochę mi się uzbierało :P

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 11:16   #4997
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !

Wizażystkę już mam! bo już się bałam, że będę musiała sama się malować w tym stresie :P

Ja uświadomiłam sobie, że za 3 tygodnie mam panieński, a za 2 kolejne tygodnie już wesele

U mnie panieński pewnie będzie w jakimś klubie, a o kawalerskim nie będę mówić, bo mnie też nerwy łapią jak sobie pomyślę, Ufam swojemu Tż'owi, ale nie ufam do końca jego kolegom

Może się któraś orientuje, czy to się nadaję na to, żeby zrobić girlandę z balonów przed wejściem? bo nie wiem czy zamawiać, czy robić coś typu "DIY"

klik link
A może połączcie - my tak robimy- wieczorem spotykamy się wszyscy w klubie. Byłam tez już na takim panieńsko - kawalerskim i było super
Stary 2011-05-06, 11:31   #4998
Etnula
Raczkowanie

hmm
u nas jest drażliwy temat.
Mamy trzy ekipy znajomych i świadków i każdy cos oraganizuje. Do nas docierają tylko szczątkowe informacje. Zaczęliśmy się tym wszystkim martwić, że się wszyscy nie dogadają.
Planujemy 11.06 (tydzien przed slubem) wyjazd całą ekipą na mazury ale z tego co wiem dodatkowo koledzy TŻta planują coś ejszcze na 4tego. mam nadzieję że i ja w tym dniu nie będę sama w domu siedziała.

Ostatnio jako świadkowie zroganizowaliśmy znajomym wieczór panieńsko-kawalerski. Było nas 4 pary. Pojechaliśmy do gospodarstwa agroturystycznego (chłopcy oddzielnie, my oddzielnie- młodzi nie wiedzieli ze się spotkają ) Graliśmy w Paintball- dopiero wtedy się poznali, wieczorem była impreza a na noc przygotowaliśmy dla nich łoże, piórka, świece, szampan na noc przedślubną. Super była impreza!

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
A może połączcie - my tak robimy- wieczorem spotykamy się wszyscy w klubie. Byłam tez już na takim panieńsko - kawalerskim i było super
Wtedy nikt nie patrzy na telefon, nie dzwoni i nie martwi się o 2 połówkę.
Chociaż oddzielne też ma swoje uroki

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
ja gdzieś będę mieć około 16 dziewczyn to trochę mi się uzbierało :P
Sama wszystko organizujesz?
U nas jest raczej taki zwyczaj że wieczór organizuje świadkowa przy pomocy innych panien (podobnie u facetów) a kosztami dzielą się. Dla młodych jest to niespodzianka.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Jak już je zrobisz to nie będziesz sobie wyobrażała życia bez niego

Ile macie lat dziewczyny i ile Wasi TŻtowie? Chyba już coś takiego pisałyśmy ale pozapominałam

Edytowane przez Etnula
Czas edycji: 2011-05-06 o 11:24
Stary 2011-05-06, 11:40   #4999
badzia987
Wtajemniczenie

Ja 25 a TŻ jest dokładnie półtora roku starszy.

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2011-05-06, 11:47   #5000
ilkas
BAN stały

My mamy obydwoje po 25 lat

taki wspólny wieczór to super pomysł.
u mnie pewnie by nie przeszedł ze względu na kumpli TŻ hehe. dlatego niestety musi zostać tak jak jest
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 11:51   #5001
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry !

klik link

ja mam panienski tydzien przed slubem-4go podobno swiadkowa juz cos planuje P tez bedzie miał 4go kawalerski
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 12:09   #5002
minimini333
Rozeznanie

po 23 lata
minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 12:22   #5003
monik_85
Raczkowanie

Cytat:
Badzia987 prawko przyda Ci się, ja idę na kurs zaraz po obronie i weselu szkoda że nie zrobiłam tego wcześniej bo im człowiek starszy tym ciężej się za to zabrać ale mój Tż ostro mnie mobilizuje... i dzięki mu za to

Co do panieńskiego i kawalerskiego to my chyba połączymy imprezki nie wiem jeszcze jakie niecne plany snują nasi świadkowie ale zdecydowanie chcielibyśmy świętować razem

a co do wieku to ja mam 25lat a mój Tż 27
monik_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 12:26   #5004
badzia987
Wtajemniczenie

Chyba czas nowy wątek założyć

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2011-05-06, 12:35   #5005
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Wtedy nikt nie patrzy na telefon, nie dzwoni i nie martwi się o 2 połówkę.
Chociaż oddzielne też ma swoje uroki

U nas będzie tak-najpierw osobno, a wieczorem spotykamy się w klubie i bawimy razem
Stary 2011-05-06, 12:44   #5006
Etnula
Raczkowanie

Cytat:
Lepiej tu pogadac bo się pogubimy

My mamy po 23 lata rocznikowo, ja skończone TŻ jeszcze nie
Stary 2011-05-06, 12:45   #5007
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Badzia to zakładaj

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Lepiej tu pogadac bo się pogubimy

My mamy po 23 lata rocznikowo, ja skończone TŻ jeszcze nie
Watki mogą mieć maksymalnie 5000 postów więc tak czy tak trzeba założyć nowy.
Stary 2011-05-06, 12:51   #5008
amandi84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
co do panieńskiego, to mam 28 maja. też jak pomyśle że to już za 3 tygodnie to nie mogę uwierzyć. u mnie jest tak, że najpierw jest mała impreza w domu mojego świadka (drinki, jakieś zabawy itd), a potem przenosimy się do klubu. nie wiem co to dokładnie będzie ale już się boję wiem, że będą jakieś przebieranki i dziwne zabawy

a ile osób przewidujecie na swoim panieńskim?
Będe miała w tym samym dniu, a w dodatku przebieg pewnei będzie podobny Niestety wieczór kawalerski TZ nie może być tego samego dnia, bo bawić się będzie, ale na wyjeździe z pracy.. , więc będzie miał tydzień później. Za to koleżanki już obiecały, że w tym dniu też się mną zajmą, żebym sama nie siedziała ;p

Co do wieku u mnie 27/27

A ja właśnei wróciłam z zakupów to się pochwalę Zaopatrzyłam się w kremy z filtrami na słoneczko, jedną koszuleczkę kupiłam wakacyjną i pończochy na ślub białe. Jedne mam już kupione cieliste.. I sama nie wiem jakie ubrać ;/ Sukienka śmietankowa i tak jakoś mi za białe te pończochy, tym bardziej że też smietankowe buty.. (wczoraj odebrałam ). I w ogóle dziwny kolor w tych białych mają moje nogi. Za to pas do pończoch mam biały i ładniej wygląda z białą koronką z pończoch.. Grrrr czemu nic nie może być proste.
Może jeszcze pójdę do Calzedonii, bo w Gatcie mieli tylko jedne białe 15, a wiem że bywają też cieńsze jeszcze.

A wy jak wybieracie, białe czy cieliste?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG0951.jpg (36,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG0953.jpg (36,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG0954.jpg (38,5 KB, 15 załadowań)
http://www.pmiska.pl
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 12:52   #5009
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość
Będe miała w tym samym dniu, a w dodatku przebieg pewnei będzie podobny Niestety wieczór kawalerski TZ nie może być tego samego dnia, bo bawić się będzie, ale na wyjeździe z pracy.. , więc będzie miał tydzień później. Za to koleżanki już obiecały, że w tym dniu też się mną zajmą, żebym sama nie siedziała ;p

Co do wieku u mnie 27/27

A ja właśnei wróciłam z zakupów to się pochwalę Zaopatrzyłam się w kremy z filtrami na słoneczko, jedną koszuleczkę kupiłam wakacyjną i pończochy na ślub białe. Jedne mam już kupione cieliste.. I sama nie wiem jakie ubrać ;/ Sukienka śmietankowa i tak jakoś mi za białe te pończochy, tym bardziej że też smietankowe buty.. (wczoraj odebrałam ). I w ogóle dziwny kolor w tych białych mają moje nogi. Za to pas do pończoch mam biały i ładniej wygląda z białą koronką z pończoch.. Grrrr czemu nic nie może być proste.
Może jeszcze pójdę do Calzedonii, bo w Gatcie mieli tylko jedne białe 15, a wiem że bywają też cieńsze jeszcze.

A wy jak wybieracie, białe czy cieliste?
duże lepiej cieliste wyglądają)) białe tak nienaturalnie

6 lub 8 den można na allegro lub innych stronach interetowych kupic
Stary 2011-05-06, 12:53   #5010
alamig
Zakorzenienie

Widzę, że mój wątek dobiega końca Teraz niech nową część założy jakaś aktualna czerwcowa PM

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości