Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-07, 12:10   #511
anuska_s
Rozeznanie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Hej,

Troszkę podglądałam wasze wpisy ale chyba najwyższy czas się dołączyć do dyskusji a nie tak bezczelnie podglądać

Mam termin na 20.10.2011 i z ogromną niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy... zazdroszczę koleżankom powyżej, które piszą o kopniaczkach.
No witaj fajnie, że się ujawniłaś
Stary 2011-05-07, 12:11   #512
KarlaM
Raczkowanie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
to mocz, a brałam furagin i urosept, luxmed

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

dla odmiany boli mnie łopatka
Uuuu widzę, że zapalenie pęcherza... tzw "wilk". Przyznam, że walczyłam z tą dolegliwością kilka lat (leczenie furaginem, żurawiną itp). Wreszcie trafiłam do dobrego lekarza i okazało się, że to bakterie, które odzywały się gdy byłam osłabiona (Coli) . Wystarczyły dwie tabletki antybiotyku, jeden zastrzyk i wieloletnie cierpienie się skończyło. Nie lecz się więc sama tylko szybko do dobrego lekarza. Mi pomógł internista - po wizytach u pseudo-nefrologów i ginekologów.
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 12:14   #513
anuska_s
Rozeznanie

Skończyłam właśnie sprzątać. Masakra jakaś, kiedyś wystarczyło mi 1,5 godz, a teraz ledwo w 3 się zmieściłam I już mam dosyć

Chwilke odsapnę i trzeba się brać za obiadek. Dobrze, że jutro zaprosił nas dziadzia do siebie na gołąbki

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Uuuu widzę, że zapalenie pęcherza... tzw "wilk". Przyznam, że walczyłam z tą dolegliwością kilka lat (leczenie furaginem, żurawiną itp). Wreszcie trafiłam do dobrego lekarza i okazało się, że to bakterie, które odzywały się gdy byłam osłabiona (Coli) . Wystarczyły dwie tabletki antybiotyku, jeden zastrzyk i wieloletnie cierpienie się skończyło. Nie lecz się więc sama tylko szybko do dobrego lekarza. Mi pomógł internista - po wizytach u pseudo-nefrologów i ginekologów.
Ja mam wrodzoną wadę nerek, a pęcherz to u mnie normalka Chociaż odpukać już jakiś czas mam spokój Dobrze, że w razie co furagin raczej zawsze pomaga
Stary 2011-05-07, 12:15   #514
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie nic nie boli nawet nie robiłabym posiewu ale lekarz mi zlecił a leki miałam od niego

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 12:21   #515
kapka
Zadomowienie

hello..najpierw Was troszke nadrobie:

gratuluje udanych wizyt i siuraczków!!

bruna,soonia-śliczne brzuszki

aa2-Twój brzuszek też jest sliczny i nie taki owłosiony, miałam w 1 ciązy nie tylko ciemna lini, ale i dosyć owłosiony brzuchol, ale potem wszystko wróciło do normy.

acelinka-a wysyłałaś jakiegos "darmowego smsa", bo przez takie cos mogło Ci zjeśc kase z konta tel.

agnieszka0605- Wszystkiego Najlepszego!!!-troszke spóźnione ale dopiero dzisiaj Was nadrabiam..

anciah- trzymam kciuki, zaliczone?jest co oblewać ?

Magialena- zdjęcie sliczne ślicznie sie ułożyło do fotki!!

Bruna,Indygo- gratuluje kopniaków

Małgosia- jak ucho?Mam zioło w ogródku które genialne działa na zapalenia, za daleko mieszkam by Ci je podrzucić..

No air- współczuje Ci tej wizyty w szpitalu Trafiłaś na jakichś idiotówciekawe jak oni by się czuli gdyby zostali tak potraktowani, może wtedy zaczeliby szanować swoich pacjentów

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ale z brzuszka bedziesz wyrywać?
z brzuszka ni ewolno, kolezanka opowiadała ze wyrwała bo zrobił sie jej taki długi czarny i potem jej to ropiało i sie paskudziło, lekarz ją ochrzanił i powiedział ze nie wolno tam nic robic
słyszałam że w ciąży plastrów wogóle sie nie powinno stosować, bo mogą powodować skurcze, ale ile w tym prawdy tego nie powiem bo nie wiem

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mi zależało też żeby miał kółka skrętne z możliwością zablokowania, no i pompowane Na chwile obecną chciałabym dokładnie taki kolor:
Mi się też podobaja wózki TAKO tylko model Warrior, już ogladałam, fajnie się prowadzi,dosyć duża gondola.A tu jest mój model, kolor :CKO2 http://allegro.pl/nowosc-warrior-tak...598814826.html

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mnie też właśnie, tym bardziej, że podesłałam linka koleżance i mówi że odradza te wielofunkcyjne i miała podobny który był do a szkoda się z tym męczyć jak to tylko ma wyglądać. Już sama nie wiem. Pewnie każdy ma wiele wad i trzeba wybrać mniejsze zło za przystępną cenę albo nosić w chuście czy na rękach
Właśnie zaczynam gdybać, czy aby wielofunkcyjny wózek jest mi potrzebny- bo jakby nie patrzeć zaraz będzie jesień i zima i czy faktycznie będzie się wychodzić tym głęboki wózkiem na spacery, czy nie lepiej na wiosne zainwestować kasiure w porządna spacerówke, a na jesień kupić tylko nosidełko -można zgłupieć!!

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Chyba zaczyna się etap "Nie mam już co na siebie włożyć" Jakoś dziwnie we wszystkim wyglądam I trochę drażni mnie ten mój pępuch wystający, ale plastrem go chyba nie zakleję Zła jestem

My nie jedziemy, ale byliśmy teraz na weekend w Bukowinie Wszystko zależy od tego jak daleko chcecie jechać, w którym będziesz tygodniu i co zamierzasz robić. My jechaliśmy kilka godzin autokarem i było męczące, ale samochodem bym się wybrała Ogólnie czułam się świetnie ale dłuższe chodzenie zawsze kończyło się kolką Ale od czego jest nospa Z mojej strony polecam jakiś krótki wypad w niezbyt odległe miejsce
Oj u mnie ten etap z ciuchami też sie rozpoczął.
Mój pepuszek jak na razie nie wychodzi, w 1 ciąży wogóle nie wyszedł tylko zrobił się taki płasciutki

Wycieczki wakacyjne, chyba zrobie sobie w lipcu lub pod koniec czerwca i gdzieś na miejscu, mieszkam praktycznie w Bieszczadach, wiec 1dniowy wypad tylko wchodzi w rachube; w tym roku spłukaliśmy się kupujac działke a tu jeszcze ogrodzenie na jesień nam się marzy

W tamty tygodniu strasznie buzowały mi hormony, mój TŻ już się smiał z moich fochów, sama miała siebie dośc, ale już jest lepiej

Maluszek kopie mnie ile wleziedziecko śpi niby ok 20 godzin dziennie, guzik prawda, wali jak z karabinu, czym popadnie o różnych porach dnia

Mój TŻ dzisiaj nad ranem wyleciał do Turcji, zazdroszcze mu tych widoków i opalania!!..niech odpoczywa, jak przyleci bierze się za remont kuchni, potem pokoju i pasuje zrobić większą szafe na ciuchy

W załaczniku zdjęcie tortu na urodziny mojego TŻ-ta w kształcie kufla.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort urodzinowy.jpg (104,9 KB, 27 załadowań)

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 12:22   #516
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
To ja pisałam, że to chyba dzidziusia poczułam, bo dziwnie mi się brzuszek a raczej coś w środku przemieściło a pod ręką to nie było czuć takiego kopniaka tylko takie przesuwanie Mam wielką nadzieję, że to dzidziuś
Ja też miałam tak samo to nie było kopnięcie, widać tego też na pewno nie było. Też poczułam pod ręką takie lekkie przesunięcie
Skoro to samo nam się przytrafiło i jesteśmy w tym samym tygodniu to w takim razie to pewnie nasze Fasolki

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Takie historie wywołują we mne straszne uczucia buntu, agresji- sama nie wiem jak to nazwac- ale ja bym tych doktorków

No tak- tempo trzeba było podkręcić- dacie radę- 3mam kciuki za to
We mnie też
Z przygotowaniami dać radę musimy. Tż jest strasznie wyluzowany więc małpuję po nim i też staram się podchodzić do tego na spokojnie i bez nerwów
Dzięki za kciukasy

Bianeczko, ja ostatnio miałam robiony posiew moczu w luxmedzie i nic mi nie wyszło. Mam napisane, że nie zostały wyhodowane żadne bakterie i że posiew jest jałowy. Analiza moczu wykazywała u mnie podwyższoną liczbę bakterii, stąd dostałam skierowanie na posiew. Wynika z tego, że ja mam bakterie takie jakie powinny być w moczu, a Ty jakieś które trzeba zlikwidować. Urosept i Furagin mogą być zbyt lekkimi lekami i możliwe, że dostaniesz jakiś antybiotyk.
Tak mi się wydaje, że o to chodzi, ale lekarzem nie jestem

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 12:23   #517
Patiisia
Wtajemniczenie

A któraś z Was robiła może ćwiczenia dla ciężarnych? Bo ja właśnie mam takowe w książeczce i się zastanawiam czy by nie zacząć robić..
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 12:26   #518
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Kapka- ale ty dobra żona jesteś. Ja to bym mojego za nic nie puściła samego do Turcji.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 12:27   #519
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Bianeczko, ja ostatnio miałam robiony posiew moczu w luxmedzie i nic mi nie wyszło. Mam napisane, że nie zostały wyhodowane żadne bakterie i że posiew jest jałowy. Analiza moczu wykazywała u mnie podwyższoną liczbę bakterii, stąd dostałam skierowanie na posiew. Wynika z tego, że ja mam bakterie takie jakie powinny być w moczu, a Ty jakieś które trzeba zlikwidować. Urosept i Furagin mogą być zbyt lekkimi lekami i możliwe, że dostaniesz jakiś antybiotyk.
Tak mi się wydaje, że o to chodzi, ale lekarzem nie jestem
pewnie masz racje, dowiem sie w poniedziałek

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-07, 12:27   #520
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Kapka- ale ty dobra żona jesteś. Ja to bym mojego za nic nie puściła samego do Turcji.
W dodatku taki ładny tort zrobiła

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 12:29   #521
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
A któraś z Was robiła może ćwiczenia dla ciężarnych? Bo ja właśnie mam takowe w książeczce i się zastanawiam czy by nie zacząć robić..
A z tymi ćwiczeniami to jest różnie. Czytałam że można sobie krzywdę zrobić więc najlepiej pod czyimś okiem.

Wspólnie zamawiamy buty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 12:34   #522
aa2
Zakorzenienie

Kapka świetny ten torcik a ta bitą smietane to bym normalnie wsysła za jednym razem he he

ja na zakupach sie obłowiłam kupiłam kilo truskawek i znów pół arbuza można powiedziec ze w przeciągu 4 dni pochłonełam 3 arbuzy he he, wczoraj to juz nawet go nei kroiłam tylko wziełam ta połówkę i łyzeczką jadłam mąż troche se skubnoł ale większoć ja -dobrzeze to sama woda bo bym wyglądała za chwile jak ten arbuz

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
A z tymi ćwiczeniami to jest różnie. Czytałam że można sobie krzywdę zrobić więc najlepiej pod czyimś okiem.
rozmawiałam z babka która takie zajecia prowadzi i ona też mówiła ze jak człowiek sie dobrze nie zna to zeby własnei uważac bo można cos sobie nawywijać , wiec popieram aby strożnie jesli sie ćwiczy samemu
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 12:39   #523
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Kapka świetny ten torcik a ta bitą smietane to bym normalnie wsysła za jednym razem he he

ja na zakupach sie obłowiłam kupiłam kilo truskawek i znów pół arbuza można powiedziec ze w przeciągu 4 dni pochłonełam 3 arbuzy he he, wczoraj to juz nawet go nei kroiłam tylko wziełam ta połówkę i łyzeczką jadłam mąż troche se skubnoł ale większoć ja -dobrzeze to sama woda bo bym wyglądała za chwile jak ten arbuz

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

rozmawiałam z babka która takie zajecia prowadzi i ona też mówiła ze jak człowiek sie dobrze nie zna to zeby własnei uważac bo można cos sobie nawywijać , wiec popieram aby strożnie jesli sie ćwiczy samemu
Masakra i przez Ciebie zaraz idę po sklepach szukać arbuza. A w sumie blisko nigdzie nie mam. Zaśliniłam się cała. Nawet dzisiaj mi się sniło że schowałam sobie na później w folii ćwiartkę arbuza i rano zastanawiałam się czy się nie zepsuł w tej folii zanim do mnie nie doszło że to tylko sen

A z tż nie gadam bo mnie wkurzył to kto mi kupi

Wymianka.
Stary 2011-05-07, 12:42   #524
kapka
Zadomowienie

Cytat:
nie miałam wyboru-wyjazd służbowy, za 3 tyg. znowu jedzie do Turcji oplać tyłek, na poczatku dołowałam się, jak się dowiedziałam że go czekają 2 wyjazdy praktycznie jeden za drugim, ale niech se chłop popatrzy i wraca do swojego wieloryba

dziękuje za torcikto na górze to nie bita śmietana chociaż tak wyglada, tylko masa cytrynowo smietankowa-przepyszna jak bita śmietana
.. a torcika nie robiłam tylko zamawiałam, nie mam talentu do pieczeniaz torebki nie zawsze mi wyjdzie a co dopiero taki gigant!

patrzcie dziewczyny jakie cudo!!dojrzewam do myśli by zamówić taki komplet, tylko bez baldachimu:

http://allegro.pl/16-el-posciel-120x...578109190.html

LIVE,LOVE,LIFT.

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-05-07 o 12:45
Stary 2011-05-07, 12:46   #525
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
nie miałam wyboru-wyjazd służbowy, za 3 tyg. znowu jedzie do Turcji oplać tyłek, na poczatku dołowałam się, jak się dowiedziałam że go czekają 2 wyjazdy praktycznie jeden za drugim, ale niech se chłop popatrzy i wraca do swojego wieloryba

dziękuje za torcikto na górze to nie bita śmietana chociaż tak wyglada, tylko masa cytrynowo smietankowa-przepyszna jak bita śmietana
.. a torcika nie robiłam tylko zamawiałam, nie mam talentu do pieczeniaz torebki nie zawsze mi wyjdzie a co dopiero taki gigant!
ale wielorybów tam na pewno nie mają

Cytat:

ja siezapisałam do mojego klubu na zajęcia i czekam na zebranie grupy. Niby jest tyle ile trzeba osób ale odpowiedź dostanę w przyszłym tygodniu

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:

patrzcie dziewczyny jakie cudo!!dojrzewam do myśli by zamówić taki komplet, tylko bez baldachimu:

ja swojemu zrobiłam na 18-stkę tort z dłońmi a w nich cycki trzymane śliczna ta pościel!

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-05-07 o 12:51

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 12:47   #526
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

A można podpytać co to za praca że ma takie super wyjazdy?

Mój jak swojego czasu pracował w Lg na kontroli jakości to była opcja że do Japonii poleci i mnie trafiało. A w sumie tam nie ma gołych tyłków, ale sam wylot, lot i wszystko takie przerażające

Wymianka.
Stary 2011-05-07, 12:50   #527
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A można podpytać co to za praca że ma takie super wyjazdy?

Mój jak swojego czasu pracował w Lg na kontroli jakości to była opcja że do Japonii poleci i mnie trafiało. A w sumie tam nie ma gołych tyłków, ale sam wylot, lot i wszystko takie przerażające
czy w twoim życiu są rzeczy, których byś się nie bała?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-07, 12:51   #528
kapka
Zadomowienie

bianeczka-ja mam wizje: plaża pełna starych bab toples , ewentualnie licze na to,że jak się zapatrzy a jędrne opalone dupcie, to potem złapie go zemsta faraona :P

a z czego zrobiłaś tortowe cycuchy?

cotynato- o pobyt tam TŻ-ta tak się nie boje jak o ten lot samolotem, nie spałam do 5 rano, a spokojna byłam jak napisał,że jest już na miejscu.Co ma być to będzie, ale jak tu się nie denerwować?Ogólnie to TŻ jest przedstawicielem handlowym, jego klienci czasami organizuje wycieczki dla swoich klientów i TŻreprezentuje na takiej wycieczce firme w której pracuje.

uciekam sprzątać zaglądne później..

LIVE,LOVE,LIFT.

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-05-07 o 12:59
Stary 2011-05-07, 12:51   #529
gerda
Zadomowienie

posty mi wcięło

Natka fajny masz pępuch
Aga ten wózek co pokazałaś całkiem przyjemny się wydaje

co do rozstępów też słyszałam, że jak mają wyjśc to i tak wyjdą i nic nie pomoże

jem sobie właśnie ciepły, pyszny rosołek i idę Was dalej nadrabiać

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 12:56   #530
bianeczkaa
Zakorzenienie

Poszedł w ruch apap

Z tymi ćwiczeniami to czytałam że może sięcos tam tak naciagnać że chyba skóra robi się przezroczysta i coś prześwituje ale nie pamiętam jak to dokładnie było

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
bianeczka-ja mam wizje: plaża pełna starych bab toples , ewentualnie licze na to,że jak się zapatrzy a jędrne opalone dupcie, to potem złapie go zemsta faraona :P

uciekam sprzątać zaglądne później..

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Ide na ziupe u mnie pomidorowa

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-07, 12:58   #531
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Ja dziś w ulotce Tardyferan'u fol (żelazo) wyczytałam, że może powodować swędzenie ciała. Zaczynam brać od jutra zobaczymy.

Czy któraś z was to bierze???

Lekarka kazała brać na czczo, w ulotce jest żeby popić szklanka wody. Nie wiem jak to przeżyje. W moim wykonaniu szklanka wody na czczo to tragedia. Momentalnie czuje, że mam pusty żołądek. A teraz w ciąży uczycie pustego żołądka u mnie = odruchy wymiotne. Gdzieś w necie czytałam, że powinno się go brać na godzinę przed jedzeniem. A ja jak wstaje od razu jestem głodna.
ja to biorę i też i kazała na czczo, ale z tym to akurat problemu nie mam

Cytat:
co wy na ten wózek:
http://www.bugaboo.pl/produkt/opis/207
ja tu myslałam ze niskie juz widziałam ale ten to powala wszystko na głowe, jak widziałam zdjęcia z wózkiem to gondola jest poniżej kolan-oczywiście zalezy od wzrostu

jak dla mnie to nie fajny ten wózek, a jeszcze ta cena

Stary 2011-05-07, 13:01   #532
aa2
Zakorzenienie

cotynato czytałas ostatnio watek mam styczeń-luty? ja sie z niego dowiedziałam ze sledzisz posty jednej z wizażanek oj nie ładni e, nieładnie
Stary 2011-05-07, 13:01   #533
kapka
Zadomowienie

uciekam potem zagladne dość obijania

LIVE,LOVE,LIFT.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 13:09   #534
bianeczkaa
Zakorzenienie

81gosia, przy każdym leku jest napisane, że popić szklanką wody

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
cotynato czytałas ostatnio watek mam styczeń-luty? ja sie z niego dowiedziałam ze sledzisz posty jednej z wizażanek oj nie ładni e, nieładnie
mamy szpiega

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

mam chęć nałożyć na wesele sukienkę jedwabną, do samej ziemi w dzunglę z przewagą zieleni, z mocno odkrytym dekoltem

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-05-07 o 13:07
Stary 2011-05-07, 13:10   #535
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
gratulacje!

wczoraj na USG lekarz potwierdził, że mamy synka.
a oto Kacper Adam.
gratuluję synka
fajne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość

Muszę się pochwalić chyba dzisiaj mój dzidziuś do mnie zapukał Jakieś 3 dni temu poczułam coś dziwnego, ale myślałam, że to moje jelitka ale jak dzisiaj zobaczyłam na własne oczy i poczułam do tego pod dłoniom to oniemiałam Cudowne uczucie
Gratuluję ruchów mi na początku to smyranie od środka takie dziwne sie wydawało

Tenaya24
gratuluję synka

Stary 2011-05-07, 13:11   #536
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
o to fajnie wiedzieć

Wymianka.
Stary 2011-05-07, 13:12   #537
agnyska81
Zakorzenienie

Witajcie "z rana" (u mnie to rano - po tym wczorajszym zasiedzeniu)

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
w nocy obudził mnie okropny ból ucha, i to tam w środku, nie mogłam głową przekręcić na boki wstałam pochodziła, połozyłam na płasko z wacikiem w uchu , ale czuję lekkie kłucie i już mnie ćmi, więc ból głowy gwarantowany jadę do szkoły jak się nie poprawi to pojadę na IP bo gdzie ja znajdę dziś laryngologa w mojej mieścinie... eh
Mam nadzieje że to nie zapalenia ..
Mam nadzieję, że już lepiej

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
aha, w tym Tesco, w ciągu godziny widziałam 3 inne ciężarówy - mówię Wam, będzie wyż demograficzny!
W czasie naszego śląskiego spotkania też co chwila jakaś ciężarna nam się w oczy rzucała. Nawet myślałyśmy, że to jakieś tajniaczki z forum

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Jestem i ja tylko do ślubu zostały 3 tygodnie i nie mam kiedy się udzielać a piszecie w takim zawrotnym tempie, że nawet nie próbuję nadrabiać zaległości, bo ucierpiałyby na tym przygotowania przedślubne
Kwiecień był obfity w stres o moje Maleństwo. Nie miałam głowy, żeby się udzielać na forum. Teraz jest już lepiej, bo uspokoiło mnie dwóch lekarzy, ale swoje przeżyłam i mimo wszystko ziarno niepewności zasiane zostało i choć jestem spokojniejsza, to i tak podświadomie mnie to męczy i drżę o zdrowie swojej Fasolki trzymajcie za nas kciuki...
Tenaya Śledziłam wczoraj, gdzie jesteś i właśnie na ślubnym Cię znalazłam, stąd wiem, że żyjesz tylko jesteś zajęta
Mam nadzieję, że ślub i wesele wypadną jak sobie wymarzyłaś, a potem nareszcie odpoczniesz
A za dzieciaczka kciuki i mam nadzieję, że już żadnych niepokojących wieści nie usłyszysz

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
wczoraj na USG lekarz potwierdził, że mamy synka.
a oto Kacper Adam.
Jaki ładny Wpiszę już imię na listę, ok?

No air, mam nadzieję, że już nigdy nie trafisz na takich lekarzy, bo to jakaś porażka była Dobrze, że z dzieckiem wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jaki sposób śpicie? Bo od chyba 19 tygodnia powinno się spać na lewym boku, a ja za cholerę nie umiem tak zasnąć, próbowałam żeby się powoli przyzwyczajać, ale zasypiam tylko leżąc na plecach, albo na prawym boku.. nie wiem co z tym zrobić, bo nie chcę mieć całych nocy nieprzespanych
Ja też nie dam rady przespać całej nocy w jednej pozycji (da się tak w ogóle?), przewracam się z boku na bok, bo mi często ręce drętwieją (co ciekawe, wcale nie ta ręka pod spodem, tylko ta na górze), kręgosłup boli. Szkoda tylko, że przy tym przewracaniu się budzę

Słonko u mnie
Wieczorem mamy gości - przychodzi kuzynka z mężem, tak się szybko i znienacka wczoraj umówiłyśmy. Będzie pizza-party (pizza domowa ).

Wyjaśniła się też sprawa tych niewidocznych u mnie znaczków męskich i żeńskich. To sprawka przeglądarki - standardowo korzystam z Opery i tu ich nie widzę, ale sprawdziłam w Mozilli i są

Karla, witaj Prześlij mi dane na pw, to umieszczę Cie na naszej liście

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-07 o 13:20
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 13:21   #538
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Miło mi bardzo, że się martwiłyście o mnie, teraz napiszę jak to wszystko było, chociaż jak o tym myślę to mam nadal nerwa jak cholera.
Ten lekarz co mnie tak "urządził" napisał mi na skierowaniu, że to krwawienie "ze strzępków błony dziewiczej" , a potem w trakcie badań mówili, że to jakaś ranka, która musiała się zrobić przy badaniu, bo ja taka "delikatna"... No ale ponieważ już nie krwawiłam, ani nie bolał mnie brzuch (bo to z bólem poszłam do przychodni, gdzie badał mnie ten lekarz-brutal...) to w czasie obchodu zapytałam lekarza czy mogę wyjść do domu. Przed wyjściem miałam oczywiście jeszcze badanie (w czasie którego 10 osób wgapia się w krocze ) i tam ordynator stwierdził, że mam uwaga... przegrodę z błony dziewiczej (strasznie się dziwowali, że przy współżyciu się nie zlikwidowała) i to z niej było to krwawienie i najlepiej to usunąć, bo to zabieg "roboty na 5 minut"i przy jakiś "manipulacjach", albo przy porodzie mogłoby się to uszkodzić albo przeszkadzać... Tylko ciekawe, że nigdy w czasie badania ani przy współżyciu (wg mnie...) nie przeszkadzało, ani nie miałam żadnego krwawienia. Ale ponieważ twierdzili, że mogę mieć z tego jeszcze później krwawienia i tylko to jest u mnie nie tak (z dzieckiem wszystko ok, podobno...) to zgodziłam się na ten zabieg na "5 minut roboty". Faktycznie trwało to ok. 5 minut, ale było to chyba najgorsze 5 minut w moim życiu. Nie wiem czy lekarz za późno dał mi znieczulenie (takie miałam wrażenie), czy to ja jestem jakaś wybitnie wrażliwa, ale cały ten zabieg tak strasznie mnie bolał, że się popłakałam. Musiałam zaciskać zęby żeby nie krzyczeć, do tego pielęgniarka i jakaś ucząca się dziewczyna, ktora wyglądała na młodszą ode mnie; wgapiały się "we mnie" i trzymały mnie za nogi... Najgorszy jednak był komentarz lekarza na koniec: "już koniec. fajnie było?" Jak to usłyszałam to poczułam się tak okropnie upokorzona, że gdy wróciłam na salę rozryczałam się na całego. Mam nadzieję już nigdy więcej nie mieć kontaktu z tymi dwoma lekarzami (tym z przychodni i tym od zabiegu) bo zrazili mnie do siebie jak tylko się dało.
Do tej pory wszystko "tam" mnie boli.
współczuje Ci tych Twoich przeżyć, tyle mdłości, wymiotów i złego samopoczucia, a do tego teraz jeszcze to mam nadzieje że teraz to już będzie tylko lepiej

Cytat:
Hej,

Troszkę podglądałam wasze wpisy ale chyba najwyższy czas się dołączyć do dyskusji a nie tak bezczelnie podglądać

Mam termin na 20.10.2011 i z ogromną niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy... zazdroszczę koleżankom powyżej, które piszą o kopniaczkach.
witaj

Stary 2011-05-07, 13:23   #539
aa2
Zakorzenienie

objadłam sie teraz bym pospała a nie moge bo trzeba sie za niedługo wybierać do znajomych na grilla
Stary 2011-05-07, 13:27   #540
cotynato
Zakorzenienie

Idę chyba spać bo się wkurzyłam haha

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości