Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 12:13   #35011
rude loki
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Może spróbuję myć którymś z tych szamponów :

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...en.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1

Co o nich myślicie ?
morela i pszenica jest niezgodna z CG ze względu na zawartość Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (który może się nabudowywać na włosie). drugi jest zgodny z CG. obydwa mają zestaw łagodnych detergentów, jak wielokrotnie pisały dziewczyny, więc powinny sprawdzać się przy delikatnym oczyszczaniu. natomiast jeśli używasz w pielęgnacji jakichś substancji, które nadbudowują się na włosie, to potrzeba będzie co jakiś czas użyć silniejszego szamponu.
rude loki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 12:55   #35012
kukis
Zadomowienie

Ja jestem po pierwszym myciu odżywką
Cóż - moim włosom zdecydowanie bardziej podobał się szampon z SLS
Z góry mi się trochę spuszyły, ogólnie są niesforne i trochę obciążone.

Na plus zapach - ta Isana bardzo ładnie pachnie, tzn mnie się podoba

Zobaczymy, jak będzie dalej, liczę na to, że coraz lepiej
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

kukis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:26   #35013
marika161
Raczkowanie

AjriszMarta dobrze, że tu jesteś, zawsze mi pomożesz,udzielisz rady, dziękuję Nigdy nie myłam Hegronem. Gdybym miała drogerię na miejscu, to już bym po niego pobiegła
rude loki dzięki

Nadal swędzi mnie głowa... Najgorzej, że nie mam czym teraz umyć włosków

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-05-08 o 13:27
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:44   #35014
Narvaniec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Narvaniec - ale ładnie
Dziękuję bardzo!
hihi

Ponawiam swe zapytanie, o szampon lub odżywkę z rzepą! bo jakoś zaginęło w czasie i przestrzeni

i pytanie nr2 jak utrzymać skręt? żel lniany nie wystarcza, poza tym mam wrażenie, że krótki włosy, które trudno plukingować - w sensie przyciskać do głowy, od tego żelu się usztywniaja i nawet gdyby chciały się zakręcić, to maja problem... hmmm
za wszelką pomoc i rady będę bardzo wdzięczna

noo i ja się dołączam do kcików za maturzystki! pocieszcie się, że na studiach (zależy od kierunku) są takie egzaminy, że matura przy nich to łatwizna trzeba się chyba mocno postarać, zeby jej nie zdać! na pewno będzie OK!
Narvaniec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:54   #35015
bernadka20
Wtajemniczenie

doti8
Bo z ta wilgotnością to tak naprawdę trzeba samemu przetestować. U mnie jest różnie z tym. Raz gliceryna wplywa tak, ze puch mam mały. A wczoraj ...uzylam odzywki Alterry morelki (ma gliceryne w skladzie), pianka Nivea FC ( gliceryna jest) i normalnie mam taki puch, ze bylam zmuszona zaplesc włosy we francuza.

Ajrisz
Ja wolalam zrezygnować i uzywam w miarę czasu Masła Shea

Narvaniec
W aptece są dostepne nie z czarną rzepą a z wyciągiem z czarnej rzodkwi, ktora tez doskonale eliminuje problem z nadmiernym wypadaniem.
Ad.2 Uzywasz odzywki bez spłukiwania ?

marika
A szampon Alterra migdał z jojobą ?

Dobra kobiety zmykam z mezczyzna do Rossmana
Później się odezwę
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:29   #35016
rude loki
Raczkowanie

Cytat:
Nadal swędzi mnie głowa... Najgorzej, że nie mam czym teraz umyć włosków
mi na swędzący skalp po zbyt długim trzymaniu biovaxa do suchych pomógł żel aloesowy Floslek. ja kupiłam swój w sklepie zielarskim. wtarłam na noc dość dużą ilość i pomogło.

Cytat:
Napisane przez Narvaniec Pokaż wiadomość
i pytanie nr2 jak utrzymać skręt? żel lniany nie wystarcza, poza tym mam wrażenie, że krótki włosy, które trudno plukingować - w sensie przyciskać do głowy, od tego żelu się usztywniaja i nawet gdyby chciały się zakręcić, to maja problem... hmmm
za wszelką pomoc i rady będę bardzo wdzięczna
plunking nie nadaje się do krótkich włosów, szczególnie jeśli jest to typ, który wymaga pewnej długości, żeby lok/fala się pojawiły. jeżeli uważasz, że żel lniany za bardzo usztywnia włosy, to możesz robić rzadszy [więcej wody albo mniej nasion]. jeśli chcesz silniejszego utrwalenia możesz spróbować czarno-pomarańczowego żelu z Rossmana [akurat do dziś jest na niego promocja ) albo nuno Ziaji. delikatne usztywnienie dają też żele aloesowe, ale nie wiem czy w taką pogodę humekanty się sprawdzą ciągle czekam, aż punkt rosy trochę wzrośnie i jak sugeruje bernadka20, do stylizacji przydaje się odzywka b/s.

btw, kupiłam na grouponie voucher do fryzjera obejmuje mycie, cięcie, stylizację i dodatkowo rekonstrukcję przy pomocy Ultrasonic Repairing System ktoś coś o tym wie? nie spodziewam się cudów na kiju, ale i tak koszt był niższy niż w przypadku zwykłej wizyty, więc stwierdziłam, że co mi szkodzi. umówiłam się na wtorek, 17.05 ech, jak ja nie lubię do fryzjera chodzić
Stary 2011-05-08, 14:31   #35017
doti8
Raczkowanie

Cytat:
doti8 tylko mi chodzi teraz o szampon z Alterry Odżywkę też bym z chęcią wypróbowała, tylko muszę najpierw wybrać się do Rossmanna
Ja spojrzałam na zdjęcie i już nie doczytałam, że to szampon bo opakowania mają podobne
AjriszMarta dzięki
bernadka20 jak już wyszłam na dwór to okazało się, że nie jest tak wilgotno jak by się wydawało więc dzisiejsze wyjście włosy przeszły z klasą
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:44   #35018
AjriszMarta
Zakorzenienie

Polecam się Później wy będziecie nauczać przyszłe pokolenia
Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Ajrisz
Ja wolalam zrezygnować i uzywam w miarę czasu Masła Shea
A co z nim robisz obecnie? Jak używasz?

Narvaniec - czasem nie ma odpowiedzi bo jej nie znamy, może jutro pojawi się Eloe, ona ma ogromną wiedzę
szampon z rzepą - apteczne to dobry trop, poza tym są z SLS, proste składowo z Barwy i EvaNatura. Nigdy nie używałam i nie umiem powiedzieć.
Układanie - krótkie owszem trudno. Moje 2x dłuższe a nadal za krótkie więc daję im spokój i tylko o nie dbam, bez stylizacji. Może przyda ci sie patent poprawiania włosów poza domem, jak np przeczesanie/podgniecenie wilgotnymi rękami, może z b/s?
twarda woda - ma zły wpływ, nie wiem jaki dokladnie ale powoduje podraznienia skalpu i matowosc wlosow, pewnie cos jeszcze i moze nawet da sie to wyjaśnić

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 15:32   #35019
Narvaniec
Raczkowanie

Jejku dziewczęta! bardzo dziękuję, teraz mnie obsypałyście odpowiedziami
nie umiem robić tu wielocytatów, dlatego odpowiem tak po prymitywnemu :P

bernadka20 będę próbować w aptece, trochę się boję składów, bo nie jestem w nich oblatana... stosuję joannę b/s ale ją spłukuję, bo mam wrażenie, że obciąża mi włosy, a spłukując czuję, że i tak coś podziałało i mogę rozczesać włosy

rude loki faktycznie, może mój żel jest za gęsty. też poczekam na punkt rosy muszę poszukac str, z danymi gdzie i kiedy ten punkt się pojawia

AjriszMarta hihi też czekam na tą księgę wiedzy może coś uda jej się mnie poradzić jak nie to będę sie męczyć sama praca nad lokami /falami to i tak w dużej mierze kwestia własnych eksperymentów. Chyba postawię na samą pielęgnację, tak jak Ty, nie będę się zadręczać tymi lokami, które i tak przy mojej długości jakieś lichawe

nie wiem jaka jest u mnie woda.. chociaż mam paski, musze sprawdzić! po włosach mam wrażenie, że twarda... Miło byłoby myć je deszczówką, podobno super efekt, pewnie zależy jeszcze od deszczu i zanieczyszczenia..
Stary 2011-05-08, 16:23   #35020
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
AjriszMarta hihi też czekam na tą księgę wiedzy może coś uda jej się mnie poradzić jak nie to będę sie męczyć sama praca nad lokami /falami to i tak w dużej mierze kwestia własnych eksperymentów. Chyba postawię na samą pielęgnację, tak jak Ty, nie będę się zadręczać tymi lokami, które i tak przy mojej długości jakieś lichawe
Non nocere - to się zawsze sprawdza A nóż któregoś dnia samo się coś pojawi
Cytat:
nie wiem jaka jest u mnie woda.. chociaż mam paski, musze sprawdzić! po włosach mam wrażenie, że twarda... Miło byłoby myć je deszczówką, podobno super efekt, pewnie zależy jeszcze od deszczu i zanieczyszczenia..
W miastach zazwyczaj twarda. Opakowania kosmetyków się matowią = na bank twarda. Deszczówka brzmi pięknie ale to trzeba by na wsi na końcu świata zbierać. Tylko trzeba mieć to miejsce na końcu świata

Stary 2011-05-08, 17:11   #35021
marika161
Raczkowanie

Twardą wodę można poznać po tym, że kamień osadza się na naczyniach.
Stary 2011-05-08, 17:40   #35022
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

rude loki faktycznie, może mój żel jest za gęsty. też poczekam na punkt rosy muszę poszukac str, z danymi gdzie i kiedy ten punkt się pojawia
tutaj pogoda z calego swiata i punk rosy (Dew Point) na kazdy dzien, mozna sobie znalezc miasto w ktorym sie mieszka lub blisko niego

tutaj
stronka do samodzielnego obliczenia PR(DP) w C albo F, wystarczy miec info o teperaturze i wilgotnosci

jednak do tego polecam przeczytanie o humektantach i emolientach bo sam punkt rosy to za malo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 18:14   #35023
chocolate_monster
Zakorzenienie

Kiedyś już tu byłam . To jest chyba moje 3 podejście. Mam teraz czas, żeby poznać te wszystkie tajniki włosowe. Piszę do was, żeby dowiedzieć się, czego mogłabym jeszcze spróbować i czy jest sens w ogóle coś z moimi włosami robić. Aktualnie myję je szamponem-babydream, później nakładam odżywkę do spłukiwania z apteczki babuni z ekstraktem z rozmarynu i skrzypu, później czeszę je na mokro i nakładam odżywkę bez spłukiwania Naturia do włosów suchych i zniszczonych. Nie suszę, prostuję tylko grzywkę, nie czeszę na sucho. Mycie odżywką nie sprawdziło się na moich włosach, swędziała mnie głowa, miałam tłuste włosy.

Zdjęcia są kiepskiej jakości, ale mam nadzieje, że coś tam widać. Jest zrobione po obcięciu końcówek i wyschnięciu włosów, dlatego jest na nich trochę większy puch niż zazwyczaj. Myślicie, że cieniowanie by coś zmieniło?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (25,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy3.jpg (34,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy2.jpg (27,5 KB, 44 załadowań)
chocolate_monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 18:26   #35024
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocolate_monster Pokaż wiadomość
Zdjęcia są kiepskiej jakości, ale mam nadzieje, że coś tam widać. Jest zrobione po obcięciu końcówek i wyschnięciu włosów, dlatego jest na nich trochę większy puch niż zazwyczaj. Myślicie, że cieniowanie by coś zmieniło?
Staranie ma sens. Z tych włosów mogą być piękne fale.
Mocniejsze wycieniowanie powinno pomóc, ewidentnie falują Ci końce a góra prostuje się pod ciężarem. Np delikatna najkrótsza w-wa na linii brody.
Bez nauki stylizacji się nie obejdzie ale masz długie włosy więc to nie powinien być problem

Stary 2011-05-08, 18:28   #35025
marika161
Raczkowanie

chocolate_monster witaj ! Ładne masz włosy, myślę, że cieniowanie mogłoby pomóc Mycie odżywką mogło ci nie podpasować, bo myć może myłaś nieodpowiednią odżywką, tak samo jak ja. Zaczęłam myć włoski balsamem Mrs Potter'a z aloesem. Od wczoraj zauważyłam łupież oraz swędzi mnie skóra głowy
Stary 2011-05-08, 18:29   #35026
chocolate_monster
Zakorzenienie

Cytat:
Staranie ma sens. Z tych włosów mogą być piękne fale.
Mocniejsze wycieniowanie powinno pomóc, ewidentnie falują Ci końce a góra prostuje się pod ciężarem. Np delikatna najkrótsza w-wa na linii brody.
Bez nauki stylizacji się nie obejdzie ale masz długie włosy więc to nie powinien być problem
Co to znaczy?
Gdzie znajdę te informacje?
dziękuję za odpowiedź
Stary 2011-05-08, 19:10   #35027
pocokomunazwa
Rozeznanie

Dziewczyny, a jesteście w stanie polecić jakąś mgiełkę/spray/wodę z aplikatorem aby mieć czym zwilżyć włosy kiedy np. jakiś kosmyk nagle zaczął odstawać i chcemy go bardziej do ładu przywołać albo po prostu chcemy po coś lekko zwilżyć włosy? Czy jakaś zwykła woda termalna może być? A może zwykła kranówka wystarczy? Czy też może polecacie coś innego?
pocokomunazwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:19   #35028
chocolate_monster
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pocokomunazwa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jesteście w stanie polecić jakąś mgiełkę/spray/wodę z aplikatorem aby mieć czym zwilżyć włosy kiedy np. jakiś kosmyk nagle zaczął odstawać i chcemy go bardziej do ładu przywołać albo po prostu chcemy po coś lekko zwilżyć włosy? Czy jakaś zwykła woda termalna może być? A może zwykła kranówka wystarczy? Czy też może polecacie coś innego?
Ztego co wiem to dziewczyny same robią takie psikadła. Mieszają wodę z jakimiś odżywkami, albo z żelem
Stary 2011-05-08, 19:39   #35029
pocokomunazwa
Rozeznanie

Cytat:
Ztego co wiem to dziewczyny same robią takie psikadła. Mieszają wodę z jakimiś odżywkami, albo z żelem
Ooo, też ciekawe Opróżnić buteleczkę po czymś a potem można mieć swoją Jeśli pojawi się tu jakaś z przepisem (za chwilę też i poszukam) to będzie bardzo mile widziana. A co myślicie o zwykłej mineralnej?
Stary 2011-05-08, 20:03   #35030
anula12099
Raczkowanie

dziewczyny nałożyłam po raz pierwszy olejek rycynowy na włosy i jestem załamana
nie chciał mi się wcale rozprowadzić na włosach (wilgotnych) no i fuuuuj ten zapach słabo mi po prostu ;/ nie wiem jak ja to zniosę, Wy też tak macie? nawet na rękach czuję ten smrodek i to po kremie, może to trzeba jakimś pędzelkiem nakładać no nie wiem pomocy
ble

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

a co do przedłużanych włosów zamówiłam falowane czarne i nie odróżniają się praktycznie wcale od moich tam gdzie nie gdzie mam większe loczki ,baranki' ale to niemal niezauważalne no a jeśli chodzi o metodę to clip-in

anula12099 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:26   #35031
chocolate_monster
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula12099 Pokaż wiadomość
dziewczyny nałożyłam po raz pierwszy olejek rycynowy na włosy i jestem załamana
nie chciał mi się wcale rozprowadzić na włosach (wilgotnych) no i fuuuuj ten zapach słabo mi po prostu ;/ nie wiem jak ja to zniosę, Wy też tak macie? nawet na rękach czuję ten smrodek i to po kremie, może to trzeba jakimś pędzelkiem nakładać no nie wiem pomocy
ble

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

a co do przedłużanych włosów zamówiłam falowane czarne i nie odróżniają się praktycznie wcale od moich tam gdzie nie gdzie mam większe loczki ,baranki' ale to niemal niezauważalne no a jeśli chodzi o metodę to clip-in
co do olejku rycynowego to nie polecam, bo może powodować wypadanie włosów
Stary 2011-05-08, 20:38   #35032
doti8
Raczkowanie

Cytat:
Też mnie to ciekawi
Cytat:
Ja zalałam torebkę skrzypu ok. pół szklanki wrzątku i rozpuściłam w tym ok. dużą łyżkę żelu lnianego (jak był jeszcze gorący) po ostudzeniu wlałam to do atomizera po mgiełce z avonu (150ml). Ten psikacz utrwala loczki i pomaga okiełznać te niesforne Pewnie dziewczyny mają lepsze pomysły bo ja to nowicjuszka w tych sprawach dopiero i tylko tak sobie wykombinowałam na początek Ale u mnie się sprawdza
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:57   #35033
pocokomunazwa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Też mnie to ciekawi

Ja zalałam torebkę skrzypu ok. pół szklanki wrzątku i rozpuściłam w tym ok. dużą łyżkę żelu lnianego (jak był jeszcze gorący) po ostudzeniu wlałam to do atomizera po mgiełce z avonu (150ml). Ten psikacz utrwala loczki i pomaga okiełznać te niesforne Pewnie dziewczyny mają lepsze pomysły bo ja to nowicjuszka w tych sprawach dopiero i tylko tak sobie wykombinowałam na początek Ale u mnie się sprawdza
To mi się podoba Ten żel to własnej roboty według przepisu który tutaj można znaleźć?

Cytat:
Przepis na żel z siemienia lnianego:
2 łyżki siemienia lnianego niemielonego
szklanka wody
Gotować 15 minut na małym, ogniu od czasu do czasu mieszając. Odcedzić, wystudzić. Gotowy do użycia po około 12 godzinach. Trwałość - 2 tyg. (przechowywanie w lodówce)
Gotowy żel można wzbogacić choćby sokiem z aloesu. Trzeba zwrócić uwagę na trwałośc mieszanki, która skutkiem dodania jakiegoś składnika może ulec drastycznemu skróceniu.
Stary 2011-05-08, 21:02   #35034
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość
i jak sugeruje bernadka20, do stylizacji przydaje się odzywka b/s.
Jak najbardziej mimo dobrej odzywki d/s, po ktorej nie raz się włosy dobrze rozczesują to polecam jednak zastosowanie b/s. Przezorny zawsze ubezpieczony :P

Cytat:
bernadka20 jak już wyszłam na dwór to okazało się, że nie jest tak wilgotno jak by się wydawało więc dzisiejsze wyjście włosy przeszły z klasą
Musisz popróbować :P
Cytat:

A co z nim robisz obecnie? Jak używasz?
Moja droga. Na noc nakładam albo jeszcze na końcówki po umyciu :P

Cytat:
Jejku dziewczęta! bardzo dziękuję, teraz mnie obsypałyście odpowiedziami
nie umiem robić tu wielocytatów, dlatego odpowiem tak po prymitywnemu :P

bernadka20 będę próbować w aptece, trochę się boję składów, bo nie jestem w nich oblatana... stosuję joannę b/s ale ją spłukuję, bo mam wrażenie, że obciąża mi włosy, a spłukując czuję, że i tak coś podziałało i mogę rozczesać włosy
Wielocytat - Wysle na pocztę instrukcję obsługi :P
Moze i po prymitywnemu, ale sama musialam tez do tego dojsc jak to robią wizazanki i nasze kręciołki :P I jak nazwalas "po prymitywnemu" tez nie raz stosuję :P
Przede wszystkim Pamietaj by nie bylo Sodium Chloride, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate. Zwroc rowniez uwage na to na ktorym miejscu znajduje się "parfum", jeśli na początku gdzieś to OUT - będzie mocno perfumowany i w ogole nieskuteczny. Spojrz czy są wyciagu np. w nazwie Extract albo Leaf no i Oil :P
Kręciołki możecie się smiać, ale ja tak patrzę zawsze na skład.
Aha i bym zapomniala. Pamiętaj o unikaniu SILIKONOW w szamponach! :P
Trimethicone to jeden z nich np. W ogole nie powinno byc w szamponach silikonów :P

Aha i zapomniałabym.
myszka2020 i Eloe
Rozmawialyscie o pewnych sprayu niebieskim z Isany. Jeden znalazlam wśród odżywek i miał Alcohol Denat. Dla upewnienia się poszłam troszkę dalej do stylizacji i znalazlam zaklejony skład spryciarze i ochroniarz również za mną się kręcił i mialam go gdzieś
Nie odlepiłam jednak a sprawdzilam męski spray do ukladania i mial Denat. Jestem tego zdania, by odpusćic sobie z tym sprayem do ukladania.
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2011-05-08 o 21:05
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:39   #35035
kukis
Zadomowienie

Cytat:
Jak najbardziej mimo dobrej odzywki d/s, po ktorej nie raz się włosy dobrze rozczesują to polecam jednak zastosowanie b/s.
Dziewczyny, możecie mi wyjaśnić, co to znaczy to d/s i b/s? Spotkałam się z tym tutaj kilkakrotnie, a nie wiem, o co chodzi

Stary 2011-05-08, 21:46   #35036
rude loki
Raczkowanie

anula12099, może przejrzyj wątek o olejku rycynowym na forum pielęgnacyjnym? niestety, jest on dość tępy (olejek, nie watek ) i ciężko go nałożyć. można go trochę ogrzać w kąpieli wodnej albo mieszać z innymi olejami. kiedyś próbowałam i też się zraziłam tą "tępotą" i nie bardzo widziałam efekty. może teraz do niego wrócę, ale w połączeniu z olejem z pestek winogron (który całkiem nieźle się spisuje u mnie). także cierpliwości życzę

pocokomunazwa, jest podwieszony wątek z receptariuszem dla kręconowłosych. tam zajrzyj w pierwszej kolejności

Cytat:
Kręciołki możecie się smiać, ale ja tak patrzę zawsze na skład.
przyznam się, że ja podobnie

kukis, b/s to "bez spłukiwania", a d/s "do spłukiwania"
Stary 2011-05-08, 21:46   #35037
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, możecie mi wyjaśnić, co to znaczy to d/s i b/s? Spotkałam się z tym tutaj kilkakrotnie, a nie wiem, o co chodzi
d/s do splukiwanie
b/s bez splukiwania
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:47   #35038
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
co do olejku rycynowego to nie polecam, bo może powodować wypadanie włosów
O tym nie słyszałam

Cytat:
Też mnie to ciekawi

O, fajne. Wypróbuję dziękuję!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:55   #35039
kukis
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny, nie wpadłam na to

Stary 2011-05-08, 22:02   #35040
Narvaniec
Raczkowanie

ja też wypróbuję! nawet mam opakowanko puste dzięki, dzięki
a propos d/s, b/s, ja długo nie wiedziałam co znaczy skalp.... myślę.. tną coś czy co :P z oskalpowaniem mi się kojarzy :P a ogónie to trofeum wojenne. śmieszne słowo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości