mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-07, 20:17   #2521
ania21_21
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Jestem jestem dziękuję za kciuki
Zleciało mi bo jeszcze byliśmy na zakupach w tesco i to nam zeszło godzinę
Mała moja ukochana jest prześliczna już napewno będzie to dziewczynka cały czas ssała kciuk niedobra tak skopała skaner co ją badał że aż lekarz się śmiał że jej nie czuję bo aż podskakiwał nie lubi być strasznie podglądana, widziałam jak zaczęła strasznie kopać wierzgała nóżkami jak oszalała wszystko się rozwija książkowo dosłownie, słyszałam jak bije jej serduszko waliło jak dzwon ale też się ruszała i dwa razy musiał jej szukać

Bym pokazała zdjęcia ale jest jedno jej twarzyczkę i płeć bo coś mu się zepsuło z drukarką a później mała nie chciała znowu się pokazać ładniejsze będą w środę ze szpitala, następną wizytę mam tydzień przed wyjazdem 11 czerwca. Aha mała ma około 20cm i waży 300 gramów
Jutro wkleję zdjęcie dzisiaj tż nie chce mu się już zeskanować a ja ciemna nie umiem

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-07 o 20:18
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 20:41   #2522
witaminkaccc
Zadomowienie

Anias bosko ze u Ciebie wszystko książkowo

ja tezzz juz chce by ten czas lecial

czekam niecieropliwie na super fotki

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 20:44   #2523
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
Anias bosko ze u Ciebie wszystko książkowo

ja tezzz juz chce by ten czas lecial

czekam niecieropliwie na super fotki
Będzie jedno i to tylko buźki ale też mogę wkleić co ma między nóżkami strasznie niewyraźne zdjęcia u niego wychodzą pocieszam się że będą super w szpitalu tam zawsze są wyraźne
Hura udało mi się oto zdjęcia naszej córeczki(strsznie niewyraźne przepraszam)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img005.jpg (95,2 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img006.jpg (96,6 KB, 59 załadowań)

Czas edycji: 2011-05-07 o 21:12
Stary 2011-05-07, 21:14   #2524
ania21_21
Zadomowienie

1 mała z profilu oczywiście ssa kciuk
2 to jej nóżki trzy białe kreseczki pośrodku (małe bardzo) to jej skarb

Ech pomyliłam się i niepotrzebnie drugi post zrobiłam przepraszam

Czas edycji: 2011-05-07 o 21:16
Stary 2011-05-07, 21:15   #2525
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Kupiłam sobie w kiosku dwie gazetki dla kobiet w ciąży ale tam mnóstwo gadzetów reklamują dla bejbika

http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html zastanawiam się nad taką poduszka dla kobiet w ciaży w kształcie litery C
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 22:13   #2526
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Będzie jedno i to tylko buźki ale też mogę wkleić co ma między nóżkami strasznie niewyraźne zdjęcia u niego wychodzą pocieszam się że będą super w szpitalu tam zawsze są wyraźne

Ania super że po wizycie ejstes zadowolona bo o to chodzi
Śliczne fotki.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie w kiosku dwie gazetki dla kobiet w ciąży ale tam mnóstwo gadzetów reklamują dla bejbika

http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html zastanawiam się nad taką poduszka dla kobiet w ciaży w kształcie litery C

Dużo osób sobie chwali tą poduszkę, więc i Ja sie nad nia zastanawiam

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie.
Postanowiłam się do Was przyłączyć jeśli pozwolicie. Teraz leci mi 9 tc.
Termin mam wg @ na 14.12. Mam już 2 letnią córeczkę. Wydaje mi się że wtedy lepiej przechodziłam ciąże. Mam czasami mdłości, odruch wymiotny, ale jestem bardzo zmęczona, a tu dzeckiem trzeba się zająć. Ciągle mnie ssie i na okrągło bym jadła. Już mi się przytyło
Trochę się obawiam o ciążę bo ma polipa i mogę krwawić przez niego, no ale na razie nic się nie dzieje

Witaj

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 22:20   #2527
agnieszka09
Wtajemniczenie

witam po dluuuuugiiiej nieobecnosci
mam nadzieje,ze mnie jeszcze ktos tu pamieta

przedewszystkim nowym zafasolkowanym wielkie gratulacje

my bylismy w pl,wyjazd w sumie nie planowany.jednego dnia postanowilismy,drugiego kupilismy bilety i na trzeci dzien w biegu pakowanie i pozdroz

bylam w pl u ginki....i prawdopodobnie tym razem bedzie CHLOPCZYK
wszystko z kruszokniek dobrze...ze mna takze, szwy po porodzie wczesniejszym pieknie wygladaja i ogolnie wszystko super

widze duzo nowych fasolek

MESSUAH super jest ta poducha.z wlasnego doswiadczenia wiem,ze poznije jak jest duzy brzusio to ciezko jest ulozyc sie i ja zawsze miedzy nogi wsadzalam sobie koldre.teraz planuje zakup tej poduchy

