|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
DeKaro kto jeszcze?
Bo Ja kojarzę tylko Ciebie, że nie wiesz ![]() Zanka wiem wiem o co chodzi odbijesz sobie jak Lenka się urodzi!!
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
zanka ale ślicznie wygladałaś ide wołać TZ-ta zeby mu pokazać jak ładnie mozna w ciąży wygladac
![]() |
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
vaniliova - no to witaj w klubie......
zanka - slicznie wygladałaś |
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkim dziękuję za miłe słowa niestety widać już po mnie ile przytyłam, no ale staram się nie przejmować, zrzucę po ciąży a Wy głosujcie na tytuł wątku
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
zagłosowane
e tam widac tylko okragły brzuszek a tak wygladasz uroczo |
|
|
|
#4716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio ciotka Tża śmiała sie że takiego chudego se wzięłam You you ten garnitur jest ciemno brązowy nie typowo ślubny do wykorzystania na różne imprezy no ale co zrobić jak mój Tż wygląda w nim jak by go zdjął ze szczuplejszego brata |
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka ślicznie wyglądasz
Ja uciekam bo jedziemy do moich rodziców na obiadek, a potem mąż mnie zabiera do kina. Stwierdził, że następny wypad, może być dopiero za jakieś 15 lat |
|
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze są AgaGuernsey Kindzia890 i mamad1.
A tak a propos, co się stało z Dusią? Dosyć często się udzielała, ale później ślad po niej zaginął? Chyba była z Lublina, może się udziela na jakimś wątku lubelskim? Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-05-08 o 11:31 |
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Hello. Znowu dzisiaj pospaliśmy do 10. Śpiochy
Ale słoneczko świeci, jedzemy na lody i po zakupy bo lodówka świeci pustkami. Okropny sen miałam, z płaczem się obudziłam. Zanka pięknie wyglądałaś, ludzie zawsze wiedzą co powiedzieć! U Ciebie za duży, u mnie za mały..nie przejmujemy się. Vaniliova mój tz też pomyka w swoim ślubnym, teraz go namawiałam aby sobie kupił na wesele nowy, ale nie chce. Zresztą wydatki inne ważniejsze.. Idę głosować.
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
I ja tez już zagłosowałam.
zanka bardzo ładnie wyglądałaś. Tak dziewczęco i zwiewnie. A ludzie i ich komentarze... Ja już nawet nie zwracam uwagi. A ja zrobiłam wczoraj trochę zakupów na allegro zainspirowana ,,brunetkowymi" zakupami. Co prawda u innego sprzedawcy, bo tamten nie miał materacu, a na tym w sumie mi najbardziej zależało. I na pościeli i wkładach. Dziewczyny doradzcie, czy jeśli mam Asmag, nie Asmag Forte, bo ten mi się skończył, to mogę równie dobrze go brać? Wydaje mi się, że tak, ma mniej tych jonów magnezu, ale szkoda mi kupować Forte, skoro mam ten normalny Asmag i mogę go skończyć.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki. Jutro obiecuję Was nadrobic. Tak po krótce dziękuję za kciuki-kupiliśmy samochód
|
|
|
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Widzę że sonda już się pojawiła, więc zagłosowałam ![]() A u nas pogoda się troszkę popsuła i chłodniej niż wczoraj jest Myślałam żeby mężusia wyciągnąć na jakąś eskapadę, ale po pierwsze zachmurzone i chłodno, a po drugie bak nam wysycha, a wypłata jutro przejdzie Więc dzisiaj w domciu pewnie posiedzimy...Ale za to nadrobię czytanie "W oczekiwaniu na dziecko", bo już doczytałam do porodu, a teraz czekają pierwsze tygodnie z maluchem. Później jeszcze mam zamiar obejrzeć film z książki "Mamo tato co ty na to" i może na lalce popróbuję bajerów typu ubieranie, przewijanie itp.
|
#4723 |
|
Rozeznanie
|
Zanka wygladasz slicznie,promieniejesz.
Witam dziewczyny. Ja niestety nie mam zadnego wesela, wiec nawet o sukience nie mysle. Dzis niunia daje mi takie kopniaki , nie wiem za co tak dostaje. U nas pogoda sliczna , idziemy na spacer , obiad juz przygotowalam wiec mozna sie dotlenic. Zycze milej niedzieli . |
|
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
zanka slicznie wygladalas, marinka jak najbardziej mozesz normalny asmag brac
|
|
#4725 |
|
Zadomowienie
|
A ja podczytuję relacje z porodów na wesoło, któraś kiedyś wrzuciła linka. Normalnie popłakać się można
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Laski kupiłam parę rzeczy. Dobre to będzie ? A i chciałam sobie te podpaski belli kupić poporodowe, a babka w aptece mi powiedziała, że tena jest o wiele bardziej chłonna ( i 3x droższa) i w końcu nic nie wzięłam.
Chusteczki wzięłam bo były w dwupaku za 6 pln z groszami.
|
#4728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() U Nas po świetowaniu urodzin męża - aż 2 dni świętowaliśmy bo wypadły w piatek a w sobotę D musiał iśc do pracy więc w piątek delikatnie a wczoraj już troszkę ostrzej było ![]() Częstuje Was tortem który dla niego zrobiłam ![]() W końcu mam listę rzeczy które trzeba kupić i w sobotę D nie idzie do pracy więc wyruszamy na wielkie zakupy do hurtowni Moze jakiś rabacik dostaniemy jak kupimy za większa sumkę Zagłosowałam na nowy tytuł Ale miałyście wenę dziewczyny z wymyślaniem. Prawdziwe poetki z Was ![]() Teraz lece dokończyc obiad a potem na spacerek z mężem bo przestało troche wiać więc trzeba korzystać. A jutro chce iść do ginki bo mi cos ostatnio brzuch twardnieje i chce to skonsultować a wizyte mam dopiero 19. Mam nadzieję ze mnie pani w przychodni gdzies wciśnie Miłego dnia mamuśki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-05-08 o 13:09 |
|
|
|
#4731 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no w smokingu raczej chodzić na codzień nie można ale wydaje mi sie że może by sie sprzedał ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
jak to dobrze że pieke ciasto jogurtowe bo bym ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Z racji, że jutro zaczynamy 8 msc
|
#4733 |
|
Zadomowienie
|
zanka o matko jak cudnie wyglądałaś
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
margaret - pysznie wyglada ten tor
![]() zmalowana - cudna tuniczka ja jem obiadek....... kotlecik, sosik grzybowy i kasza gryczana biała nie nawidze gryczanej ale ta jest biala wiec mniej mi przypomnia a musze bo lakrz kazal ![]() a po obiadku spacerek z mezem....... znacie jakies fajne przepisy na koktajle? dzis planujemy wyprobowac mikser i zrobic jakis koktajl ale ja nigdy w domu tkaiego nei robilam wiec prosze o przepisy
|
|
|
|
#4735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() Dziękuję za opinię sukienki Przynajmniej nie bede miała wyrzutów, że zamówiłam szarą Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zanko pięknie wyglądałaś Zmalowana czyżby jakiś mężczyzna Was odwiedził? A brzuszek masz piękny i jaki już duży! |
||||
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Natka_ noo mężczyzna bez wątpienia
![]() ale to przyjaciel tylko rzadko się widujemy ale i tak było fajnie ![]() Angel a tej sukienko-tuniki nie lubię bo nie wiem do czego ją zakładać
|
#4737 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez jeszcze nie wiem... Oj ja tez, nie lubie takich snow Cytat:
Cytat:
Cytat:
I kciuki za wizyte! Oby wszystko bylo dobrze! Cytat:
Ja tez mam zdjecie do wklejenia z zeszlego tygodnia, tylko cos sie nie moge zmobilizowac... ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Do legginsow... przeciez ladnie sie prezentujesz! |
||||||||
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Aga to ja Cię zmobilizuję
![]()
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam zwykłe duże podpaski ze skrzydełkami z 5cioma kropelkami z Belli Nova, nie będę kupowała żadnych podkładów bo to tylko inna nazwa.A w sumie i tak kupiłam w razie czego, bo u mnie ponoć wszystko w szpitalu dają w Biedronie kosztują te podpaski ok 3-4 zł za 15 szt + 5 szt gratis.Ja chce taką samą sukieneczkę!!! Margaret ale narobiłaś mi ochoty na taki tort!![]() Oliwia gratuluje autka!Sweet Ja dzisiaj piłam koktajl zrobiłam go z mrożonych owoców leśnych i bananów, dodałam kefiru, trochę śmietany, jogurtu naturalnego bo miałam i cukru. PYSZNOŚCI!A tak oczywiście preferuję truskaweczki i bananek albo wieloowocowy, to dodaje wszelkie owoce jakie mam w domy ; arbuz, kiwi, pomarancza, banan, maliny, truskawki.
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta to pomarańczowo różowe to szczotka do butelek i smoczków.
A zestaw otwierałam. Jest w rossmanie za 10,99 więc wzięłam bo pojedyńczo kupić nożyczki z tego co patrzyłam to są tak po 7-9 zł w sklepie. Nie mówię o allegro A pewnie w praktyce i tak wyjdzie co jest przydatne a co nie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

zębole

A jutro mam wizytę w Katowicach. USG w 30 tygodniu i kolejne szczegółowe badanie dzidzi (mój gin ma słaby sprzęt i mnie tam wysyła) . Możecie zacząć trzymać kciuki 

.
ale narobiłaś mi ochoty na taki tort!
Ja dzisiaj piłam koktajl