|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
aja pierwsze słyszę ale poczytaj na necie może coś znajdziesz
![]() ![]() iza super opis ![]()
#3452 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |
Zakorzenienie
|
Hej laski,
u nas noc okropna..... mała budziła się co 2 h - chyba cos Jej się przestawiło.... a teraz smacznie drzemie a z rana tak łapczywie lapała cyca i jadła, że po jedzeniu jak Ja trzymałam pionowo ulała i wpakowała w to buzie i zabawa w przebieranie ![]() Cytat:
ja w pracy siedziałam bardzo długo.... rzadko kiedy wychodziłam po 8 h ![]() mysle o obniżeniu etatu na 7/8 ale nie wiem jaka będzie reakcja tzn. boje się, że nawet jeśli dojdzie to do skutku to będe mieć nieprzyjemności ![]() czarna, ja wkrapłam po 1 kropelce i za pare minut kolejna kropelkę a Majeczka rosnie jak na drożdżach ![]() ![]() fajna niunia ![]() izunia, slodkie maleństwo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Majeczka śliczna ![]() wreszcie zrobiło się naprawdę cieplutko, wiec chyba zabiorę Nadunie do mojej pracy ![]()
![]() |
#3455 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Majeczka super ![]() idę trochę popracować póki mały śpi na balkonie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zadomowienie
|
hej. my jutro na szczepienia. A powiedzcie mi, czy te szczepionki sie wcześniej wykupuje w aptece, czy oni podają w przychodni i sie płaci (rota i pneumo)?
moja od urodzenia budzi sie w nocy co 2 godz.... wiec sie już przyzwyczaiłam ![]()
#3457 |
Zadomowienie
|
Słyszałyście może o tym, że mleko z każdej sesji odciągania należy przechowywać w oddzielnych pojemnikach (nie mieszać mleka odciągniętego w różnym czasie) ?
![]() |
#3458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Nadia zaczęła tak wrzeszczeć, ze się bałam, ze się udusi z tego krzyku okazało się, ze było jej za gorąco od kocyka, na którym leżała wole nie myśleć, co by było, gdybym ja w domu trzymała w pajacu ![]()
![]() |
#3459 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od kilku dni rano je po troszku tak 10ml pozniej zasnie na sekunde i moze z 20 ml itd. tyle, ze ona je je i zaczyna plakac... pozniej rzuca sie na butle... strasznie sie prezy ale to nie kolki... kupa bardzo wodnista... dzis zwymiotowala duzo sniadanka(czyli prawie wszystko co zjadla). Spiaca jest bardzo, jakby przemeczona, ale tak od poludnia znowu je normalnie 100-140ml na raz i w nocy tez ok. W srode przychodzi health visitor to zapytam o co chodzi, bo sie martwie bardzo... Dzis mialysmy pierwsza szczepionke BCG... nawet nie zaplakal ![]() W ten piatek albo w przyszlym tygodniu jedziemy do hiszpanskiej ambasady wyrobic paszport, bo sie nie wyrobimy przed wyjazdem... Mala lezy padnieta na kanapie, ale nie spi- oczka otwarte. Chcialabym sie zdrzemnac bo byla ciezka noc, ale ona co chwilke sie wybudza, bo glodna... Chcialabym tez zrobic troche brzuszkow, ale jak;p Nie wiem czy ja usypiac, czy karmic, bo tak zle i tak niedobrze;/ Poszlam do przychodni z nosidelkiem i po drodze wszyscy sie gapili... az glupio mi bylo;p Tyle ze moje nosidlo lezace jest... ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() Ale malenstwo, moja takiego golusiego nie ma;p Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3460 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuje ja bym się wykończyła wstawać co 2 godz ![]() tajka mam nadzieje że Lence szybko przejdzie ![]() kurcze niby przeczytałam język niemowląt a dalej zielona w tym temacie jestem ![]()
![]() |
#3461 |
Zadomowienie
|
tajka moja tez ma od wczoraj takie akcje nie wiem o co kaman
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Zakorzenienie
|
izunia mała rozkoszna
![]() czarna ślicznie ![]() aja ja mam przepisz na dobrą zapiekankę ![]() Brokuły, boczek wędzony, ziemniaki, groszek zielony z puszki. Brokuły i ziemniaki najpierw ugotować, brok. podzielić na różyczki. Układać warstwami i wszystko zalać sosem beszamelowym. Piec, aż sos się zarumieni. Pycha... A z prostszych to ziemniaki, cebula, kiełbasa/boczek, ew. pieczarki i zapieczone w śmietanie z solą i pieprzem. Zapomniałam Wam ostatnio napisać, że mamy tą matę tiny love wyspa marzeń chyba(?) i jest tam muzyczka Mozarta. Jak włączyliśmy ją to mały buzia w podkówkę i chlipanie i tak za każdym razem było na początku. Ubaw mieliśmy niezły z tego ![]() A dzisiaj się zważyłam z nim i bez niego i wychodzi na to, że mały ma już 5,9 kg.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() GRATULACJĘ ![]() ![]() ![]() ![]() Super ![]() ale mimo wszystko ja jednak bym się na wiaderko nie zdecydowała - bałabym się że dziecka tak nie utrzymam ... Cytat:
![]() Cytat:
A jak długo różnie czasem nawet godzinę z przerwami czasem pół a czasem chwilę zawsze czekam albo aż sam cycka puści albo aż zaśnie przy cycku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maja śliczna ![]() a ja lecę na spacerek ![]() ps. zapomniałam się pochwalić dziś kończymy 3 tygodnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam taka nadzieje... Cytat:
Teraz spi od 45 minut i chcialabym ja dluzej przetrzymac spiaca zeby wyglodniala i w koncu normalnie zjadla chociaz z 90 ml... kurde sie budzi;/, ale poszyszam szszszsz i moze sie nie obudzi;/ zrobilam troche brzuszkow i plecy mnie bolaly i brzuch... wiecej zrobie pozniej bo bede miala zakwasy... chociaz trwalo to z 5minut;/:P Chcialam pospac, ale nie potrafie zasnac polezalam z 15 minut i teraz jem... w rmach odchudzania;p Cytat:
![]() ![]() Moja to pewnie przez to slabe ranne jedzenie duzo nie przytyje do czwartku...;/
![]() |
#3465 | ||||
Wtajemniczenie
|
ach, dziewczyny, zmierzyłam spodnie i mieszczę się w te sprzed ciąży!
![]() ![]() ![]() ![]() to jeszcze tylko oponki się pozbyć i na plażę (mazurską w tym roku) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratuluję jeszcze raz i podziwiam, że bez znieczulenia! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co mi mówiła położna to można mieszać tylko trzeba to świeżo odciągnięte schłodzić zanim wlejesz do zimnego, nie wolno ciepłego dolać do zimnego.
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Zadomowienie
|
moja mała ma odparzenie na szyjce w fałdce bod buźką
![]() ![]() ![]() ![]() od paru dni przesypia mi prawie całe noce, zasypia koło 22-23, pobudka ok. 4. oby tak już zostało
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-05-09 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo ![]() bosti zazdroszczę ![]() kurde jakaś dziś niezorganizowana jestem ![]() kochane powiedzcie mi jaki rozmiar pieluch używacie i jakiej marki moja ma prawie 5 kg i używamy 2 pamper premium care , mieliśmy też dady2 ale ostatnie szt już małą cisnęły i widać było że jej przeszkadzają, mam w domu też pamersy active baby 3 i chociaż są większe od 2 premium care to też fajnie leżą na pupce Nadusi, chciałam kupić rosmanowskie babydream ale nie wiem jaki rozmiar wziąć 2 czy 3 ![]()
![]() |
#3469 |
Zakorzenienie
|
kurcze moja zaczela duzo ulewac i kupki rzadkie, ale nie jakos czesciej... caly czas spi... teraz zjadla z 90ml ale ulala troche i znowu padla:/ jakby sil nie miala;/ dobrze ze chociaz w nocy je;/ jak sie obudzi to sprawdze na oko ile wazy(na normalnej wadze)
#3470 | |
BAN stały
|
Chwila spokoju
Piszecie ze Wasze dzieciaki budza co sie co 4-6h masakra ale macie dobrze... My budzimy sie co 2 max 3h jak jest super noc... Maly dzis daje czadu ech... Nie wiem za co sie zlapac... Chce posprzatac a on przysnie i 10min i ryk... Bylismy na spacerze to pospal 40min jak wozek jechał bo o lawce mozemy tylko pomyslec.... Ogolnie jestem jakas rozbita ost choc to moje 2dziecko/1 ma 6lat/ to widze dopiero teraz po 2tyg jak bardzo jestem "uwiazana" moj maz dzis 1dzien poszedl po wolnym do pracy bardzo mi pomagal ale to nawet nie o to chodzi... Chodzi o sam fakt uwiazania nawet do sklepu teraz wyjsc i kupic bluzki nie moge... Masakra jakas deprecha mnie lapie... ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj mega wyspana, mały wstał o 7 nakarmiłam i tż go zabrał i kimałam do 10
![]() My używamy nadal 2 ![]() dzidzi śliczne macie wszystkie ! ![]() czarna, ale hery ;-)) ;* slodka
#3472 |
BAN stały
|
Mam pytanie od dziewczyn otrzymujacych macierzynski z zusu-dostalyscie juz pieniazki za kwiecien?? Bo czekam i nie wiem sama... Powinny byc 30 na koncie bo macierzynski mam od 1kwietnia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zadomowienie
|
Krusiak dzięki, muszę rzeczywiście bardziej zatroszczyć się o tą szyjkę
![]() wanilko Anika nadal tylko na cycu. nie wiem czy te ostatnie przespane noce to czasem nie przypadek, a nie reguła, bo w dzień często domaga się jedzenia - średnio co 2 godz., więc obym nie zapeszyła ciesząc się za szybko ![]() ![]() ![]() a co do pieluszek - moja też juz prawie 5kg i dopiero od dwóch tyg. używamy 2. aktualnie huggiesy i dada. miałam tez próbki gaga2(z tesco) i babydream2 - jedne i drugie chyba lepsze niż hugg. i dada. babydreamy rzeczywiście większe od pozostałych. następnym razem kupię właśnie gagi lub babydreamy. kup sobie próbki 2 i 3, to zobaczysz, co najlepiej podpasuje
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-05-09 o 14:51 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 | ||||
Zakorzenienie
|
oj tak
![]() Majeczka śliczna ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mój Oli ma tak że po kapaniu śpi tak 4-5 godzin, potem 2-3 a potem nad ranem to już się budzi co 1-1.5 godziny... także ja codziennie wyglądam jak zombi ![]() ale dziś go nakarmiłam o 7 i na siłę ululałam ![]() ![]() ale biedactwo moje się męczylo z kupką a jak już zrobił rano to nie wiedziałam za co się brać ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Izunia śliczna mała ![]() Tity duży chłopak już z synka ![]() gratulacje ![]()
![]() |
#3475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedziała również, że mała zanosi się na spokojną dziewczynkę. Mam nadzieję, że kobieta ma rację i nie będzie na odwrót.
![]() |
#3476 | |||
Wtajemniczenie
|
Ego calkiem Cie rozumiem z tym cc mam takie same mysli
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a to moje typy ubran dla malego do chrztu http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...583830092.html http://allegro.pl/ubranko-lniane-do-...588130198.html http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...588130197.html http://allegro.pl/bobo-i-ja-garnitur...601785021.html http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...592922340.html http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...604591419.html Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-05-09 o 17:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam z pracy, było super, Nadia grzeczniutka jak aniołek, aż się wszyscy zachwycali, a siedziałyśmy tam trzy godziny plus godzina dojazdu. zauważyłam w ogóle, ze ona przy obcych jest takim spokojnym dzieciątkiem
![]() ![]()
![]() |
#3478 | ||
Zakorzenienie
|
Izunia cudna córcia
![]() Cytat:
bo mój tż pracuję w tej samej firmie ![]() Cytat:
nie smutaj się ![]() ściskam, bo mi też zrobiło się smutno, bo mój tż nie mógł być ze mną i zawsze chce mi się ryczeć jak czytam inne opisy porodów ![]() ![]()
![]() |
#3479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pochwale się wam, co upolowałam na alle http://allegro.pl/show_item.php?item=1597414901 i karuzelke http://allegro.pl/karuzela-tiny-love...593417456.html
![]() |
#3480 |
Wtajemniczenie
|
ahoj
![]() jejku nie mam czasu na wizaż ostatnio ![]() moje dziecko śpi dziś od 11 zjadła o 16 i dalej śpi ![]() cały dzień przespała, ciekawe co będzie w nocy ![]() izunia gratulacje, mała ślicznotka wymęczona ale nareszcie przy mamusi i tatusiu ![]() my ciągle mamy w rodzinie jakieś imprezy, mam już szczerze mówiąc dość. portfel chudnie w mega szybkim tempie, szkoda że ja tak nie chudnę ![]() co kupujecie mamuśkom. może coś ściągnę od was bo nie mam pomysłu ![]() co do pracy to ja jestem na bezrobociu, do 25 lipca mam spokój a później mogą mi juz oferować pracę/staż i mam nadzieję że coś mi zaoferują. muszę iść do pracy koniecznie bo jest ciężko! ooo moja córa się budzi. spioszek mały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.