Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 08:49   #1351
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

J swoją biorę nad ranem bo wali w łóżko bo tak się kręci i nie może spać , ale ona się przykleja do TZ ta i kima .
Musze kupić barierkę do dużego wyrka i ją przestawić bo w małym spaceruje i nie może spać bo co się przekręci to jej się łózko kończy .

Pop mój też dzieciaki jak tylko może do pracy bierze żeby się chwalić
do tego ma " ołtarzyk" przy biurku z fotami i dumny jest jak paw jak ludzie przychodzą i podziwiają .
Stary 2011-05-06, 08:50   #1352
evitka21
Zakorzenienie

ja ją tez w najgorszym zębowym momencie do łóżka brałam, ale potem bardzo nadużywała, a że mamy kanapę, to nikt się nie wyspał, a najmniej ja-bo w środku-na baczność spałam i rano wszystko ścierpnięte. Znaczy na początku w miarę spała, ale potem tez te swoje odwierty i wstawania zaczynała. Przyzwyczaiła się i się jakby specjalnie po to budziła żeby ją brać. I w jedną noc ją oduczyłam, darła się wniebogłosy, ale daliśmy radę. I następnej nocy już było lepiej.

towarzystwo innych dzieci-lubi bardzo na placyk chodzić, daje dzieciom cześć i zabawki.
Wczoraj sobie z taką małą dziewczynką dały cześć, potem tamta jej chciała tulu tulu zrobic i poleciały obie na glebę , a potem lenka jej nunu zrobiła

teraz badytka śpi, ja robię jej album (znaczy uzupełniam), potem przychodzi teściowa i idziemy na placyk. Będzie miał kto za nią latać

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-05-06 o 08:52
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 08:56   #1353
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moja tesciowa juz pyta jak dlugo bedziemy na tych niedzielnych komuniach ( a ma z mala zostac) jeszcze nie wie ze do 22 nie wrocimy na bank.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 09:10   #1354
mloda1989
Zakorzenienie

evitka no wlasnie ja tam bylam od 18 do prawie 19:40 wiec troche mi zeszlo;/..

a moj sie troche przestawil... idzie spac o 20 wtedy je i pozniej jest pobudka o 3 na butle ale juz mniejsza porcja i rano o 8 wstaje na sniadanie
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 09:19   #1355
megi-megi
Zakorzenienie

Nie wiem, czy Wasze dzieci też się tak z Wami bawią, że robią coś, na co nie pozwalacie i cieszą się z tego okrutnie, że rozrabiają. Ja tak bawię się z Iguśkiem. I wieczorem miałam go karmić, jeszcze się wydurnialiśmy trochę, turlaliśmy, łaskotaliśmy, a on patrzy - pierś i mnie użarł, po czym uciekł i śmiał się strasznie. Mały diabeł. Po kim on to ma?

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2011-05-06 o 09:21
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 09:26   #1356
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja tez taka zlosliwa- NA BANK PO TATUSIU :p
A.Camus
Stary 2011-05-06, 09:33   #1357
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

To chyba taki etap zlośliwości, bo Erwin jak wczoraj z rozmachem walnął Eryka w twarz kubkiem, to jak tamten się popłakał, to jeszcze go przedrzeźniał a taki miał błysk w oku zadowolenia że to dzięki jego rączkomOczywiście słowną skargę dostał, na przeprosiny było tulenie, ale co to za tulenie, jak on się po prostu cieszył że zbroił

Niewiem jak u was, ale ja mam pogodę przepiękną, jak narazie tylko 10 stopni w cieniu, ale słońca dużo, to filtry na buzie i idziemy

Macie przetestowane jakieś pielucho majtkitakie pieluchy bez zapiącia na rzepy tylko wkladane na tyłek

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 09:39   #1358
P0P70
Zakorzenienie

