|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
, żeby katar minął. My walczymy już półtora tygodnia z katarem, dopiero wczoraj zauważyłam, że idzie ku lepszemu ![]() Już spacer? My jeszcze w piżamach ![]() Nie chcę zapeszać, ale 35-40 minut, czyli nie jest tragicznie, ale ![]() Muszę pochwalić Maciulka, dzisiaj zrobił swoje pierwsze siusiu do nocniczka Przyjęłam sposób, ponieważ Maciuś nie sygnalizuje, to po spaniu sadzam Go na nocniczek i dzisiaj się udało. Dzisiaj trafiłam, bo przeważnie sadzałm Go, jak już nasikał w pieluszkę
|
|
|
#3542 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Przecież nic się nie stało
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też zmykamy na spacerek ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
dla Maciusia
|
|||
|
|
|
#3543 |
|
BAN stały
|
Ada Ty dietkujesz chcąc zrzucić konkretne kg czy żeby utrzymać to co masz?? a jeśli zrzucić to ile?? ja wczoraj przeglądałam moje ciuchy i np spódnica r. 36 kiedy ja ją nosiłam |
|
|
|
#3544 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a taką ale o połowę taniej dostałamCytat:
mam nadzieję ze doczytam że dzisiaj z Przemkiem już lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
słodko a nie mówiłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba wszystkie miałyśmy gorszy dzień już jest w porządkuCytat:
aaa schowam ją taką jaka jest (działa, ale coś kabelek przerywa ) i jak padnie nowa to może kiedyś odkopię tę![]() książkowa trzydniówka
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-05-09 o 09:40 |
||||||
|
|
|
#3545 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to podziwiam twoją pociechę że tyle wytrwała w kościele... Cytat:
Cytat:
No to brawo... Pierwsze koty za płoty.Mój też robi postępy. Ostatnio coraz częściej zaczyna wołac o nocnik A czasem sam biegnie i siada w ubraniu. Zanim do niego dotrę to już zdazy nasikać![]() Spałam dziś do 8. Musze się wziąć za naukę bo się zmobilizowac nie mogę. Potem jeszcze do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie na badania... a jutro nacczo oddac krew... Nie wiem jak ja to zrobie Bo mi teraz słabo na głodniaka....
|
|||
|
|
|
#3546 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że chociaż Dzieciaczki się wybiegały na powietrzu Cytat:
Moi Rodzice wymyślali sobie że zabiorą Zu na wakacje, a ja zostanę sama...ale chyba po jednym dniu siedziałabym i Chyba jeszcze nie dojrzałam do rozłąki![]() Cytat:
jak mogli tak smutno skończyć obejrzałam na VOD te odcinki wcześniej...kilka razy , a jak w tv leciały to już nie mogłam oglądać Przepis na życie bardzo fajny Cytat:
Pewnie za późno ale wiesz że bym trzymała ![]() Cytat:
ich nie zje![]() patrz wyżej bardzo jestem z niej zadowolona bo (po kilku dniach użytkowania):* mega szybko się nagrzewa * ma przycisk turbo, co zwiększa temp o 20% * można prostować mokre włosy * baaaaaardzo dobrze prostuje, włosy są sypkie * nie pali włosów * jest cienka, dzięki temu moje małe/nowe kudły przy twarzy (nienawidzę ich bo sterczą w każdą stronę) mogę spokojnie wyprostować...idealnie się do tego nadaje * max temp jest wysoka, no i można regulować temp * obrotowy kabel (w ostatniej właśnie kabelek coś nie styka, bo nie był obrotowy i się "wyrobił") * po 1,5 h sama się wyłącza, co dla mnie też jest plusem, bo nawet gdybym zapomniała wyłączyć to sama się wyłączy ...to tak na szybko po kilku dniach użytkowania
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo Maciulek ![]() ......................... ............. Dzień dobry Cały week nie wpadałam bo jakoś daleko mi bylo do kompa ![]() W sobotę od rana pokłóciłam się z Rodzicami i to meeeggga bo i ja mówiłam a nie słuchałam tylko...przez to mimo że chciałam z Zu jechać na działkę to nie pojechałam...wiem ze atmosfera byłaby pod psem i nie dałabym rady wytrzymać Za to spędziłyśmy super dzień, na spacerkach, lodach, placach zabaw Po tej kłótni (nie było krzyków, nic w tym stylu , ale niestety Zu widziała że płaczę ) Zu miała bardzo ciężką noc, przez dobre dwie godziny popłakiwała, chciała na ręce, później do łóżeczka...2 min i znów na ręce...i tak na zmianę...teraz wiem ze naprawdę przejmuje się tym co dzieje się w pobliżu i przeżywa to bardzo Nigdy więcej nie będę przy niej płakać![]() Niedziela już była super Pojechałyśmy na działkę, była moja Przyjaciółka z O. więc stwierdziłam że w razie czego u niej cały dzień posiedzimy Dzieciaki jeździły na rowerkach, bawiły się w piaskownicy, karmiły rybki, zjeżdżały na zjeżdżalni, huśtały się i wieeele wieleee innych rzeczy robiły...Zu jak zasnęła przed 13 tak wstała o 16...musiała odespać poprzednia noc![]() Weekend w każdym razie uważam za udany
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie dortwałam do końca czyli nie zrobiłam książkowej III i IV fazy przez co wróciło mi jakieś 4 kg? Nie wiem ile teraz waże i nawet narazie na wagę nie wchodzę bo jestem na dniach @ a wtedy waga zawsze jest wyższa ![]() Teraz postanowiłam nie jeść słodyczy (znowu ) ograniczyć tłuszcze, więcej warzyw itd. Czyli normalna dietka, zero podjadania, 5 posiłków dziennie i 1,5 litra wody + ćwiczenia. Wczoraj jak mały poszedł na drzemkę pojeździłam 30 minut na rowerku stacjonarnym, rozciągnęłam się po nim, podskoczyłam 200 x na skakance (4 serie po 50 podskoków, między seriami minuta marszu - moja kondycja jest totalnie do dupy ) i znowu się rozciągnęłam... Na więcej nie miałam siły, ale ćwiczenia dodają mi energii więc z dnia na dzień powinno być lepiej ![]() moim marzeniem jest 60 kg czyli do zrzucenia mam jakieś 5-6 kg ![]() magi dla Maciulka karo przykro mi z powodu kłótni z rodzicami Już lepiej między Wami?Jesli chodzi zaś o wrażliwość dzieciaków naszych... Naprawdę trzeba przy nich emocje mieć na wodzy, no chyba że jest to śmiech
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-05-09 o 10:12 |
|
|
|
|
#3549 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję, ale jeszcze daleka droga przed nami ![]() Cytat:
U nas jeszcze Maciuś nie woła siku, ale staram się nauczyć Go tego... Cytat:
![]() Kupowałaś w necie czy u siebie w sklepie? ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Maciuś też płacze, jak ja płaczę ![]()
|
|
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byliśmy na komunii w weekend - jestem wykończona, bo mało spaliśmy (wyjechaliśmy w sobotę o 4 nad ranem, z soboty na niedzielę siedzieliśmy bo chcieliśmy pogadać, a wczoraj do domu dojechaliśmy ok 2.30) ale Tomkowi się podobało, bo było tam jeszcze 3 chłopaków i T był wniebowzięty, szalał na maxa ![]() Cytat:
chrzestny kupował deskorolkę na 300 zł i dorzucił w kopercie 400 zł (wiem, bo rozmawialiśmy o prezentach) a tak naprawdę to chyba daje się tyle i się może
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem bez sensu zupełnie...to już się nauczyłam nie odzywać...a nawet połowy nie słucham ale chyba w tę sobotę coś pękło...miałam już dość...teraz jest średnio...rozmawiamy jak musimy![]() Wiem wiem...zawsze tak robię..."trzymam" Zuzkę z dala od problemów..ale w teraz nie dałam rady nigdy już się to nie powtórzyKupiłam w Tesco
|
|
#3552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale postanowiłam to zmienić zanim urodzi się drugie dziecko. Dlatego robię prawko. Żebym nie była już od nikogo uzalezniona. I jak mi się umyśli wyjazd gdzies to się spakuję i pojade, a nie będe sie musiała nikogo o nic prosic... Niezalezność jest cholernie ważna.... Cytat:
Nasze brzdace nas odczytują jak nikt inny. Jak ja smutna jestem, albo mnie cos boli to przychodzi, tuli i dmucha na "ziaziu" Niech mnie ktos kopnie w d*** żebym się poszła uczyć
|
||
|
|
|
#3553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ledwo wstalam z lozka to przywitala mnie@ ![]() zauwazylam ze mala ostatnio spi po 12godz wiec nic dziwnego ze w dzien ma tyle energii ale wieczorem zasypia w minutke co prawda nadal sie przebudza-przytule i spi dalej a te 3 jeszcze sie nie przebily ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() juz wiecej nie kupie calego opakowania maseczki , juz wole saszetki Cytat:
![]() Cytat:
Zu sie nie nudzila
|
|
#3554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
angy trzymałam kciuki
![]() Cytat:
No jak się zaczyna dzień o 6-ej ![]() , mój Kuba śpi w łóżeczku od zawsze a ostatnio wieczorem zaśnięcie zajmuje Mu z 20-30 minut ![]() I kolejne , fajnie, że siedzi i nie ucieka, Kuba jak nie chce, to za Chiny Go nie posadzę, zresztą nie robię tego ![]() Cytat:
![]() Fajnie wygląda, wiem, że ta firma profesjonalne prostownice też ma super ![]() Cytat:
, mam nadzieję, że już jest dobrze ![]() Pewnie przez to, że jest taka wrażliwa, tak zachowywała się niedawno w żłobku, pytanie tylko, co było powodem? Cytat:
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...UPSK/713465532
|
|
|
#3556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie to samo ... dobrze, że chodzę do pracy, ale i tak często nie przykładam się do mojego wyglądu tak jak powinnam ![]() Też nic mi sie nie chce i też dziwna jestem... Coraz częściej to zauważam ![]() Ja moje prawo jazdy znowu muszę przesunąć ale w końcu je zrobię ![]() ooo to ja pewnie dostanę najpóźniej jutro ![]() Cytat:
ja bym tak nie zrobiła... szukałabym pomocy gdzie popadnie ale za żadne skarby świata nie oddałabym mojego dziecka Myślę, że dałabyś rade dotrzeć do 10 minut ![]() (na pewno nie jest tak źle )idę w koncu ćwiczyć
|
||
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest , ale sama na to pracuję swoim lenistwem
|
|
|
#3558 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby tak już zostało Cytat:
2 lata wow, a niedawno świętowaliśmy roczki naszych szkrabów.obym tylko nie zapeszyła z tymi obiadami ![]() Cytat:
dzieki za odp hmmm chyba na niewiele No niestety groźne bo może dojść do zatrzymania krążenia ![]() niefajnie, i nawet nie wiem kiedy sobie je połamał ![]() Cytat:
Też czekam aż Alan zacznie budzić się z suchą pieluchą, i wtedy zaczynamy odpieluchowanie Cytat:
ooo tak święta racja ![]() Cytat:
tez bym chciała tak bezproblemowo jak u Was No to Alan powinien się wstydzić chyba mu pokaże Twojego posta, niech zobaczy że jego Zuzka już dawno w majteczkach pomyka dla Zuzolka.
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Kuba ciągle ma pełną pieluchę rano , jak był dużo mniejszy, to budził się z suchą, ale to było daaawno
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mało Cie na wizażu, ale widze że na zakrętach nie wyrabiasz ![]() Cytat:
Nic a nic sie nie ubrudziła ? Łooooo no to Cytat:
Ale super żegorączka ustępuje Cytat:
za egzaminCytat:
Szkoada że wyjazd marny Ale przynajmniej dzieciaki się dotleniły.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3561 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda Zu że tak to przeżywa. ![]() Cytat:
żeby wszystko było po Twojej myśli![]() Cytat:
Fajnie że Tomek się wyszalał Cytat:
![]() Cytat:
dla KubasaUUUUUUUFFFFFFFFF nadrobiłam, a teraz mogę z czystym sumieniem zasiąśc da nauki
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja też, ale głupio mi było napisać, że po 2 ![]() Kiedy dokładnie masz obronę? *** Ja też się kiepsko czuję psychicznie, widzę, jak z dnia na dzień coraz bardziej mi wszystko siada. Jestem zmęczona strasznie, dobija mnie ten brak umiejętności gotowania, wydaje mi się, że jestem beznadziejną matką, bo czasem marzę tylko o chwili, kiedy Kuba pójdzie spać Do tego mamy inne kłopoty i wieczorem czasem tylko płaczę do poduszki z bezsilności To się pożaliłam
|
|
|
#3563 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
u mnie jeszcze gorzej z kondycją ale mam nadzieje ze rowerek troche pomoze sie rozkrecic. Cytat:
to witaj w klubie a co do gotowania to chyba nie jest tak zle co?? |
||
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
pogoda się poprawia moze i nastrój Ci wróci. Gotować przeciez gotujesz, uczysz się starasz, to nie jest tak źle. A to ze marzysz czasem o chwili, kiedy Kuba pójdzie spać to nie jest nic złego, ja mam tak często. Potrzebuję wytchnienia, samotności czasem. Oli jest bardzo absorbująca, jak to dziecko, ale wiadomo, my tez mamy swoje potrzeby. teraz jak TZ raz czy dwa razy w tygodniu jeździ na ryby, to zabiera ze sobą Oli do teściów i tym sposobem mam kilka godzin dla siebie. Potrzebuje czasem za nią zatęsknić ![]() szalejesz, ja wczoraj przejechałam 10 km na rowerku przy oglądaniu filmu, na dzisiaj zostawiłam drugą połowę, to znowu pojeźdżę. |
|
|
|
|
#3566 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zrób, zrób ![]() Cytat:
Ale przynajmniej lato będzie to codziennie na polu będziemy ![]() widzę że nie jestem w tym osamotniona ![]() Cytat:
Cytat:
Podziwiam samozaparcie i szczerze Ci dopinguję ![]() gotuję obiad, zaraz lecę do lekarza po skierowanie, a potem jade . Proszę o kciuki o 17,30 I powiem wam że fakt że później mam w planie odwiedzić pare sklepów i poszukac garnituru dla synka na wesele, tak mnie cieszy że nawet nie myślę o tym żeby się cos podenerwowac przed egzaminem. Nie pamiętam kiedy byłam tak bezstresowo na zakupach Ciekawe czy Bastuś wytrzyma na 2-gą noc u babci czy trzeba go będzie odebrać ale i tak się cieszę. Pierwszy raz spędziłam czas bez dziecka tak jak chciałam i się zrelaksowałam
|
|||||
|
|
|
#3567 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
http://www.forum.dietaproteinowa.eu/...-swoj-przepis/ chodzi mi nie tyle o przepisy(choć tego głównie szukałam), ale ogólnie o forum Cytat:
chociaż jak wczoraj mąż wziął Amelkę na spacerek to juz po pół godz zaglądałam do okna gdzie są i co robia chyba nie umiałabym jej oddać
|
||
|
|
|
#3568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jesteście same wczoraj byłam wniebowzięta jak poszedł spać ![]() Zazdroszcze tego ze masz czasem te kilka godzin dla siebie ![]() fajnie, że jeździsz Cytat:
Moja ma wiecznie tyle do zrobienia ( a siedzi w domu) poza tym zawsze była taka panika jak zostawiałam jej małego na kilka godzin że dramat... Już nawet jej nie pytam na razie czy weźmie małego... A moja teściowa to babcia która wpada na 3 minuty i spada... na spacerze z małym była może ze 3 x od urodzenia i spacer nie trwał dłużej niż 30 minut Jej też już nawet nie proszę, żeby się małym zajęła ![]() Tak więc zdana jestem sama na siebie ![]() to dopiero drugi dzień ![]() A dzwoniłaś do mamy? Tęskni coś za Tobą? Czy nie próbujesz nawet dzwonić bo byś się rozkleiła?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
mnie w dukanie wspierał wizaż ![]() *** co jest moje dziecko jeszcze śpi... 2 godziny i 13 minut?idę sprawdzic co się dzieje ![]() *** no śpi ![]() ale dzisiaj obudził się bardzo wcześnie... zaczęło dopiero świtać... Zaczął płakać i krzyczał, że boli... wiercił sie i układał dupkę do góry... Przypuszczam, że to jelitka... Od 3 dni je tylko kaszki i zupe... same papki... do tego kaszka na kolację jest wieloziarnista... Rano jak go ubierałam kupsko było że ho ho i oczywiście luźnej konsystencji... Ale ciągle nie chce jesć niczego stałego, pić też nie bardzo... Nawet ulubionego mięsa nie chce tknąć... Chyba aktywują się te piątki z naciskiem na dolną lewą bo tam wkłada paluszka i sobie przygryza cały czas... ehhhh
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-05-09 o 14:18 |
|||
|
|
|
#3569 |
|
BAN stały
|
angy i jak juz po??
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciuki
![]() Jestem tak wkur...., że do tej pory mną telepie. Dawno nikt mnie tak nie potraktował. Byłam dzisiaj w innym szpitalu, bo po ostatnich przejściach mój gin dał mi skierowanie do innego. I co? I gó.. . Pani Doktor, suka jedna że sie tak wyrażę, nawet mnie nie zbadała. To nic, że czekałam 1,5 godz, że przyjechałam 50 km. Spytała o co chodzi. Odpowiedziałam, że brodawka wirusowa. "A co ja mam z nią zrobić?" "Usunąć" "A po co ja mam usuwać brodawkę wirusową?", "Ja nic usuwać nie będę". "Jutro jest ordynator, jutro może sobie pani przyjechać". Koniec. Odwróciła się na pięcie i poszła ![]() Oczywiście wszystko jak najbardziej wrednym tonem, w tzw. biegu, na korytarzu. Byłam tak rozstrzęsiona, że zaczęłam ryczeć małżowi do tel jak bóbr. Gdybym miała więcej jaj to złożyłabym na nią skargę za takie traktowanie. I ja płacę składki zdrowotne. Śmiech na sali. Od mojego gin dostałam 3 dni zwolnienia, bo jak mnie zobaczyli, to stwierdzili z położną, że muszę odpocząć I znowu miałam jechać na zabieg za miesiąc, do tego pierwszego szpitala , bo tam chciaż mnie zbadali i nawet zabieg chcięli zrobić, tylko jak pamiętacie nie byłam na czczo.Ale stwierdziłam, że nie chce mi się czekać znowu miesiąca, zadzwoniłam i umówili mnie na czwartek. Tak więc show trwa ![]() *** Doczytałam troszkę o sukcesach nocnikowych- .Ale nic więcej nie wiem
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-05-09 o 14:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

, zajrzę później 

My jeszcze w piżamach 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

JEŚĆ JEŚĆ JEŚĆ 
dla Maciusia

NIE LUBIĘ TROLLI
dobrze,że wzięliśmy wózek,Bartosz padł pod koniec mszy
ost źle się czuję, ciągle jakaś przymulona... myślę że to przez tarczycę chyba. muszę te badania zrobić...
Chyba jeszcze nie dojrzałam do rozłąki
Za to spędziłyśmy super dzień, na spacerkach, lodach, placach zabaw

przykro mi z powodu kłótni z rodzicami

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)