|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Kalwi to Ty dzisiaj masz urodziny? Wszystkiego Najlepszego
I oczywiście spełnienia największego marzenia
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca przykro mi, że jednak przylazła
Małpa wredna!![]() Kalwi wszystkiego najlepszego! A zwłaszcza spełnienia TEGO marzenia
|
#3693 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
Pamięta mnie ktoś jeszcze tutaj .....?????A u na wszystko o.k Kamilka rośnie i daje o sobie coraz bardziej znać dzisiaj kończymy 33 t.c i zaczynamy 34 więc za 7 tygodni strach się bać ......teraz co tydzień lekarz chce mnie widywać i mieć mnie pod kontrolą dzisiaj stwierdził,że wszystko jest o.k ale woli dmuchać na zimne i za tydzień mam mieć dokładne usg + pierwszy zapis KTG a do tego czasu mam zrobić EKG bo mam kołatania serca .....W większości zakupy już mam porobione tylko została pościel do łóżeczka do zamówienia i czekam tylko na pogodę żebym mogła zacząć prać i prasować więc już jakiś plus ,że położne będą może przychylne ![]() Pocierpku specjalnie dla Ciebie od Kamilki ![]() oraz dla całej reszty staraczek za Was wszystkie i te z brzuszkami też ......
|
#3694 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczynki
|
#3695 |
|
Przyczajenie
|
Cześć,
mam na imię ewelina i mam prawie 28lat, od 8 cykli staram się z mężem o dziecko i niestety nie wychodzi. Byłam wczoraj u ginekologa sprawdzić czy wszystko w porządku i żeby przepisał skierowanie na badanie hormonów bo pewnie coś jest nie tak skoro się nam nie udaje. Po badaniu i usg powiedział mi że jest ze mną wszystko w porządku i z hormonami też jest dobrze ponieważ mam regularny okres co 26 dni i to napewno nie jest ich wina, tylko poprostu nie mamy szczęścia bo nawet w dni płodne to i tak jest 20% możliwości zajścia w ciąże, i jak się martwie to żebym wysłała męża na badanie nasienia a jeśli z nim będzie wszystko w porządku to żebym poczekała rok i wtedy do niego przyszła to będziemy myśleć co dalej. No i nie wiem co o tym myśleć? A co Wy o tym sądzicie? Nie myśle o dziecku obsesyjnie tylko pomału zaczynam się martwić. |
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3697 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
właśnie o to chodzi że nie robiłam żadnych badań ponieważ lekarz powiedział mi że jest wszystko w porządku i żadnego skierowania na badania mi nie dał, mi iż prosiłam o skierowanie na badania hormonów. Owulacje mam 12dc |
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
A skąd wiesz? Prowadzisz obserwacje?
|
|
#3699 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
To w takim razie skoro masz 14 dniowa fazę lutealną to teoretycznie powinno być ok.
Wiesz zdrowa kobieta może zajść w ciąże w ciągu pierwszego roku starań, więc jeszcze nie ma co panikować. Ale jeśli chcesz mieć pewność, że jest wszystko ok, to sama możesz sobie badania zrobić bez skierowania.
|
|
#3701 |
|
Rozeznanie
|
![]() Kicia2008 nie przejmuj się 8 miesięcy to jeszcze nie tak długo. Wiem, że Ci się dłuzy, ale nie martw się jeszcze. Możesz wysłać męża na badania i to Wam dużo powie. Trzymam kciuki Moim zdaniem odpuść Ty sobie badania poziomu hormonów itp. na to przyjdzie czas (oby nie było potrzeby) niepotrzebnie się będziesz przejmować, a nerwy i zajście w ciążę nie idą w parze
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia witaj
|
#3703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
Pogoda nam się popsuła rano było słonko a teraz pada i jest szaro buuu...weekend też się nie zapowiada fajnie, a mieliśmy pogrilować ![]() Cytat:
strasznie szybko...tylko 7 tygodni i Kamilka będzie przy Tobie Hehe będziesz miała fory Umiesz się ustawić nie ma co ![]() porywam fluidka od córci Cytat:
Mam nadzieję, że szybko się Wam uda i żadne badanka nie będą potrzebne ![]() Jak chcesz to dopiszę Cię do listy staraczek? potrzebuję jeszcze danych skąd jesteś i kiedy miałaś ostatnią @... |
||
|
|
|
#3704 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta ale i tak wpadam żeby podrzucić fluidki
![]() Nie mam czasu czytać Was na bieżąco wpadam tylko co trochę podejrzeć listę ale zawsze mocno mocno trzymam kciuki za dziewczyny z mojego dawnego wątku te które znam i te których już nie poznałam.Moja córa rośnie i jest małym urwisem więc zajęcia mam przy niej sporo I chociaż czasami mam ochotę wyjść i nie wrócić to zawsze gdy sobie pomyślę że mogłoby jej nie być cierpliwość wraca mi natychmiast![]() Wiem że to brzmi jak pusty frazes ale walczcie do końca bo ja wierzę ze wszystkim Wam się uda. A i grzejcie mi miejsce bo za rok jeśli los będzie łaskawy zamierzam wrócić i postarać się o kolejnego małego brzdąca ![]() Naduś - trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie, doczytałam że spodziewasz się dwóch urwisów posmyraj brzuszek ode mnie![]() Paulinko - ![]() Edzia - ło matko ale zleciało, trzymam kciuki ![]() Dra - ucałuj Rafałka ![]() A na do widzenia tłusty różowy fluidek
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierzę, że przy maluszku to czasu nie ma ale córcia rośnie jak na drożdżach i jest śliczna - po mamusi zapewne ![]() Bedziemy na Ciebie czekać Tymczasem porywam fluidka od słodkiej Patrycji Co takie pustki? dziewczyny co z Wami ![]() Tacca jak tam sprawy z domkiem?? ![]() przygotowujesz się już do urlopu? Od dziś za 3 tygodnie będziemy smażyły dupki Egwene jak się czujesz?? wiadomo już coś w sprawie płci maluszków?? Buziaki dla Was Alexa co u Ciebie Kochana?? Irmusia cieszę się, że już po kuracji globulkami, mam nadzieję, że teraz już wszystko bedzie ok i stanie się to co powinno ![]() Mezaga jak tam nowy wizerunek? Pewnie każdemu się podoba trzymam kciuki za dalszą walkę z kg
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Achaia śliczna córunia
Paulinko dziękuję Kochana ![]() Ale Ci fajnie - wyjazd za 3 tyg Ale się objadłam chipsami cebulowymi Nie mam silnej woli i chyba nigdy już nie schudnę
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy jak to będzie.
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Tincia co u Ciebie?
|
#3709 |
|
Wtajemniczenie
|
Irmusia81 - jestem jestem
Poczytuje, i wspieram w środku i mam nadzieje, że wszelkie bakteryje znikną itd Tylko nie mam natchnienia na pisanie, bo mdłości i rozmowy z kibelkiem nie odpuszczają... właśnie próbuję wody z cytryną- mimo, że ja alergiczka i cytrusów nie mogę za bardzo... ale już się łapię co mi do głowy wpadnie Fluidk:
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewcyznki..
u mnie nic nowego ..mala dopiero bede ogladac w czwartek (juz jej z 2 miesiace nie widzialam i tsknie) poza tym czekam i czekam juz coraz blizej dzis zaczelam 32 tydz chyba
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Tincia już drugi trymestr
To mam nadzieję, że mdłości niedługo przestaną Cię męczyćMalinko wow! Ty już niedługo Malutką będziesz tulić, a nie na monitorku oglądać Ale to leci
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
wybaczcie, że was nie nadrobię, ale nie mam już siły
![]() jutro rano jadę po teściową, wieczorem idziemy do opery Wczoraj odstresowałam się na kabarecie... tak dobrze się bawiłam, że zapomniałam, że przyszła @ ![]() oczywiście porywam fluidki
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane
![]() milego dnia zycze a i witam kicie
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Achaia chłopcy posmyrani
Twoja córunia jest prześliczna, wyściskaj ją i wycałuj od ciotki Podrzucamy 31-tygodniowe wiruski |
|
|
|
#3715 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jak dobrze, że już weekend Cytat:
mam nadzieję, że wszysto będzie ok Jeszcze się nie pakuję, ale już powoli myślę co wziąść jeszcze mnie zakupki czekają wakacyjne, z jeden strój sobie dokupię i jakieś letnie ciuszki ![]() Kochana ja mam tak samo uwielbiam przekąski i zero silnej woli u mnie Cytat:
![]() I za silną wolę, jak już wspomniałam wyżej u mnie takiego czekoś brak Cytat:
już II trymestr Mam nadzieję, że mdłości i wymioty szybko ustąpią i będziesz się cieszyła urokami ciąży porywam fluidka Cytat:
Wszystko już masz dla małej??Cytat:
![]() Uwielbiam kabarety - na jakim byłaś?? częstuję się jednym |
|||||
|
|
|
#3716 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
jestem, jestem tylko siedzę cicho bo ostatnio mam jakieś gorsze dni i nie chcę Wam tu smęcić i ględzić... ale czytam cały czas Pozdrawiam wszystkie
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
paulinaizabela wlasnie dzis pisalam na mamusiowym ze mamy problem z imieniem
miala byc ta Amelia,pozniej sie wahalismy bo niby za duzo jest juz amelek ale teraz juz nie mam pojecia moze jednak zostanie to imie co na poczatku a moze cos jeszcze wymyslimy dzieki ze pytasz![]() alexanapewno z marudzeniem mnie nie przebijesz juz nie raz dostalam bacika od dziewczynek co by mnie na nogi szybko postawily ale przeciez po to tu jestesmy !nie smutaj,moze to tylko przejsciowe humorki---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- nie mam jeszcze wszystkiego dla malej staram sie wszystko poukladac tak zebym po porodzie nie miala tez z tym problemu bo wozek kupuje mama,brat wanienke,tesciowa daje na lozeczko(ktore juz mam)ale pieniazki oczywiscie sie przydadza do lozeczka materac itd kupie juz z pieniazkow od tesciowej siostra rozek i jeszcze duzo rzeczy dostane wiec nie spiesze sie jeszcze bo moze sie okazac ze cos nie potrzebnie kupie najwazniejsze juz mam w razie "w"
|
|
#3718 |
|
Rozeznanie
|
wpadłam tylko zostawić fluidki... i napisać, że mimo, że wiekszość z was juz mnie pewnie nie pamięta [byłam bardziej na początku wątku] to trzymam za was kciuki
![]()
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
Rafi zostawia fluitki dla cioteczek staraczek a mamusia modły odprawia ![]() Kalwi sto lat kochana edzia super,że Kamilka rośnie i daje znać mamusi,jeszcze trochę i zobaczycie się z córeczką,życzę szybkiego plum będzie dobrze-jak ja przeżyłam-a miałam masakre to i każda inna przezyje poród. achaia malutka sliczna ![]() paulina u nas pogoda ekstra w koncu,bo ostatnio to zimno i deszcze.My wczoraj pogrilowaliśmy,a mały towarzyszył i skubaniec nic nie spał,a jak wróciliśmy to jeszcze gadał do 12 ja ledwo żyłam ,bo taka zmeczona a on sił aż miał za dużo. malinka ciesz się ostatkami brzuszka,zobaczysz zaraz będzie czerwiec i porodówka. o to problem z imieniem ale masz czas jeszcze jak mała sie urodzi bedziesz wiedziec jakie imie do niej pasuje ![]() cora a jak tam Lila,jak idzie karmienie piersią?? jak tam pieluszki wielorazowe czy jednak jednorazowe są? kotek a ty gdzie się podziewasz odezwij się jak dziewczynki agnieszka09 jak tam ciąża przebiega i jak córa?
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko to same przyjemności przed Tobą
Zakupy, a potem wakacje. Super A co do podjadania, to masz 100% racji![]() Alexa O wszystkich smuteczkach możesz nam tu pisać. Może coś poradzimy, a na pewno pocieszymy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

I oczywiście spełnienia największego marzenia
Małpa wredna!

.....?????
strach się bać ......teraz co tydzień lekarz chce mnie widywać i mieć mnie pod kontrolą dzisiaj stwierdził,że wszystko jest o.k ale woli dmuchać na zimne i za tydzień mam mieć dokładne usg + pierwszy zapis KTG a do tego czasu mam zrobić EKG bo mam kołatania serca .....
więc już jakiś plus ,że położne będą może przychylne 

za Was wszystkie i te z brzuszkami też ......

rano było słonko a teraz pada i jest szaro buuu...weekend też się nie zapowiada fajnie, a mieliśmy pogrilować
Nie mam silnej woli i chyba nigdy już nie schudnę
To mam nadzieję, że mdłości niedługo przestaną Cię męczyć