DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 22:48   #4981
Agus140188
Rozeznanie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
no teraz jestem pod wrażeniem

w grudniu skończę 25.
jestem na mgr uzupełniających
W życiu bym nie powiedziała, że 25, ale tylko się cieszyć z takiego wyglądu

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
mój też mógłby przyjść:P przed Dukanem i podczas pierszych miesięcy miałam do 37 dni, a ostatnio przyszedł po miesiącu i miałam nadzieję, że się ustabilizuje... a był ostatnio 5 kwietnia, więc mógłby przyjść.... a poza tym cycki mnie bolą więc może idzie... :P i wzrosty też mam spore... :P
Przepowiadam ze przyjdzie niebawem

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że przełom... a może po prostu weekend.
A co do czynszu to nie pisałam? Szef się nie zgodził na jego obniżenie co najwyżej w październiku może zejść z ceny o 300 zł ...
Póki co ustaliłyśmy że wstrzymamy się z decyzją jeszcze ten miesiąc i zobaczymy czy coś się w końcu rozkręci jeśli nie to rezygnujemy ale i tak musi być okres 3 miesięcznego wypowiedzenia u szefa z wynajmem, więc w najgorszym przypadku będę miała pracę do września. Nie ukrywam że zależy mi na tej pracy strasznie.. chciałabym aby to się na dobre rozkręciło bo wiem,że nie ma szans na znalezenie pracy w zawodzie z doświadczeniem mniejszym niż 2 lata..
Trzeba mieć nadzieję, ja trzymam kciuki żeby wszystko jakos pomyslnie się ułożyło, musi być dobrze!
Tymczasem udaję się na senny odpoczynek Śpijcie dobrze
Stary 2011-05-06, 22:49   #4982
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
to cię 5 lat odmłodziłam - serio wyglądasz raczej na początkującą studentkę - albo to na fotach tak wychodzisz...
ja mam 22 lata a nadal pytają się mnie o dowód - z tym że nie cieszy mnie to
Mnie też kiedyś w wieku 25 - 26 lat poprosili o dowód, bo piwo chciałam kupić. A że nie miałam przy sobie, to tylko zapytałam, czy obrączka wystarczy
Cytat:
mnie też czasami pytają, w żabce
zawsze jakoś młodziej wyglądałam..
i głos mam też taki dziecinny:brzyda l:
niedawno jakaś baba zadzwoniła i się pyta czy może rozmawiać z kimś dorosłym
niezłe to było
Do kuzynki kiedyś przyszedł ktoś chyba w sprawie zakładania internetu i pyta, czy może rozmawiać z mamą albo z właścicielem mieszkania. Na co usłyszał: Ja jestem i właścicielką mieszkania i mamą. Miała wtedy jakieś 24-25 lat.

Jutro jadę do teściowej siać warzywa. Muszę ze sobą wziąć jakiś dozwolony obiad. Przede mną 3 dni PW. Muszę skrócić o dzień, bo potem wyjazd i chcę jeszcze 3P zrobić przed wyjazdem a na wyjeździe 4PW.
Ciekawe, co jutro waga wskaże. Dziś -0,1.
A wagą czasami rzucałam ale z niskiej wysokości - zawsze pokazywała wtedy na plusie
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 23:04   #4983
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
Mnie też kiedyś w wieku 25 - 26 lat poprosili o dowód, bo piwo chciałam kupić. A że nie miałam przy sobie, to tylko zapytałam, czy obrączka wystarczy

Do kuzynki kiedyś przyszedł ktoś chyba w sprawie zakładania internetu i pyta, czy może rozmawiać z mamą albo z właścicielem mieszkania. Na co usłyszał: Ja jestem i właścicielką mieszkania i mamą. Miała wtedy jakieś 24-25 lat.

Jutro jadę do teściowej siać warzywa. Muszę ze sobą wziąć jakiś dozwolony obiad. Przede mną 3 dni PW. Muszę skrócić o dzień, bo potem wyjazd i chcę jeszcze 3P zrobić przed wyjazdem a na wyjeździe 4PW.
Ciekawe, co jutro waga wskaże. Dziś -0,1.
A wagą czasami rzucałam ale z niskiej wysokości - zawsze pokazywała wtedy na plusie
Obrączkę
Rzuć ją z dużej wysokości wtedy spadek będzie wiekszy
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Cel III-70kg(wg.testu Dukana)
nikamo36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 23:19   #4984
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
mnie też czasami pytają, w żabce
zawsze jakoś młodziej wyglądałam..
i głos mam też taki dziecinny:brzyda l:
niedawno jakaś baba zadzwoniła i się pyta czy może rozmawiać z kimś dorosłym
niezłe to było
głos akurat mam odwrotnie - 'starszy' niż mój wiek ale to przez chrypę ciągłą z powodu chorej tarczycy
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 23:26   #4985
MarTynx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość

Wogóle jak wybieramy sie do kina z TŻ i przy okazji wstapie czasem do tych sklepów i patrze na ceny tych szmatek to mi się słąbo robi ... W UK mają fajniejsze ciuchy od nas. To nie fair. W wątku lumpowym wkleiłam swoje ostatnie zdobycze z lumpków. Są chyba 2 strony w stecz
Oglądałam W ogóle lubię oglądać twoje ciuszki Sama jakoś nie wstawiam żadnych zdjęć swoich ciuszków na forum, ale może powinnam zacząć...?
MarTynx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 23:33   #4986
anita9005
Rozeznanie

ale ten wykres fajny jak taki zrobić można ?

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
to baty powinnaś dostać za narzekanie:P mi 15 poszło w 4 miesiące i się cieszę, a Ty w miesiąc krócej i to z mniejszej wagi!

a co do wpierania- po to jestem wszystkie jesteśmy! a, że stażem tu jestem od początku wątku i nadal na II fazie, więc trzecią skończę gdzięś za rok (najstarsza stażem jest Paati89) to trzeba się wspierać ciekawe, czy jutro zejdzie wzrost no i do końca maja chciałam mieć 60, ale 3 kg w 4 tygodnie to chyba niewykonalne już dla mnie, bo zwolniłam strasznie... i trend wagi na wykresie excela też już gorszy:P na początku były schodki, a teraz coraz bardziej pozioma krecha szkoda, że nie leci jak na początku

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Fajna fryzura pasuje Ci ale ja bym sie np na taka nie zdecydowała
Cytat:
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 23:37   #4987
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
głos akurat mam odwrotnie - 'starszy' niż mój wiek ale to przez chrypę ciągłą z powodu chorej tarczycy
Ja miałam też taki głos zawsze,kwestia genetyki(babcia,mama)i nigdy nie pytali mnie o dowód a może to kwestia wyglądu a potem fajek i alkoholu?
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-05-06, 23:40   #4988
anita9005
Rozeznanie

2 lata? Matko w każdym salonie takie wymagania ?

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że przełom... a może po prostu weekend.
A co do czynszu to nie pisałam? Szef się nie zgodził na jego obniżenie co najwyżej w październiku może zejść z ceny o 300 zł ...
Póki co ustaliłyśmy że wstrzymamy się z decyzją jeszcze ten miesiąc i zobaczymy czy coś się w końcu rozkręci jeśli nie to rezygnujemy ale i tak musi być okres 3 miesięcznego wypowiedzenia u szefa z wynajmem, więc w najgorszym przypadku będę miała pracę do września. Nie ukrywam że zależy mi na tej pracy strasznie.. chciałabym aby to się na dobre rozkręciło bo wiem,że nie ma szans na znalezenie pracy w zawodzie z doświadczeniem mniejszym niż 2 lata..
Stary 2011-05-06, 23:40   #4989
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

ja z kolei mam głos identyczny przez tel z moją mamą, tylu ludzi co nas myli to aż niepojęte
czasami teksty typu "czy mogę z mężem rozmawiać", "czy Pani mąż" "oj Bogusiu bo...." nawet czasami do taty dzwonię z tel mamy, albo odbieram jej i gadam z nim, a on nie wie, że to nie mama : hahaha:
Stary 2011-05-06, 23:47   #4990
anita9005
Rozeznanie

dziękuje ,że mówisz teraz będę tego pilnować

[QUOTE=nikamo36;26764050]
Cytat:
Powiedz mamie,że czujesz się tak jak wyglądasz. Przecież ty młodzież jesteś(ja mam 35 lat)jak dla mnie

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Bo w wysokiej temp.jest trujący dla organizmu
Stary 2011-05-06, 23:50   #4991
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Fajna fryzura pasuje Ci ale ja bym sie np na taka nie zdecydowała
Taki wykres można podobno w exelu ale chyba tej nowszej wersji,nie wiem dokładnie ale musisz poszukać na tym watku bo dziewczyny wczesniej o tym pisały(możę cz.18)ale na pewno tu gdzieś jest
Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość
ja z kolei mam głos identyczny przez tel z moją mamą, tylu ludzi co nas myli to aż niepojęte
czasami teksty typu "czy mogę z mężem rozmawiać", "czy Pani mąż" "oj Bogusiu bo...." nawet czasami do taty dzwonię z tel mamy, albo odbieram jej i gadam z nim, a on nie wie, że to nie mama : hahaha:
Nam się wydaje,że nie mamy głosu podobnego do mamy ale inni to widzą,my mieszkamy razem i jak odbieram domofon/telefon to mylą nas
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-05-06, 23:52   #4992
anita9005
Rozeznanie

Hej dziewczyny , muszę się poskarżyć czuję się opuchnięta i to z własnej winy moje dzisiejsze menu było takie ,że hmm szkoda gadać mam dziś PW ale to raczej było samo W ;(

150g surówka z marchewki , 150g surówka z buraczków , 150g surówka z kapustki , serek wiejski , jogurt naturalny duży , 2 kanapki z jajkiem i pomidorem , 200 g warzywa gotowane , 4 jaja , malutka kiełbaska biała , 250g marchewka gotowana

PS, dalej nie wiem gdzie to zmieściłam ;p ale czuje sie strasznie i mam wyrzuty sumienia teraz ot co
Stary 2011-05-07, 00:01   #4993
nikamo36
Zadomowienie

[QUOTE=anita9005;26765428]dziękuje ,że mówisz teraz będę tego pilnować
Nie ma za co
Pewna kobieta zmarła stosując ten słodzik,poszukaj na youtube ale czytałam,że dużo ludzi było w niewiedzy i teraz chorują.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny , muszę się poskarżyć czuję się opuchnięta i to z własnej winy moje dzisiejsze menu było takie ,że hmm szkoda gadać mam dziś PW ale to raczej było samo W ;(

150g surówka z marchewki , 150g surówka z buraczków , 150g surówka z kapustki , serek wiejski , jogurt naturalny duży , 2 kanapki z jajkiem i pomidorem , 200 g warzywa gotowane , 4 jaja , malutka kiełbaska biała , 250g marchewka gotowana

PS, dalej nie wiem gdzie to zmieściłam ;p ale czuje sie strasznie i mam wyrzuty sumienia teraz ot co
No warzywka ok.ale gdzie mięsko,ryby? i od jutra więcej mięska
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-05-07, 00:04   #4994
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
hm a dlaczego nie może być aspartamu?
Zostałam ubiegnięta

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Bo w wysokiej temp.jest trujący dla organizmu
Cytat:
Napisane przez MarTynx Pokaż wiadomość
Oglądałam W ogóle lubię oglądać twoje ciuszki Sama jakoś nie wstawiam żadnych zdjęć swoich ciuszków na forum, ale może powinnam zacząć...?
Zacznij, co Ci szkodzi Ja z chęcią zobacze

Mnie jeszcze nikt nigdy nie zapytal o dowód Nawet jak bywałam młodsza i sie tych 18 nie miało... Za to w akcie desperacji ostatnio chciałam zapłącić za kosmetyki dowodem osobistym Musiałam go w końcu użyć
Moją mame za to często mylili po głosie ze mną. Raz nawet mój TŻ jej zaczął słodzić do słuchawki, a ona słucha, słucha i w końcu mówi "to może ja dam Paulinkę" Nie wiem co tam sie działo na linii TŻ się później wstydził

Myślałam, że to tylko ja mam takie napady apetetu przed @ Za to już w trakcie @ i po nie chce mi się kompletnie jeść i z trudem te 3 posiłki zjem w ciągu dnia...
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 00:23   #4995
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Zostałam ubiegnięta

Zacznij, co Ci szkodzi Ja z chęcią zobacze

Mnie jeszcze nikt nigdy nie zapytal o dowód Nawet jak bywałam młodsza i sie tych 18 nie miało... Za to w akcie desperacji ostatnio chciałam zapłącić za kosmetyki dowodem osobistym Musiałam go w końcu użyć
Moją mame za to często mylili po głosie ze mną. Raz nawet mój TŻ jej zaczął słodzić do słuchawki, a ona słucha, słucha i w końcu mówi "to może ja dam Paulinkę" Nie wiem co tam sie działo na linii TŻ się później wstydził
My na szczęscie mieszkamy razem z moimi rodzicam ale kiedyś Tż musiał zadzwonić na nr domowy bo kom.mi siadła i myślał,że mojej mamy już nie ma w domu i zaczął nawijać gadkę,masakra

Myślałam, że to tylko ja mam takie napady apetetu przed @ Za to już w trakcie @ i po nie chce mi się kompletnie jeść i z trudem te 3 posiłki zjem w ciągu dnia...
Tak to już jest,przed i w trakcie@ jemy na umór a potem jedzenie może nie istnieć
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-05-07, 07:23   #4996
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Dzień dobry
Ja już od 6.30 na nogach mimo że nie musiałam tak wcześnie wstawać Odkąd jestem na dukanie coś mi się poprzestawiało Wcześniej przez długi czas starałam się wyregulować zegar biologiczny i chodzić wcześniej spać i wcześniej wstawać i nic to nie dawało Chodziłam spać ok 2-3rano a wstawałam koło 11 całkowicie rozbijałam sobie dzień A teraz? Chodzę spać koło 23 czasem wcześniej a wstaję między 6 a 7 mimo że nie muszę

Wczoraj wystawiłam kolejną porcję staników, znów ponad 2 godziny poszły... Dziś chyba przejrzę szafę i szafki i zobaczę czy mam jakieś niepotrzebne ciuchy czy kosmetyki (tzn. mam na pewno tylko trzeba je odnaleźć )

Cytat:
Mnie też nigdy nie pytali Od 16 roku życia mogłam spokojnie bez obaw kupować alko No raz się zdarzyło, jak miałam 22 lata, że zapytali, ale to dlatego bo byłam w sklepie z koleżanką która była ode mnie o rok starsza a wyglądała na góra 17 lat
No ale wydaje mi się że i tak wyglądam młodziej niż wiele znajomych osób w moim wieku chyba zatrzymałam się w okolicach 23 lat i oby to się utrzymywało

W ogóle jak patrzę na dzisiejszych licealistów czy studentów to czuję że wyglądam przy nich jak dzieciak

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 07:31   #4997
Agus140188
Rozeznanie

Dzień dobry w sobotni poranek!!! Witam Was znad kawki i babeczki. U mnie brak jakiejkolwiek chmurki na niebie, dzień zapowiada się przepiękny. Moje śledzie moczyły się całą noc, mam nadzieję, że coś z nich wyjdzie
Stary 2011-05-07, 07:54   #4998
WrednaZ
Raczkowanie

U mnie wzrost nadal się trzyma...(takie to irytujące bo się ostatnio cieszyłam, że już pokazalo 97 (no prawie bo mam niedokładną wagę) a teraz zaś podchodzi po 99 ;( ) wrrrr
Dzisiaj już PW, i od razu po śniadanku (bułeczka twarogowa z pomidorkiem) poleciałam na WC... Stwierdziłam, że na najbliższy cykl, czyli jakoś do końca tygodnia, ograniczę te deserki - co najwyżej jakieś typowe, które są na samych dozwolonych produktach, ograniczę sól, proszek do pieczenia (choć nie daję go dużo, bo nie lubię czuć posmaku proszku) i jajka... bo zdaża się, że zjadam więcej niż 1 dziennie... do bułeczki pójdzie 1, potem jak np gyros robię to też jakieś zużyje, albo jak inne mięsko np klopsa... także chyba ewentualnie białka mogę zostawiać a żółtka odlewać - mam 2 psiaki, akurat im się przyda.

Zaaplikowałam sobie dzisiaj furosemid, bo serio mam też wrażenie, że jestem opuchnięta... jak mnie dobrze przegoni z pęcherza, tzn że trzymam dużo wody, i trzeba będzie ograniczyć nabiał...

Aaaa wagę chowam pod szafę wyjmę ją w piątek
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 08:33   #4999
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

dzień dobry chudziunki!!

u mnie waga bez zmian.. wczoraj pierwszy dzień p.

cholera jasna, boli mnie ten ząb, co mi robiła przedwczoraj.. dzwoniłam ale wyjechała, będzie w poniedziałek, na wtorek mam umówioną kolejną wizytę

na 10 idę do pracy, już sobie bluzki wyprasowałam 2 bo jeszcze nie wiem którą wybrać.

teraz kawa i muszę coś zjeść, ale też nie wiem co. Czuję,że zapowiada się ciężki dzień, po pracy miałam jechać na urodziny ( godzinę drogi) ale jak mnie ten ząb nie przestanie boleć, to nigdzie nie pojadę, bo jestem przez to rozdrażniona

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
U mnie wzrost nadal się trzyma...(takie to irytujące bo się ostatnio cieszyłam, że już pokazalo 97 (no prawie bo mam niedokładną wagę) a teraz zaś podchodzi po 99 ;( ) wrrrr
Dzisiaj już PW, i od razu po śniadanku (bułeczka twarogowa z pomidorkiem) poleciałam na WC... Stwierdziłam, że na najbliższy cykl, czyli jakoś do końca tygodnia, ograniczę te deserki - co najwyżej jakieś typowe, które są na samych dozwolonych produktach, ograniczę sól, proszek do pieczenia (choć nie daję go dużo, bo nie lubię czuć posmaku proszku) i jajka... bo zdaża się, że zjadam więcej niż 1 dziennie... do bułeczki pójdzie 1, potem jak np gyros robię to też jakieś zużyje, albo jak inne mięsko np klopsa... także chyba ewentualnie białka mogę zostawiać a żółtka odlewać - mam 2 psiaki, akurat im się przyda.

Zaaplikowałam sobie dzisiaj furosemid, bo serio mam też wrażenie, że jestem opuchnięta... jak mnie dobrze przegoni z pęcherza, tzn że trzymam dużo wody, i trzeba będzie ograniczyć nabiał...

Aaaa wagę chowam pod szafę wyjmę ją w piątek
Ty się dziewczyno nie przejmuj!!
ja też codziennie myślę, że muszę schować wagę a i tak codziennie się ważę..

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

[QUOTE=agusia_1;26766324]Dzień dobry
Ja już od 6.30 na nogach mimo że nie musiałam tak wcześnie wstawać Odkąd jestem na dukanie coś mi się poprzestawiało Wcześniej przez długi czas starałam się wyregulować zegar biologiczny i chodzić wcześniej spać i wcześniej wstawać i nic to nie dawało Chodziłam spać ok 2-3rano a wstawałam koło 11 całkowicie rozbijałam sobie dzień A teraz? Chodzę spać koło 23 czasem wcześniej a wstaję między 6 a 7 mimo że nie muszę

Jaa też jakoś wcześnie wstaję.. bo mi się zawsze wydaje, że mam tyle rzeczy do zrobienia

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 08:47   #5000
WrednaZ
Raczkowanie

No wiem, wiem, staram się nie przejmowac... troche złości tu z siebie wyleję, ale dalej dietuję.
Jednak przyznaję bez bicia, już tak mam, że dopingują mnie sukcesy a OPRy i porażki zrażają, także na mnie motywacja negatywna nie działa
No ale nie poddałam się dzisiaj i wziełam centymetr, a że na vitali uzupełniam sobie te pomiary i wykresy, to mam porównanie z zeszłego tygodnia (gdzie byl ten spadek) i wychodzi, że jednak gdzieniegdznie mnie ubyło (np w talii, biodrach, odrobinę w samym brzuchu). Oczywiście uda praktycznie bez zmian ale czemu mnie to nie dziwi...
Wczoraj odebrałam od krawcowej spodnie - jeansy musiałam wymienić zamek... Są to w rozm. niby 46, ale zmniejszone w zeszłym roku jak schudłam czyli podejżewam, że to wychodzi jakieś 44/46 coś koło tego . Ostatnio mało mi nie pękły na dupie, teraz juz sie mieszczę, w udach jeszcze mocno obcisle, ale to pikuś Założę je co tydzień i będe widziała na nich jakie robię postępy, a tą wagę to roztrzaskam bo serio pokazuje co wejście to co innego ... nawet w odstepach kilku sekundowych chyba trzeba kupić jakąś porządną.
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:21   #5001
wykrasana
Szara Eminencja

Hej !

U mnie pada, wieje i jest szaro...

Po @ odnotowałam zawrotny spadek - 0.1 kg Ale za to jest 65.9 ładniej wygląda niż 66
Stary 2011-05-07, 10:13   #5002
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Hej !

U mnie pada, wieje i jest szaro...

Po @ odnotowałam zawrotny spadek - 0.1 kg Ale za to jest 65.9 ładniej wygląda niż 66
Właśnie weszłam na wątek lumpkowy Chętnie zabrałabym Ci granatową bluzkę, niebieską, szary sweterek i białą bluzkę kwieciste też mi się podobają (od bardzo dawna kocham kwiatowe wzory) ale przeraża mnie to ile tego się ostatnio pojawiło na ulicach Sukienka też super ale jej bym nie zabrała bo wyglądałabym w niej jakbym składała się tylko z bioder
edit.
Nie zauważyłam kolejnego postu Różowa bluzka

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 10:28   #5003
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
Właśnie weszłam na wątek lumpkowy Chętnie zabrałabym Ci granatową bluzkę, niebieską, szary sweterek i białą bluzkę kwieciste też mi się podobają (od bardzo dawna kocham kwiatowe wzory) ale przeraża mnie to ile tego się ostatnio pojawiło na ulicach Sukienka też super ale jej bym nie zabrała bo wyglądałabym w niej jakbym składała się tylko z bioder
edit.
Nie zauważyłam kolejnego postu Różowa bluzka
Hehe Dzięki
Stary 2011-05-07, 10:31   #5004
Zingiber
Raczkowanie

Ale nowych wiadomości! Świetnie, dziewczęta, świetnie. Wszystkim pięknotom gratuluję spadków.
Wiem, że trzeba ponarzekać, żeby się powspierać

Ale wczoraj trafiłam na fajne spojrzenie dojrzałej kobietki na te sprawy. No, trochę ostro napisała, ale taki ostry ton czasem pomaga, gdy jest ciężko. Do mnie to na tyle dotarło, że - jak zamierzałam - nie będę się w ogóle ważyć, tylko sądzić po ciuchach i mierzyć.

Cytat:
Napisane przez Ketoza na Dieta.pl
Wpadłam przelotem i miło mi czytać o Twoich postępach. Tak rzadko ludzie potrafią docenić to co już mają i do tego cieszyć się z tych małych zwycięstw, które tak naprawdę są krokami milowymi dla naszego zdrowia i samopoczucia... Ty jak widzę nie masz z tym problemu, podobnie jak wielu moich gości . To bardzo dobry znak i wg mnie ma bezpośredni wpływ na proces chudnięcia, oczywiście na plus

Ciarki mnie przechodzą jak niektóre dziewczyny na forum głównym (zazwyczaj BMI poniżej 23) rozdzierają szaty 200 gramowymi wzrostami i to wzrostami z powodu zbliżającego się @ lub zatrzymaniem wody po słonych posiłkach...

Jest to dla mnie niezrozumiałe i drażniące, ponieważ czytające te bzdury inne proteinki się negatywnie nakręcają, co w efekcie wpływa na dziesiątki postów przerażonych zastoinek... za jakiś czas nikt nie będzie pamiętał że jedna maruda z drugą miała zastój lub wzrost przed okresem albo po soli, tylko w pamięci zostanie wspomnienie, że na Dukanie są zastoje

Na każdej diecie są zastoje i wzrosty, chudnięcie to proces dynamiczny, do tego jak powiedziałam u kobiet dodatkowo wykres jest zaszumiony krzywą wodną i nie można wyciągać z tego daleko idących wniosków... (...)

zastoje spowodowane cyklem miesięcznym, zatrzymaniem wody, brakiem wydalania przez kilka dni z rzędu, wzrostem mięśni po ćwiczeniach. Te wszystkie czynniki jakie wymieniłam, to wszystko ma wpływ na wagę, a gdzieś tam w tle idzie sobie pomalutku krzywa spadkowa, dotycząca spalania tłuszczu,której nikt nie zauważa(...)

Wkurza mnie takie podejście i dlatego przyszłam tutaj się wyżalić.

Dziękuję producentom wag, że nie wprowadzili możliwości kontrolowania swojej masy do siódmego miejsca po przecinku... wtedy to dopiero byłby sajgon..
Sądzę, że akurat same proteinki - jak ładnie - się przez marudzenie wspierają i pocieszają, a nie nakręcają negatywnie, ale przecież forum czytają też osoby niestosujące jeszcze diety i może one się zrażają? Jak dla mnie, kilka ostrych słów od czasu do czasu pomoże na rozklejanie się i malutką złość, że nie wszystko idzie tak, jak byśmy chciały.

Cytat:
Napisane przez extravagance86
cholera jasna, boli mnie ten ząb, co mi robiła przedwczoraj.. dzwoniłam ale wyjechała, będzie w poniedziałek, na wtorek mam umówioną kolejną wizytę
A to kanałówka, prawda? Cholerka, mnie masakrycznie wręcz bolał kiedyś ząb, który dentystka chciała przed kanałówką uratować, ale chociaż jestem odporna na ból, to myślałam, że przez te święta (to była Wielkanoc) skonam z nerwów. Bo ból ciągły i niezmienny powodował u mnie wściekłość na otoczenie. Przy lekach przeciwbólowych drugiego stopnia, czy jak to się nazywa, przynajmniej ból nie był tak ostry, choć cały czas mocny.

A ostatnio przy poprawianiu spieprzonego w Wawie ostatniego zęba już (uff), okazało się, że i tak czułam lekki ból, a przecież ząb był od dłuższego czasu martwy. Zdarza się ponoć.
Głowa do góry!!

Swoją drogą, czy można brać leki przeciwbólowe w trakcie diety? Nie myślę o poważniejszej chorobie, bo wtedy nie ma się co zastanawiać, tylko o takim zwykłym bólu, powiedzmy związanym z miesiączką (czy - jak to ludziska piszą - @) albo pikającym oczkiem. Z tego, co wiem, większość środków przeciwbólowych działa dość mocno na śluzówkę i dlatego może spowodować niefajne dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego.

Poza tym masz świetną fryzurę
I piękne paznokietki.
A ostry makijaż bardzo Ci do tego looku pasuje.
Chociaż sugerowałabym pewną próbę - tak dla odmiany. Na czarny kolor można położyć leciutko jakiś perłowy (np. złoty, brązowy). Najlepiej, gdy to będzie miękka kredka. Zmieszają się i będzie to ciekawie wyglądać. Wiem, że wydaje się z opisu, że to sposób na lolitkę, ale nie - pasuje też do kobiet silnych i zdecydowanych, a na taką mi wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Agus140188
Moje śledzie moczyły się całą noc, mam nadzieję, że coś z nich wyjdzie
Następną partię śledzi możesz wymoczyć w MLEKU. Poczujesz różnicę
Śledzie są boskie!
Wątrobę przed użyciem też moczę przez noc w mleku.

A teraz coś o moim dukaniu. Zaczęłam wczoraj - były napary ziołowe i woda mineralna, mleko z drożdżami przed snem ( i po przebudzeniu się z otrębami). Wyszły mi ponad 2 litry płynów. Poza tym wtroczyłam w ciągu dnia aż CZTERY sznycle z indyka. Rodzice dostawali ataków śmiechu, gdy sobie opowiadali, na jak ciężkostrawnej diecie jestem.

Hm, szczerze pisząc, dziwnie czułam swoje mięśnie - jakby od środka ktoś je podpompował gazowaną wodą, która sobie przepływa leniwie. Ale to mógł być efekt zmęczenia (i odrodzenia) po forsowaniu się w dzień i w nocy z robotą przez kilka ostatnich dób.

Najgorsze, że wczoraj i dziś rano bolała mnie głowa, a prawie nigdy mi nie nawala. Może to raczej z przemęczenia? Organizm z pewnością poczuł, że coś się zmieniło, bo nigdy się mięsiwem nie opychałam, więc gdyby reagował, to nie byłabym zdziwiona.

No i widzę po swoim brzuchu, że jest bardziej płaski. Cóż, ale już nie siedzę non stop przed kompem, bo od tego przecież puchnę. Te zastoje W każdym razie podoba mi się ta dieta i wolę myśleć, że to od niej woda ze mnie spływa w niebyt.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-07 o 10:36
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 10:44   #5005
martinq
Raczkowanie

Dawno mnie tu nie było
Zanotowałam kolejny spadek 57kg!

Wreszcie znów jest ładna pogoda

Odchudzam się

61,3-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
martinq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 11:25   #5006
karmeelek
Zadomowienie

Hej kobitki!
Ja ostatnio mam tyle pracy, że ledwo kiedy mam czas Was poczytać a co dopiero napisać.... Poza tym ciągle ganiam po lekarzach bo sobie lekarka rodzinna sprawdzanie wszystkiego wymyśliła a muszę zdążyć przed kolejna wizyta u hematologa czyli do początku czerwca - tylko skąd na to pieniądze wziąć?
Co do wagi to taka sobie - 5 z przodu dalej nie ma za to @ przylazła znów o kilka dni za wcześnie.
Z pozytywnych rzeczy to zaczęłam chodzić co drugi dzień z rana na basen i jakoś tak wiecej energii potem mam.
Pozdrowionka za wszystkich!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 12:08   #5007
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

[QUOTE=Zingiber;26767915]Ale nowych wiadomości! Świetnie, dziewczęta, świetnie. Wszystkim pięknotom gratuluję spadków.
Wiem, że trzeba ponarzekać, żeby się powspierać

Ale wczoraj trafiłam na fajne spojrzenie dojrzałej kobietki na te sprawy. No, trochę ostro napisała, ale taki ostry ton czasem pomaga, gdy jest ciężko. Do mnie to na tyle dotarło, że - jak zamierzałam - nie będę się w ogóle ważyć, tylko sądzić po ciuchach i mierzyć.

Sądzę, że akurat same proteinki - jak ładnie - się przez marudzenie wspierają i pocieszają, a nie nakręcają negatywnie, ale przecież forum czytają też osoby niestosujące jeszcze diety i może one się zrażają? Jak dla mnie, kilka ostrych słów od czasu do czasu pomoże na rozklejanie się i malutką złość, że nie wszystko idzie tak, jak byśmy chciały.

A to kanałówka, prawda? Cholerka, mnie masakrycznie wręcz bolał kiedyś ząb, który dentystka chciała przed kanałówką uratować, ale chociaż jestem odporna na ból, to myślałam, że przez te święta (to była Wielkanoc) skonam z nerwów. Bo ból ciągły i niezmienny powodował u mnie wściekłość na otoczenie. Przy lekach przeciwbólowych drugiego stopnia, czy jak to się nazywa, przynajmniej ból nie był tak ostry, choć cały czas mocny.

A ostatnio przy poprawianiu spieprzonego w Wawie ostatniego zęba już (uff), okazało się, że i tak czułam lekki ból, a przecież ząb był od dłuższego czasu martwy. Zdarza się ponoć.
Głowa do góry!!

Swoją drogą, czy można brać leki przeciwbólowe w trakcie diety? Nie myślę o poważniejszej chorobie, bo wtedy nie ma się co zastanawiać, tylko o takim zwykłym bólu, powiedzmy związanym z miesiączką (czy - jak to ludziska piszą - @) albo pikającym oczkiem. Z tego, co wiem, większość środków przeciwbólowych działa dość mocno na śluzówkę i dlatego może spowodować niefajne dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego.

tak kanałowe.
ale się denerwuję, bo już tyle wydałam na tego pieprzonego zęba, a on boli ja już rano bym do poszła do tej dentystki oczywiście. ale nie ma jej
Poza tym masz świetną fryzurę
I piękne paznokietki.
A ostry makijaż bardzo Ci do tego looku pasuje.
Chociaż sugerowałabym pewną próbę - tak dla odmiany. Na czarny kolor można położyć leciutko jakiś perłowy (np. złoty, brązowy). Najlepiej, gdy to będzie miękka kredka. Zmieszają się i będzie to ciekawie wyglądać. Wiem, że wydaje się z opisu, że to sposób na lolitkę, ale nie - pasuje też do kobiet silnych i zdecydowanych, a na taką mi wyglądasz

dziękuję, dziękuję dziękuję z makaijażem oczywiście wypróbuję.
Chciałabym być silna i zdecydowana ale jeszcze trochę mi brakuje

Stary 2011-05-07, 12:10   #5008
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
w excelu wpisujesz w tabelki i potem tworzenie-wykres
Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
no fajnie kobietka napisała, nie powiem, mnie też czasem wkurza, jak każdy płacze, że wzrost a to normalne i woda, więc zawsze to powtarzam

u mnie wzrost spada - zostało go jeszcze +0,4.
trzebaby założyć nowy wątek powoli
Stary 2011-05-07, 14:10   #5009
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

a ja dziś nawet dużo klientów mam..
ale to dobrze. przynajmniej szybciej czas leci

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

gdzie się podziewacie chudziunki??

Stary 2011-05-07, 14:16   #5010
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja dziś nawet dużo klientów mam..
ale to dobrze. przynajmniej szybciej czas leci

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

gdzie się podziewacie chudziunki??
może boją się pisać:P.... założe nowy wątek, to moze pójdzie

**już jest!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=26772438 zapraszam na nową część!!!!!!!!!!

Edytowane przez tchnienie-wiatru
Czas edycji: 2011-05-07 o 14:20
tchnienie-wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości