|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Vampire Diaries część 3
dałyście tyle linków
wykąpię się i przesłucham
|
|
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
Obejrzlam odcinek jeszcze raz i...... jestem b ciekawa co mial na mysli Klaus mowiac, ze co do Stefana ma inne plany i chce zeby byl zywy?
A Jenny mi jednak szkoda... I ta melodia na koniec odcinka.... |
|
|
|
#2073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=zzTZeeMCUBk charakterystyczny moment 1:05 ja w serialu uwielbiam te (podczas ogladania bo jak juz sobie slucham tak nie ze scenami VD to tak sobie ) - http://www.youtube.com/watch?v=MM0qZ_XZpXk - http://www.youtube.com/watch?v=10SVw...eature=related
|
|
#2074 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|
|
|
#2075 |
|
Konto usunięte
|
No to obejrzałam ponownie.
Elena ma mega przewalone w życiu. Jestem pod wrażeniem zachowania Johna. Elijaha trochę rozumiem w sumie. Klaus wreszcie spełnił swoje marzenie. No to teraz chłopak poszaleje. Bonnie rządzi. Damon rzeczywiście spisał siebie na straty. Teraz zaczynam się bać bardziej o Stefana. Eh. |
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
JESTEM PO !!!!
odcinek mega wzruszający, płakałam jak bóbr .. ![]() jejku, Jenna to jedna z moich ulubionych postaci .. i ten jej przeszywający, przestraszony wzrok.. nie zasnę dzisiaj.. i ten tekst Eleny : "wyłącz to Jenna" nie pozbieram się.. John, choć tyle był winny Elenie.. Jules, przeraża mnie to jak wilkołak musi się męczyć w trakcie przemiany, jaki to okropny ból, samo to sprawia, że szkoda mi Jules i Tylera.. .. och.. Mam nadzieję, że Damona jakoś wyleczą... właściwie to niemożliwe, że taka postać może zostać uśmiercona.. Stefek, hmmm chciał być bohaterem ale mu nie wyszło.. doceniam, tylko dlaczego to zawsze Damon musi wszystko "naprawiać" ? mimo tego, że ugryzł go wilkołak nie zajął się sobą tylko Eleną, jak on ją musi kochać. Caroline , jak się cieszę, że zerwała z Mattem, ona ma być z Tylerem ! Zabijcie panią szeryf albo niech wyczyszczą jej pamięć i Mattowi..nie spodziewałam się, że aż tyle osób umrze.. Bonnie, zdecydowanie zabłysnęła w tym odcinku, świetnie to zagrała. ![]() ogólnie to długo będę płakać po Jennie. |
|
|
|
#2077 |
|
Raczkowanie
|
OBEJRZAŁAM!! W 3 podejściach(bo jestem podłączona do sieci osiedlowej i mamy podobno wspólne IP)i mi przerwało 2 razy, więc musiałam czekać.
Ale teraz do sedna o odcinku: W całym odcinku panował wszechogarniający smutek. Nie należę do osób płaczących na filmach, ale dziś gdyby ciut bardziej się jeszcze postarali, chyba doprowadzili by mnie do łez, bo blisko było... Żal Jenny, baa nawet John'a mi trochę żal, ale najbardziej to Alarica!! No bo kto chłopaka pocieszy... Wiem, że znalazłoby się kilka chętnych na forum ![]() Sporym zaskoczeniem był zwrot w relacjach Kluas-Elajdża, choć wiadomo było, że Klaus przetrwa, ktoś w końcu musi czychać na życie biednej Eleny.. Oczywiście świetne wejście Bonnie ![]() Poza tym jakiś niedosyt Damona mam... Ale w następnym odcinku będzie postacią numer 1 więc ok. Aaa i coraz bardziej przekonuję się do Tyler'a(nie tylko dlatego, że bardzo przyjemnie wygląda bez koszulki To chyba wszystkie moje chaotycznie wyrażone wrażenia po odcinku, teraz z jeszcze większym niepokojem i niecierpliwości oczekuję ostatniego
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2079 | |
|
Konto usunięte
|
SPOILER co do finału
Cytat:
A co jeśli Damon stanie się człowiekiem, jak w książkach? Zaczynam wierzyć w tę opcję szczerze mówiąc. Edytowane przez 201607111632 Czas edycji: 2011-05-06 o 23:27 |
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Właściwie mogłoby
Jasne, byłoby to do bólu zębów romantyczne i zbyt oczywiste, więc jako takie mi się niekoniecznie podoba, ale... w ostatnim sezonie "Buffy" też była podobna sytuacja Główna bohaterka wyznała miłość facetowi, który za nią szalał, kiedy ten szedł na oczywistą śmierć, pośrednio by ją ocalić, a dokładniej dać jej trochę czasu na ucieczkę (inaczej niż prawdopodobnie będzie w przypadku Damona, tam naprawdę zginął) - bo ja wiem, żeby mu się lżej umierało, z myślą, że nie jest obojętny kobiecie, na której mu tak zależy? :PPoza tym w w/w serialu Spike, słysząc to wyznanie, rzekł coś w stylu - nie, nie kochasz mnie, ale i tak dziękuję, że to powiedziałaś... ale to już raczej nie w stylu Damona
Edytowane przez malagaw Czas edycji: 2011-05-06 o 23:34 |
|
|
|
#2081 | |
|
Konto usunięte
|
Trochę o finale :
Cytat:
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2083 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
Ja już mam taki misz masz w głowie od tych spoilerów, plotek i wszystkiego innego, że już nie wiem totalnie nic
Książka z serialem mi się miesza nawet Jednego jestem pewna ten odcinek finałowy będzie lepszy od końcówki tamtego sezonu. Mogą ukatrupić kogo chcą byle Damon został przy życiu
|
|
|
|
#2086 | ||
|
Konto usunięte
|
kolejne spoilery wygrzebane :
* Klaus stawia Elenę w sytuacji, w której musi oglądać jak zabiera wszystko co ona kocha. Plan Bonnie z zabiciem Klaus'a nie zadziała. * Szokująca rzecz, która stanie się w finale nie ma nic wspólnego z Deleną. Chociaż będzie dużo dużo scen z tą parą. * To będzie krwawy finał, wszyscy, którzy przetrwają rytuał są w niebezpieczeństwie. Klaus będzie torturował Katherine. * W przeciwieństwie do finału sezonu 1, gdzie wszystko co było możliwe się udało, w tym przypadku wszystko co może pójść źle, nie uda się. * Zdrady! Ciemne, ciemne, ciemne moce nadchodzą do Mistic Falls. * Bardzo złe krwawe rzeczy, które staną się w ostatnim odcinku nie mają nic wspólnego z Klausem. * Elena będąca dopplegangerem ma w zanadrzu rzeczy, o których wrogowie nie wiedzą. * 3 postacie zginą, nie licząc mroczniejszej Eleny, po skończeniu rytuału * Będzie pogrzeb na samy końcu 2x21 i jest on dla jednej z 3 postaci, które nie przetrwają do 3 sezonu. * Jeżeli wilkołacza strona Klausa "ożyje" będzie mógł być ojcem swojego własnego gatunku. Powoli przekracza rzeczy nie z tego świata z jego sługami. To jedna z głównych rzeczy, jedna z głównych postać musi się temu sprzeciwić w 3 sezonie. * Klaus zostanie na dość długi czas. Chociaż do momentu kiedy poznamy resztę jego rodziny i zwłaszcza jego ojca. * Główne określenia na ostatni odcinek: "fałszywe szczęście" , "śmierć" , "smutek" i "nieuczciwość" * Więcej niż jedna osoba umrze. Jenna, Alaric, Katherine, John, Liz, Matt - spośród nich odejdzie 3. * Maddox jest o wiele mocniejszy od 100 czarownic . Greta jest o wiele mocniejsza niż Maddox. * Jednakże Elena, John, Jeremy, Caroline, Matt i Stefan uczestniczą w pogrzebie. Wątpię, aby Elena mogła uczestniczyć w swoim własnym. * 2x22 jest w pewnym sensie odbiciem lustrzanym odcinka "Funders Day" (1x22) i wiele rzeczy, które stały się w obydwóch sezonach wybuchnąć w twarz bohaterów. * Jesteś przestraszona co wymyśli Klaus? On dopiero się rozkręca! W następnym odcinku miasto zaleje się przez niego czerwienią. * Spoiler'y nie są do końca oficjalne (ostatnie nieoficjalne się sprawdziły), ale źródła mówią, że część z nich Julie Plec albo Kevin Williamson ujawnią w następnym tygodniu. Cytat:
Damon został człowiekiem dla Eleny, a Stefan odsunął się w cień ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Ah, obejrzałam i nie będę oryginalna. Strasznie mi się podobał, bardzo smutny, ostatnie 10 minut płakałam
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie jestem po odcinku ...
raju przepłakałam cały nie cierpię takiego zakończenia! eeeeeh ... teraz czekać do września i na kolejny rozwój wydarzeń |
|
|
|
#2089 |
|
MUSEarka
|
Dobra, to i ja skrobnę coś więcej.. Nadal uważam, że odcinek był nudny. Nastawiłam się na wielkie złamanie klątwy, jakieś hordy wilków lub wampirów, zjednoczenie sił czy Bóg wie co jeszcze, a tak na prawdę to było marnie.
Oczywiście swoim zwyczajem, musiałam się popłakać i płakałam jak były sceny na cmentarzu. Ale ja to zawsze znajdę sobie jakiś powód do płaczu na każdym odcinku i filmie, więc dla mnie to nie nowość, że mnie coś wzrusza Tyler jest taaaaaaaaaaaki hot!!! ] scena, jak Caroline i Tyler siedzą na sofie i rozmawiają i ona patrzy się na niego, zaczyna śmiać i nagle się rozpłakuje. Robi taką fajną minę wtedy ![]() Damon przeżyje, zobaczycie :P Nie ma VD bez Damona. No, chyba, że umrze i powróci jako duch jakiś, czy coś Dobra, koniec. Wracam do nauki
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie wrocilam z imprezy ale czas na wizaz zawsze mam
obejrzalam odcinek, straszniwe szkoda mi Jenny ;/ w sume Johna tez mimo iz go nie lubilam Elijah mnie wkurzył, miał im pomoc a teraz co bedzie??????????????????? ????/ najlepsza scena to klata Tylora oczywiscie rozplakana Caroline po rozpadzie zwiazkku pociesza sie w ramionach wilkołaka mięśniaka ![]()
|
#2091 | |
|
Wtajemniczenie
|
prąd mi wczoraj wyłączyli i poszłam spać
![]() Cytat:
|
|
#2092 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Hej, ale się przez noc rozpisałyście
Rano nadrobiłam i poczytałam spojlery. Mam nadzieję, że Damon nie stanie się człowiekiem, "wampirzy"Damon ma w sobie to "coś", ludzki może nie mieć. No to odliczamy dni do następnego odcinka ![]()
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-na pogrzebie nie bylo Johna i Matta
|
|
#2097 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Świetna muzyka jest też w GG, ale taka bardziej masowa. W VD jest rewelacyjna, trochę taka smutnawa, w PLL jest też świetna, polecam utwór Orelia - Suggestions , Brooke Waggoner - Fresh Pair Of Eyes Zawsze mi się smutno robi jak ich słucham. Cytat:
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
jeśli tak by się stało, zwiększyłoby to szanse na parę : Elena + Damon ♥
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam i wszystko juz chyba zostało powiedziane
pod koniec płakałam jak nienormalna... I Damon i na pogrzebie bardziej wzruszyły mnie miny Rica i Jera.Plus dla Bonnie i wuja
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie jestem po docinku i jestem zaryczana na maksa... Ja się łatwo wzruszam na filmach, a zwłaszcza jak są momenty umierania i jakieś rodzinne sprawy... Nawet Johna mi szkoda...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

wykąpię się i przesłucham

I ta melodia na koniec odcinka....

Jak to w ksiazce wygladalo? 

Ja się łatwo wzruszam na filmach, a zwłaszcza jak są momenty umierania i jakieś rodzinne sprawy...