Visanne = walka z endometriozą - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-27, 14:42   #241
moli_81
Przyczajenie

Dot.: Visanne = walka z endometriozą

Witam kobietki z endo))śledziłam forum juz jakiś czas i przyznam że kuracja visanne u kazdej przebiega inaczej. MOja historia -rok temu w 14 tc dzidzia umarła, przyczyna niedoczynnosc tarczycy plus ewentualnie endometrioza, ewentualnie bo przyczyny nie ustalono. Po zabiedu w szpitalu moj gin powiedzial pol roku przerwy , podleczyc endo i starać sie o dziecko. Na 1 wizycie po usunieciu ciązy martwej okazało sie iż mam dosyc mocno zajete jajniki, zaproponowała mi własnie Visanne -zdecydowałąm sie na te leki, poniewaz czytałam iz dają swietne efekty. W styczniu tego roku skonczyłam 3 opakowanie, poszłam na wizyte kontrolną, na usg widac zdecydowana poprawe, lewy jajnik sprawny, prawy -zdecydowanie mniejsze torbiele. Poniewz bardzo pragniemy dzidziusia lekarka dała nam 2 cykle, jakos przetrzymałam jeszcze kwiecien i 9 maja mam wizyte. Pierwszy okres z odstawienia dostałam po 35 dniach, kolejny po 31 dniach , kolejny kiwetniowy nie przyszedłnie wytrzymałąm i wczoraj 33 dc zrobiłąm test ciązowy-lekka kreseczka sie pojawiła, niedowierzajac poleciałam po jescze 2 i sa 2 kreseczki))dzisiaj zrobilam kolejny test i nadal 2 kreseczki, byłam na Beta HCG i jutro wynik. Choc sama nie jestem pewna czy oby jestem w ciazy to czuje sie jakbym rzeczywisice była sennosc, pobolewanie w dole brzucha, pisze Wam o tym bo musicie uwierzyc ze da sie zajsc w ciaze z endo. Duzo juz przeszłam bo to nasza 3 ciaza-dodatkowo mam niedoczynnosc tarczycy, ale trzeba wierzyc, trzymajcie kciuki, jutro dam zanc czy HCG potwierdza to co mam na testachpozdrawiam serdecznie
moli_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 20:59   #242
KAJA2872
Raczkowanie

To super, trzymam kciuki. Fajnie że są osoby którym ten lek pomaga bo to na pewno w jakimś stopniu podnosi inne osoby na duchu. Trzymam kciuki daj znac jak wyniki. pozdrawiam
KAJA2872 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 22:15   #243
maggie123
Zakorzenienie

Witajcie ponownie ednomedriożki
moje leczenie visanne niestety nadal trwa. po 2 opakowaniach żadnej poprawy nie ma (jedyny plus, że to paskudztwo nie urosło). Przede mną kolejne 2 opakowania i jeśli nic się nie zmieni, to niestety czeka mnie operacja. Laparoskopia odpada (mój gin mi to odradza). Za wszelką cenę chciałabym uniknąć operacji, ale szczerze powiedziawszy tracę nadzieję, że się uda...
Też torbiel ujawniła się przypadkiem podczas rutynowego usg. Wcześniej nie miałam żadnych objawów.
Generalnie przy visanne na początku pierwszego opakowania miałam okropne bóle głowy i bóle w okolicach serca. ale po 2-3 tygodniach przeszło całkowicie. Jedyne co zaobserwowałam, to sporo schudłam (może to jedynie przez stres a nie przez same tabletki).

Kassydy, a gdzie w Lublinie i w jakiej cenie kupujesz visanne?
w aptece przy weteranów jest za 177.90 (taniej nie znalazłam), więc jestem ciekawa czy masz ciekawszą opcję

Współczuję Wam wszystkim nieciekawych skutków ubocznych i trzymam mocno kciuki, żeby nam wszystkim szybko udało sie pozbyć tych torbieli.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 13:53   #244
gosianowa
Przyczajenie

