|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
J swoją biorę nad ranem bo wali w łóżko bo tak się kręci i nie może spać , ale ona się przykleja do TZ ta i kima .
Musze kupić barierkę do dużego wyrka i ją przestawić bo w małym spaceruje i nie może spać bo co się przekręci to jej się łózko kończy . Pop mój też dzieciaki jak tylko może do pracy bierze żeby się chwalić ![]() do tego ma " ołtarzyk" przy biurku z fotami i dumny jest jak paw jak ludzie przychodzą i podziwiają .
#1352 |
Zakorzenienie
|
ja ją tez w najgorszym zębowym momencie do łóżka brałam, ale potem bardzo nadużywała, a że mamy kanapę, to nikt się nie wyspał, a najmniej ja-bo w środku-na baczność spałam i rano wszystko ścierpnięte. Znaczy na początku w miarę spała, ale potem tez te swoje odwierty i wstawania zaczynała. Przyzwyczaiła się i się jakby specjalnie po to budziła żeby ją brać. I w jedną noc ją oduczyłam, darła się wniebogłosy, ale daliśmy radę. I następnej nocy już było lepiej.
towarzystwo innych dzieci-lubi bardzo na placyk chodzić, daje dzieciom cześć i zabawki. Wczoraj sobie z taką małą dziewczynką dały cześć, potem tamta jej chciała tulu tulu zrobic i poleciały obie na glebę ![]() teraz badytka śpi, ja robię jej album (znaczy uzupełniam), potem przychodzi teściowa i idziemy na placyk. Będzie miał kto za nią latać ![]()
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-05-06 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Zakorzenienie
|
moja tesciowa juz pyta jak dlugo bedziemy na tych niedzielnych komuniach ( a ma z mala zostac) jeszcze nie wie ze do 22 nie wrocimy na bank.
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
evitka no wlasnie ja tam bylam od 18 do prawie 19:40 wiec troche mi zeszlo;/..
a moj sie troche przestawil... idzie spac o 20 wtedy je i pozniej jest pobudka o 3 na butle ale juz mniejsza porcja i rano o 8 wstaje na sniadanie |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy Wasze dzieci też się tak z Wami bawią, że robią coś, na co nie pozwalacie i cieszą się z tego okrutnie, że rozrabiają. Ja tak bawię się z Iguśkiem. I wieczorem miałam go karmić, jeszcze się wydurnialiśmy trochę, turlaliśmy, łaskotaliśmy, a on patrzy - pierś i mnie użarł, po czym uciekł i śmiał się strasznie. Mały diabeł. Po kim on to ma?
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2011-05-06 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Zakorzenienie
|
moja tez taka zlosliwa- NA BANK PO TATUSIU :p
![]() |
#1357 |
Zakorzenienie
|
To chyba taki etap zlośliwości, bo Erwin jak wczoraj z rozmachem walnął Eryka w twarz kubkiem, to jak tamten się popłakał, to jeszcze go przedrzeźniał
![]() ![]() Niewiem jak u was, ale ja mam pogodę przepiękną, jak narazie tylko 10 stopni w cieniu, ale słońca dużo, to filtry na buzie i idziemy ![]() Macie przetestowane jakieś pielucho majtki ![]() ![]()
![]() |
#1358 |
Zakorzenienie
|
Moja po cycach mnie nie gryzie, natomiast po nogach i rękach to i owszem. I bardzo mocno szczypie tak że wszyscy mają siniaki. Zwierzakom uwielbia dokuczać. Czasami to ciężko bez uśmiechu jej mówić że coś źle robi.
#1359 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilkę potem nadrobie te nascie stron
![]() ale teraz chciałam wam tylko napisać że w REALU są PAMPERSY ACTIV BABY za niecałe 45 złotych 70 sztuk rozmiar 4 tylko trzeba mieć kupony z gazetki ale gazetki są przy wejściu do marketu ![]()
#1360 |
Rozeznanie
|
madzia ja polecam te:
http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=24...6&prId=35120#1 małą chodzi w nich w dzień od lutego i są świetne, mieliśmy dwa razy z rossmana pieluchomajtki 22szt - 20zł, ale pampersa lepsze i tańsze. rossmanowe nadają się tylko na krótkie wyjazdy ze względu na małą paczkę. a na noc używamy DadaPremium. fajne, nie przeciekają. ale pieluchomajtki Pampers rewelacja! my dzisiaj do lekarza, mała po nocy robi w miarę normalną kupkę a później biegunka, chociaż sukces, wczoraj na żadko zrobiła tylko 2 razy a nie 10 jak wczesniej. zobaczymy co lekarka powie bo schudł ten mój pulpecik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Zakorzenienie
|
Mój też trochę złośliwy się zrobił
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1362 |
Zakorzenienie
|
my uzywamy pieluchomajtek pampersa i jestem zadowolona z nich, szybciej sie przebiera, nie trzeba dziecka klasc ani maltretowac rach ciach i po bolu:P
a przebieranie u nas to wielki bóóóóóóóóól
![]() |
#1363 |
Zakorzenienie
|
Magi w cyca Cię użarł ? Moja Ola to ze dwa razy zrobiła co przyspieszyło moja decyzję o odstawieniu .. nie ma wyżywania się na maminych cyckach
![]()
#1364 |
Zakorzenienie
|
No użarł. I jak się cieszył z tego :P Cholernik mały.
Ech... Jak ja się tu w pracy za nim utęsknię, jak dzika. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- AniaP- ja planuję go do sierpnia karmić. Ale rzeczywiście - cholernie boli takie gryzienie i jak użre, to mam ochotę zdecydowanie to przyspieszyć.
#1365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 |
Zakorzenienie
|
przestan! mnie sie ostatnio tak browarka chcialo ze myslalam ze język sobie utnę:P
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- takiego zimnego z pianką :P bez soku. No nic jeszcze z roczek i tez sie napije, a co! :P
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
Ania - jeszcze nie wiem. Ale wiesz - ja małe sobie czasem w godzinach poranych wypiję. Bo karmię z reguły wieczorem. Więc jakby co to ja do 12stej mogę se chlapnąć.
![]() ![]()
#1368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do kupek, mój miał rozwolnienie około tygodnia i dopiero pomógł Nifuroksazyd 2x5ml http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1543 ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Zakorzenienie
|
A ja od dzisiaj do jutra wieczór jestem sama z Oliwką. TZ pojechał w jakąś delegację wraz z wieczorną imprezą. Mała teraz śpi a ja siedzę przy niej bo jak odejdę to się budzi
![]()
#1370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wreszcie weekend mam ![]() ![]() Ojciec go nakarmił całym słoikiem ryby i jeszcze pół kanapki mu zjadł ![]() ![]() Poszłabym na spacer, niby w miarę ciepło, ale wiatr łeb urywa ![]()
![]() |
#1371 |
Zakorzenienie
|
Hej lachonki
![]() My już tradyyjnie po spacerze. Korzystamy z pogody póki jest ładna. Moja łobuziara też ostatnio jakoś tak złośliwa się zrobia. Też robi coś czego nie wolno i się śmieje. Ucieka z nocnika i sika obok ![]() ![]() Grzebie w śmieciach i wyciąga sobie pasujące do gryzienia jak tylko nie zauważę ![]() W nocy albo śpi albo ciągle postękuje i wzywa do siebie. Idę potrzymam za rączkę i wracam do łóżka. Po którymś razie biorę kołdrę i kładę się na kanapie obok łóżeczka i wkładam jej moją rękę do trzymania i oczywiście zasypiam. Łożeczko jest na kółkach więc moze jeździć swobodnie (prawie) po mieszkaniu. Mówię sobie że dzieci tak mają i "omijam" posty Any z informacją że jej dziecię śpi spokojnie przez tyle godzin ![]() Bao na mój gust potrzebujesz urlopu i Ameryki nie odkryłam ![]() Megi stanowczo nie pozwalaj sie gryźć. Moze to właśnie dobry moment na odstawienie. O ile czywiście tego chcesz. Evitka może Twoja mała potrzebuje wieczornego wyciszenia a może jej za gorąco i dlatego ciągle się budzi. Ja ilekroć przykryję moją to zaraz jest podbudka ![]() A może kup sobie stopery do uszu i nie będziesz słyszała jej każdego przekręcenia na drugi bok
#1372 |
Zakorzenienie
|
o jaaaa znowu poszedł pod kaloryfer i tam kolejne kupsko
![]()
#1373 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze nie wiem o jakich wy portkach piszecie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przed snem,zgasić tv i światło,niech się pali jakaś delikatna lampka i może będzie inaczej? A moja łobuziara na krótko przed wyjazdem dwa swoje różne buty wrzuciła do wanny z wodą ![]() ![]()
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
moj Kubus rozwalil sobie warge i dziaselko, wypieprzyl sie przechodzac przez prog pokoju
![]() ![]() ![]()
#1375 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pewnie, że też. Uwielbia otwierać blokady w szufladach i oczywiście szuflady (ale już mniej) i jak np. powiem, że nie wolno to idzie z premedytacją robić pozostałe po kolei rzeczy, których jej nie wolno, np.wsadza rękę w tą półkę w biurku gdzie klawiatura stoi i pyka klawisze patrząc mi prosto w oczy z miną "i co mi teraz zrobisz". To mnie akurat nie martwi i jakoś specjalnie nie złości. Ale jest tak jak opisujecie u waszych bąbli. A i jeszcze próbuje mi przyłożyć łapką i ma wtedy tą samą minę jak wtedy kiedy idzie broić-tak zaciska usta i takie ma złe oczy. Ale też ją łatwo (póki co) spacyfikować Cytat:
![]() Cytat:
![]() no właśnie z tym za gorąco-jak do niej wstaje,to ona zawsze odkryta i ja ją rozplątuję, zakrywam i wtedy najczęściej zasypia, to co nie zakrywać jej? ja po uszy zakryta śpię i mi się wydaje ze jej też chłodno. I śpi w body z długim, cienkich spodenkach od piżamy i skarpetkach. Wiesz, jej przekręcania to ja udaje, że nie słyszę, ale jak już się poplącze ![]() ![]() Najgorzej to jak wstanie i sobie siedzi i się drze lub stoi ( i się drze). I u nas tyleeeee miejsca, że jak się kanapę rozłoży to do łóżeczka od mojej strony jest jakieś 40cm (no ręką sięgam-jak bywa źle to łóżeczko przystawiam na maksa i trzymam zołzę za bioderka na leżaka, bo inaczej staje) no mówiłam, że miejscówa super, co tam śliwki, pod kaloryfer młodego i niech wali ![]() Bao, kazałam dziś tesco kupić staremu te kluski, ale nie było u nas (albo tak szukał ![]() I wiecie co? jak sobie poczytałam, że wasza młodzież też rozrabia to mi od razu lepiej. Nie żebym się cieszyła z tego faktu, ale jakoś tak lepiej mieć (dobre ![]() ![]() U nas dziś super pogoda była, tak 20 stopni, słoneczko mały wiaterek. Poszłyśmy z teściową na placyk, a moja teściówka to przewrażliwiona na wszystko i zaraz sie zaczęło: "ona nie może sama nie za rączkę po parku,bo sie przewróci, na placyk nie bo to dla starszych dzieci, do piaskownicy nie bo zaryje dziobem w piach, za dużo dzieci (było 10szt-policzyłam) itp" I jak nagle wleciało do parku przedszkole, to już widziałam, że nici z zabawy. Najpierw poszli na karuzele, ale potem jak wleciały maluchy na placyk to się czarno zrobiło. A zaraz za nimi takie duże, szkolne dzieciaki. Trzeba się było ewakuować. Ten park w który jest placyk jest przy teatrze lalek i czasem jak się skończy przedstawienie, to właśnie taki nalot dzikiego tłumu jest. Ja jej ciągle tłumaczę, że to JA jestem jej mamą i wiem co robię, i że jej wiedza się "lekko" zestarzała i ona się zgadza, a potem i tak od nowa polska ludowa. Szkoda, że do dawania jej dziwnych rzeczy do próbowania to niej jest taka ostrożna. Znaczy prób, bo zawsze opr dostaje. A już wścieku dostałam jak jej jakieś ciasto pokazuje, przykłada prawie do buzi, drażni ją, młoda sobie poliże, a potem jej zabiera, bo "mama będzie krzyczeć". Ja jestm po spotkaniach z nią zmęczona bardziej niż jak sie mam sama młodą zajmować, be z tej "pomocy" I zmiksowałam dziś bandytce zupę ogórkową, taką gęstszą wybrałam z dna gara z mięskiem, dałam miarkę kaszki orkiszowej i wmłóciła jakoś ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja szukam na lato jakichś fajnych cienkich lnianych lub materiałowych portek, mogą byc z troczkiem, takie luźniejsze, sportowe raczej. Ania ma jakieś fajne alladynki z H&M i ma pokazać Cytat:
Bo jeśli tak, to tak robimy, ma delikatną muzyczkę (swój zestaw do zaypiana=lekka klasyka +muzyka bobasa, ciemno, tv wyciszony, roleta zasłonięta, pozytywka z odgłosami dżungli, ja sama prawie przy tym zasypiam... Zresztą gdzieś do 22 czasem 23 to śpi jak kamień, cyrki są znacznie później Ninuisia to takie słodkie i śmieszne ma te psoty, aż mi się weselej robi ![]() Znów cię znienawidzić muszę- nie dość, że tak ładnie w nocy śpi to jeszcze w dzień 4h???? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- młoda, to przrewoźna sie tak wymądrzała?
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-05-06 o 19:50 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Wtajemniczenie
|
BAOBABEK buziaki slodziaki dla Kubusia
![]() za niecaly miesiac beda pierwszy raz ,,DZIEN DZIECKA,, obchodzony przez nasze bobaski ![]() a my juz dawno kilku szczebli nie mamy w lozeczku i Karina jak jest w nocy glodna to wychodzi i przychodzi do nas do pokoju do lozka ![]() ![]() ale to w jaki sposob nas budzi strasznie mnie rozczula ![]() ![]()
#1377 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
he he kac jakiś czy cuś ? heh postaw mu tam nocnik ![]() ![]() Cytat:
A portki takie http://allegro.pl/hm-spodnie-3-4-all...596079144.html Tylko ten jeans jest cieńki . były ich dwa odcienie drugi taki bardziej granat , na spacerki fajne i luźne ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Aga SZymek ma takie trzy kocyki z rainforesta on nigdy nie miał maskotki ale zawsze ,spi z tym kocykiem także jak do nas przyłazi to z kocykiem . Jak dostanie jakąs super zabawkę która mu się bardzo podoba i nie chce iśc spać to go kładę z tą zabawką , to wtedy jeszcze mam zabawkę przytachaną i położoną na stoliku nocnym a Szymek z kocykiem oczywiście ![]() TYlko cholera ostatnio była to hulajnoga która w nocy musiała być koło łóżka bo nie chciał iść spać .. 4 rano wjechał mi nią do sypialni ![]() ![]()
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
fajne te portki, idę jutro obczaić co mają u mnie w hmie
ania, aga, wyobraziłam sobie wasze maluchy z tym oprzyrządowaniem włażące wam do łóżka-widok musi być bezcenny ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- a ta banda czytaczy widoczna na pasku to już nic nie napisze???
![]() |
#1379 |
Zakorzenienie
|
evitka u mnie już nie ma , a fajne sa bo super wygodne
#1380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() fajne te spodnie Zosia nie ma jakieś takiej ulubionej rzeczy oprócz smoka, może dlatego że nigdy nie dawalismy jej nic do spania prócz pieluchy tetrowej. Teraz to nawet tej pieluchy nie chce Tż w koncu skończył malować piaskownice i ustawił tam gdzie powinna być i mała cały dzień w piasku przesiedziała. Taka nie dobra się robi tylko patrzy by wleźć na schody lub jakiś schodek i tak wchodzi i schodzi aż do znudzenia bylam u pediatry z małą z tym jej jedzzeniem i wszystko dobrze, powiedziała że powinnam się cieszyć że Zosia chce jeść i tak niektóre dzieci mają. Badania porobione miała i wszystko dobrze jest. A odnośnie spania to Zosia tak jak Any Ninka przesypia całe noce bez żdanej pobudki od 5 miesiąca życia ![]() Zoska to spioch jak tż ![]() wiem że drugie dziecko da mi popalić ![]() Ania- widok pewnie bezcenny jak szymek o 4 rano wjeżdza Wam do sypialni ![]()
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-05-06 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.