|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
A u mnie znowu wczoraj prawie cały dzień padało, a dziś piękne słoneczko
![]() katharinaaaa, no ładnie widzę się trzymasz z tym robieniem testu Nawet w podpisie masz, że testujesz 8.05, więc życzę, żebyś wytrzymała jeszcze do wtorku, a test niech pokaże II ![]() Ja co do śluzu przed @ nie mam niestety żadnych opinii ![]() Co do rodzinki, to prawie możemy sobie podać ręce choć muszę przyznać, że w porównaniu do Ciebie poniekąd mam dużo szczęścia, bo mam jeszcze fantastyczną mamę, która zawsze robiła za dwoje rodziców. A ojciec choć podczas przygotowań do ślubu, twierdził, że nie chce mieć z tym nic wspólnego i nie przyjdzie na wesele, to w pt po południu powiedział mi i mamie, że idzie myć auto, co oznaczało, że łaskawie jednak przyjdzie i przyszedł i udawał kochanego tatusia a teraz widuję się z nim tak 1-2 razy w roku bardziej ze względu na Maksa. A mama parę miesięcy po moim ślubie odeszła od ojca. Dziwię się w ogóle, że tak długo z nim wytrzymała Cytat:
Odnośnie mieszkania (kupujemy na rynku wtórnym, jak już chyba wspominałam) to mieliśmy szczęście po długich poszukiwaniach, że znaleźliśmy mieszkanie w świetnym stanie, w naszym guście, w pokojach wszędzie parkiety, kuchnia na wymiar zrobiona z zabudową agd, więc wiele decyzji nam odpadło Cytat:
|
||
|
|
|
#3872 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
Cytat:
Co do krwawienia to nie wiem . Ono jakieś dziwne było, przperaszam, że tak w porze obiadowej i tak dosadnia, ale nie było w nim jak ja to mówię wątróbek, tylko taka czysta krew i śluz. Ehh jakbym mogła to już dzisiaj bym pobiegła do gina, aż mi się ryczeć chce z bezsilności. Mogłabym zrobić test, ale postanowiłam sobie, że w tym miesiącu się nie złamię i zrobię jak mi się @ spóźni. A poza tym boję się. Bo jak zrobię test i co i będę się głupią nadzieją karmić. Wiecie jak to jest. Każda z nas sobie wmawia a nie jestem na pewno w ciąży, ale jak się zrobi ten test i to czekanie 5 minut to w każdej z nas chyba rodzi się nadzieja, że a nóż widelec. Dlatego wolę poczekać na wizytę. Chyba, że się złamię, bo Twoja odpowiedź wykrzyczała to co mój mózg gdzieś tam w podświadomości mi powtarza. Ale głupia jestem no nie?? Cytat:
|
|
#3873 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3874 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki, mam nadziejęzeraz Was doczytać bo mam dwudniowe zaległości
![]() Kaskaderka Doczytałam twój post o facetach z przeszłości, dobrze że miałaś odwage i siłę na zakonczenie zwiazków które niemiały przyszłości. Znam rodzinę z 3ką dzieci gdzie kobieta nie miała tyle odwagi i siły i to po prostu meczarnia u mnie @ rozszalała sioe wczoraj czyli cykl ksiażkowy - 28 dni. ale ja nie pamiętam kiedy ostatni raz miałam taki długi cykl, myśleniem o starankach chyba wydłużyłam, biegnę was doczytać dokadniej |
|
|
|
#3875 |
|
Rozeznanie
|
Kaskaderko naszym pierwszym puchatym dzieckiem był kot syberyjski, ale okazało się , że nie może długo sam siedzieć w domu bo się nudził i zdemolował nam dom. Jej ostatnią psotą było zalanie nam domu po remoncie - jak nas nie było w domu przekręciła wylewkę kranu poza zlew i puściła wodę. Dostała eskmisję do mojej mamy, która jest na emeryturze i ma dla niej dużo czasu i są szczęśliwe. A Bryśki są właśnie cudowne jeśli chodzi o charakter. Na wyglądzie mi nie zależało, chciałam żeby kicia była mizista i spokojna i taka jest
słodziak mój. Dziś jest już po strzyżeniu i się nawet tak bardzo nie obraziła. Wygląda dziwnie ale kłaków nie ma ![]() A całą ferajnę strzyżemy specjalną maszynką dla zwierząt. Wygląda to jak strzyżenie owiec. Nie jest ona tania, ale jedno strzyżenie zwierzaka kosztuje 40 zł, więc jak strzyżemy sztuk zwierzaków 6 to się opłaca ![]() Margo nie martw się, to nie taka straszna choroba. Jedna tabletka rano i żyjesz długo i szczęśliwie A leć szybko do endokrynologa bo to pomoże Ci szybko zafasolkować.
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
witam -pisalam ale chyba posta mi wcielo ?! noale mam 3 cykl staran poprzendio sie nie udalo nawet chyba owulacji nie mialam teraz jem costangusa -jadla lub je ktoras- i olej z siemienia. Jutro wyniki TSH i FT4 zoabczymy czy to przez tarczyce czasem nie moge zasc!
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3877 | |
|
Rozeznanie
|
No a ja ci muszę powiedzieć, ,że
i za dwa dni II kreseczki możliwe, że będą... ale wiesz no i ![]() Cytat:
Co do pierworodnego rozrabiaka, to niezły gagatek z niego No strasznie chciałabym zobaczyć twoje śliczności PO, możesz wrzucić fotki po metamorfozie? ja jak tylko pomyślę jak mój by wyglądał taki wygolony to pękam ze śmiechu (mam bogatą wyobraźnie) Trzymaj się dzielnie! Co do costangusa, to nie mam informacji potwierdzonych tylko tyle, że ponoć skuteczne. Mojej córce gin zaleciła na wyrównanie cyklów, bo odkąd zaczęła miesiączkować ma bardzo długie paro miesięczne przerwy. Dopiero zaczęła brać ale o efektach kiedyś napiszę.
|
|
#3878 |
|
BAN stały
|
Dziewczynki jestem po przeprowadzce i mam wieeeele do nadrabiania.
Zrobilam test, co o nim myslicie? To sa 2 i na obu byly 2 kreski, jakosc zdjec beznadziejna bo test byl robiony wieczorem i robilam zdjecia bez lampy przy zapalonym swietle ale moze cos zobaczycie
|
|
|
|
#3879 |
|
Rozeznanie
|
AgaMili mój mąż właśnie się nabija z naszego forum, że sobie takie fotki pokazujemy
![]() Ale DWIE KRECHY SA! Nawet TŻ to widział! Gratulacje!
|
|
|
|
#3880 |
|
Rozeznanie
|
Kaskaderko wklejam fotki przed strzyżeniem i po
właśnie ganiałam z komórką za kotem po łazience żeby zrobić jej fotkę i znowu się na mnie wkurzyła...ale zaraz idziemy lulu więc ją udobrucham
|
|
|
|
#3881 |
|
BAN stały
|
Blanszorku moj maz tez sie ze mnie nabija ze robie zdjecie testu ale olewam to
![]() Aha i serdeczne gratulacje dla Ciebie!!
|
|
|
|
#3882 |
|
Raczkowanie
|
AgaMili GRATULACJE!!!
dwie krechy jak w mordkę strzelił Blanszor, super kicia!!! mój mąż dziś totalnie sie mną załamał bo.... robiłam zakupy w aptece internetowej i kupilam przy okazji 2 testy ciążowe bo były o ponad 50% tansze. no i tżowi ręce opadły bo po co mi te testy jak staranka najwcześniej w sierpniu a ja na to że przecież się nie zmarnują, myslę że termin bedą miały choćby do konca tego roku to o co mu chodzi![]() kathrinaaaaa trzymam kciuki za II krechy!!! Edytowane przez martinka30 Czas edycji: 2011-05-08 o 22:44 |
|
|
|
#3883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() Mnie od dwóch dni bardzo boli podbrzusze i już myślałam, że coś się wyregulowało i @ przyjedzie bez wywoływania luteiną, a tu na razie nic
|
||
|
|
|
#3884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sorki dziewczyny, ale muszę nadrobić troche postów bo tyle się tu działo, że mam mega zaległośći. kathrinaaaaa sądze, żę te II kreseczki się pojawią. Trzymam kciuki .Kaskaderka podziwiam ciebie za postawę, że miałaś odwagę odejść. Jesteś wielka. Moja siostra miała męża alkoholika i przez kilka dobrych lat nie potrafiła się od niego wyrwać, pomimo wsparacia ogromnego ze strony rodziny. Także bardzo ciebie szanuję. Ja z moim mężem też mieliśmy kryzys, jak jeszczcze byliśmy niezaręczeni. Nawet się rozstaliśmy na 9 m-cy. Wtedy to rozstanie zobiło nam dobrze. I teraz jesteśmy cały czas bardzo szczęśliwi. Dziewczyny, które mają ślub z bankami na 25-30 lat, ja tez się do was zaliczam. Mam kredyt na 30 lat i spłaca już drugi rok A co do latek i starania o dzidzi to ja mam 28 i dopiero teraz starm się o pierwsze maleństwo. Poprostu tak się czasami życie układa. Jak kogoś pominełam to bardzo przepraszam, ale może potem szczegółowiej nadrobię zaległości. Wybaczcie. Dzięki jeszcze za kciukasy za mój cykl. Mam tyle nadziei tym razem, jak nigdy. Boje się tylko rozczarowania. Ale co nas nie zabije to wzmocni.
Zdjęcia z pleneru http://marcindryl.blogspot.com/2009/10/obiecaem.html http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png ![]() 10 cykl starań OM 13.08.2011 Edytowane przez Farina Czas edycji: 2011-05-09 o 09:01 |
|
|
|
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
Farina ja mam 27 lat a wydaje mi się, że już taka stara jestem i dopiero o pierwsze dziecko się staramy. Jak tak na to teraz patrzę to kurcze gówniarz ze mnie, nawet 30 nie dobiłam.
Powodzenia dziewczyny życzę w tym miesiącu, sobie także
|
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
AgaMili gratuluję!!!! :Cmok: miło takie wieści przeczytać z samego rana
|
|
|
|
#3887 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do krwawienia hmm tak cichutko trzymam kciuki żeby .... ![]() ![]() Cytat:
ale nie zrobię im tego bo moje kicie wychodne są i co kocie towarzystwo by powiedziało na ich nowy image hehehe zostaje mi z kłaczkami się zaprzyjaźnić ![]() co do tarczycy hmm muszę się z tym oswoić bo tak strasznie nie lubię pigułek a tu codziennie coś trzeba będzie wrrrrrr ale ważne że na jakiś trop wpadli ..... Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdroweg fasolkowania niech roooooooooośnie zdrowo ;DCytat:
![]() Cytat:
![]() czego wam wszystkim i sobie życzę
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
||||||
|
|
|
#3888 |
|
Raczkowanie
|
Witam po ciężki weekendzie.
AgaMili- gratuluje !!! Blanszor-kicia w stylowej fryzurze- super ![]() kathrinaaaaa ![]() Weekend był tragiczny: najpierw 3 egzaminy z czego już wiem że jeden w plecy po pozostałych dwóch rewelacji się nie spodziewam. Czekałam na owu czekałam i chyba przeczekałam...jak w końcu stwierdziłam że to już to Tż wrócił do domu po %%
http://www.suwaczek.pl/cache/1c99c31390.png 29.08.2012 -IUI nr1. 25.10.2012 - IUI nr 2 24.11.2012 - IUI nr 3 18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @ Edytowane przez ziebulka Czas edycji: 2011-05-09 o 12:08 |
|
|
|
#3889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3890 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam wczorajsze posty i jestem już na bieżąco
wczoraj był odpust i rodzinka się zjechała na karuzele i grilla, wiec nawet nie miałam kiedy zajrzeć. Dziś 10dc więc oficjalne staranie od środy, mimo ,że tż mnie "dorwał" w sobote Przynajmniej będzie świeża partia żołnierzyków miłego dnia
|
|
|
|
#3891 |
|
Raczkowanie
|
co tu tak pusto?? Czyżyby już wszystkie zafasolkowały i przeniosły się na wątki ciążowe??
|
#3892 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dopisałabym się do Was jak mnie przyjmiecie.
|
|
|
|
#3893 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3894 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie bedzie miał kto nam fuidow słać. Nie zapominaj o nas proszę. W tak w ogóle to w ten weekend myślalam o Tobie i zastanawiałam się co się stalo, że tak nagle Cię wcięło. A tu proszę mocno pracowałaś. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za nadzieję . Cytat:
Cytat:
Witaj. Napisz imię i wiek to goldika dopisze Cię do pierwszego postu. No i poza tym postaraj się cos o sobie powiedzieć to będzie nam wszystkim łatwiej. margo_78 jaka Ty kochana jesteś. Ja sie na nic nie nastawiam, ale może...W poniedziałek się dowiem. Zarejestrowalam się do gin dopiero na poniedziałek przyszly. Ale pójdę i może już coś wtedy będzie na usg widać, moze jakiś pęcherzyk dojrzewający i będzie w domu molestowanie I musze sie Wam pochwalić, bo jak się zapisala do gin to kusilo mnie żeby kupić dzisiaj test i się sprawdzić, ale tego nie zrobiłam i normalnie aż sama się dziwie swojemy samozaparciu.Dobra idę skorzystać ze słoneczka,bo tak cudnie grzeje. Do wieczorka.
MIKOŁAJ Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2011-05-09 o 17:18 |
||||||
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
no to lipa - wyniki sa w normie ale nie wiem czemu owulki nie bylo grrr jestem w punkcie wyjsca no nic catangus jest i olej z siemienia lnianego ;] zoabczymy jak bedzie dalej
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3896 |
|
Raczkowanie
|
aga_bre w Białymstoku też ceny kosmiczne mieszkań. My kupiliśmy z rynku wtórnego i płaciliśmy 5,5 tys za metr. A zarobki w naszym mieście są niskie. Także trzeba ostro pasa zaciskać.
soofka witamy
Zdjęcia z pleneru http://marcindryl.blogspot.com/2009/10/obiecaem.html http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png ![]() 10 cykl starań OM 13.08.2011 Edytowane przez Farina Czas edycji: 2011-05-09 o 17:47 |
|
|
|
#3897 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i @ tez się w końcu pojawił. Biorę Castagnus i wiesiołek. Nie wiem czy u mnie to nie jest sprawa nerwów. Jestem strasznie nerwowa, nie śpię po nocach ![]() Cytat:
![]() Nam się udało w podobnej cenie kupić nowe w Warszawie, ale niestety na obrzeżach także czekają nas koszmarne dojazdy do pracy. |
||
|
|
|
#3898 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze jak zaczniemy sie urzadzać to przestanę myśleć o dziecku i natura sama zadziała. Cytat:
A co to jest ten costangus i wiesiołek. O tym drugim chyba gizmiatko pisala, ale nie jestem pewna, ale to drugie?? Ja tylko lykam prenatal dha, ale to ze względu na złe wyniki jakie ostatnio mialam i folik. Co do mieszkania to moze razem będziemy się urządzać?? Ale tu cicho dzisiaj...Wszystkie na pewno korzystacie ze slońca. Mi udalo się jako tako wyrównać juz koloryt gęby .
|
|
#3899 |
|
Raczkowanie
|
Wiesiołek na śluz, a Castagnus to ziołowy preparat, który stosuje się w zaburzeniach cyklu i uciążliwym PMS. Czytałam, że dziewczyny zachodziły po nim w ciążę.
Moje koleżanki zachodziły w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu hormonów. Dlatego moja sytuacja zaczyna mnie przygnębiać Ale wiadomo, każdy organizm jest inny. Tylko czemu to akurat mój musiał być inny...Mieszkanie tez mamy jakoś w czerwcu dostać. I też w stanie deweloperskim. Także całe urządzanie przed nami |
|
|
|
#3900 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny na pewno was nie zostawie
. Po prostu teraz mniej pisze bo bylam w trakcie przeprowadzki , pojutrze 2 tygodniowe wakacje a poza tym czuje okropnie!!! dzis wymiotowalam i jest mi niedobrze, caly dzien przespalam. Wstalam dopiero teraz do tego Milenka miala jelitowke Co do wieku to ja bardzo chcialam dziecko jak mialam 19 lat i rok pozniej zaszlam w ciaze . A teraz mam 24 . Soofka witaj
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

Nawet w podpisie masz, że testujesz 8.05, więc życzę, żebyś wytrzymała jeszcze do wtorku, a test niech pokaże II 

choć muszę przyznać, że w porównaniu do Ciebie poniekąd mam dużo szczęścia, bo mam jeszcze fantastyczną mamę, która zawsze robiła za dwoje rodziców. A ojciec choć podczas przygotowań do ślubu, twierdził, że nie chce mieć z tym nic wspólnego i nie przyjdzie na wesele, to w pt po południu powiedział mi i mamie, że idzie myć auto, co oznaczało, że łaskawie jednak przyjdzie i przyszedł i udawał kochanego tatusia
a teraz widuję się z nim tak 1-2 razy w roku bardziej ze względu na Maksa. A mama parę miesięcy po moim ślubie odeszła od ojca. Dziwię się w ogóle, że tak długo z nim wytrzymała
to samo się wyklaruje?? Ja chyba niestety jutro trafię do gin, bo niestety po dwóch dniach @ cisza jak makiem zasiał, co jest u mnie nienormalne. Zawsze miałam 5-7 dni, a tutaj po 2 dniach nic. Zaczynam się już trochę martwić, tak wiecie normalnie zdrowiem. Już nawet o zasasolkowanie nie chodzi.
Tak się zdenerwowałam, że chba logicznie nie piszę.
Rozumiem, że tak jak owieczki ? 

słodziak mój. Dziś jest już po strzyżeniu i się nawet tak bardzo nie obraziła. Wygląda dziwnie ale kłaków nie ma 
no i 

po pozostałych dwóch rewelacji się nie spodziewam.
i nie bedzie miał kto nam fuidow słać. Nie zapominaj o nas proszę. W tak w ogóle to w ten weekend myślalam o Tobie i zastanawiałam się co się stalo, że tak nagle Cię wcięło. A tu proszę mocno pracowałaś.