Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 14:38   #4921
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

uffff zdążyłam wrócić przed końcem wątku

wybaczcie, że póki co nie odniosę się do Waszych postów
widzę, że tytuł nr 1 wygrał, więc za chwilę założę kolejną część
po drugie dopiero co wróciłam do domu, uśpiłam Filipa
byłam u gina w przychodni, wyniki niezłe, choć w moczu znowu coś pływa
dostałam lek
no i na usg pójdę chyba w poniedziałek następny, w piątek niestety lekarz nie przyjmuje, a i tak mąż w tym tyg ma na 2. zmianę i od 10.00-18.00 go nie ma, a ja muszę iść przed 16.00
no to chyba ten poniedziałek następny zostaje

to póki co tyle, lece ogarnąć się lekko i zabieram się do roboty

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 14:38   #4922
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hello.

Ja już po wizycie. Dominik nadal płci męskiej, nawet na wydruku z USG mam napisane "narządy płciowe męskie w normie", więc już raczej dziewczynki z niego nie będzie Waży około 1400 gram i jest troszkę mniejszy niż powinien, ale nadal w normie Ułożenie główkowe. Kręci się, wierci i kopie od rana.
Nie wiem czy to po badaniu, bo przecież miałam "przez brzuch", ale strasznie mnie potem pachwiny bolały Jakby Mały napierał na wyjście Niech nie straszy mamusi.

A te bodziaki z Biedrony to krótki czy długi rękaw?
W takim razie pozostaje pogratulować syneczka i wizyty.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 14:39   #4923
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hello.

Ja już po wizycie. Dominik nadal płci męskiej, nawet na wydruku z USG mam napisane "narządy płciowe męskie w normie", więc już raczej dziewczynki z niego nie będzie Waży około 1400 gram i jest troszkę mniejszy niż powinien, ale nadal w normie Ułożenie główkowe. Kręci się, wierci i kopie od rana.
Nie wiem czy to po badaniu, bo przecież miałam "przez brzuch", ale strasznie mnie potem pachwiny bolały Jakby Mały napierał na wyjście Niech nie straszy mamusi.

A te bodziaki z Biedrony to krótki czy długi rękaw?
za super wieści z wizyty

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 14:40   #4924
marzena_S
Zadomowienie

Wodaqua tak, wyciągałam je są przyjemne w dotyku- 100 % bawełna.

Jacieee, krótki rękaw.
Stary 2011-05-09, 14:40   #4925
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
uffff zdążyłam wrócić przed końcem wątku

wybaczcie, że póki co nie odniosę się do Waszych postów
widzę, że tytuł nr 1 wygrał, więc za chwilę założę kolejną część
po drugie dopiero co wróciłam do domu, uśpiłam Filipa
byłam u gina w przychodni, wyniki niezłe, choć w moczu znowu coś pływa
dostałam lek
no i na usg pójdę chyba w poniedziałek następny, w piątek niestety lekarz nie przyjmuje, a i tak mąż w tym tyg ma na 2. zmianę i od 10.00-18.00 go nie ma, a ja muszę iść przed 16.00
no to chyba ten poniedziałek następny zostaje

to póki co tyle, lece ogarnąć się lekko i zabieram się do roboty
Właśnie o Tobie pomyślałam Zanka, że cię dziś na wątku nie ma... Ściągnęłam myślami chyba

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 14:44   #4926
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Właśnie o Tobie pomyślałam Zanka, że cię dziś na wątku nie ma... Ściągnęłam myślami chyba
Hihi, ja też Zanka w nas zdolności telepatyczne wyzwala
Stary 2011-05-09, 14:45   #4927
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Wiesz, u mnie często okazywało sie po czasie że rady rodziny się sprawdzają, ale ja już taką naturę mam, że na własnej d... muszę się przekonać i wtedy rację ewentualnie przyznam, co nie znaczy, że moje decyzje są złe! Ja już otrzymałam wiele dobrych rad, ale mamuśkom powtarzam, że 30 lat temu to trochę inaczej bywało z dzieciaczkami, a moja dzidzia i moja decyzja! Co prawda, to właśnie babcie będą pilnowały maluszka, bo żłobka u nas nie ma, i bardzo się z tego cieszę, choć trochę się boję, że dziecko wychowane będzei nie po mojemu i będę musiała je potem "prostować". Czaa pokaże... Nie denerwuj się, przytaknij dla świętego spokoju, a rób swoje!
Tylko że u mnie najwięcej do gadania ma szwagierka,
która jeszcze nie ma dzieci i wzoruje się na swoich siostrach
Teściowa o tyle dobrze, że mało mówi. Ze żłobkiem była zaskoczona, ale powiedziała że i takk to zależy od Nas co zrobimy.
Natomiast szwagierka maglowała, że jak to tak,bo jej siostra miała to, bo jej siostra druga zrobiła tak i siak... No paranoja!
A co do babci to babcia i tak ma jeszcze czasu a marasu do emerytury,
więc ona ewentualnie mogłaby zostać po południa z mała, choć wolałabym tego uniknąć, żeby nie być zależny od niej i ona od dziecka.

Patik no nie Emily nie przejdzie załamana jestem Pewnie będzie tak, że na Emilie się zgodzimy choć jakoś mnie nie kręci. Muszę przedyskutować to z moim mężem.Pisz pisz i daj znać!

Telik "Y" przeszkadza urzędasom !

Carmel
znasz Nicole?! Bo odpowiednik polski to Nicola chyba będę musiała się sama tam przejść!Mam siostrę Angelikę! i nikt nie robił problemów.

Jacieee
gratuluje wizyty

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 14:49   #4928
zanka205
Zakorzenienie

no dziewczyny ja dziś sama musiałam autobusem dotrzeć do przychodni, więc rano odpaliłam kompa tylko żeby rozkład sprawdzić i leciałam szybko, nawet nie zdążyłam Wam skrobnąć, że idę do lekarza
potem wysiedziałam się w przychodni do 12.30 gdzieś, później do mamy znowu autobusem, a potem już mnie teściowa odwiozła, a Filip był u niej więc razem wróciliśmy

Stary 2011-05-09, 14:52   #4929
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Czesc Mamusie

Szperalam dzis sobie z nudow po wizazu i trafilam na watek mam styczniowo- lutowych 2012. "spotkalam" tam nasza INUTIL okazuje sie ze znow spodziewa sie dzidziusia. Fantastyczna wiadomosc.

My wrocilismy z urlopu w Polsce. 3 tygodnie slodkiego nic nie robienia i sie pracowac nie chce.
Musze teraz zadzwonic i sie umowic na spotkanie z moja polozna. Mam nadzieje ze znajdzie wolny termin w tym tygodniu.
Zmykam Was nadrabiac. Zaraz kolejna czesc watku a ja jeszcze z ta do tylu.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:06   #4930
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
z tego co wiem to nie jest tak łatwo, właściciel auta odpowiada za nie co innego gdyby auto było leasingowane, lub nalezałoby do jakiejs korporacji itd
Nie tylko. Właściciel auta odpowiada i ma obowiązek wskazać kto prowadził wtedy samochód. Ale na dobrą sprawę kto mu udowodni, że pamięta?
No i jeśli stwierdza że on nie jechał, ale nie pamięta kto, bo np z auta korzystają 3 osoby, to wtedy dostaje grzywnę za niewskazanie kierowcy.
Nie twierdze że łatwo, ale tak jest

Dobra, zbieram się niedługo na jogę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:07   #4931
moniczka2123
Zadomowienie

ha wczoraj w porannym programie na tvp1 byl jakis konkurs z bobowity i przyszedl sms ze dzis o 15 trzeba zadzwonic i zadzwonilam i pan zapisal nr telefonu i w ciagu dwoch godzin ma ten pan oodzwonic trzymajcie kciuki

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:08   #4932
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
.

W ogóle to zielona jestem co do tych położnych, one przyjeżdżają później do domu, czy to się jakiś wniosek składa?
polozna srodowiskowa (czyli taka ktora po porodzie przyjedzie do domu sprawdzic co i jak) mozesz wybrac juz dzis. moze to byc polozna ktora znasz albo polozna np. z twojej przychodni, od twojego gina. jak tam wolisz. to darmowe jest. w przychodni maja wnioski o polozna, wystarczy wypelnic albo zapytaj w rejestracji. ew mozna w szpitalu powiedziec z jakiej placowki bedzie polozna (jesli bedziesz wiedziala) to oni daja znac im jak urodzisz.

patik - ja wlasciwie mam torbe mnie wiecej dla siebie spakowana, dla dziecka nie bo czekam caly czas na ciuszki. mam dwie male, poprzednio tez tak mialam i chyba wg mnie lepiej, bo łatwiej mi to ogarnac niz w jednej grzebac. jedna mam dla dziecka, duga dla siebie.

agulabar - kolezanka mi opowiadala ze wlasnie ktos mial wizytowke chinska (jakiegos chinczyka) i same znaczki-robaczki na niej. pojechal na komende i powiedzial ze to wlasnie dane osoby ktora prowadzila samochod, moga sie z nia skontaktowac. z tego co wiem - nie kontaktowali sie ale mozna tez sie postarac o zmniejszenie wymiaru kary. mi m=zmniejszyli z 300 na chyba 120 zl...

zaneta - ja poszlam do szkoly jako 6latka (rok wczesniej) bo wlasnie nie mial sie za bardzo kto opiekowac (babcia 2 dzieci by sobie juz nie poradzila) i bylo fantastycznie! w koncu mialam sie z kim bawic!!! nie uwazam ze zabrano mi dziecinstwo, bylo super. zlobek bardziej sobie chwale niz nianie. w zlobku moim jest jeden chlopiec, starszy o rok od artura, ktory do chyba 3 roku zycioa prawie nie mowil bo niania tylko mu bajki zapuscila i sama nic z nim nie robila, a w zlobku to panie ucza starsze dzieci piosenek, razem sie bawia i chlopak zaczal w koncu mowic poprawnie (bo strasznie mowil, jak głusi, a słuch dobry). ale tez sie nasłuhcam ze dziecko ciagle chore... jak patrze po znajomych to chore jest zawsze jak pierwszy rok ma chodzenia do przedszkola czy zlobka (ew szkoly) - to normalka!

dziubek, carmela - dobry biustonosz od poczatku! mam nadzieje ze ten triumpha mamabel jest dobry i rozciagliwy. ja pzez szmaciaka z allegro i poczatkowe nienoszenie (bo byl za ciasny, potem za luzny...) mam fajne flakozwisy a nie cycki. teraz w koncu kremami go troce podrasowalam i mam zamiar kupic cos porzadnego. mi polozna mowila ze ma byc jak najmniej uciskajacy (zeby zatoroow nei robic) i najlepiej taki szerszy pod biustem (znaczy sie wiecej materialu, ale nei w obwodzie, cos prawie jak gorset) bo podtrzymuje monstualna mleczarnie, nie powinien sie konczyc zaraz pod cyckami, tylko jeszcze dalej, bo potrafia szie szybko deformowac

zaneta - u nas wypelnia sie wniosek (tam sa rozne kryteria) i podbija w pracy twojej i meza (jesli pracujecie). zobacz na stronie urzedu, powinno w bipie byc cos o zlobkach i tam wiecej danych. albo wypytaj na miejscu. oczywiscie samotne matki neipelnosprawnych dzieci maja pierwszenstweo. za prace obu rpdzicow to tylko 1 punkt...

GRATKI DLA INUTIL I KCIUKASY!!!!

was to nadrobic to masakra, czlowiek z dzieckiem na spacer pojdzie i ma 5 stron do czytania... a pogoda przesliczna, chyba nawet cos sie opalilismy

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:10   #4933
patik87
Zakorzenienie

Dziewczyny czy opalanie się w ciąży z zakrytym brzuchem na słońcu jakie jest w granicach rozsądku teraz to złe?
Stary 2011-05-09, 15:14   #4934
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej. Z góry przepraszam że się nie odzywałam. Jestem w Łodzi,dziewczynki są obecnie w Matce Polce-a to tylko dlatego,że miały tzw.przetrwały przewód botalla. Lena została farmakologicznie leczona i udało się. Natomiast czekamy za echem serca u Lilki-i modlimy się żeby udało się tak jak u jej straszej siostry-inaczej musiała by mieć zabieg w znieczuleniu ogólnym.Musiałam ekspesowo do siebie dojść po cc. Dostają moje mleko,staram się podtrzymać laktacje.
Ps. Pisałam do Beatki.
Stary 2011-05-09, 15:28   #4935
zanka205
Zakorzenienie

Po zakończeniu tej części zapraszam do kolejnej
TUTAJ

Stary 2011-05-09, 15:34   #4936
sygine
Zadomowienie

Jacieee za wizytę
Zaneta strasznie upierdliwe te urzędasy u ciebie Ja w podstawówce miałam koleżankę - Inez, jej brat miał na imię Ariel i nikt problemów nie robił, a to 30 lat temu ponad było A może zamiast Emilia Amelia? Też podobne a mniej popularne Ale naprawdę serdecznie ci współczuję takich ciołków w urzędzie
W ogóle to się doczepili głupiego "Y" na końcu. Ja znam dwa przypadki, gdzie Nicole to dziewczynka a "Nikola" to chłopak i też jakoś przeszło w urzędzie.

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-05-09 o 15:36
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:38   #4937
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Co do poloznej a porodu rodzinnego, nie chodzi tylko o to zeby Cię polozna wspierala, ale o to zebys ty sama miala poczucie ze jestes w dobrych ręcach, ze w razie czego polozna zrobi ci masaz szyjki, ze poda kroplowke na przyspieszenie itp.
Ja uważam, ze to o czym piszesz powinnam mieć zapewnione bo opłacam składki a nie dlatego że zapłace komuś ekstra.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Scio:
"W piątek robili mi wskaźniki i wyszły podwyższone. Dziś robili krzywą, żeby wykluczyć cukrzycę bo mała za szybko przybiera. Jutro mam znowu transaminazy i jak spadną to wypuszczą. Pozdrów dziewczyny "
Mocno zaciskam kciuki żeby wyniki były dobre

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki. W końcu Was nadrobiłam
Jeszcze raz dziękuję za kciuki za samochód-kupiliśmy vectrę 2,5 V6-stary z 1998r. ale na lepszy nas nie stać, no i wymaga jeszcze wiele pracy mojego męża. A na dodatek wczoraj zauważyliśmy, że na przedniej szybie jest takie małe wgniecenie jakby ktoś z wiatrówki strzelił-ale nie było tego jak kupowaliśmy, więc chyba ktoś pod blokiem, czy sklepem czymś rzucił To znajduje się w takim miejscu, że przez to mogą nawet przeglądu nie podbić, więc byc może będzie trzeba wymieniać całą szybę, ale mam nadzieję, że nie. Masę wydatków mamy, jeszcze teraz nasz kredyt rusza, ale jakoś damy radę-musimy.
Takie małe dziurki/ukruszenia szyby się naprawia i jak to jest malutkie to nawet śladu nie ma. My mieliśmy w hondzinie taka dziurkę od kamyka chyba to zapłaciliśmy 50zł za zrobienie tego.

No jasne zwykły człowiek nie moze nadać dziecku takiego imienia jak chce, ale Michal Wsniewski mógł to zrobić 4 razy

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej. Z góry przepraszam że się nie odzywałam. Jestem w Łodzi,dziewczynki są obecnie w Matce Polce-a to tylko dlatego,że miały tzw.przetrwały przewód botalla. Lena została farmakologicznie leczona i udało się. Natomiast czekamy za echem serca u Lilki-i modlimy się żeby udało się tak jak u jej straszej siostry-inaczej musiała by mieć zabieg w znieczuleniu ogólnym.Musiałam ekspesowo do siebie dojść po cc. Dostają moje mleko,staram się podtrzymać laktacje.
Ps. Pisałam do Beatki.
Mocno zaciskam żeby nmie była potrzebna operacja i żebyście jak najszybciej mogły wrócic do domu

Poszłam dzisiaj do urzędu pracy zanieść zaświadczenie że jestem w ciązy i dowiedziałam się ciekawych rzeczy. Po urodzeniu dziecka mam 30 dni i po tym czasie musze być gotowa do podjęcia pracy bo inaczej mnie wyrejestrują Podobno jakas ustawa weszła i takie są przepisy. Nie wiem tylko dlaczego kobieta która pracuje ma na to 20 tygodni a taka która nie pracuje ma tylko 4 Po porodzie mam napisać oświadczenie że jestem gotowa na podjęcie pracy po 30 dniach Odrazu powiedziałam że czegoś takiego nie napisze bo jak oni mi dadzą ofertę pracy i mnie ktoś będzie chciał zatrudnić to nie zostawię miesięcznego dziecka no bez jaj To mi pani doradziła żeby po tych 30 dniach iść na L4. Dziewczyny które nie pracują a sa zarejestrowane w UP też wam tak mówili ??

Byłam u ginki i okazało sie ze przez to twardnienie brzuszka ostatnio mi sie szyjka troszke skróciła Przepisała mi leki i kazała dużo leżeć i odpoczywac i nic nie dźwigać. Kolejna wizyta za 10 dni.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:38   #4938
SweetAngel1984
Zadomowienie

OMG...... wróciłam

jestem zmeczona jak nie wiem co

wizyta coz nie nalezałą do najmilszych

gardlo czerwone i podraznione
nos zapchany
dusznosci spowodowane duzymi zmianami alergicznymi +zatkany nos
dostałąm krople do nos i do oczu koszt 100 zl

noi kazanie na temat tego ze
jeszcze rok dwa i nie leczenie tak zaawansowanej alergii
skonczy ise tym co ma moja mam astma oskrzelowa

po ciazy ma sie zglosic na 3 letni program odczulania

a teraz przyjemniejsze newsy.... obok centrum alergologii jest lumpek w ktory mpracuje jak sie okazalo moja kolezanka z liceum dostalam :
- spiworek do spacerowki , kocyk 100 % bawełna, pajacyk, koszulke i 8 smoczkow aventa nowych (opakowanie tylko rozerwane albo uszkodzone ) calosc wyniosla mnie 9 zl
musialm zrezygnowac z planowanego arbuza ale jestem zadowolona

te pazurzyska z linka sa okropne obrzydliwe zolte szpony

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-09 o 15:42
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:39   #4939
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Melduję się po wizycie Generalnie jest dobrze to znaczy leżenie i Fenoterol pomogły i szyjka się nie skróciła jest taka jak ostatnio, wiadomo jest miękka i rozwarcie zewnętrzne ale najważniejsze że nie krótsza i rozwarcia wewnętrznego nie ma
Gin mnie pochwalił i powiedział że grzeczna byłam

Lilka jest nadal Lilką, znowu mi pokazał wargi mniejsze i większe i jak on to powiedział "bułeczka" czy "hamburger" widoczny i nie ma wątpliwości że to dziewczynka

Nie badał jej dokładnie, jedynie z obwodu brzuszka wychodziło że jest 30t4d więc nawet ciut więcej niż w suwaczku a dokładne usg mamy robić za 2 tygodnie i wtedy kontrola szyjki a za 5 tygodni dopiero kolejne badania (tylko mocz).
Powiedział że wyniki krwi mam ładne i w sumie nic nie trzeba brać ale jak chcę to mogę tak kontrolnie po jednej tabletce dziennie łyknąć

Toxoplazmoza znowu wyszła mi ujemna więc powiedział że jest dobrze i z toxo mamy spokój do kolejnej ciąży

Także cieszę się bardzo, ale kazał mi dalej bezwzględnie leżeć bo to połowa sukcesu.
Przynajmniej mam motywację do dalszego leżenia.

A teraz idę Was nadrobię...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:43   #4940
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Ps. Pisałam do Beatki.
Bella super że się odezwałaś My tu wszystkie trzymamy kciuki za Twoje dziewczynki I przesyłamy pozytywne fluidy Na pewno będzie dobrze

YouYou i dla ciebie za udaną wizytę No i skoro pomaga to leż i oszczędzaj się

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-05-09 o 15:46
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:48   #4941
SweetAngel1984
Zadomowienie

youyou- super bardzo sie ciesze

jacieeeee
-

zanka - najwazniejsze ze dzidzia zdrowa

bella -

nic ide sie polozyc troce bo padam a nidlugo maz wroci i trzeba bedize cos ugotowac do jedzenia......

do zobaczenia w nowej czesci

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-09 o 15:53
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:50   #4942
Shira_83
Zadomowienie

Kolina ja kupiłam mały krem penaten bo położna na SR bardzo polecała.

Oliweczka my też mieliśmy takie stłuczeni i też tylko 50 zł nas to wyszło nie trzeba zaraz kupować całej szyby
Bella trzymam mocno kciuki za dziewczynki!!
Stary 2011-05-09, 15:51   #4943
patik87
Zakorzenienie

Bella właśnie dzisiaj o Tobie myślałam jak się macie. Trzymam kciuki za dziewczynki, przesyłam pozytywną energię i modlę się za Was

sweet no to fajne zakupki zrobiłaś, nie ma co.

Youyou za wizytę. Twoje leżenie nagrodzone

Właśnie, a wiśniewski nie miał problemów z jakas Vivienne!! i pozostałymi imionami.
Stary 2011-05-09, 16:04   #4944
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki

Melduję się po wizycie Generalnie jest dobrze to znaczy leżenie i Fenoterol pomogły i szyjka się nie skróciła jest taka jak ostatnio, wiadomo jest miękka i rozwarcie zewnętrzne ale najważniejsze że nie krótsza i rozwarcia wewnętrznego nie ma
Gin mnie pochwalił i powiedział że grzeczna byłam

Lilka jest nadal Lilką, znowu mi pokazał wargi mniejsze i większe i jak on to powiedział "bułeczka" czy "hamburger" widoczny i nie ma wątpliwości że to dziewczynka

Nie badał jej dokładnie, jedynie z obwodu brzuszka wychodziło że jest 30t4d więc nawet ciut więcej niż w suwaczku a dokładne usg mamy robić za 2 tygodnie i wtedy kontrola szyjki a za 5 tygodni dopiero kolejne badania (tylko mocz).
Powiedział że wyniki krwi mam ładne i w sumie nic nie trzeba brać ale jak chcę to mogę tak kontrolnie po jednej tabletce dziennie łyknąć

Toxoplazmoza znowu wyszła mi ujemna więc powiedział że jest dobrze i z toxo mamy spokój do kolejnej ciąży

Także cieszę się bardzo, ale kazał mi dalej bezwzględnie leżeć bo to połowa sukcesu.
Przynajmniej mam motywację do dalszego leżenia.

A teraz idę Was nadrobię...
Super że wszystko dobrze i oby tak zostało
Jaka dawke tego Fenoterplu brałaś ?? Też to dostałam dzisiaj.

Moja mamuska była w lumpku dzisiaj i kupiła ochraniacz na łóżeczko za 8 zł a wyglada jak nowy

SweetAngel1984 ale Ci sie udało zrobic zakupy
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:10   #4945
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
O cholerka...
to za szybkość aż tyle mogą dać?
Agula, a zdjęcie jest wyraźne? Widać kierowcę? Jeśli widać to pozamiatane, ale jeśli nie, to
właściciel auta może nie wskazać kierowcy ("nie pamiętam kto prowadził") i wtedy nie dają punktów, właściciel dostaje tylko grzywnę za niewskazanie, chyba 200 zł...
Nie wiem czy to działa tak łatwo, bo przeciez jak nie wskaże to obciążają właściciela pojazdu. Dokładnie sie nie znam, ale dzwoniliśmy do znajomego policjanta i z punktów nie tak latwo się wykręcić...
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Wróciłam Kupiłam sobie 4 bluzki
Patik a z powrotem będzie ciężko, bo urlop macierzyński skończy mi się pod koniec listopada, albo na początku grudnia (zależy jak się Robalek wykluje), a mam jeszcze zaległy urlop za zeszły rok no i za ten. A poza tym po tym co Dawca nagadał na firmie to nawet nie liczę na przedłużenie umowy
Noo to brawa dla Dawcy, nie przedłużą Ci umowy, to będzie bulił większe alimenty na dziecko

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
a sa juz efekty pracy? ma jakas gotowa? jak zacznie ukladac to sie pochwal
Tak, juz kilka zrobił, na razie malutko bo tylko próbuje, upił tylko 20 forem więc powoli to idzie, jutro ma dotrzeć kolejne 50 to już będzie łatwiej szlo
Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
o matko!

https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=26064

widzialyscie ten wieszak??
ona to zdjęcie wstawiła specjalnie, czy dawno nie widziała się ze swoimi stopami??

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Skarpetki hmmm a ja się zastanawiam ile rozmiarów większe buty Bo raczej w takich klapesiach to zimą nie polata
No wiesz... w sumie w klapeczkach na oblodzone chodniki... hamulec jak w nartosankach
Cytat:
Ps. Pisałam do Beatki.
Kochana mocne kciuki za Lilcię trzymajcie się dzielnie!!

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Poszłam dzisiaj do urzędu pracy zanieść zaświadczenie że jestem w ciązy i dowiedziałam się ciekawych rzeczy. Po urodzeniu dziecka mam 30 dni i po tym czasie musze być gotowa do podjęcia pracy bo inaczej mnie wyrejestrują Podobno jakas ustawa weszła i takie są przepisy. Nie wiem tylko dlaczego kobieta która pracuje ma na to 20 tygodni a taka która nie pracuje ma tylko 4 Po porodzie mam napisać oświadczenie że jestem gotowa na podjęcie pracy po 30 dniach Odrazu powiedziałam że czegoś takiego nie napisze bo jak oni mi dadzą ofertę pracy i mnie ktoś będzie chciał zatrudnić to nie zostawię miesięcznego dziecka no bez jaj To mi pani doradziła żeby po tych 30 dniach iść na L4. Dziewczyny które nie pracują a sa zarejestrowane w UP też wam tak mówili ??
Pierwsze slyszę... też jestem zarejestrowana w UP, 17 maja mam się stawić to się dowiem co i jak debilizm....4 tyg i gotowość do pracy, a niech sobie te oferty w d... za przeproszeniem wsadzą! i tak pracy nie potrafią znaleźc...

Wrócilismy.... zbilismy mandat na 300zł bo to najniższy próg przy przekroczeniu o 50km/h i 8 pkt karnych, wszystko wzięłam na siebie, tzn punkty a mandat niech mąż płaci jak szalał. Zdjęcie na szczęscie nie wyraźne, zresztą policjant na komendzie stwierdził "Proszę ustalić między sobą kto jechał" a później sie śmiali że ciężarna za kierownicą tak szalała. Na całe szczęście mój mężul nie przekroczył prędkości o 51km/h bo już by było 10pkt i najmniej 600zł

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:16   #4946
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Bella fajnie że się odezwałaś biedna zabiegana pomiędzy domem a szpitalem.Zob dziewczynki z dnia na dzień będą silniejsze Trzymam kciuki za dziewczyni zwłaszcza za Lilkę aby wszystko było ok

you super wieście oby tak dalej proszę dalej odpoczywać i brać leki to bedzie dobrze

sweet fajnie że zakupki się udały a co do alergi to ważne aby mały urodził się zdrowy a po porodzie się wezmiesz za alergie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:21   #4947
moniczka2123
Zadomowienie

Dziewczyny WYGRAŁAM Zestaw z Bobowity głupi to ma szczescie

Stary 2011-05-09, 16:22   #4948
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość

a co zawiera zestaw?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:25   #4949
wodaqua
Zadomowienie

karolinee1983, śliczny brzuś!
Cytat:
ha wczoraj w porannym programie na tvp1 byl jakis konkurs z bobowity i przyszedl sms ze dzis o 15 trzeba zadzwonic i zadzwonilam i pan zapisal nr telefonu i w ciagu dwoch godzin ma ten pan oodzwonic trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Tylko że u mnie najwięcej do gadania ma szwagierka,
która jeszcze nie ma dzieci i wzoruje się na swoich siostrach
Teściowa o tyle dobrze, że mało mówi. Ze żłobkiem była zaskoczona, ale powiedziała że i takk to zależy od Nas co zrobimy.
Natomiast szwagierka maglowała, że jak to tak,bo jej siostra miała to, bo jej siostra druga zrobiła tak i siak... No paranoja!
A co do babci to babcia i tak ma jeszcze czasu a marasu do emerytury,
więc ona ewentualnie mogłaby zostać po południa z mała, choć wolałabym tego uniknąć, żeby nie być zależny od niej i ona od dziecka.
Weź jej powiedz że Twoja siostra tak nie robiła (o ile masz taką), a Ty masz własne zdanie i poglądy na WŁASNE sprawy, a jak ona chce to niech się wzoruje, jak się na dziecko zdecyduje... Co za baba - ja nie udzielam rad, dopóki ktoś nie poprosi! Mijaj ją z daleka, bedziesz zdrowsza!

Bella, trzymajcie się!

SweetAngel, masz szczęście do lumpków chyba jak żadna z nas A za ta alergię nie leczoną to w tyłek powinaś dostać!!!!

Cytat:
Kciukasy pomogły! Gratulacje!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:26   #4950
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

a co zawiera zestaw?

Pan powiedzial ze soczki słoiczki i chyba kaszki ale tak sie cieszyłam ze nie słuchałam uslyszalam soczki i wpadłam w zachwyt
No ma byc paczka pod koniec tego miesiaca lub na poczatku przyszlego ja i tak sie ciesze jak glupia pierwszy raz cos wygrałam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości