|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
marzena_S za wityte
![]() Cytat:
Dziekuje
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Mi to obojętne kiedy, oby jak najszybciej
Tylko jeśli zostaje ta Bida to patik będę musiała się do ciebie uśmiechnąć ![]() Chyba, że wybór padnie na coś innego, aby nie Czarcia
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Biofer jest bdb ja brałam po porodzie i hemoglobina mi super wzrosła a wychodząc miałam 5,5
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny w Rossmannie jest promocja na butelki Rossmann sa po ok 10zł mozna odrazu smoczki dokupić.Była też promocja na kosmy Nivea
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skladka na ub.zdrowotne jest niepodzielna- trzeba ja placic za caly miesiac tak czy siak. Tak to jest jak sie czlowiek zabiera do myslenia zbyt pozno w nocy Nerolko - skorygowane, zobacz sobie jeszcze raz, ale tak jak mowie - ja tam jestem inzynierem i to takim jak z koziej doopy traba, z ksiegowoscia nie mialam nigdy nic do czynienia, wiec bez akceptacji ksiegowej ani rusz! ![]() Oczywiscie musisz jeszcze uwzglednic 2 wazne rzeczy: - obowiazkowa skladke na ub. zdrowotne czyli te 243,39 pln oplaca sie co miesiac, niezaleznie czy sie jest na jakimkolwiek zasilku czy nie! reszty skladek sie nie placi na zasilkach. - kiedy bys w maju nie urodzila (nawet 1.05 albo jutro) to i tak MUSISZ zaplacic wszystkie skladki za CALY MAJ, potem dopiero sie robi korekte i ZUS oddaje nadplate, samemu nie wolno sobie nic odliczac Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-05-07 o 14:38 |
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
meszares jesteś nieoceniona
|
#4629 |
|
Zadomowienie
|
A ja wczoraj zaczęłam kurs na prawo jazdy...
Stwierdziłam, że i tak siedzę i nie mam kompletnie żadnego zajęcia, więc zrobię coś, co mi się przyda
|
#4630 |
|
Zadomowienie
|
bardzo dziekuje Dziewczyny
dla mnie najwieksza nagroda bedzie, jesli Nerolce uda sie zalatwic wszystko po jej mysli a dzis znow lazimy z mezem nieprzytomni, bo Mloda (juz drugi raz w tym tygodniu! ) obudzila sie rzeska o 5tej rano!![]() dobrze przynajmniej, ze mam ideal meza i taty w domu.. youyou- moj tez do serca dotarl przez zoladek hi hi ![]() a mamuski, ktore wychowuja swoich synkow na takich, co bardziej potrzebuja obslugi serwisowej niz partnerki to bym Zalicza sie do nich takze i moja mama - WSZYSTKO robi za brata do dzis - a chlop juz 35l. skonczyl-nawet PITy wypelnia za niego i zanosi, myje okna w jego mieszkaniu, sprzata mu, dowozi obiady co 3dni w menazkachjesli on kiedys zwiaze sie z jakas kobieta na stale to babka bedzie miala przechlapane ![]() a poniewaz wielopokoleniowe schematy lubia sie same narzucac - jak dobrze, ze moja modlitwy o corki zostaly wysluchane...
|
|
|
|
#4631 |
|
Wtajemniczenie
|
Allleeeee mi się nuuuudzi... w sumie mogłabym w półkach sprzątać ale po co
Zabiorę się pewnie za to dzień przed przeprowadzką Nawet nie mam z kim na spacer pójść. TŻ w pracy, a ja leżę przed TV i tylko myślę co by tu zjeść
|
#4632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agula mysle, ze te z odpinanymi ramiaczkami by sie nadaly, aczkolwiek istnieje ryzyko, ze ci ramiaczko poleci do tylu i potem bedziesz sie szarpac z szukaniem... Zawsze mozna sobie przerobic zwykly biustonosz na karmnik. Ja z tych lepszych to mam chyba Freya, Anita, Emily, Alles. Podstawa w tych biustonoszach to nierozciagliwy obwod, bo to obwod trzyma piersi, a nie szelki. Zaneta wiesz to Twoje drazenie na temat imienia, uswiadomilo mi, ze nam tez moga nie zarejestrowac Toski, bo ma byc Antonia, a nie Antonina jak jest w Polsce. No chyba ze bedzie chlopak, to po problemie... Bylam na tych targach Mother&Baby, oczywiscie na usg szans nie ma, bo trzeba byloby byc zaraz rano i sie zapisac, a potem czekac, a to nierealne z moimi dziewczynami, ale mam pare reklamowek, probek kosmetykow, butelke i smoczek Avent. No i dziewczyny zadowolone z przedstawienia... A teraz lece na spacer z nimi... |
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey dzięki za wskazówki
własnie to siepanie się po szelkę mnie zniechęca... a nie chce też kupić jakiegoś dziadostwa i mieć cycki jak stara baba w końcu jakiś czas muszą jeszcze posłużyć![]() Co do imienia Antonia to o ile się nie mylę jest to już odrębne imię niż Antonina ![]() I mi też o nieeebo bardziej się podoba Antonia niż Antonina... opiekowałam się w Wiedniu małą Antonią i była przekochana ![]() Obiadek zrobiony, placki ziemniaczane z gulaszem nawet dobre mi to wyszło ale tak się objadłam że szok.....
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Ja już dziś po zajęciach, trochę daję już w kość jazda do Rzeszowa, od piątej rano na nogach i zaległam już na kanapie. Brzuch mi dokucza i boli... Gratuluję wczorajszych wizyt wszystkim dziewczynkom! Widzę, że wywiązała się dyskusja o imieniach. U mnie zostaje Igor, chociaż bardzo podoba mi się tez Jeremiasz, Jeremi, i od czasów liceum Kordian...Jednak mój mąż mówi nie na te imiona. blondynkapoznan a Wy długo myśleliście nad Jeremim? Powiedz mi, będziecie ja jakoś zdrobniale odmieniać, np. Jeremik? I co na takie imię Wasza rodzinka? Własnie czytam, że Natasza Urbańska tez juz zaklepała to imię dla synka
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga, i co na targach, warto jechać? ja jutro mam z mężem do Krakowa się wybrać, jak tylko wreszcie z pracy wróci...no i chętnie bym tam zahaczyła ![]() Kajool, co do zusu to dobrze - liczą sredną z 12 miesięcy lub z rzeczywistego okresu działalności/zatrudnienia jeżeli był krótszy. Nerolka ma kwiecień tylko więc z tego jej wyliczą. Pomidorki... czekam aż będziemy mieć swoje, mama zawsze pod folią sadzi....pyszności, zupełnie inne w smaku niż te teraz kupione ![]() agulaaabar, ja też dużo piję, nawet bardzo dużo. 2litry wody to co najmniej... do tego kawa, jakiś soczek... Cytat:
![]() http://bradea.pl/ext/wyszukiwarka_bradea////10 http://dopasowana.pl/cat-pol-1233238...armiacych.html http://www.lovemum.pl/?gclid=CInD4piJ1qgCFYYTfAodL2Y5jQ http://bravado.pl/Bravado/index.php http://www.pieknamama.pl/category/bielizna-do-karmienia
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet mieliśmy taka historię, wchodząc do Muzeum Calsberga w Danii Pan kasjer zapytał skąd jesteśmy mój mąż powiedział że z Niemiec, to wytłumaczył Nam jak się poruszać po Muzeum gdzie mamy się zatrzymać co przeczytać itp, itd. A za Nami poszli znajomi, którzy powiedzieli że są z polski to dostali tylko bilet i mapkę, nawet nie zapytał czy umieją po angielsku ![]() Patii to napisz e-maila do Twojego USC i zapytaj o NOAMI. Ja się nie poddam bez walki Blondynka Ja kiedyś zerknełam na dada i z tego co pamiętam to ma od 3 kg dopiero pampersy. Lilka 2 tabletki 2 razy dziennie bierzesz te żelazo? a na etykiecie pisze że 2 razy po 1 tabletce mi gin nie powiedziała ile mam brać w sumie..Aga jak u mnie Emily się okaże siusiakiem to myślę, że USC nie będzie robił problemu przy imieniu Oliver albo Xavier. Niech mnie w Agulaabar Mmm placek ziemniaczany, zjadłabym Teściowa zrobiła bogracz, ale jakoś ochoty w ogóle nie mam ![]() Marina Jeremi ładnie! Ja tak sobie dzisiaj myślałam, że nawet jak mężowi będzie odpowiadać Emilie to kurde wiem, że przez Nasze społeczeństwo będzie odpierane typu : " Boże nie mogli jej dać na imię Emilia, a nie jakieś Emilie " ![]() Byłam u tatusia, posiedziałam i padam. Słoneczko pięknie świeci, ale wiaterek dokuczliwy. |
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
A nie kupujecie tych pieluszek "0" zerówek ?
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
a są takie zerówki?
Myślałam, że najmniejsze są 1 od 2-5 kg?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4639 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba kupię jedną paczkę. Moja bratowa na początek miała tylko pampersy 3-6 kg i mimo, że Mała ważyłam 3300kg to były za duże. Jak wrócili ze szpitala to brat szybko leciał do sklepu po 2-5kg. Ale zeszła im tylko jedna paczka i przerzucili się na te następne.
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Marina no są właśnie dla noworodków.
A wiem bo moja kumpela używała ze swoją Mała która ważyła 3,5kg. A jak chciałam jej kupić to tylko w aptece znalazłam. A przypadkiem to nie są te pampersy 'new born' ?
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-07 o 17:12 |
|
|
|
#4641 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo hmmm ja też o tych myślałam
|
#4642 |
|
Zadomowienie
|
Aga -
Antonia - piekne imie!Baboniku - dziekuje za zaproszenie ) i problematyczna sprawa bylby powrot na Slask wieczorem.. zobaczymyZmalowana - te New Born to wlasnie jedynki z tego co pamietam ![]() cos jeszcze mialam napisac, ale zapomnialam
Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-05-07 o 17:15 |
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam właśnie tylko jedną paczkę tych od 2-5 kg do szpitala, potem będę kupowało od 3 w górę, i to są chyba te najmniejsze które kupiłam, pisze na nich własnie ,,new born"
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Co do staników to ja też muszę kupić jakiś porządny.
Z Filipem używałam tych szmacianych i to jakaś porażka, cycki takie flaki wolę więc teraz zainwestować żeby jakoś wyglądać..Dziewczyny co do imion to zobaczcie tu: http://gorny.edu.pl/imiona/ W Warszawie nadano 3 Antonie i jest też Naomi - więc skoro jeden usc dał zgodę to problemów nie powinno być ![]() No właśnie to imię mamy wybrane już od ciąży z Filipem i niestety teraz coraz popularniejsze się robi. Na szczęście w "realu" jeszcze żadnej Lilki nie spotkałam
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/pieluszki-bella-ha...601227890.html niby do 2 kg
ja już się w tym wszystkim nie łapię.
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te są chyba dla takich maleństw do 30 tc...
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
No w końcu się zlitowałam i zrobiłam małe zakupy dla Alicji i dla mnie
Kupiłam wszystko od tego allegrowicza r_p77 czyli podkłady, szczoteczki, majtki, termoopakowanie, proszek do prania, podkład do łóżeczka itp. Zajęło mi to 1,5 godziny nie wiedziałam, że wybieranie jest takie męczące ![]()
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-07 o 17:35 |
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też własnie przeglądam rzeczy tego allegrowicza.
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Rozeznanie
|
a ja sie dzis pochwale z nudow narysowalam na plotnie mojej myszce myszke minnie jeszcze tylko pomalowac farbami oprawic w ramke i powiesic nad lozeczko
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
you you widziałam tą stronkę właśnie już jakiś czas temu, tylko pytanie: czy obydwoje rodziców sa Polakami, czy któreś ma obywatelstwo innego kraju..a no i dupa mokra. Jak zaneta zaczęłam dyskusję to już poinformowałam mojego tz jak się sprawa ma, z tym ze u nas w tej wiosce znamy się dość dobrze z kierownikiem usc, więc może da rade
Mój tzt już kombinuje jakim trunkiem go przekupić (bo on lubi sobie..)Brunetka co będziesz jeść? Ostatnio jadałam zupę szczawiową z jajkiem i młodymi ziemniakami, mniam mniam. Już mi ślina cieknie. Marina dobrze mówi, to są te dla wcześniaków. W stanik też chyba się zlituję nad sobą i przeznaczę kilka ładnych złotych. Ale dotąd chodziłam w "targówkach",droga bielizna mnie nie kręciła, i kasy zawsze deficyt. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-07 o 17:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Zalicza sie do nich takze i moja mama - WSZYSTKO robi za brata do dzis - a chlop juz 35l. skonczyl-nawet PITy wypelnia za niego i zanosi, myje okna w jego mieszkaniu, sprzata mu, dowozi obiady co 3dni w menazkach

w końcu jakiś czas muszą jeszcze posłużyć

Zakończone: 2
czekam aż będziemy mieć swoje, mama zawsze pod folią sadzi....pyszności, zupełnie inne w smaku niż te teraz kupione
mi gin nie powiedziała ile mam brać w sumie..