Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-07, 22:42   #2131
Kofika13
Zakorzenienie

Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
opisalam sie jak durna a tzt nie powiedzial mi ze pudelko wylaczyl...

lorcia - ja wiem ze ty welede lubic, przez ciebie kupilam

ja staram sie myc w rekawiczkach, szczegolnie przy wiekszym zmywaniu - przewaznie dlatego ze moge w goracej wodzie myc... ale woda paskudzi paznkocie tez....

olcia - co to za tabletki za 15zl? daj namiary
ja tez przez Lori welede kupilam ..... ale co tam .... spawdzic zawsze warto

tabletki pewnie te - wlosy, skora, paznokcie - za 3f w Suinsburym

Luna aaa to jakos nie doczytalam ... ale u mnie ta odzywka i tak po 2 dniach sama schodzi ... wiec chcac nie chca nakladam nowa warstwe.

czy na ebaju jest ona tansza? ja wlasnie w tesco kupilam za 9.15f
zobaczymy czy sie cos poprawi

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 23:35   #2132
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Przecie pisalam ze kupujecie na wlasna odpowiedzialnosc i zeby nie bylo na mnie reklamacji nie uwzglednia sie .

No to dobre winko nie jest zle .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 07:36   #2133
***luna
Zakorzenienie

kofi na ebay'u można kupić nawet do 50% taniej niż w sklepie
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 08:11   #2134
little_ola
Zakorzenienie

galaretka podobno jest dobra na paznokcie
trzeba jeść :P
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 10:27   #2135
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
olcia - co to za tabletki za 15zl? daj namiary
nie mówiłam o konkretnych tabletkach ale wiem że jak w akcie desperacji chciałam czwarte opakowanie kupić to byłam nieco mądrzejsza i sprawdziłam składy innych witamin. Pierwsza lepsza Belissa ma podobny skład....

dla pocieszenia podam że merz spezial to nie są jeszcze najdroższe tabletki jakie próbowałam (a po których różnicy nie widziałam )

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
kofi na ebay'u można kupić nawet do 50% taniej niż w sklepie
ooo to muszę poszukać

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
galaretka podobno jest dobra na paznokcie
trzeba jeść :P
że na kości wiedziałam ale na paznokcie to nie Galaretkę lubię więc na pewno będę jadła jej więcej

a dzisiaj na śniadanie było....mleko zobaczymy czy sposob szamanki Lori coś pomoże

Polecana przez nią weleda się nie sprawdziła, ale mam nadzieję ze po mleku gorzej wyglądać nie będę

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2011-05-08 o 10:32
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:19   #2136
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
Przecie pisalam ze kupujecie na wlasna odpowiedzialnosc i zeby nie bylo na mnie reklamacji nie uwzglednia sie .

No to dobre winko nie jest zle .
eeeeee tam przeciez Cie nikt nie oskarza o nic tak nam sie jakos skojarzylo

Olka
a jak ci mleko nie pomoze to raczej win jakas krowe niż Lori

szien czy ty nie szukalas podobnej - spodnicosukienki ??? bo ja natknelam sie na cus takiego http://cgi.ebay.co.uk/Kookai-denim-p...item746ab73d03

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Stary 2011-05-08, 14:21   #2137
Bakteryika
Wtajemniczenie

luno - mialam powiedziec ze z tymi wlosami to moze jeszcze efekt po ciazy? hormony sie ustabilizuja i bedzie dobrze... fryzjer mi mowil ze to moze do roku trwac

zapomnialam o galaretkach - tzn nie zapomnialam bo zre mnostwo, wiec to moze byc dlaczego moje paznokcie sa w duzo lepszym stanie - zelatyna jest idealna na poprawe paznocki
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 14:28   #2138
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
luno - mialam powiedziec ze z tymi wlosami to moze jeszcze efekt po ciazy? hormony sie ustabilizuja i bedzie dobrze... fryzjer mi mowil ze to moze do roku trwac

zapomnialam o galaretkach - tzn nie zapomnialam bo zre mnostwo, wiec to moze byc dlaczego moje paznokcie sa w duzo lepszym stanie - zelatyna jest idealna na poprawe paznocki
a no wlasnie tez zapomnialam dodac, ze mojej sis wlosy wypadaly garsciami po ciazy.... w koncu trafila na jakis super produkt (moge zapytac co to bylo jak chcesz) i problem zniknal jak reka odjal ....

a ja wczoraj kupilam sobie misie gumisie i wezyki i prawie wpitrolilam obydwie paczki

Albert Einstein
Stary 2011-05-08, 18:29   #2139
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Tu nawet latwiej o prawko z tym ze niekoniecznie taniej.
Mojemu mężowi wyszlo taniej

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
co proste dla jednego bedzie trudne dla drugigo
wiem, ze bylabym zagrozeniem na drodze
nie nadaje sie do tego
Mysle, ze jesli ktos czuje, ze sie nie nadaje do prowadzenia samochodu, to nie powinien sie zmuszac. Co prawda samochody to nie konie, strachu nie wyczuwaja, ale po co sobie stresu w zyciu dodawac?

Cytat:
a z weleda mam to samo, nie tyle co cera mi sie popsula ale ani to nawilza ani pomaga - tlusta maz.....
Blagam, nie bluznij, Weleda to jedyny ratunek na moja ekstremalnie sucha skore... Zaluje, ze nie zaczelam jej uzywac kilka lat temu...

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
a dzisiaj na śniadanie było....mleko zobaczymy czy sposob szamanki Lori coś pomoże

Polecana przez nią weleda się nie sprawdziła, ale mam nadzieję ze po mleku gorzej wyglądać nie będę
Hehe, uważaj na przebiałczenie, nadmiar protein w organizmie moze sie przejawiac m.in objawami podobnymi do tradziku (widzialam efekty przebialczenia na wlasne oczy na moich domowych kulturystach, ktorzy sie paśli odzywkami bialkowymi).

Cytat:
a no wlasnie tez zapomnialam dodac, ze mojej sis wlosy wypadaly garsciami po ciazy.... w koncu trafila na jakis super produkt (moge zapytac co to bylo jak chcesz) i problem zniknal jak reka odjal ....
Pewnie po prostu poziom estrogenow po ciazy wrocil jej do normy
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:19   #2140
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:

a ja wczoraj kupilam sobie misie gumisie i wezyki i prawie wpitrolilam obydwie paczki
możesz sobie podać rękę z moim TZ. On opakowanie żelków (najlepiej kwaśnych) moze zjesc sam...

o ten SUPER PRODUKT ktory twoja siostra uzywala poprosze

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość

Mysle, ze jesli ktos czuje, ze sie nie nadaje do prowadzenia samochodu, to nie powinien sie zmuszac. Co prawda samochody to nie konie, strachu nie wyczuwaja, ale po co sobie stresu w zyciu dodawac?
do prowadzenia trzeba mieć jeszcze głowę i nieco logicznego myślenia żeby nie byc zagrozeniem nie tyle dla siebie co dla innych uczestnikow ruchu drogowego.

Jedziemy sobie dzisiaj autem, ladnie ponad 100 km/h na drodze gdzie mozna bylo tyle jechac a 100 m przed nami z bocznej farmerskiej drogi wyjezdza babsztyl! Rob co chcesz auto musisz zatrzymac i tyle. Udalo sie ale siedlismy jej na tyl auta. Co sie okazalo baba przejechala 200 metrow i skrecila w nastepna boczna farmerska uliczke i "sprzedala" nam fakeske!!!

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2011-05-08 o 19:22
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:26   #2141
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Blagam, nie bluznij, Weleda to jedyny ratunek na moja ekstremalnie sucha skore... Zaluje, ze nie zaczelam jej uzywac kilka lat temu...
jak ci pomoze mam cala tube migdalowego do oddania - niezaczety

ja wracam do clarins a resztke weledy na piety wysmaruje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 19:26   #2142
beafrance
Zadomowienie

Cytat:

blagam poradzcie cos sprawdzonego na paznokcie

takich łamliwych, kruchych i rozdwajajcych sie prawie do krwi nie mialam jeszcze nigdy
biore tabletki, nakladam odzywki i poki co nic
nie wiem ..... co robic ......
Kofi ponoc to jest najlepsze KLIK

Cytat:
Lori powiadasz ze mleko i sery?? Mleka dużo nie pije, na czekoladę od 2 tyg mam ochotę co dziennie więc chyba przystanę na propozycję co dziennego picia kakao

Z dedykacją dla Ciebie

Lori
uwazaj na ten tluszcz w serach
filmik boski to leniwce mozna w domu trzymac/? szok lekki

Weekend byl cudny, zaliczylam pierwsza w tym sezonie sesje windsurfingu woda troche lodowata, ale i tak bylo super

Z pielegnacja cery trzeba ostroznie, przede wszystkim oczyszczanie sama od kilku dni stosuje oczyszczanie kilkuetapowe.
Szperku cera jak najbardziej moze byc tlusta-odwodniona , choc brzmi to tak, jaby bylo niemozliwe. Skora jest sucha wiec produkuje wiecej sebum, tu juz latwo o wykwity Ze swojego doswiadczenia wiem, ze warto dobrze oczyszczac i dobrze nawilzac.

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:29   #2143
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedziemy sobie dzisiaj autem, ladnie ponad 100 km/h na drodze gdzie mozna bylo tyle jechac a 100 m przed nami z bocznej farmerskiej drogi wyjezdza babsztyl! Rob co chcesz auto musisz zatrzymac i tyle. Udalo sie ale siedlismy jej na tyl auta. Co sie okazalo baba przejechala 200 metrow i skrecila w nastepna boczna farmerska uliczke i "sprzedala" nam fakeske!!!
my wyladowalismy dzisiaj w Kingtson Jamaica i zachuszczone cos mialo kierunkowskaz w prawo i skrecila w lewo - malo zesmy ich nie zagarazowali zwyzywalam tez koszmarnie, az gosciu wysiadl
Stary 2011-05-08, 19:50   #2144
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Co prawda samochody to nie konie, strachu nie wyczuwaja, ale po co sobie stresu w zyciu dodawac?
otoz to

Cytat:
oj ale nie kazy ma sucha skore ..... ja mam mieszana i weleda w ogole sie nie sprawdzila
podobnie jak bakta mam zamiar wsmarowac w piety

Cytat:
o napewno nie!! moaj siostra nie dosc ze ma 3 wlosy na krzyz to po ciazy serio nie mogla z nimi dojasc do ladu. I to nie byl ktorki okres czasu ( mies czy dwa ) meczyla sie tak chyba 7 mies az w koncu znalazla to "cos"

Olka dam ci namiary jak sie z nia skontaktuje

Cytat:

ja wracam do clarins a resztke weledy na piety wysmaruje

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
Kofi ponoc to jest najlepsze KLIK

uwazaj na ten tluszcz w serach
filmik boski to leniwce mozna w domu trzymac/? szok lekki

Weekend byl cudny, zaliczylam pierwsza w tym sezonie sesje windsurfingu woda troche lodowata, ale i tak bylo super
.
oki sparawdze dzieki - a mozna w UK dostac ?
surfing mmmmm i to gdzie to tak? na UK morzu ?

Cytat:
my wyladowalismy dzisiaj w Kingtson Jamaica i zachuszczone cos mialo kierunkowskaz w prawo i skrecila w lewo - malo zesmy ich nie zagarazowali zwyzywalam tez koszmarnie, az gosciu wysiadl
ooooooooooo ja bym chyba zabiła

Albert Einstein
Stary 2011-05-08, 20:09   #2145
***luna
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe, uważaj na przebiałczenie, nadmiar protein w organizmie moze sie przejawiac m.in objawami podobnymi do tradziku (widzialam efekty przebialczenia na wlasne oczy na moich domowych kulturystach, ktorzy sie paśli odzywkami bialkowymi).

