|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
BAN stały
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
http://lang-8.com/ Piszesz w języku, którego się uczysz, a ci co go używają na co dzień poprawiają Cię, w zamian Ty poprawiasz tych co piszą po polsku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Wtajemniczenie
|
Całkiem nieźle
![]() ![]() Jak tam wasza aktywność dzisiaj?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Uważnie Was czytałam, ale nie udzielałam się, bo załapałam spory spadek motywacji, do tego wielkanoc&majówka nieźle mnie rozleniwiły. Ale końcówka majówki dała mi takiego kopa, ze chyba już nigdy niczego nie odłożę na później. Na mojej wiosce przez ostatnie 2 dni nie było prądu z racji powrótu zimy. Zostałam odcięta od świata na 2 dni, dni, które miałam przeznaczyć na naukę i projekty, który dedline wypada jutro (niezbedny był rzecz jasna komputer z internetem i światło 24h a tu guzik). Teraz jestem urobiona po łokcie i mam to niefajne poczucie, ze dzisiaj pośpię może z 3 godziny ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2617 |
Raczkowanie
|
Co tu taka cisza panuje?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2618 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby dłużej siedzieć w nocy?
![]() Kiedyś byłam nocnym markiem, hmm no może nie tak do przesady, ale raczej zawsze kładłam się 12-1 w nocy. Teraz mój biorytm trochę się zmienił. Wstaję wcześnie i wcześnie chodzę spać. Chciałabym to małymi kroczkami zmienić ![]() ![]() Do domu codziennie wracam o 20 więc przy moim trybie życia nie wiele tego czasu wieczorami pozostaje. pozdr ![]()
![]() |
#2619 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() wczoraj w nocy natrafiłam na ten wątek i jego lektura skłoniła mnie do wielu refleksjii nad własnym życiem- tak jak wiele z was dotychczas byłam tylko deseczką unoszącą się na fali zdarzeń- biernym obserwatorem swojego życia- liceum, 3 lata studiów przepłynęło mi bez mała przez palce... ba nawet nie ukończyłam tych studiów bo jakaś niemoc nie pozwala mi ukończyć licencjatu, który piszę już od ( uwaga ) roku! wczoraj w nocy powiedziałam dość! koniec tej beznadzieji, biorę życie w swoje ręcę! i uwaga- machina ruszyła- rozmawiałam z prezesem o możliwości rozwoju i być może nidługo awansuję- jeśli się uda dobiorę studia magisterskie pod nowe stanowisko- a wtedy... wtedy pojawia się cel w życiu! jednakże potrzebuję do tego zrobionego licencjatu- mam niecały miesiąc by go ukończyć i nauczyś się na obronę- z racjii mojego kierunku muszę też zrobić zdjęcia- wczoraj nawet nie myślałam o tym- dziś już mam plan..... i wierzę, że się uda! dam radę! będę tu pisać i Was podczytywać dziękuję autorce za natchnienie i kopa i subskrybuję ![]() pozdrawiam i życzę wytrwałości i siły
#2620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie wczoraj było 13/20, dziś do tej pory 6/16 (chciałabym zrobić więcej niż wczoraj więc niech celem będzie 14), za 16 też się nie obrażę. ![]() Ja we wtorek jechałam pociągiem jakieś 9 godzin i poza poczytaniem trochę książki też nic pożytecznego nie zrobiłam- to dopiero daje poczucie zmarnowanego czasu. Ale chociaż w miłym towarzystwie. ![]() Trzymam kciuki za Twoje dzisiejsze zadania. ![]() Ja zrobiłam sobie herbatę i zaraz biorę się dalej za realizację dzisiejszego planu. Ten wątek daje mi kopa. ![]()
![]() |
#2621 |
Zakorzenienie
|
Little brown, ciesz się, że o 20 wracasz, ja w domu jestem dopiero ok. 23 ;/
w ciągu dnia mam jedynie jakieś3 godziny dla siebie no 5 godzin też mam , ale tylko wtedy gdy mam na rano .. w dodatku skończył mi się termin kuru eurokobiety, a zostało mi 1,5 działu do przerobienia i muszę do nich napisać o przedłużenie. plusem jest jedynie regularność ćwiczeń, chociaż nie dają takich efektów jakie bym chciała,. bo zamiast ubywać mi cm w udach to ubywa mi na wadze..
#2622 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja mam dzisiaj mocno zabiegany dzień. W ogóle jestem przerażona zbliżającymi się zaliczeniami itd., bo ze wszystkiego jestem daleko daleko w polu, a czasu już strasznie mało. Zamiast nadrabiać jestem coraz bardziej do tyłu. ![]() Dziś będę dużo później w domu więc nie wiem co dziś uda mi się zrobić.
#2623 |
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY BARDZO PROSZĘ O RADĘ
![]() Jak niektóre z Was pamiętają od początku lutego podjęłam pracę. Jest to praca na pół etatu. Na początku podpisałam umowę ogólną ważną do końca maja 2011. Pracuję na umowie o dzieło, tzn co miesiąc dostaję umowę, a właściwie jest to nazwane rachunkiem, że w danym miesiącu wykonałam daną pracę, przepracowałam daną liczbę godzin itd. Przy zatrudnianiu się i przy podpisaniu tej ogólnej umowy babka zapowiadała, że w czerwcu praca dla mnie też będzie, ale że będzie to kilka pierwszych dni czerwca. Ja ostatnio poinformowałam ją, że biorąc pod uwagę moje życie na studiach, tzn obowiązki- egzaminy, zaliczenia, pisanie pracy mgr i przygotowanie na obronę będę maksymalnie dostępna do 10 czerwca. Ostatnio jednak nie wytrzymuję... Nie będę wchodzić w szczegóły, ale chodzi o to jaką osobą jest moja szefowa. Są dni kiedy stres zjada mnie od środka i nerwowo już nie wytrzymuję. Po głowie krążą mi dwie rzeczy, w razie gdyby sytuacja się nie poprawiła. A skoro nie mam właściwie żadnego doświadczenia w zwalnianiu się to chciałam Was, te które mają w tym doświadczenie, poprosić o pomoc, o opinie ![]() Dodam, że jestem jedynym pracownikiem na tym stanowisku w tej firmie, co niewątpliwie narobiłoby trochę problemu szefowej. I praca na tym stanowisku trwa od września do ok polowy czerwca, później w czasie wakacji osoba ta ma przerwę. Czy może któraś z Was była w podobnej sytuacji? Co byście mi radziły? Jakie są prawne konsekwencje tych dwóch rozwiązań? za wszelkie rady będę bardzo wdzięczna ![]()
![]() |
#2624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Imperatorowa Undi I
|
Hej, wreszcie w miarę odgruzowałam się w pracy po krótkim urlopie
![]() ![]() ![]() znowu zaczęłam dietę, ale pewnie znowu nie wytrzymam na niej ![]() ![]() Little brown ja co prawdę nie mam doświadczenia w zwalnianiu się, ale wiem co czujesz, bo sama co tydzień chcę rzucić pracę. Dałam sobie jednak czas min. do października, żeby to doświadczenie było. Na Twoim miejscu zdecydowałabym się na opcję 1, żal by mi było kasy i ewentualnych problemów później ![]() ![]()
#2626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |
BAN stały
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2629 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny, może również mnie pomożecie zwalczyć nieśmiałość. A jest ona ogromna zwłaszcza na uczelni. Jestem jedyną osobą w grupie( nie przesadzam-widzę również z obserwacji), która boi się cokolwiek powiedzieć na forum. Strasznie panikuję przed jakimikolwiek wystąpieniami publicznymi, unikam ich jak ognia.Czasami mam wrażenie,że jestem najgłupsza na roku, bo nie wiem jak wypowiedzieć się w pewnych kwestiach. Jeśli prowadzący zadaje jakieś pytania-momentalnie serce zaczyna walić mi jak młot, mam wtedy wrażanie, że wszyscy dookoła słyszą jego stukot. Czerwienię się obłędnie, gdy mam się wypowiedzieć i wszyscy na mnie patrzą. Boję się rozmowy kwalifikacyjnej o pracę, że nie będę umiała się wypowiedzieć przed pracodawcą, nie będę umiała pokazać, że jednak jest we mnie coś interesującego.Mogę ćwiczyć w domu różne wystąpienia...gładko mi wtedy idzie mowa, ale kiedy realnie mam stanąć przed większą grupą-to najlepiej gdybym zapadła się pod ziemię. Nie wiem jaka może być tego przyczyna. Nie wiem jak z tym walczyć. Może macie jakieś rady dla mnie, bądź jest też taka osoba, której udało się zmienić coś podobnego? Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Zakorzenienie
|
U mnie na dziś 7/20.
Do 15.00 chciałabym:
![]() Dam znać jak poszło.
#2632 |
Raczkowanie
|
a ja męczę się z nauką na kolosa... eh.
#2633 |
Zakorzenienie
|
Do 15.00
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
eeeeeeeeeej, mogę prosic o kopy w dupę?
![]() może mnie to trochę zmotywuje, do końca maja muszę miec już wystawione oceny, a totalnie nie mogę się zabrac do nauki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę od jutra wrócić na dobre tory czyli fitness,angielski,magiste rka do skończenia,projekty do przygotowania i 7 kg do zrzucenia,jupijajej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() też się powinnam uczyć...
![]() |
#2637 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chociaż dziś zaczęłam jogging - 30 minut, ale niestety nie mam kondycji na więcej
![]() |
#2638 |
Zadomowienie
|
czy któraś z was mogłaby mi pomoc w zakupie ze strony internetowej w jezyku angielskim- prawie nic nie rozumiem a do tego trzeba uzyc pay pala i ja juz nic nie wiem co i jak prosze o pomoc!
![]()
`Mój wymiankowy ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287610 `Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej ! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532 |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zadomowienie
|
Dlaczego ja dopiero teraz natknęłam się na ten wątek?
![]() Jak tylko przeczytałam pierwszy post Little brown poczułam się jakbym sama to napisała. Wszystko zgadzało się w 100% i im dłużej Was czytam tym wiecej odkrywam podobieństw. Szczerze mówiąc baaardzo podniosło mnie na duchu to, że nie jestem sama. Niestety w moim życiu brakuje mi przyjaciółki, która by mnie znała z tej strony, nie mam osoby, która by znała prawdę o mnie, a tutaj widze, że jest tak wiele osób do mnie podobnych, które też nie mogą się uporać ze swoim życiem i wreszcie zacząć z niego korzystać ![]() Czas przepływa mi przez palce i kiedy zdałam sobie z tego sprawę wpadłam w ogromny dołek. Wiecznie coś postanawiam zmienić, planuje w głowie co zrobie, ale nigdy nie wychodzi. Czuje taki lęk, obawę nie wiadomo przed czym, jestem leniwa, boje się wyjść z domu, kiedy jest wokół mnie za dużo ludzi zaczynam się stresować, mam wrażenie, że każdy mnie obserwuje i nie jestem sobą... ![]() Prawda jest taka, że niestety też jestem pasywna z powodu róznych kompleksów, doświadczeń z przeszłości, ciągle w głowie mam całą krytyke jaką otrzymywałam od znajomych i całkiem obcych mi ludzi przez ostatnie lata... Boje się jak inni mnie odbierają, mam bardzo niskie poczucie własnej wartości. ![]() Czuje sie troche wyobcowana i samotna, chce zmienić absolutnie wszystko w swoim życiu, od szafy po nastawienie do świata! Dużego kopniaka dostałam jakieś 3 miesiące temu kiedy poznałam cudownego chłopaka, mieliśmy mały romans,ale ostatecznie okazało się, że jego życie polega głównie na pracy i nie chce sie zaangażowac, a tak naprawde nie wiem jaki był prawdziwy powód naszego "zerwania" bo dogadywaliśmy sie swietnie.. ale tu nie o tym. ![]() Wiem, że nigdy już go nie odzyskam,ale chce się zmienić żeby nie zmarnować nigdy wiecej szansy na poznanie kolejnego takiego chłopaka, i nie chce nigdy więcej zastanawiac sie czy przypadkiem jakoś źle nie wyglądam i przez to on się do mnie zrazi.. ahh mogłabym pisać i pisać, ale jak na wstęp to chyba już wysmarowałam za dużo ![]() Mam straszny mętlik w głowie i nie wiem nigdy od czego zacząć... W każdym bądź razie dziękuje wszystkim, którzy to przeczytają ![]()
#2640 | |
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
![]() khloe_ witaj ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.