Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 10:56   #901
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

lullaby Ja do toalety już nie chodzę tak często, ale może dlatego że prawie wogóle nie pije

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:57   #902
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. Wróciłam od tż i pierwsze co dzisiaj odebrałam, to wezwanie z Zus-u Wstrzymali mi wypłatę, normalnie się powiesić. I cała litania dokumentów do dostarczenia
Jak wstrzymali? Why?
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:58   #903
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Dzisiejsza noc to jakiś koszmar. Wczoraj wstałam z bólem barku i no i bolała ta łydka po skurczu, przez cały dzień to i to mi dokuczało, wieczorem doszedł ból kręgosłupa , a bark bolał jak głupi przy każdym ruchu, mąż mnie rozbierał i zakładał koszulkę do spannia
Wizytę mam dopiero w czwartek.. nie wiem czy dziś jechać, dzwonić gdzieś nie wiem.

..., bylismy wczoraj u niej z wizytą.. interesowało ją tylko ile przytyłam i czy będzie chłopak, bo dziewczyna nie może być... a i jeszcze że na 100% będzie duże dziecko bo mój mąż ważył ponad 4kg...
Oj współczuje bólu pleców- przerzywałam to ok 12-13 tc i sie łamałam czy paracetamol wziać- ale jak juz mnie tak napierniczało ,ze wyłam przy każdym oddechu to wziełam.

A mnie z kolei boli od wczoraj gardło- nie wiem czy juz pisłam? Musze sobie polecany przez Was Prenalen kupic po pracy.

No z teściową wymiekam co za baba
Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Tak mam zdjęcia 2zdjęcia, 2 wydruki pracy serca, i jedno gdzie wszystkie parametry wypisała. Serduszko słyszeliśmy. Było bardzo dokładne badanie. Pani wszystko nam pokazywała, wszystko sprawdzała. Mówiła, że rozwija się książkowo Tylko uparcie nóżki zaciska No ale niedługo usg połówkowe, więc może coś więcej się dowiem
No to super wam sie trafiło- zazdroszcze
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Bidulka a probowalas melisske? bo mi na dwie-trzy noce dala pospac
Chyba będe musiała. Ogólnie to mam niskie cisnienie. Nie wiem o co chodzi z tym spaniem, ale to juz ktoras noc
Cytat:
Wlasnie przed chwila moj brzuch nabral bardzo dziwnego ksztaltu, takiego zdeformowanego normalne dalabym sobie odciac rece ze wypchnela sie glowka

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam naprawdę straszny dzień! Od początku ciąży nie czułam się tak fatalnie! Rano pobódka i biegiem do łazienki -> wymiotowałam, a mdłości pożegnałam już ok 13 tc na dobre. Na 10.00 miałam mszę św. rocznicowa komuni chrześniaka. Po drodze mąż musiał zatrzymać się na stacji, bo znów wymiotowałam. Całą mszę św. przesiedziałam, bo jak wstwałam to było mi słabo. Potem obiad u siostry i biegiem na egzamin ... Ta baba doprowadziła mnie do szału!!! Rozszadzała po sali z 20 min dziwnym systemem, nigdy dziwniejszego systemu nie widziałam. Po rozdaniu testów cały czas gadała i stukała obsasami. Za żadną cholerę nie mogłam się skupic, było mi duszno, a mała kopała jak wściekła -> chyba się biedna denerwowała. Na szczęście napisałam wszytsko i dostałam 5 (a mąż wszytsko ściągnął i dostał 4,5 i to jest sprawiedliwość ). Wróciliśmy do domu -> znów wymiotowałam i pojechalismy na imieniny męża dziadka. Byłam nieobecna, nic nie jadłam. O 20.00 byłam już w łożku przed TV. Mąż stwiedził, ze rzeczywiscie muszę się źle czuć, ze nie chce wejść na wizaż a w nocy tak mnie zaczął boleć brzuch, że zaczełam sie normalne bać o małą, popłakałam się i usnęłam... dziś już ok, mała kopie i udało mi się Was nadrobić
Oj biedactwo- podziwiam Cię ,ze miałas siły na egz. i potem jeszcze na odwiedziny u rodziny!
Gratuluję zdania egzaminu mężowi leserowi też
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:59   #904
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
lullaby Ja do toalety już nie chodzę tak często, ale może dlatego że prawie wogóle nie pije

Jej, a ja co wypije to za chwile to oddaje
Stary 2011-05-09, 10:59   #905
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a macie jeszcze czeste wyjscia do toalety??? bo ja srednio co 30 min chodze sik, myslalam ze w drugim trymestrze to mija
co 30 min to może nie chodzę, ale na pewno częściej niż kiedyś. Zresztą muszę chodzić cały czas z wkładką, bo coś nie jestem szczelna...

Cytat:
Hej dziewczynki. Wróciłam od tż i pierwsze co dzisiaj odebrałam, to wezwanie z Zus-u Wstrzymali mi wypłatę, normalnie się powiesić. I cała litania dokumentów do dostarczenia

a czemu Ci wstrzymali???

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 11:01   #906
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
A Ja rano kupiłam Sobie chałkę, dżemik, mleko i miałam w planach wykąpać się, rozsiąść na łóżku i zjeść. Byłam na spacerze, wziełam kąpiel, idę do kuchni by zrobić jedzonko i nie ma chałki. Za chwilę idę do narzeczonego i zaczynam Mu gadać że specjalnie kupiłam Sobie tą chałkę, że chcę ją teraz i zaczełam się wściekać. A On nagle z oczami szczeniaczka zaczyna się we Mnie wpatrywać i gdy się wyżaliłam Mu to odrazu wstał i poszedł po chałkę =))) jestem poprostu z głupkiem, bo zachowuje się momentami jak dzieciak =)
Cytat:
No mnie też doprowadza do szewskiej pasji jak coś sobie kupie a ktoś mi zeżre, bo inaczej powiedzieć się nie da
Bianeczka- no komentarz z ust mi wyjęłaś

Cytat:
Szczesciara, ja zawsze mialam mikro-rodzynki, albo cycki widmo licze ze mi troszke podrosna w ciąży
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 11:03   #907
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Oj współczuje bólu pleców- przerzywałam to ok 12-13 tc i sie łamałam czy paracetamol wziać- ale jak juz mnie tak napierniczało ,ze wyłam przy każdym oddechu to wziełam.

A mnie z kolei boli od wczoraj gardło- nie wiem czy juz pisłam? Musze sobie polecany przez Was Prenalen kupic po pracy.

No z teściową wymiekam co za baba

No to super wam sie trafiło- zazdroszcze

Chyba będe musiała. Ogólnie to mam niskie cisnienie. Nie wiem o co chodzi z tym spaniem, ale to juz ktoras noc

Oj biedactwo- podziwiam Cię ,ze miałas siły na egz. i potem jeszcze na odwiedziny u rodziny!
Gratuluję zdania egzaminu mężowi leserowi też
Ja tez jestem straszny niskocisnieniowiec, ostatnio przed wizyta u gin wypilam kawke, slaba co prawda ale jednak i cisnienie mi wyszlo i tak mega niskie; wierze ze Cie to meczy i pewnie nie masz co ze soba zrobic w nocy sprobuj naprawde tej herbatki a jak to nie pomoze to moze wez recepte na relanium, ale dwojeczke, to jest to slabsze, podobno jest rewelacja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 11:03   #908
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Jej, a ja co wypije to za chwile to oddaje
Dzasta - jak to prawie wogóle nie pijesz? Przecież trzeba w ciąży duzo pić. Lekarz i mąż trują mi o to dupe cały czas.
Lullaby - no to bomba, duzo pijesz to częściej sikasz, b.dobrze. A tak jak pisałam trzeba duuużo pić

archinta - dziekuję

Stary 2011-05-09, 11:05   #909
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
co 30 min to może nie chodzę, ale na pewno częściej niż kiedyś. Zresztą muszę chodzić cały czas z wkładką, bo coś nie jestem szczelna...

a czemu Ci wstrzymali???
A wiesz ze ja tez? nie ze nie wstrzymuje moczu czy cus, ale wiesz
Stary 2011-05-09, 11:07   #910
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale nie miła niespodzianka

Cytat:
A Ja rano kupiłam Sobie chałkę, dżemik, mleko i miałam w planach wykąpać się, rozsiąść na łóżku i zjeść. Byłam na spacerze, wziełam kąpiel, idę do kuchni by zrobić jedzonko i nie ma chałki. Za chwilę idę do narzeczonego i zaczynam Mu gadać że specjalnie kupiłam Sobie tą chałkę, że chcę ją teraz i zaczełam się wściekać. A On nagle z oczami szczeniaczka zaczyna się we Mnie wpatrywać i gdy się wyżaliłam Mu to odrazu wstał i poszedł po chałkę =))) jestem poprostu z głupkiem, bo zachowuje się momentami jak dzieciak =)
Wszyscy faceci zachowują się momentami jak dzieci Mój też

Cytat:
Szczesciara, ja zawsze mialam mikro-rodzynki, albo cycki widmo licze ze mi troszke podrosna w ciąży
Ja tak samo, ale już i tak widać różnicę w porównaniu z czasem przed ciążą Dla tż to wręcz niewiarygodne, bo przyzwyczaił się chyba do mojej płaskości I też po ciuchu liczę że po ciąży będą choć odrobinę większe, że będzie widać pod bluzkami że cokolwiek tam mam

Btw, ogląda któraś z Was może teraz dom nie do poznania? Ale smutna historia Rodzina 7 osobowa jak nie więcej, i córeczka wpadła do jeziora (?), zanurkował po nią ojciec, a gdy ojciec się nie wynurzał to i syn.. Okazało się że dziewczynka przeżyła a tato z synem zginęli.. Na moje ciążowe hormony to zbyt wiele, aż się smutno w sercu robi
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 11:07   #911
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wstrzymali? Why?
Cytat:

a czemu Ci wstrzymali???
W celu weryfikacji czy na pewno pracowałam wiecie co, to jest normalnie chore! PRzecież wszzystkie składki płacone były. Oni chcą sprawdzic czy faktycznie pracowałam czy się tylko zatrudniłam żeby brać zasiłek chorobowy. Musze dostarczyć wszystkie dokumenty. Umowę, listę obecnosci, płac, szkolenie bhp, lekarskie, nawet xera faktur lub innych dokumentów, które wystawiałam Ja rozumiem jakbym się zatrudniła i od razu poszła na zwolnienie ale bez przesady, pracowałam 4 miechy a oni takie problemy Poprosiłam tatę zeby mi to wszystko przyniósł do domu i sama się tam pofatyguję, bo jak wyślą pocztą, to zanim dojdzie i ktoś to łaskawie wyjmie z koperty to minie kolejny miesiac a ja mam kartę kredytową do spłaty

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-05-09 o 11:10
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 11:09   #912
AgnesD
Rozeznanie

witajcie laseczki

ostatnio nie mam coś weny na pisanie ale podczytuje

sofcia ciesze się bardzo no i oczywiście trzymam kciuki fajnie , że znać dałaś

bianeczka jak wstrzymali ??? co sie stało

cotka pięknie wyglądałaś ale jak jeszcze raz powiesz, że masz tłuszczyk i w ogółe to
a ja dziś na śniadanko arbuzik pokrojony do tego gruszka pokrojona na to polana fantazja z truskawką - pycha

a jutro do gina na badanie, ciekawe co powie na to, że synuś serduszka na połówkowym nie pokazał i nie dało się ocenić
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 11:10   #913
cheakyrockchick
Raczkowanie

dzien dobry laseczki,

ja juz od 7mej w robocie siedze a nie chce mi sie jak nie wiem co.

archinta 200 funtow za usg to jest drogo. ja mam wyplate tygodniowa 250 wiec mysle ze sporo jak na takie badanie. a na stronie pewnej kliniki polozniczej (prywatnej) wyczytalam ze badanie na toxo kosztuje 180 funtow!!!
a swoja droga ile takie badanie kosztuje w polsce? bo jak bede to chcialabym zrobic.

ulcia2514 i kellysss ja narazie nie skarze sie na opieke w uk. moze tak zabrzmialo z mojego postu ale w sumie to jest dobrze. mam przemila, starsza polozna. szpital na ktory sie zdecydowalam jest tez przyjazny. jak bylam na pierwszym usg to wszyscy mili i pomocni. moja kolezanka dwie coreczki tu urodzila i bardzo zadowolona byla.

wszystkie piszecie o tym klubie. a jak mozna do niego dolaczyc?

mam rowniez pytanie odnosnie komunii. przepraszam ze bede bezposrednia i dziewczyny nie obrazcie sie za to ale ile takiemu dziecku w koperte sie daje? bo mojego meza chrzesniak ma komunie teraz 15tego i nie wiemy ile takiemu chlopcu pieniazkow podarowac.
Stary 2011-05-09, 11:10   #914
DzastaW
Zadomowienie

agnieszka wiem że trzeba pić. Ja zawsze mało piłam i jak chodzę do gina to Mnie ochrzania (mam strasznie obciążone nerki i odwodniony organizm). Zmuszam się do wypicia nawet szklanki (jak wezmę łyka, to czuje się pełna). Ostatnio wypijam z 0,5 litra wody dziennie (ale pije codziennie mleko i zjem jakąś zupkę, więc ponad litr wychodzi). Przez tydzień piłam dziennie 3-4 litry (bo tyle ginka kazała Mi pić), to nie byłam w stanie nic zjeść wtedy zabardzo.

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 11:11   #915
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
W celu weryfikacji czy na pewno pracowałam wiecie co, to jest normalnie chore! PRzecież wszzystkie składki płacone były. Oni chcą sprawdzic czy faktycznie pracowałam czy się tylko zatrudniłam żeby brać zasiłek chorobowy. Musze dostarczyć wszystkie dokumenty. Umowę, listę obecnosci, płac, szkolenie bhp, lekarskie, nawet xera faktur lub innych dokumentów, które wystawiałam Ja rozumiem jakbym się zatrudniła i od razu poszła na zwolnienie ale bez przesady, pracowałam 4 miechy a oni takie problemy Poprosiłam tatę zeby mi to wszystko przyniósł do domu i sama się tam pofatyguję, bo jak wyślą pocztą, to zanim dojdzie i ktoś to łaskawie wyjmie z koperty to minie kolejny miesiac a ja mam kartę kredytową do spłaty
Polska...
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 11:12   #916
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
dzien dobry laseczki,

ja juz od 7mej w robocie siedze a nie chce mi sie jak nie wiem co.

archinta 200 funtow za usg to jest drogo. ja mam wyplate tygodniowa 250 wiec mysle ze sporo jak na takie badanie. a na stronie pewnej kliniki polozniczej (prywatnej) wyczytalam ze badanie na toxo kosztuje 180 funtow!!!
a swoja droga ile takie badanie kosztuje w polsce? bo jak bede to chcialabym zrobic.

ulcia2514 i kellysss ja narazie nie skarze sie na opieke w uk. moze tak zabrzmialo z mojego postu ale w sumie to jest dobrze. mam przemila, starsza polozna. szpital na ktory sie zdecydowalam jest tez przyjazny. jak bylam na pierwszym usg to wszyscy mili i pomocni. moja kolezanka dwie coreczki tu urodzila i bardzo zadowolona byla.

wszystkie piszecie o tym klubie. a jak mozna do niego dolaczyc?

mam rowniez pytanie odnosnie komunii. przepraszam ze bede bezposrednia i dziewczyny nie obrazcie sie za to ale ile takiemu dziecku w koperte sie daje? bo mojego meza chrzesniak ma komunie teraz 15tego i nie wiemy ile takiemu chlopcu pieniazkow podarowac.
normalnie dają ok 200 ale chrześniak to co innego. A nie lepiej kupić prezent? Czasem mozna się mniej wykosztować a frajda będzie większa. Brat mojego męża kupił aparat. Dal prawie 800 ale go stać więc wiadomo. Ja jakbym kupowała to bym kupiła jakiś za 400-500 i niech się cieszy. W końcu nie o prezenty tu chodzi. My jako normalny gość daliśmy zegarek za 125 zł

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-05-09 o 11:15
Stary 2011-05-09, 11:13   #917
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Dzasta - jak to prawie wogóle nie pijesz? Przecież trzeba w ciąży duzo pić. Lekarz i mąż trują mi o to dupe cały czas.
Lullaby - no to bomba, duzo pijesz to częściej sikasz, b.dobrze. A tak jak pisałam trzeba duuużo pić

archinta - dziekuję

Nom, tez slyszalam ze trzeba duuuzo pic, ja nawet nie robie tego z przymusu, po prostu mi sie ciagle chce pićku moze dlatego jestem spuchnieta od wód plodowych
Stary 2011-05-09, 11:16   #918
bianeczkaa
Zakorzenienie

mam dzisiaj wizytę ale nie chce mi się golić :/

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-09, 11:16   #919
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
mojemu chrześniakowi rok temu dałam 1000zł (siostry syn - miałam to dałam, traktuje go jak swojego syna dlaego tyle), a normalni goście 300-400zł.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 11:17   #920
bianeczkaa
Zakorzenienie

idę robić deser bo się zdenerwowałam

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-09, 11:17   #921
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
mam dzisiaj wizytę ale nie chce mi się golić :/
no my Ci nie pomożemy

Stary 2011-05-09, 11:18   #922
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Witajcie.
Piszę tutaj, ponieważ ku pamięci jestem zapisana do listy jako Aniołkowa Mama. Od kilku dziewczyn otrzymałam wtedy po tych traumatycznych przeżyciach wiadomości prywatne pełne ciepłych słów. Chciałam poinformować, że ponownie się udało Chociaż nie było to aż tak planowane. Jestem w 5 tygodniu U lekarza jeszcze nie byłam... Wolę poczekać jeszcze ze 2 tygodnie, chcę podczas wizyty widzieć serduszko - wtedy się uspokoję, bo mimo wszystko jestem przerażona i boję się bardzo, ale to chyba normalne.
Widzę, że wątek leci jak burza a większość z Was zna już płeć dziecka
Życzę wszystkiego dobrego!
Pozdrawiam.
gratuluję i trzymam mocno kciuki, żeby było dobrze

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 11:19   #923
cheakyrockchick
Raczkowanie

Cytat:
normalnie dają ok 200 ale chrześniak to co innego. A nie lepiej kupić prezent? Czasem mozna się mniej wykosztować a frajda będzie większa. Brat mojego męża kupił aparat. Dal prawie 800 ale go stać więc wiadomo. Ja jakbym kupowała to bym kupiła jakiś za 400-500 i niech się cieszy. W końcu nie o prezenty tu chodzi
no ja tak myslalam zeby moze 500 mu dac albo cos kupic ale zostalismy poinformowani ze chrzestna daje 1000 i my nie mozemy byc gorsi (tak mowi tesc). a my tez bedziemy miec spore wydatki, wyjazd do polski, potem rodzinka do nas przyjezdza, no i wiadomo na wozek dla dziecka trzeba bedzie wydac, lozeczko i inne potrzebne rzeczy. co z tego ze pracujemy w uk. kokosow tu sie juz nie zarabia.
Stary 2011-05-09, 11:26   #924
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co, po prostu żal dupe sciska, co to ma k......a byc do cholery!? co oni odpieprzaja!? czlowiek pracuje, odklada krocie na ten pieprzony zus a oni jeszcze robia kontrole!? ale sie zgrzalam teraz, przepraszam ale patologia w naszym kraju mnie po prostu przeraza:/
Stary 2011-05-09, 11:44   #925
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Musi być

Wiecie co odkryłam? Też mi coś już wycieka z piersi Miałam ciemny biustonosz wczoraj i odkryłam białe plamki na nim, takie zaschnięte coś
no to nie jestem sama, tutaj nie ma co wyczekiwać, bo to jest niestety dyskomfort

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... ale nam na prawdę nie musi jeszcze nic wyciekać... nie szukajmy problemów tam gdzie ich nie ma
Dokładnie, cieszcie się póki nie macie, ja się wcale nie cieszę że mam

Cytat:
Wiesz co, po prostu żal dupe sciska, co to ma k......a byc do cholery!? co oni odpieprzaja!? czlowiek pracuje, odklada krocie na ten pieprzony zus a oni jeszcze robia kontrole!? ale sie zgrzalam teraz, przepraszam ale patologia w naszym kraju mnie po prostu przeraza:/
No ja też się własnie kilku rzeczy dowiedziałam, muszę zapłacić do zusu po 10-12zł bo nie dostanę kasy na zwolnieniu, gdybym się sama nie zainteresowała, to nikt by mi nie powiedział i był by klops.

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 11:49   #926
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
no to nie jestem sama, tutaj nie ma co wyczekiwać, bo to jest niestety dyskomfort

Dokładnie, cieszcie się póki nie macie, ja się wcale nie cieszę że mam

No ja też się własnie kilku rzeczy dowiedziałam, muszę zapłacić do zusu po 10-12zł bo nie dostanę kasy na zwolnieniu, gdybym się sama nie zainteresowała, to nikt by mi nie powiedział i był by klops.
Brak słów..
Stary 2011-05-09, 12:00   #927
19natka88
Zakorzenienie

Toxo na szczęście ujemne oba Mocz ok, ale za to anemia się przyplątała - ale to chyba pikuś

Cytat:
Kurcze, Natka jestes juz któras babeczka ktora mowi ze ma wyciek z piersi, ja jeszcze nie i sie zastanawiam czy wszystko ok strasznie chcialabym karmic piersia, ale moja mama np nie mogla i sie zastanawiam czy to dziedziczne i czy wlasnie dlatego miedzy innymi nie mam tego wycieku, hmm

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
ja też nie mam jeszcze żadnych wycieków i też zaczynam się niepokoić
Spokojnie, na to jeszcze przyjdzie czas

Cytat:
Dziewczyny a macie jeszcze czeste wyjscia do toalety??? bo ja srednio co 30 min chodze sik, myslalam ze w drugim trymestrze to mija
U mnie to zależy od dnia ale tak raz na godzinę dwie muszę iść

Cytat:
Trzeba dużo pić, nerki muszą się czyścić no i to ma wpływ na wody płodowe (ale nie wiem jaki)

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Można TantumVerde takie do psikania ewentualnie woda z solą - działa ale jest obrzydliwe A syrop polecam

Cytat:
U mnie narazie mokro było raz, ale jakiś czas temu, a teraz dopiero te plamki zauważyłam, zobaczymy czy się to rozwinie czy tak zostanie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:01   #928
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja sie nie moge doczekac az moj brzuszek bedzie zmieniał kstałt zawsze mi sie to podobało

powiem wam ze jak nawet nie wiem jakie butelki kupic i czym one wszystkie sie różnia
masakra dzis czytała o karmieniu piersia i ćwiczyłam na poduszce trzymanie dziecka:h ahaha:
jak narazie to wszystko takie skomplikowane mi sie wydaje zaczynam sie troszke bac bycia mama...
tusia karmic piersią Cię nauczą w szpitalu a jak nie to położna środowiskowa. Na pewno zalapiesz szybko - mamy to we krwi A butelki to jak wszystko - temat rzeka... A to takie przeciw kolce, a to imitujące pierś (my mamy taką tommee tippee - bardzo fajna, w zestawie do laktatora:
http://www.mamabebe.pl/product-pol-4...ee-Tippee.html), a to zwykłe, a to niewykłe, a prawda jest taka że każda butelka jest dobra tylko żeby podpasowała dzidziusiowi. Tak jak smoczek - jeden dziecko chętnie będzie brało do buzi inny mu nie zapasuje i kropka, zeby byl najpiekniejszy i uspakajający i nie wiem jaki jeszcze. Wzory i kolory sa dla rodziców
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:04   #929
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejsza noc to jakiś koszmar. Wczoraj wstałam z bólem barku i no i bolała ta łydka po skurczu, przez cały dzień to i to mi dokuczało, wieczorem doszedł ból kręgosłupa , a bark bolał jak głupi przy każdym ruchu, mąż mnie rozbierał i zakładał koszulkę do spannia
Spać nie mogłam, na lewym boku nie, bo bark boli , a raczej przeszywa ból, na prawym boku drętwiała mi lewa ręka i też bolał bark... na plecach sie jakoś ułożyłam z podkurczonymi nogami, ale budziłam się co chwilę, także jak przespałam ze 4 godziny to jest dobrze, nieprzytomna jestem, męża też budziłam co chwilka pojękliwaniem bo bolało eehh
Już nie wiem co robić, bo dziś powtórka z rozrywki dalej boli bark jak głupi, nawet teraz jak piszę na klawiaturze to lekko boli..

Wizytę mam dopiero w czwartek.. nie wiem czy dziś jechać, dzwonić gdzieś nie wiem
Małgosiu współczuję tych bóli i skurczy mnie też łapią skurcze w łydkach, ale to się da przeżyć. Gorzej bo mi drętwieją obie ręce, niezależnie od pory dnia czy nocy, od tego czy coś robię czy nie. Dostałam jakiś lek na poprawę krążenia i mam nadzieję, że się poprawi- dziś w nocy obudził mnie taki ból prawej ręki, że nie wiedziałam co mam zrobić, żeby sobie ulżyć :/

Cytat:
no ja tak myslalam zeby moze 500 mu dac albo cos kupic ale zostalismy poinformowani ze chrzestna daje 1000 i my nie mozemy byc gorsi (tak mowi tesc). a my tez bedziemy miec spore wydatki, wyjazd do polski, potem rodzinka do nas przyjezdza, no i wiadomo na wozek dla dziecka trzeba bedzie wydac, lozeczko i inne potrzebne rzeczy. co z tego ze pracujemy w uk. kokosow tu sie juz nie zarabia.
my byliśmy wczoraj na komunii u męża chrześnika i daliśmy właśnie 500zł. Daje się tyle na ile kogoś stać, a nie bo wypada. Mamy teraz masę wydatków związanych z dzieckiem i szykowaniem wyprawki, że każda nadprogramowa kwota do wydania jest kłopotem..
Któraś napisała, że normalni goście dają około 300-400zł- myślę,że duża przesada - tyle to my na wesele nie dostawaliśmy

Donoszę, że w biedronce są 3paki body w różnych rozmiarach i kolorach za 14.99 zł. Macałam- bawełna taka miła w dotyku, powinny się dobrze nosić i prać

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:09   #930
kellysss
Zakorzenienie

hej mamusie..

Ja dzis po sniadanku wyciagalam Alana
z krzesełka do karmienia i jak mi nagle strzeliło cos w połowie kregosłupa,
az znieruchomialam z bolu i prawie upuscilam malego na podłoge

Teraz juz troche lepiej ale dalej mnie boli....
Chyba koniec z podnoszeniem mojego młodzieniaszka..
Chociaz juz dawno sie ograniczylam i kaze mu wszedzie włazic samemu..
No ale na krzesełko nie wejdzie...
Chyba zacznie jesc przy dorosłym stole...
Chociaz z niego to wiercipietek i chyba go bede musiala przywiazac do krzesla

Cytat:
Kurcze, Natka jestes juz któras babeczka ktora mowi ze ma wyciek z piersi, ja jeszcze nie i sie zastanawiam czy wszystko ok strasznie chcialabym karmic piersia, ale moja mama np nie mogla i sie zastanawiam czy to dziedziczne i czy wlasnie dlatego miedzy innymi nie mam tego wycieku, hmm

-
i
Kochana ja z Alanem nie mialam wcale wyciekow przez cala ciąze..
A jak po urodzeniu mi przystawili malego do piersi to zaczeło leciec jak z kranu..
Mialam tyle pokarmu ze dla dwojki dzieci mogło wystarczyc..
Czesc z niego mrozilam nawet
Dodam ze moja mama nie miala prawie wcale mleka
i karmila dzieci nie dłuzej niz 2 miesiace...
Takze mleczarnia nie jest dziedziczna...
No ale ponoc moja babcia miala tak duzo mleka...
popytaj jak to bylo z babciami

Cytat:
taaak..
Co wypije to sikam....

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość

Btw, ogląda któraś z Was może teraz dom nie do poznania? Ale smutna historia Rodzina 7 osobowa jak nie więcej, i córeczka wpadła do jeziora (?), zanurkował po nią ojciec, a gdy ojciec się nie wynurzał to i syn.. Okazało się że dziewczynka przeżyła a tato z synem zginęli.. Na moje ciążowe hormony to zbyt wiele, aż się smutno w sercu robi
Straszne te historie...
Ja takich rzeczy nie ogladam i nie czytam odkad zaszlam
w ciaze z Alanem... Za bardzo sie rozczulam

Cytat:
Mysle ze 500 jest ok...
Ale moze kupcie mu aparat czy cos to
nikt nie bedzie wiedzial ile on kosztowal

Bianeczka.........Wspołczuje nerwow... Naprawde czasami to ja niewiem
co sie dzieje w tych polskich urzedach itd...

Lui....Daj znac jak tam po wizycie

No i reszcie tez zycze udanych wizyt i pochwalcie sie
jak tam poszły.....

Sofcia.
........Gratuluje Teraz na pewno Wam sie uda...

Pisalyscie o cyckach
To mi w czasie pierwszej ciazy urosły o 2 numery
Potem podczas karmienia o kolejny numer...
Mialam cyce jak donice i marzyłam spowrotem o moich malutkich...
Po karmieniu spadły mi 2 numery....tzn. zostalo mi o jeden
wiecej niz przed ciaza...Ale w jakim stanie sa te cycki to juz Wam nie bede pisac...
Po ciazy ciało robi sie niestety brzydkie
Cycki i brzuch juz nie sa juz takie jedrniutkie ..
No ale cos za cos

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

my byliśmy wczoraj na komunii u męża chrześnika i daliśmy właśnie 500zł. Daje się tyle na ile kogoś stać, a nie bo wypada. Mamy teraz masę wydatków związanych z dzieckiem i szykowaniem wyprawki, że każda nadprogramowa kwota do wydania jest kłopotem..
Któraś napisała, że normalni goście dają około 300-400zł- myślę,że duża przesada - tyle to my na wesele nie dostawaliśmy

Własnie mialam tez pisac ze na naszym weselu w polscwe (fakt ze było to małe przyjecie na 20 osób) nie dostalismy wiecej niz 400 zł od pary... Nie mowiac o rodzicach tz ktorzy dali nam 1000 eurakow
Kazdy daje ile moze i wkurza mnie to ze inni to komentuja.....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości