|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4172 |
Przyczajenie
|
Ja już przemywam jakiś czas i wcale mi nie szkodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4173 |
Przyczajenie
|
Jestem tu nowa i szczerze to nie przeczytałam wszystkiego co tu jest napisane tylko kilka ostatnich postów ale chciałam sie z wami czyms podzielić.
A wiec przez długo borykałam sie z tradzikiem i jakie bylo moje zdziwnie gdy wyjechałam na dłuzszy czas za granice i praktycznie wszystko znikneło? I odpowiedz uzyskałam od alergologa! A dokladnie chodzi o to ze byłam uczulona na przykład na owoce cytrusowe które sa uzywane do robienia wielu kremów i toników. gdy je jadłam nie miałam wielkiej reakcji uczuleniowej ale juz nałożenie bezpośrednio na skóre powodowało straszne rzeczy. I druga sprawa była czysta woda w Holandii (bo tam przebywałam). A wiec moja rada, zróbcie sobie testy alergologiczne, bo może sie okazać ze całkiem przepadkiem szkodzicie same sobie i gdy odstawicie dany alergen, same zobaczycie ze będzie lepiej i jak najmniej myć twarz woda z kranu(najlepiej przegotowana) PS. oczywiście nie każdy jest na cos uczulony ale tak jak w moim przypadku bez wydawania ani złotówki (nawet oszczędzam bo nie jem cytrusów) poprawiła mi sie skóra. PS2. to ze kieds nie byłyscie na cos uczulone nie oznacza ze teraz tez tak jest. w dobie chemii uczulamy sie na naprawde dziwne rzeczy i to w kazdym wieku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4174 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Kiedyś byłam tu często, ostatnio rzadziej. Ale chcę się z wami też podzielić swoimi doświadczeniami. Kiedyś stosowałam bardzo dużo takich "maseczek domowej roboty" na trądzik i wcale mi to nie pomagało, wręcz przeciwnie. Było wszystkiego coraz więcej. Gdy w końcu wybralam sie do dermatologa odradziła mi ona stosowanie tego. Może być tak, jak mówi salateX, że jest się na coś uczulonym, albo po prostu różnie różni ludzie reagują na te maseczki. Niektórym może pomagać, niektórym pogorszy sprawę.
Nie wiem, może już o tym pisałyście, ale żeby nie wkopać się jeszcze bardziej z trądzikiem może testujcie najpierw maseczki i wszystkie inne sposoby na jakimś kawałku skóry. Jeśli o tym pisałyście wcześniej to przepraszam, nie czytałam całego wątku ![]()
![]() |
![]() |
#4175 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny!
Tak czytam te wasze sposoby i stosuje wszystko... byłam w klinice dermatologii estetycznej, w której zalecono mi stosowanie izoteku... bardzo się obawiam, bo rok czasu kuracji przede mną ale mam dość walki z trądzikiem. Czy moje obawy są słuszne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4176 |
Raczkowanie
|
Ja też się obawiałam izoteku i dlatego zrezygnowałam. Stwierdziłam, że nie chce sobie psuć zdrowia dla ładnej cery. Na szczęście moje problemy z cerą uspokajają się z roku na rok, więc nie mam już tego problemu. Myślę, że dobrze zrobiłam nie decydując się na to. Dobrze się zastanów co dla Ciebie jest ważne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4177 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Znalazłam coś takiego . Spróbujcie może wam pomoże w walce z trądzikiem. Ja nie mam trądziku , czasem coś mi przed okresem wyskoczy , zrobiłam sobie te okłady i super wpływają na cerę. Mam nadzieje, ze u Was zadziała . Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4178 |
Raczkowanie
|
Mam pytania do dziewczyn pijących herbatkę z bratka. Ile razy dziennie pijecie ? Po ilu dniach zauważyłyście jakąś poprawę ? Miałyście wysyp na początku ? Ja pije herbatkę z bratka dopiero przez tydzień raz dziennie i nie wiem czy nie powinnam częściej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
Ja piję 2-3 razy dziennie. Ciężko powiedzieć, kiedy następuje poprawa. Ale z tego, co wiem, zioła takie jak bratek powinno się pić pół roku dla spektakularnego efektu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 |
Przyczajenie
|
![]()
czesc wszystkim
Jak ja was rozumiem , walczyłam z tym cholerstwem przez kilka lat, byłam nawet w klinice na oddziale - chorób skóry, stosowałam dosłownie wszystko, jakieś wcierki na spirytusie, setki maści i antybiotykow. Zaliczyłam z 30 dermatologów w Polsce i myslałam że już nic nie pomoże ale kiedys poznalam takiego lekarza ktory zalecil mi proszek z pereł zmieszany z wodą na noc - i dopiero to pomogło mi jakies 80 procent. Wprawdzie to troche trwalo niecale 3 miesiace , ale jestem i tak zadowolona bo moja twarz wygladala tragicznie - wogole juz myslalam ze nie wyjde z domu !a teraz przynajmniej sie nie wstydze pokazac ludziom na oczy, Gdyby ktos chciał podaje namiar ja tam kupuje ten proszek z pereł i krem www.orientalnepiekno.vooa.pl A tak na marginesie - to nie stosujcie tych antybiotykow , ani zewnetrznych chemicznych smarowidel , moja kolezanka stosowała przez rok i dzis ma twarz nie do pokazania ludziom Tyle razy przed wakacjami mialam dylemat jak tu sie pokazac ludziom a tym razem jest inaczej i jade w tym roku na wakacje zadowolona ! Nie poddawajcie sie bo są sposoby na to tylko naturalne nie chemiczne !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4183 |
Raczkowanie
|
Ja przez rok nie mogłam się uporać z trądzikiem.. do tego jeszcze wygniatałam te krosty.. masakra. Miałam to na policzkach, czole i czasem nosie. Próbowałam z boraxem, z maseczkami z drożdży, odkażałam spirytusem, smarowałam kremami.. cała apteka na twarzy. Wreszcie stwierdziłam, że mam dość. Kupiłam Mydło siarkowe- teraz tylko tym myję twarz.. zamiast kremów za 50-100 zł. używam na zmianę 1 dzień sudokrem- cienką warstwę na całą buzię, i jakies 3-4 dni NIVEA najzwyklejsza! na początku jeszcze na pojedyncze krosty dawałam sudokrem Teraz praktycznie nie mam pryszczy. Czasem pojawi sie jakiś jeden ale przy tym mydle, sudokremie, nivei i ewentyalnie jeszcze sudokremie punktowo, znika szybciej niż się pojawił.
Ps. Mydło siarkowe kosztuje może 5-6 zł.. mi wystarczyło na ponad miesiąc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4185 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a pasta cynkowa to to samo co maść cynkowa?? Bo znalazłam taką w domku i nie wiem czy użyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4187 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, moja cera również nie należy do idealnej.
Jak wiekszosc z was odwiedzilam mnostwo dermatologow z nadzija ze 'ten' cos zmieni, uzywalam tez niezliczona ilosc masci, zeli, plynow, antybiotykow zalecanych. Nie raz robilam specyfiki zgodnie z instrukcjami znalezionymi na tym forum, tez nic. Obecnie mam 20 lat, cera nigdy idealnie gladka zawsze cos tam pojedynczego wyskoczy. Stosuje raz w tygodniu peeling enzymatyczny, maseczke z drozdzy i maseczke z zielonej glinki z odstepem co drugi dzien, nie wysusza mi bardzo skory, a bardzo oczyszcza pory, mam duzo wagrow na nosie raz w jego okolicy. Na noc stosuje albo masc Benzacne albo Akneroxid 5 obie tanie i obie dla mnie skuteczne, uzywam ich na przemiennie jak sie jedna skonczy to kupuje druga juz okolo 2 lata, skora o dziwo sie do nich nie przyzwyczaila na tyle zeby skutecznosc obnizac. Z tego prosty wniosek, ze kazda cera jest inna i potrzebuje czegos innego, jestem dobrym przykladem na to, ze warto przejsc te wszyskie masci oraz domowej roboty maseczki, aby znalezc swoj zloty srodek na tradzik. Mnie to zajelo dobre 5 lat. W porobnaniu z tym co bylo kiedys teraz jest bajka ![]() ![]() OliOli paste cynkowa takze mozesz zastosowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
One się różnią konsystencją i nie wiem, czy przypadkiem zawartością cynku też nie, ale generalnie to prawie to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To, że Tobie pomógł jakiś cholera wie co to za sposób, nie oznacza, że pomoże innym. Nie mów głupot, że Twoja koleżanko to czy tamto. Ja dzięki mojej pani dermatolog mam ładną buzię - i tak - dzięki chemii - retinoidom. A tak w ogóle to jestem pewna, że to zwykła reklama. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 |
Przyczajenie
|
Juz to pisalem i powtarzam wam zalatwcie sobie robiony plyn przez dermatologow w angli. Mialem ogromny problem z tradzikiem ale kiedy smarowalem na noc tym plynem to rano juz po 1 zastosowaniu widzialem roznice w twarzy. To dziala leczniczo i naprawde podnioslo mnie na duchu. Wydalem mnostwo kasy na lekarzy i kosmetyki. Naprawde polecam bo jesli dalo rade mojej twarzy ktora byla w naprawde zlym stanie to wam tez pomoze. Stosowalem to na noc poniewaz gdy smarowalem rano to w dzien cera byla taka jakas kleista a kiedy smaorowalem na noc to rano wstawalem z inna twarza i nastepnie mylem z rana twarz zelem oczyszczajacym i smarowalem tonikiem oczyszczajacym. Efekty zobaczycie od razu, czy bedzie to specyfik dla was czy nie okaze sie nastepnego dnia bo ten plyn zwalcza bakterie i niszczy tradzik a kiedy stosuje sie po tym zel i tonik a pozniej na noc znowu sie smaruje to efekty sa na tyle zadowalajace ze jak juz wspominalem w innym poscie zaczalem sam wychodzic z domu i chodzic z przyjemnoscia do sklepu a wczesniej unikalem ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4191 |
Przyczajenie
|
maść cynkowa, a pasta cynkowa, to dwie, zupełnie różniące się substancje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4192 |
Przyczajenie
|
moj sposob na tradzik to :
po pierwsze picie wody z cytryna, jak wiemy cytryna to kwas, ale naturalny... Cytryna oczyszcza organizm z toksyn dzieki temu tez oczyszcza nasza skóre nie powodujac przy tym wysypu. po drugie mycie twarzy dwa trzy razy dziennie , jej zewnetrzne oczyszczanie, wiele z Was narzeka na tradzik, ale czy myjecie twarz regularnie? po trzecie zrozumiałe ale ruch obojetnie jaki bieganie czy poł godzinki cwiczen, po czwarte woda termalna, zazwyczaj do skóry suchej lub alergicznej ale tez przydatna przy skórze skłonnej do tradziku, poniewaz uspokaja skóre zmiejszajac jej zaczerwienienie. ja spryskuje twarz i czekam az woda się całkowicie wchłonie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4193 |
Raczkowanie
|
Witam.
Ktoś tu pisał o srebrze koloidalnym, jednak nie leje się go na twarz. I nie działa na trądzk, tylko w stanach infekcji organizmu, a nie w problemach skórnych. Peeling z otrąb owsianych z miodem jest też dobry ( chyba nikt o tym nie wspominał )
![]() |
![]() |
#4194 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie,
także w moim przypadku SUDOCREM okazał się cudokremem! Cierpię na trądzik różowaty po odstawieniu hormonów. Kremy indywidualnie mieszane na receptę (z erytromycyną jak i z metronidazolem) nieco załagodziły sprawę jednak nie przyniosły większych efektów. Teraz gdy dopada mnie wysyp wieczorem myję twarz, nakładam Sudocrem jako maseczkę i trzymam z godzinę, nie zmywam jedynie nadmiar usuwam wacikiem. Efekty następnego ranka... ![]() Polecam, przy cenie 10PLN (za 60g które starcza na dłuuuuuuuuuugo i przyda się również na kilka innych dolegliwości) przynajmniej spróbować warto! Edytowane przez chmm Czas edycji: 2011-05-23 o 01:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4195 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4196 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy już było ale polecam przemywać skórę naparem z szałwi. Ważne żeby przemywac prrzez dłuzszą chwilę a nie raz i koniec.
Pięknie nawilża, wygładza i odpręża skórę. Zastosowany na noc łagodzi podrażnienie, zwęża pory i podgaja krostki. Od jakiegos tygodnia nie stosuję też żadnych kremów. Np wieczorem zmywam twarz zelem, potem przemywam szałwią a na to macerat z brzozy (olej z brzozy z mazidla.com), rano myję twarz mydłem (sic!) dermaglin z rossmana z glinką kaolinową, na to również jakis olej, podkład i już. Zauwazyłam że nie mam juz ropnych wyprysków a zaskórników jest mniej - nie tworza sie na potege po kazdym dniu. Warto wypróbować szałwię o raz sprawdzić jak to jest z tymi kremami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4197 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny... przez te upały, to normalnie jakaś masakra
![]() Ogólnie nie mam większych problemów z cerą, ale teraz (najprawdopodobniej od upałów i potu) powyskakiwało mi sporo małych krosteczek. Głównie na czole, w okolicach nosa/pod nosem i na "wąsikach" oraz na linii włosów. Staram się nie malować latem (korektor punktowo i czasem róż na poliki, bo jestem strasznie blada i chce jakoś rozświetlić twarz), wieczorem przemywam żelem Nivea Visage Young, raz na jakiś czas nawilżam kremem. Macie jakiś fajne i delikatne sposób na radzenie sobie z cerą latem? Nawet nie wiecie, jakie to uporczywe jest, zwłaszcza, że zawsze paluchami nieświadomie zaczynam te krostki rozdrapywać =/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4198 |
Przyczajenie
|
A no właśnie..nadchodzą ciepłe dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4199 |
Przyczajenie
|
Można robić peeling na skórze z tradzikiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4200 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.