Witam.
Dziś byłam u gina. Po dwumiesięcznej kuracji Visanne lekarz podczas usg stwierdził że cysta jest mniej więcej takich rozmiarów jak przed leczeniem tabsami. Dostałam skierowanie na operacje.Przyznam że czarno to widzę i mam tylko nadzieję że dadzą mi tam takie uspokajacze i że nie uciekne im spod noża :-(
gosianowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 23:00   #245
bbursztyn
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gosianowa Pokaż wiadomość
Witam.
Dziś byłam u gina. Po dwumiesięcznej kuracji Visanne lekarz podczas usg stwierdził że cysta jest mniej więcej takich rozmiarów jak przed leczeniem tabsami. Dostałam skierowanie na operacje.Przyznam że czarno to widzę i mam tylko nadzieję że dadzą mi tam takie uspokajacze i że nie uciekne im spod noża :-(
Gosienko kochana nie myśl już o operacji
a jeśli nawet to dają leki uspokajające nie martw się
...miałam 3 operacje to wiem
tylko skąd ten pomysł żeby skończyć leczenie
dwa miesiące to chyba za mało żeby cysty zniknęły
pozdrawiam
bbursztyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 23:27   #246
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.
moja torbiel po 2 miesiącach leczenia też niewiele się zmniejszyła, ale podobno leczenie przynosi efekty po min. 4 miesiącach. Ja przynajmniej mam taką nadzieję i postanowiłam jeszcze ze 2 miesiące poczekać i dalej łykać visanne. Gosia, spróbuj może jeszcze leczenia. Operacja to przecież ostateczność a dwa miesiące to naprawdę krótko

Zapraszam
Stary 2011-04-28, 23:40   #247
gosianowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bbursztyn Pokaż wiadomość
Gosienko kochana nie myśl już o operacji
a jeśli nawet to dają leki uspokajające nie martw się
...miałam 3 operacje to wiem
tylko skąd ten pomysł żeby skończyć leczenie
dwa miesiące to chyba za mało żeby cysty zniknęły
pozdrawiam

Nic nie mówił o dalszym leczeniu. Może powinnam jeszcze raz pomaszerować do jego gabinetu? Jeny ja tak panicznie boję się narkozy, szpitali że jak tylko o tym pomyślę to mi słabo :-(.
Ja mam prawie 40 lat a zachowuje się jak dziecko.

bbursztyn, czy myslisz że po 2 miesiącach brania tabletek cysta nie powinna się lekko zmniejszyć?

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
moja torbiel po 2 miesiącach leczenia też niewiele się zmniejszyła, ale podobno leczenie przynosi efekty po min. 4 miesiącach. Ja przynajmniej mam taką nadzieję i postanowiłam jeszcze ze 2 miesiące poczekać i dalej łykać visanne. Gosia, spróbuj może jeszcze leczenia. Operacja to przecież ostateczność a dwa miesiące to naprawdę krótko
Maggie123 a dużą masz tą torbiel? Moja ma ok 5 cm. Czasami na usg widać jakby ta torbiel składała się z dwóch mniejszych.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Maggie123 a dużą masz tą torbiel? Moja ma ok 5 cm. Czasami na usg widać jakby ta torbiel składała się z dwóch mniejszych.
Stary 2011-04-29, 09:11   #248
moli_81
Przyczajenie

Witam ponownie, chyba namieszam w głowach tym co napisze, ale samej brak mi słózrobiłam Bete HCG wczoraj rano wynik 11,23 wieczorem 9,36, dzis zrobilam kolejne badanie, wynik o 18, niestety chyba z ciązy nici...poki co nie krwawie nic a nic, biore d... wiec moze jak go odstawie to zaczne. Ale pocieszajacy jest fakt ze da sie zajsc z endo, ale co dalej...choc w moim przypadku dochodzi tarczyca ktora tym razem spadła i wpadam w nadczynność, normalnie siąść i płakać, a tym razem miało byc dobrze
ps. odnosnie zmniejszenia sie torbieli po Visanne-każdy organizm inaczej reaguje napewno nie powinny roznąć i endo nie powinna siac wiekszego spustoszenia, ale szczerze dopiero własnie po 3 opakowaniach widac poprawe, moze warto kontynuować, ja chyba wroce po poronieniu do Visanne, strasznie boje sie operacji jak i laparo, pozdrawiam Was wszystkie
moli_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 09:31   #249
nuis
Przyczajenie

