|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
uffff zdążyłam wrócić przed końcem wątku
wybaczcie, że póki co nie odniosę się do Waszych postów widzę, że tytuł nr 1 wygrał, więc za chwilę założę kolejną część po drugie dopiero co wróciłam do domu, uśpiłam Filipa byłam u gina w przychodni, wyniki niezłe, choć w moczu znowu coś pływa dostałam lek no i na usg pójdę chyba w poniedziałek następny, w piątek niestety lekarz nie przyjmuje, a i tak mąż w tym tyg ma na 2. zmianę i od 10.00-18.00 go nie ma, a ja muszę iść przed 16.00 no to chyba ten poniedziałek następny zostaje to póki co tyle, lece ogarnąć się lekko i zabieram się do roboty
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
i wizyty.
|
|
|
|
|
#4923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za super wieści z wizyty |
|
|
|
|
#4924 |
|
Zadomowienie
|
Wodaqua tak, wyciągałam je są przyjemne w dotyku- 100 % bawełna.
Jacieee, krótki rękaw.
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanka w nas zdolności telepatyczne wyzwala
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
która jeszcze nie ma dzieci i wzoruje się na swoich siostrach Teściowa o tyle dobrze, że mało mówi. Ze żłobkiem była zaskoczona, ale powiedziała że i takk to zależy od Nas co zrobimy. Natomiast szwagierka maglowała, że jak to tak,bo jej siostra miała to, bo jej siostra druga zrobiła tak i siak... No paranoja! A co do babci to babcia i tak ma jeszcze czasu a marasu do emerytury, więc ona ewentualnie mogłaby zostać po południa z mała, choć wolałabym tego uniknąć, żeby nie być zależny od niej i ona od dziecka. Patik no nie Emily nie przejdzie załamana jestem Telik "Y" przeszkadza urzędasom ! Carmel znasz Nicole?! Bo odpowiednik polski to Nicola Jacieee gratuluje wizyty
|
|
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
no dziewczyny ja dziś sama musiałam autobusem dotrzeć do przychodni, więc rano odpaliłam kompa tylko żeby rozkład sprawdzić i leciałam szybko, nawet nie zdążyłam Wam skrobnąć, że idę do lekarza
potem wysiedziałam się w przychodni do 12.30 gdzieś, później do mamy znowu autobusem, a potem już mnie teściowa odwiozła, a Filip był u niej więc razem wróciliśmy
|
#4929 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamusie
![]() Szperalam dzis sobie z nudow po wizazu i trafilam na watek mam styczniowo- lutowych 2012. "spotkalam" tam nasza INUTIL okazuje sie ze znow spodziewa sie dzidziusia. Fantastyczna wiadomosc. My wrocilismy z urlopu w Polsce. 3 tygodnie slodkiego nic nie robienia i sie pracowac nie chce. Musze teraz zadzwonic i sie umowic na spotkanie z moja polozna. Mam nadzieje ze znajdzie wolny termin w tym tygodniu. Zmykam Was nadrabiac. Zaraz kolejna czesc watku a ja jeszcze z ta do tylu. |
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jeśli stwierdza że on nie jechał, ale nie pamięta kto, bo np z auta korzystają 3 osoby, to wtedy dostaje grzywnę za niewskazanie kierowcy. Nie twierdze że łatwo, ale tak jest ![]() Dobra, zbieram się niedługo na jogę
|
|
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
ha
wczoraj w porannym programie na tvp1 byl jakis konkurs z bobowity i przyszedl sms ze dzis o 15 trzeba zadzwonic i zadzwonilam i pan zapisal nr telefonu i w ciagu dwoch godzin ma ten pan oodzwonic trzymajcie kciuki
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patik - ja wlasciwie mam torbe mnie wiecej dla siebie spakowana, dla dziecka nie bo czekam caly czas na ciuszki. mam dwie male, poprzednio tez tak mialam i chyba wg mnie lepiej, bo łatwiej mi to ogarnac niz w jednej grzebac. jedna mam dla dziecka, duga dla siebie. agulabar - kolezanka mi opowiadala ze wlasnie ktos mial wizytowke chinska (jakiegos chinczyka) i same znaczki-robaczki na niej. pojechal na komende i powiedzial ze to wlasnie dane osoby ktora prowadzila samochod, moga sie z nia skontaktowac. z tego co wiem - nie kontaktowali sie ale mozna tez sie postarac o zmniejszenie wymiaru kary. mi m=zmniejszyli z 300 na chyba 120 zl... zaneta - ja poszlam do szkoly jako 6latka (rok wczesniej) bo wlasnie nie mial sie za bardzo kto opiekowac (babcia 2 dzieci by sobie juz nie poradzila) i bylo fantastycznie! w koncu mialam sie z kim bawic!!! nie uwazam ze zabrano mi dziecinstwo, bylo super. zlobek bardziej sobie chwale niz nianie. w zlobku moim jest jeden chlopiec, starszy o rok od artura, ktory do chyba 3 roku zycioa prawie nie mowil bo niania tylko mu bajki zapuscila i sama nic z nim nie robila, a w zlobku to panie ucza starsze dzieci piosenek, razem sie bawia i chlopak zaczal w koncu mowic poprawnie (bo strasznie mowil, jak głusi, a słuch dobry). ale tez sie nasłuhcam ze dziecko ciagle chore... jak patrze po znajomych to chore jest zawsze jak pierwszy rok ma chodzenia do przedszkola czy zlobka (ew szkoly) - to normalka! dziubek, carmela - dobry biustonosz od poczatku! mam nadzieje ze ten triumpha mamabel jest dobry i rozciagliwy. ja pzez szmaciaka z allegro i poczatkowe nienoszenie (bo byl za ciasny, potem za luzny...) mam fajne flakozwisy a nie cycki. teraz w koncu kremami go troce podrasowalam i mam zamiar kupic cos porzadnego. mi polozna mowila ze ma byc jak najmniej uciskajacy (zeby zatoroow nei robic) i najlepiej taki szerszy pod biustem (znaczy sie wiecej materialu, ale nei w obwodzie, cos prawie jak gorset) bo podtrzymuje monstualna mleczarnie, nie powinien sie konczyc zaraz pod cyckami, tylko jeszcze dalej, bo potrafia szie szybko deformowac zaneta - u nas wypelnia sie wniosek (tam sa rozne kryteria) i podbija w pracy twojej i meza (jesli pracujecie). zobacz na stronie urzedu, powinno w bipie byc cos o zlobkach i tam wiecej danych. albo wypytaj na miejscu. oczywiscie samotne matki neipelnosprawnych dzieci maja pierwszenstweo. za prace obu rpdzicow to tylko 1 punkt... GRATKI DLA INUTIL I KCIUKASY!!!! was to nadrobic to masakra, czlowiek z dzieckiem na spacer pojdzie i ma 5 stron do czytania... a pogoda przesliczna, chyba nawet cos sie opalilismy
|
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy opalanie się w ciąży z zakrytym brzuchem na słońcu jakie jest w granicach rozsądku teraz to złe?
|
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Z góry przepraszam że się nie odzywałam. Jestem w Łodzi,dziewczynki są obecnie w Matce Polce-a to tylko dlatego,że miały tzw.przetrwały przewód botalla. Lena została farmakologicznie leczona i udało się. Natomiast czekamy za echem serca u Lilki-i modlimy się żeby udało się tak jak u jej straszej siostry-inaczej musiała by mieć zabieg w znieczuleniu ogólnym.Musiałam ekspesowo do siebie dojść po cc. Dostają moje mleko,staram się podtrzymać laktacje.
Ps. Pisałam do Beatki.
|
#4936 |
|
Zadomowienie
|
Jacieee
za wizytę ![]() Zaneta strasznie upierdliwe te urzędasy u ciebie Ja w podstawówce miałam koleżankę - Inez, jej brat miał na imię Ariel i nikt problemów nie robił, a to 30 lat temu ponad było Ale naprawdę serdecznie ci współczuję takich ciołków w urzędzie ![]() W ogóle to się doczepili głupiego "Y" na końcu. Ja znam dwa przypadki, gdzie Nicole to dziewczynka a "Nikola" to chłopak i też jakoś przeszło w urzędzie.
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-05-09 o 15:36 |
|
|
|
#4937 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to zapłaciliśmy 50zł za zrobienie tego. No jasne zwykły człowiek nie moze nadać dziecku takiego imienia jak chce, ale Michal Wsniewski mógł to zrobić 4 razy ![]() Cytat:
![]() Poszłam dzisiaj do urzędu pracy zanieść zaświadczenie że jestem w ciązy i dowiedziałam się ciekawych rzeczy. Po urodzeniu dziecka mam 30 dni i po tym czasie musze być gotowa do podjęcia pracy bo inaczej mnie wyrejestrują Po porodzie mam napisać oświadczenie że jestem gotowa na podjęcie pracy po 30 dniach Odrazu powiedziałam że czegoś takiego nie napisze bo jak oni mi dadzą ofertę pracy i mnie ktoś będzie chciał zatrudnić to nie zostawię miesięcznego dziecka no bez jaj To mi pani doradziła żeby po tych 30 dniach iść na L4. Dziewczyny które nie pracują a sa zarejestrowane w UP też wam tak mówili ??Byłam u ginki i okazało sie ze przez to twardnienie brzuszka ostatnio mi sie szyjka troszke skróciła
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||||
|
|
|
#4938 |
|
Zadomowienie
|
OMG...... wróciłam
jestem zmeczona jak nie wiem co ![]() wizyta coz nie nalezałą do najmilszych gardlo czerwone i podraznione nos zapchany dusznosci spowodowane duzymi zmianami alergicznymi +zatkany nos dostałąm krople do nos i do oczu koszt 100 zl noi kazanie na temat tego ze jeszcze rok dwa i nie leczenie tak zaawansowanej alergii skonczy ise tym co ma moja mam astma oskrzelowa ![]() po ciazy ma sie zglosic na 3 letni program odczulania a teraz przyjemniejsze newsy.... obok centrum alergologii jest lumpek w ktory mpracuje jak sie okazalo moja kolezanka z liceum dostalam :- spiworek do spacerowki , kocyk 100 % bawełna, pajacyk, koszulke i 8 smoczkow aventa nowych (opakowanie tylko rozerwane albo uszkodzone ) calosc wyniosla mnie 9 zl musialm zrezygnowac z planowanego arbuza ale jestem zadowolona ![]() te pazurzyska z linka sa okropne obrzydliwe zolte szpony
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-09 o 15:42 |
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Melduję się po wizycie Generalnie jest dobrze to znaczy leżenie i Fenoterol pomogły i szyjka się nie skróciłaGin mnie pochwalił i powiedział że grzeczna byłam ![]() Lilka jest nadal Lilką, znowu mi pokazał wargi mniejsze i większe i jak on to powiedział "bułeczka" czy "hamburger" widoczny ![]() Nie badał jej dokładnie, jedynie z obwodu brzuszka wychodziło że jest 30t4d więc nawet ciut więcej niż w suwaczku a dokładne usg mamy robić za 2 tygodnie i wtedy kontrola szyjki a za 5 tygodni dopiero kolejne badania (tylko mocz). Powiedział że wyniki krwi mam ładne i w sumie nic nie trzeba brać ale jak chcę to mogę tak kontrolnie po jednej tabletce dziennie łyknąć ![]() Toxoplazmoza znowu wyszła mi ujemna więc powiedział że jest dobrze i z toxo mamy spokój do kolejnej ciąży ![]() Także cieszę się bardzo, ale kazał mi dalej bezwzględnie leżeć bo to połowa sukcesu. Przynajmniej mam motywację do dalszego leżenia. A teraz idę Was nadrobię...
|
#4940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I przesyłamy pozytywne fluidy ![]() YouYou i dla ciebie za udaną wizytę No i skoro pomaga to leż i oszczędzaj się
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-05-09 o 15:46 |
|
|
|
|
#4941 |
|
Zadomowienie
|
youyou-
super bardzo sie ciesze jacieeeee - ![]() zanka - najwazniejsze ze dzidzia zdrowa bella - ![]() nic ide sie polozyc troce bo padam a nidlugo maz wroci i trzeba bedize cos ugotowac do jedzenia...... do zobaczenia w nowej czesci
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-09 o 15:53 |
|
|
|
#4942 |
|
Zadomowienie
|
Kolina
Oliweczka my też mieliśmy takie stłuczeni i też tylko 50 zł nas to wyszło nie trzeba zaraz kupować całej szyby Bella trzymam mocno kciuki za dziewczynki!!
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Bella właśnie dzisiaj o Tobie myślałam jak się macie. Trzymam kciuki za dziewczynki, przesyłam pozytywną energię i modlę się za Was
sweet no to fajne zakupki zrobiłaś, nie ma co. Youyou za wizytę. Twoje leżenie nagrodzoneWłaśnie, a wiśniewski nie miał problemów z jakas Vivienne!! i pozostałymi imionami. |
|
|
|
#4944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaka dawke tego Fenoterplu brałaś ?? Też to dostałam dzisiaj. Moja mamuska była w lumpku dzisiaj i kupiła ochraniacz na łóżeczko za 8 zł a wyglada jak nowy ![]() SweetAngel1984 ale Ci sie udało zrobic zakupy
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4945 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ona to zdjęcie wstawiła specjalnie, czy dawno nie widziała się ze swoimi stopami??Cytat:
Cytat:
trzymajcie się dzielnie!! ![]() ![]() Cytat:
Wrócilismy.... zbilismy mandat na 300zł bo to najniższy próg przy przekroczeniu o 50km/h i 8 pkt karnych, wszystko wzięłam na siebie, tzn punkty a mandat niech mąż płaci jak szalał. Zdjęcie na szczęscie nie wyraźne, zresztą policjant na komendzie stwierdził "Proszę ustalić między sobą kto jechał" a później sie śmiali że ciężarna za kierownicą tak szalała. Na całe szczęście mój mężul nie przekroczył prędkości o 51km/h bo już by było 10pkt i najmniej 600zł
|
|||||||
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
Bella fajnie że się odezwałaś
you super wieście proszę dalej odpoczywać i brać leki to bedzie dobrzesweet fajnie że zakupki się udały a co do alergi to ważne aby mały urodził się zdrowy a po porodzie się wezmiesz za alergie
|
|
|
|
#4947 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny WYGRAŁAM
![]() Zestaw z Bobowity głupi to ma szczescie
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4949 | ||
|
Zadomowienie
|
karolinee1983, śliczny brzuś!
Cytat:
![]() Cytat:
Bella, trzymajcie się! SweetAngel, masz szczęście do lumpków chyba jak żadna z nas A za ta alergię nie leczoną to w tyłek powinaś dostać!!!!Kciukasy pomogły! Gratulacje! |
||
|
|
|
#4950 |
|
Zadomowienie
|
Pan powiedzial ze soczki słoiczki i chyba kaszki ale tak sie cieszyłam ze nie słuchałam uslyszalam soczki i wpadłam w zachwyt No ma byc paczka pod koniec tego miesiaca lub na poczatku przyszlego ja i tak sie ciesze jak glupia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Waży około 1400 gram i jest troszkę mniejszy niż powinien, ale nadal w normie
Jakby Mały napierał na wyjście
i wizyty.
Zanka w nas zdolności telepatyczne wyzwala
załamana jestem

To znajduje się w takim miejscu, że przez to mogą nawet przeglądu nie podbić, więc byc może będzie trzeba wymieniać całą szybę, ale mam nadzieję, że nie. Masę wydatków mamy, jeszcze teraz nasz kredyt rusza, ale jakoś damy radę-musimy.

super bardzo sie ciesze 
Zakończone: 2