Moja po cycach mnie nie gryzie, natomiast po nogach i rękach to i owszem. I bardzo mocno szczypie tak że wszyscy mają siniaki. Zwierzakom uwielbia dokuczać. Czasami to ciężko bez uśmiechu jej mówić że coś źle robi.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 09:50   #1359
drcron
Zakorzenienie

ja tylko na chwilkę potem nadrobie te nascie stron
ale teraz chciałam wam tylko napisać że w REALU są PAMPERSY ACTIV BABY za niecałe 45 złotych 70 sztuk rozmiar 4 tylko trzeba mieć kupony z gazetki ale gazetki są przy wejściu do marketu

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 10:00   #1360
sidorcia
Rozeznanie

madzia ja polecam te:
http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=24...6&prId=35120#1
małą chodzi w nich w dzień od lutego i są świetne, mieliśmy dwa razy z rossmana pieluchomajtki 22szt - 20zł, ale pampersa lepsze i tańsze. rossmanowe nadają się tylko na krótkie wyjazdy ze względu na małą paczkę. a na noc używamy DadaPremium. fajne, nie przeciekają.
ale pieluchomajtki Pampers rewelacja!

my dzisiaj do lekarza, mała po nocy robi w miarę normalną kupkę a później biegunka, chociaż sukces, wczoraj na żadko zrobiła tylko 2 razy a nie 10 jak wczesniej. zobaczymy co lekarka powie
bo schudł ten mój pulpecik
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 10:03   #1361
Ferrou
Zakorzenienie

Mój też trochę złośliwy się zrobił tzn może nie gryzie i nie bije nikogo, ale z premedytacją robi coś co wie że nie wolno i się patrzy na mnie, jaka będzie reakcja No i zaczyna wymuszać. Potrafi stanąć i ryczeć bo ktoś mu powiedział że "nie wolno"... A jak mój siostrzeniec płącze, bo np się uderzy itp to Kuba się śmieje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 10:07   #1362
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my uzywamy pieluchomajtek pampersa i jestem zadowolona z nich, szybciej sie przebiera, nie trzeba dziecka klasc ani maltretowac rach ciach i po bolu:P
a przebieranie u nas to wielki bóóóóóóóóól
A.Camus
Stary 2011-05-06, 10:28   #1363
ania p
Zakorzenienie

Magi w cyca Cię użarł ? Moja Ola to ze dwa razy zrobiła co przyspieszyło moja decyzję o odstawieniu .. nie ma wyżywania się na maminych cyckach
Stary 2011-05-06, 10:52   #1364
megi-megi
Zakorzenienie

No użarł. I jak się cieszył z tego :P Cholernik mały.
Ech... Jak ja się tu w pracy za nim utęsknię, jak dzika.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

AniaP- ja planuję go do sierpnia karmić. Ale rzeczywiście - cholernie boli takie gryzienie i jak użre, to mam ochotę zdecydowanie to przyspieszyć.
Stary 2011-05-06, 10:57   #1365
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
No użarł. I jak się cieszył z tego :P Cholernik mały.
Ech... Jak ja się tu w pracy za nim utęsknię, jak dzika.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

AniaP- ja planuję go do sierpnia karmić. Ale rzeczywiście - cholernie boli takie gryzienie i jak użre, to mam ochotę zdecydowanie to przyspieszyć.
do sierpnia 1go ? czy do końca , wiesz pytam w sensie piwa Bo ja już mogę iść na browara
Stary 2011-05-06, 10:59   #1366
Darusiaaaa
Zakorzenienie

przestan! mnie sie ostatnio tak browarka chcialo ze myslalam ze język sobie utnę:P

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

takiego zimnego z pianką :P bez soku. No nic jeszcze z roczek i tez sie napije, a co! :P
A.Camus
Stary 2011-05-06, 11:11   #1367
megi-megi
Zakorzenienie

Ania - jeszcze nie wiem. Ale wiesz - ja małe sobie czasem w godzinach poranych wypiję. Bo karmię z reguły wieczorem. Więc jakby co to ja do 12stej mogę se chlapnąć. Ale - wypiję nawet niecałe małe i mnie suszy zaraz - zepsuła mnie ta ciąża.
Stary 2011-05-06, 12:18   #1368
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
madzia ja polecam te:
http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=24...6&prId=35120#1
małą chodzi w nich w dzień od lutego i są świetne, mieliśmy dwa razy z rossmana pieluchomajtki 22szt - 20zł, ale pampersa lepsze i tańsze. rossmanowe nadają się tylko na krótkie wyjazdy ze względu na małą paczkę. a na noc używamy DadaPremium. fajne, nie przeciekają.
ale pieluchomajtki Pampers rewelacja!

my dzisiaj do lekarza, mała po nocy robi w miarę normalną kupkę a później biegunka, chociaż sukces, wczoraj na żadko zrobiła tylko 2 razy a nie 10 jak wczesniej. zobaczymy co lekarka powie
bo schudł ten mój pulpecik
sprawdziłam opinie no i o pampersie piszą że są bardziej chłonne niż zwykle pieluszki to jak będę robiła większe zakupy to kupię

A co do kupek, mój miał rozwolnienie około tygodnia i dopiero pomógł Nifuroksazyd 2x5ml http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1543

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
przestan! mnie sie ostatnio tak browarka chcialo ze myslalam ze język sobie utnę:P
Karmi tobie zostało a u mnie dzisiaj upały i jak piszecie o browcach to normalnie język mam po pięty

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 12:31   #1369
P0P70
Zakorzenienie

A ja od dzisiaj do jutra wieczór jestem sama z Oliwką. TZ pojechał w jakąś delegację wraz z wieczorną imprezą. Mała teraz śpi a ja siedzę przy niej bo jak odejdę to się budzi.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 12:40   #1370
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moja po cycach mnie nie gryzie, natomiast po nogach i rękach to i owszem. I bardzo mocno szczypie tak że wszyscy mają siniaki. Zwierzakom uwielbia dokuczać. Czasami to ciężko bez uśmiechu jej mówić że coś źle robi.
a u nas mam tylko ja i to na całych cyckach tak mnie szczypie - masakra, ale tylko mnie!
Ja wreszcie weekend mam Kupiłąm Kubusiowi safari z lajkonika - ale spokój, odgryza im głowy i ogony, a resztę kruszy
Ojciec go nakarmił całym słoikiem ryby i jeszcze pół kanapki mu zjadł kupa już też była - dzień zaliczony
Poszłabym na spacer, niby w miarę ciepło, ale wiatr łeb urywa

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 13:00   #1371
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej lachonki
My już tradyyjnie po spacerze. Korzystamy z pogody póki jest ładna.
Moja łobuziara też ostatnio jakoś tak złośliwa się zrobia. Też robi coś czego nie wolno i się śmieje. Ucieka z nocnika i sika obok . Oczywiście wisi u mojej nogi stale. Mamusia musi być ciągle pod ręką .
Grzebie w śmieciach i wyciąga sobie pasujące do gryzienia jak tylko nie zauważę
W nocy albo śpi albo ciągle postękuje i wzywa do siebie. Idę potrzymam za rączkę i wracam do łóżka. Po którymś razie biorę kołdrę i kładę się na kanapie obok łóżeczka i wkładam jej moją rękę do trzymania i oczywiście zasypiam. Łożeczko jest na kółkach więc moze jeździć swobodnie (prawie) po mieszkaniu.
Mówię sobie że dzieci tak mają i "omijam" posty Any z informacją że jej dziecię śpi spokojnie przez tyle godzin.

Bao na mój gust potrzebujesz urlopu i Ameryki nie odkryłam

Megi stanowczo nie pozwalaj sie gryźć. Moze to właśnie dobry moment na odstawienie. O ile czywiście tego chcesz.

Evitka może Twoja mała potrzebuje wieczornego wyciszenia a może jej za gorąco i dlatego ciągle się budzi. Ja ilekroć przykryję moją to zaraz jest podbudka
A może kup sobie stopery do uszu i nie będziesz słyszała jej każdego przekręcenia na drugi bok
Stary 2011-05-06, 13:19   #1372
Baobabek
Zakorzenienie

o jaaaa znowu poszedł pod kaloryfer i tam kolejne kupsko

Stary 2011-05-06, 15:41   #1373
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Ze spaniem to nie mamy wyboru-mamy tylko2 pokoje, w jednym ojciec, w drugim nasza trójka. I jeszcze ten pokój jest mikrej wielkości .

Kurcze to szkoda,bo tak to cała wasza trójka się męczy i nie dosypia,a tak może akurat choć trochę by pomogło.
Cytat:
dziewczyny, ja już wiem jak to jest-równowaga w przyrodzie musi być-jak są dzieci śpiące ładnie i grzeczne( jak ninka), to inne muszą nadrabiać za nie (moja bandytka)
eee wiesz co?ja też sobię myślę,że równowaga w przyrodzie musi być i skoro teraz mam spokój to pózniej jak będzie starsza to da mi popalić,a wy za to będziecie miały luz
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
evitka dzięki za wyjaśnienie kosmetycznemu ciemniakowi
Tych spodni jakoś nie widzę na allegro w HM u nas też się bardzo szybko sprzedały jak je namierze gdzieś w necie to Ci pokaże.

U nas też nocka ok ale mała wstała przed 6 bo już jest jasno to niby po co spać .

Ana trzymaj się

kurcze nie wiem o jakich wy portkach piszecie
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

do tego ma " ołtarzyk" przy biurku z fotami i dumny jest jak paw jak ludzie przychodzą i podziwiają .
Mój biurka nie ma,ale za to w autach ma foty w schowku i poprzyczepiane tam gdzie się rozkłada jak słońce daję(jak to się profesjonalnie nazywa)
Cytat:
towarzystwo innych dzieci-lubi bardzo na placyk chodzić, daje dzieciom cześć i zabawki.
Wczoraj sobie z taką małą dziewczynką dały cześć, potem tamta jej chciała tulu tulu zrobic i poleciały obie na glebę , a potem lenka jej nunu zrobiła

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Mnie to nie zaskoczy widok mojego kota wiszącego gdzieś jak się w końcu z rozpaczy powiesi.Ta moja mała to koci banditos.Nie dosyć,że codziennie jej wode wylewa i jedzenie wywala z miski to teraz jeszcze chyba jest o koteczka zazdrosna.Lejdiśka zawsze wychodzi z nami na dwór i lata przy nodze jak pies,lata za małą tak jakby ją pilnuje i często do mnie leci,rozkłada łapuśki,żeby ja smyrać po brzuszku.A mała wtedy leci,kota próbuje trzasnąć albo za futro pociągnąć i robi to z premedytacją,bo jej zacięta mina i okrzyk indiański mówi sam za siebie.

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Evitka może Twoja mała potrzebuje wieczornego wyciszenia a może jej za gorąco i dlatego ciągle się budzi. Ja ilekroć przykryję moją to zaraz jest podbudka
A może kup sobie stopery do uszu i nie będziesz słyszała jej każdego przekręcenia na drugi bok
A może tu rada Izazuli by pomogła?wyciszyć Lenusie
przed snem,zgasić tv i światło,niech się pali jakaś delikatna lampka i może będzie inaczej?

A moja łobuziara na krótko przed wyjazdem dwa swoje różne buty wrzuciła do wanny z wodą.I tym sposobem nie mieliśmy jej "eleganckich"butów do sukienki.Pojechała w sandałkach,dobrze,że ciepło się pózniej zrobiło.I jeszcze psikusa nam zrobiła,bo zasnęła w aucie i tak spała bite 4 godziny,a nam szkoda było jej budzić i zostawiliśmy ją śpiącą w aucie.Oczywiście cały czas ktoś z nią w środku był,zmienialiśmy się wszyscy i tak trzeba było latać między cmentarzem,a autemPotem swoją białą sukienkę przepięknie zalała sokiem z pomarańcza i dobiła zupą pomidorową.A sukienka miała być też na komunię,a nawet nie liczę na to,że to się spierze.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 17:22   #1374
Baobabek
Zakorzenienie

moj Kubus rozwalil sobie warge i dziaselko, wypieprzyl sie przechodzac przez prog pokoju krew sie lala potokiem, teraz ma warge spuchnieta potem mu dupka odzyla to sobie umyslal wstac pod stolem i przywalil glowa...wrzask od nowa

Stary 2011-05-06, 20:00   #1375
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, czy Wasze dzieci też się tak z Wami bawią, że robią coś, na co nie pozwalacie i cieszą się z tego okrutnie, że rozrabiają. Ja tak bawię się z Iguśkiem. I wieczorem miałam go karmić, jeszcze się wydurnialiśmy trochę, turlaliśmy, łaskotaliśmy, a on patrzy - pierś i mnie użarł, po czym uciekł i śmiał się strasznie. Mały diabeł. Po kim on to ma?
Po mamusi, po mamusi
a pewnie, że też. Uwielbia otwierać blokady w szufladach i oczywiście szuflady (ale już mniej) i jak np. powiem, że nie wolno to idzie z premedytacją robić pozostałe po kolei rzeczy, których jej nie wolno, np.wsadza rękę w tą półkę w biurku gdzie klawiatura stoi i pyka klawisze patrząc mi prosto w oczy z miną "i co mi teraz zrobisz". To mnie akurat nie martwi i jakoś specjalnie nie złości. Ale jest tak jak opisujecie u waszych bąbli. A i jeszcze próbuje mi przyłożyć łapką i ma wtedy tą samą minę jak wtedy kiedy idzie broić-tak zaciska usta i takie ma złe oczy. Ale też ją łatwo (póki co) spacyfikować

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Ja wreszcie weekend mam Kupiłąm Kubusiowi safari z lajkonika - ale spokój, odgryza im głowy i ogony, a resztę kruszy

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ucieka z nocnika i sika obok .

a masz panele czy dywan ?

no właśnie z tym za gorąco-jak do niej wstaje,to ona zawsze odkryta i ja ją rozplątuję, zakrywam i wtedy najczęściej zasypia, to co nie zakrywać jej?
ja po uszy zakryta śpię i mi się wydaje ze jej też chłodno. I śpi w body z długim, cienkich spodenkach od piżamy i skarpetkach.
Wiesz, jej przekręcania to ja udaje, że nie słyszę, ale jak już się poplącze , to muszę rozplatać, bo drze ryja albo się rozbudza, co jest jeszcze gorsze
Najgorzej to jak wstanie i sobie siedzi i się drze lub stoi ( i się drze).
I u nas tyleeeee miejsca, że jak się kanapę rozłoży to do łóżeczka od mojej strony jest jakieś 40cm (no ręką sięgam-jak bywa źle to łóżeczko przystawiam na maksa i trzymam zołzę za bioderka na leżaka, bo inaczej staje)

Cytat:
no mówiłam, że miejscówa super, co tam śliwki, pod kaloryfer młodego i niech wali
Bao, kazałam dziś tesco kupić staremu te kluski, ale nie było u nas (albo tak szukał ) . Jutro pochodzę po sklepach i może się znajdzie

I wiecie co? jak sobie poczytałam, że wasza młodzież też rozrabia to mi od razu lepiej. Nie żebym się cieszyła z tego faktu, ale jakoś tak lepiej mieć (dobre ) towarzystwo niedoli

U nas dziś super pogoda była, tak 20 stopni, słoneczko mały wiaterek. Poszłyśmy z teściową na placyk, a moja teściówka to przewrażliwiona na wszystko i zaraz sie zaczęło:
"ona nie może sama nie za rączkę po parku,bo sie przewróci, na placyk nie bo to dla starszych dzieci, do piaskownicy nie bo zaryje dziobem w piach, za dużo dzieci (było 10szt-policzyłam) itp"
I jak nagle wleciało do parku przedszkole, to już widziałam, że nici z zabawy. Najpierw poszli na karuzele, ale potem jak wleciały maluchy na placyk to się czarno zrobiło. A zaraz za nimi takie duże, szkolne dzieciaki. Trzeba się było ewakuować.
Ten park w który jest placyk jest przy teatrze lalek i czasem jak się skończy przedstawienie, to właśnie taki nalot dzikiego tłumu jest.
Ja jej ciągle tłumaczę, że to JA jestem jej mamą i wiem co robię, i że jej wiedza się "lekko" zestarzała i ona się zgadza, a potem i tak od nowa polska ludowa.
Szkoda, że do dawania jej dziwnych rzeczy do próbowania to niej jest taka ostrożna. Znaczy prób, bo zawsze opr dostaje. A już wścieku dostałam jak jej jakieś ciasto pokazuje, przykłada prawie do buzi, drażni ją, młoda sobie poliże, a potem jej zabiera, bo "mama będzie krzyczeć". Ja jestm po spotkaniach z nią zmęczona bardziej niż jak sie mam sama młodą zajmować, be z tej "pomocy"

I zmiksowałam dziś bandytce zupę ogórkową, taką gęstszą wybrałam z dna gara z mięskiem, dałam miarkę kaszki orkiszowej i wmłóciła jakoś

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Kurcze to szkoda,bo tak to cała wasza trójka się męczy i nie dosypia,a tak może akurat choć trochę by pomogło.

eee wiesz co?ja też sobię myślę,że równowaga w przyrodzie musi być i skoro teraz mam spokój to pózniej jak będzie starsza to da mi popalić,a wy za to będziecie miały luz
i zaczynasz do rzeczy gadać, sis

Cytat:
ja też nie wiem, ale jak Ania znajdzie fotke na necie, to się dowiem .
Ja szukam na lato jakichś fajnych cienkich lnianych lub materiałowych portek, mogą byc z troczkiem, takie luźniejsze, sportowe raczej.
Ania ma jakieś fajne alladynki z H&M i ma pokazać

Cytat:
A może tu rada Izazuli by pomogła?wyciszyć Lenusie
przed snem,zgasić tv i światło,niech się pali jakaś delikatna lampka i może będzie inaczej?
Ale wam chodzi przed samym snem? po kąpieli?
Bo jeśli tak, to tak robimy, ma delikatną muzyczkę (swój zestaw do zaypiana=lekka klasyka +muzyka bobasa, ciemno, tv wyciszony, roleta zasłonięta, pozytywka z odgłosami dżungli, ja sama prawie przy tym zasypiam...
Zresztą gdzieś do 22 czasem 23 to śpi jak kamień, cyrki są znacznie później

Ninuisia to takie słodkie i śmieszne ma te psoty, aż mi się weselej robi

Znów cię znienawidzić muszę- nie dość, że tak ładnie w nocy śpi to jeszcze w dzień 4h????

Cytat:
moj Kubus rozwalil sobie warge i dziaselko, wypieprzyl sie przechodzac przez prog pokoju krew sie lala potokiem, teraz ma warge spuchnieta potem mu dupka odzyla to sobie umyslal wstac pod stolem i przywalil glowa...wrzask od nowa
bidulek

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

młoda, to przrewoźna sie tak wymądrzała?

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-05-06 o 19:50
Stary 2011-05-06, 20:02   #1376
agnieszka09
Wtajemniczenie

BAOBABEK buziaki slodziaki dla Kubusia my tez juz mamy pierwsza krew za soba.Karinka sobie naderwala lub lekko uszkodzila te wizadelko u gory,nad zabkami

za niecaly miesiac beda pierwszy raz ,,DZIEN DZIECKA,, obchodzony przez nasze bobaski

a my juz dawno kilku szczebli nie mamy w lozeczku i Karina jak jest w nocy glodna to wychodzi i przychodzi do nas do pokoju do lozka
ale to w jaki sposob nas budzi strasznie mnie rozczula do tego przychodzi z calym osprzetem- smok i misiu razem z nia

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 20:51   #1377
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

takiego zimnego z pianką :P bez soku. No nic jeszcze z roczek i tez sie napije, a co! :P
he he zostało Ci karmi ja w ciązy kupowałam w macro jakąś bawarie czy jakoś tam temu piwu było miało 0% i dobre było w smaku . na grilikach je piłam z Szymkiem w ciązy bo całe lato właśnie ganiałam z brzuchem i żal mi d.. ściskał

Cytat:
Ania - jeszcze nie wiem. Ale wiesz - ja małe sobie czasem w godzinach poranych wypiję. Bo karmię z reguły wieczorem. Więc jakby co to ja do 12stej mogę se chlapnąć. Ale - wypiję nawet niecałe małe i mnie suszy zaraz - zepsuła mnie ta ciąża.

he he kac jakiś czy cuś ?

Cytat:
heh postaw mu tam nocnik

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Mój biurka nie ma,ale za to w autach ma foty w schowku i poprzyczepiane tam gdzie się rozkłada jak słońce daję(jak to się profesjonalnie nazywa)
e.
Mój ma taki zwykły breloczek plastikowy co tam można foty wsadzić i ma włożone te zdjęcia co mają dzieciaki w dowodach z jednej strony Ola z drugiej SZymon .

A portki takie
http://allegro.pl/hm-spodnie-3-4-all...596079144.html
Tylko ten jeans jest cieńki . były ich dwa odcienie drugi taki bardziej granat , na spacerki fajne i luźne

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Aga SZymek ma takie trzy kocyki z rainforesta on nigdy nie miał maskotki ale zawsze ,spi z tym kocykiem także jak do nas przyłazi to z kocykiem . Jak dostanie jakąs super zabawkę która mu się bardzo podoba i nie chce iśc spać to go kładę z tą zabawką , to wtedy jeszcze mam zabawkę przytachaną i położoną na stoliku nocnym a Szymek z kocykiem oczywiście
TYlko cholera ostatnio była to hulajnoga która w nocy musiała być koło łóżka bo nie chciał iść spać .. 4 rano wjechał mi nią do sypialni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 20:55   #1378
evitka21
Zakorzenienie

fajne te portki, idę jutro obczaić co mają u mnie w hmie

ania, aga, wyobraziłam sobie wasze maluchy z tym oprzyrządowaniem włażące wam do łóżka-widok musi być bezcenny

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

a ta banda czytaczy widoczna na pasku to już nic nie napisze???

Stary 2011-05-06, 21:03   #1379
ania p
Zakorzenienie

evitka u mnie już nie ma , a fajne sa bo super wygodne
Stary 2011-05-06, 21:14   #1380
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
fajne te portki, idę jutro obczaić co mają u mnie w hmie

ania, aga, wyobraziłam sobie wasze maluchy z tym oprzyrządowaniem włażące wam do łóżka-widok musi być bezcenny

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

a ta banda czytaczy widoczna na pasku to już nic nie napisze???
już pisze właśnie wyszłam z pod prysznica i wcinam kolacje a mi po roku w koncu wraca waga sprzed ciąży. Obżeram się słodyczami i innymi takimi rzeczami i chudne

fajne te spodnie

Zosia nie ma jakieś takiej ulubionej rzeczy oprócz smoka, może dlatego że nigdy nie dawalismy jej nic do spania prócz pieluchy tetrowej. Teraz to nawet tej pieluchy nie chce

Tż w koncu skończył malować piaskownice i ustawił tam gdzie powinna być i mała cały dzień w piasku przesiedziała. Taka nie dobra się robi

tylko patrzy by wleźć na schody lub jakiś schodek i tak wchodzi i schodzi aż do znudzenia

bylam u pediatry z małą z tym jej jedzzeniem i wszystko dobrze, powiedziała że powinnam się cieszyć że Zosia chce jeść i tak niektóre dzieci mają. Badania porobione miała i wszystko dobrze jest.

A odnośnie spania to Zosia tak jak Any Ninka przesypia całe noce bez żdanej pobudki od 5 miesiąca życia nic tylko się cieszyć. Nawet zęby jak jej idą to tylko kupy robi 4-5 razy dziennie, czarne i rzadkie. Nic więcej:P
Zoska to spioch jak tż w dzień też spi dwa razy. Do południa godzinke, a popołudniu 2-3 godziny.
wiem że drugie dziecko da mi popalić

Ania- widok pewnie bezcenny jak szymek o 4 rano wjeżdza Wam do sypialni

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-05-06 o 21:17
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości