Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 19:53   #4531
sygine
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
No niestety nie jest to tani zakup- zapłaciłam za niego 95zł z przesyłką, ale myślę, że jest wart swojej ceny.
Miseczka się ładnie rozciąga i nie będę musiała co chwila kupować większego, a znając życie jak pojawi się mleko to moje cycki będą ogromne.
Ehh i gdzie tu sprawiedliwość, moja bratowa ma nieduże piersi i w ogóle jej nie urosły po porodzie, a karmiła do 6 miesiąca.
Dla mnie moje piersi były idealne, a już urosły o rozmiar- podejrzewam, że po porodzie jeszcze urosną i będę mieć dwie mleczarnie.
Może chce ktoś trochę cycka?
Ty się martwisz że urosły o rozmiar??? Ile ja bym dała żeby też mieć tylko rozmiar większe Mi się rozmiarówka staników już skończyła, a co będzie później

Nerolka z zusem to niestety ja też nie pomogę

Madziulka podobnie jak dziewczyny jestem zdania, że powinnaś w poniedziałek pędzić do poradni i nie dać się wygonić stamtąd

Mamad sto lat
Stary 2011-05-06, 19:54   #4532
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

juz po wizycie mam oba skierowania i w poniedzialek bedzie alergolog a na tygodniu jakos pulmonolog.......

zmalowana - ale ma sprzet ten Twoj synuś
patik - brzuszek piekny

A ja siedze i cala chodze z nerwów........... moj maz konczy prace o 17 zawsze jest w domu o 17.40 najpozniej ja wracam od lekarza o 18.30 nie ma go i do tej pory go nie ma a tel nie ma bo mu wypadl i szlag go trafil!!!! nie iwem co sie dziej gdzie jest i wogole... nikog nie znam z tej nowej pracy przeciez to 1 tydzien kolegow tu zadnych nei ma w miescie tylko z poza wiec do nie kogo nie poszeld i nie wiem co robic chyab oszaleje!!!!!!!
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:54   #4533
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
faceci..mój też tako dzieciak, zrób kanapke, posłódź herbatę... a czyja to wina? mamusi
Dokładnie, mamusie nauczą, a później my musimy się męczyć. Ja nad moim nadal pracuję, odkąd zamieszkaliśmy razem (przed ślubem 2,5 roku). Na początku nie wiedział co się dzieje, zdezorientowany, że nie zachowuję się jak jego mama, ale przyzwyczaił się. A ostatnio coraz więcej pomaga, szczególnie jeśli chodzi o gotowanie, może nie robi jakichś wyszukanych potraw, ale ważne, że ja nie muszę .
Zmalowana jajka jak u byka.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 20:04   #4534
sygine
Zadomowienie

No to jak czytam o waszych mężach to ja się muszę pochwalić, że trafiłam na ideał Jedzenie sam sobie zrobi, nigdy nie musiałam mu nic przynosić Gotować umie lepiej ode mnie Co prawda czasem trochę pozrzędzi, ale ogólnie jest cudowny
Stary 2011-05-06, 20:06   #4535
aania_20
Zakorzenienie

Jak tak czytam o tych facetach, to się cieszę że mój ma lewą i prawą rękę
Jednak praca go nauczyła samodzielności. Jak tylko trzeba to jedzenie sobie zrobi, mnie przy okazji , pranie też, posprząta...wiadomo że nie musi tego zawsze robić, choćby prania bo wrzucam do pralki i tyle, ale chyba by mnie szlag trafił jakbym miała się facetem opiekować

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 20:08   #4536
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
juz po wizycie mam oba skierowania i w poniedzialek bedzie alergolog a na tygodniu jakos pulmonolog.......

zmalowana - ale ma sprzet ten Twoj synuś
patik - brzuszek piekny

A ja siedze i cala chodze z nerwów........... moj maz konczy prace o 17 zawsze jest w domu o 17.40 najpozniej ja wracam od lekarza o 18.30 nie ma go i do tej pory go nie ma a tel nie ma bo mu wypadl i szlag go trafil!!!! nie iwem co sie dziej gdzie jest i wogole... nikog nie znam z tej nowej pracy przeciez to 1 tydzien kolegow tu zadnych nei ma w miescie tylko z poza wiec do nie kogo nie poszeld i nie wiem co robic chyab oszaleje!!!!!!!
Nie denerwuj sie kochana może akurat musiał dłuzej w pracy zostac Tak Ci napisałam a sama jak mi sie Tż spóźnia to wyobrażam sobie najgorsze tymbardziej że mój jest górnikiem
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 20:19   #4537
brunetka2000
Zakorzenienie

ZGAGĘ MAM

Jutro wychodzę, a mój mąż mi oświadczył, że jedzie w delegacje do BELGII !!!!!
Myślałam, że oszaleję z nerwów !!!!!!! Mieliśmy spędzić cały weekend razem po tym szpitalu
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 20:29   #4538
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Babonik może na to forum wejdz

http://forumprawne.org/prawo-finansowe-podatkowe/

tam może ci doradzą odnośnie Neroli
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 20:37   #4539
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Jesteśmy ))))

Filip pozostaje Filipem, ma piękne jąderka Leży główką do dołu i już raczej się nie przekręci. Mi hemoglobina dosłownie drgnęła do góry, ale gin mówi że to dobrze bo drastycznie nie wzrośnie. Mały waży niecałe 1700 i śmialiśmy się, że żuł gumę bo coś memłał ustami Wszystkie przepływy są ok. Dzidziuś przy porodzie będzie ważył max 3200. Siedziałyśmy z mamą prawie godzinę w gabinecie

Na dowód zdjęcie

na 3d buzi nic praktycznie nie widać bo rączkami się zasłaniał wstydniś
He he ja tam nie wierze, ze on wstydnis

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
nie wiem bo tylko pomacałam i zapytałam o cenę a na metke nie patrzyłam,

ale całkiem porządnie wygladały musze przyznać i chyba kupię taki bo szkoda mi wydawać prawie stówę na jeden stanik... a pasowałoby mieć ze dwa przynajmniej na zmianę to już wydatek spory dla mnie..
A ja jednak namawiam do nabywania dobrych biustonoszy do karmienia, te odpustowe tylko deformuja biust, ale to moje zdanie...Zreszta ja w sumie karmilam obie laski 2 lata i 3 m-ce i nie wyobrazam sobie, zeby przez ten czas cycki mi wisialy jak flaki w tych najtanszych...

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No to jak czytam o waszych mężach to ja się muszę pochwalić, że trafiłam na ideał Jedzenie sam sobie zrobi, nigdy nie musiałam mu nic przynosić Gotować umie lepiej ode mnie Co prawda czasem trochę pozrzędzi, ale ogólnie jest cudowny
Moj to nie dosc, ze gotuje dla siebie, to jeszcze dla dzieci, w ogole gotowanie, zakupy to jego dzialka, a reszta typu sprzatanie, pranie, to w zaleznosci od czasu, ale tez umie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 20:44   #4540
Bartessa
BAN stały

Dziękuje dziewczynki za dobre slowa, ide się juz polozyc. Grypa mnie rozklada totalnie.. jeszcze to musialo mi sie przyplątac.. Zrobilam sobie plukanke ze soli na gardlo i troche mniej boli, najgorsze to ze mam staszne wargi. Takie napuchnęte i czerwone i szczypią. o katarze juz nie wspomne ach ...

Dobranoc
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 20:54   #4541
83monia
Zakorzenienie

ja wlasnie kupilam w pierwszej ciazy takie szmaciaki z netu za 20 zl i zaluje, bo kiepsko trzymaly, byly za luzne, no i teraz mam takie zwisy zamiast piersi... troche kremy je podratowaly. teraz nie zrobie tego samego, ale nadal jakos nie moge sie przemoc by sobie bielizne dorga kupowac, zawsze szkoda mi kasy...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 20:56   #4542
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Nie chcę Cie wyprowadzać z błędu... ale to jajeczka i ptaszek

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:07   #4543
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A ja jednak namawiam do nabywania dobrych biustonoszy do karmienia, te odpustowe tylko deformuja biust, ale to moje zdanie...Zreszta ja w sumie karmilam obie laski 2 lata i 3 m-ce i nie wyobrazam sobie, zeby przez ten czas cycki mi wisialy jak flaki w tych najtanszych...
Ja się podpisuję obiema rękami Co prawda Babonik się ze mnie śmieje że mam bzika na punkcie bielizny, no ale trudno, mam
Na pewno kupię jakiś porządny, trzymający, ale poczekam z tym jeszcze troszkę, w nadziei że biustu jeszcze przybędzie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:08   #4544
youyou
Zakorzenienie

Współczuję żonom takich mamisynków co to dwie lewe rączki mają ile to się potem taka kobieta musi napracowac nad leniem

Mój na szczęście szybko wyprowadził się z domu więc życie go nauczyło dbać o siebie, a właściwie rozkochał mnie gotowaniem, można powiedziec że przez żołądek do serca bo ja dwie lewe rączki w kuchni mam i nienawidze gotować a jak zaczęliśmy się spotykac i mieszkac razem to takie cudne kolacje gotował

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!

Bartessa spokojnie tylko dużo odpoczywaj, walcz z tym swoim że teraz maluszek w brzuszku najważniejszy i to dla niego masz się oszczędzać. Już niewiele zostało

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Wklejam jako bonus zdjęcie naszej Mai z wczorajszej wizyty. Ciekawa jestem, co tam wypatrzycie
od razu widać że śliczna buźka

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Kochana a napisz prosze jak Ci wyszedl Htc i Hb jesli mozez oczywiscie bo mi chyba nienajlepiej
żabciu już Ci piszę
(na moje oko to są lepsze niż ostatnio)

WBC 8,5
RBC 3,8
HGB 12,1
HCT 34
MCV 89
MCH 31,7

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
taak, mój plan:
wchodze na luzie o 8:30 ostatniego dnia czerwca (a co tam - daty tez mam ) na oddzial
mam niebolesne skurcze a na badaniu wychodzi ze to juz 7 cm
klada mnie w sexi szpitalnej koszuli, obok po ręce gładzi mnie mąż
podpinaja ktg - wszystko ok
posapuje sobie i człapie co chwile do wc na posiedzenie
po 2-3h max polozna stweirdza ze chyba juz warto zaczac i przebija mi pecherz płodowy (jak poprzednio tylko czasowo inaczej było)
potem już leciiiiiiiii i wylatuje co mialo, odpowiednia strona oczywiscie (głowka)
dziecko dostaje 10 pkt a ja rycze ze szczescia
nie popękałam bo teraz wyluzowana tam jestem wiec mam komfort
przez okno swieci słoneczko... a w sali jest temp optymalna bo maja klime (?)

a co tam, realny plan?
KURCZE MÓJ PLAN WYGLĄDA BARDZO PODOBNIE :d

Zmalowana ja bym rzekła że JAJA JAK BERETY
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:15   #4545
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Filip pozostaje Filipem, ma piękne jąderka Leży główką do dołu i już raczej się nie przekręci. Mi hemoglobina dosłownie drgnęła do góry, ale gin mówi że to dobrze bo drastycznie nie wzrośnie. Mały waży niecałe 1700 i śmialiśmy się, że żuł gumę bo coś memłał ustami Wszystkie przepływy są ok. Dzidziuś przy porodzie będzie ważył max 3200. Siedziałyśmy z mamą prawie godzinę w gabinecie
Świetnie że wsysztsko jest tak ... świetnie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Wklejam jako bonus zdjęcie naszej Mai z wczorajszej wizyty. Ciekawa jestem, co tam wypatrzycie
No jak to co? Słodką śpiącą buzię Naprawdę śliczne zdjęcie. Jak aniołek, taka spokojna

Cytat:
taak, mój plan:
wchodze na luzie o 8:30 ostatniego dnia czerwca (a co tam - daty tez mam ) na oddzial
mam niebolesne skurcze a na badaniu wychodzi ze to juz 7 cm
klada mnie w sexi szpitalnej koszuli, obok po ręce gładzi mnie mąż
podpinaja ktg - wszystko ok
posapuje sobie i człapie co chwile do wc na posiedzenie
po 2-3h max polozna stweirdza ze chyba juz warto zaczac i przebija mi pecherz płodowy (jak poprzednio tylko czasowo inaczej było)
potem już leciiiiiiiii i wylatuje co mialo, odpowiednia strona oczywiscie (głowka)
dziecko dostaje 10 pkt a ja rycze ze szczescia
nie popękałam bo teraz wyluzowana tam jestem wiec mam komfort
przez okno swieci słoneczko... a w sali jest temp optymalna bo maja klime (?)

a co tam, realny plan?
Monia, fajna jesteś wiesz?

mamad1 -
sto lat, sto lat!!! Zdrowego dziecka, łątwego porodu i jak najmniej dobrych rad od innych

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
żabciu już Ci piszę
(na moje oko to są lepsze niż ostatnio)

WBC 8,5
RBC 3,8
HGB 12,1
HCT 34
MCV 89
MCH 31,7
youyou - to całkiem dobre wyniki Ja to mogę tylko pomarzyc o takich Ciuteńkę za niskie są krwinki czerwone i w związku z tym hematokryt. Ale hemoglobinka idealna, anemii nie ma
Stary 2011-05-06, 21:16   #4546
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Monia, fajna jesteś wiesz?
wiem i skromna niesamowicie

mnie się nawet przy gorączce 40 stopni żarty trzymają, mąż i babki z pracy czasem nie wiedzą czy ja coś serio mówię czy im ściemniam

Stary 2011-05-06, 21:20   #4547
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę Cie wyprowadzać z błędu... ale to jajeczka i ptaszek
Kurde myślałam o zdjęciu karolinee a napisałam Tobie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:23   #4548
Stapelka
Rozeznanie

witajcie wieczorową porą

Gratuluję widocznych ptaszków, szparek i pięknej twarzyczki - taka dorosła się wydaje

madziulka
- tez bym poszła w poniedziałek i próbowała się dostać - trzymam kciuki. Szkoda, że Cię lekarka tak potraktowała - rozumiem, że takie choroby nie są w jej kompetencjach ale co innego specjalista a co innego lekarz prowadzący.

Nerola - walcz z bakterią i nie daj się, już nie tak długo będziecie wszyscy w komplecie. Ale oby nie za wcześnie

Małopolanki! ja we wtorek nie dam rady ale we czwartek po jodze chętnie - czyli jakoś 18.15-30.

takie odkryłam, może którąś zainteresuje
http://allegro.pl/zestaw-do-szpitala...585556602.html

pies mnie dziś podciął na spacerze, wylądowałam centralnie na d..pie, ale młoda się rusza to chyba nic jej nie jest
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:23   #4549
Natka_
Zakorzenienie

A plan porodu, to pewnie chodzi Wam o to co kiedyś w DDTVN mówiła eko mama
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:23   #4550
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
youyou - to całkiem dobre wyniki Ja to mogę tylko pomarzyc o takich Ciuteńkę za niskie są krwinki czerwone i w związku z tym hematokryt. Ale hemoglobinka idealna, anemii nie ma
wiem też mnie ucieszyły bo startowałam z hemoglobina poniżej 10, więc teraz jest super
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:25   #4551
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dobranoc dziewczynki , idę się położyć. Coś nie bardzo się czuję, a mąż jeszcze w pracy...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:42   #4552
SweetAngel1984
Zadomowienie

maz wrocil
az sie rozplakalam ....tak mi ulzyło.............:prosi :

teraz pije goraca czekolade i ide spac nerwy mnei oslabily .......

vaniliova mialas racje musial zostac dluzej w pracy - zly jak nie iwem co ale najwazniejsze ze caly

wy tak tu o mezach maminsynkach a ja coz przy swoim ma normlanie kompleksy on upierze uprasuje posprzata przyszyje powiesi firnaki umyje okna ugotuje skonczyl (szkole kucharska) noi oprocz wszystkich babskich umiejetnosci posiada meskie czasem mam przy nim kompleksy i czuje sie bezuzyteczna

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
ZGAGĘ MAM

Jutro wychodzę, a mój mąż mi oświadczył, że jedzie w delegacje do BELGII !!!!!
Myślałam, że oszaleję z nerwów !!!!!!! Mieliśmy spędzić cały weekend razem po tym szpitalu
jej a na długo????? no nie smutaj sie tu tylko

Stapelka - fajny tez zestawik

youyou
- no na moje oko tez sa w ok

monia - az sie rozmarzylam......

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-06 o 21:47
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 22:19   #4553
sygine
Zadomowienie

Złapałam jakiegoś doła i idę spać...
Kolorowych Wam życzę brzuchatki
Stary 2011-05-06, 22:26   #4554
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja mam plan porodu taki aby jak najszybciej urodzić i mieć z głowy

a co powiecie na te buty? dzisiaj wylicytowane

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=1578026325
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 22:38   #4555
CrazyMachine
Zadomowienie

Dziewczyny,
Cały wieczór co kilka minut brzuch mi wybula z jednej strony. Nie jest to bolesne, tylko czuć naciąganie skory i mięśni, w pozostałych miejscach brzuch mam miękki. Zastanawiam się czy to moja mała, czy może jakieś skórcze, twardnienia?? Moja mała wiercipiętka jest mega ruchliwa, a od początku tego tygodnia wyraźnie czuję że brakuje jej miejsca na swobodne kopanie i siłuje się ze mną, ale ile można? Tak co chwilę?? Zastanawiam się czy to normalne, może jednak dzieje się coś złego? Ma ktoraś z was podobne doświadczenia?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 22:44   #4556
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Krakowianki vel Malopolanki, to moze ten czwartek, co?

Dobra kobiety...zajelam sie wybieraniem zdjec do wywolania (mam zaleglosci za caly zeszly rok az do teraz), troszke mi zeszlo, a to jeszcze nie koniec. Z tym, ze juz zmeczona jestem, wiec mowie Dobranoc!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 22:45   #4557
83monia
Zakorzenienie

crazy - normalka, dupka sie pewnie wypina

Stary 2011-05-06, 22:49   #4558
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
crazy - normalka, dupka sie pewnie wypina
Mam nadzieje, mi by już się tak znudziło, cały czas tak robi odkąd z pracy wróciłam. Ona chyba nigdy nie spi....
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 23:38   #4559
meszsares
Zadomowienie

uwaga, bedzie troche prywaty, kogo nie interesuja ZUSy srusy niech nie czyta ale daje na forum, bo moze ktos skorzysta - badz skoryguje
Nerolko
- na prosbe Babonika wglebilam sie jeszcze raz w gaszcz zusowskich przepisow i oto co mi wyszlo:
acha, zakladam, ze bedziesz placic skladki za 15 dni kwietnia, tak? na wszelki wypadek podam rowniez kwoty miesieczne to latwo je przerobic na inna ilosc dni, bo ja juz nie pamietam czy zakladalas dzialalnosc 15tego czy 17tego...?
podam Ci kilka opcji, ktore mozesz wykorzystac.
1. prawdopodobna wersja twojej ksiegowej
podstawa wymiaru skladek: 3000pln
wysokosc zas. macierzynskiego za pelny miesiac na reke: 2122,7 pln
wysokosc skladek do zaplacenia na:
-ubezpieczenie spoleczne (z chorobowym): 889,2 pln
-ubezpieczenie zdrowotne: 243,39 pln
-Fundusz Pracy: 73,5 pln
----------------------------------------
Suma skladek: 1206,09 za 30 dni kwietnia
czyli za 15 dni kwietnia (962,7:30)x15 +243,39 = 481,35 +243,39=724,74 pln

2. wersja najnizszej mozliwej podstawy
podstawa wymiaru skladek: 415,80pln
wysokosc zasilku macierzynskiego za pelny miesiac na reke: 293,8 pln
-ubezpieczenie spoleczne (z chorobowym): 123,24 pln
-Fundusz Pracy: 0 pln
Suma skladek: 366,63 za 30 dni kwietnia
czyli za 15 dni kwietnia (123,24:30)x15+243,39 = 61,62 + 243,39= 305,01 pln

3. wersja, o ktora pytalas- zeby dostac tysiaka
podstawa wymiaru skladek: 1500pln
wysokosc zas. macierzynskiego za pelny miesiac na reke: 1061,35 pln
-ubezpieczenie spoleczne: (z chorobowym) 444,6 pln
-Fundusz Pracy: 49,38 pln
Suma skladek: 737,37 za 30 dni kwietnia
czyli za 15 dni kwietnia (493,98:30)x15+243,39 = 246,99+243,39=490,38 pln

4. wersja proponowana, zeby bylo do wyboru-wysrodkowana
podstawa wymiaru skladek: 2015,4 pln
wysokosc zas. macierzynskiego za pelny miesiac na reke: 1426,08 pln
-ubezpieczenie spoleczne: (z chorobowym) 597,37 pln
-Fundusz Pracy: 49,38 pln
Suma skladek: 890,14 za 30 dni kwietnia
czyli za 15 dni kwietnia (646,75:30)x15 +243,39= 323,38+243,39= 566,77 pln

5. wersja najwyższej możliwej podstawy i macierzynskiego
podstawa wymiaru skladek: 8595,53 pln
wysokosc zas. macierzynskiego za pelny miesiac na reke: 6082,01 pln
-ubezpieczenie spoleczne (z chorobowym): 2547,72 pln
-Fundusz Pracy: 210,6 pln
Suma skladek: 3001,73 za 30 dni kwietnia
czyli za 15 dni kwietnia (2758,32:30)x15 + 243,39=1379,16+243,39= 1622,55 pln

UFF, to by bylo na tyle wyliczen - twoj wybor, z ktorego chcesz skorzystac, ale pamietaj - ja nie pracuje w ZUSie, nie jestem ksiegowa itp, wszystkie informacje mam ze strony ZUSu, a wyliczenia z wiedzy matematycznej hi hi takze bez konsultacji z ksiegowa czy to tak jest napewno nie rob zadnych ruchow!

mamad1 - wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!!

dobranocka

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-05-07 o 14:15
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 07:12   #4560
madziaranew
Rozeznanie

Witam.to ja dzis pierwsza,jak widze jeszcze smacznie spicie.u nas dopiero 6 a ja juz od godz nie moge spac,oczywiscie siku mnie obudzilo. Poleze do 7 jak z glodu zaraz nie umre.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości