|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Wiem, że nie dam rady zmienić wszystkiego na raz mimo, że oddałabym wszystko żeby tak się stało. Najchętniej urodziłabym się na nowo, nie popełniła tych wszystkich błędów (może z wyjątkiem jednego) i żyła normalnie ciesząc się tym co mam. W sumie to nie wiem od czego mam zacząć... czuje się niepotrzebna, nie mam nikogo kto by się mną przejmował i pytał jak minął dzień itd. Nawet z mamą i siostrą mam słabe kontakty, nie potrafie z nimi wytrzymać dłużej niż godzine w jednym pokoju! Ale to skomplikowane.
Nie mam wokół siebie osób, które myślałyby w podobny sposób, a jedyna osoba, która czułam, że jest moją drugą połówką mnie odtrąciła.. ;/ dlatego mam takie poczucie, że nie mam dla kogo żyć, nie mam po co wstawać rano z łóżka, dla kogo się ładnie ubrać i uśmiechać... jakieś takie to wszystko jest ostatnio bez sensu.. ![]() Ostatnio zdałam sobie sprawę z tego jak bardzo się zmieniłam przez ostatni rok. Zakończyłam toksyczny związek, w którym tkwiłam bo bałam się samotności. Wreszcie stwierdziłam, że nie mogę dalej sama siebie unieszczęśliwiać tylko po to żeby kogoś nie skrzywdzić i powinnam otaczać się ludźmi, którzy mnie uszczęśliwiają. Bardzo dorosłam, życie mnie ciężko doświadcza, nie jest lekko, ale dzięki temu wiem co się w nim liczy i jakich ludzi sobie cenię. Wiele moich długoletnich nawet znajomości się rozpada bo poprostu ci ludzie już nie są mi bliscy, widze, że nie mamy ze sobą nic wspólnego. Często też poznaje nowych ludzi (m.in na studiach, które zaczęłam włąśnie) i nawet w większości z początku wydaje mi się, że beda dobrymi znajomymi, ale później okazuje się, że jednak różnimy się. Brakuje mi systematyczności, chciałabym zrobić tak wiele, tyle mam pomysłów, ale nigdy mi nie wychodzi bo się zniechęcam albo wole leżeć cały dzień z laptopem i oglądać seriale... Może spróbuje jakoś zebrać to co do końca tego roku chciałabym osiągnąc (małymi kroczkami oczywiście ![]() *zmiana trybu życia, wczesne chodzenie spać (mam problemmy z ciśnieniem przez co wiecznie jestem znużona i brak mi sił), więcej ruchu i świeżego powietrza. Mniej kontaktu z jonami dodatnimi emitowanymi m.in przez laptopa ![]() *poświęcenie więcej uwagi samej sobie i temu co jest dla mnie ważne. robienie tego co lubię, a nie co komuś się podoba. więcej odwagi w podejmowaniu decyzji i załatwianiu spraw! *spędzanie czasu i utrzymywanie kontaktów tylko z tymi osobami, które naprawdę lubię *organizacja szafy, zwracanie uwagi na to w co się ubieram i jak wyglądam bo jak dobrze wyglądam to czuje sie świetnie i niczego/nikogo się nie boje ![]() *dojście do ładu z moim wyglądem i zdrowiem czyli sporo wizyt u dermatologa/dentysty/ginekologa itd itd *systematyczna nauka! *wzięcie się za naprawę sytuacji w domu (problem jest głównie w tym, ze moja siostra i mama nie bardzo dbają o porządek co mnie doprowadza do szału bo codziennie po nich sprzątam, a one tego nie szanują przez co nie dogadujemy się, a ja nie mam ochoty z nimi rozmawiać i spędzać wspólnie czasu). także podział obowiązków, wprowadzenie zasad, jakiegoś grafiku, wychowywanie młodszej siostry! To tak z grubsza, teraz tylko trzeba powoli wcielać mój plan w życie. We wtorek mam dermatologa więc już coś. Co prawda zapisała mnie do niego babcia bo zauważyla, że ostatnio mam pobojowisko na twarzy, ale zawsze! Życzę wszystkim dobrej nocy bo pewnie już kładziecie się spać ![]()
#2642 |
BAN stały
|
Trzymajcie jutro o 8 kciuki, mam egzamin z terapii manualnej!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Imperatorowa Undi I
|
khloe_ spójrz na to z tej strony - wszystkie popełnione błędy były konieczne, żebyś wyciągnęła z nich lekcję i wnioski na przyszłość. Ja za każdym razem jak czegoś w życiu żałuję to wypisuję sobie na kartce wszystko, czego to coś mnie nauczyło i w ten sposób latwiej mi się z tym pogodzić
![]() chryja_bez_ryja ![]()
#2644 |
Zadomowienie
|
I ja witam khloe_
![]() Cóż mogę Ci napisać... może tylko tyle, że parę lat (już lat!) czułam się podobnie jak Ty. W skrócie określałam to "jak stara kobieta zmęczona życiem" ![]() Długo można opowiadać, ale nie chcę do tego wracać ![]() Wszystko się oczywiście zmieniło. Już dwa lata jestem "normalna" ![]() ![]() Tobie życzę tego samego. Pamiętaj tylko, że siła tkwi w Tobie i nikt inny nie sprawi, że będziesz szczęśliwsza. Zrób listę celów... a potem małymi kroczkami je realizuj. Będzie dobrze! ![]()
#2645 | |
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki ![]() Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie bylo bo mialam nawal zajec i musial pojść w odstawkę. Wracam do was bo musze sie troche do sesji zmobilizowac a w grupie łatwiej ![]() ![]() Cytat:
Kurcze przeczytalam twojego posta i uświadomiłam sobie jak mi tego wątku brakowało ![]() Edytowane przez biala17a Czas edycji: 2011-05-08 o 23:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zadomowienie
|
W sensie, że będziesz masować?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
![]() Gratulacje! ![]()
![]() |
#2647 |
Wtajemniczenie
|
to świetna sprawa! życzę dużo siły
![]() ![]()
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
Witam was wszystkie!Widzę,że robota wrze
![]() Chryja trzymam kciuki! Little Brown-uważam,że najlepiej wytrzymać do maja i zrezygnować z końcem mies,ewentualnie załatwić na te kilka dni czerwca zwolnienie.Nie ma co kończyć pracy jakąś awanturą czy kłótnią ![]() Dziś mam dużo roboty i dużo zapału,ale najpierw czeka mnie wyjście na zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, ja się nie mogę zmotywować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja wczoraj wróciłam z weekendu (wykupionego na Grouponie, świetna sprawa ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rnm weź sobie do serca to,co pisze Rarita ![]() ![]() Prawda,że humor od razu się poprawia? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Jakie plany na dziś? ![]() Ja już po zajęciach na uczelni (na wykłady nie chodzę ![]() ![]()
#2654 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj niestety pracuje od 9 do 21 więc jestem zdana tylko na internet, ale rozplanuje sobie zadania na najbliższy tydzien i spróbuje sie nastawić pozytywnie. Nawet zawiesiłam konto na facebook'u bo za dużo na nim siedziałam i przyda mi się mały odwyk ![]()
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
Khloe jak czujesz już irytację do samej siebie,to dobrze-przynajmniej u mnie to był dowód,że kończy się czas marazmu i narzekania i zaczynam ostro pracować.Nie rozpamiętuj błędów,tylko realizuj cele
![]() Rnm a co za problem wziąć książki do ogrodu?Nawet na studiach szłam z notatkami do parku/ogrodu i tam się uczyłam do egzaminów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez już po zajęciach i godzince na kompie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
dzięki, fioleciasto za baty, trochę się przydały, ostatecznie nauczyłam się na zaległy sprawdzian z fizyki, zaliczam za godzinę
![]() siedzę obecnie w szkole na drugiej informatyce, wyjątkowo przez zamieszanie związane z maturami mamy czas wolny. jestem z siebie zadowolona, bo nie przebimbałam wszystkiego na wizażu, tylko napisałam zaplanowaną na dzisiaj część pracy pisemnej. zawsze coś. jeśli chodzi o naukę to zaplanowałam sobie na dzisiaj jeszcze dokończenie lektury i przeczytanie kilku streszczeń, przygotowanie się do jutrzejszej prezentacji z kulturoznawstwa, która o dziwo & na szczęście już od dawna leży gotowa na moim biurku, zadania z gramatyki angielskiej. oprócz tego wyjdę na rower, ogarnę pokój, pomaluję w końcu paznokcie. powtórzę może okupację radziecką, o ile najdzie mnie ochota... zdecydowałam na chwilę odłożyć nadrabianie zaległości książkowych (czytać wyłącznie w wolnym czasie), filmowych i dokształcanie się z angielskiego, muszę zająć się szkołą i ocenami, pewnie dałabym radę to wszystko pogodzić, ale nadmiar zajęć wprawia mnie w konsternację i nie robię prawie nic, nad tym będę pracować później ![]() miłego dnia wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
Dokończyłam notatki z takich sensowniejszych rzeczy, a teraz chwila przerwy przy herbacie.
![]() Jak stąd pójdę to się spakuje na jutro na zajęcia. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- poppy seed dużo masz na dzisiaj- trzymam kciuki za realizację! ![]() U mnie dziś z rzeczy NAJWAŻNIEJSZYCH: - nauczyć się na jutrzejsze laboratoria z chemii analitycznej- a jeszcze tego nawet jednym palcem nie ruszyłam ![]() - matematyka, matematyka,matematyka!
#2660 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- życzę powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2661 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zadania na dzisiaj: - ustalić tygodniowy plan nauki i obowiązków domowych - zadzwonić do US - zacząć uczyć się z NOPu
![]() |
#2662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kończę robić notatki,a w przerwach robię porządki w szafie (zaległe sprzed 2 tygodni),potem język włoski,ważne 2 maile i stos czytania.Plus obiad ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2011-05-09 o 16:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
jeeeej ale sięrozpisałyście
![]() witam wszystkie nowe duszyczki ![]() co do odchudzania to mój plan jest taki że ja to bym chciała tylko parę cm z ud i brzuszka zrzucić ![]() na portale społecznościowe wchodze tylko na: youtube, wizaż, (sporadycznie szafa i mc), demotywatory i czasami nk musze przyznać, że długo siedzę przed komputerem, jakoś nie mogę się pozbyć tego, że gdy się nudzę to zamiast coś poczytać albo pouczyć się języków obcych to siedzę przed kompem i marnuję swój cenny czas.
#2667 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć, zresztą po raz drugi (miałam swój krótki epizod na początku tego wątku, ale się oczywiście szybko poddałam ![]() Po krótce wygląda to tak, że mam za sobą rok wolnego. Przez jego większość byłam w porządku, ale niestety ostatnio fakt, że nie mam nikogo nad sobą i zarówno siebie pilnuje jak i rozliczam z tego co robiłam i nie zrobiłam, daje mi się we znaki. Od pewnego czasu jakiś marazm mnie ogarnął, brak energii i w ogóle. Fakt, że sporo się uczyłam ostatnimi czasy nie usprawiedliwia tego, że odpuszcam sobie wszystko inne. To co bym chciała zmienić: - odżywianie się- ostatnio mam takie napady głodu, że jem wszystko co wpadnie mi w ręce. Nie ważne czy słodkie,czy słone. Jem jakieś kosmiczne zestawy, tylko po to żeby zjeść. Nie jestem strasznym grubasem(jeszcze), ale powoli zaczynam się tak czuć. Nawet nie z wyglądu,tylko czuje się jak taka ciepła kluska, która albo myśli co by tu zjeść albo je albo właśnie się usprawiedliwia że wcale nie zjadła tak dużo ![]() -bieganie- bardzo lubie, ale zebrać się nie mogę. Na razie powoli po pół godziny z planem nike'a co drugi dzień - nie odkładanie rzeczy "na potem", które są mało przyjemne a moge je zrobić od ręki. Wiszą mi nad głową strasznie długo- np. wstawienie rzeczy na allegro z takich ostatnich "na potem" - oszczędzanie- życie ponad stan to niestety coś co praktykuje, bo przecież "jak kupie kolejną książkę, wypije kawe na mieście to nie ubędzie mi tych pieniędzy jakoś wiele"- i tak jestem ciągle na minusie, ostatnio na potężnym -nie oglądanie serialu przed 20.00, a najlepiej w ogóle nie oglądanie kolejnych skinsów bo zawsze z 1 odc robią się 3 choćbym je już wcześniej widziała Howq! Mam nadzieje, że z moimi zapałem (oby nie słomianym) i waszym wsparciem dam rade ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 |
BAN stały
|
Dzięki za kciuki dziewczyny, mam nadzieję, że więcej niż 4,0 będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba powinnam wziąc przykład ![]() ![]() ![]() 15/15 zaplanowanych zadań wykonanych. odczuwam dziką satysfakcję ![]() zaraz idę wcielac w życie mój plan o chodzeniu spac najpóźniej o 23. jutro znowu mam lekcje na 7:30, jeszcze te cholerne dojazdy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie wróciłam z pracy i jestem padnięta. Rozpisałam sobie plan na najbliższy tydzień i ogólnie troche postarałam się uporządkować swoje myśli odnośnie tego co konkretnie chce zmienić, jest tego od groma! ale wszystko powoli bede realizować mam nadzieje. Lece się wykąpać i się kłade. Plan na jutro: na 9:30 wizyta u dermatologa (ciekawa jestem co mi zaleci ![]() po powrocie do domu nauka NOPu i lekkie porządki wieczorem ide z kolegą do kina ![]() Dobranoc wszystkim ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.