Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -lato 09 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 08:37   #3541
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

sylko, magi Kubuś dobrze, pokasłuje jeszcze od czasu do czasu w nocy, ale już Go to nie budzi. Z katarem nadal walczymy, ale jest poprawa

Piję szybką kawę i idziemy na spacer , zajrzę później

magi, jak tam zasypianie Maciulkowe?
To trzymam dalej , żeby katar minął. My walczymy już półtora tygodnia z katarem, dopiero wczoraj zauważyłam, że idzie ku lepszemu

Już spacer? My jeszcze w piżamach

Nie chcę zapeszać, ale 35-40 minut, czyli nie jest tragicznie, ale

Muszę pochwalić Maciulka, dzisiaj zrobił swoje pierwsze siusiu do nocniczka Przyjęłam sposób, ponieważ Maciuś nie sygnalizuje, to po spaniu sadzam Go na nocniczek i dzisiaj się udało. Dzisiaj trafiłam, bo przeważnie sadzałm Go, jak już nasikał w pieluszkę

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:44   #3542
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Za poźno zajrzałam, bo już po ptokach

Dzień dobry
Przecież nic się nie stałoja się cieszę,że już po

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

Dziewczyny
Ja wstaję z myślą, że od dzisiaj wracam do diety i co czytam? Rozmowe o plackach komunijnych JEŚĆ JEŚĆ JEŚĆ
Przyznaję,ciężko się zmotywować przy nas

Cytat:

sylko, magi Kubuś dobrze, pokasłuje jeszcze od czasu do czasu w nocy, ale już Go to nie budzi. Z katarem nadal walczymy, ale jest poprawa

Piję szybką kawę i idziemy na spacer , zajrzę później

To cieszę się,że jest lepiej i nadal

Też zmykamy na spacerek jeszcze tylko koopsko wyrzucimy z nocnika,bo właśnie naprodukował

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Muszę pochwalić Maciulka, dzisiaj zrobił swoje pierwsze siusiu do nocniczka Przyjęłam sposób, ponieważ Maciuś nie sygnalizuje, to po spaniu sadzam Go na nocniczek i dzisiaj się udało. Dzisiaj trafiłam, bo przeważnie sadzałm Go, jak już nasikał w pieluszkę
No proszę,dla Maciusia

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:31   #3543
skierka1981
BAN stały

Ada
Ty dietkujesz chcąc zrzucić konkretne kg czy żeby utrzymać to co masz?? a jeśli zrzucić to ile?? ja wczoraj przeglądałam moje ciuchy i np spódnica r. 36 kiedy ja ją nosiłam gdybym chciała wrócić do wagi sprzed ciaży to musiałabym zgubić 13 kg to by był 65... do tego z 5-7 i byłoby idealnie... wczoraj przeglądałam kilka stron o dukanie. chyba się zdecyduję póki co. do tego rowerek codziennie i może coś pójdzie. jak odstawię Amelkę to wspomogę się jakimiś tabletkami.
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:39   #3544
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
My robimy tunel z krzeseł przykrytych kocem , ja niestety się nie mieszczę

, a jaką?
ja też się nie mieszczę, ale próbuję bo Zu karze

a taką ale o połowę taniej dostałam jestem z niej baaaaardzo zadowolona

Cytat:
o ho Kolejna ciotka dobra rada
Jak tak patrzę na to starsze pokolenie to się zastanawiam jakim cudem jesteśmy normalne
ojjj tak

mam nadzieję ze doczytam że dzisiaj z Przemkiem już lepiej

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wiecie co chyba etap przesikiwania pieluch w nocy sie skonczyl , bo juz daaawno nie przecieklo a od kilku dni mala budzi sie z sucha pielucha niezaleznie ile wypije przed spaniem wiec pomyslalam ze juz chyba umie wstrzymac sikanie biore sie za nauke-narazie wysadzam ja rano po przebudzeniu-dzisiaj nasikala duzooooo
brawa dla Werki

Cytat:
właśnie przed chwilą dostałam smsa od przyjaciółki
o 8:41 urodził się Przemkowi kolega Adaś
ale się cieszę teraz bede siedzieć jak na szpilkach aż do odwiedzin, a chcę jej dać ze 2 tygodnie, żeby się oswoiła, bo jeszcze dobrze pamiętam jak to było

O to jak moje kochane dziecko oglądało bajkę patrz załącznik

Kawę Inkę z mlekiem można podawać dzieciom od 2 roku życia kilka (3-4) razy w tygodniu. To wiadomość od producenta.
Nie ukrywam, że bardzo mnie to cieszy, bo Przemko to zawzięty kawosz
Gratulacje dla Przyjaciółki i zdrówka dla Maleństwa

słodko

a nie mówiłam

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
karo współczuje problemów w pracy, wyjaśniło sie juz z ta księgowościa?

Chyba wszystkie miałyśmy gorszy dzień już jest w porządku

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
w takim razie cieszę się,że przywołałam miłe wspomnienia
U nas mówi się i tak, i tak a ja z Małopolski

Naprawić zawsze może

Raczej od zębów nie powinno być takiej temperaturyto pewno jakiś wirus,Bartosia na jesieni tak wzięło,przez 3 dni wychodziła gorączka,żadnych innych objawów,ani kaszlu,ani kataru nic,a po tygodniu dostał dopiero wysypkę na całym ciele

aaa schowam ją taką jaka jest (działa, ale coś kabelek przerywa) i jak padnie nowa to może kiedyś odkopię tę

książkowa trzydniówka

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-05-09 o 09:40
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:51   #3545
kamilka
Zadomowienie

Cytat:

Wiem,że jak dziecko ma cukrzycę to dużo pije,ale nie chcę Cie straszyć,czy sugerować nie przybieraj sobie do głowy i nie wmawiaj choroby obserwuj,może Bastuś taka fazę załapał na picie w związku z nauczeniem się słowa:pić

Odpocznijno i dobrze,że z gardziołkiem już lepiej

Komunia nawet się udała,pogoda nienajgorsza,trochę wiało,no i jeszcze wspomnę,że w kościele było 2,5 godziny dobrze,że wzięliśmy wózek,Bartosz padł pod koniec mszy
No własnie narazie obstawiam fascynację nowym słowem... zobaczymy co będzie dalej

No to podziwiam twoją pociechę że tyle wytrwała w kościele...
Cytat:

Kamilka dobrze ze juz chorobsko przechodzi
\

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Na strasznego szybciocha, bo jadę zaraz do szpitala-zaległy zabieg
Trzymajcie kciuki

Mam nadzieję, że dzisiaj wrócę.

Do zobaczenia
powodzenia
Cytat:

U nas tez tak było... az któregos dnia jak wyszłam na moment z jego pokoju, cos tam popłakiwał, pokwękiwał a jak za 3 min byłam spowrotem to już spał...

No to brawo... Pierwsze koty za płoty.

Mój też robi postępy. Ostatnio coraz częściej zaczyna wołac o nocnik A czasem sam biegnie i siada w ubraniu. Zanim do niego dotrę to już zdazy nasikać

Spałam dziś do 8. Musze się wziąć za naukę bo się zmobilizowac nie mogę. Potem jeszcze do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie na badania... a jutro nacczo oddac krew... Nie wiem jak ja to zrobie Bo mi teraz słabo na głodniaka....
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:54   #3546
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
a tak jakoś ost źle się czuję, ciągle jakaś przymulona... myślę że to przez tarczycę chyba. muszę te badania zrobić...

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wrócilismy wczoraj wieczorem.

Dobrze że chociaż Dzieciaczki się wybiegały na powietrzu

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
a ja w południe zawiozłam syncia do babci z planem odbioru jutro, a jeśli nie bedzie tęsknił za bardzo to we wtorek
Eh ale się ciesze. Może to jakoś dziwnie brzmi, ale już strasznie zmęczona jestem musze trochę odsapnąć.
Ja bym nie dała rady bez Małej
Moi Rodzice wymyślali sobie że zabiorą Zu na wakacje, a ja zostanę sama...ale chyba po jednym dniu siedziałabym i Chyba jeszcze nie dojrzałam do rozłąki

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ja usta usta tez lubiłam, ale nie oglądałam regularnie
przepisu na życie nie oglądałam nigdy.
Usta usta były super...ale dwa ostatnie odcinki to było za dużo jak mogli tak smutno skończyć obejrzałam na VOD te odcinki wcześniej...kilka razy , a jak w tv leciały to już nie mogłam oglądać

Przepis na życie bardzo fajny

Cytat:
Witam się z rana

Trzymajcie kciuki

Pewnie za późno ale wiesz że bym trzymała

Cytat:
W chowanego bawimy się, bo Maciulek lubi takie wygłupy. Tylko chowamy się w domu w różnych kątach
Kredki interesują, bo można je jeść

Jaką i gdzie? Też muszę sobie kupić...
A pisaki? ich nie zje

patrz wyżej bardzo jestem z niej zadowolona bo (po kilku dniach użytkowania):
* mega szybko się nagrzewa
* ma przycisk turbo, co zwiększa temp o 20%
* można prostować mokre włosy
* baaaaaardzo dobrze prostuje, włosy są sypkie
* nie pali włosów
* jest cienka, dzięki temu moje małe/nowe kudły przy twarzy (nienawidzę ich bo sterczą w każdą stronę) mogę spokojnie wyprostować...idealnie się do tego nadaje
* max temp jest wysoka, no i można regulować temp
* obrotowy kabel (w ostatniej właśnie kabelek coś nie styka, bo nie był obrotowy i się "wyrobił")
* po 1,5 h sama się wyłącza, co dla mnie też jest plusem, bo nawet gdybym zapomniała wyłączyć to sama się wyłączy
...to tak na szybko po kilku dniach użytkowania
Stary 2011-05-09, 10:05   #3547
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo Maciulek

......................... .............
Dzień dobry

Cały week nie wpadałam bo jakoś daleko mi bylo do kompa
W sobotę od rana pokłóciłam się z Rodzicami i to meeeggga bo i ja mówiłam a nie słuchałam tylko...przez to mimo że chciałam z Zu jechać na działkę to nie pojechałam...wiem ze atmosfera byłaby pod psem i nie dałabym rady wytrzymać Za to spędziłyśmy super dzień, na spacerkach, lodach, placach zabaw
Po tej kłótni (nie było krzyków, nic w tym stylu , ale niestety Zu widziała że płaczę) Zu miała bardzo ciężką noc, przez dobre dwie godziny popłakiwała, chciała na ręce, później do łóżeczka...2 min i znów na ręce...i tak na zmianę...teraz wiem ze naprawdę przejmuje się tym co dzieje się w pobliżu i przeżywa to bardzo Nigdy więcej nie będę przy niej płakać

Niedziela już była super Pojechałyśmy na działkę, była moja Przyjaciółka z O. więc stwierdziłam że w razie czego u niej cały dzień posiedzimy Dzieciaki jeździły na rowerkach, bawiły się w piaskownicy, karmiły rybki, zjeżdżały na zjeżdżalni, huśtały się i wieeele wieleee innych rzeczy robiły...Zu jak zasnęła przed 13 tak wstała o 16...musiała odespać poprzednia noc

Weekend w każdym razie uważam za udany
Stary 2011-05-09, 10:06   #3548
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:

Ada
Ty dietkujesz chcąc zrzucić konkretne kg czy żeby utrzymać to co masz?? a jeśli zrzucić to ile?? ja wczoraj przeglądałam moje ciuchy i np spódnica r. 36 kiedy ja ją nosiłam gdybym chciała wrócić do wagi sprzed ciaży to musiałabym zgubić 13 kg to by był 65... do tego z 5-7 i byłoby idealnie... wczoraj przeglądałam kilka stron o dukanie. chyba się zdecyduję póki co. do tego rowerek codziennie i może coś pójdzie. jak odstawię Amelkę to wspomogę się jakimiś tabletkami.
To jest tak, że na Dukanie schudłam do 62 kg i byłam zadowolona... na luzie mieściłam się w rozmiarze 38
Niestety nie dortwałam do końca czyli nie zrobiłam książkowej III i IV fazy przez co wróciło mi jakieś 4 kg? Nie wiem ile teraz waże i nawet narazie na wagę nie wchodzę bo jestem na dniach @ a wtedy waga zawsze jest wyższa

Teraz postanowiłam nie jeść słodyczy (znowu ) ograniczyć tłuszcze, więcej warzyw itd. Czyli normalna dietka, zero podjadania, 5 posiłków dziennie i 1,5 litra wody + ćwiczenia. Wczoraj jak mały poszedł na drzemkę pojeździłam 30 minut na rowerku stacjonarnym, rozciągnęłam się po nim, podskoczyłam 200 x na skakance (4 serie po 50 podskoków, między seriami minuta marszu - moja kondycja jest totalnie do dupy ) i znowu się rozciągnęłam... Na więcej nie miałam siły, ale ćwiczenia dodają mi energii więc z dnia na dzień powinno być lepiej

moim marzeniem jest 60 kg czyli do zrzucenia mam jakieś 5-6 kg

magi dla Maciulka
karo przykro mi z powodu kłótni z rodzicami Już lepiej między Wami?
Jesli chodzi zaś o wrażliwość dzieciaków naszych... Naprawdę trzeba przy nich emocje mieć na wodzy, no chyba że jest to śmiech

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2011-05-09 o 10:12
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:27   #3549
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Przecież nic się nie stałoja się cieszę,że już po
...
No proszę,dla Maciusia
Też już bym chciała być po

Dziękuję, ale jeszcze daleka droga przed nami

Cytat:
...No to brawo... Pierwsze koty za płoty.

Mój też robi postępy. Ostatnio coraz częściej zaczyna wołac o nocnik A czasem sam biegnie i siada w ubraniu. Zanim do niego dotrę to już zdazy nasikać

...

U nas jeszcze Maciuś nie woła siku, ale staram się nauczyć Go tego...

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
...A pisaki? ich nie zje

patrz wyżej bardzo jestem z niej zadowolona bo (po kilku dniach użytkowania):
* mega szybko się nagrzewa
* ma przycisk turbo, co zwiększa temp o 20%
* można prostować mokre włosy
* baaaaaardzo dobrze prostuje, włosy są sypkie
* nie pali włosów
* jest cienka, dzięki temu moje małe/nowe kudły przy twarzy (nienawidzę ich bo sterczą w każdą stronę) mogę spokojnie wyprostować...idealnie się do tego nadaje
* max temp jest wysoka, no i można regulować temp
* obrotowy kabel (w ostatniej właśnie kabelek coś nie styka, bo nie był obrotowy i się "wyrobił")
* po 1,5 h sama się wyłącza, co dla mnie też jest plusem, bo nawet gdybym zapomniała wyłączyć to sama się wyłączy
...to tak na szybko po kilku dniach użytkowania
No tak, ale wyssie tusz

Kupowałaś w necie czy u siebie w sklepie?

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:

Brawo Maciulek

...
W sobotę od rana pokłóciłam się z Rodzicami i to meeeggga bo i ja mówiłam a nie słuchałam tylko...przez to mimo że chciałam z Zu jechać na działkę to nie pojechałam...wiem ze atmosfera byłaby pod psem i nie dałabym rady wytrzymać Za to spędziłyśmy super dzień, na spacerkach, lodach, placach zabaw
Po tej kłótni (nie było krzyków, nic w tym stylu , ale niestety Zu widziała że płaczę) Zu miała bardzo ciężką noc, przez dobre dwie godziny popłakiwała, chciała na ręce, później do łóżeczka...2 min i znów na ręce...i tak na zmianę...teraz wiem ze naprawdę przejmuje się tym co dzieje się w pobliżu i przeżywa to bardzo Nigdy więcej nie będę przy niej płakać

Niedziela już była super Pojechałyśmy na działkę, była moja Przyjaciółka z O. więc stwierdziłam że w razie czego u niej cały dzień posiedzimy Dzieciaki jeździły na rowerkach, bawiły się w piaskownicy, karmiły rybki, zjeżdżały na zjeżdżalni, huśtały się i wieeele wieleee innych rzeczy robiły...Zu jak zasnęła przed 13 tak wstała o 16...musiała odespać poprzednia noc

, ale jest już dobrze z Rodzicami?
Maciuś też płacze, jak ja płaczę

Cytat:
...magi dla Maciulka
...

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:28   #3550
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
sama nie wiem
czytam Was, nie powiem że nie, ale jakoś nie chce mi się pisać. Zresztą jak Oli zobaczy włączony laptop to od razu woła, że chce misie (czyt. teletubisie).

Wieczorami nie siedzę przy kompie, tylko czytam czytałam tą "wodę dla słoni" i bardzo mi sie podobała, czytałam coś chmielewskiej ostatnio i też mnie wciągneło, że do późna siedziałam. i tak dni lecą jakoś.

Unhola miała już egzamin?

p4w co u Tomeczka waszego?
dziękuję, dobrze
byliśmy na komunii w weekend - jestem wykończona, bo mało spaliśmy (wyjechaliśmy w sobotę o 4 nad ranem, z soboty na niedzielę siedzieliśmy bo chcieliśmy pogadać, a wczoraj do domu dojechaliśmy ok 2.30)
ale Tomkowi się podobało, bo było tam jeszcze 3 chłopaków i T był wniebowzięty, szalał na maxa

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Aaaa wiem co jeszczedo Was miałam Poradźcie mi, ile się teraz daje na komunię? Jestem matką chrzestną. No zupełnie nie wiem ile dać.

nie wiem czy jeszcze aktualne, ale ja kupiłam zegarek casio G-shock (uznałam, że i młodzież i dorosły chętnie będzie nosił taki typ) - sprowadziłam ze Stanów, bo u nas kosztuje 650 zł, więc wyszło trochę taniej i dorzuciłam do zegarka 200 zł
chrzestny kupował deskorolkę na 300 zł i dorzucił w kopercie 400 zł (wiem, bo rozmawialiśmy o prezentach)

a tak naprawdę to chyba daje się tyle i się może

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:30   #3551
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
karo przykro mi z powodu kłótni z rodzicami Już lepiej między Wami?
Jesli chodzi zaś o wrażliwość dzieciaków naszych... Naprawdę trzeba przy nich emocje mieć na wodzy, no chyba że jest to śmiech
Wiesz co zazwyczaj jak mają jakieś "pretensje" a mają dość często moim zdaniem bez sensu zupełnie...to już się nauczyłam nie odzywać...a nawet połowy nie słucham ale chyba w tę sobotę coś pękło...miałam już dość...teraz jest średnio...rozmawiamy jak musimy
Wiem wiem...zawsze tak robię..."trzymam" Zuzkę z dala od problemów..ale w teraz nie dałam rady nigdy już się to nie powtórzy

Cytat:
No tak, ale wyssie tusz

Kupowałaś w necie czy u siebie w sklepie?

Kupiłam w Tesco
Stary 2011-05-09, 10:51   #3552
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym nie dała rady bez Małej
Moi Rodzice wymyślali sobie że zabiorą Zu na wakacje, a ja zostanę sama...ale chyba po jednym dniu siedziałabym i Chyba jeszcze nie dojrzałam do rozłąki
ja tak miałam dopuki roku Basti nie skończył. Mama chciala go zabrać choc na chwilę do siebie a ja NIE. Ale już zmęczona jestem. Może też dlatego że prawie całą ciąże w domku. I to na wsi. Bez samochodu, potem z dzieckiem i właściwie nawet wyjść na spacer z nim nie było jak bo droga bez chodnika i strasznie ruchliwa, cieżarówka za ciężarówką... Nawet zakupy mąż zrobił. Ja tylko czasem w miasto. Wcześniej pracowałam w krak, wiec ciągle w ruchu, dużo ludzi, duże miasto, byle kiedy na wojaże po sklepach. A teraz stałam się "niewolnikiem domu" Sama po sobie widze że nie za dobre to dla mnie. Przestało mi się "chcieć". Niewiele mnie cieszy. Dziwnie się zachowuję. Nawet nóg mi się ogolic nie chce... W zlewie pełno garów, a mnie się ich ruszyć nie chce... Straszne co mówię.

Ale postanowiłam to zmienić zanim urodzi się drugie dziecko. Dlatego robię prawko. Żebym nie była już od nikogo uzalezniona. I jak mi się umyśli wyjazd gdzies to się spakuję i pojade, a nie będe sie musiała nikogo o nic prosic... Niezalezność jest cholernie ważna....
Cytat:
U nas jeszcze Maciuś nie woła siku, ale staram się nauczyć Go tego...

Maciuś też płacze, jak ja płaczę
Nie od razu Kraków zbudowali

Nasze brzdace nas odczytują jak nikt inny. Jak ja smutna jestem, albo mnie cos boli to przychodzi, tuli i dmucha na "ziaziu"

Niech mnie ktos kopnie w d*** żebym się poszła uczyć
Stary 2011-05-09, 10:59   #3553
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

ledwo wstalam z lozka to przywitala mnie@
zauwazylam ze mala ostatnio spi po 12godz wiec nic dziwnego ze w dzien ma tyle energii ale wieczorem zasypia w minutke co prawda nadal sie przebudza-przytule i spi dalej a te 3 jeszcze sie nie przebily

Cytat:
Witam się z rana

Trzymajcie kciuki

Do zobaczenia

Cytat:

qrcze coś naprawdę musiało Cię załatwić A jakieś anty-alergiczne próbowałaś stosować?
wlasnie nie wiem o co kaman chyba cera zmienila mi sie we wrazliwa i musze uwazac -nigdy mi sie tak nie zdarzylo
juz wiecej nie kupie calego opakowania maseczki , juz wole saszetki

Cytat:

Cytat:

brawa dla Werki

Cytat:

szkoda ze tak wyszlo z rodzicami a rozmawaialas juz z nimi?zgoda?
Zu sie nie nudzila

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 11:44   #3554
Miramej
Zakorzenienie

angy trzymałam kciuki

Cytat:
To trzymam dalej , żeby katar minął. My walczymy już półtora tygodnia z katarem, dopiero wczoraj zauważyłam, że idzie ku lepszemu

Już spacer? My jeszcze w piżamach

, nam inhalator pomaga

No jak się zaczyna dzień o 6-ej

, mój Kuba śpi w łóżeczku od zawsze a ostatnio wieczorem zaśnięcie zajmuje Mu z 20-30 minut

I kolejne , fajnie, że siedzi i nie ucieka, Kuba jak nie chce, to za Chiny Go nie posadzę, zresztą nie robię tego

Cytat:
To cieszę się,że jest lepiej i nadal

Cytat:
ja też się nie mieszczę, ale próbuję bo Zu karze

a taką ale o połowę taniej dostałam jestem z niej baaaaardzo zadowolona
Ja Kubie poradziłam, żeby tygrysa przeczołgał

Fajnie wygląda, wiem, że ta firma profesjonalne prostownice też ma super

Cytat:
, mam nadzieję, że już jest dobrze
Pewnie przez to, że jest taka wrażliwa, tak zachowywała się niedawno w żłobku, pytanie tylko, co było powodem?

Cytat:
Wczoraj jak mały poszedł na drzemkę pojeździłam 30 minut na rowerku stacjonarnym, rozciągnęłam się po nim, podskoczyłam 200 x na skakance (4 serie po 50 podskoków, między seriami minuta marszu - moja kondycja jest totalnie do dupy ) i znowu się rozciągnęłam... Na więcej nie miałam siły, ale ćwiczenia dodają mi energii więc z dnia na dzień powinno być lepiej
, umarłabym po 5 minutach

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:04   #3555
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co zazwyczaj jak mają jakieś "pretensje" a mają dość często moim zdaniem bez sensu zupełnie...to już się nauczyłam nie odzywać...a nawet połowy nie słucham ale chyba w tę sobotę coś pękło...miałam już dość...teraz jest średnio...rozmawiamy jak musimy
Wiem wiem...zawsze tak robię..."trzymam" Zuzkę z dala od problemów..ale w teraz nie dałam rady nigdy już się to nie powtórzy

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...UPSK/713465532

H. MacLeod

.
Stary 2011-05-09, 12:11   #3556
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
ja tak miałam dopuki roku Basti nie skończył. Mama chciala go zabrać choc na chwilę do siebie a ja NIE. Ale już zmęczona jestem. Może też dlatego że prawie całą ciąże w domku. I to na wsi. Bez samochodu, potem z dzieckiem i właściwie nawet wyjść na spacer z nim nie było jak bo droga bez chodnika i strasznie ruchliwa, cieżarówka za ciężarówką... Nawet zakupy mąż zrobił. Ja tylko czasem w miasto. Wcześniej pracowałam w krak, wiec ciągle w ruchu, dużo ludzi, duże miasto, byle kiedy na wojaże po sklepach. A teraz stałam się "niewolnikiem domu" Sama po sobie widze że nie za dobre to dla mnie. Przestało mi się "chcieć". Niewiele mnie cieszy. Dziwnie się zachowuję. Nawet nóg mi się ogolic nie chce... W zlewie pełno garów, a mnie się ich ruszyć nie chce... Straszne co mówię.

Ale postanowiłam to zmienić zanim urodzi się drugie dziecko. Dlatego robię prawko. Żebym nie była już od nikogo uzalezniona. I jak mi się umyśli wyjazd gdzies to się spakuję i pojade, a nie będe sie musiała nikogo o nic prosic... Niezalezność jest cholernie ważna....

Niech mnie ktos kopnie w d*** żebym się poszła uczyć
Mam to samo dokładnie to samo ... dobrze, że chodzę do pracy, ale i tak często nie przykładam się do mojego wyglądu tak jak powinnam
Też nic mi sie nie chce i też dziwna jestem... Coraz częściej to zauważam

Ja moje prawo jazdy znowu muszę przesunąć ale w końcu je zrobię

do nauki!! Już!!

Cytat:
hej

ledwo wstalam z lozka to przywitala mnie@
ooo to ja pewnie dostanę najpóźniej jutro

ja bym tak nie zrobiła... szukałabym pomocy gdzie popadnie ale za żadne skarby świata nie oddałabym mojego dziecka jej się zwyczajnie nie chce

Cytat:

Myślę, że dałabyś rade dotrzeć do 10 minut
(na pewno nie jest tak źle )

idę w koncu ćwiczyć
Stary 2011-05-09, 12:17   #3557
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że dałabyś rade dotrzeć do 10 minut
(na pewno nie jest tak źle )
Wątpię
Jest , ale sama na to pracuję swoim lenistwem

H. MacLeod

.
Stary 2011-05-09, 12:31   #3558
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Aggga
mam nadzieję, że z Alankiem będzie coraz lepiej. kciuki za obronęi przykro mi z powodu Męża
za Alana, za obrone, za męża

Cytat:
Dzisiejsza kapiel bez placzu
oby tak już zostało

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
duzego Synka juz mam
sama nie moge w to uwierzyc...

Trzymam kciuki za obrone
Ciesze sie, ze Alanek dobrze radzi sobie z obiadkami
Przykro mi z powodu meza
No fakt, Antonio już prawie dorosły jest 2 lata wow, a niedawno świętowaliśmy roczki naszych szkrabów.

,

obym tylko nie zapeszyła z tymi obiadami

Cytat:
Cieszę się,że u Was okale ta utrata przytomności straszne
To pewno od tego serduszka,tak?

Też jestem matką chrzestną i to już w niedzielę.Każdy mówi,że daje się tyle,na ile kogo stać
No niestety od serducha, bo gdy tak bardzo szybko bije to i duuuzo szybciej się oddycha i krew duuużo szybciej płynie, a w krytycznym momencie może dojśc do zatrzymania krążenia

dzieki za odp hmmm tylko na ile nas stać? hmmm chyba na niewiele

Cytat:
groźne są te ataki?
nie fajnie też z tymi ząbkami
No niestety groźne bo może dojść do zatrzymania krążenia

niefajnie, i nawet nie wiem kiedy sobie je połamał

Cytat:
wiecie co chyba etap przesikiwania pieluch w nocy sie skonczyl , bo juz daaawno nie przecieklo a od kilku dni mala budzi sie z sucha pielucha niezaleznie ile wypije przed spaniem wiec pomyslalam ze juz chyba umie wstrzymac sikanie biore sie za nauke-narazie wysadzam ja rano po przebudzeniu-dzisiaj nasikala duzooooo

Też czekam aż Alan zacznie budzić się z suchą pieluchą, i wtedy zaczynamy odpieluchowanie Narazie widzę że z nocy na noc pieluszka jest coraz mniej pełna

Cytat:
kto wie, może napiszesz coś w przyszłości?

pojęcia nie mam. Jak ja bym o tym decydowała to bym zlikwidowała wszelkie prezenty komunijne, zakazałabym dawania z tej okazji
taaaa napewno

ooo tak święta racja

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
czesc Aguś
współczuje Ci bardzo z powodu tych napadów Alana, wyobrażam sobie co musisz czuc oby ich było jak najmniej i jak najsłabsze
i współczuje syt z TZ, ściskam mocno

u nas to jakos tak bezproblemowo poszło, pewnego dnia usiadła na nocnik i tak juz zostało, najpierw ja sami wysadzaliśmy co jakis czas, a potem sama dawała syg że chce a na noc przestaliśmy jej zakładac pampersa bo sobie nie dała założyc i ani raz nie zsiakała sie w nocy
tak sobie własnie myslalam kiedy to było i Zuza juz nie nosi pieluchy ok pól roku a w niocy nie ma od 4 m-cy ponad

tez bym chciała tak bezproblemowo jak u Was No to Alan powinien się wstydzić chyba mu pokaże Twojego posta, niech zobaczy że jego Zuzka już dawno w majteczkach pomyka A swoją drogą to wielkie dla Zuzolka.

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:36   #3559
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety od serducha, bo gdy tak bardzo szybko bije to i duuuzo szybciej się oddycha i krew duuużo szybciej płynie, a w krytycznym momencie może dojśc do zatrzymania krążenia
(...)
Też czekam aż Alan zacznie budzić się z suchą pieluchą, i wtedy zaczynamy odpieluchowanie Narazie widzę że z nocy na noc pieluszka jest coraz mniej pełna

A Kuba ciągle ma pełną pieluchę rano , jak był dużo mniejszy, to budził się z suchą, ale to było daaawno

H. MacLeod

.
Stary 2011-05-09, 12:46   #3560
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Werka czesto tak niespokojnie spi mysle ze odreagowuje aktywnie spedzony dzien i cos jej sie sni
Alan to samo Chyba wszystkie dzieci tak mają po intensywnie spędzonym dniu.

Cytat:
Wrócilismy wczoraj wieczorem.
Zajrze później, miłej niedzieli

Mało Cie na wizażu, ale widze że na zakrętach nie wyrabiasz

Cytat:
a musze pochwalic Werke- pamietacie jak pisalam ze mala nie chce sama jesc lyzeczka, otoz nagle jej sie odwidzialo i np. dzisiaj sama zjadla rosolek z makaronem i nawet sie nie ubrudzila
nie bawi sie , nie rozrzuca tylko ladnie je, a drugie danie jemy razem -ona swoim widelczykiem+lapki i ja jej daje
Nic a nic sie nie ubrudziła ? Łooooo no to dla Weroniki.

Cytat:
Padam na twarz
Moje dziecko od 3 dni jest na kaszce, mleku i rosołku i nie chce jeść nic oprócz tego, czasem corn flakes jeszcze sobie zażyczy (oczywiście same)...
Znowu od rana pić nie chce :
( Na szczęście gorączka już tak szybko nie wraca, a jak już jest to nie jest wyższa niż 38,5...
Do tego tak się do mnie przykleił że ledwo daję rady coś zrobić w domu. Najchętniej siedziałby ze mną (u mnie na kolanach) i oglądał bajki... Oczywiście pieszczoty na okrągło... Z jednej strony to słodkie i cudne ale z drugiej strony
Pewnie z racji choroby tak malutko je Ale super żegorączka ustępuje

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dla Alanka ...

dla Ciebie

i przykro mi, ze taka sytuacja z mężam

Cytat:
a ja w południe zawiozłam syncia do babci z planem odbioru jutro, a jeśli nie bedzie tęsknił za bardzo to we wtorek
Eh ale się ciesze. Może to jakoś dziwnie brzmi, ale już strasznie zmęczona jestem musze trochę odsapnąć.
Zazdraszczam, moja teściowa nawet na krótki spacer nie chce brać Alana

za egzamin

Cytat:
Hej
Wyjazd średnio udany, pogoda kiepska, mieliśmy i śnieg i deszcz i wiatr i tylko troszkę słońca. Mimo to starałam się aby dziec duuzo były na dworze. Kurtki zimowe zapakowalam, wiec szalaly ile wlezie
W sumie to chyba jedyny plus wyjazdu - świeze powietrze... Ale najważniejszy oczywiście

Szkoada że wyjazd marny Ale przynajmniej dzieciaki się dotleniły.

Cytat:
Ja tylko wpadam powiedzieć: Dobranoc
Komunia nawet się udała,pogoda nienajgorsza,trochę wiało,no i jeszcze wspomnę,że w kościele było 2,5 godziny dobrze,że wzięliśmy wózek,Bartosz padł pod koniec mszy
2,5 godz??? I jakie dodatki założyłaś do sukienki ??

Cytat:
Witam się z rana

Trzymajcie kciuki

Do zobaczenia
Pewnie już za późno, ale

Cytat:
W chowanego bawimy się, bo Maciulek lubi takie wygłupy. Tylko chowamy się w domu w różnych kątach
Kredki interesują, bo można je jeść
Ja chowam sie razem z Alanem pod kołdrą na łóżku. I tak się wygłupiamy, łaskoczemy, przytulamy, zawijamy w "naleśnika". Młody to uwielbia, ale łóżko i pościel po takiej zabawie wygląda jak po tornadzie

Stary 2011-05-09, 12:59   #3561
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę pochwalić Maciulka, dzisiaj zrobił swoje pierwsze siusiu do nocniczka :-) Przyjęłam sposób, ponieważ Maciuś nie sygnalizuje, to po spaniu sadzam Go na nocniczek i dzisiaj się udało. Dzisiaj trafiłam, bo przeważnie sadzałm Go, jak już nasikał w pieluszkę

Cytat:
aaa schowam ją taką jaka jest (działa, ale coś kabelek przerywa) i jak padnie nowa to może kiedyś odkopię tę
Twój tata miał ją naprawiać, i co? rozmyślił się, czy Ty zrezygnowałaś z jego usług ??

Cytat:
Dzień dobry

W sobotę od rana pokłóciłam się z Rodzicami....[/COLOR]

....

Uuuu nie miła sytuacja, oby szybko się poprawiło u Was.
Szkoda Zu że tak to przeżywa.

Cytat:
Teraz postanowiłam nie jeść słodyczy (znowu ) ograniczyć tłuszcze, więcej warzyw itd. Czyli normalna dietka, zero podjadania, 5 posiłków dziennie i 1,5 litra wody + ćwiczenia. Wczoraj jak mały poszedł na drzemkę pojeździłam 30 minut na rowerku stacjonarnym, rozciągnęłam się po nim, podskoczyłam 200 x na skakance (4 serie po 50 podskoków, między seriami minuta marszu - moja kondycja jest totalnie do dupy ) i znowu się rozciągnęłam... Na więcej nie miałam siły, ale ćwiczenia dodają mi energii więc z dnia na dzień powinno być lepiej

No to żeby wszystko było po Twojej myśli, a za ćwiczenia podziwiam i to baaaardzo

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nie wiem czy jeszcze aktualne, ale ja kupiłam zegarek casio G-shock (uznałam, że i młodzież i dorosły chętnie będzie nosił taki typ) - sprowadziłam ze Stanów, bo u nas kosztuje 650 zł, więc wyszło trochę taniej i dorzuciłam do zegarka 200 zł
chrzestny kupował deskorolkę na 300 zł i dorzucił w kopercie 400 zł (wiem, bo rozmawialiśmy o prezentach)

a tak naprawdę to chyba daje się tyle i się może
aktualne, bo komunia dopiero 28 maja Dziękuję za szczegółową odp

Fajnie że Tomek się wyszalał

Cytat:
Jakbym o sobie czytała....

Cytat:
, mój Kuba śpi w łóżeczku od zawsze a ostatnio wieczorem zaśnięcie zajmuje Mu z 20-30 minut

dla Kubasa

ja po 2

UUUUUUUFFFFFFFFF nadrobiłam, a teraz mogę z czystym sumieniem zasiąśc da nauki

Stary 2011-05-09, 13:06   #3562
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
dla Kubasa

ja po 2

UUUUUUUFFFFFFFFF nadrobiłam, a teraz mogę z czystym sumieniem zasiąśc da nauki
Chyba nie ma za co, bo to jest ta dłuższa wersja, kiedyś zasypiał w 5 minut

No ja też, ale głupio mi było napisać, że po 2

Kiedy dokładnie masz obronę?

Ja też się kiepsko czuję psychicznie, widzę, jak z dnia na dzień coraz bardziej mi wszystko siada. Jestem zmęczona strasznie, dobija mnie ten brak umiejętności gotowania, wydaje mi się, że jestem beznadziejną matką, bo czasem marzę tylko o chwili, kiedy Kuba pójdzie spać Do tego mamy inne kłopoty i wieczorem czasem tylko płaczę do poduszki z bezsilności To się pożaliłam

H. MacLeod

.
Stary 2011-05-09, 13:10   #3563
skierka1981
BAN stały

Cytat:
To jest tak, że na Dukanie schudłam do 62 kg i byłam zadowolona... na luzie mieściłam się w rozmiarze 38
Niestety nie dortwałam do końca czyli nie zrobiłam książkowej III i IV fazy przez co wróciło mi jakieś 4 kg? Nie wiem ile teraz waże i nawet narazie na wagę nie wchodzę bo jestem na dniach @ a wtedy waga zawsze jest wyższa

nie no u mnie jeszcze gorzej z kondycją ale mam nadzieje ze rowerek troche pomoze sie rozkrecic.

Cytat:
Ja też się kiepsko czuję psychicznie, widzę, jak z dnia na dzień coraz bardziej mi wszystko siada. Jestem zmęczona strasznie, dobija mnie ten brak umiejętności gotowania, wydaje mi się, że jestem beznadziejną matką, bo czasem marzę tylko o chwili, kiedy Kuba pójdzie spać Do tego mamy inne kłopoty i wieczorem czasem tylko płaczę do poduszki z bezsilności To się pożaliłam

to witaj w klubie

a co do gotowania to chyba nie jest tak zle co??
Stary 2011-05-09, 13:23   #3564
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Jestem
Dzisiaj podniosłam poprzeczkę i skoczyłam 240 razy 4 x 60
ale myślałam że płuca wypluje
Stary 2011-05-09, 13:42   #3565
Wojtusia
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:

współczuję
pogoda się poprawia moze i nastrój Ci wróci.
Gotować przeciez gotujesz, uczysz się starasz, to nie jest tak źle.

A to ze marzysz czasem o chwili, kiedy Kuba pójdzie spać to nie jest nic złego, ja mam tak często. Potrzebuję wytchnienia, samotności czasem. Oli jest bardzo absorbująca, jak to dziecko, ale wiadomo, my tez mamy swoje potrzeby. teraz jak TZ raz czy dwa razy w tygodniu jeździ na ryby, to zabiera ze sobą Oli do teściów i tym sposobem mam kilka godzin dla siebie. Potrzebuje czasem za nią zatęsknić

Cytat:
Jestem
szalejesz, ja wczoraj przejechałam 10 km na rowerku przy oglądaniu filmu, na dzisiaj zostawiłam drugą połowę, to znowu pojeźdżę.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 13:47   #3566
kamilka
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...UPSK/713465532

nie wiem czy się wściec czy płakac... tak jak by ZADNEJ pomocy na świecie nie było. jest tyle możliwości... wrrr
Cytat:
Mam to samo dokładnie to samo ... dobrze, że chodzę do pracy, ale i tak często nie przykładam się do mojego wyglądu tak jak powinnam
Też nic mi sie nie chce i też dziwna jestem... Coraz częściej to zauważam

Ja moje prawo jazdy znowu muszę przesunąć ale w końcu je zrobię

do nauki!! Już!!
Ja nawet do pracy nie chodze. i raczej szybko się nie zanosi przy drugim dziecku

Zrób, zrób w sumie nie taki diabeł straszny
Cytat:

Zazdraszczam, moja teściowa nawet na krótki spacer nie chce brać Alana

za egzamin
Z moją mamcia mam jak w raju. Zawsze mogę na nią liczyć. Teściowa pracuje, ale nawet jeśli ona nie może, to zawsze zmobilizuje córki do pomocy. Niestety teraz mi sie skończy bo mama w środe wylatuje conajmniej na 2 mies Ale przynajmniej lato będzie to codziennie na polu będziemy

Cytat:

Jakbym o sobie czytała....
widzę że nie jestem w tym osamotniona
Cytat:
wcale ci się nie dziwię.
Cytat:
Jestem
sfarjowała...
Podziwiam samozaparcie i szczerze Ci dopinguję

gotuję obiad, zaraz lecę do lekarza po skierowanie, a potem jade . Proszę o kciuki o 17,30 I powiem wam że fakt że później mam w planie odwiedzić pare sklepów i poszukac garnituru dla synka na wesele, tak mnie cieszy że nawet nie myślę o tym żeby się cos podenerwowac przed egzaminem. Nie pamiętam kiedy byłam tak bezstresowo na zakupach

Ciekawe czy Bastuś wytrzyma na 2-gą noc u babci czy trzeba go będzie odebrać ale i tak się cieszę. Pierwszy raz spędziłam czas bez dziecka tak jak chciałam i się zrelaksowałam
Stary 2011-05-09, 14:03   #3567
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Jestem
o mamo.... ja pojezdze troche rowerem. widzialas to??
http://www.forum.dietaproteinowa.eu/...-swoj-przepis/

chodzi mi nie tyle o przepisy(choć tego głównie szukałam), ale ogólnie o forum

Cytat:

gotuję obiad, zaraz lecę do lekarza po skierowanie, a potem jade . Proszę o kciuki o 17,30 I powiem wam że fakt że później mam w planie odwiedzić pare sklepów i poszukac garnituru dla synka na wesele, tak mnie cieszy że nawet nie myślę o tym żeby się cos podenerwowac przed egzaminem. Nie pamiętam kiedy byłam tak bezstresowo na zakupach

Ciekawe czy Bastuś wytrzyma na 2-gą noc u babci czy trzeba go będzie odebrać ale i tak się cieszę. Pierwszy raz spędziłam czas bez dziecka tak jak chciałam i się zrelaksowałam
zazdroszczę chwili oddechu

chociaż jak wczoraj mąż wziął Amelkę na spacerek to juz po pół godz zaglądałam do okna gdzie są i co robia chyba nie umiałabym jej oddać
Stary 2011-05-09, 14:13   #3568
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
A to ze marzysz czasem o chwili, kiedy Kuba pójdzie spać to nie jest nic złego, ja mam tak często. Potrzebuję wytchnienia, samotności czasem. Oli jest bardzo absorbująca, jak to dziecko, ale wiadomo, my tez mamy swoje potrzeby. teraz jak TZ raz czy dwa razy w tygodniu jeździ na ryby, to zabiera ze sobą Oli do teściów i tym sposobem mam kilka godzin dla siebie. Potrzebuje czasem za nią zatęsknić

szalejesz, ja wczoraj przejechałam 10 km na rowerku przy oglądaniu filmu, na dzisiaj zostawiłam drugą połowę, to znowu pojeźdżę.
Ja też tak mam nie jesteście same wczoraj byłam wniebowzięta jak poszedł spać
Zazdroszcze tego ze masz czasem te kilka godzin dla siebie

fajnie, że jeździsz

Cytat:

Z moją mamcia mam jak w raju. Zawsze mogę na nią liczyć. Teściowa pracuje, ale nawet jeśli ona nie może, to zawsze zmobilizuje córki do pomocy. Niestety teraz mi sie skończy bo mama w środe wylatuje conajmniej na 2 mies Ale przynajmniej lato będzie to codziennie na polu będziemy

sfarjowała...
Podziwiam samozaparcie i szczerze Ci dopinguję

Zazdroszczę raju z mamą
Moja ma wiecznie tyle do zrobienia ( a siedzi w domu) poza tym zawsze była taka panika jak zostawiałam jej małego na kilka godzin że dramat... Już nawet jej nie pytam na razie czy weźmie małego...

A moja teściowa to babcia która wpada na 3 minuty i spada...
na spacerze z małym była może ze 3 x od urodzenia i spacer nie trwał dłużej niż 30 minut Jej też już nawet nie proszę, żeby się małym zajęła
Tak więc zdana jestem sama na siebie

to dopiero drugi dzień

A dzwoniłaś do mamy? Tęskni coś za Tobą? Czy nie próbujesz nawet dzwonić bo byś się rozkleiła??

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
o mamo.... ja pojezdze troche rowerem. widzialas to??
http://www.forum.dietaproteinowa.eu/...-swoj-przepis/

chodzi mi nie tyle o przepisy(choć tego głównie szukałam), ale ogólnie o forum
nie widziałam mnie w dukanie wspierał wizaż

co jest moje dziecko jeszcze śpi... 2 godziny i 13 minut?
idę sprawdzic co się dzieje

no śpi
ale dzisiaj obudził się bardzo wcześnie... zaczęło dopiero świtać...
Zaczął płakać i krzyczał, że boli... wiercił sie i układał dupkę do góry...

Przypuszczam, że to jelitka...
Od 3 dni je tylko kaszki i zupe... same papki... do tego kaszka na kolację jest wieloziarnista...
Rano jak go ubierałam kupsko było że ho ho i oczywiście luźnej konsystencji...
Ale ciągle nie chce jesć niczego stałego, pić też nie bardzo... Nawet ulubionego mięsa nie chce tknąć...
Chyba aktywują się te piątki z naciskiem na dolną lewą bo tam wkłada paluszka i sobie przygryza cały czas...
ehhhh

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2011-05-09 o 14:18
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 14:22   #3569
skierka1981
BAN stały

angy i jak juz po??
Stary 2011-05-09, 14:33   #3570
angy
Zakorzenienie

Dziękuję za kciuki, niestety nie przydały się

Jestem tak wkur...., że do tej pory mną telepie. Dawno nikt mnie tak nie potraktował.
Byłam dzisiaj w innym szpitalu, bo po ostatnich przejściach mój gin dał mi skierowanie do innego. I co? I gó.. . Pani Doktor, suka jedna że sie tak wyrażę, nawet mnie nie zbadała. To nic, że czekałam 1,5 godz, że przyjechałam 50 km.
Spytała o co chodzi.
Odpowiedziałam, że brodawka wirusowa.
"A co ja mam z nią zrobić?"
"Usunąć"
"A po co ja mam usuwać brodawkę wirusową?", "Ja nic usuwać nie będę". "Jutro jest ordynator, jutro może sobie pani przyjechać".

Koniec. Odwróciła się na pięcie i poszła
Oczywiście wszystko jak najbardziej wrednym tonem, w tzw. biegu, na korytarzu.

Byłam tak rozstrzęsiona, że zaczęłam ryczeć małżowi do tel jak bóbr.
Gdybym miała więcej jaj to złożyłabym na nią skargę za takie traktowanie.
I ja płacę składki zdrowotne. Śmiech na sali.

Od mojego gin dostałam 3 dni zwolnienia, bo jak mnie zobaczyli, to stwierdzili z położną, że muszę odpocząć I znowu miałam jechać na zabieg za miesiąc, do tego pierwszego szpitala, bo tam chciaż mnie zbadali i nawet zabieg chcięli zrobić, tylko jak pamiętacie nie byłam na czczo.
Ale stwierdziłam, że nie chce mi się czekać znowu miesiąca, zadzwoniłam i umówili mnie na czwartek.
Tak więc show trwa

Doczytałam troszkę o sukcesach nocnikowych-.
Ale nic więcej nie wiem

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2011-05-09 o 14:35
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości