|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
dzięki
![]() a czy brzucho wielki - chyba nie ale coraz okrąglejszy się robi - chyba na fotach aż taki wyszedł, bo wieczorne Jak wczoraj weszłam do znajomych (maż już tam był) to aż mu się oczy zaświeciły z wrażenia, że tak wyglądam. Od razu się chwalił kolegom jaki brzusio ![]() ![]() ![]() Wieczorem sie przyznał, ze mu się strasznie podobałam i dekold i brzusio i ogólnie tak bardzo pozytywnie ![]() No to teraz by sie przydał jeszcze fryzjer ![]()
#692 |
kosmitka
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Kochani Ci mężowie, mój wczoraj mnie obudził i mówi, że tak ładnie wyglądam po przebudzeniu
![]() ![]()
![]() |
#693 |
Zadomowienie
|
helloo..słonko świeci
![]() gosia-a te ciuszki dla maleństwa kupiłaś po promocji?Ile kosztowały? Ostatnio też zakupiłam w Pepco spodnie takie "lniane" za 29.90, czasami cos fajnego sie trafi ![]() Co do problemów lokomocyjnych to nie do końca się zgadzam.Nie można wszystkie dzieci wsypać do jednego wora ![]() Na przykładzie mi najbardziej znanym-moja córa od małego wszędzie z nami jeździ i nie miała od razu choroby lokomocyjnej tylko z czasem ja nabyła. Czasami potrafiła przejechać 400 km bezproblemowo, a czasami nie ujechaliśmy dobrze 40 km i wymiotowała. Przyczyną choroby lokomocyjnej jest brak zgodności bodźców, sygnałów wzrokowych i błędnika, odbieranych przez mózg. Podczas jazdy wzrok odbiera zmianę otoczenia, co mózg interpretuje jako ruch, jednak błędnik, jako narząd równowagi, nie odnotowuje zmian położenia ciała. Reaguje jednak na inne siły powstające podczas jazdy (hamowanie, przyspieszanie, kiwanie) co w efekcie skutkuje brakiem zgodności tych bodźców z określoną sytuacją.(www.wikipedia.pl) danika- oglądaj oglądaj jak masz takie możliwosci ![]() ![]() dziewczyny można jeść wędzona rybe, bo wiem że surową nie a jak to się ma do wędzonej?
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W pierwszej ciąży nie pamiętam czy miałam to robione - do 26 tc chodziłam do innej lekarki, a ta widać ma takie system badań ![]() ![]() Wiem, że dla dziecko nie jest to duże ryzyko, ale ponoć przy dodatnim HCV wzrasta ryzyko cholestazy ciążowej, która pojawia się przeważnie w III tymestrze, a w takim przypadku może być i wcześniej, przez co trzeba najczęściej leżeć w szpitalu, również do końca ciąży ![]() Czytałam wczoraj sporo o tym jeszcze, ponoć wcześnie wykryta choroba da się leczyć z dobrymi rezultatami, najgorsze teraz dla mnie by było pójście do szpitala na dokładniejsze badania, bo jednak rozłąka z Grzesiem ![]() Cytat:
![]() Jutro zadzwonię do ginki, zobaczymy co mi powie - myślę, że teraz i tak nic nie przyspieszę, to nie skurcze, że coś się dzieje, widać ta choroba siedziała we mnie dłużej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła na siebie. Tyle mam roboty a ciągle odkładam na później, przez co jestem w
![]() ![]() Mnie wczoraj też na wieczór zaczęło wszystko swędzieć, to chyba przez was bo wcześniej poswędziało chwilę ale nwet uwagi większej nie zwracałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Dziś i do Lublina zawitało słońce, żeby jeszcze tak to szło z wyższą temperaturą
![]() Biorę regularnie magnez, dalej mam drętwienie i co najgorsze złapał mnie dziś w nocy skurcz w nodze... poryczałam się odrazu bo ból niesamowity, biedny mąż wybudzony ze snu, odrazu niósł pomoc i masował.. eh, teraz mam dziwne uczucie w łydce, takiego nadwyrężenia mięśnia. Kiedyś jak miałam podobne skurcze ze dwa razy , brałam magnez i przeszło, a teraz biorę magnez i się to pojawia ![]() Za to lepiej z uchem, czasem tylko się przytyka i ciśnienie łapie ![]() ![]() Nie mam na dziś pomysłu, widzę słońce, ale ciepło nie jest ![]() ![]() Miss.hot, trzymam kciuki żeby było wszsytko dobrze ![]() Gosia fajne ciuszki i brzuszek też ![]() anciaahk ale masz męża kochanego ![]() ![]() ![]() Nie zmarznijecie tam na komuniach, miłego dnia ![]()
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
Kasiuleczkakuleczka gratuluję kopniaczków!!!!
Gosia ale masz piękny brzuszek! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
mis niestety nie - SMYK - 22,99 ale mi się strasznie spodobały te wywijane rękawki
![]() kaftanik - 5-10-15 - 14,99zł z 20zł rozm. 68 pajac - 5-10-15 - 24zł przecena z 40zł i ma stópki antypoślizgowe i jest duży na 80cm, bo małych już mi starczy chyba ![]() może ta przecena nie za wielka i cena tez nie jakaś maleńka ale mi sie spodobały ![]() ![]() --------------------- widzę że 5-10-15 ma e-sklep ![]() )
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-05-08 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i wogóle nie jestem w stanie jechać autokarem ani samochodm, w którym wiszą te zapachowe choineczki czy inne wynalazki. Nawet w taksówce jak mi to zaleci to prosze zeby otworzył okno ![]() no to ide sie ubierać - lody czekają ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale faktycznie chyba jest świadoma, ze rośnie, bo teraz ja chodzę w jej spodniach, a był taki okres, ze jak mama odchudziła swoja piłeczkę to sie w moje mieściła ![]() Ale o talii to już mogę zapomnieć ![]() A wczoraj w sklepach było tyle ładnych kiecek ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
A u mnie wielkość stoi w miejscu już chyba z 4 tygodnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() 81gosia śliczne zakupy no i brzusio pokaźny ![]() kasiuleczkakuleczka gratulacje ruchów ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A my dzisiaj zakończyliśmy 23 tydzień ![]() Cotka u mnie też był czas kiedy brzuch nie rósł a potem z dnia na dzień przybyło 2 cm ![]() Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-05-08 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
może uznacie, że mi odbiło ale człowiek z nudów ma różne dziwne pomysły, a ja mam dziś wolny dzień i siedzę sama, bo maż poleciał na zajęcia i wróci dopiero koło19.00. Będę musiała na spacer iść sama
![]() Wracając do pomysłu. Ponieważ w moim otoczeniu wszyscy zrobili się bardzo internetowi - oprócz mojego taty - komputera nie dotyka bo nigdy nie był mu potrzebny, postanowiłam zrobić sobie listę rzeczy, które potrzebne będą dzidzi i które mi się podobają, a jeszcze nie kupiłam. Listę z dokładnymi fotkami zamieszczę na Picassie i udostępnię rodzinie i znajomym. Może przynajmniej jak bedą chcieli coś kupić to kupią, to co mi sie podoba, a nie coś od czapy ![]()
#705 |
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() Gosia śliczne ciuszki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak wogóle to dzień doberek mamuśki ![]()
![]() |
#707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://2.bp.blogspot.com/_iz26NEix3C...1600-h/mis.JPG i chyba dość na razie tych wielkich pluszaków Chociaż mam 2 upatrzone ale raczej dla siebie ![]() i tu na all http://allegro.pl/okazja-hit-elmo-50...591700116.html jest za grosze, a wczoraj w sklepie widziałam moze 10cm wiekszego za 330zł ![]() a drugi to Miś uszatek http://2.bp.blogspot.com/_iz26NEix3C...h/img8630d.jpg
![]() |
#708 | |||
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki..
Cytat:
![]() Tak jak juz dziewczyny pisaly...ranka jest w miejscu gdzie za szybko sie nie goi takze cierpliwosci kochane...Niedługo pewnie ranka sie zablizni ![]() Cytat:
A brzusio zgrabniutki ![]() Cytat:
![]() tzn..tez uwazam ze wcale nie jest gorzej na wyspach z ciaza... No i tak jak wszedzie co szpital to obyczaj ![]() Mysle ze duzo zalezy tez na jakiego lekarza sie trafi.. Pierwsze dziecko tez tu rodzilam i ciaze tu spedzilam i chociaz wtedy narzekalam na opieke to mysle ze jednak była ok... ![]() Tez chcialam tak jak moje kolezanki w Pl usg co miesiac.. Jednak teraz mysle ze jest to zbedne ![]() Terazniejsze opieka tez jest ok... chociaz na pierwszym usg trafiłam niestety na jakas lekarke w pospiechu i zrobila mi usg ktore trwało 2 minuty.. Na którym nawet nie zobaczyla czy serduszko bije... ![]() Zmierzyla tylko długosc dzidziola i tyle.... No ale coz....czasami tak bywa.... ![]() Milej niedzieli mamusie...... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam. Co ja mogę zrobić jak mi ciągle kradną zdjęcia moich butów na swwoje aukcje
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Nie robię swojego ( muszę zacząć) a ta osoba musiała wyciąć ten robiony przez portale na których te buty swojego czasu sprzedawałam- pokazywałam itp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
czytalyscie ??
http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...wiadomosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkurzające tro jest, kurcze jaby samemu nie mozna było sobie zrobić fotki!!! a to przeciez nie zgodne chyba z prawem jak ktos używa bez twojej wiedzy twoją fotke? czy sie myle? ale w sumie jak to sprawdzić? Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Ale się poryczałam
![]() Chciałam się ładnie ubrać na komunię. W końcu jadę do rodziny tż- bliskiej. Zakładam sukienkę a ta ledwo do tyłka. Szukam butów i nie jestem w stanie ich nigdzie znaleźć. Normalnie nie wiem co teraz zrobić. Nie założę wysokich obcasów bo co sobie pomyślą, w balerinkach też średnio iść tym bardziej, że mam jedne czarne i nie są eleganckie... sukienki za krótkiej też nie wypada, ale teraz wszystkie za krótkie. Ta jeszcze niedawno była dobra. Normalnie ryczeć mi się chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
![]() to że Ty Agnieszka będziesz tęsknić za mną to oczywiste, siostro ![]() ![]() ![]() ![]() Kochane wczoraj Konradek zaczął przytulac się do brzuszka i go załować i dotykac łapką tam gdzie się dzidziuś wybrzuszał/ruszal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym wyjazd był udany - dwa intensywne dni i zero bólu brzusia ![]() ![]() Ancia ja tez nie mam nic przeciwko temu że sie gapi na mnie tłumek lekarzy. Tzn wolę oczywiście kameralne badanie, ale po porodzie i pobyciu w szpitalu nic mnie nie zdziwi i chyba nie zawstydzi. Ale chamstwa niektórych lekarzy nie znoszę - jak rodzilam Konrada to na początku był na dyżurze okropny lekarz - nie tylko mi nie pomógł przy skurczach, które trwały dwie doby (następnego dnia przyszedł normalny gośc, zrobił mi szybki masaż, podal lek na przyspieszenie i poł godziny później już rodziłam) a rozwarcie nie mogło pójść dalej niż 2-3cm, bo "nie jestem od niego" to jeszcze jak mnie badał żeby sprawdzić jak rozwarcie i zrobił to bardzo bolesnie, a ja zróciłam na to uwagę to powiedział że jak zachciało mi się dziecka to teraz mam czego chcialam. Uwazam że niektórzy naprawdę minęli się z powołaniem... Witam też nowe mamusie, bo jakies nowe nicki mi się rzuciły w oczy ![]() No air cieszę sie Kochana że wszystko jest ok ![]() Kapka jeśli dobrze pamiętam/kojarzę to Ty pisałaś, że mialaś twardnienie dołu brzuszka, ktore trwało kilka minut i puszczało. Mnie lekarz mówił że to też skurcze - nie musi byc taki normalny i bolesny, może właśnie objawiac się w ten sposób. Myślę że powinnaś sobie brać w takich przypadkach nospę i powiedzieć koniecznie o tym lekarzowi na kolejnej wizycie. na resztę postów nie odpowiadam bo nie pamiętam co miałam pisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Odkrylam dzisiaj, po 6mcach mieszkania, ze przez 20 minut mam na balkonie slonce ![]()
![]() |
#719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.