|
|
#4981 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode - część II
Cytat:
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
I jaki kołocz po gościach rozwoziliście? |
||
|
|
|
#4982 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też odbieram najpóźniej jak się da (koło środy przed ślubem) - po pierwsze nie mam jej w domu gdzie powiesić - w salonie są lepsze warunki do tego
a poza tym w razie czego do ostatniej chwili mogą zrobić jakieś poprawki. Ja w ciągu ostatnich dwóch tygodni schudłam 2 kilo, a stres dopiero mnie zaczął łapać, także aż się boję co będzie za 3 tygodnie..---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
) hihi
|
|
|
|
|
#4983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nigdy o tym nie słyszałam. |
|
|
|
|
#4984 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moją też odbierałam w środę przed ślubem (ślub mieliśmy w sobotę). Gdyby nie to, że przed naszym ślubem było Boże Ciało, to odbierałabym sukienkę w piątek, ale krawcowa zrobiła sobie długi weekend i pojechałam w środę
|
#4985 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem ze śląska, o wykupinach słyszałam, ale u mnie nie ma w rodzinie takiej tradycji. Za to rozwożenie kołocza tak. Zwykle rozwodzi się kołocz, czyli ciasto drożdżowe w kilku opcjach: tylko z posypką, z makiem, z serem, z jabłkami.
Ja mam odbiór sukienki 2 tygodnei przed ślubem, ale tak naprawdę wolałabym odebrać jeszcze później. Jeśli się uda będe chciala zabrać ją dopiero w ostatnim tygodniu. Tak jak pisała lena_mi wydaje mi się, że salon ma lepsze warunki by u nich wisiała i się nei gniotła
|
#4986 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja też chciałabym suknie odebrać przed samym ślubem- najlepiej w czwartek lub piatek. Nawet nie miałabym gdzie jej powiesić. Ja się coraz bardziej stresuję.
|
#4987 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ja swoja suknie odbieram tydzien przed slubem bedzie wisiec na oknie - bo innego miejsca nie mam juz sie nie moge doczekac, kiedy zadzwonia do mnie z salonu, abym przyszla na przymiarkę, bo suknia ma przyjść jakoś na poczatku maja
|
|
|
|
#4988 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jestem załamana. Szef dzisiaj przyszedł i dal mi do zrozumienia, że muszę zrobić prawo jazdy. Gdzie w te całe przygotowania jeszcze robienie prawa jazdy wcisnąć
![]() Kurde, ja przez tą pracę to w ogóle nie mam chwili żeby cieszyć się przygotowaniami ;(
|
|
#4989 |
|
Rozeznanie
|
prawo jazdy Ci się przyda
dasz rade |
|
|
|
#4990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Praca niech Ci za sponsoruje, skoro jest Ci w pracy potrzebne.Głowa do góry!!!
|
|
#4991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a muszę jeszcze za wyjazd TŻ część pieniędzy zwrócić i bilet miesięczny sobie kupić.
|
|
|
#4992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dasz radę na pewno
|
|
#4993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z jednej strony niech chlopak ma ten wieczor i sie cieszy; z drugiej, jak pomysle o jakiejs wijacej sie wokol niego lasce i meskich wyglupach to mi cisnienie skacze... coz, w ten dzien bede aerobik do upadlego ćwiczyc, zeby pozbyc sie negatywnych emocji hehehehe A panienskie juz macie zaplanowane? Przyda sie na odstresowanie ![]() Co do podróży to bedzie raczej jakieś last minute w cieple kraje
|
|
#4994 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
Wizażystkę już mam! Ja uświadomiłam sobie, że za 3 tygodnie mam panieński, a za 2 kolejne tygodnie już wesele U mnie panieński pewnie będzie w jakimś klubie, a o kawalerskim nie będę mówić, bo mnie też nerwy łapią jak sobie pomyślę, Ufam swojemu Tż'owi, ale nie ufam do końca jego kolegom Może się któraś orientuje, czy to się nadaję na to, żeby zrobić girlandę z balonów przed wejściem? bo nie wiem czy zamawiać, czy robić coś typu "DIY" klik link
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-05-06 o 11:54 |
|
|
|
#4995 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a aerobik dobry pomysł, chyba też z tego skorzystam w ten dzień hahaha co do panieńskiego, to mam 28 maja. też jak pomyśle że to już za 3 tygodnie to nie mogę uwierzyć. u mnie jest tak, że najpierw jest mała impreza w domu mojego świadka (drinki, jakieś zabawy itd), a potem przenosimy się do klubu. nie wiem co to dokładnie będzie ale już się boję wiem, że będą jakieś przebieranki i dziwne zabawy a ile osób przewidujecie na swoim panieńskim? |
|
|
|
|
#4996 |
|
Zakorzenienie
|
ja gdzieś będę mieć około 16 dziewczyn
to trochę mi się uzbierało :P
|
#4997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4998 | ||
|
Raczkowanie
|
hmm
u nas jest drażliwy temat. Mamy trzy ekipy znajomych i świadków i każdy cos oraganizuje. Do nas docierają tylko szczątkowe informacje. Zaczęliśmy się tym wszystkim martwić, że się wszyscy nie dogadają. Planujemy 11.06 (tydzien przed slubem) wyjazd całą ekipą na mazury ale z tego co wiem dodatkowo koledzy TŻta planują coś ejszcze na 4tego. mam nadzieję że i ja w tym dniu nie będę sama w domu siedziała. Ostatnio jako świadkowie zroganizowaliśmy znajomym wieczór panieńsko-kawalerski. Było nas 4 pary. Pojechaliśmy do gospodarstwa agroturystycznego (chłopcy oddzielnie, my oddzielnie- młodzi nie wiedzieli ze się spotkają ) Graliśmy w Paintball- dopiero wtedy się poznali , wieczorem była impreza a na noc przygotowaliśmy dla nich łoże, piórka, świece, szampan na noc przedślubną. Super była impreza! ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Chociaż oddzielne też ma swoje uroki ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Sama wszystko organizujesz? U nas jest raczej taki zwyczaj że wieczór organizuje świadkowa przy pomocy innych panien (podobnie u facetów) a kosztami dzielą się. Dla młodych jest to niespodzianka. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() Ile macie lat dziewczyny i ile Wasi TŻtowie? Chyba już coś takiego pisałyśmy ale pozapominałam
Tak pustą drogą gnać przed siebie aż po świt, z głową w chmurach łapać życie gubiąc rytm. Lecz jeśli ktoś spyta mnie czy to ja ? odpowiem mu, że nie. Edytowane przez Etnula Czas edycji: 2011-05-06 o 12:24 |
||
|
|
|
#4999 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja 25 a TŻ jest dokładnie półtora roku starszy.
|
|
#5000 |
|
BAN stały
|
My mamy obydwoje po 25 lat
taki wspólny wieczór to super pomysł. u mnie pewnie by nie przeszedł ze względu na kumpli TŻ hehe. dlatego niestety musi zostać tak jak jest
|
|
|
|
#5001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam panienski tydzien przed slubem-4go podobno swiadkowa juz cos planuje P tez bedzie miał 4go kawalerski
|
|
|
|
|
#5002 |
|
Rozeznanie
|
po 23 lata
|
|
|
|
#5003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda że nie zrobiłam tego wcześniej bo im człowiek starszy tym ciężej się za to zabrać ale mój Tż ostro mnie mobilizuje... i dzięki mu za to ![]() Co do panieńskiego i kawalerskiego to my chyba połączymy imprezki a co do wieku to ja mam 25lat a mój Tż 27
|
|
|
|
|
#5004 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba czas nowy wątek założyć
![]()
|
|
#5005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5006 |
|
Raczkowanie
|
Lepiej tu pogadac bo się pogubimy
![]() My mamy po 23 lata rocznikowo, ja skończone TŻ jeszcze nie
|
|
|
|
#5007 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia to zakładaj
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Watki mogą mieć maksymalnie 5000 postów więc tak czy tak trzeba założyć nowy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#5008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety wieczór kawalerski TZ nie może być tego samego dnia, bo bawić się będzie, ale na wyjeździe z pracy.. , więc będzie miał tydzień później. Za to koleżanki już obiecały, że w tym dniu też się mną zajmą, żebym sama nie siedziała ;pCo do wieku u mnie 27/27 A ja właśnei wróciłam z zakupów to się pochwalę Zaopatrzyłam się w kremy z filtrami na słoneczko, jedną koszuleczkę kupiłam wakacyjną i pończochy na ślub białe. Jedne mam już kupione cieliste.. I sama nie wiem jakie ubrać ;/ Sukienka śmietankowa i tak jakoś mi za białe te pończochy, tym bardziej że też smietankowe buty.. (wczoraj odebrałam Może jeszcze pójdę do Calzedonii, bo w Gatcie mieli tylko jedne białe 15, a wiem że bywają też cieńsze jeszcze. A wy jak wybieracie, białe czy cieliste?
|
|
#5009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) białe tak nienaturalnie6 lub 8 den można na allegro lub innych stronach interetowych kupic
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

ale mimo wszystko stresuję się, że coś będzie nie tak....

juz sie nie moge doczekac, kiedy zadzwonia do mnie z salonu, abym przyszla na przymiarkę, bo suknia ma przyjść jakoś na poczatku maja 

a muszę jeszcze za wyjazd TŻ część pieniędzy zwrócić i bilet miesięczny sobie kupić.

Ufam swojemu Tż'owi, ale nie ufam do końca jego kolegom