mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 23:54   #2491
dreamnes
Raczkowanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
W Polsce się zgadzam ale nie w UK tutaj płacą jakieś tam minimum ustawowe chyba żeby ludzie nie chorowali bo jak chorują to umrą z głodu i nie będą brać zasiłku
aniu a może ty wiesz jak jest tu z zasiłkami w UK? bo ja pracuje 9tyg na razie... czy trzeba miec przepracowany jakiś czas? bo slyszalam ze jakiś zaiłek bedzie mi sie nalezal... mam zamiar do 25tygpracowac niewiecej jesli bedzie mozliwosc otrzymania jakichs pieniazkow. bo nie mam zamiaru meczyc sb i dzidziusia na darmo

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 06:42   #2492
Tigresa
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Czy Wy też cierpicie na bezsenność? Ja nie śpię dziś od 3.40. Od kilku nocy najpierw nie mogę zasnąć, potem budzę się koło 3, 4 i znowu nie mogę za nic zasnąć. Czytałam wprawdzie, że to normalne, ale jakie męczące. Do tego, jak nie mogłam spać to wymyśliłam sobie, że mam okropną ochotę na melona i teraz nie mogę myśleć o niczym innym tylko: melon, melon, melon...

Tigresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 06:56   #2493
Tottie1984
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Długo nie pisałam bo musiałam jakoś pogodzić dom, pracę i pisanie pracy inż (nie miałam przez ostatni m-c zwolnienia) ale pomału będę nadrabiała zaległości. Do 22.05 jestem na zwolenieniu L4 także będę miała wreszcie czas aby na forum zajrzeć.
Wczoraj byłam u lekarza na badaniach (13t1d) i okazało się że dzieciątko jest zdrowe. Ma ponad 10cm i waży 80gram. I prawdobnie będzie to chłopczyk bo wyraźnie ma coś między nóżkami. Tak się maleństwo wierciło że ciężko było wykonać jakiekolwiek pomiary/badania. Wciąż robiło fikołki do przodu albo obracało się raz w lewo raz w prawo wokół własnej osi Maż miał oczka całe zaszklone - myślałam że się popłacze... A jak usłyszał że to prawdopodobnie syn to był w szoku... nie mógł nic powiedzieć Teraz modli się aby to coś między nóżkami nie odpadło

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-05-07 o 07:01
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 07:07   #2494
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Może profilaktycznie kazała Ci powtórzyć, bądź spokojna

Princeska
może faktycznie porozmawiaj z nią na spokojnie najpierw spokojnie, że przecież Ci obiecała, a teraz się miga, a jak to nie pomoże to powiedz jej prawdę, że jesteś w ciąży może to ją ruszy. A nie chwaliłaś się komuś w pracy, że jesteś w ciąży? Bo może ktoś był tak życzliwy i doniósł A szefowa wystraszyła się idących za tym konsekwencji. A jak to jest praca? W sensie czy ciężka czy możesz i chcesz w niej dalej pracować
praca nie jest ciężka, jestem nauczycielką w przedszkolu jeszcze jestem... eh
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 08:54   #2495
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Witajcie
CIężko nadrobić braki wątkowe... Chciałam napisać że dziś śniło mi sie pierwszy raz dziecko Był to naprawdę miły i ciepły sen. A najfajniejsze było to, że dziecko powiedziało mi, że nie chce być dziewczynką! Że będzie chłopcem i ma na imię Miłosz Powiedziałam mu, że tak mi sie nie podoba... Ciekawa jestem co wyjdzie

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:07   #2496
ela3010
Zadomowienie

Witajcie sobotnio kochane

U mnie leje deszcz, więc siedzę z synkiem w domu, mąż w pracy. w południe wybieram się do koleżanki na pogaduchy, akurat pogoda sprzyja. Porządki porobiłam wczoraj, dziś góra prasowania zrobiona i luzik.

Princesska trzymam kciuki za Ciebie. Ja miałam podobną sytuację, pracuję w przedszkolu. Umowę mam co prawda o pracę ale kończyła mi się w10 kwietnia a jeszcze nie byłam chroniona bo nie miałam skończonych 3mcy ciąży. I nie przedłużyli mi, więc poszłam do dyrektorki powiedziałam jej o mojej sytuacji, że chcę pracować itp. Poradziła mi ciągnąć l4 do końca ciąży. Ale poszłam jeszcze do głównego szefa, i ten o dziwo powiedział że kobiet w ciąży nie zwalnia i przedłużył mi do listopada, czyli do dnia porodu. W szoku byłam!!!
Więc spróbuj i Ty szczerze porozmawiać, przedstaw swoją sytuację. Trzymam kciuki za Ciebie.

Tottie, ale super. I w szoku jestem że gin odważył się zasugerować płeć, ale fajniusio! Gratulacje
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:19   #2497
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Witajcie
CIężko nadrobić braki wątkowe... Chciałam napisać że dziś śniło mi sie pierwszy raz dziecko Był to naprawdę miły i ciepły sen. A najfajniejsze było to, że dziecko powiedziało mi, że nie chce być dziewczynką! Że będzie chłopcem i ma na imię Miłosz Powiedziałam mu, że tak mi sie nie podoba... Ciekawa jestem co wyjdzie
Ale sie usmialam .Super sen,ciekawe,czy proroczy .
Moje sny chyba sie nie zmienily.I poki co nie snilo mi sie dziecko .

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Dziewczyny,jak strasznie boli mnie krzyz i biodra,zwlaszcza lewe :/.Znalazlam cwiczenia w internecie i powiem,ze pomagaja.Najgorzej tylko po pracy (jestem kelnerka,pracuje po ok 9-10h).Na szczescie praca przewaznie w weekendy,1-2 razy w tygodniu,ale nastepnego dnia nie moge sie ruszyc :/.Ale na szczescie mdlosci przeszly ,problem jeszcze mam z miesem.I u nas w realu tak smierdzi zarelkiem,ze ciezko mi sie tam zakupy robi.Najlepiej z lista,bo wydaje mi sie,ze wszystko jest tam niedobre(przez ten zapach chyba),nawet to,co uwielbiam .
Zycze milego dzionka,u nas znowu upaly wrocily (27 stopni),troche za cieplo,ale coz,nic na to sie nie poradzi .POzdrawiam kochane
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:33   #2498
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

kurcze ale pokrecone to wszystko w tej Anglii, masakra! pod tym wzgledem w pl jest zdecydowanie lepiej! ( az sie dziwie ze to mowie bo mimo ze ja rodowita polska to polski nie lubie strasznie!)

a co tego jakby to bylo jakby faceci mieli rodzic, ( moj akurat nie narzeka, nie jest mazgajem i zapierdziela ciezko , problemy z plecami ma po wypadku samochodowym bardzo powazne a pracowal w ubojni gdzie po 20 ton musial na dzien przerzucic) ale i tak uwazam ze gdyby oni mieli rodzic to polakow byloby 3/4 mniej niz jest a juz po pierwszym porodzie na bank na 2by sie nie decydowali! hehehe

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Tigresa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Czy Wy też cierpicie na bezsenność? Ja nie śpię dziś od 3.40. Od kilku nocy najpierw nie mogę zasnąć, potem budzę się koło 3, 4 i znowu nie mogę za nic zasnąć. Czytałam wprawdzie, że to normalne, ale jakie męczące. Do tego, jak nie mogłam spać to wymyśliłam sobie, że mam okropną ochotę na melona i teraz nie mogę myśleć o niczym innym tylko: melon, melon, melon...
moze czeka cie taka ciaza jak ja mialam 1, mieszkalismy jeszcze z moimi rodzicami i jak mama szla na 9 do pracy to ja jeszcze nie spalam! MAKABRA!

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Długo nie pisałam bo musiałam jakoś pogodzić dom, pracę i pisanie pracy inż (nie miałam przez ostatni m-c zwolnienia) ale pomału będę nadrabiała zaległości. Do 22.05 jestem na zwolenieniu L4 także będę miała wreszcie czas aby na forum zajrzeć.
Wczoraj byłam u lekarza na badaniach (13t1d) i okazało się że dzieciątko jest zdrowe. Ma ponad 10cm i waży 80gram. I prawdobnie będzie to chłopczyk bo wyraźnie ma coś między nóżkami. Tak się maleństwo wierciło że ciężko było wykonać jakiekolwiek pomiary/badania. Wciąż robiło fikołki do przodu albo obracało się raz w lewo raz w prawo wokół własnej osi Maż miał oczka całe zaszklone - myślałam że się popłacze... A jak usłyszał że to prawdopodobnie syn to był w szoku... nie mógł nic powiedzieć Teraz modli się aby to coś między nóżkami nie odpadło
moj sie smial , ze mial byc chlopiec a zaczelam jesc slodkie i mu odpadl:P

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ale sie usmialam .Super sen,ciekawe,czy proroczy .
Moje sny chyba sie nie zmienily.I poki co nie snilo mi sie dziecko .

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Dziewczyny,jak strasznie boli mnie krzyz i biodra,zwlaszcza lewe :/.Znalazlam cwiczenia w internecie i powiem,ze pomagaja.Najgorzej tylko po pracy (jestem kelnerka,pracuje po ok 9-10h).Na szczescie praca przewaznie w weekendy,1-2 razy w tygodniu,ale nastepnego dnia nie moge sie ruszyc :/.Ale na szczescie mdlosci przeszly ,problem jeszcze mam z miesem.I u nas w realu tak smierdzi zarelkiem,ze ciezko mi sie tam zakupy robi.Najlepiej z lista,bo wydaje mi sie,ze wszystko jest tam niedobre(przez ten zapach chyba),nawet to,co uwielbiam .
Zycze milego dzionka,u nas znowu upaly wrocily (27 stopni),troche za cieplo,ale coz,nic na to sie nie poradzi .POzdrawiam kochane
fajnie ze mdlosci wam mijaja! ja sie ciesze ze nie wiem za bardzo co to, raz sie zatrulam a 2 raz mi sie zrobilo nie dobrze na chwilke, ale to moze z glodu nie wiem sama.

ja na 10 do fryzjera, jutro jedziemy na 2 komunie, razem wyprawiane.
Nie jestem chrzestną ani ja ani mąż ale dosc bliska i rodzina z mojej strony i zastanawiam sie bo mamy dylemat 200 zl czy po 300 dac chlopakom. To jest syn mojego chrzestnego i jego siostry syn, czyli dokladnie taka sama rodzina, lepiej dla nas byloby po 200 zl dac ale jak myslicie?
bo prezenty to nawet nie wiem jakie...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:40   #2499
ona24
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Witajcie mamuśki w ten brzydki, deszczowy poranek
U mnie wręcz przeciwnie, śpię w nocy po 8 godzin a najchętniej to spałabym cały dzień . Nawet w pracy chce mi się ciągle spać, ale to pewnie dlatego, że mam niskie cisnienie i odrzuciło mnie od kawy
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:49   #2500
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamuśki
Ja już się obudziłam o 6:40 i dalej spać nie mogłam poczytałam sobie trochę i właśnie wyszłam z kąpieli. To chyba przez tą wizytę u gina nie mogłam spać, jejuś kiedy ta 16:30 trzymajcie za mnie kciuki dam znać jak przyjadę
dreamnes nie mam szczerze pojęcia jak jest z zasiłkami zaraz poszukam na necie może coś znajdę
Tottie gratuluję udanej wizyty masz zdjęcie maleństwa?

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Wiesz co, co prawda ja nie bylam na chorobowym w uk i nie wiem jak twoj zaklad pracy sie ma do ciezarnych. Ja przez 6 lat pracowalam w tesco i jesli przytrafilo mi sie zle czuc na tyle, aby nie isc do rpacy to firma nie wyciagala zadnych konsekwencji a placili mi normlanie. Moja znajoma w ten sposob przesiedziala w domu wiekszosc ciazy- bez koniecznosci pokazywania papierkow od lekarzy. Wkoncu przeniesli ja na dzienna zmiane ( bo na nocce robilysmy) , ale i tak wolala sie obijac w domu .

A jesli chodzi o chorobowe w uk to jest do bani- u nas pierwsze cztery dni byly bezplatne, dopiero pozniej naliczali,ale ile nie wiem, bo zazwyczaj chorowalam jeden dzien hihih.

Pamietam z mojego macierzynskiego, ze przez 6 tygodni placili 90 % sredniej pensji, a pozniej wlasnie bylo razem z benefitami cos okolo 760 funtow na miesiac. No i fajne jest to, ze przez 9 miesiecy.

Ja sie na becikowe nie zalapalam, bo za wysokie zarobki byly, wiec dostalismy 190 futnow( wtedy tyle bylo) w 3 trymestrze.
U nas to nie przejdzie firma to jedno wielkie skąpstwo ostatnio nam zabrali głupie 3f bonusa co nam się należało a mnie oszukali jeszcze na chorobowym także nie ma szans jesteś chora idź na chorobowe bo jest im to na rękę
Kurczę wcześniej jak tam pracuję 5 lat nie było z niczym problemów ale polacy tak ich nauczyli oszukują, nieraz kradną itp
dreamnes może to ci pomoże http://www.londek.pl/forum/watek/3749/?p=5

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-07 o 10:00
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 10:05   #2501
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
U nas to nie przejdzie firma to jedno wielkie skąpstwo ostatnio nam zabrali głupie 3f bonusa co nam się należało a mnie oszukali jeszcze na chorobowym także nie ma szans jesteś chora idź na chorobowe bo jest im to na rękę
Kurczę wcześniej jak tam pracuję 5 lat nie było z niczym problemów ale polacy tak ich nauczyli oszukują, nieraz kradną itp
dreamnes może to ci pomoże http://www.londek.pl/forum/watek/3749/?p=5
Oj tak, popsulo sie w uk strasznie. Jak ja przyjechalam w 2004 roku to wszystko bylo zupelnie inne -lepsze. No,ale niestety polacy lubia cwaniakowac i przez takiego jednego czy drugiego typka reszta porzadnych ludzi cierpi:/
Stary 2011-05-07, 10:09   #2502
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Oj tak, popsulo sie w uk strasznie. Jak ja przyjechalam w 2004 roku to wszystko bylo zupelnie inne -lepsze. No,ale niestety polacy lubia cwaniakowac i przez takiego jednego czy drugiego typka reszta porzadnych ludzi cierpi:/
U nas w pracy akurat to jest na porządku dziennym nie dziwię się szefostwu ale niech oskalpują tych co zawinili a niestety wszyscy cierpią a i tak później temu co zawinił najczęściej uchodzi sucho
Wiecie co wczoraj w robocie się zgadało? mówią że polacy dają łapówki ale właśnie mówili że litwińcy potrafią oddać 1/3 pensji np agencji żeby tylko dostać się do pracy. I teraz tam gdzie było pełno polaków jest garstka na stałym zatrudnieniu reszta litwinów nie wiem szczerze czy to prawda bo u nas w robocie to sami polacy a reszta anglików nie spotkałam jeszcze się z tym

Czas edycji: 2011-05-07 o 10:12
Stary 2011-05-07, 10:20   #2503
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Wiesz co, jak tak miałam przez ostatnie tygodnie, tylko że wieczorem padałam jak mucha przed 21 i potem się budziłam o 3, o 4 i z boku na bok, jeszcze stopy mi mdlały, masakra. Potem doszło do tego, że budziłam się o 24, 23 i z boku na bok, potem znowu 3,4. Wkurzyłam się, przemęczyłam, popatrzyłam na tv i poszłam spać jakoś przed 23, obudziłam się o 4 na siku i prawie od razu zasnęłam. Myślę, że dla mnie to było za dużo snu, nie miałam się czym przemęczyć, bo jestem na L4, mam odpoczywać, a że mieszkam z mamą która na mnie chucha, bo chce wreszcie wnuka, więc sama rozumiesz.
Stary 2011-05-07, 10:27   #2504
goldika
Zakorzenienie

Hej Wam!

Aniu trzymam kciuki za Twoją wizytę na pewno będzie wszystko ok!
Ja już też zaczynam się denerwować a dopiero w poniedziałek zobaczę co u mojego szkraba

Myszeczko sporo masz tych wizyt. Grunt, żeby były udane, a na pewno będą!

Dla mnie ta wizyta będzie chyba najważniejszą. Wiem, że ciągle przeżywam tą moją toxo ale odkąd dowiedziałam się o niej to nie byłam na żadnym badaniu. Nerwy zaczynają mnie zżerać. Obiecałam sobie, że jak w pn usłyszę same pozytywne wiadomości to lecę na zakupy jakieś spodnie ciążowe, tuniczki. Jak do tej pory nie miałam odwagi na takie zakupy.

Wczoraj jakoś zaczęłam z mamą gadać. Nawet powiedziałam jej, że mamy na oku projekt małego domku. To wiecie co powiedziała? Że jednak raczej nie da nam tej działki. Sprzeda ją zapytałam dlaczego nagła zmiana decyzji, to powiedziała, że piniądze zawsze mogą jej się przydać... a wcześniej tak chciała, żeby ta ziemia została w rodzinie. Przykro mi się zrobiło. Tż się wkurzył bo przecież obiecywała już od dawna nam tą działkę.
Ona jest taka nieporadna i niesamodzielna okazało się, że "przypadkiem" opłaca mieszkanie ojca bo zapomniała cofnąć zlecenie stałe za ten rachunek. Ręce opadają...

U mnie pogoda śliczna, Tż siedzi na uczelni ale wróci za 3godzinki mam zamiar zaraz zacząć robić dla niego zapiekankę makaronową.

Przykro mi, że macie takie problemy w pracy i z tym chorobowym. Kompletnie się na tym nie znam ale to wkurzające, że kobiety w ciąży muszą pojedynkować się o swoje.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 10:37   #2505
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość

Dygotka zapalenie lekami zwłaszcza, możesz jeść dość sporo kwaśnych rzeczy, pić dużo wody. Przerabiałam to nic strasznego, ale leczyć trzeba, też dostałam antybiotyk i wszystko na razie jest dobrze. Nie denerwuj się tyle, spokojnie Tylko to lubi wracać.
dodatkowo złapałam zapalenie i dostałam kolejne globulki-tylko nie wiem czy mam je uzywać razemz luteina czy na te kilka dni luteuine odstawić.
a co do wyniku badań moczu to najprawdopoodbniej został zanieczyszczony wydzieliną z pochwy;/ (luteina,itp)teraz dostałam instrukcję jak pobrać prawidłowo próbkę
a zurawinę chyba zacznę jeść no i więcej pić-tyle,że ja w ciągu dnia mofgę wypić 1-2 szklanki i to by mi wystarczyło,no,ale muszę się zmuszać by wypijać więcej....
w mojej diecie wiecej słodkości niż kwaśnych potraw....
i ważę mniej niż w czasie ostatneij wiozytyt 2-3 tyg temu(to dziwne)ale teraz waga pewnie zacznie rosnąć

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-05-07 o 10:39
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 10:45   #2506
ania21_21
Zadomowienie

Kurczę dziewczyny czytam co dzisiaj będe miała na USG bo to już połówkowe ale tego dużo więcej niż w 12 tyg ciekawe ile dzisiaj będe siedzieć u lekarza
Goldika dziękuję za kciuki

Czas edycji: 2011-05-07 o 10:48
Stary 2011-05-07, 11:03   #2507
Myszeczka86
Zakorzenienie

Witajcie.

Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki
Goldika wiesz co ta kobieta jest psychicznie chora.
Ja to chyba szybciej bym sie wyprowadziła niż ona sobie to myśli, jak mozna tak robić. Strasznie ci współczuje Noi własnie dlatego Ja nikomu nie ufam i czekam aż zobacze papierek ze to moje wtedy wkładam kase w dom, i naczej nie ma opcjii bo różni są ludzie.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 11:58   #2508
witaminkaccc
Zadomowienie

Witajcie dziewuszki w ten sobotni dzien

dzisiejszym wizytantkom zycze mnostwa pozytywnych wrazen, udanych wiesci oraz zdjęc dla tych co to jeszcze czekac muszą

ja dzis 12h w pracy... jak narazie kupilam nowego Cobena, wiec nuda nie przeszkadza.... zaczytuje sie na maxa

pozdrawiam

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 13:37   #2509
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Może Wy mi pomożecie, od 3 dni napiernicza mnie głowa. Apap nie pomaga, kawa również, ani spacer, kąpiel, tż masaże moich skroni a po przespanej nocy budzę się z lekkim bólem głowy, który w dzień narasta
Nie mam siły już. Nie chcę brać codziennie tabletki apapu, a i tak tylko troszkę mniej po nim boli.
Macie jakieś swoje sposoby? Marzę o jakimś ketonalu lub czymś podobnym, ale wiem że nie mogę i koniec.
Jak to mówi moja koleżanka - poduszka między nogi i chwilę się zdrzemnąć trochę to dziwne, ale jej pomaga haha
Cytat:
Witajcie dziewczyny
W końcu weekend i jutro wizyta zobaczę swoją córeczkę
same dobre wiadomości u mnie
Dziewczyny ale ja miałam dzisiaj zachciankę ledwo wytrzymałam żeby dojechać do domu bo już mi język nie wiem gdzie uciekał tak bardzo chciało mi się kwaśnego wpadłam do domu i pierwsze co do tż "otwieraj mi kapustę kiszoną od razu" miałam jeszcze jeden słoik matko jak do niego się dorwałam to w pięć minut nie było całej kapusty
później was nadrobię narazie muszę odpocząć i zjeść obiad jeszcze
daj znać po wizycie
ja tak miałam kiedyś na ogórki zjadlam kilka kanapek z ogórkiem kiszonym, a na obiad zachciało mi się jeszcze ogórkowej

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja już po wizycie i wszystko ok.
Macica się powiększa także wszystko jest w porządku
Następna wizyta 20 Maj .

Teraz już czekam na wizyte z USG 9 maja
cieszę się,że wszystko dobrze
dobrze,że 9 już za dwa dni a ja jeszcze muszę tyle czekać... ehhh

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj też taka bzdura się śniła, plamienie i że straciłam maluszka. Obudziłam się zlana potem. Nie wiem czy za dużo myślę, sądzę że jak każda przyszła mama. Plamień nie miałam i nie mam, troszkę żółtawy śluz teraz ale bez zapachu. Miałam mdłości, ale od kilku dni brak. Tylko durny niepokój , którego nie mogę się pozbyć wrrrrr
ja czasami też mam takie dziwne sny. ost mi się śniło,że urodziłam dziecko w 6 miesiącu i że biegałam z nim na rękach po mieście w poszukiwaniu łóżeczka, ubranek bo nic nie miałam. obudziłam się przerażona!!
Cytat:
Mała nie lubi być podglądana i podsłuchiwana pokazała to dokładnie u położnej jak kopała w mikrofon co mierzy tętno a później się przekręciła że położna dała jej spokój a na USG wprost usiedzieć w miejscu nie chce ginekolog na ostatniej wizycie mi powiedział że mała ma chyba uczulenie na wszelkie badania
Ja jak byłam na usg, to maleństwo odwróciło się swoją małą pupeczką i lekarz musiał skończyć badania, bo nie chciało się odwrócić haha
Moj skarb chyba tez ma uczulenie na badania i w ogole zdjęcia, filmy - dokladnie jak mój Tż!

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Myszeczko teraz rozumiem, wcale Ci się nie dziwię, bo mnie się długo wydaję co 4 tygodnie wizyta, a co dopiero 3 usg, na całe 9 miesięcy. Pewnie tak samo bym zrobiła
ja bym pewnie oszalała jakbym miała tylko 3 wizyty w ciąży!
teraz mam wizyty co 4 tyg i już nie mogę wytrzymać

Cytat:
Hej dziewczyny!
ja budzę się czasami o 6, 7 i nie moge zasnąć, to jest takie denerwujące yhhh
reszte dnia chodzę zmęczona i marze o spaniu!
hehe - melon, melon, melon
Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
same świetne wiadomości! super!
Mój tż jakby się dowiedział,że prawdopodobnie będzie syn, to by chyba oszalał ze szczęścia!! wszyscy nastawili się na syna, nie dopuszczają do swojej świadomości,że to może też być cóka trochę mnie to irytuje, bo nie słyszę nic innego jak : będzie syn, dla chłopca są takie cudowne ubranka, kolory itp.

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
takie sny są najlepsze

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 14:11   #2510
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
Jak to mówi moja koleżanka - poduszka między nogi i chwilę się zdrzemnąć trochę to dziwne, ale jej pomaga haha

daj znać po wizycie
ja tak miałam kiedyś na ogórki zjadlam kilka kanapek z ogórkiem kiszonym, a na obiad zachciało mi się jeszcze ogórkowej

cieszę się,że wszystko dobrze
dobrze,że 9 już za dwa dni a ja jeszcze muszę tyle czekać... ehhh

ja czasami też mam takie dziwne sny. ost mi się śniło,że urodziłam dziecko w 6 miesiącu i że biegałam z nim na rękach po mieście w poszukiwaniu łóżeczka, ubranek bo nic nie miałam. obudziłam się przerażona!!

Ja jak byłam na usg, to maleństwo odwróciło się swoją małą pupeczką i lekarz musiał skończyć badania, bo nie chciało się odwrócić haha
Moj skarb chyba tez ma uczulenie na badania i w ogole zdjęcia, filmy - dokladnie jak mój Tż!

ja bym pewnie oszalała jakbym miała tylko 3 wizyty w ciąży!
teraz mam wizyty co 4 tyg i już nie mogę wytrzymać

ja budzę się czasami o 6, 7 i nie moge zasnąć, to jest takie denerwujące yhhh
reszte dnia chodzę zmęczona i marze o spaniu!
hehe - melon, melon, melon

same świetne wiadomości! super!
Mój tż jakby się dowiedział,że prawdopodobnie będzie syn, to by chyba oszalał ze szczęścia!! wszyscy nastawili się na syna, nie dopuszczają do swojej świadomości,że to może też być cóka trochę mnie to irytuje, bo nie słyszę nic innego jak : będzie syn, dla chłopca są takie cudowne ubranka, kolory itp.

takie sny są najlepsze
Mi to szybko mijają te 2 tygodnie i sie z tego bardzo cieszę bo jestem ze wszystkim na bieżąco .
Dziś od rana mnie głowa boli , masakra jakaś normalnie buuu.
Ja tez bym chciała już wiedzieć co mam
Dziś ma do nas przyjechać kuzyneczka na 2 dni takze mi czas szybko zleci a w poniedziałek juz wizyta hihiii, fajnie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-07, 15:06   #2511
witaminkaccc
Zadomowienie

czesc w poniedzialek ma wizyty, a ja w piatek, wiec dziewuszki szybko minie...

co do plci... nie mam wlasnie zyczen... ale ze znienawidzona bratowa TŻta bedzie miala syna oraz że coraz mniej dziewczynek sie rodzi to ja chce/wole córkę chyba... ale najwazniejsze zeby zdrowe

dodam, iż od 2ch dni mam wrażenie ze tam mi wszystko ... puchnie... dziwne takie uczucie :P Jakby wszystko pęczniało... ni to nieprzyjemne, ni ból tylko dziwnie jakoś :P :P :P

30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-05-07 o 15:59
Stary 2011-05-07, 16:08   #2512
ania21_21
Zadomowienie

ale tu dzisiaj cisza ja idę już się szykować do gina już chodzę po całym domu nerwowo i nie mogę się doczekać. Do zobaczenia dziewczyny odezwę się jak przyjadę
Stary 2011-05-07, 16:11   #2513
Aniolina
Rozeznanie

Witajcie Dziewczyny,
chwile mnie tu nie bylo bo najpierw weekend majowy a potem wyjazd sluzbowy.
Jesli chodzi o ustatowe chorobowe w UK to zmienia sie ono co rok i aktualnie jest to 81.60 GBP tygodniowo, placi sie dopiero od 4 dnia choroby przez maksymalnie 28 tygodni.
Macierzynskie jest 90 % sredniej pensji przez 6 tygodni, a potem przez 33 tygodnie 128.73 GBP tygodniowo.
Polecam linka: http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTax...en/DG_10018741
Jesli mialysbyscie jakies pytania o płace w wielkiej brytani o chetnie sluze pomoca, nie znam sie niestety w ogole na benefitach od panstwa nie wynikajacych z pracy.

Goldika, jesli moge to wtrace swoje 3 gorsze na temat Twojej sytuacji. Rodzice nas wychowali i oczywiscie nalezy im sie nasza pomoc, ale cykl zycia jest taki, ze my im nigdy nie bedziemy w stanie odplacic tym samym, a nasza rola to wychowac nasze potomostwo i w ten sposob, ze tak powiem splacamy nasz dlug swiatu. Dobrze jest jesli pomoc rodzicom a dobro wlasnej nowej rodziny nie koliduja, jednak gdy jest taki konflikt, to uwazam, ze wazniejsze jest dobro nowo tworzonej rodziny. Takie jest moje zdanie i ktos moze myslec inaczej, ale moze te kilka slow Ci pomoze.

Jesli chodzi o moje samopoczucie to teraz w 11 tygodniu czasem jak zjem za duzo to po 2-3 godzinach robi mi sie niedobrze, w ogole strasznie dluzo teraz trawie, i dzis pierwszy raz w zyciu mialam zgage, mam nadzieje, ze nie bedzie powtarzac sie zbyt czesto, bo to nic przyjemnego.
Mam juz spory wg mnie brzuszek, tzn budze sie rano juz z takim brzuszkiem jaki kiedys mialam dopiero wieczorem. A wieczorem to dopiero sie robi pilka. Wydaje mi sie, ze to szybko i boje sie co bedzie dalej. Podczas mojej podrozy sporo chodzilam, malo lezalam i na szczeascie odpukac nic sie nie stalo, wiec juz mniej sie przejmuje i troszke przestane na siebie "chuchac".

Lecialam wczoraj z anglii i lecialy za mna 2 takie maluszki moze 1-2 miesieczne i byly takie maciupkie. To musi byc duzy stres z takim malenstwem podrozowac.

mam obsesje ciazowa i caly czas patrze kobieta na brzuchy szukajac kobiet w ciazy i zastanwiam sie czy po mnie widac, czy to tylko moja wyobraznia.

Jak bylam w anglii to ogladalam chyba na BBC three taki program misbehaving mums czy jakos tak, masakra dziewczyny palily po 20 fajek dziennie w trakcie ciazy, jadly fast foody itd. ja sie naprawde nie dziwie, ze tak tak wysoki procent martwych urodzen. Podawali statystyki, ze 20 % kobiet w ciazy pali, 35 % pije alkohol a 1 na 5 jest otyla. Ja mysle, ze 1 szklanka coli albo kanapka z pasztetem raz na jakis czas nie ma co sie przejmowac

Chcialabym dodac cos jeszcze odnosnie jedzenia do unikania, nie ma co unikac serow plesniowych w Polsce, bo w Polsce sery z niepasteryzowanego mleka w ogole nie sa dopuszczone do sprzedazy. Nie sa oczywiscie niezbedne w diecie wiadomo, wiec lepiej nie jesc ich caly czas, ale to sie dotyczy wszystkich ludzi.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze przyszlotygodniowe wizyty, ja bede ostatnia w przyszlym tygodniu chyba - sobota na 13.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 16:51   #2514
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
ale tu dzisiaj cisza ja idę już się szykować do gina już chodzę po całym domu nerwowo i nie mogę się doczekać. Do zobaczenia dziewczyny odezwę się jak przyjadę

No to czekamy an wieści

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-07, 17:25   #2515
kami5
Raczkowanie

Witam wszystkie Mamusie.
Postanowiłam się do Was przyłączyć jeśli pozwolicie. Teraz leci mi 9 tc.
Termin mam wg @ na 14.12. Mam już 2 letnią córeczkę. Wydaje mi się że wtedy lepiej przechodziłam ciąże. Mam czasami mdłości, odruch wymiotny, ale jestem bardzo zmęczona, a tu dzeckiem trzeba się zająć. Ciągle mnie ssie i na okrągło bym jadła. Już mi się przytyło
Trochę się obawiam o ciążę bo ma polipa i mogę krwawić przez niego, no ale na razie nic się nie dzieje
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:00   #2516
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie.
Termin mam wg @ na 14.12. Mam już 2 letnią córeczkę. Wydaje mi się że wtedy lepiej przechodziłam ciąże. Mam czasami mdłości, odruch wymiotny, ale jestem bardzo zmęczona, a tu dzeckiem trzeba się zająć. Ciągle mnie ssie i na okrągło bym jadła. Już mi się przytyło
Trochę się obawiam o ciążę bo ma polipa i mogę krwawić przez niego, no ale na razie nic się nie dzieje
Witamy serdecznie .
Na pewno bedzie wszystko dobrze .A co lekarz o tym polipie mowi??
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:08   #2517
ela3010
Zadomowienie

Witaj Kami i gratulacje

Ania czekamy na wieści

Ja wróciłam od koleżanki, było super. Na początku ciąży myślałam że mam chłopczyka pod serduszkiem, a nawet byłam pewna. A teraz znów wydaje mi się że to będzie dziewczynka.
W pierwszej ciąży myślałam raczej tak bezpłciowo, a teraz to mega mnie to korci, już bym chciała wiedzieć, ale raczej nie dowiem się 9 maja bo to będzie mój 12t i4d. A pleć to jakoś tak od około 16tygodnia, prawda?

Trzeba uzbroić się w cierpliwość i tyle
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:20   #2518
muffinka90
Zakorzenienie

Myslalam, ze Ania juz jest i fotka jakas slodka czeka... ale ja jestem niecierpliwa

A ja glupia, sadzilam kwiaty na balkonie, a ze TZ zasnal, to nie chcialam go budzic, to sama powiesilam donice. No to mam teraz, brzuch mnie rozbolal i leze, nie moge wstac, durna baba ze mnie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 20:12   #2519
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Jak bylam w anglii to ogladalam chyba na BBC three taki program misbehaving mums czy jakos tak, masakra dziewczyny palily po 20 fajek dziennie w trakcie ciazy, jadly fast foody itd. ja sie naprawde nie dziwie, ze tak tak wysoki procent martwych urodzen. Podawali statystyki, ze 20 % kobiet w ciazy pali, 35 % pije alkohol a 1 na 5 jest otyla. Ja mysle, ze 1 szklanka coli albo kanapka z pasztetem raz na jakis czas nie ma co sie przejmowac
Ze mna pracowala szkotka, ktora zaszla w ciaze w tym samym czasie co ja - czyli w sierpniu. Przez cala zime wychodzila na dwor na fajke pijac redbula w samych klapkach, zero oszczedzania- to byla jej 4 ciaza. oczywiscie laska nie stronila od imprez. szok!

Goldika Twojej mamie to chyba trzeba zapodac porzadnego kopa w dupe, myslalam, ze nie ma takich podlych ludzi- a tu prosze. Podziwiam cie za cierpliwosc, ze jeszcze nie wypieprzylas jej na zbity pysk! musisz cos z nia zrobic- dac jej nauczke jakas, bo widze, ze jej odbija z kazdym dniem!!!

A ja wlasnie przytulilam kibelek A taki mily dzien mialam...zakupy u chinczyka- szok jakie fajne tiuniki za grosze i wcale nie badziewie!, glowa mnie nie bolala, no i ogolnie pozytywnie bylo.... az do teraz, daltego zjem i pewnie pojde posciskac sie z podusia

Ps. Z tżtem nadal topor wojenny.
Stary 2011-05-07, 20:12   #2520
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie.

witaj

mam nadzieje ze ten polip nie wplynie Ci nijak na dzidzie i ciąze ...

30t 1d - ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości