|
|
#2521 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Jestem jestem dziękuję za kciuki
Zleciało mi bo jeszcze byliśmy na zakupach w tesco i to nam zeszło godzinę![]() Mała moja ukochana jest prześliczna tak skopała skaner co ją badał że aż lekarz się śmiał że jej nie czuję bo aż podskakiwał nie lubi być strasznie podglądana, widziałam jak zaczęła strasznie kopać wierzgała nóżkami jak oszalała wszystko się rozwija książkowo dosłownie, słyszałam jak bije jej serduszko waliło jak dzwon ![]() Bym pokazała zdjęcia ale jest jedno jej twarzyczkę i płeć bo coś mu się zepsuło z drukarką a później mała nie chciała znowu się pokazać ładniejsze będą w środę ze szpitala, następną wizytę mam tydzień przed wyjazdem 11 czerwca. Aha mała ma około 20cm i waży 300 gramówJutro wkleję zdjęcie dzisiaj tż nie chce mu się już zeskanować a ja ciemna nie umiem
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-07 o 20:18 |
|
|
|
#2522 |
|
Zadomowienie
|
Anias bosko ze u Ciebie wszystko książkowo
![]() ja tezzz juz chce by ten czas lecial czekam niecieropliwie na super fotki ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#2523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale też mogę wkleić co ma między nóżkami strasznie niewyraźne zdjęcia u niego wychodzą pocieszam się że będą super w szpitalu tam zawsze są wyraźne![]() Hura udało mi się Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-07 o 21:12 |
|
|
|
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
1 mała z profilu oczywiście ssa kciuk
![]() 2 to jej nóżki trzy białe kreseczki pośrodku (małe bardzo) to jej skarb ![]() Ech pomyliłam się i niepotrzebnie drugi post zrobiłam przepraszam Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-07 o 21:16 |
|
|
|
#2525 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Kupiłam sobie w kiosku dwie gazetki dla kobiet w ciąży ale tam mnóstwo gadzetów reklamują dla bejbika
![]() http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html zastanawiam się nad taką poduszka dla kobiet w ciaży w kształcie litery C
|
|
|
|
#2526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania super że po wizycie ejstes zadowolona bo o to chodzi ![]() Śliczne fotki. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Dużo osób sobie chwali tą poduszkę, więc i Ja sie nad nia zastanawiam ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Witaj
|
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
witam po dluuuuugiiiej nieobecnosci
mam nadzieje,ze mnie jeszcze ktos tu pamieta ![]() ![]() przedewszystkim nowym zafasolkowanym wielkie gratulacje ![]() my bylismy w pl,wyjazd w sumie nie planowany.jednego dnia postanowilismy,drugiego kupilismy bilety i na trzeci dzien w biegu pakowanie i pozdroz bylam w pl u ginki....i prawdopodobnie tym razem bedzie CHLOPCZYK ![]() wszystko z kruszokniek dobrze...ze mna takze, szwy po porodzie wczesniejszym pieknie wygladaja i ogolnie wszystko super widze duzo nowych fasolek MESSUAH super jest ta poducha.z wlasnego doswiadczenia wiem,ze poznije jak jest duzy brzusio to ciezko jest ulozyc sie i ja zawsze miedzy nogi wsadzalam sobie koldre.teraz planuje zakup tej poduchy
|
|
#2528 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
;D zeby rosla szybko i zdrowo az sie nie moge doczekac jak bedziemy wklejac zdjecia noworodkow na żywo ![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
heheh---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
ale zazdrosna az jestem ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#2529 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja raczej staram się coś kwaśnego jeść, zresztą lubię taką dietę to nie problem Cytat:
Ale te 3 wizyty to podobno norma w Stanach i w Anglii, także u nas na pewno jest pod tym względem lepiej. Tigresa dorwałaś w końcu melona? Co do spania to u mnie z tym różnie, rano wstaję wcześniej a potem bym cały dzień spała
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-08 o 08:35 |
||||||
|
|
|
#2530 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki, dawno mnie nie było mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie
![]() Od środy do piątku nie miałam neta Wczoraj trochę Was poczytałam ale mam mnóstwo stron do nadrobienia, doczytam jutro bo ciekawa jestem co u Was A u mnie zaczął się 12 tydz, a dokładnie mam 11t3d ciąży. Od paru dni czuje się jakbym w ciąży nie była, takie dziwne uczucie, bolą mnie piersi nadal ale mniej, brzuch pobolewa czasami, mam nadzieję że wszystko jest ok. za dużo chyba o tym myślę bo dziś śniło mi się że byłam u lekarza i powiedzial że dzidzia nie rośnie i że nie może jej zmierzyć bo jest za mała16 maja w następny poniedziałek mam usg pomiarowe i pewnie dlatego tak mi się śniło. Ehh mam nadzieję że wszystko będzie dobrze Miłej niedzieli |
|
|
|
#2531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A na tą chwilę to mama znowu jest moją "przyjaciółką". Mi się wydaje, że ona nie zdaje sobie sprawy z tego jaka jest. Potrafi mi kilka raz yw tygodniu wprost powiedzieć, że wyglądam paskudnie w tych włosach co mam. Usłyszałam, że nawet każda jej koleżanka mówi, że brzydko wyglądam obecnie. Niby takie nic ale to też boli. A wszystko przez to, że ona akceptuje TYLKO blondynki. To też jakaś jej obsesja ![]() Aniu jaką masz piękną córę!!! Hmmm mi się wydaje, że mój brzuszek jest coraz większy. Tzn jak leżę to sadełka zawsze "zapadało" mi się między biodra a teraz już nie. Dalej wysunięte jest ale to dobrze, że już mieć widoczny brzuszek i wszędzie się nim chwalic
|
|||
|
|
|
#2532 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Aniu córeczka cudowna, jak ssie kciuk to dojrzałam ale płci to nie widzę . Ale ważne że lekarz widzi i jużTottie i Agnieszka zaraz sprawdzę na liście na kiedy macie terminy skoro lekarze płeć wam już mówią, bo ja to jestem mega ciekawa co u mnie. Magolina to super że nadrobiłaś pracę mgr, i się pouczyłaś, ogromny plus, a nas to zawsze możesz nadrobić My dziś mykamy na pizzę, słoneczko jest ale ziąb potworny
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przeszkadzają Wam już powoli pasy w samochodzie? Bo ja mam wrażenie, że mnie uciskają na brzuch. Czuję dyskomfort i zastanawiam się co z tym zrobić. Miała może któraś z Was adapter do pasów dla ciężarnych?
Opinie w internecie różne są, jedni chwalą, inni krytykują... Czy po prostu będziecie miały zaświadczenie zwalniające z obowiązku zapinania pasów?
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dlatego ja pasy zapinam daję je odrobinę wyżej nad brzuszka, albo całkiem nisko. Ale nad nakładką się zastanawiam, bo też mi się wydaję, bardzo przydatna .Magnolia na pewno wszystko jest dobrze, a objawy kiedyś muszą minąć. Spokojnie do wizyty masz już niedaleko
|
|
|
#2535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za ciepłe słowa jesteście kochane Goldika ja mam ten adapter ale narazie go nie używam bo tam pisze na opakowaniu dwa miesiące przed porodem. Ja też jeżdżę codzień do pracy 30 ponad km w jedną stronę jak mi uwiera rozluźniam go i trzymam ale jak ktoś prowadzi ma gorzej dziecko jest teraz na dole brzucha to nie wiem czy ten adapter by jeszcze źle nie robił bo on obniża pas poniżej brzucha. Ale nie znam się może zapytaj lekarza jak będziesz o to ![]() Właśnie wróciłam z car boot i kupiłam podgrzewacz do butelek tommee tippee za pięć funtów nowiutki nigdy nie używany, i telewizor mały 20 calowy do sypialni teraz tż kombinuje żeby go podłączyć
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-08 o 10:54 |
|
|
|
|
#2536 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj cały dzień coś robiłam na tarasie i o 20 już padłam. Dziś Was nadrabiam ![]() Aniu gratuluję wizyty. Super, że maleńką wszystko w porządku. Ależ ona już duuuuża ![]() Co do tego rogala do spania i odpoczywania. Na 100% go kupuję. Znajoma go ma i bardzo sobie ceni. Ja zamawiam już w przyszłym tygodniu. Ponoć pomaga nawet przy skurczach łydek, a te ostatnio nie dają mi żyć ![]() Nad adapterami do pasów też się zastanawiam W sumie 2 godziny dziennie w samochodzie to minimum, a pasy coraz bardziej mi przeszkadzają.U mnie we Wrocławiu dziś strasznie zimno. Ale zaraz ubiorę się i pójdziemy z TŻ na spacer, a potem na obiadek na rynku ze znajomymi
|
#2537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje sie byc sprytnym, porecznym i przydatnym "urzadzeniem"
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam fazy raz na słodkie raz na kwaśne,ostrzejsze...w 2-3 tygodniu ciązy miałam strrraszną ochotę na ostre-śledzie,ogórki,zupa ogórkowa,potem to już na zmianę... luteine gin przepisuje mi dopochwową bo podobno lepiej się wchłania. jaj mam usg na przezierność we wtorek i od wczoraj mam cholernego stresa....strasznie strasznie się martwię czy dziecko jest zdrowe..... ![]() goldika-ja brzucha jeszcze nie mam,ale pasy tez mnie uciskają-wtedy je pozluźniam,ale dla własnego bezpieczeństwa nie zrezygnowałabym póki co z ich zapinania. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
|
#2539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapalenie nie jest aż takie groźne dla zdrowia, ale trzeba jej leczyć.To w sumie masz podobnie do mnie bo ja też raz słodkie, raz kwaśne albo ostre. Ale ostatnio sama nie wiem co chce i pół godziny się zastanawiam Tymbark ma sok żurawinowy bardzo smaczny, albo limonkę też smaczna nie zaszkodzi a na pewno pomoże
|
|
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
magolina ja mam dzis 11t 0d i mam te same objawy... czasem to az za piersi sie łapie looknac czy jeszcze bolą, bo jakos dziwnie jak juz nie bolą
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-05-08 o 11:11 |
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu no racje przecież dziecię jeszcze nisko siedzi w brzuszku. Więc adapter na chwilę obecną nie byłby odpowiedni. Ja też nie chcę jeździć bez pasów. W zeszłym roku zaliczyłam 2wypadki w ciągu 2tyg. Z ojcem i z przyjaciółką. Z ojcem skończyło się kasacją auta, z przyjaciółką zbitą lampą
najbezpieczniej czuję się jak kieruję sama. Oglądałam w DDTvn rozmowę z jakimś specjalistą który właśnie mówił, że głupotą jest niezapinanie pasów ponieważ w razie wypadku co z tego, że pas nie uciśnie brzuszka jak matka może zginąć? I bardzo mi to w pamięci utkwiło. Obecnie jak jadę jako paseżer to też trzymam ręką pas, żeby był luźny. Odnośnie poduchy C to ja też sobie kupię. Ale to dopiero jak jutro zobaczę moje zdrowe, podrośnięte maleństwo! Mam takiego stracha przed jutrzejszą wizytą, że aż brzuch mnie boli. Tzn żołądek mam spięty całkowicie. Wróciła mi czułość na zapachy a już myślałam, że się z nią pożegnałam. W sumie to najbardziej uciążliwa ciążowa dolegliwość dla mnie bo nieprzyjemny zapach wywołuje u mnie mdłościMagolino ja też panikowałam jak mi objawy zniknęły na kilka dni. Ale potem wróciły i nadrobiły te kilka dni luzu ![]() Zakończyłam dziś 13tc ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- A mam małą sprawę... tak się cieszę i jednocześnie boję jutrzejszych badań a tak na serio to nie wiem co będą mi robić możecie mi przybliżyć czego się spodziewać? I czy będzie to badanie dowcipne czy brzuszne?
|
|
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
Goldika pierwsze co będą mierzyć maleństwo sprawdzać jego przezierność karkową (jego wielkość zależy czy dziecko nie ma zespołu dawna ) przegrodę nosową. TYlko tyle mi badali
a mi jeszcze pobierali krew żeby sprawdzić ryzyko zespołu Dawna ja miałam niskie![]() A i miałam przez brzuch ![]() A na zdjęciu właśnie nosek jej mierzył mam nadzieję że nie będzie miała za mną bo mam duży
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-08 o 11:41 |
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
goldika-tez sie bardzo boje najblizszego usg....
gdzieś czytałam,ze do 14 tyg usg może być jeszcze dopochwowe wolałabym już mieć przez powłoke brzucha
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie
![]() Ja jak wiekszosć jutro mam wizyte i usg poza tym duzo załatwień, bo kupiliśmy mieszkanko i trzeba sie przemeldować, pozgłaszać nowy adres więc Tz wział wolne ![]() Mi niestety mdłości jeszcze nie ustapiły, a nawet sie nasiliły ![]() Przedwczoraj była impreza słuzbowa z Tz pracy, ale nie poszlismy a chcialam się troszke odchamić, ubrać szpile, ale moje samopoczucie mi nie pozwoliło za to wczoraj byłam na panienskim u koleżanki i było super ale głupi sie nie kapnął, że mam obrączke ![]() Gratuluje zdrowych dzieciaczków i drugiego trymestru
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
O tym karkowym to juz poczytalam, wiem ze jak bedzie do 2,5 to jest w normie
akurat genetycznych wad raczej sie nie boje, bo ani w mojej rodzinie ani rodzinie Tż nigdy nie bylo przypadku ZD ani ZT etc. Więc tutaj mam mniejsze nerwy. Co do noska to też chciałabym, żeby był po Tż. Ja mam mały ale pyrkowaty nos![]() Liczę, że jutro moja dzidzia będzie fikać i skakać! Zdjęcie pewnie dostanę bo mój gin nawet mi dał foto samej kropki. Miałam 2USG i mam 2zdjęcia. Jak jutro będzie kolejne foto zdrowego bobaska to wrzucę wszystkie 3razem ![]() Domi może obrączka jeszcze bardziej go kręciła? w majówkę jak spacerowałam wieczorem z kumpelą to zadzwonił do niej kumpel i chciał namiary do tej co idzie obok niej: czyli mnie powiedziała, ze sprawa przegrana bo zaręczona jestem. Na to on, że jeszcze lepiej. Że najlepsze właśnie są takie z obrączkami.
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Co do tych poduszek to tez mam zamiar kupic, tylko jaką ?? Ceny są rózne, także niewiem jaka mam wybrac. Dzis byłam w kościeli i w sumie stałam 30 min i zdązyło mi sie słabo zrobić . Nastepnym razem bede dużo wczesniej żeby usiać bo nie daje rady. Mam dzis gościa od wczoraj także narazie nie poodpisuje, ale wieczorkiem nadrobie napewno Buziaczki
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniejsze są typowo do karmienia, a te większa są jakby uniwersalne. Bo i Ty się z nią wyśpisz, i nakarmisz dzieciątko, a potem nawet gdzieś widziałam, że dzieci fajnie siedzą sobie w nich (jak już zaczynają siedzieć )
|
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też właśnie to widziałam. Właśnie z tym mi sie podoba bo pierw mi posłuży, potem dziecku . Fajna rzecz
|
|
|
#2549 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
odpoczywaj teraz jak najwięcej dalej? spróbujcie porozmawiać, wyjaśnić sobie wszystko... zamęczysz się w takiej atmosferze w domu... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja już też zauważyłam, że wszystko się powiększa. I to nie tylko ja zauważyłam wszyscy już widzą brzuszek, którym mam ochotę się wszystkim chwalić ostatnio jak jechałam z Tżem do jego rodziny, to pas musiałam trzymać ręką, bo jest mi niewygodnie i czuję jak uciska. ![]() Cytat:
Ja zaczęłam dzisiaj 15tc. Zobaczysz wszystko będzie dobrze Ja miałam robione przez brzuch Cytat:
też bym już chciała wiedzieć! ja jak byłam u lekarza w 13 tyg. to mierzył wszystko to co napisałaś. wszystko jest prawidłowe. ryzyko zespołu downa też miałam niskie uffff wszystkie będziemy miały piękne dzieciaczki , zobaczycie! Cytat:
i czekamy na info po usg!
|
|
#2550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć raczej ja zrozumiałam, że on myśli, ze nie mam nikogo ale mozna było sobie troszke łacha podrzeć hehe Cytat:
![]() Z dwójką dzieci na dłuższa mete bedzie za małe ![]() choć wiem, ze z teściową możen ie byc ciekawie. Ja w pierwszej ciązy nie mieszkałam z teściami, tylko jeszcze u rodziców a tez mielismy z nimi rózne akcje :/ Ja robię zeberka a Tz wział córcie na spacer. Wczoraj robislimy golonke i to ja miałam ochote i super wyszła. Wczesniej nei wychodziła taka dobra, a wczoraj nie daliśmy w ogole soli do gotowania- od Gesslerowej z "Kuchennych rewolucji "sie dowiedzialam, ze sie nie daje ![]() Zazdroszcze Wam spokojnego spania Ja wczoraj wróciłam koło 24 a zaraz koło 1 córcia się zbudziła i poszlismy spac z nią w naszym łozku. A ona jest taka, ze w nocy się po mnie uwiesza, chce mi lezec na rzuszku a to strasnzie męczace. I gdzies po 2 zasnełam a kolo 7 pobudka :/ a w dzien nie ma kiedy :/ Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2011-05-08 o 13:08 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

i to nam zeszło godzinę
tak skopała skaner co ją badał że aż lekarz się śmiał że jej nie czuję bo aż podskakiwał

Ja raczej staram się coś kwaśnego jeść, zresztą lubię taką dietę to nie problem