Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 20:40   #3931
d666666
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Obiecane zupy-kremy

Pieczarkowa
1l bulionu drobiowego
50 dag pieczarek
2 cebule, takie nie za małe, nie za duże
2 liście laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, szczypta startej gałki muszkatołowej,

Pieczarki zetrzeć na tarce lub drobno pokroić (można skropić sokiem z cytryny). Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni, dodać pieczarki, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić 15min. Zalać bulionem, gotować ok 10 min na małym ogniu. Wyjąć liście i ziele, zupę zmiksować. Przyprawić gałką, solą, pieprzem. Można zabielić jogurtem, ale ja tego nie robię. Dobrze smakuje sama jak i z jajkiem. Można podawać z dukanowymi grzankami, a ozdobić podsmażonymi plasterkami pieczarek i zieleniną

Selerowa
75dag selerów
2 pietruszki
2 cebule
sól
Warzywa umyć, obrać, pokroić, zalać litrem wrzącej, osolonej wody. Ostudzić i zmiksować lub przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku, pogrzać. Ozdobić gałązką koperku i drobno pokrojonym selerem naciowym.

Smacznego

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Z tym piciem to u mnie zależy od dnia. Niekiedy potrafię wypić też ze 3 litry jak nie lepiej, a są takie dni, że nie wiem czy chociaż 1,5 wypije
dzieki bejbe
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:46   #3932
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cześć
Skromnie i z pewną dozą nieśmiałosci chciałabym się dołączyć W zeszły wtorek zaczełam dukana po raz drugi (córka marnotrawna ze mnie) i musze przyznać, ze teraz idzie mi gorzej a dni P są naprawdę ciężkie. W ramach uderzeniówki 4 dniowej schudłam 1 kg, a i tak się cieszę, bo bałam się, że kompletnie na mnie nie podziała. Przyznaję sie od razu, że jem za dużo otrąb...masakra, ale jestem od nich uzależniona najbardziej od owsianki a z drugiej strony wiem, że powinnam jeść więcej mięsa i ryb, tylko jak o tym pomyślę, to czasami robi mi się niedobrze ale jakoś się przemogę, MUSZE!
No to startuję i mam nadzieję, że nadążę za Wami

A i mam jeszcze pytanie, czy któraś z Was testowała już niby "dukanowy makaron" z allegro? średnio mi się podoba bo zawiera coś w stylu mąki ryżowej czy coś podobnego

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:46   #3933
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
To jest pierwsza dieta co można jeść ile się chce(prawie),ale mimo wszystko zawsze jest smak na coś niedukanowego,zwłaszcza przed @ a ja teraz jestem w takiej fazie i mnie korci,zwłaszcza na słodkie
Rozumiem Cie doskonale, zwlaszcza ze wszyscy naokolo jedza

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-05-08, 20:46   #3934
WrednaZ
Raczkowanie

Moja siostra na dukanie jadła te kabanoski... i chudła. Ale sprawdź zaw. tłuszczu.
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:50   #3935
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Napisane przez Haneczka Pokaż wiadomość
ok-zakupy zrobione-zaczynam dukać od jutra niestety w mojej biedronce nie było jogurtów naturalnych 0%,wzięłam jeden na próbę-wg.składu najwięcej w nim białka.Jak to jest z rybami?bo pisze na 1 stronie,że można wszystkie,a tymczasem w necie wyczytałam,że nie można sardynek w oleju-czy to prawda czy jakiś wkręt?ale szprotki wędzone i makrelę wędzoną można no nie?bo zakupiłam w Biedronelli.A przy okazji-odkryłam w w.w.sklepie jakieś nowe drobiowe kabanoski bezglutenowe-0 węgli w składzie,za to moc białka-z tym,że wędzone dymem bukowym-nadają się takie do diety???I jeszcze prośba-czy wiecie gdzie szukać przepisów na zupy do Dukana i od której fazy one są?pewno od II bo jeśli warzyw nie ma w I to co za zupę można zrobić???To do jutra-dobranoc
Ja od lat (zanim ktokolwiek słyszał od Dukanie) robie zupę brokułową, czyli do bulionu wrzucam brokuł podzielony na bardzo malutkie różyczki i gotuję ok. 15 min., potem zabielam to wszystko 1 szkl. mleka wymieszaną z 3 łyżkami jogurtu naturalnego i gotowe Szybkie i smaczne, wszyscy się zawsze zajadają, nawet Ci, którzy na diecie nie są i nigdy nie byli

Stary 2011-05-08, 20:55   #3936
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Renka2 Pokaż wiadomość
Witam słonecznie!

monique super wyglądasz

witam nowe dukanki

co do większej ilości otrąb: spożywanie więcej razy niż zalecana dawka raz dziennie spowalnia działanie diety - różowa książka doktorka rozdział o Fazie 1

Wię c sobie teraz myślę że te wszystkie zastoje i powolne spadki moga być dlatego, że w ciągu dnia spożywamy więcej niż doktorek zalecił : oprócz bułeczki jeszcze w obiadku i w kolacji, a to ma duży wpływ.
Jeżeli jemy na śniadanie to już później nie wolno
To ja Wam zazdroszcze metabolizmu, jak jecie kilka razy dziennie te otreby i nie zaklocaja Wam chudniecia, a co dopiero jak by sie je jadlo raz dziennie fajnie Wam moje najchudsze chudzinki

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez monique 90 Pokaż wiadomość
Aż tak źle? Boję się tej III... Ale jeszcze troszkę do celu mi zostało.
Dzięki bez obaw, do złamania jeszcze daleko

PS. Właśnie się uczę na jutrzejsze laboratoria 6h, z węgla i czytam o WSKAŹNIKU WOLNEGO WYDYMANIA
szybkie numerki nie w modzie:brzy dal:

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-05-08, 20:57   #3937
Haneczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mądrala Pokaż wiadomość
Ja od lat (zanim ktokolwiek słyszał od Dukanie) robie zupę brokułową, czyli do bulionu wrzucam brokuł podzielony na bardzo malutkie różyczki i gotuję ok. 15 min., potem zabielam to wszystko 1 szkl. mleka wymieszaną z 3 łyżkami jogurtu naturalnego i gotowe Szybkie i smaczne, wszyscy się zawsze zajadają, nawet Ci, którzy na diecie nie są i nigdy nie byli
brokułki-cium cium-pyszulka,ale na I fazie zupki odpadają niestety...
Haneczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 21:01   #3938
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
napiszcie mi dziewczyny jak to jest z daniami z grilla-co można spożywać bo sezon się rozkręca czy tylko filet drobiowy i skrzydełka czy coś jeszcze?a skrzydełka to można ze skórą?na grillu się dobrze wypieka i nie wiem czy zdejmować czy nie.

A jakby sobie samemu kiełbaskę zrobił?bo taka kupna to nie bardzo chyba się nadaje?
Skrzydelka nie- ogolnie drob jest ok (oprocz kaczki tlustej), ale drob bez skory. Skrzydelka sa zabronione- bo sa za tluste, a ciezko jest oddzielic skore od reszty- tak pisal doktorek w malej bialej ksiazce

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-05-08, 21:03   #3939
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
brokułki-cium cium-pyszulka,ale na I fazie zupki odpadają niestety...
ależ oczywiście, jest to jak najbardziej opcja na dni warzywne
jeżeli chodzi o obiady w dni P, to ja KOMPLETNIE NIE MAM NA NIE POMYSŁU ;(

Stary 2011-05-08, 21:05   #3940
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość

Ja własnie zrobilam sliczna kac - porcelanke od kilku dni sie kisiła
p, fuj
szkoda w sumie, ze alko zabronione, a tak by mogl nam pomoc w porcelanowych problemach...

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
d666666

Pamietasz, jak pytalas mnie o przepis na muesli!? Chrupiace?

Znalazlam chyba przepis na dobre, chrupiace muesli!! chyba bo jutro wyprobuje i dam znac!!

http://breakfast.blox.pl/tagi_b/4609...l?PageNumber=2

Chyba, ze ktoras z Was juz probowala i moze cos powiedziec na ten temat...???
dziekowac

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-05-08, 21:08   #3941
mirkaaa
BAN stały

Jezeli chodzi o slodzik to ja tak samo, postanowilam ze musze z niego zrezygnowac koniecznie!
Zle sie czuje mam wrazenie ze on jest tegoi przyczyna..
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:18   #3942
monique 90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
ale nie nauczylam sie niestety jeszcze bokiem chodzic[COLOR="Silver"]

to ja może zacznę trenować chodzenie bokiem, kiedyś się nauczę

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:

szybkie numerki nie w modzie:brzy dal:
Widocznie tak Węgle koksujące mają wysoki wskaźnik wolnego wydymania

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
Jezeli chodzi o slodzik to ja tak samo, postanowilam ze musze z niego zrezygnowac koniecznie!
Zle sie czuje mam wrazenie ze on jest tegoi przyczyna..
Ja się strasznie czułam, pewnego dnia dotarło do mnie, że każdy staw mnie boli przy wstawaniu, przy siedzeniu, leżeniu, staniu no cały czas. Odstawiłam deserki, do kawy i herbaty o 1 tabletkę mniej - różnica ogromna
monique 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:28   #3943
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
ok-zakupy zrobione-zaczynam dukać od jutra niestety w mojej biedronce nie było jogurtów naturalnych 0%,wzięłam jeden na próbę-wg.składu najwięcej w nim białka.Jak to jest z rybami?bo pisze na 1 stronie,że można wszystkie,a tymczasem w necie wyczytałam,że nie można sardynek w oleju-czy to prawda czy jakiś wkręt?ale szprotki wędzone i makrelę wędzoną można no nie?bo zakupiłam w Biedronelli.A przy okazji-odkryłam w w.w.sklepie jakieś nowe drobiowe kabanoski bezglutenowe-0 węgli w składzie,za to moc białka-z tym,że wędzone dymem bukowym-nadają się takie do diety???I jeszcze prośba-czy wiecie gdzie szukać przepisów na zupy do Dukana i od której fazy one są?pewno od II bo jeśli warzyw nie ma w I to co za zupę można zrobić???To do jutra-dobranoc
1. nabial mozna spokojnie do 2 procent, jogurciki wiecej niz 0 % tez moga byc ( naturalnie, ze naturalne)
2. Ryby absolutnie wszystkie mozna- ale nie mozna w sosach, olejach i innych ciapkach tym podobnych- w czystej postaci, bez zadnych absolutnie panierek, duszone, gotowane, pieczone, grilowane, wedzone, jakie tylko chcesz. Nie wolno dodawac tluszczu. Ryby same w sobie niektore sa dosc tluste, ale te tluszcze sa dobre dla naszych serduszek
3. Ja bym nie ruszala tych kabanosow drobiowych z nazwy- moga miec pelno tluszczu i innych dodatkow- zapychaczy, skrobii i tym podobnych. Poza tym sa dosc slone, mimo ,ze smaczne
4.zupki w przepisowni na 1 stronie watku, tudziez w google mozesz cos wyszukac. poszukaj tez blogow kulinarnych ludzi, ktorzy sa na tej diecie.
5. Nie przych0dzi mi do glowy zupa na uderzeniowke. Na upartego sam wywar typu rosol, ale np na udkach bez skory, ale warzyw nie mozesz jeszcze zjesc.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez mądrala Pokaż wiadomość
Cześć
Skromnie i z pewną dozą nieśmiałosci chciałabym się dołączyć W zeszły wtorek zaczełam dukana po raz drugi (córka marnotrawna ze mnie) i musze przyznać, ze teraz idzie mi gorzej a dni P są naprawdę ciężkie. W ramach uderzeniówki 4 dniowej schudłam 1 kg, a i tak się cieszę, bo bałam się, że kompletnie na mnie nie podziała. Przyznaję sie od razu, że jem za dużo otrąb...masakra, ale jestem od nich uzależniona najbardziej od owsianki a z drugiej strony wiem, że powinnam jeść więcej mięsa i ryb, tylko jak o tym pomyślę, to czasami robi mi się niedobrze ale jakoś się przemogę, MUSZE!
No to startuję i mam nadzieję, że nadążę za Wami

A i mam jeszcze pytanie, czy któraś z Was testowała już niby "dukanowy makaron" z allegro? średnio mi się podoba bo zawiera coś w stylu mąki ryżowej czy coś podobnego
Witaj)klaski :
p.s. nie cierpie makaronu:brzydal :

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:

to ja może zacznę trenować chodzenie bokiem, kiedyś się nauczę

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Widocznie tak Węgle koksujące mają wysoki wskaźnik wolnego wydymania

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Ja się strasznie czułam, pewnego dnia dotarło do mnie, że każdy staw mnie boli przy wstawaniu, przy siedzeniu, leżeniu, staniu no cały czas. Odstawiłam deserki, do kawy i herbaty o 1 tabletkę mniej - różnica ogromna
: hahaha::h ahaha:

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

my tu pierdu-pierdu, a ja chce Wam powiedziec, ze juz 13 maja w piatek kolejny czat z doktorkiem

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb

Edytowane przez d666666
Czas edycji: 2011-05-08 o 21:26
Stary 2011-05-08, 21:35   #3944
mirkaaa
BAN stały

Cytat:

No ja tak samo, czuje sie zle i to juz jest sygnal zeby cos z tym zrobic.
Gdzies czytalam ze jezeli slodzik jest na bazie cyklaminianiu to nie mozna przekraczac 4 tabletek dziennie. Ja mam 2 rodzaje slodzikow drugi jest na aspartamem i uwazam ze oba to swinstwa

Definitywnie odstawiam oba.
Stary 2011-05-08, 22:11   #3945
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja tak samo, czuje sie zle i to juz jest sygnal zeby cos z tym zrobic.
Gdzies czytalam ze jezeli slodzik jest na bazie cyklaminianiu to nie mozna przekraczac 4 tabletek dziennie. Ja mam 2 rodzaje slodzikow drugi jest na aspartamem i uwazam ze oba to swinstwa

Definitywnie odstawiam oba.
Mi po prostu slodzik nie smakuje, szczegolnie ten z cyklaminianem, jakis ma metaliczny posmak, nie uzywam go za czesto.
Odkad dowiedzialam sie, ze mozna xylitol, to jestem tak szczesliwa, ze slodziki mam w d....

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-05-08, 22:16   #3946
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Mi po prostu slodzik nie smakuje, szczegolnie ten z cyklaminianem, jakis ma metaliczny posmak, nie uzywam go za czesto.
Odkad dowiedzialam sie, ze mozna xylitol, to jestem tak szczesliwa, ze slodziki mam w d....

Mi tez nie smakuje ani troche, ale czlowiek sie ratowal czym mogl

Trzeba bylo polubic, ale wtedy nie wiedzialam jeszcze czym to grozi.
Ja przyznam szczerze ze boje sie tez tego xylitolu tez mi brzmi jakos 'niebezpiecznie' choc byc moze wcale tak nie jest.
Dlatego postaram w ogole ograniczyc to dosladzanie jedynie w ekstremalnych sytuacjach bede siegac po slodzik, jak juz wiem ze musze ale napewno nie na codzien w duzych dawkach jak do tej pory po kilka tabletek dziennie.
Stary 2011-05-08, 22:27   #3947
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi tez nie smakuje ani troche, ale czlowiek sie ratowal czym mogl

Trzeba bylo polubic, ale wtedy nie wiedzialam jeszcze czym to grozi.
Ja przyznam szczerze ze boje sie tez tego xylitolu tez mi brzmi jakos 'niebezpiecznie' choc byc moze wcale tak nie jest.
Dlatego postaram w ogole ograniczyc to dosladzanie jedynie w ekstremalnych sytuacjach bede siegac po slodzik, jak juz wiem ze musze ale napewno nie na codzien w duzych dawkach jak do tej pory po kilka tabletek dziennie.
wbrew pozorom jest naturalny i bardzo zdrowy-poczytaj sobie o nim na necie, bardzo to moze przesada... ale jest ok

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

http://kobieta.interia.pl/zdrowie/pr...u,1634539,1653

taki link z interii, o aspartamie pisza, cokolwiek to ma znaczyc

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-05-08, 22:31   #3948
monique 90
Raczkowanie

Widzę, że jeszcze nie śpicie, ja dziś już padam na pyska, 3 godziny snu, potem na 12 godzin do pracy. Jutro wstaję o 5.30, pojutrze też, i zajęcia 11 godzin. Oj i tak do czwartku, jak w czwartek wrócę, to położę się spać na 2 dni chyba

Dobranoc Dukaneczki moje
Stary 2011-05-08, 22:35   #3949
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę, że jeszcze nie śpicie, ja dziś już padam na pyska, 3 godziny snu, potem na 12 godzin do pracy. Jutro wstaję o 5.30, pojutrze też, i zajęcia 11 godzin. Oj i tak do czwartku, jak w czwartek wrócę, to położę się spać na 2 dni chyba

Dobranoc Dukaneczki moje
Kochana, niech proteiny dodadza Ci powera na caly tydzien, a podczas dwudniowego snu spalisz wszystkie zbedne kalorie, a tluszczyk Twoj zmieni sie w mase miesniowa))):roza :
Niech Ci nieprzyjemne obowiazki lekkie beda, jak i Ty kiedy wskoczysz na 3 faze

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 22:38   #3950
monique 90
Raczkowanie

Cytat:
Kochana, niech proteiny dodadza Ci powera na caly tydzien, a podczas dwudniowego snu spalisz wszystkie zbedne kalorie, a tluszczyk Twoj zmieni sie w mase miesniowa))):roza :
Niech Ci nieprzyjemne obowiazki lekkie beda, jak i Ty kiedy wskoczysz na 3 faze

Wy mi dajecie powera
Stary 2011-05-08, 22:39   #3951
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:

Wy mi dajecie powera
I VICE VERSAL(KA)

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-05-08, 22:49   #3952
mirkaaaaa
BAN stały

Wiecie co
dostalam bana tylko dlatego ze niezgodzilam sie z administratorem..
Zenada jakas, co tutaj sie dzieje na tym forum masakra jakas
Hit w ogole, ze mu sie spac niechcialo no..

Juz czlowiek nie moze nawet miec wlasego zdania:P

Edytowane przez mirkaaaaa
Czas edycji: 2011-05-08 o 22:52
mirkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 22:54   #3953
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mirkaaaaa Pokaż wiadomość
Wiecie co
dostalam bana tylko dlatego ze niezgodzilam sie z administratorem..
Zenada jakas, co tutaj sie dzieje na tym forum masakra jakas
Hit w ogole, ze mu sie spac niechcialo no..

Juz czlowiek nie moze nawet miec wlasego zdania:P
Nie rozumiem, co zrobias takiego, przyznaj sie o co z tymi banami chodzi. ja tez dostane, czy co?

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-05-08, 22:59   #3954
mirkaaaaa
BAN stały

Cytat:
Nie rozumiem, co zrobias takiego, przyznaj sie o co z tymi banami chodzi. ja tez dostane, czy co?

Nie nie, Ty nie dostaniesz nie boj sie
Ja dostalam ale to w innym watku za niby reklame ktorej nie bylo, tragedia w ogole bo napisalam dziewczynie zeby do mnie przyszla i uzano to za reklame
wiec napisalam sprostowanie ze to nie byla reklama i w ogole, troche sie zbulwersowalam nie powiem i najpierw dostalam ostrzezenie a pozniej bana stalego po napisaniu sprostowania.
Tak sie zapienil ze dal bana fiknac mozna ze smiechu

Edytowane przez mirkaaaaa
Czas edycji: 2011-05-08 o 23:04
Stary 2011-05-08, 23:18   #3955
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mirkaaaaa Pokaż wiadomość
Nie nie, Ty nie dostaniesz nie boj sie
Ja dostalam ale to w innym watku za niby reklame ktorej nie bylo, tragedia w ogole bo napisalam dziewczynie zeby do mnie przyszla i uzano to za reklame
wiec napisalam sprostowanie ze to nie byla reklama i w ogole, troche sie zbulwersowalam nie powiem i najpierw dostalam ostrzezenie a pozniej bana stalego po napisaniu sprostowania.
Tak sie zapienil ze dal bana fiknac mozna ze smiechu
aha/.....

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-05-09, 06:44   #3956
mirkaaaaa
BAN stały

Cytat:
aha/.....
Generalnie jestem wsciekla ale wiem ze bitwy z nimi nie wygram wiec odpuszczam
Stary 2011-05-09, 07:58   #3957
Ninlil
Wtajemniczenie

dziewczyny, co można zjeśc na 2 fazie z udkami z kurczaka? To mój pierwszy dzień, mam 4 udka i praktycznie zero pieniędzy na zakupy, a do tego kumpla który wpadnie głodny po pracy na obiad. Czy robiłyście może sos do udek z kury z jogurtu pieczarek i koperku? Tak sobie wymyśliłam, ale nie wiem czy będzie dobre. Czy można używać kostek rosołowych? Jeśli tak to jakiej firmy? Czy mogę zjeść rosołek z wygotowanego kurczaka? Pytam, bo udka jednak mają trochę tłuszczyku.
Do tego nie mam piekarnika... Macie jakiś pomysł?

Edytowane przez Ninlil
Czas edycji: 2011-05-09 o 08:04
Ninlil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:11   #3958
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninlil Pokaż wiadomość
dziewczyny, co można zjeśc na 2 fazie z udkami z kurczaka? To mój pierwszy dzień, mam 4 udka i praktycznie zero pieniędzy na zakupy, a do tego kumpla który wpadnie głodny po pracy na obiad. Czy robiłyście może sos do udek z kury z jogurtu pieczarek i koperku? Tak sobie wymyśliłam, ale nie wiem czy będzie dobre. Czy można używać kostek rosołowych? Jeśli tak to jakiej firmy? Czy mogę zjeść rosołek z wygotowanego kurczaka? Pytam, bo udka jednak mają trochę tłuszczyku.
Do tego nie mam piekarnika... Macie jakiś pomysł?
a masz piekarnik?
wystarczy obrać udka ze skóry (to najważniejsze !!! ) i upiec w ziołach prowansalskich, wegecie
jeśli jesteś na 1 dniu II fazy to możesz jeść warzywa, czyli możesz zrobić rosołek (ale też bez skóry) i nawet zjeść warzywka z zupy
rosołki możemy używać
sos z jogurtu też może być

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:17   #3959
Ninlil
Wtajemniczenie

Nie mam piekarnika ale mam garnek na parę i tak się zastanawiam czy da sie zrobić udka na parze żeby były smaczne bo do tej pory parzyłam tylko piersi z kurczaka
Ninlil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:56   #3960
icoteraz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
icoteraz
Kuszę, kuszę
Pamiętaj, że żeby waga spadała to musimy jeść

Tak, tak wiem

Zupa super, gyros też. Dziękuje za przepisy
ale sie nażarłam .. fiu, fiu
icoteraz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości