Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 13:01   #3871
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

A u mnie znowu wczoraj prawie cały dzień padało, a dziś piękne słoneczko tylko trochę wiatr wieje. Kupiliśmy wczoraj Maksowi nowy rower i szalał tylko po domu, ale dziś myślę, że wyciągnie tatę na polę. A ja spędzam dzień w łóżku, żeby wygnać choróbsko, które mnie zbiera, spróbuję coś napisać do pracy mgr i do Was też na pewno będę zaglądać

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
katharinaaaa, no ładnie widzę się trzymasz z tym robieniem testu Nawet w podpisie masz, że testujesz 8.05, więc życzę, żebyś wytrzymała jeszcze do wtorku, a test niech pokaże II
Ja co do śluzu przed @ nie mam niestety żadnych opinii
Co do rodzinki, to prawie możemy sobie podać ręce choć muszę przyznać, że w porównaniu do Ciebie poniekąd mam dużo szczęścia, bo mam jeszcze fantastyczną mamę, która zawsze robiła za dwoje rodziców. A ojciec choć podczas przygotowań do ślubu, twierdził, że nie chce mieć z tym nic wspólnego i nie przyjdzie na wesele, to w pt po południu powiedział mi i mamie, że idzie myć auto, co oznaczało, że łaskawie jednak przyjdzie i przyszedł i udawał kochanego tatusia a teraz widuję się z nim tak 1-2 razy w roku bardziej ze względu na Maksa. A mama parę miesięcy po moim ślubie odeszła od ojca. Dziwię się w ogóle, że tak długo z nim wytrzymała

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
a na chwilkę obecną jestem na etapie szukania ekipy do wykończenia mieszkania i szukam mebli do kuchni. Jedni radzą płytę mdf, a mój ojciec, który jest stolarzem z zawodu mówię, że lepsza z drewna. Dobrze, że przynajmniej nie muszę kuchni na wymiar robić. A Wy jakie macie z tym doświadczenia. Cały czas zastanawiam się nad kuchnia z mdf Gawin czy drweniana z meblobuka. Różnica w cenie około 4-5 tysięcy. Ehhh. A TY kism masz już może coś na oku?? Czy jeszcze się nie zastanawiacie?

Kism a co do tego zwalniania się, żeby do gin pójśc na monitoring itd. może jeżeli zostawić wszystko na razie naturze to samo się wyklaruje?? Ja chyba niestety jutro trafię do gin, bo niestety po dwóch dniach @ cisza jak makiem zasiał, co jest u mnie nienormalne. Zawsze miałam 5-7 dni, a tutaj po 2 dniach nic. Zaczynam się już trochę martwić, tak wiecie normalnie zdrowiem. Już nawet o zasasolkowanie nie chodzi. Tak się zdenerwowałam, że chba logicznie nie piszę.
aga_bre, właśnie dokładnie tak stwierdziłam, że na razie nie będę się stresować tym monitoringiem i biegać co chwilę do gina, ze 3 mies spokojnie wszystko można zostawić naturze
Odnośnie mieszkania (kupujemy na rynku wtórnym, jak już chyba wspominałam) to mieliśmy szczęście po długich poszukiwaniach, że znaleźliśmy mieszkanie w świetnym stanie, w naszym guście, w pokojach wszędzie parkiety, kuchnia na wymiar zrobiona z zabudową agd, więc wiele decyzji nam odpadło Dwa pokoje ewentualnie przemalujemy, parkiet się wycyklinuje, umeblować pokoje i to w zasadzie wszystko

Cytat:
Napisane przez margo_78 Pokaż wiadomość
a co do rodziców czasami trzeba drastycznie tupnąć nogą bo często rodzice się zapędzają i chcą życiem dzieci przeżyć jeszcze raz swoje i zrealizować to czego sami nie mogli ale każde dziecko jest odrębną jednostką i samo ma wybrać swoją drogę owszem kierować można doradzić ale nie kazać
Masz całkowitą rację Ja myślę, że moje doświadczenia z ojcem pomogą mi powstrzymać się od narzucania mojej woli moim dzieciom. Na szczęście mój tż ma dokładnie takie samo zdanie i jest nam zupełnie obojętne, czy nasze dzieci zostaną naukowcami, informatykami, lekarzami czy fryzjerami, czy mechanikami, byleby praca dawała im satysfakcję i utrzymanie i najważniejsze - żeby były w życiu szczęśliwe!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:08   #3872
aga_bre
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Kotki Brytyjskie chciałam mieć ale odstraszyła mnie cena, z hodowli koszt kociaka od 1500 zł. Pomyślałam, że oprócz urody(pulchniutkie i okazałe) mają super charaktery wynikające z genów(ta rasa tak ma) a wiadomo, że koty są specyficzne i można trafić na taki egzemplarz, że wojna na noże, chciałam mieć pewność no ale cena zaporowa Nic, adoptowaliśmy niechcący naszą kupkę włosów i słodziak zdobył nasze serce Aktualnie "mamy go dość" za te włosy które są dosłownie wszędzie nawet w żywności, bo fruwa to diadostwo pomimo codziennego czesania go Zaciekawiło mnie to co napisałaś, że będziesz swoje zwierzaki strzyc Rozumiem, że tak jak owieczki ?
Jak ja Wam zazdroszczę tych kociaków, zwierzaków. Mój tż niestety nie lubi kotów a na psa przy naszym trybie pracy nie możemy sobie pozwolić bo biedne psisko by siedziało prawie 10 godzin samo.

Cytat:
Napisane przez margo_78 Pokaż wiadomość

no przytulanie ma być przyjemnością a nie koniecznością
a co do rodziców czasamoi trzeba drastycznie tupnąć nogą bo często rodzice się zapędzają i chcą życiem dzieci przeżyć jeszcze raz swoje i zrealizować to czego sami nie mogli ale każde dziecko jest odrębną jednostką i samo ma wybrać swoją drogę owszem kierować można doradzić ale nie kazać ... też miałam przejścia z mamą ale udało się jakoś to przejść czasem nie odzywała się parę tygodni ale potem szłam i rozmawiałam z nią i przyznawała rację ........

co do @ aga_bre może u Ciebie to nie do końca była @ .... może tylko krwawienie w czasie kiedy powinna się pojawić .... trzymam kciuki za taką miła niespodziankę

a co do słoneczka fajnie to musi wyglądać
Co do rodziców to moi się tak zapędzili przed ślubem, że w pewnym momemcie miałam wrażenie, że moja mam będzie siedziała z obsługą i kelnerkami w kuchni zamiast z gośćmi. Już w pewnym momencie tak się pokłóciłam z nią, że nie odzywała się do mnie chyba z tydzień i nie chciała nam w niczym doradzić - takiego focha walnęła. Ale na szczęście na ślubie i weselu sobie odpuściła i dzieki jednym i drugim rodzicom mieliśmy najwspanialszy ślub na świecie.
Co do krwawienia to nie wiem . Ono jakieś dziwne było, przperaszam, że tak w porze obiadowej i tak dosadnia, ale nie było w nim jak ja to mówię wątróbek, tylko taka czysta krew i śluz. Ehh jakbym mogła to już dzisiaj bym pobiegła do gina, aż mi się ryczeć chce z bezsilności. Mogłabym zrobić test, ale postanowiłam sobie, że w tym miesiącu się nie złamię i zrobię jak mi się @ spóźni. A poza tym boję się. Bo jak zrobię test i co i będę się głupią nadzieją karmić. Wiecie jak to jest. Każda z nas sobie wmawia a nie jestem na pewno w ciąży, ale jak się zrobi ten test i to czekanie 5 minut to w każdej z nas chyba rodzi się nadzieja, że a nóż widelec. Dlatego wolę poczekać na wizytę. Chyba, że się złamię, bo Twoja odpowiedź wykrzyczała to co mój mózg gdzieś tam w podświadomości mi powtarza. Ale głupia jestem no nie??

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
A u mnie znowu wczoraj prawie cały dzień padało, a dziś piękne słoneczko tylko trochę wiatr wieje. Kupiliśmy wczoraj Maksowi nowy rower i szalał tylko po domu, ale dziś myślę, że wyciągnie tatę na polę. A ja spędzam dzień w łóżku, żeby wygnać choróbsko, które mnie zbiera, spróbuję coś napisać do pracy mgr i do Was też na pewno będę zaglądać

katharinaaaa, no ładnie widzę się trzymasz z tym robieniem testu Nawet w podpisie masz, że testujesz 8.05, więc życzę, żebyś wytrzymała jeszcze do wtorku, a test niech pokaże II
Ja co do śluzu przed @ nie mam niestety żadnych opinii
Co do rodzinki, to prawie możemy sobie podać ręce choć muszę przyznać, że w porównaniu do Ciebie poniekąd mam dużo szczęścia, bo mam jeszcze fantastyczną mamę, która zawsze robiła za dwoje rodziców. A ojciec choć podczas przygotowań do ślubu, twierdził, że nie chce mieć z tym nic wspólnego i nie przyjdzie na wesele, to w pt po południu powiedział mi i mamie, że idzie myć auto, co oznaczało, że łaskawie jednak przyjdzie i przyszedł i udawał kochanego tatusia a teraz widuję się z nim tak 1-2 razy w roku bardziej ze względu na Maksa. A mama parę miesięcy po moim ślubie odeszła od ojca. Dziwię się w ogóle, że tak długo z nim wytrzymała

aga_bre, właśnie dokładnie tak stwierdziłam, że na razie nie będę się stresować tym monitoringiem i biegać co chwilę do gina, ze 3 mies spokojnie wszystko można zostawić naturze
Odnośnie mieszkania (kupujemy na rynku wtórnym, jak już chyba wspominałam) to mieliśmy szczęście po długich poszukiwaniach, że znaleźliśmy mieszkanie w świetnym stanie, w naszym guście, w pokojach wszędzie parkiety, kuchnia na wymiar zrobiona z zabudową agd, więc wiele decyzji nam odpadło Dwa pokoje ewentualnie przemalujemy, parkiet się wycyklinuje, umeblować pokoje i to w zasadzie wszystko
Tak tak, wspominałaś, że na wtórnym. Tylko, że myślałam, że może ono jest w takim gorszym stanie i będziecie coś wymieniać. No nic będę musiała się zdać na swoją intuicję. Kurcze z tym urządzaniem mieszkania to jest jakaś masakra. Najgorsza jest ta świadomość, że jak wybiorę kuchnie albo kafelki i nagle okaże się, że nie spłniają moich oczekuiwań to co nie będę mogła ich wymienić, bo na pieniądzach nie śimy. A na projektanta mnie nie stać. Jak wysłałam jednemu zapytanie na projekt kuchni (14 metró) i łazienki (5 metró) to krzyknął mi 60zł/m2, czyli 1200 zł za głupi projek, ktróy ja sobie sama zrobiłam jakimś programem darmowym z internetu.
Stary 2011-05-08, 18:54   #3873
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Dziewczyny pierwszy raz się cieszę że mam coś tłustego a lista tłustości jest u mnie długaaaaa bo jestem typem kuli szpieguli

dwie tłuste krechy !
Gratulacje!

Cytat:
Wiesz z tym mieszkaniem to fajnie, super się cieszę, ale oprócz ślubu z mężem posłubiliśmy wspólnie bank - na 30 lat , szkoda, że to miłośc jednostronna. Z jednej strony się baaardzo cieszę. Tylko teraz musimy czekać na oddanie kluczy, bo to takie mieszkanko nówka funkiel nieśmigane.
My na razie nie bierzemy kredytu, zamieszkamy z moją mamą. Już sobie 2 pokoje przygotowaliśmy, trzeci pusty czeka na malucha
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:50   #3874
martinka30
Raczkowanie

Hej Dziewczynki, mam nadziejęzeraz Was doczytać bo mam dwudniowe zaległości
Kaskaderka Doczytałam twój post o facetach z przeszłości, dobrze że miałaś odwage i siłę na zakonczenie zwiazków które niemiały przyszłości. Znam rodzinę z 3ką dzieci gdzie kobieta nie miała tyle odwagi i siły i to po prostu meczarnia
u mnie @ rozszalała sioe wczoraj czyli cykl ksiażkowy - 28 dni. ale ja nie pamiętam kiedy ostatni raz miałam taki długi cykl, myśleniem o starankach chyba wydłużyłam,
biegnę was doczytać dokadniej

fasolka
martinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:37   #3875
Blanszor
Rozeznanie

Kaskaderko naszym pierwszym puchatym dzieckiem był kot syberyjski, ale okazało się , że nie może długo sam siedzieć w domu bo się nudził i zdemolował nam dom. Jej ostatnią psotą było zalanie nam domu po remoncie - jak nas nie było w domu przekręciła wylewkę kranu poza zlew i puściła wodę. Dostała eskmisję do mojej mamy, która jest na emeryturze i ma dla niej dużo czasu i są szczęśliwe. A Bryśki są właśnie cudowne jeśli chodzi o charakter. Na wyglądzie mi nie zależało, chciałam żeby kicia była mizista i spokojna i taka jest słodziak mój. Dziś jest już po strzyżeniu i się nawet tak bardzo nie obraziła. Wygląda dziwnie ale kłaków nie ma
A całą ferajnę strzyżemy specjalną maszynką dla zwierząt. Wygląda to jak strzyżenie owiec. Nie jest ona tania, ale jedno strzyżenie zwierzaka kosztuje 40 zł, więc jak strzyżemy sztuk zwierzaków 6 to się opłaca

Margo nie martw się, to nie taka straszna choroba. Jedna tabletka rano i żyjesz długo i szczęśliwie A leć szybko do endokrynologa bo to pomoże Ci szybko zafasolkować.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:48   #3876
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witam -pisalam ale chyba posta mi wcielo ?! noale mam 3 cykl staran poprzendio sie nie udalo nawet chyba owulacji nie mialam teraz jem costangusa -jadla lub je ktoras- i olej z siemienia. Jutro wyniki TSH i FT4 zoabczymy czy to przez tarczyce czasem nie moge zasc!

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:22   #3877
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No a ja ci muszę powiedzieć, ,że bo i za dwa dni II kreseczki możliwe, że będą... ale wiesz no i

Cytat:
Kaskaderko naszym pierwszym puchatym dzieckiem był kot syberyjski, ale okazało się , że nie może długo sam siedzieć w domu bo się nudził i zdemolował nam dom. Jej ostatnią psotą było zalanie nam domu po remoncie - jak nas nie było w domu przekręciła wylewkę kranu poza zlew i puściła wodę. Dostała eskmisję do mojej mamy, która jest na emeryturze i ma dla niej dużo czasu i są szczęśliwe. A Bryśki są właśnie cudowne jeśli chodzi o charakter. Na wyglądzie mi nie zależało, chciałam żeby kicia była mizista i spokojna i taka jest słodziak mój. Dziś jest już po strzyżeniu i się nawet tak bardzo nie obraziła. Wygląda dziwnie ale kłaków nie ma
A całą ferajnę strzyżemy specjalną maszynką dla zwierząt. Wygląda to jak strzyżenie owiec. Nie jest ona tania, ale jedno strzyżenie zwierzaka kosztuje 40 zł, więc jak strzyżemy sztuk zwierzaków 6 to się opłaca
Dzięki za info kochana, może się pokuszę o wizyta u weta na nowy look dla Fifiego Co do pierworodnego rozrabiaka, to niezły gagatek z niego No strasznie chciałabym zobaczyć twoje śliczności PO, możesz wrzucić fotki po metamorfozie? ja jak tylko pomyślę jak mój by wyglądał taki wygolony to pękam ze śmiechu (mam bogatą wyobraźnie)

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
teraz jem costangusa -jadla lub je ktoras- i olej z siemienia. Jutro wyniki TSH i FT4 zoabczymy czy to przez tarczyce czasem nie moge zasc!
Trzymaj się dzielnie! Co do costangusa, to nie mam informacji potwierdzonych tylko tyle, że ponoć skuteczne. Mojej córce gin zaleciła na wyrównanie cyklów, bo odkąd zaczęła miesiączkować ma bardzo długie paro miesięczne przerwy. Dopiero zaczęła brać ale o efektach kiedyś napiszę.

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:40   #3878
AgaMili
BAN stały

Dziewczynki jestem po przeprowadzce i mam wieeeele do nadrabiania.
Zrobilam test, co o nim myslicie? To sa 2 i na obu byly 2 kreski, jakosc zdjec beznadziejna bo test byl robiony wieczorem i robilam zdjecia bez lampy przy zapalonym swietle ale moze cos zobaczycie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_0080.jpg (86,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_0081.jpg (81,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_0084.jpg (134,8 KB, 41 załadowań)
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:46   #3879
Blanszor
Rozeznanie

AgaMili mój mąż właśnie się nabija z naszego forum, że sobie takie fotki pokazujemy

Ale DWIE KRECHY SA! Nawet TŻ to widział! Gratulacje!
Stary 2011-05-08, 22:05   #3880
Blanszor
Rozeznanie

Kaskaderko wklejam fotki przed strzyżeniem i po właśnie ganiałam z komórką za kotem po łazience żeby zrobić jej fotkę i znowu się na mnie wkurzyła...ale zaraz idziemy lulu więc ją udobrucham
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (27,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (36,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20110508_005.jpg (87,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20110508_003.jpg (81,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20110508_001.jpg (75,2 KB, 28 załadowań)
Stary 2011-05-08, 22:07   #3881
AgaMili
BAN stały

Blanszorku moj maz tez sie ze mnie nabija ze robie zdjecie testu ale olewam to . On juz do wizazu przyzwyczajony, 3 lata tu siedze dzien w dzien
Aha i serdeczne gratulacje dla Ciebie!!
Stary 2011-05-08, 22:41   #3882
martinka30
Raczkowanie

AgaMili GRATULACJE!!!
dwie krechy jak w mordkę strzelił
Blanszor, super kicia!!!
mój mąż dziś totalnie sie mną załamał bo.... robiłam zakupy w aptece internetowej i kupilam przy okazji 2 testy ciążowe bo były o ponad 50% tansze. no i tżowi ręce opadły bo po co mi te testy jak staranka najwcześniej w sierpniu a ja na to że przecież się nie zmarnują, myslę że termin bedą miały choćby do konca tego roku to o co mu chodzi
kathrinaaaaa trzymam kciuki za II krechy!!!

fasolka

Edytowane przez martinka30
Czas edycji: 2011-05-08 o 22:44
martinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 07:52   #3883
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Kaskaderko wklejam fotki przed strzyżeniem i po właśnie ganiałam z komórką za kotem po łazience żeby zrobić jej fotkę i znowu się na mnie wkurzyła...ale zaraz idziemy lulu więc ją udobrucham
Ale cudowna kicia

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Zrobilam test, co o nim myslicie? To sa 2 i na obu byly 2 kreski, jakosc zdjec beznadziejna bo test byl robiony wieczorem i robilam zdjecia bez lampy przy zapalonym swietle ale moze cos zobaczycie
Jak nic dwie kreseczki są
Gratulacje!

Mnie od dwóch dni bardzo boli podbrzusze i już myślałam, że coś się wyregulowało i @ przyjedzie bez wywoływania luteiną, a tu na razie nic
Stary 2011-05-09, 08:48   #3884
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje kochana!!!!

Sorki dziewczyny, ale muszę nadrobić troche postów bo tyle się tu działo, że mam mega zaległośći.

kathrinaaaaa sądze, żę te II kreseczki się pojawią. Trzymam kciuki.

Kaskaderka podziwiam ciebie za postawę, że miałaś odwagę odejść. Jesteś wielka. Moja siostra miała męża alkoholika i przez kilka dobrych lat nie potrafiła się od niego wyrwać, pomimo wsparacia ogromnego ze strony rodziny. Także bardzo ciebie szanuję.
Ja z moim mężem też mieliśmy kryzys, jak jeszczcze byliśmy niezaręczeni. Nawet się rozstaliśmy na 9 m-cy. Wtedy to rozstanie zobiło nam dobrze. I teraz jesteśmy cały czas bardzo szczęśliwi.

Dziewczyny, które mają ślub z bankami na 25-30 lat, ja tez się do was zaliczam. Mam kredyt na 30 lat i spłaca już drugi rok. Ale w tych czasach to samemu do czegość dojść bez kredytu, to chyba się nie da.

A co do latek i starania o dzidzi to ja mam 28 i dopiero teraz starm się o pierwsze maleństwo. Poprostu tak się czasami życie układa.

Jak kogoś pominełam to bardzo przepraszam, ale może potem szczegółowiej nadrobię zaległości. Wybaczcie.

Dzięki jeszcze za kciukasy za mój cykl. Mam tyle nadziei tym razem, jak nigdy. Boje się tylko rozczarowania. Ale co nas nie zabije to wzmocni.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011

Edytowane przez Farina
Czas edycji: 2011-05-09 o 09:01
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:26   #3885
TheFall
Zadomowienie

Farina ja mam 27 lat a wydaje mi się, że już taka stara jestem i dopiero o pierwsze dziecko się staramy. Jak tak na to teraz patrzę to kurcze gówniarz ze mnie, nawet 30 nie dobiłam.

Powodzenia dziewczyny życzę w tym miesiącu, sobie także
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:34   #3886
goldika
Zakorzenienie

AgaMili gratuluję!!!! :Cmok: miło takie wieści przeczytać z samego rana
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:50   #3887
margo_78
Rozeznanie

Cytat:
Jak ja Wam zazdroszczę tych kociaków, zwierzaków. Mój tż niestety nie lubi kotów a na psa przy naszym trybie pracy nie możemy sobie pozwolić bo biedne psisko by siedziało prawie 10 godzin samo.

Co do krwawienia to nie wiem . Ono jakieś dziwne było, przperaszam, że tak w porze obiadowej i tak dosadnia, ale nie było w nim jak ja to mówię wątróbek, tylko taka czysta krew i śluz. Ehh jakbym mogła to już dzisiaj bym pobiegła do gina, aż mi się ryczeć chce z bezsilności. Mogłabym zrobić test, ale postanowiłam sobie, że w tym miesiącu się nie złamię i zrobię jak mi się @ spóźni. A poza tym boję się. Bo jak zrobię test i co i będę się głupią nadzieją karmić. Wiecie jak to jest. Każda z nas sobie wmawia a nie jestem na pewno w ciąży, ale jak się zrobi ten test i to czekanie 5 minut to w każdej z nas chyba rodzi się nadzieja, że a nóż widelec. Dlatego wolę poczekać na wizytę. Chyba, że się złamię, bo Twoja odpowiedź wykrzyczała to co mój mózg gdzieś tam w podświadomości mi powtarza. Ale głupia jestem no nie??
no kociaki potrzebują towarzystwa chociaż tu to kwestia jeszcze rasy i w takich wypadkach jak często były by same najlepiej mieć 2

co do krwawienia hmm tak cichutko trzymam kciuki żeby ....

Cytat:

Margo nie martw się, to nie taka straszna choroba. Jedna tabletka rano i żyjesz długo i szczęśliwie A leć szybko do endokrynologa bo to pomoże Ci szybko zafasolkować.
co do kiciów właśnie wyobraziłam sobie jak by moje wyglądały hehe byłby ubaw i chyba foch na co najmniej tydzień ale nie zrobię im tego bo moje kicie wychodne są i co kocie towarzystwo by powiedziało na ich nowy image hehehe zostaje mi z kłaczkami się zaprzyjaźnić

co do tarczycy hmm muszę się z tym oswoić bo tak strasznie nie lubię pigułek a tu codziennie coś trzeba będzie wrrrrrr ale ważne że na jakiś trop wpadli .....

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
witam -pisalam ale chyba posta mi wcielo ?! noale mam 3 cykl staran poprzendio sie nie udalo nawet chyba owulacji nie mialam teraz jem costangusa -jadla lub je ktoras- i olej z siemienia. Jutro wyniki TSH i FT4 zoabczymy czy to przez tarczyce czasem nie moge zasc!
trzymam kciuki ze dobre wyniczki

Cytat:
e no gratulacje zdroweg fasolkowania niech roooooooooośnie zdrowo ;D

Cytat:
hehe super kicia nieźle się prezentuje po

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość

A co do latek i starania o dzidzi to ja mam 28 i dopiero teraz starm się o pierwsze maleństwo. Poprostu tak się czasami życie układa.

Dzięki jeszcze za kciukasy za mój cykl. Mam tyle nadziei tym razem, jak nigdy. Boje się tylko rozczarowania. Ale co nas nie zabije to wzmocni.
trzymamy trzymamy kciuki żeby się ten woreczek fasolek rozwiązał

czego wam wszystkim i sobie życzę
MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30

[*] 17.XI.11 (11tc) Piotruś

margo_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:01   #3888
ziebulka
Raczkowanie

Witam po ciężki weekendzie.

AgaMili- gratuluje !!!

Blanszor-kicia w stylowej fryzurze- super

kathrinaaaaa

Weekend był tragiczny: najpierw 3 egzaminy z czego już wiem że jeden w plecy po pozostałych dwóch rewelacji się nie spodziewam.
Czekałam na owu czekałam i chyba przeczekałam...jak w końcu stwierdziłam że to już to Tż wrócił do domu po %% i cały misterny plan trafił szlag, drugi dzień to tzw "ciche dni" i wydaje mi się że cały cykl na marne. Dziś spróbuje się dostać na USG żeby zobaczyć czy jest jeszcze pęcherzyk. Podziwiam kobiety starające się latami i nie tracące wiary- jak one to robią?? Ja po roku już mam nerwy zszargane, i żyje tym jednym marzeniem....
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @

Edytowane przez ziebulka
Czas edycji: 2011-05-09 o 12:08
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:14   #3889
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość

AgaMili- gratuluje !!!

kathrinaaaaa

Weekend był tragiczny: najpierw 3 egzaminy z czego już wiem że jeden w plecy po pozostałych dwóch rewelacji się nie spodziewam.
Czekałam na owu czekałam i chyba przeczekałam...jak w końcu stwierdziłam że to już to Tż wrócił do domu po %% i cały misterny plan trafił szlag, drugi dzień to tzw "ciche dni" i wydaje mi się że cały cykl na marne. Dziś spróbuje się dostać na USG żeby zobaczyć czy jest jeszcze pęcherzyk. Podziwiam kobiety starające się latami i nie tracące wiary- jak one to robią?? Ja po roku już mam nerwy zszargane, i żyje tym jednym marzeniem....

AgaMili- gratuluje !!!

kathrinaaaaa
Trzymaj się kochana. Wiem, że to tak łatwo powiedzieć. Ja narazie pół roku się staram i też już sie podłamuję lekko. Musimy być silne i walczyć o nasze marzenia.

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-05-09, 10:32   #3890
Tusia_90
Raczkowanie

Nadrobiłam wczorajsze posty i jestem już na bieżąco wczoraj był odpust i rodzinka się zjechała na karuzele i grilla, wiec nawet nie miałam kiedy zajrzeć. Dziś 10dc więc oficjalne staranie od środy, mimo ,że tż mnie "dorwał" w sobote Przynajmniej będzie świeża partia żołnierzyków miłego dnia
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:10   #3891
ziebulka
Raczkowanie

co tu tak pusto?? Czyżyby już wszystkie zafasolkowały i przeniosły się na wątki ciążowe??
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:09   #3892
soofka
Raczkowanie

GG do soofka

Dziewczyny, dopisałabym się do Was jak mnie przyjmiecie.
soofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:42   #3893
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Coś tam widać Gratulacje

Cytat:
Śliczną masz kicię

Cytat:
Czekałam na owu czekałam i chyba przeczekałam...jak w końcu stwierdziłam że to już to Tż wrócił do domu po %% i cały misterny plan trafił szlag, drugi dzień to tzw "ciche dni" i wydaje mi się że cały cykl na marne.
U nas też się nie udało w owulację postarać, bo byliśmy wtedy 100 km od siebie
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:16   #3894
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
No coż ja tam widzę jedna krechę i jedną jasną plamkę. Więc gratuluje Ci serdecznie. teraz na pewno nas zostawisz i nie bedzie miał kto nam fuidow słać. Nie zapominaj o nas proszę. W tak w ogóle to w ten weekend myślalam o Tobie i zastanawiałam się co się stalo, że tak nagle Cię wcięło. A tu proszę mocno pracowałaś.

Cytat:
No powiem, że sładki kociak. Mnie najbarsziej podaba sie ta rasa co występuje w reklamie whiskasa, taki srebrno -biały. Cudny jest.

Cytat:
Napisane przez martinka30 Pokaż wiadomość
mój mąż dziś totalnie sie mną załamał bo.... robiłam zakupy w aptece internetowej i kupilam przy okazji 2 testy ciążowe bo były o ponad 50% tansze. no i tżowi ręce opadły bo po co mi te testy jak staranka najwcześniej w sierpniu a ja na to że przecież się nie zmarnują, myslę że termin bedą miały choćby do konca tego roku to o co mu chodzi
kathrinaaaaa trzymam kciuki za II krechy!!!
Moj Tż też smieje się z naszego forum. Ze zwierzamy się sobie, wklejamy foty i w ogóle jesteśmy nawiedzone. Zawsze jak siedze to mowi, że to sabat czarownic :P:P
Cytat:

Dziewczyny, które mają ślub z bankami na 25-30 lat, ja tez się do was zaliczam. Mam kredyt na 30 lat i spłaca już drugi rok. Ale w tych czasach to samemu do czegość dojść bez kredytu, to chyba się nie da.

Powiem Ci że my bez kredytu bylibyśmy pograżeni i zdani na wynajem. We Wroclawiu mieszkania maja horrendalne ceny. Co do wieku. To ja miałam straszne parcie na dziecko tak w wieku 23-24 lat. Normalnie nie mogłam sobie odpuścić tylko tż nic nie mowiłam. Bo z czym byśmy wystartowali? Ja na studiach, Tż na studiach. Mieszkanie wynajmowane ze znajomymi, bez pracy i do duszy. A może wtedy by nam się udalo szybciutko zafasolkować i teraz bym Was wspierala i starala się o drugie dziecko.
Trzymam kciuki za nadzieję.
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Farina ja mam 27 lat a wydaje mi się, że już taka stara jestem i dopiero o pierwsze dziecko się staramy. Jak tak na to teraz patrzę to kurcze gówniarz ze mnie, nawet 30 nie dobiłam.

Powodzenia dziewczyny życzę w tym miesiącu, sobie także
Ja też mam 27 lat i tez czasami sie czuje stara. A najgorzej to w momencie jak np. moje koleżanki, ktore mają po 29-30 lat jeszcze są w takich w miarę luźnych związkach lub singielki a ja jedna zaobrączkowana, więc jak mowie o rodzinie i dziecku to czasami na mnie jak na frika jakiegoś patrzą.

Cytat:

To trzeba go bylo nawet po %% wykorzystać. Sprobuj zając czymś myśli. ja np. kupilam sobie książke totalnie odmożdżającą i czytam albo siedzę w programach wnetrzarskich i probuję sobie kuchnię zaprojektować. :P Uszy do góry będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez soofka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dopisałabym się do Was jak mnie przyjmiecie.
Witaj.
Napisz imię i wiek to goldika dopisze Cię do pierwszego postu. No i poza tym postaraj się cos o sobie powiedzieć to będzie nam wszystkim łatwiej.

margo_78 jaka Ty kochana jesteś. Ja sie na nic nie nastawiam, ale może...W poniedziałek się dowiem.

Zarejestrowalam się do gin dopiero na poniedziałek przyszly. Ale pójdę i może już coś wtedy będzie na usg widać, moze jakiś pęcherzyk dojrzewający i będzie w domu molestowanie I musze sie Wam pochwalić, bo jak się zapisala do gin to kusilo mnie żeby kupić dzisiaj test i się sprawdzić, ale tego nie zrobiłam i normalnie aż sama się dziwie swojemy samozaparciu.

Dobra idę skorzystać ze słoneczka,bo tak cudnie grzeje. Do wieczorka.

Edytowane przez aga_bre
Czas edycji: 2011-05-09 o 17:18
aga_bre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:28   #3895
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

no to lipa - wyniki sa w normie ale nie wiem czemu owulki nie bylo grrr jestem w punkcie wyjsca no nic catangus jest i olej z siemienia lnianego ;] zoabczymy jak bedzie dalej

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:45   #3896
Farina
Raczkowanie

aga_bre w Białymstoku też ceny kosmiczne mieszkań. My kupiliśmy z rynku wtórnego i płaciliśmy 5,5 tys za metr. A zarobki w naszym mieście są niskie. Także trzeba ostro pasa zaciskać.

soofka witamy

10 cykl starań
OM 13.08.2011

Edytowane przez Farina
Czas edycji: 2011-05-09 o 17:47
Stary 2011-05-09, 18:39   #3897
soofka
Raczkowanie

GG do soofka

Cytat:
Witaj.
Napisz imię i wiek to goldika dopisze Cię do pierwszego postu. No i poza tym postaraj się cos o sobie powiedzieć to będzie nam wszystkim łatwiej.
Mam 28 lat. W sierpniu odstawiłam hormony. I jak na razie bez skutku. Już myślałam, że w tym cyklu coś będzie, bo @ się spóźniał 2 dni (a z reguły mam jak w zegarku) ale test wyszedł negatywny i @ tez się w końcu pojawił. Biorę Castagnus i wiesiołek.
Nie wiem czy u mnie to nie jest sprawa nerwów. Jestem strasznie nerwowa, nie śpię po nocach

Cytat:

Ja też z tych związanych z bankami. Z tym, że na 38 lat, a nawet jeszcze nie mieszkamy. Jakoś za miesiąc powinni dopiero budowę skończyć

Cytat:
aga_bre w Białymstoku też ceny kosmiczne mieszkań. My kupiliśmy z rynku wtórnego i płaciliśmy 5,5 tys za metr. A zarobki w naszym mieście są niskie. Także trzeba ostro pasa zaciskać.

soofka witamy
Nam się udało w podobnej cenie kupić nowe w Warszawie, ale niestety na obrzeżach także czekają nas koszmarne dojazdy do pracy.
Stary 2011-05-09, 19:31   #3898
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:

soofka witamy
To faktycznie nie było tanie, a myslalam, że nienormalne ceny to tylko we tutaj są. My kupilismy mieszkanie we Wrocławiu, może nie na rynku, ale w centrum za 5,5 tysiaca w stanie developerskim. W czerwcu mamy otrzymać klucze. Ale to i tak nam sie udalo w super cenie, bo znajomi kupili za 7,5 tysiąca, ale pod klucz.
Moze jak zaczniemy sie urzadzać to przestanę myśleć o dziecku i natura sama zadziała.

Cytat:
Napisane przez soofka Pokaż wiadomość
Mam 28 lat. W sierpniu odstawiłam hormony. I jak na razie bez skutku. Już myślałam, że w tym cyklu coś będzie, bo @ się spóźniał 2 dni (a z reguły mam jak w zegarku) ale test wyszedł negatywny i @ tez się w końcu pojawił. Biorę Castagnus i wiesiołek.
Nie wiem czy u mnie to nie jest sprawa nerwów. Jestem strasznie nerwowa, nie śpię po nocach

Ja też z tych związanych z bankami. Z tym, że na 38 lat, a nawet jeszcze nie mieszkamy. Jakoś za miesiąc powinni dopiero budowę skończyć

Nam się udało w podobnej cenie kupić nowe w Warszawie, ale niestety na obrzeżach także czekają nas koszmarne dojazdy do pracy.
soofka głowa do gory. Ja odstawiłam tabsy we wrześniu. Co prawda starać zaczęliśmy się od lutego i tez nic. Ale gin mowil mi, że nawet do roku mogą być problemy. Chociaż jak wiadomo nie ma reguły bo niektore zachodzą w ciąże od razu po tabletkach.
A co to jest ten costangus i wiesiołek. O tym drugim chyba gizmiatko pisala, ale nie jestem pewna, ale to drugie?? Ja tylko lykam prenatal dha, ale to ze względu na złe wyniki jakie ostatnio mialam i folik.

Co do mieszkania to moze razem będziemy się urządzać??

Ale tu cicho dzisiaj...Wszystkie na pewno korzystacie ze slońca. Mi udalo się jako tako wyrównać juz koloryt gęby .
Stary 2011-05-09, 19:44   #3899
soofka
Raczkowanie

GG do soofka

Wiesiołek na śluz, a Castagnus to ziołowy preparat, który stosuje się w zaburzeniach cyklu i uciążliwym PMS. Czytałam, że dziewczyny zachodziły po nim w ciążę.
Moje koleżanki zachodziły w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu hormonów. Dlatego moja sytuacja zaczyna mnie przygnębiać Ale wiadomo, każdy organizm jest inny. Tylko czemu to akurat mój musiał być inny...

Mieszkanie tez mamy jakoś w czerwcu dostać. I też w stanie deweloperskim. Także całe urządzanie przed nami Już się nie mogę doczekać
Stary 2011-05-09, 21:11   #3900
AgaMili
BAN stały

Dziewczyny na pewno was nie zostawie . Po prostu teraz mniej pisze bo bylam w trakcie przeprowadzki , pojutrze 2 tygodniowe wakacje a poza tym czuje okropnie!!! dzis wymiotowalam i jest mi niedobrze, caly dzien przespalam. Wstalam dopiero teraz do tego Milenka miala jelitowke .

Co do wieku to ja bardzo chcialam dziecko jak mialam 19 lat i rok pozniej zaszlam w ciaze . A teraz mam 24 .

Soofka witaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości