|
|
#2491 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
|
|
|
#2492 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Czy Wy też cierpicie na bezsenność? Ja nie śpię dziś od 3.40. Od kilku nocy najpierw nie mogę zasnąć, potem budzę się koło 3, 4 i znowu nie mogę za nic zasnąć. Czytałam wprawdzie, że to normalne, ale jakie męczące. Do tego, jak nie mogłam spać to wymyśliłam sobie, że mam okropną ochotę na melona i teraz nie mogę myśleć o niczym innym tylko: melon, melon, melon... |
|
|
|
#2493 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Długo nie pisałam bo musiałam jakoś pogodzić dom, pracę i pisanie pracy inż (nie miałam przez ostatni m-c zwolnienia) ale pomału będę nadrabiała zaległości. Do 22.05 jestem na zwolenieniu L4 także będę miała wreszcie czas aby na forum zajrzeć. Wczoraj byłam u lekarza na badaniach (13t1d) i okazało się że dzieciątko jest zdrowe. Ma ponad 10cm i waży 80gram. I prawdobnie będzie to chłopczyk bo wyraźnie ma coś między nóżkami. Tak się maleństwo wierciło że ciężko było wykonać jakiekolwiek pomiary/badania. Wciąż robiło fikołki do przodu albo obracało się raz w lewo raz w prawo wokół własnej osi Maż miał oczka całe zaszklone - myślałam że się popłacze... A jak usłyszał że to prawdopodobnie syn to był w szoku... nie mógł nic powiedzieć Teraz modli się aby to coś między nóżkami nie odpadło
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-05-07 o 07:01 |
|
|
|
#2494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze jestem... eh
|
|
|
|
|
#2495 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() CIężko nadrobić braki wątkowe... Chciałam napisać że dziś śniło mi sie pierwszy raz dziecko Był to naprawdę miły i ciepły sen. A najfajniejsze było to, że dziecko powiedziało mi, że nie chce być dziewczynką! Że będzie chłopcem i ma na imię Miłosz Powiedziałam mu, że tak mi sie nie podoba... Ciekawa jestem co wyjdzie
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie sobotnio kochane
U mnie leje deszcz, więc siedzę z synkiem w domu, mąż w pracy. w południe wybieram się do koleżanki na pogaduchy, akurat pogoda sprzyja. Porządki porobiłam wczoraj, dziś góra prasowania zrobiona i luzik. Princesska trzymam kciuki za Ciebie. Ja miałam podobną sytuację, pracuję w przedszkolu. Umowę mam co prawda o pracę ale kończyła mi się w10 kwietnia a jeszcze nie byłam chroniona bo nie miałam skończonych 3mcy ciąży. I nie przedłużyli mi, więc poszłam do dyrektorki powiedziałam jej o mojej sytuacji, że chcę pracować itp. Poradziła mi ciągnąć l4 do końca ciąży. Ale poszłam jeszcze do głównego szefa, i ten o dziwo powiedział że kobiet w ciąży nie zwalnia i przedłużył mi do listopada, czyli do dnia porodu. W szoku byłam!!! Więc spróbuj i Ty szczerze porozmawiać, przedstaw swoją sytuację. Trzymam kciuki za Ciebie. Tottie, ale super. I w szoku jestem że gin odważył się zasugerować płeć, ale fajniusio! Gratulacje
|
|
|
|
#2497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Super sen,ciekawe,czy proroczy .Moje sny chyba sie nie zmienily.I poki co nie snilo mi sie dziecko .---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Dziewczyny,jak strasznie boli mnie krzyz i biodra,zwlaszcza lewe :/.Znalazlam cwiczenia w internecie i powiem,ze pomagaja.Najgorzej tylko po pracy (jestem kelnerka,pracuje po ok 9-10h).Na szczescie praca przewaznie w weekendy,1-2 razy w tygodniu,ale nastepnego dnia nie moge sie ruszyc :/.Ale na szczescie mdlosci przeszly .Zycze milego dzionka,u nas znowu upaly wrocily (27 stopni),troche za cieplo,ale coz,nic na to sie nie poradzi .POzdrawiam kochane
|
|
|
|
|
#2498 | |||
|
Zakorzenienie
|
kurcze ale pokrecone to wszystko w tej Anglii, masakra! pod tym wzgledem w pl jest zdecydowanie lepiej! ( az sie dziwie ze to mowie bo mimo ze ja rodowita polska to polski nie lubie strasznie!)
a co tego jakby to bylo jakby faceci mieli rodzic, ( moj akurat nie narzeka, nie jest mazgajem i zapierdziela ciezko , problemy z plecami ma po wypadku samochodowym bardzo powazne a pracowal w ubojni gdzie po 20 ton musial na dzien przerzucic) ale i tak uwazam ze gdyby oni mieli rodzic to polakow byloby 3/4 mniej niz jest a juz po pierwszym porodzie na bank na 2by sie nie decydowali! hehehe---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja na 10 do fryzjera, jutro jedziemy na 2 komunie, razem wyprawiane. Nie jestem chrzestną ani ja ani mąż ale dosc bliska i rodzina z mojej strony i zastanawiam sie bo mamy dylemat 200 zl czy po 300 dac chlopakom. To jest syn mojego chrzestnego i jego siostry syn, czyli dokladnie taka sama rodzina, lepiej dla nas byloby po 200 zl dac ale jak myslicie? bo prezenty to nawet nie wiem jakie...
|
|
|
#2499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie wręcz przeciwnie, śpię w nocy po 8 godzin a najchętniej to spałabym cały dzień . Nawet w pracy chce mi się ciągle spać, ale to pewnie dlatego, że mam niskie cisnienie i odrzuciło mnie od kawy
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Ja już się obudziłam o 6:40 i dalej spać nie mogłam poczytałam sobie trochę i właśnie wyszłam z kąpieli. To chyba przez tą wizytę u gina nie mogłam spać, jejuś kiedy ta 16:30 trzymajcie za mnie kciuki dam znać jak przyjadędreamnes nie mam szczerze pojęcia jak jest z zasiłkami zaraz poszukam na necie może coś znajdę ![]() Tottie gratuluję udanej wizyty masz zdjęcie maleństwa?---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() Kurczę wcześniej jak tam pracuję 5 lat nie było z niczym problemów ale polacy tak ich nauczyli oszukują, nieraz kradną itpdreamnes może to ci pomoże http://www.londek.pl/forum/watek/3749/?p=5 Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-07 o 10:00 |
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co wczoraj w robocie się zgadało? mówią że polacy dają łapówki ale właśnie mówili że litwińcy potrafią oddać 1/3 pensji np agencji żeby tylko dostać się do pracy. I teraz tam gdzie było pełno polaków jest garstka na stałym zatrudnieniu reszta litwinów nie wiem szczerze czy to prawda bo u nas w robocie to sami polacy a reszta anglików nie spotkałam jeszcze się z tym
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-07 o 10:12 |
|
|
|
|
#2503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam!
Aniu trzymam kciuki za Twoją wizytę na pewno będzie wszystko ok! Ja już też zaczynam się denerwować a dopiero w poniedziałek zobaczę co u mojego szkraba Myszeczko sporo masz tych wizyt. Grunt, żeby były udane, a na pewno będą! Dla mnie ta wizyta będzie chyba najważniejszą. Wiem, że ciągle przeżywam tą moją toxo ale odkąd dowiedziałam się o niej to nie byłam na żadnym badaniu. Nerwy zaczynają mnie zżerać. Obiecałam sobie, że jak w pn usłyszę same pozytywne wiadomości to lecę na zakupy jakieś spodnie ciążowe, tuniczki. Jak do tej pory nie miałam odwagi na takie zakupy. Wczoraj jakoś zaczęłam z mamą gadać. Nawet powiedziałam jej, że mamy na oku projekt małego domku. To wiecie co powiedziała? Że jednak raczej nie da nam tej działki. Sprzeda ją Ona jest taka nieporadna i niesamodzielna U mnie pogoda śliczna, Tż siedzi na uczelni ale wróci za 3godzinki mam zamiar zaraz zacząć robić dla niego zapiekankę makaronową.Przykro mi, że macie takie problemy w pracy i z tym chorobowym. Kompletnie się na tym nie znam ale to wkurzające, że kobiety w ciąży muszą pojedynkować się o swoje. |
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wyniku badań moczu to najprawdopoodbniej został zanieczyszczony wydzieliną z pochwy;/ (luteina,itp)teraz dostałam instrukcję jak pobrać prawidłowo próbkę ![]() a zurawinę chyba zacznę jeść no i więcej pić-tyle,że ja w ciągu dnia mofgę wypić 1-2 szklanki i to by mi wystarczyło,no,ale muszę się zmuszać by wypijać więcej.... w mojej diecie wiecej słodkości niż kwaśnych potraw.... i ważę mniej niż w czasie ostatneij wiozytyt 2-3 tyg temu(to dziwne)ale teraz waga pewnie zacznie rosnąć
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-05-07 o 10:39 |
|
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę dziewczyny czytam co dzisiaj będe miała na USG bo to już połówkowe
ciekawe ile dzisiaj będe siedzieć u lekarza![]() Goldika dziękuję za kciuki Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-07 o 10:48 |
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki ![]() Goldika wiesz co ta kobieta jest psychicznie chora. Ja to chyba szybciej bym sie wyprowadziła niż ona sobie to myśli, jak mozna tak robić. Strasznie ci współczuje Noi własnie dlatego Ja nikomu nie ufam i czekam aż zobacze papierek ze to moje wtedy wkładam kase w dom, i naczej nie ma opcjii bo różni są ludzie.
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewuszki w ten sobotni dzien
dzisiejszym wizytantkom zycze mnostwa pozytywnych wrazen, udanych wiesci oraz zdjęc dla tych co to jeszcze czekac muszą ja dzis 12h w pracy... jak narazie kupilam nowego Cobena, wiec nuda nie przeszkadza.... zaczytuje sie na maxa ![]() pozdrawiam
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#2509 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trochę to dziwne, ale jej pomaga haha Cytat:
ja tak miałam kiedyś na ogórki zjadlam kilka kanapek z ogórkiem kiszonym, a na obiad zachciało mi się jeszcze ogórkowej Cytat:
dobrze,że 9 już za dwa dni Cytat:
Cytat:
Moj skarb chyba tez ma uczulenie na badania i w ogole zdjęcia, filmy - dokladnie jak mój Tż! Cytat:
teraz mam wizyty co 4 tyg i już nie mogę wytrzymać ![]() Cytat:
reszte dnia chodzę zmęczona i marze o spaniu! hehe - melon, melon, melon Cytat:
![]() Mój tż jakby się dowiedział,że prawdopodobnie będzie syn, to by chyba oszalał ze szczęścia!! wszyscy nastawili się na syna, nie dopuszczają do swojej świadomości,że to może też być cóka trochę mnie to irytuje, bo nie słyszę nic innego jak : będzie syn, dla chłopca są takie cudowne ubranka, kolory itp. Cytat:
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dziś od rana mnie głowa boli , masakra jakaś normalnie buuu. Ja tez bym chciała już wiedzieć co mam Dziś ma do nas przyjechać kuzyneczka na 2 dni takze mi czas szybko zleci a w poniedziałek juz wizyta hihiii, fajnie
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
czesc w poniedzialek ma wizyty, a ja w piatek, wiec dziewuszki szybko minie...
co do plci... nie mam wlasnie zyczen... ale ze znienawidzona bratowa TŻta bedzie miala syna oraz że coraz mniej dziewczynek sie rodzi to ja chce/wole córkę chyba... ale najwazniejsze zeby zdrowe ![]() dodam, iż od 2ch dni mam wrażenie ze tam mi wszystko ... puchnie... dziwne takie uczucie :P Jakby wszystko pęczniało... ni to nieprzyjemne, ni ból tylko dziwnie jakoś :P :P :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-05-07 o 15:59 |
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
ale tu dzisiaj cisza
ja idę już się szykować do gina już chodzę po całym domu nerwowo i nie mogę się doczekać. Do zobaczenia dziewczyny odezwę się jak przyjadę |
|
|
|
#2513 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny,
chwile mnie tu nie bylo bo najpierw weekend majowy a potem wyjazd sluzbowy. Jesli chodzi o ustatowe chorobowe w UK to zmienia sie ono co rok i aktualnie jest to 81.60 GBP tygodniowo, placi sie dopiero od 4 dnia choroby przez maksymalnie 28 tygodni. Macierzynskie jest 90 % sredniej pensji przez 6 tygodni, a potem przez 33 tygodnie 128.73 GBP tygodniowo. Polecam linka: http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTax...en/DG_10018741 Jesli mialysbyscie jakies pytania o płace w wielkiej brytani o chetnie sluze pomoca, nie znam sie niestety w ogole na benefitach od panstwa nie wynikajacych z pracy. Goldika, jesli moge to wtrace swoje 3 gorsze na temat Twojej sytuacji. Rodzice nas wychowali i oczywiscie nalezy im sie nasza pomoc, ale cykl zycia jest taki, ze my im nigdy nie bedziemy w stanie odplacic tym samym, a nasza rola to wychowac nasze potomostwo i w ten sposob, ze tak powiem splacamy nasz dlug swiatu. Dobrze jest jesli pomoc rodzicom a dobro wlasnej nowej rodziny nie koliduja, jednak gdy jest taki konflikt, to uwazam, ze wazniejsze jest dobro nowo tworzonej rodziny. Takie jest moje zdanie i ktos moze myslec inaczej, ale moze te kilka slow Ci pomoze. Jesli chodzi o moje samopoczucie to teraz w 11 tygodniu czasem jak zjem za duzo to po 2-3 godzinach robi mi sie niedobrze, w ogole strasznie dluzo teraz trawie, i dzis pierwszy raz w zyciu mialam zgage, mam nadzieje, ze nie bedzie powtarzac sie zbyt czesto, bo to nic przyjemnego. Mam juz spory wg mnie brzuszek, tzn budze sie rano juz z takim brzuszkiem jaki kiedys mialam dopiero wieczorem. A wieczorem to dopiero sie robi pilka. Wydaje mi sie, ze to szybko i boje sie co bedzie dalej. Podczas mojej podrozy sporo chodzilam, malo lezalam i na szczeascie odpukac nic sie nie stalo, wiec juz mniej sie przejmuje i troszke przestane na siebie "chuchac". Lecialam wczoraj z anglii i lecialy za mna 2 takie maluszki moze 1-2 miesieczne i byly takie maciupkie. To musi byc duzy stres z takim malenstwem podrozowac. mam obsesje ciazowa i caly czas patrze kobieta na brzuchy szukajac kobiet w ciazy i zastanwiam sie czy po mnie widac, czy to tylko moja wyobraznia.Jak bylam w anglii to ogladalam chyba na BBC three taki program misbehaving mums czy jakos tak, masakra dziewczyny palily po 20 fajek dziennie w trakcie ciazy, jadly fast foody itd. ja sie naprawde nie dziwie, ze tak tak wysoki procent martwych urodzen. Podawali statystyki, ze 20 % kobiet w ciazy pali, 35 % pije alkohol a 1 na 5 jest otyla. Ja mysle, ze 1 szklanka coli albo kanapka z pasztetem raz na jakis czas nie ma co sie przejmowac Chcialabym dodac cos jeszcze odnosnie jedzenia do unikania, nie ma co unikac serow plesniowych w Polsce, bo w Polsce sery z niepasteryzowanego mleka w ogole nie sa dopuszczone do sprzedazy. Nie sa oczywiscie niezbedne w diecie wiadomo, wiec lepiej nie jesc ich caly czas, ale to sie dotyczy wszystkich ludzi. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze przyszlotygodniowe wizyty, ja bede ostatnia w przyszlym tygodniu chyba - sobota na 13. |
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to czekamy an wieści
|
|
|
#2515 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie.
Postanowiłam się do Was przyłączyć jeśli pozwolicie . Teraz leci mi 9 tc.Termin mam wg @ na 14.12. Mam już 2 letnią córeczkę. Wydaje mi się że wtedy lepiej przechodziłam ciąże. Mam czasami mdłości, odruch wymiotny, ale jestem bardzo zmęczona, a tu dzeckiem trzeba się zająć. Ciągle mnie ssie i na okrągło bym jadła. Już mi się przytyło Trochę się obawiam o ciążę bo ma polipa i mogę krwawić przez niego, no ale na razie nic się nie dzieje |
|
|
|
#2516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Na pewno bedzie wszystko dobrze .A co lekarz o tym polipie mowi??
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Kami i gratulacje
Ania czekamy na wieści Ja wróciłam od koleżanki, było super. Na początku ciąży myślałam że mam chłopczyka pod serduszkiem, a nawet byłam pewna. A teraz znów wydaje mi się że to będzie dziewczynka .W pierwszej ciąży myślałam raczej tak bezpłciowo, a teraz to mega mnie to korci, już bym chciała wiedzieć, ale raczej nie dowiem się 9 maja bo to będzie mój 12t i4d. A pleć to jakoś tak od około 16tygodnia, prawda? Trzeba uzbroić się w cierpliwość i tyle |
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Myslalam, ze Ania juz jest i fotka jakas slodka czeka... ale ja jestem niecierpliwa
![]() A ja glupia, sadzilam kwiaty na balkonie, a ze TZ zasnal, to nie chcialam go budzic, to sama powiesilam donice. No to mam teraz, brzuch mnie rozbolal i leze, nie moge wstac, durna baba ze mnie |
|
|
|
#2519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Goldika Twojej mamie to chyba trzeba zapodac porzadnego kopa w dupe, myslalam, ze nie ma takich podlych ludzi- a tu prosze. Podziwiam cie za cierpliwosc, ze jeszcze nie wypieprzylas jej na zbity pysk! musisz cos z nia zrobic- dac jej nauczke jakas, bo widze, ze jej odbija z kazdym dniem!!! A ja wlasnie przytulilam kibelek A taki mily dzien mialam...zakupy u chinczyka- szok jakie fajne tiuniki za grosze i wcale nie badziewie!, glowa mnie nie bolala, no i ogolnie pozytywnie bylo.... az do teraz, daltego zjem i pewnie pojde posciskac sie z podusia![]() Ps. Z tżtem nadal topor wojenny.
|
|
#2520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witaj mam nadzieje ze ten polip nie wplynie Ci nijak na dzidzie i ciąze ...
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.

bo jak chorują to umrą z głodu i nie będą brać zasiłku

.

. Nawet w pracy chce mi się ciągle spać, ale to pewnie dlatego, że mam niskie cisnienie i odrzuciło mnie od kawy
poczytałam sobie trochę i właśnie wyszłam z kąpieli. To chyba przez tą wizytę u gina nie mogłam spać, jejuś kiedy ta 16:30 trzymajcie za mnie kciuki dam znać jak przyjadę
oszukują, nieraz kradną itp
na pewno będzie wszystko ok!
ciekawe ile dzisiaj będe siedzieć u lekarza