Biorę 2 opakowanie Visanne. Miewam bolesnośc brzucha (typu przed miesiączkowy) i niestety czuje wciąż straszliwy głód. Ale i nie mam okresu. Zaczęłam brać w 1 dniu cyklu potem miałam jakiś taki wyłużony bardziej plamisty do 2-tyg a teraz cisza .... Wydaje mi się, że gin coś o takiej możliwości wspomniał, ale tak z ciekawości spytam. Czy też miałyście przestoje przy Visanne? Z jednej strony spokój a z drugiej tak się człek to tego przyzwyczaił, że tak dziwnie bez

Edytowane przez nuis
Czas edycji: 2011-04-29 o 09:36
nuis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 13:03   #250
endi26
Raczkowanie

Jestem na etapie 1 opakowania, dokładniej 10 tabletek. Do tej pory mam brunatne plamienia, które już po miesiączce powinny dawno zaniknąć. Czy to przez Visanne? Kiedys jak brałam tabletki anty za słabe to też tak miałam, ale visanne maja chyba inne hormony? Uprzykrza mi to życie!
endi26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 13:26   #251
lauretta1979
Raczkowanie

Wiele z nas ma te plamienia...ja za parę dni kończę 2 opakowanie a plamienia wraz z ciemnymi skrzepami i ból brzucha mam prawie od tygodnia.
Stary 2011-04-29, 18:12   #252
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

moja torbiel podobnych rozmiarów (ok 5,5cm). czy po 2 opakowaniach powinna się zmniejszyć to nie wiem. (miałam taką nadzieję). Mój lekarz powiedział, że na razie plusem jest to, że nie urosła. Wybierz się na konsultacje do innego gina (tak dla pewności). Też się boję operacji, dlatego znów liczę, że kolejne 2 opakowania przyniosą faktyczną zmianę

Zapraszam
Stary 2011-04-29, 18:30   #253
endi26
Raczkowanie

Oprócz plamień doszła biegunka. mam nadzieję że to po dwóch tyg stosowania się uspokoi.
Co do tego że po 2 m-cach można zakończyć kurację z pozytywnym efektem, to raczej marne szanse. Mi lekarz poradził minimum 4 m-ce!! A potem albo działania albo jeszcze opakowanie. Lepiej jeszcze pojeść trochę visanki, bo operacja choć pod narkozą to ja bym drugi raz nie chciała tego doświadczać.
Stary 2011-04-29, 23:23   #254
gosianowa
Przyczajenie

Cytat:
moja torbiel podobnych rozmiarów (ok 5,5cm). czy po 2 opakowaniach powinna się zmniejszyć to nie wiem. (miałam taką nadzieję). Mój lekarz powiedział, że na razie plusem jest to, że nie urosła. Wybierz się na konsultacje do innego gina (tak dla pewności). Też się boję operacji, dlatego znów liczę, że kolejne 2 opakowania przyniosą faktyczną zmianę

Maggie, a czy robiłaś Sobie marker Ca-125? Ja robiłam go 3 razy: 2 razy miałam wynik ponad 60 a za trzecim razem 33. Nie wiem czym to jest spowodowane.Mam mętlik w głowie bo z jednej strony im większa przerwa w przyjmowaniu Visanne to źle ale jeszcze gorzej z moja psychiką kiedy wiem że czeka mnie szpital :-( W dzień moje mysli są pozytywne a kiedy nadchodzi noc to juz wszystko widze w czarnych kolorach.
Stary 2011-04-30, 10:11   #255
madlen85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nadia09 Pokaż wiadomość
madlen85 Madzia mam pytanie:jak u Ciebie objawiała się endo na jelitach? I w jaki sposób ją wykryto? Czy lekarz leczył Cię visanne na jelita? Bo ja właśnie zastanawiam się czy u mnie też nie są zaatakowane jelita, albo jeszcze coś gorszego się przypentało. To też powstrzymuje mnie by starać się o dziecko a gin dał mi 3 miesiące na starania. Gdy mu powiedziałam że bardzo często, w zasadzie każdego dnia boli mnie brzuch po lewej str, raczej powyżej jajnika to powiedział, że nic tam nie ma. To dlaczego boli??? Generalnie mam problemy z wypróżnianiem i muszę bardzo pilnować żeby wypijać na czczo 2 szkl wody, bo jak nie to "mamy problem" i wtedy najbardziej boli mnie brzuch w tym jednym miejscu. Miewam też (rzadko) "wściekłe" biegunki i wtedy brzuch boli nie do wytrzymania. A podczas okresu to u mnie taki standard, że dopóki nie zacznie działać tabl. przeciwbólowa to nie ma opcji żeby się załatwić-ból nieznośny-jak bym próbowała urodzić swoje wnętrzności. No i co najgorsze po zakończonej kuracji visanne wygląda to tak samo (w czasie brania visanne problem ustąpił). Dlatego chciałabym wiedzieć jak to objawiało się u Ciebie Madziu. Pozdrowionka dla wszystkich dziewczyn

Droga Nadio u mnie chorobę wykryto podczas laparoskopii. Znaleziono mi w lewym jajniku torbiel i od razu lekarz stwierdził, że na 90 % to endo. Zrobiono mi zabieg i wtedy zauważono też,że mam mnóstwo komórek endo na jelitach w postaci zrostów. Co prawda podczas okresu i nie tylko bolał mnie brzuch na wysokości jelit, ale zawsze przypisywałam ten objaw do menstruacji itd.

W każdym razie diagnozę postawiono. Z czasem jelita tak mi strasznie zaczęły dokuczać,że niezbędne były wizyty na pogotowiu:/ Ataki miewałam średnio raz na dwa, raz na miesiąc i wtedy miałam straszne skurcze jelit, cykliczne, w odstępach co kilka minut. Bólowi towarzyszyły wymioty i biegunka. A miniony grudzień tak mi dał popalić, że dopadło mnie to dwa razy
I wtedy z nadzieją poratowania udałam się do lekarza. Przepisał mi Visanne konkretnie na te moje jelita bo dół mam zupełnie czysty. Powiem Ci szczerze, że od tamtego momentu ataki ustały..... Może to cholerstwo znika pomału ???? Tylko tak jak pisałam martwią mnie skutki uboczne, a w moim przypadku są straszne niby mam to brać 6 miesięcy, ale nie wiem czy dam rade:/
Pozdrawiam
madlen85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-30, 10:37   #256
magdallllen
Przyczajenie

do lauretta1979 :nie martw się tymi paskudnymi plamieniami, ja kończę szóste opakowanie i dopiero po czwartym mialam spokój od nich. na początku plamiłam non stop, raz mocniej-raz słabiej. ból brzucha też mnie nie opuszczał, może nie ból a kłucie w boku. jeśli są plamienia to znak że tabletki robią "porządki" z endo, wszystko się czyści i stąd te plamienia.
pozdrawiam

Edytowane przez magdallllen
Czas edycji: 2011-04-30 o 10:39
magdallllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-30, 15:51   #257
lauretta1979
Raczkowanie

Magdalen mam taka nadzieję!!bo nie fajnie sie z tym czuję.A powiedz mi jak Ci pomogły Visanne??warto było je brać pół roku??pozdrawiam
Stary 2011-05-01, 12:41   #258
kilianna
Zakorzenienie

ja jestem na 4 opakowaniu visanne. Wizyta kontrolna wykazała, że torbiele zmniejszyły się. NIe aż tak mocno, ale zawsze coś. Jestem zadowolona, mimo tego, że dokuczają mi migreny, piersi powiększyły się tak, że nie mieszczą się w żaden stanik, a nogi znowu zaczęły lekko puchnąć. Zamierzam dokończyć kurację tylko szkoda, że ten lek taki drogi uważam, że powinien być refundowany!
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 15:26   #259
giselka 86
Przyczajenie

witam!!
ja własnie dzis skończyłam pierwsze opakowanie i musze wam powiedziec ze wystepuja u mnie skutki uboczne tj.bolesnosc piersi(w staniku da sie z tym zyc) i puchna mi nogi(nie moge chodzic w szpilkach bo wyglada to nie smacznie).
za dwa dni bedzie termin @ale nie bardzo chce ja lepiej zeby nie przyszła
a no i czasem kłuje mnie w okoliscy jajnika mojego jedynego lewego.
ale ogólnie chyba jako tako przezyje ta kuracje, wstepnie mam na 3opakownia.
moja torbiel ma ok 1cm moze taka krótka kracja wystarczy.
pozdrawaim cieplutko bo dzis sie ochłodziło
giselka 86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 10:15   #260
magdallllen
Przyczajenie

do lauretta1979:
Mi pomagają i to bardzo, miałam brać visanne przez pół roku, ale lekarka stweirdziła, że dodatkowo dwa miesiące dłużej będę bardziej skuteczne. więc dziwie się bardzo dziewczynom, które narzekają, że po dwóch miesiącach nie widzą rezultatów. DZIEWCZYNY - CIERPLIWOŚCI!!!
okresu nie mam już bardzo dłuuugo i fajnie mi z tym, plamień też już nie mam, ze skutków ubocznych to kilka kilo do przodu, żylaki uwidoczniły się jeszcze bardziej, trądzik powrócił, i niedoczynność tarczycy pojawiła się.
ale jestem dobrej nadzieji, i mimo skutków ubocznych wierzę, że pomoże mi jeszcze bardziej.

Edytowane przez magdallllen
Czas edycji: 2011-05-02 o 10:16
magdallllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 22:34   #261
lauretta1979
Raczkowanie

Wiadomo że cudownych rezultatów nie bedzie po miesiącu stosowania...oby oczywiście to paskudztwo uciakło odemnie jak najszybciej no ale z tą szybkością to bez przesady hihi
Mam jeszcze jedno opakowanie-trzecie i dopiero po nim idę na kontrolne usg żeby luknąć czy coś sie dobrego dzieje z tymi moimi 5cm torbelami
Stary 2011-05-03, 08:49   #262
KAJA2872
Raczkowanie

Witam, ja biorę już 5 opakowanie, widzę że dziewczyny szybko się niecierpliwią ale ze spokojem ten lek bierze się minimum 6 miesięcy z tego co wiem, od 2 op nie mam miesiączki i szczerze podoba mi się to bardzo Największy skutek uboczny jak u mnie to wzrost wagi ale coś kosztem czegoś, wagi można się zawsze jakoś pozbyć.
Pozdrawiam was i więcej wiary dla niektórych życzę.
KAJA2872 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 10:50   #263
nadia09
Raczkowanie

Dziękuję Madzia za odpowiedź Przyznam, że mnie uspokoiłaś, bo się obawiałam, że to coś o wiele gorszego.U mnie bardzo podobnie to wygląda z tymi bólami brzucha i biegunkami, ale widzę, że Tobie Kochana jeszcze bardziej endo daje w kość. A skoro tak trudno organizm radzi sobie z visanne to zapytaj gina może da Ci coś by zminimalizować skutki uboczne Pozdrawiam cieplutko i powodzenia życzę!
nadia09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 10:13   #264
anusia.d7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moli_81 Pokaż wiadomość
Witam ponownie, chyba namieszam w głowach tym co napisze, ale samej brak mi słózrobiłam Bete HCG wczoraj rano wynik 11,23 wieczorem 9,36, dzis zrobilam kolejne badanie, wynik o 18, niestety chyba z ciązy nici...poki co nie krwawie nic a nic, biore d... wiec moze jak go odstawie to zaczne. Ale pocieszajacy jest fakt ze da sie zajsc z endo, ale co dalej...choc w moim przypadku dochodzi tarczyca ktora tym razem spadła i wpadam w nadczynność, normalnie siąść i płakać, a tym razem miało byc dobrze
ps. odnosnie zmniejszenia sie torbieli po Visanne-każdy organizm inaczej reaguje napewno nie powinny roznąć i endo nie powinna siac wiekszego spustoszenia, ale szczerze dopiero własnie po 3 opakowaniach widac poprawe, moze warto kontynuować, ja chyba wroce po poronieniu do Visanne, strasznie boje sie operacji jak i laparo, pozdrawiam Was wszystkie
i jak twoje badania???
widzisz ja tez jestem w trudnej sytuacji, z tym że ja nie byłam prawdopodobnie w ciązy jeszcze. Teraz jest mój 3 cykl stymulowany po VISANNE i czekam 3 dni na @, no chyba ze tym razem jej nie bedzie bo inaczej sie czuje niz zwykle przed @ ale to moze wina leków... nie bolą mnie całe piersi jak zawsze tylko same sutki 2 dzień a nie 2tygodnie przed @, no ale nic pozatym.
Lekarz powiedzial ze kilka miesiecy mozemy tak próbowac, chyba że podejmiemy decyzje o in vitro.
Trzymam za Was wszystkie kciuki.
anusia.d7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 11:26   #265
Kamilastokrotka
Przyczajenie

dziewczyny mam złą wiadomość jestem po kuracji lekiem visane guz zanikł mi całosciowo podczas brania leku .. poszlam za 2 miesiace na kontrol i znow pojawil sie guz 5cm... ten lek jest tylko aby zaleczyc torbiele jednak za miesiac/dwa znow sie odnawiaja.... szkda kasy
Kamilastokrotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 17:20   #266
gosianowa
Przyczajenie

Witam ponownie.
Udało mi sie ubłagać lekarza na dalsze leczenie visanne. Ale teraz to mam dopiero wątpliwości :-(. Przed wypisaniem recepty zrobiłam sobie Ca 125 i wyszło mi 35,9 - lekko ponad normę. Oprócz tej cysty mam jeszcze w piersi guzek,niby włókniak tylko czy te tabletki nie wpływają na te guzki negatywnie? Ech, nawet nie ma gdzie poczytać od a do z o tych hormonach.
Stary 2011-05-05, 21:37   #267
lauretta1979
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kamilastokrotka Pokaż wiadomość
dziewczyny mam złą wiadomość jestem po kuracji lekiem visane guz zanikł mi całosciowo podczas brania leku .. poszlam za 2 miesiace na kontrol i znow pojawil sie guz 5cm... ten lek jest tylko aby zaleczyc torbiele jednak za miesiac/dwa znow sie odnawiaja.... szkda kasy
Nie mów tak że szkoda kasy...komuś pomoże a Tobie widocznie nie za bardzo,bo takie a nie inne predyspozycje do odnowy torbieli ma Twój organizm.I nie możesz tak generalizować.
Ja brałam kiedyś przez pół roku "gorszy" lak (jeżeli chodzi o opinie)od Visanne i torbiele nie odnowiły mi sie przez prawie 2 lata!!Każdy jest inny.Przykro mi że Tobie nie pomógł na tyle na ile liczyłaś.A tak na marginesie to ile trwała Twoja kuracja tym lekiem??
Stary 2011-05-05, 23:32   #268
LadyCurly
Raczkowanie

biorę lek od 10 dni i czuję troche skutki uboczne - mam czasem uderzenia gorąca boli mnie głowa i bardzo czesto kłują mnie jajniki. tez sie boję jak Gosia ze to strata pieniedzy, jestem po 5 mies. kuracji Diphereline i wtedy torbiel odnowiła się szybko. Dostałam podczas brania Visanne okres i był niemalże b e z b o l e s n y!! -> to chyba dobry znak wystarczyla jedna tabletka rano gdzie zazwyczaj brałam około 5-6
Stary 2011-05-06, 11:45   #269
szywia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyCurly Pokaż wiadomość
biorę lek od 10 dni i czuję troche skutki uboczne - mam czasem uderzenia gorąca boli mnie głowa i bardzo czesto kłują mnie jajniki. tez sie boję jak Gosia ze to strata pieniedzy, jestem po 5 mies. kuracji Diphereline i wtedy torbiel odnowiła się szybko. Dostałam podczas brania Visanne okres i był niemalże b e z b o l e s n y!! -> to chyba dobry znak wystarczyla jedna tabletka rano gdzie zazwyczaj brałam około 5-6
Hej ja przy pierwszym opakowaniu miałam takie same objawy jak Twoje, tylko u mnie ból jajnika przez miesiąc był nie do wytrzymania, teraz jestem przy połowie trzeciego opakowania i skutków ubocznych praktycznie brak.11 maj wizyta kontrolna i wtedy zobaczymy na ile skuteczna jest Visanne w moim przypadku.Pozdrawiam i życzę zdrowia.
szywia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 10:42   #270
endi26
Raczkowanie

Witam! Moje skutki uboczne mieszczą się mędzy bólami żołądka, biegunką, nudnościami i plamieniami. Az boje się drugie opakowanie brać. Biorę osłone na żołądek bo się wystraszyłam.
Kiedyś brałam przez 3 m-ce Dipertyhyline i nawet obkurczyła endo przed operacją, potem mi ją usuneli i przez 9 m-cy antykoncepcję brałam, następnie przez 1,5 roku starania i nawet był spokój od niej, no i teraz nie duża zmiana się pojawiła, w sumie nie di zmierzenia bo jest na płasko umiejscowiona. Kiedyś na forum przeczytałam wiadomośc kobiety po 50-tce, że dla niej "życie rozpoczeło się po menopauzie..."
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości