|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Wiadomość od Scio:
"W piątek robili mi wskaźniki i wyszły podwyższone. Dziś robili krzywą, żeby wykluczyć cukrzycę bo mała za szybko przybiera. Jutro mam znowu transaminazy i jak spadną to wypuszczą. Pozdrów dziewczyny " Scio trzymaj się będzie wszystko dobrze |
|
|
|
#4833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooooo no to Kochana na zdrowie ![]() wodaqua gratki za 7!!sweet co to za noc męcząca cię dorwała bidulko
|
|
#4834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziubek, shira, - no meczaca jak nie wiem co łeb mi peka i brzuch boli jakbym zakwasy miala od tego smarkania shira - oooo to moj maz sernik na zimno i ptasie mleczko kocha to bedzie mu smakowalo akurat ma urodizny pod koniec maja to mu zrobie jako ciasto dodatkowe oprocz tortu Marina - matko kochana to juz lada chwila maly Igorek na swiat zawita
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-09 o 10:28 |
|
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
a propo złobka, to ja też będę zmuszona niestety oddać pół rocznego brzdąca do złobka bo obie babcie mają jeszcze pare lat do emerytury
nad czym bardzo ubolewam , i też muszę się w końcu przejśc do któregoś i zapisać malucha, choć powinnam zrobić to już ponad miesiąc temu, u nas zapisują jużw 5 m-cu ciąży a i tak nie ma gwarancji że się załapie !!! prywatny to kuuuupa kasy , gdzieś ok 1000 zł a wtedy doliczając benzynę do tego to nie opłaca mi się pracować !!! musimy to przemyśleć ale najgorsze jest to że to moja pensja nas jako tako ustawia bo zarabiam dwa razy więcej niż mąż tylko co z tego skoro nie będę się z dzieckiem i mężem widywac w zasadzie bo mam nienormowany czas pracy , który kręci się między 9 a 18-19 !!!!masakra nie wiem co będzie bo ja sobie takiej pracy nie wyobrażam jak pojawi się dziecko. Zresztą kolejny problem to to że najbliższy żłobek pracuje d 5 do 16:30 , ja do 18-19 a mąż do 18 więc nijak nie da się tego pogodzić ...
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek witamy po weekendowej absencji.
Wodaqua gratki za 7 ![]() eee to widzę że ja też muszę się zabrać za pakowanie, a bynajmniej za położenie wszystkiego w jednym miejscu. I nie robiłam jeszcze żadnego prania dla Naomki. Nie wiem na co ja czekam. Chyba od następnego tygodnia zacznę na całego, bo czas leci nie wadomo kiedy, po drodze sesja.. Zmalowana ale przed końcem roku wrócisz do pracy chyba? Więc myślę że normalnie Ci przedłużą raczej..a podpytywałaś w firmie jak to się może potoczyc? ładny dzień dzisiaj, narazie kwiatka przesadziłam, obrałam kartofle na obiad. |
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam na suwaczku dziś tak jak u Ciebie, 34 tydzień ciąży, czyli od jutra leci 35.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Scio ![]() :dzie kuje-kwiatek: spadną spadną spadną
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
marina , dziubek czyli jutro zaczynam nowy tc pospieszylam sie hihi
|
|
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
sweet z tc jest tak że liczy się skończone pełne tyg.Musi być 26tc i 7 dni to wtedy jest 27tc zaczęty.
1 etap glukozy zaliczony wyszło 107 teraz o 12 ide na kolejne pobranie
|
|
|
|
#4842 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=SweetAngel1984;2680 4190]na suwaczku pojawilo sie zazaczynma dizs 25 czyli 25 tak ? ja juz nic nie wiem
![]() dziubek, shira, - no meczaca jak nie wiem co łeb mi peka i brzuch boli jakbym zakwasy miala od tego smarkania shira - oooo to moj maz sernik na zimno i ptasie mleczko kocha to bedzie mu smakowalo akurat ma urodizny pod koniec maja to mu zrobie jako ciasto dodatkowe oprocz tortu no biedna to dziś sobie odpoczywaj możne jakaś mini sen popołudniu ![]() no ten jogurtowiec to taki bardziej deser do kompletu z tortem jak znalazł kurde idę zrobić coś pożytecznego bo utknęłam tu z Wami wiedźminki jedne
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
witam po weekendzie - minął nam jak błyskawica, bo w sobotę przyjechali do nas w odwiedziny znajomi, a pół niedzieli spędziliśmy w zoo, bo w końcu udało mi się tam zaciągnąć tża I wiecie co? Było czadowo, czułam się jak małe dziecko![]() Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam oczywiście mocno kciuki, a także za maluszki, które szybciej wyrwały się na świat ![]() Cały czas pamiętam o Neroli, Scio i Belli - ![]() Sweetangel, bidulo, współczuję takiej nocy, uwierz mi, że wiem, co czujesz!!! Zanka, pięknie wyglądałaś na weselu Natka, chyba Ty wstawiałaś te dwie sukienki (wybacz jeśli coś pomyliłam ) - biało czarną i szarą, no i wybrałaś szarą. Ja też ją widziałam i myślalam o niej, bo mamy wesele w czerwcu, jak dojdzie to daj znac, jak sie sprawuje to moze też zamówię![]() A u nas mija dziś pełne 28 tygodni - czyli jutro 29 tc leci. Jesteśmy pełną gębą w 7.miesiącu i w III trymestrze - boję się ![]() :drzw i-strach:
|
|
|
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
sluchajcie ja sie wybieram w nastepnym tygodniu kupic kosmetylki dla malestwa. powiedzcie jaka firme kupic? hipp nivea bambino jonschon czy inna? bylo to poruszane ale nie wiem gdzie pomozcie
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Z serii NIE LUBIĘ PONIEDZIAŁKÓW!!!
Dostaliśmy wezwanie na komendę, sliczne zdjęcie z fotoradaru, 600zł i 9 pkt karnych..... mąż będzie kombinowal żeby na mnie to spadło bo i tak nie jeżdże.............. sie wysrało no.... ![]()
|
|
|
|
#4846 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Babeczki!
Bylam tu z rana na chwile, ale potem zajelam sie sprzataniem i prasowaniem, wiec dopiero teraz jestem. Mocne kciuki za wizyty, badania i zycze powrotu do zdrowia chorym! U nas tez jest horror ze zlobkami i przedszkolami. W dodatku mieszkam w takiej dzielnicy, gdzie te problemy sa wieksze niz w innych czesciach Krakowa. Pamietam jak planowalam zapisac starsza do zlobka, to przeszlam sie tam w grudniu, ze chcialabym od lutego i faktycznie w lutym mialam telefon, ze jest miejsce (koniec koncow jej nie dalam, bo bylam juz w ciazy z Zuzia). Natomiast juz rok poniej tak sie sytuacja pogorszyla, ze nawet mialam problemy, zeby je zapisac na liste rezerwowa. Koniec koncow sie udalo przez moj upor, dzwonienie niemal co tydzien i co jakis czas wizyty w zlobku z dziecmi u boku. Wiec ja polecam ta metode. Oni tam po prostu widza, ze komus zalezy, interesuje sie, przypomina o sobie i wtedy takie dzieci biora pod uwage. Teraz Zuzia moglaby jeszcze rok zostac w zlobku, ale dostala sie tez do przedszkola, wiec wole, zeby byly z siostra w jednym budynku, no i taniej bedzie. Od wrzesnia zlobki krakowskie beda kosztowac 300 zl + stawka zywieniowa, wiec pomalu robi sie z tego taka kwota, ze nawet dla mnie prywatne kluby malucha beda konkurencyjne. No ale i tak zapisze to trzecie dzieciatko do zlobka, ale dopiero od wrzesnia 2013, a do tej pory wychowawczy... Pozdrowienia dla Scio! |
|
|
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Oczywiście za wszystkie wizytyMarina za tego maluszka i jego mame Brumek za pokój Tymka napewno śliczny Oliweczka za nowe autko Od dziś za równo 2mc jest termin mojego porodu ![]() Dzisiaj śnilo mi sie że kupiłam laktator i już zaczęłam ściągać mleko przed porodem
|
|
|
|
#4848 | ||
|
Rozeznanie
|
dzień doberek
za mną kolejne dni biegania po sklepach i buszowania po allegro celem skompletowania wyprawki. Przez ostatnie 2 intensywne dni w ruchu wczoraj zwyczajnie padłam ze zmęczenia, brzuszek też chyba miał dość bo się napinał i nawet pobolewał. Ale wzięłam nospę, odpoczęłam i dziś już jest ok. Kupiłam rogala i jestem zachwycona po nocach z nim spędzonych ![]() I oglądaliśmy znowu wózki i teraz mam dylemat czy Bolder czy Tako ![]() Cytat:
młody się na najbliższy sezon nie kwalifikuje bo musiałabym go urodzić do 30.kwietnia. I będę mogła go zapisać dopiero w maju 2012 ale zacznie chodzić we wrześniu (o ile się dostanie). Nie wiem jak my sobie poradzimy, ja muszę wracać do pracy chociaż zostałabym z małym jak najdłużej ale wtedy nijak nie poradzimy sobie z 1 pensją. Z drugiej strony żłobek prywatny czy niania w naszym mieście też kosztuje, ech..Cytat:
trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
|
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
mieszkamy w Polsce a synek i tak bedzie nosil nazwisko po tatusiu, takze ja nie widze problemu.
|
|
#4850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No faktycznie kiepsko. Niech powie, że musi looknąć czy to on czy żona kierowała, bo jeździcie zamiennie i wtedy wskaże winowajcę :P |
|
|
|
|
#4851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie planuje dawać małego do żłobka.Trudno by mi było go oddać.Może Olivier pójdzie za rok do przedszkola żeby miał kontakt z dziecmi ![]() dziewczyny dzieki za kciuki |
|
|
|
|
#4853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam też chusteczki Nivea i Pampersy małe opakowanie 1 i dwa duze rozmiar 2 ![]() Musze jeszcze dokupic płyn do prania dzidziusia i brac sie za przepierke i prasowanie Sarciowych ciuszków
|
||
|
|
|
#4854 |
|
Zadomowienie
|
karolinee - nom ciezko bylo
![]() agula - no to zaszaleliscie......... ![]() kurcze taki mandat to prawie moja wyplata :/ pzdr dla scio |
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurde no to faktycznie kiepsko... szczerze współczuję bo wiem jakie to wkurzające jak jakieś dodatkowe wydatki i to w takich kwotach się trafiają !!! no i te punkty ehhh jak pech to pech |
|
|
|
|
#4856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a auto jest na męża osbiście czy np na firmę, bo jeśli na firmę to można by sie odwołać argumentując brakiem wiedzy co do tego kto kierował, jesli auto stoi na was prywanie a zdjęcie jednoznacznie nie wskazuje że to mężczyzna na druku do komendy policji czy straży miejsciej wypełnia sie punkt ze własciciel nie był kierowcą tylko ty i wtedy punkty i mandat obciążą Ciebie
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Scio karolinee za kolejny tydzień. źle się czuję, tak jak w nocy. |
|
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze mi juz teraz żal jak pomysle o oddaniu córeczki do żłobka, tak jak sie konczy macierzyński, mysle że do roczku damy jakos rade z jedna wypłata i tyle w domu posiedze (OBY!!!!)
|
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jeszcze nie stałej.Bo M większość zimy siedzi w domu bez kasy.
|
|
|
|
|
#4860 |
|
Zadomowienie
|
Ja żłobka nie biore pod uwage choć wracam po macierzyńskim do pracy
Krystianek ma dwie babcie i tatusia pracującego na nocke |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

to dziś obie
)
gratki za 7!!

nad czym bardzo ubolewam , i też muszę się w końcu przejśc do któregoś i zapisać malucha, choć powinnam zrobić to już ponad miesiąc temu, u nas zapisują jużw 5 m-cu ciąży a i tak nie ma gwarancji że się załapie !!! prywatny to kuuuupa kasy , gdzieś ok 1000 zł a wtedy doliczając benzynę do tego to nie opłaca mi się pracować !!! musimy to przemyśleć ale najgorsze jest to że to moja pensja nas jako tako ustawia bo zarabiam dwa razy więcej niż mąż tylko co z tego skoro nie będę się z dzieckiem i mężem widywac w zasadzie bo mam nienormowany czas pracy , który kręci się między 9 a 18-19 !!!!masakra nie wiem co będzie bo ja sobie takiej pracy nie wyobrażam jak pojawi się dziecko. Zresztą kolejny problem to to że najbliższy żłobek pracuje d 5 do 16:30 , ja do 18-19 a mąż do 18 więc nijak nie da się tego pogodzić ...

:drzw i-strach:

Zakończone: 2
młody się na najbliższy sezon nie kwalifikuje bo musiałabym go urodzić do 30.kwietnia. I będę mogła go zapisać dopiero w maju 2012 ale zacznie chodzić we wrześniu (o ile się dostanie). Nie wiem jak my sobie poradzimy, ja muszę wracać do pracy chociaż zostałabym z małym jak najdłużej ale wtedy nijak nie poradzimy sobie z 1 pensją. Z drugiej strony żłobek prywatny czy niania w naszym mieście też kosztuje, ech..
zębole