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 01:04   #2528
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
gratuluje ;D zeby rosla szybko i zdrowo az sie nie moge doczekac jak bedziemy wklejac zdjecia noworodkow na żywo

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Cytat:

ta poducha jest extra ja zwijam tak kołdre i tak usypia mi sie najlepiej heheh

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

bylam w pl u ginki....i prawdopodobnie tym razem bedzie CHLOPCZYK
wszystko z kruszokniek dobrze...ze mna takze, szwy po porodzie wczesniejszym pieknie wygladaja i ogolnie wszystko super
gratuluje chlopca ;D ja juz nie moge sie doczekac aby tez pozbac jak ty i ania21 ale zazdrosna az jestem

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Długo nie pisałam bo musiałam jakoś pogodzić dom, pracę i pisanie pracy inż (nie miałam przez ostatni m-c zwolnienia) ale pomału będę nadrabiała zaległości. Do 22.05 jestem na zwolenieniu L4 także będę miała wreszcie czas aby na forum zajrzeć.
Wczoraj byłam u lekarza na badaniach (13t1d) i okazało się że dzieciątko jest zdrowe. Ma ponad 10cm i waży 80gram. I prawdobnie będzie to chłopczyk bo wyraźnie ma coś między nóżkami. Tak się maleństwo wierciło że ciężko było wykonać jakiekolwiek pomiary/badania. Wciąż robiło fikołki do przodu albo obracało się raz w lewo raz w prawo wokół własnej osi Maż miał oczka całe zaszklone - myślałam że się popłacze... A jak usłyszał że to prawdopodobnie syn to był w szoku... nie mógł nic powiedzieć Teraz modli się aby to coś między nóżkami nie odpadło
jej moje ma 8cm i mam 14tc! hmm malutkie jest cos;/ musze chyba wiecej jesc

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:

dreamnes może to ci pomoże http://www.londek.pl/forum/watek/3749/?p=5
ale wiesz co ja pracuje i dlatego mysle ze mi sie cos nalezy....

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 08:33   #2529
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Aniu najważniejsze, że wszystko jest w porządku i że mała rośnie Gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
gratuluje ;D zeby rosla szybko i zdrowo az sie nie moge doczekac jak bedziemy wklejac zdjecia noworodkow na żywo [COLOR="Silver"]
Czas tak szybko płynie, że właściwiej ani się nie obejrzysz tak zleci

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Długo nie pisałam bo musiałam jakoś pogodzić dom, pracę i pisanie pracy inż (nie miałam przez ostatni m-c zwolnienia) ale pomału będę nadrabiała zaległości. Do 22.05 jestem na zwolenieniu L4 także będę miała wreszcie czas aby na forum zajrzeć.
Wczoraj byłam u lekarza na badaniach (13t1d) i okazało się że dzieciątko jest zdrowe. Ma ponad 10cm i waży 80gram. I prawdobnie będzie to chłopczyk bo wyraźnie ma coś między nóżkami. Tak się maleństwo wierciło że ciężko było wykonać jakiekolwiek pomiary/badania. Wciąż robiło fikołki do przodu albo obracało się raz w lewo raz w prawo wokół własnej osi Maż miał oczka całe zaszklone - myślałam że się popłacze... A jak usłyszał że to prawdopodobnie syn to był w szoku... nie mógł nic powiedzieć Teraz modli się aby to coś między nóżkami nie odpadło
Widok jest super faktycznie w ciągu minuty zmienia pozycję z 10 razy. U mnie też się lekarz dopatrzył, że chłopczyka ale jeszcze nie mówił na 100% bo to dość wcześnie było. Także mam nadzieję, na kolejnej wizycie już się dowiedzieć. A wizyty gratuluję

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dla mnie ta wizyta będzie chyba najważniejszą. Wiem, że ciągle przeżywam tą moją toxo ale odkąd dowiedziałam się o niej to nie byłam na żadnym badaniu. Nerwy zaczynają mnie zżerać. Obiecałam sobie, że jak w pn usłyszę same pozytywne wiadomości to lecę na zakupy jakieś spodnie ciążowe, tuniczki. Jak do tej pory nie miałam odwagi na takie zakupy.

Wczoraj jakoś zaczęłam z mamą gadać. Nawet powiedziałam jej, że mamy na oku projekt małego domku. To wiecie co powiedziała? Że jednak raczej nie da nam tej działki. Sprzeda ją zapytałam dlaczego nagła zmiana decyzji, to powiedziała, że piniądze zawsze mogą jej się przydać... a wcześniej tak chciała, żeby ta ziemia została w rodzinie. Przykro mi się zrobiło. Tż się wkurzył bo przecież obiecywała już od dawna nam tą działkę.
Ona jest taka nieporadna i niesamodzielna okazało się, że "przypadkiem" opłaca mieszkanie ojca bo zapomniała cofnąć zlecenie stałe za ten rachunek. Ręce opadają...
goldika ale to nie tylko ręce opadają, bardzo nieładnie z Wami postępuję. Może faktycznie pomyślcie o wyprowadzce bo wykończycie się psychicznie. Tak się nie robi. Mam nadzieję, że się jakoś dogadacie.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dodatkowo złapałam zapalenie i dostałam kolejne globulki-tylko nie wiem czy mam je uzywać razemz luteina czy na te kilka dni luteuine odstawić.
a co do wyniku badań moczu to najprawdopoodbniej został zanieczyszczony wydzieliną z pochwy (luteina,itp)teraz dostałam instrukcję jak pobrać prawidłowo próbkę
a zurawinę chyba zacznę jeść no i więcej pić-tyle,że ja w ciągu dnia mofgę wypić 1-2 szklanki i to by mi wystarczyło,no,ale muszę się zmuszać by wypijać więcej....
w mojej diecie wiecej słodkości niż kwaśnych potraw....
i ważę mniej niż w czasie ostatneij wiozytyt 2-3 tyg temu(to dziwne)ale teraz waga pewnie zacznie rosnąć
Dygotka z tego co czytałam, raczej powinnaś więcej pić, nawet jak Ci się nie chcę. Luteinę można też pod język brać, także możesz zmienić Ja raczej staram się coś kwaśnego jeść, zresztą lubię taką dietę to nie problem

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
cieszę się,że wszystko dobrze
dobrze,że 9 już za dwa dni a ja jeszcze muszę tyle czekać... ehhh
ja bym pewnie oszalała jakbym miała tylko 3 wizyty w ciąży!
teraz mam wizyty co 4 tyg i już nie mogę wytrzymać
ja budzę się czasami o 6, 7 i nie moge zasnąć, to jest takie denerwujące
Nie narzekać mi tu, ja muszę do końca miesiąc na kolejną wizytę czekać, ale pocieszam się, że już niedługo
Ale te 3 wizyty to podobno norma w Stanach i w Anglii, także u nas na pewno jest pod tym względem lepiej.

Tigresa dorwałaś w końcu melona?
Co do spania to u mnie z tym różnie, rano wstaję wcześniej a potem bym cały dzień spała

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-05-08 o 08:35
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 09:25   #2530
magolina
Wtajemniczenie

Hej mamuśki, dawno mnie nie było mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie
Od środy do piątku nie miałam neta co mi jednak wyszło na dobre bo przynajmniej sie pouczyłam do egzaminów i skończyłam pisać dwa rozdziały pracy magist.
Wczoraj trochę Was poczytałam ale mam mnóstwo stron do nadrobienia, doczytam jutro bo ciekawa jestem co u Was

A u mnie zaczął się 12 tydz, a dokładnie mam 11t3d ciąży. Od paru dni czuje się jakbym w ciąży nie była, takie dziwne uczucie, bolą mnie piersi nadal ale mniej, brzuch pobolewa czasami, mam nadzieję że wszystko jest ok. za dużo chyba o tym myślę bo dziś śniło mi się że byłam u lekarza i powiedzial że dzidzia nie rośnie i że nie może jej zmierzyć bo jest za mała masakra.
16 maja w następny poniedziałek mam usg pomiarowe i pewnie dlatego tak mi się śniło.
Ehh mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
Miłej niedzieli
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 09:47   #2531
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny,

Goldika, jesli moge to wtrace swoje 3 gorsze na temat Twojej sytuacji. Rodzice nas wychowali i oczywiscie nalezy im sie nasza pomoc, ale cykl zycia jest taki, ze my im nigdy nie bedziemy w stanie odplacic tym samym, a nasza rola to wychowac nasze potomostwo i w ten sposob, ze tak powiem splacamy nasz dlug swiatu. Dobrze jest jesli pomoc rodzicom a dobro wlasnej nowej rodziny nie koliduja, jednak gdy jest taki konflikt, to uwazam, ze wazniejsze jest dobro nowo tworzonej rodziny. Takie jest moje zdanie i ktos moze myslec inaczej, ale moze te kilka slow Ci pomoze.

Jesli chodzi o moje samopoczucie to teraz w 11 tygodniu czasem jak zjem za duzo to po 2-3 godzinach robi mi sie niedobrze, w ogole strasznie dluzo teraz trawie, i dzis pierwszy raz w zyciu mialam zgage, mam nadzieje, ze nie bedzie powtarzac sie zbyt czesto, bo to nic przyjemnego.
Mam juz spory wg mnie brzuszek, tzn budze sie rano juz z takim brzuszkiem jaki kiedys mialam dopiero wieczorem. A wieczorem to dopiero sie robi pilka. Wydaje mi sie, ze to szybko i boje sie co bedzie dalej. Podczas mojej podrozy sporo chodzilam, malo lezalam i na szczeascie odpukac nic sie nie stalo, wiec juz mniej sie przejmuje i troszke przestane na siebie "chuchac".

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze przyszlotygodniowe wizyty, ja bede ostatnia w przyszlym tygodniu chyba - sobota na 13.
To co napisałaś to prawda, tak powinnam zrobić ale ciężko mi. Już nie raz chciałam podjąć jakieś kroki. Ale to jest tak, że ona odwali coś, jest awantura, a na drugi dzień odzywa się milutko jak gdyby nigdy nic. Wtedy ja naiwna myślę, że wszystko się ułoży... a za jakiś czas i tak coś dowali. To takie błędne koło

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie.
Postanowiłam się do Was przyłączyć jeśli pozwolicie. Teraz leci mi 9 tc.
Termin mam wg @ na 14.12. Mam już 2 letnią córeczkę. Wydaje mi się że wtedy lepiej przechodziłam ciąże. Mam czasami mdłości, odruch wymiotny, ale jestem bardzo zmęczona, a tu dzeckiem trzeba się zająć. Ciągle mnie ssie i na okrągło bym jadła. Już mi się przytyło
Trochę się obawiam o ciążę bo ma polipa i mogę krwawić przez niego, no ale na razie nic się nie dzieje
witam i gratuluję mam nadzieję, że polip nie będzie stwarzał problemów

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość

Goldika Twojej mamie to chyba trzeba zapodac porzadnego kopa w dupe, myslalam, ze nie ma takich podlych ludzi- a tu prosze. Podziwiam cie za cierpliwosc, ze jeszcze nie wypieprzylas jej na zbity pysk! musisz cos z nia zrobic- dac jej nauczke jakas, bo widze, ze jej odbija z kazdym dniem!!!

A ja wlasnie przytulilam kibelek A taki mily dzien mialam...zakupy u chinczyka- szok jakie fajne tiuniki za grosze i wcale nie badziewie!, glowa mnie nie bolala, no i ogolnie pozytywnie bylo.... az do teraz, daltego zjem i pewnie pojde posciskac sie z podusia

Ps. Z tżtem nadal topor wojenny.
U mojej matki to rodzinne zachowanie. Babcia jest ideantyczna, ojciec babci też taki był. Tż cieszy się, że ja ponoć ani trochę nie przypominam rodziny ze strony matki. A moja cierpliwość to raczej naiwność. Ale na chwile obecną ciężko byłoby nam się wyprowadzić. Musielibyśmy bardzo mocno zacisnąć pasa.

A na tą chwilę to mama znowu jest moją "przyjaciółką". Mi się wydaje, że ona nie zdaje sobie sprawy z tego jaka jest. Potrafi mi kilka raz yw tygodniu wprost powiedzieć, że wyglądam paskudnie w tych włosach co mam. Usłyszałam, że nawet każda jej koleżanka mówi, że brzydko wyglądam obecnie. Niby takie nic ale to też boli. A wszystko przez to, że ona akceptuje TYLKO blondynki. To też jakaś jej obsesja

Aniu jaką masz piękną córę!!! bardzo się cieszę, że wizyta udana tam na tym zdjęciu z buźką to co jej mierzyli? nosek?

Hmmm mi się wydaje, że mój brzuszek jest coraz większy. Tzn jak leżę to sadełka zawsze "zapadało" mi się między biodra a teraz już nie. Dalej wysunięte jest ale to dobrze, że już mieć widoczny brzuszek i wszędzie się nim chwalic
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 10:11   #2532
ela3010
Zadomowienie

Witajcie

Aniu córeczka cudowna, jak ssie kciuk to dojrzałam ale płci to nie widzę. Ale ważne że lekarz widzi i już

Tottie i Agnieszka zaraz sprawdzę na liście na kiedy macie terminy skoro lekarze płeć wam już mówią, bo ja to jestem mega ciekawa co u mnie.

Magolina to super że nadrobiłaś pracę mgr, i się pouczyłaś, ogromny plus, a nas to zawsze możesz nadrobić

My dziś mykamy na pizzę, słoneczko jest ale ziąb potworny
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 10:20   #2533
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny przeszkadzają Wam już powoli pasy w samochodzie? Bo ja mam wrażenie, że mnie uciskają na brzuch. Czuję dyskomfort i zastanawiam się co z tym zrobić. Miała może któraś z Was adapter do pasów dla ciężarnych?
Opinie w internecie różne są, jedni chwalą, inni krytykują...
Czy po prostu będziecie miały zaświadczenie zwalniające z obowiązku zapinania pasów?
Stary 2011-05-08, 10:45   #2534
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny przeszkadzają Wam już powoli pasy w samochodzie? Bo ja mam wrażenie, że mnie uciskają na brzuch. Czuję dyskomfort i zastanawiam się co z tym zrobić. Miała może któraś z Was adapter do pasów dla ciężarnych?
Czy po prostu będziecie miały zaświadczenie zwalniające z obowiązku zapinania pasów?
Mój lekarz jest przeciwny nie zapinaniu pasów w samochodzie. Może dlatego, że opowiadał nam jak to miał parę pacjentkę, które właśnie pasów nie zapinały. Nie skończyło się to dobrze .
Dlatego ja pasy zapinam daję je odrobinę wyżej nad brzuszka, albo całkiem nisko. Ale nad nakładką się zastanawiam, bo też mi się wydaję, bardzo przydatna.

Magnolia na pewno wszystko jest dobrze, a objawy kiedyś muszą minąć. Spokojnie do wizyty masz już niedaleko
Stary 2011-05-08, 10:52   #2535
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny kochane
Dziękuję za ciepłe słowa jesteście kochane

Goldika ja mam ten adapter ale narazie go nie używam bo tam pisze na opakowaniu dwa miesiące przed porodem. Ja też jeżdżę codzień do pracy 30 ponad km w jedną stronę jak mi uwiera rozluźniam go i trzymam ale jak ktoś prowadzi ma gorzej dziecko jest teraz na dole brzucha to nie wiem czy ten adapter by jeszcze źle nie robił bo on obniża pas poniżej brzucha. Ale nie znam się może zapytaj lekarza jak będziesz o to
Właśnie wróciłam z car boot i kupiłam podgrzewacz do butelek tommee tippee za pięć funtów nowiutki nigdy nie używany, i telewizor mały 20 calowy do sypialni teraz tż kombinuje żeby go podłączyć

Czas edycji: 2011-05-08 o 10:54
Stary 2011-05-08, 10:53   #2536
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny
Wczoraj cały dzień coś robiłam na tarasie i o 20 już padłam. Dziś Was nadrabiam

Aniu gratuluję wizyty. Super, że maleńką wszystko w porządku. Ależ ona już duuuuża

Co do tego rogala do spania i odpoczywania. Na 100% go kupuję. Znajoma go ma i bardzo sobie ceni. Ja zamawiam już w przyszłym tygodniu. Ponoć pomaga nawet przy skurczach łydek, a te ostatnio nie dają mi żyć

Nad adapterami do pasów też się zastanawiam W sumie 2 godziny dziennie w samochodzie to minimum, a pasy coraz bardziej mi przeszkadzają.

U mnie we Wrocławiu dziś strasznie zimno. Ale zaraz ubiorę się i pójdziemy z TŻ na spacer, a potem na obiadek na rynku ze znajomymi Tak dawno nigdzie nie wychodziliśmy. Wszyscy myślą że zdziczeliśmy

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 10:53   #2537
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

wydaje sie byc sprytnym, porecznym i przydatnym "urzadzeniem"

30t 1d - ?
Stary 2011-05-08, 10:55   #2538
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Dygotka z tego co czytałam, raczej powinnaś więcej pić, nawet jak Ci się nie chcę. Luteinę można też pod język brać, także możesz zmienić Ja raczej staram się coś kwaśnego jeść, zresztą lubię taką dietę to nie problem
no teraz się będę zmuszała do tego by więcej pić-mam juz zakupiony sok i jeszcze trochę wody zostało...
ja mam fazy raz na słodkie raz na kwaśne,ostrzejsze...w 2-3 tygodniu ciązy miałam strrraszną ochotę na ostre-śledzie,ogórki,zupa ogórkowa,potem to już na zmianę...
luteine gin przepisuje mi dopochwową bo podobno lepiej się wchłania.
jaj mam usg na przezierność we wtorek i od wczoraj mam cholernego stresa....strasznie strasznie się martwię czy dziecko jest zdrowe.....

goldika-ja brzucha jeszcze nie mam,ale pasy tez mnie uciskają-wtedy je pozluźniam,ale dla własnego bezpieczeństwa nie zrezygnowałabym póki co z ich zapinania.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:

a ile takie cudo kosztuje?bo może i ja bym kupiła.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 11:01   #2539
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
no teraz się będę zmuszała do tego by więcej pić-mam juz zakupiony sok i jeszcze trochę wody zostało...
ja mam fazy raz na słodkie raz na kwaśne,ostrzejsze...w 2-3 tygodniu ciązy miałam strrraszną ochotę na ostre-śledzie,ogórki,zupa ogórkowa,potem to już na zmianę...
luteine gin przepisuje mi dopochwową bo podobno lepiej się wchłania.
jaj mam usg na przezierność we wtorek i od wczoraj mam cholernego stresa....strasznie strasznie się martwię czy dziecko jest zdrowe.....
Z maluchem na pewno jest wszystko dobrze. Nie stresuj się tak, po za tym napatrzysz się trochę bo pomiary długo trwają, zwłaszcza jak się maluch wierci Zapalenie nie jest aż takie groźne dla zdrowia, ale trzeba jej leczyć.
To w sumie masz podobnie do mnie bo ja też raz słodkie, raz kwaśne albo ostre. Ale ostatnio sama nie wiem co chce i pół godziny się zastanawiam
Tymbark ma sok żurawinowy bardzo smaczny, albo limonkę też smaczna nie zaszkodzi a na pewno pomoże
Stary 2011-05-08, 11:04   #2540
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej mamuśki, dawno mnie nie było mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie
Od środy do piątku nie miałam neta co mi jednak wyszło na dobre bo przynajmniej sie pouczyłam do egzaminów i skończyłam pisać dwa rozdziały pracy magist.
Wczoraj trochę Was poczytałam ale mam mnóstwo stron do nadrobienia, doczytam jutro bo ciekawa jestem co u Was

A u mnie zaczął się 12 tydz, a dokładnie mam 11t0d ciąży. Od paru dni czuje się jakbym w ciąży nie była, takie dziwne uczucie, bolą mnie piersi nadal ale mniej, brzuch pobolewa czasami, mam nadzieję że wszystko jest ok. za dużo chyba o tym myślę bo dziś śniło mi się że byłam u lekarza i powiedzial że dzidzia nie rośnie i że nie może jej zmierzyć bo jest za mała masakra.
16 maja w następny poniedziałek mam usg pomiarowe i pewnie dlatego tak mi się śniło.
Ehh mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
Miłej niedzieli

magolina ja mam dzis 11t 0d i mam te same objawy... czasem to az za piersi sie łapie looknac czy jeszcze bolą, bo jakos dziwnie jak juz nie bolą a ze nie mam innych objawow ciąży, to jest to dość wkurzające czasem, bo nie wiesz co sie dzieje i czy wsio OK paranoje .....

30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-05-08 o 11:11
Stary 2011-05-08, 11:30   #2541
goldika
Zakorzenienie

Aniu no racje przecież dziecię jeszcze nisko siedzi w brzuszku. Więc adapter na chwilę obecną nie byłby odpowiedni. Ja też nie chcę jeździć bez pasów. W zeszłym roku zaliczyłam 2wypadki w ciągu 2tyg. Z ojcem i z przyjaciółką. Z ojcem skończyło się kasacją auta, z przyjaciółką zbitą lampą
najbezpieczniej czuję się jak kieruję sama.
Oglądałam w DDTvn rozmowę z jakimś specjalistą który właśnie mówił, że głupotą jest niezapinanie pasów ponieważ w razie wypadku co z tego, że pas nie uciśnie brzuszka jak matka może zginąć? I bardzo mi to w pamięci utkwiło. Obecnie jak jadę jako paseżer to też trzymam ręką pas, żeby był luźny.

Odnośnie poduchy C to ja też sobie kupię. Ale to dopiero jak jutro zobaczę moje zdrowe, podrośnięte maleństwo! Mam takiego stracha przed jutrzejszą wizytą, że aż brzuch mnie boli. Tzn żołądek mam spięty całkowicie.

Wróciła mi czułość na zapachy a już myślałam, że się z nią pożegnałam. W sumie to najbardziej uciążliwa ciążowa dolegliwość dla mnie bo nieprzyjemny zapach wywołuje u mnie mdłości

Magolino ja też panikowałam jak mi objawy zniknęły na kilka dni. Ale potem wróciły i nadrobiły te kilka dni luzu

Zakończyłam dziś 13tc

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

A mam małą sprawę... tak się cieszę i jednocześnie boję jutrzejszych badań a tak na serio to nie wiem co będą mi robić możecie mi przybliżyć czego się spodziewać? I czy będzie to badanie dowcipne czy brzuszne?
Stary 2011-05-08, 11:37   #2542
ania21_21
Zadomowienie

Goldika pierwsze co będą mierzyć maleństwo sprawdzać jego przezierność karkową (jego wielkość zależy czy dziecko nie ma zespołu dawna ) przegrodę nosową. TYlko tyle mi badali a mi jeszcze pobierali krew żeby sprawdzić ryzyko zespołu Dawna ja miałam niskie
A i miałam przez brzuch
A na zdjęciu właśnie nosek jej mierzył mam nadzieję że nie będzie miała za mną bo mam duży

Czas edycji: 2011-05-08 o 11:41
Stary 2011-05-08, 11:38   #2543
dygotka8
Zakorzenienie

goldika-tez sie bardzo boje najblizszego usg....
gdzieś czytałam,ze do 14 tyg usg może być jeszcze dopochwowe wolałabym już mieć przez powłoke brzucha

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 11:55   #2544
domi7ks
Zakorzenienie

Czesc mamusie

Ja jak wiekszosć jutro mam wizyte i usg poza tym duzo załatwień, bo kupiliśmy mieszkanko i trzeba sie przemeldować, pozgłaszać nowy adres więc Tz wział wolne

Mi niestety mdłości jeszcze nie ustapiły, a nawet sie nasiliły
Przedwczoraj była impreza słuzbowa z Tz pracy, ale nie poszlismy a chcialam się troszke odchamić, ubrać szpile, ale moje samopoczucie mi nie pozwoliło
za to wczoraj byłam na panienskim u koleżanki i było super najpierw w hotelu imprezka się zaczeła a potem poszłysmy do klubu. Nawet mnie jakiś koles podrywał ale głupi sie nie kapnął, że mam obrączke a dośd długo zagadywał

Gratuluje zdrowych dzieciaczków i drugiego trymestru

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 12:05   #2545
goldika
Zakorzenienie

O tym karkowym to juz poczytalam, wiem ze jak bedzie do 2,5 to jest w normie akurat genetycznych wad raczej sie nie boje, bo ani w mojej rodzinie ani rodzinie Tż nigdy nie bylo przypadku ZD ani ZT etc. Więc tutaj mam mniejsze nerwy. Co do noska to też chciałabym, żeby był po Tż. Ja mam mały ale pyrkowaty nos

Liczę, że jutro moja dzidzia będzie fikać i skakać! Zdjęcie pewnie dostanę bo mój gin nawet mi dał foto samej kropki. Miałam 2USG i mam 2zdjęcia. Jak jutro będzie kolejne foto zdrowego bobaska to wrzucę wszystkie 3razem

Domi może obrączka jeszcze bardziej go kręciła? w majówkę jak spacerowałam wieczorem z kumpelą to zadzwonił do niej kumpel i chciał namiary do tej co idzie obok niej: czyli mnie powiedziała, ze sprawa przegrana bo zaręczona jestem. Na to on, że jeszcze lepiej. Że najlepsze właśnie są takie z obrączkami.
Stary 2011-05-08, 12:09   #2546
Myszeczka86
Zakorzenienie

Witajcie.

Co do tych poduszek to tez mam zamiar kupic, tylko jaką ??
Ceny są rózne, także niewiem jaka mam wybrac.
Dzis byłam w kościeli i w sumie stałam 30 min i zdązyło mi sie słabo zrobić .
Nastepnym razem bede dużo wczesniej żeby usiać bo nie daje rady.

Mam dzis gościa od wczoraj także narazie nie poodpisuje, ale wieczorkiem nadrobie napewno Buziaczki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-08, 12:14   #2547
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Co do tych poduszek to tez mam zamiar kupic, tylko jaką ??
Ceny są rózne, także niewiem jaka mam wybrac.
Dzis byłam w kościeli i w sumie stałam 30 min i zdązyło mi sie słabo zrobić .
Nastepnym razem bede dużo wczesniej żeby usiać bo nie daje rady.

Mam dzis gościa od wczoraj także narazie nie poodpisuje, ale wieczorkiem nadrobie napewno Buziaczki
Z tego co wiem to są mniejsze i większe te poduchy.
Mniejsze są typowo do karmienia, a te większa są jakby uniwersalne. Bo i Ty się z nią wyśpisz, i nakarmisz dzieciątko, a potem nawet gdzieś widziałam, że dzieci fajnie siedzą sobie w nich (jak już zaczynają siedzieć)
Stary 2011-05-08, 12:30   #2548
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem to są mniejsze i większe te poduchy.
Mniejsze są typowo do karmienia, a te większa są jakby uniwersalne. Bo i Ty się z nią wyśpisz, i nakarmisz dzieciątko, a potem nawet gdzieś widziałam, że dzieci fajnie siedzą sobie w nich (jak już zaczynają siedzieć)

Też właśnie to widziałam.
Właśnie z tym mi sie podoba bo pierw mi posłuży, potem dziecku .
Fajna rzecz

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-08, 12:48   #2549
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
dodam, iż od 2ch dni mam wrażenie ze tam mi wszystko ... puchnie... dziwne takie uczucie :P Jakby wszystko pęczniało... ni to nieprzyjemne, ni ból tylko dziwnie jakoś :P :P :P
czuję to samo! brzuszek rośnie
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
A ja glupia, sadzilam kwiaty na balkonie, a ze TZ zasnal, to nie chcialam go budzic, to sama powiesilam donice. No to mam teraz, brzuch mnie rozbolal i leze, nie moge wstac, durna baba ze mnie
no to teraz masz nauczkę!
odpoczywaj teraz jak najwięcej
Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Ps. Z tżtem nadal topor wojenny.
dalej? spróbujcie porozmawiać, wyjaśnić sobie wszystko... zamęczysz się w takiej atmosferze w domu...

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dużo osób sobie chwali tą poduszkę, więc i Ja sie nad nia zastanawiam
Ja chyba też ją kupię

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Co do spania to u mnie z tym różnie, rano wstaję wcześniej a potem bym cały dzień spała
Ja wczoraj spałam 3 godziny. obudziłam się o 20, poszłam zjeść, wykąpać się i dalej spać. ciągle jestem zmęczona i niewyspana...

Cytat:
Hmmm mi się wydaje, że mój brzuszek jest coraz większy
Ja już też zauważyłam, że wszystko się powiększa. I to nie tylko ja zauważyłam wszyscy już widzą brzuszek, którym mam ochotę się wszystkim chwalić

Cytat:
Dziewczyny przeszkadzają Wam już powoli pasy w samochodzie?
ostatnio jak jechałam z Tżem do jego rodziny, to pas musiałam trzymać ręką, bo jest mi niewygodnie i czuję jak uciska.

Cytat:
Zakończyłam dziś 13tc

A mam małą sprawę... tak się cieszę i jednocześnie boję jutrzejszych badań a tak na serio to nie wiem co będą mi robić możecie mi przybliżyć czego się spodziewać? I czy będzie to badanie dowcipne czy brzuszne?
super!
Ja zaczęłam dzisiaj 15tc.
Zobaczysz wszystko będzie dobrze Ja miałam robione przez brzuch

Cytat:
Goldika pierwsze co będą mierzyć maleństwo sprawdzać jego przezierność karkową (jego wielkość zależy czy dziecko nie ma zespołu dawna ) przegrodę nosową. TYlko tyle mi badali a mi jeszcze pobierali krew żeby sprawdzić ryzyko zespołu Dawna ja miałam niskie
A i miałam przez brzuch
A na zdjęciu właśnie nosek jej mierzył. mam nadzieję że nie będzie miała za mną bo mam duży
Aniu - mała jest cudowna! zazdroszczę Ci,że już wiesz,że to będzie córeczka też bym już chciała wiedzieć!
ja jak byłam u lekarza w 13 tyg. to mierzył wszystko to co napisałaś. wszystko jest prawidłowe. ryzyko zespołu downa też miałam niskie uffff
wszystkie będziemy miały piękne dzieciaczki , zobaczycie!

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Czesc mamusieJa jak wiekszosć jutro mam wizyte i usg poza tym duzo załatwień, bo kupiliśmy mieszkanko i trzeba sie przemeldować, pozgłaszać nowy adres więc Tz wział wolne
ależ Ci zazdroszczę też bym chciała kupić mieszkanko , wyprowadzić się od teściów i czekać na skarba już we własnym mieszkanku. aaaah
i czekamy na info po usg!

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:05   #2550
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi może obrączka jeszcze bardziej go kręciła? w majówkę jak spacerowałam wieczorem z kumpelą to zadzwonił do niej kumpel i chciał namiary do tej co idzie obok niej: czyli mnie powiedziała, ze sprawa przegrana bo zaręczona jestem. Na to on, że jeszcze lepiej. Że najlepsze właśnie są takie z obrączkami.
Może choć raczej ja zrozumiałam, że on myśli, ze nie mam nikogo
ale mozna było sobie troszke łacha podrzeć hehe

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
ależ Ci zazdroszczę też bym chciała kupić mieszkanko , wyprowadzić się od teściów i czekać na skarba już we własnym mieszkanku. aaaah
i czekamy na info po usg!
Doczekacie się my też przez prawie 2 lata wynajmowalismy, a i tak to mieszkanie nie jest spełnieniem marzeń. Raczej tymczasowe (małe dwa pokoje). Myslimy za pare lat zmienić. A że własciciele sprzedawali tanio to stwierdzilismy, ze dla nas to i tak dobry interes bo kiedys bedzie mozna wynajać, tym bardzij, ze w bloku z centrum miasta
Z dwójką dzieci na dłuższa mete bedzie za małe
choć wiem, ze z teściową możen ie byc ciekawie. Ja w pierwszej ciązy nie mieszkałam z teściami, tylko jeszcze u rodziców a tez mielismy z nimi rózne akcje :/

Ja robię zeberka a Tz wział córcie na spacer. Wczoraj robislimy golonke i to ja miałam ochote i super wyszła. Wczesniej nei wychodziła taka dobra, a wczoraj nie daliśmy w ogole soli do gotowania- od Gesslerowej z "Kuchennych rewolucji "sie dowiedzialam, ze sie nie daje

Zazdroszcze Wam spokojnego spania Ja wczoraj wróciłam koło 24 a zaraz koło 1 córcia się zbudziła i poszlismy spac z nią w naszym łozku. A ona jest taka, ze w nocy się po mnie uwiesza, chce mi lezec na rzuszku a to strasnzie męczace. I gdzies po 2 zasnełam a kolo 7 pobudka :/
a w dzien nie ma kiedy :/

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2011-05-08 o 13:08
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości