|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Ludzie nie którzy myślą, że mózgi pozjadali. Wiesz rozumiałabym to wszystko, gdyby to co mówią brzmiały jak rady, wskazówki, ale to niestety brzmi jak NARZUCENIE Ci czegoś czego nie chcesz i nie zgadzasz się z tym. A jeżeli przedstawisz swoje zdanie, to machają na Ciebie ręką ![]() Należę raczej do osób które raczej wysłuchają i ewentualnie jakieś wskazówki wezmą do siebie, ale nienawidzę jak ktoś mi zarzuca że moje plany są bez sensu i w ogóle jakieś nie wiadomo skąd... Najgorsze jest to że mówią CI to najbliższe osoby, a osoby zupełnie obce jeszcze potrafią nosić Cię na rękach za Twoje inne poglądy! Bartessa
|
|
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki. W końcu Was nadrobiłam
Jeszcze raz dziękuję za kciuki za samochód-kupiliśmy vectrę 2,5 V6-stary z 1998r. ale na lepszy nas nie stać, no i wymaga jeszcze wiele pracy mojego męża. A na dodatek wczoraj zauważyliśmy, że na przedniej szybie jest takie małe wgniecenie jakby ktoś z wiatrówki strzelił-ale nie było tego jak kupowaliśmy, więc chyba ktoś pod blokiem, czy sklepem czymś rzucił To znajduje się w takim miejscu, że przez to mogą nawet przeglądu nie podbić, więc byc może będzie trzeba wymieniać całą szybę, ale mam nadzieję, że nie. Masę wydatków mamy, jeszcze teraz nasz kredyt rusza, ale jakoś damy radę-musimy.Brunetka bardzo się ciesze, że jesteś już w domku Dziewczynki lubelskie ja też nadal jestem za bidą
|
|
|
|
#4894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka no to super, że macie furkę
![]() A te pazury.....:| Bartessa zmieniłaś awatara i zastanawiałam się kim jesteś :P
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- To dla mnie, bo mąż ma swój, ale tak to musiał mnie zawozić codziennie do pracy, albo ja Jego na 6
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-05-09 o 12:57 |
|
|
|
#4897 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Te pazury to po potworze z Loch Ness ahaha a skarpetki jak nosic??
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-09 o 12:56 |
|
|
|
|
#4898 |
|
Zadomowienie
|
Skarpetki hmmm a ja się zastanawiam ile rozmiarów większe buty
Bo raczej w takich klapesiach to zimą nie polata
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanko-na macierzyńskim będę dostawała tyle samo kasy, co na L4 w ciąży?Jak to jest?
Skoro na moim suwaczku jest 26tc i 3 dzień, to oznacza, że jesteśmy z Julką w 7 miesiącu ciąży!!!! Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-05-09 o 13:04 |
|
|
|
#4900 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no bedzie chodzic ale caly czas do tego do ktorego chodzi bo w innych nie ma miejsca. |
|
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co dziewczyny kiedyś pytały, bo był taki temat. To wychodzi na to, że na macierzyńskim dostajesz tyle co na L4. Gratuluje 7 miesiaca ![]() Kochane a jak pójdę zapisywać Emily do żłobka, to robią jakąś selekcje? Pytają co coś?! Nie wiem kto pracuje, kto nie?! Co mam najlepiej mówić?! Monia Ty będziesz wiedzieć?! |
|
|
|
|
#4902 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-09 o 13:31 |
|
|
|
|
#4903 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaneta u nas jak tylko jeden rodzic pracuje, to nie ma szans na zlobek...
|
|
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4905 |
|
Zadomowienie
|
Zanka, Zmalowana,ale macie śliczne brzuszki.
Bartessa ale może jeszcze nic straconego, nie ma tam jakichś odwołań, albo listy rezerwowej? Może się jeszcze coś zmieni do września?Scio, trzymam kciuki, żeby wyniki były poprawne. ![]() Blondynko za dalszy etap glukozy.Za pozostałe wizyty również trzymam bardzo mocno. ![]() Agulaaabar, o matko współczuję takiego kolosalnego mandatu. ![]() Oliweczko, gratuluję kupna nowego autka. ![]() Co do żłobka, to my również byśmy chcieli z niego skorzystać. U nas dziecko można zapisać dopiero jak ma nadany numer pesel- co wydaje mi się sensowne bo nie robi się sztucznego tłoku miejscami wziętymi "na zapas". Niestety czas oczekiwania wynosi 1,5 roku, więc do tego czasu będzie trzeba pomyśleć o niani, lub o jakimś prywatnym żłobku. Dziadkowie niestety mieszkają daleko, a mój tato akurat od stycznia idzie na emeryturę i z chęcią by się wnuczką zajął- no ale niestety, będziemy musieli sobie jakoś sami poradzić. ![]() Byłam dzisiaj na łowach w lumpku- wydałam 18 zł, zamieszczam poniżej moje zdobycze. ![]() Dodam, że ciuszki były dość przebrane, ludzi było pełno i nawet mijałam się z 3 innymi brzuchatymi kobitkami. ![]() Na ostatnim zdjęciu są dzisiaj kupione biedronkowe bodziaki- myślę, że są fajne jak na tą cenę. |
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa fee fuj, co za krogulica
Oliweczka to gratuluje własnej furki, zawsze łatwiejsze życie, u nas z jednym samochodem ciężko było, nawet jak ja nie pracuję, a od teściów nie chciałam pożyczać. Ja myślałam o spotkaniu po 15 maja, może byc i wieczorkiem po południu, nie wiem jak Zmalowana i Brunetka- ale one są zależne ode mnie, prawda kochane? no chyba ze wolicie po 20 tym. Robię obiad. Kociołek cygański z pomysłu na obiad knorr. Zobaczymy czy warte grzechu taki wynalazek. zanetaa widzę że Ty tez wrażliwa na gadanie i opinie postronnych osób, rodziny. Mnie to do szału doprowadza, a nie umiem wypuścić drugim uchem tylko się przejmuję. |
|
|
|
#4907 |
|
Zadomowienie
|
U mnie ze żłobkiem o nic nie pytali. Po prostu zapisali sobie moje dane i nr tel. Ale tak jak już pisałam - byłam bardzo zdziwiona jak się okazało, że nie ma żadnej kolejki i nie trzeba tak wcześnie dziecka zapisywać
Ale co miasto to inne zasady i domyślam się że w tych większych jest trudniej ![]() A odbiegając od tematu to właśnie dostałam te gladiatorki, do których link wkleiłam prędzej i są przepiękne
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
3 punkt cudownego poniedziałku :
Witam W odpowiedzi na Pani zapytanie odnośnie imienia dla córki "Emily" informuję, że z rejestracją dziecka nie wiąże się dowolność co do wyboru imienia. Dowolność ta ograniczona jest poprzez art. 50.1 ustawy z dnia 29.09.1986 r. Prawo o aktach stanu cywilnego /Dz. U. z 2004 Nr 161 poz. 1688 z późn. zm./, z krórego wynika, iż Kierownik Urzędu Stanu Cywilnego odmawia przyjęcia oświadczenia o wyborze dla dziecka więcej nż dwóch imion, imienia ośmieszającego, nieprzyzwoitego, formy zdrobniałej oraz imienia niepozwalającego odróżnić płci dziecka. W opinii Rady Języka Polskiego forma imienia z koncówką "y" nie spełnia wymagań stawianych żeńskim imionom dzieci osób mających polską narodowość i polskie obywatelstwo. Nie ma charakterystycznego dla imion żeńskich zakończenia -a, zatem nie pozwala na odróżnienie płci dziecka. Zgodnie z wyrokiem Naczelnego Sądu Administracyjnego Ośrodek Zamiejscowy we Wrocławiu z dnia 14.01.1986 r. SA/Wr 880/85 domaganie się zapisania w akcie urodzenia dziecka nadanego mu imienia w pisowni obcej jest sprzeczne z zasadą, że językiem państwowym, w którym sporządza się w Polsce akty urzędowo i prowadzi rejestry jest język polski. Nie wspomniała Pani czy obywatelstwo niemieckie męża jest jego jedynym obywatelstwem, czy też ojciec dziecka również posiada obywatelstwo polskie. Nadmieniam ponadto, że w języku niemieckim występują dwie formy imienia "Emilia": są to "Emilie" i "Emilia". Imię "Emily" jest angielską formą imienia "Emilia". Cudownie i mam wyniki antygenu TPO 5,40 IU/ml i obok pisze z. ref < 34 o co chodzi? |
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A antygen masz w normie, bo poniżej 34
|
|
#4911 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
marzena_S super zakupki, szczególnie że wybierałaś z takich przebranych - wyglądają na zadbane i dobrej jakości. A te body z Biedronki miłe w dotyku? Rozpakowywałaś? Cytat:
|
||
|
|
|
#4912 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brumek ma rację, jeszcze tydzień przed Tobą ![]() Cytat:
co do antygenu to nie pomogę niestety... ![]() Z racji skończonych dziś 28-u tygodni wklejam swojego brzuchola w odzieniu i bez
|
|||
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetaa o o kur...! Czyli wychodzi na to ze Emily nie przejdzie, a jak już to Emilie.No nie..piszę maila i ja.
Antygeny masz spoko, znaczy ze nie masz prawie wogóle przeciwciał, a to dobrze. |
|
|
|
#4914 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziękuje za wszystkie kciukasy
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to i tak niedługo
|
|
|
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a znam tyle dziewczynek Noemi, Nicole, Nel, Jesica, Inez, co za upierdliwcy u was w urzedzie, sama mam na imie anGelika i jakos moża bylo przez G 30 lat temu to pisać :P ale wiesz co moze Emma, też śliczne a'la Emilia, ale tak inaczej? |
|
|
|
|
#4917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Żanetaa współczuję Niedługo koniec pracy-lecę do biedronki po bodziaki i pucharki deserowe jeszcze kalafiorek, bo będę dziś robiła zupkę kalafiorową . Ale u mnie piękna pogoda, ale grzmoty zapowiadaja...
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-05-09 o 14:35 |
||
|
|
|
#4918 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello.
Ja już po wizycie. Dominik nadal płci męskiej, nawet na wydruku z USG mam napisane "narządy płciowe męskie w normie", więc już raczej dziewczynki z niego nie będzie Waży około 1400 gram i jest troszkę mniejszy niż powinien, ale nadal w normie Nie wiem czy to po badaniu, bo przecież miałam "przez brzuch", ale strasznie mnie potem pachwiny bolały Jakby Mały napierał na wyjście Niech nie straszy mamusi.A te bodziaki z Biedrony to krótki czy długi rękaw?
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
wyszperane na allegro:
http://allegro.pl/nieprzemakalne-prz...588372782.html http://allegro.pl/bobas-kocyk-100-ba...588372894.html wszystko 100% bawełna, co myslicie? |
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krótki rękawek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

zębole

To znajduje się w takim miejscu, że przez to mogą nawet przeglądu nie podbić, więc byc może będzie trzeba wymieniać całą szybę, ale mam nadzieję, że nie. Masę wydatków mamy, jeszcze teraz nasz kredyt rusza, ale jakoś damy radę-musimy.

ale może jeszcze nic straconego, nie ma tam jakichś odwołań, albo listy rezerwowej? Może się jeszcze coś zmieni do września?

)