Ja mam suchą cerę i rózany krem z WEledy to dla mnie koszmar
Avene i Eucerin o wiele lepiej na mnie działają.
Już nie wspomnę o serii kozie mleko z Ziaji

Cytat:
możesz sobie podać rękę z moim TZ. On opakowanie żelków (najlepiej kwaśnych) moze zjesc sam...

o ten SUPER PRODUKT ktory twoja siostra uzywala poprosze

do prowadzenia trzeba mieć jeszcze głowę i nieco logicznego myślenia żeby nie byc zagrozeniem nie tyle dla siebie co dla innych uczestnikow ruchu drogowego.

Ja też po proszę o nazwę tego cuda co pomaga na wypadanie włosów

To po ciąży niestety, wiem. Oby przeszło jak najszybciej.
W ogóle moje włosy tragicznie wyglądają. Farbowałam ostatnio w Polsce.
I dramat
Mam ciemne włosy, rude odrosty i jeszcze niedługo dojdą naturaln e odrosty
Nic to czekam do kolejnej wyprawy do Polski, włosy odpoczną, a ja znajdę dobrego fryzjera (chociaż babka dobrze ścięła, niestety farbować nie umie)

Niektórzy tak jeżdża.
Znajomy z Zimbabwe powiedział mi jak u nich wygląda test na prawo jazdy Coś na zasadzie: jedź po prostej i się zatrzymaj.

Co mnie zawsze dziwi: dlaczego Brytyjczycy mają taką niechęć do używania kierunkowskazów
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 21:02   #2146
Kofika13
Zakorzenienie

tu macie dziewczyny to "cudo"
ale nie dziwne, ze efekty bylo juz widac w 2 tyg uzywania skoro zaleca sie ten produkt, takze osobom po chemii

polski http://www.aptekadomowa.com/ducrayne...30-p-7148.html

angielski http://www.leguidesante.co.uk/1CD7/p...playScrollTab3

obydwa produkty tej samej firmy

Albert Einstein
Stary 2011-05-08, 23:53   #2147
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Olka
a jak ci mleko nie pomoze to raczej win jakas krowe niż Lori
Daisy z Yeo Valley .

Moje paznokcie i rece sa przewaznie w nie najlepszym stanie ale tak to jest, jak sobie ktos lubi pogrzebac w ziemi, tudziez innych czesciach roslin . Rekawiczek nienawidze choc powinnam uzywac bo takie zasady BHP.

Kiedys mialam odzywke z La roche posay z wapniem i super efekty byly, ale chyba jej juz nie produkuja. No i wlasnie po tym mleku, z tym ze ja dobrze je toleruje a np TZ ma juz lekka nietolerancje.

Cytat:
No to fajnie .
Napisalam ze niekoniecznie a nie ze zawsze.
Ja ich system uwazam za lepszy niz w Polsce. Tymczasowe prawko to super sprawa jak sie ma dobrego i cierpliwego nauczyciela z samochodem. Choc z tym tez jest roznie, np malzenswto mojego bylego szefa bylo wystawione na probe jak uczyl zone jezdzic .
Profesjonalne lekcje juz kosztuja troche.

Cytat:
Bakteria a mialas sie nie denerwowac .

Mnie rozwalaja ludzie na rondach sygnalizujac w przeroznych kombinacjach byle nie tych prawidlowych . Albo jak skrecaja nie z tego pasa co sie powinno .
No i jeszcze jak na autostradzie nagle zwalniaja, albo wyprzedzaja zaraz kolo miejsca gdzie jest wjazd i inne samochody wlaczaja sie do ruchu.

Edytowane przez lorelei
Czas edycji: 2011-05-08 o 23:55
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 07:51   #2148
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam suchą cerę i rózany krem z WEledy to dla mnie koszmar
Avene i Eucerin o wiele lepiej na mnie działają.

Co mnie zawsze dziwi: dlaczego Brytyjczycy mają taką niechęć do używania kierunkowskazów
Z kremami mam identycznie,krem rozany odlozony dla Vedmy, mnie pierwszej chyba popsul skore Teraz mam avene i jest dobra, Eucrin uzywalam przez rok i wlasciwie nie wiem dlaczego przestalam.
To kozie mleko takie dobre ??? Nigdy nie probowalam ?

Bedac w Pl zauwaylam,ze tam tez bardzo niechetnie ktos kierunkowskaz wlacza,do szalu mnie to doprowadzalo.Moja mama twierdzi,ze anglicy jezdza bardziej kulturalnie.
Cytat:
Mnie rozwalaja ludzie na rondach sygnalizujac w przeroznych kombinacjach byle nie tych prawidlowych . Albo jak skrecaja nie z tego pasa co sie powinno .
Te zle sygnalizacje i zle pasy, to odwieczny problem. Nie ma dnia,zeby ktos nie pojechal zla lina Mysle,ze ludzie po 60 roku zycia powinni przechodzic specjalne testy, bo to co oni odstawiaja na drodze, to glowa mala

Co do wlosow, to moje tylko zniszczone,porozdwajane, ale nie wypadaja chyba czas je obciac
Dzisiaj dzien prania,prasowania i nauki
Stary 2011-05-09, 08:00   #2149
beafrance
Zadomowienie

Cytat:

oki sparawdze dzieki - a mozna w UK dostac ?
surfing mmmmm i to gdzie to tak? na UK morzu ?

ooooooooooo ja bym chyba zabiła
Szczerze mowiac nie wiem czy mozna nail Tek stacjonarnie dostac. Mozna kupic na ich stronce i oczywiscie na ebayu

A surfing na morzu owszem. Moj ulubiony spot to Whitstable, ale czesto jezdzimy tez do Camber Sands i do Greatstone

Cytat:

Niektórzy tak jeżdża.
Znajomy z Zimbabwe powiedział mi jak u nich wygląda test na prawo jazdy Coś na zasadzie: jedź po prostej i się zatrzymaj.

aha...super to musze powiedziec Tz towi bo nie moze sie nadziwic kto niektorym prawko dal....

Co do kierunkowskazow to ponoc uzywanie ich (wg niektorych Anglikow) swiadczy o tym ze jestes swiezym/zielonym/niedoswiaczonym kierowca. Po prostu sierota co nie umie jezdzic
Tak powiedzieli mojemu Tztowi koledzy z pracy/zawodowi kierowcy

Cytat:
Mnie rozwalaja ludzie na rondach sygnalizujac w przeroznych kombinacjach byle nie tych prawidlowych
albo jak wjezdzaja na rondo i rozgladaja sie po samochodach/minach innych kierowcow z wymalowanym na twarzy.....yyyy to kto teraz jedzie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 08:12   #2150
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do kierunkowskazow to ponoc uzywanie ich (wg niektorych Anglikow) swiadczy o tym ze jestes swiezym/zielonym/niedoswiaczonym kierowca. Po prostu sierota co nie umie jezdzic
i to by sie zgadzalo, bo kierowcy taksowek i autobusow kierunkowskazow nie uzywaja

Co do prawka w innych krajach,to moj kuzyn bedzie zdawal w Peru, w Krakowie mu sie nie udalo. Tam podobnie,jedziesz prosta droga i tyle,znakow brak, przepisow brak...

Edytowane przez maatra
Czas edycji: 2011-05-09 o 08:13
maatra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:09   #2151
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, ze tutaj sá troché inne zasady sygnalizowania na rondzie, ale:hahah a:

a tak w ogóle to bry!
chyba jeszcze nie do konca doszlam do siebie po piátkowym wyjsciu
Stary 2011-05-09, 10:16   #2152
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
wiem, ze tutaj sá troché inne zasady sygnalizowania na rondzie, ale:hahah a:

a tak w ogóle to bry!
chyba jeszcze nie do konca doszlam do siebie po piátkowym wyjsciu
gdzie zabalowalas?

Stary 2011-05-09, 10:27   #2153
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie zabalowalas?

normalnie wstyd na calá dzielnicé....
kolezanka miala drinki pozegnalne (kilka pubów na Battersea Park Road) i albo przeholowalam, albo moja dieta tu nie pomogla albo....
film mi sié urwal i kolega odwozil mnie taksówká do domu
a niby czlowiek uczy sié z wiekiem
Stary 2011-05-09, 11:25   #2154
beafrance
Zadomowienie

Cytat:

kolezanka miala drinki pozegnalne (kilka pubów na Battersea Park Road) i albo przeholowalam, albo moja dieta tu nie pomogla albo....
ups !
eeetam zdarzyc sie moze kazdemu

Stary 2011-05-09, 16:30   #2155
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
jak ci pomoze mam cala tube migdalowego do oddania - niezaczety
Jasne, poprosze

Cytat:
Z pielegnacja cery trzeba ostroznie, przede wszystkim oczyszczanie sama od kilku dni stosuje oczyszczanie kilkuetapowe.
Mozesz napisac dokladnie co robisz?

Cytat:
o napewno nie!! moaj siostra nie dosc ze ma 3 wlosy na krzyz to po ciazy serio nie mogla z nimi dojasc do ladu. I to nie byl ktorki okres czasu ( mies czy dwa ) meczyla sie tak chyba 7 mies az w koncu znalazla to "cos"
Widze, ze to jakis powazny specyfik. Mi podczas ciazy chyba nie wypadl nawet 1 wlosek, za to jak Adas skonczyl 3 miesiace - wlosy mi lecialy jak po chemii, pasmami wyciagalam, to byl koszmar po prostu. Myslalam, ze moze Twoja siostra miala to samo. Ze 3 miesiace to potrwalo. Potem na szczescie proces wypadania sie zakonczyl, mam wrazenie, ze teraz mam w ogole jakos wiecej tych wlosow, spinki mi ich nie lapia...

Cytat:
Kupowalam kiedys z tej serii krem do rak i krem do twarzy (ale nie dla siebie). Mowisz, ze taka dobra? Bo mnie niestety moja ostatnia Ziaja (PhytoAktiv) zapycha, co jest dziwne i zbyt czesto sie mojej cerze nie przydarza.

Cytat:

Cytat:
Dobry kolega
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:07   #2156
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
Mozesz napisac dokladnie co robisz?
zaczynam demakijaz od masazu twarzy olejkiem. Masaz pomaga miesniom twarzy sie zrelaksowac ale tez pobudza mikrokrazenie krwi, skora sie rozgrzewa, otwieraja sie pory, dzieki czemu latwiej usunac z nich brud. Zmywam to ciepla woda pod prysznicem. Nastepnie myje twarz zelem do mycia twarzy.
(na tym etapie moze byc jeszcze delikatny peeling czy preparat zluszczajacy )
Potem delikatnie przecieram tonikiem .
Potem juz tylko serum, krem pod oczy i krem na noc
voila!

na TEJ stronie Kanebo- na samym dole jest przycisk Beauty Advice - ladnie wytlumaczone + instruktaz masazu.

Edytowane przez beafrance
Czas edycji: 2011-05-09 o 17:18
Stary 2011-05-09, 17:15   #2157
szperrr
Zakorzenienie

Cytat:
albo jak wjezdzaja na rondo i rozgladaja sie po samochodach/minach innych kierowcow z wymalowanym na twarzy.....yyyy to kto teraz jedzie?

to ja.

Cytat:

Stary 2011-05-09, 17:28   #2158
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:

ja stwierdzam, ze piatek to poprostu nie byl dzien na imprezowanie....
sama nie wiedzialam "czego chce" - wymieszlam wszytsko .... w sumie bawilam sie swietnie
ale sobota ..... uhuhuuuuuuuuuuuu lepiej nie gadac

dowiedzialam sie dzis, ze kiepska ze mnie aktorka ( a myslalam, ze moze jest dla mnie szansa gdzies w bollywood
bralam udzial w jakims szkolnym projekcie, ktory byl nagrywany dla klas 11ych ....
ale moja tworczosc sceniczna zostala krotko skwitowana przez jedego ucznia "ms u cant play"
serio ja? a tak sie staralam .... no nic przynajmnej smiesznie bylo

Albert Einstein
Stary 2011-05-09, 17:35   #2159
peorth
Zadomowienie

osz ale się rozgadały

krem do rąk z kozą Ziaji jest cudowny! i cudownie pachnie! mam chyba ze trzy tubki, jedną w kuchni na łapki po zmywaniu, jedną w pracy i trzecią... nie wiem gdzie

poza tym co ja tam miałam jeszcze pisać...
o kacu się nie wypowiem bo dawno nie miałam

co do pielęgnacji, to po ciąży chcę sobie kwasy zafundować.
bea, jakim olejem robisz masaż? samym olejem?
ja mam olejek myjący z biochemii urody, skóra jest po nim jak pupcia niemowlaczka
bea, może Ty mi powiesz, mam jeszcze resztki oleku z pestek malin i dyniowego, mogę ich w ciąży używać? bo wiem że niektórych nie można...
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:08   #2160
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:

ktos musi trzymac fason w kawiarni... ja odpadlam, kofa tez cienko

Cytat:
Jasne, poprosze
wyslij mi adres, to wrzuce w koperte

Cytat:
Widze, ze to jakis powazny specyfik. Mi podczas ciazy chyba nie wypadl nawet 1 wlosek, za to jak Adas skonczyl 3 miesiace - wlosy mi lecialy jak po chemii, pasmami wyciagalam, to byl koszmar po prostu. Myslalam, ze moze Twoja siostra miala to samo. Ze 3 miesiace to potrwalo. Potem na szczescie proces wypadania sie zakonczyl, mam wrazenie, ze teraz mam w ogole jakos wiecej tych wlosow, spinki mi ich nie lapia...
fryzjer mi wlasnie tlumaczyl zeby sie do tego przygotowac, zwolnic na farbowaniu i po prostu dobrze podciac w tym czasie, ale mowil ze przejdzie samo bo to hormony
z drugiej strony jakis suplement zeby to wspomoc na pewno sie przyda...

kofcia - ja mojej mamie pokaze to, ona zawsze narzeka na swoje 'piorka'

Cytat:
Kupowalam kiedys z tej serii krem do rak i krem do twarzy (ale nie dla siebie). Mowisz, ze taka dobra? Bo mnie niestety moja ostatnia Ziaja (PhytoAktiv) zapycha, co jest dziwne i zbyt czesto sie mojej cerze nie przydarza.
na mnie Ziaja dzialala super, szczegolnie kozie mleko - niestety zapach mnie przyprawial o mdlosci (przed ciaza) i musialam odstawic - ale skora byla super nawilzona
ja znowu jestem fanem Ziaja Sopot - wiec gdzies cos dobrze robia...

Cytat:
zaczynam demakijaz od masazu twarzy olejkiem. Masaz pomaga miesniom twarzy sie zrelaksowac ale tez pobudza mikrokrazenie krwi, skora sie rozgrzewa, otwieraja sie pory, dzieki czemu latwiej usunac z nich brud. Zmywam to ciepla woda pod prysznicem. Nastepnie myje twarz zelem do mycia twarzy.
(na tym etapie moze byc jeszcze delikatny peeling czy preparat zluszczajacy )
Potem delikatnie przecieram tonikiem .
Potem juz tylko serum, krem pod oczy i krem na noc
voila!

na TEJ stronie Kanebo- na samym dole jest przycisk Beauty Advice - ladnie wytlumaczone + instruktaz masazu.
o rany, jak ci sie chce to wszystko robic
ja zazwyczaj myje buzie z makijazu plynem dla dziecie a pozniej krem
lub, mleczko tonik - krem
lub
Neal's Yards rose balm i zmywam chusteczka muslinowa i krem

ale nigdy wszystko na raz..... za duzy ze mnie len (chociaz nie powiem swojego czasu wydawalam jak glupia na rozmaite produkty i probowalam holistycznie podejsc do pielegnacji skory... )

Cytat:
dowiedzialam sie dzis, ze kiepska ze mnie aktorka ( a myslalam, ze moze jest dla mnie szansa gdzies w bollywood
bralam udzial w jakims szkolnym projekcie, ktory byl nagrywany dla klas 11ych ....
ale moja tworczosc sceniczna zostala krotko skwitowana przez jedego ucznia "ms u cant play"
serio ja? a tak sie staralam .... no nic przynajmnej smiesznie bylo
oops - ale cie maluchy podsumowaly ale masz mnostwo innych talentow

napryskalam do piecyka zeby go umyc i teraz mnie leb boli....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości