![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie nastoletnich wizażanek! : D
zanotowane
![]() A co jesli chodzi o obiady i kolacje ? I co z warzywami i owocami ? Najgorszy jest fakt , ze często mam godziny obiadu dokladnie wtedy kiedy jestem na praktykach . I tu byl wlasnie moj blad , poniewaz jadlam cholernie niezdrowe rzeczy , jak . np. zupki chińskie. Wiec moje pytanie polega na tym , co mozna zrobic na obiad , zeby wziasc sobie np. w pojemniczek i tam zjesc ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
amor vincit omnia
|
co do obiadów, które można wziąć do pudełka to np. można zrobić warzywa z brązowym ryżem- na zimno to jak sałaka, bardzo fajna sprawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Na obiadek proponuję chude mięso/ jeśli jesz/, staraj się je często zamieniać na rybę. Zamiast ziemniaków, może trochę kaszy? Duużo warzyw. Dołączaj je do posiłków. A jeżeli chodzi o praktyki, to może wafle ryzowe, pieczywo chrupkie, owoce , sałatki. A kolacyjka napewno lekka, tak do 18 najlepiej. Warto zwrócić uwagę na ćwiczenia. I dużo wody.
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Rozumiem
![]() myslalam np. o warzywach przygotowanych na parze. i to chyba nie bedzie złe rozwiazanie . a np. kolacje ? i o ktorej godzinie powinno jesc sie ostatni posiłek ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I czy cos poza woda moze byc ? słyszalam cos o zielonej herbacie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
aha
![]() No dziewczyny . Od dzis zmieniam nawyki zywieniowe . Moze uda mi sie zrzucic kilogramy . Trzymajcie kciuki ![]() Jesli ma ktos jeszcze jakies propozycje , metody , czy porady ze swojego doswiadczenia to chetnie poczytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dlaczego nie wklejacie swoich jadłospisów?
![]() Ja dziś śniadanie: Owiasnka: 1 szklanka mleka;5 łyżek płatków owsianych; 2 łyżki otrębów owsianych; trochę rodzynek Do picia polecam kompoty niesłodzone, świeżo wyciśnięte soki oraz koktaile owocowe na bazie jogurtu naturalnego
![]() Edytowane przez agnlan Czas edycji: 2011-05-09 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
a ja sobie dzisiaj zrobiłam abs 8min na brzuch i poskakałam na skakance.
![]() ja tak: śniadanie - jajecznica z jednego jajka z szynką + herbata malinowa ![]() II śniadanie - drożdżówka z serem ![]() obiad - rosół podwieczorek - będę rąbać chleb tostowy ![]() kolacja - może płatki? pomyśli się ![]() Edytowane przez ancia08 Czas edycji: 2011-05-09 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Boziu, mam tyle nauki , że masakra. Maj i trzeba się brać za poprawianie. W końcu muszą być jakieś w miare dobre oceny do szkoły średniej.
![]() Edytowane przez agnlan Czas edycji: 2011-05-09 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no , u mnie też nie będzie lekko w szkole. poprawianie ocen na koniec roku + nadrabianie materiału, bo byłam chora i nie chodziłam, masaaaakra ![]() ale damy radę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
A jak nie damy rady ani tego ani tego
![]() ![]()
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny czemu od razu tak krytykujecie ??
![]() ![]() Dzisiejszy jadłospis : Śniadanko - płatki fitness z jogurtem ( nie mówcie mi znowu, że to za mało bo to prawdziwa bomba energetyczna i ja się tym najadam bardziej niż 4 kromkami chleba ![]() Drugie śniadanie - gruszka , bułka z ziarnami Obiad - kurczak, warzywa Kolacja - ?? Jeszcze nie wiem ale dzisiaj mam zamiar zjeść coś białkowego . Może wieśniak z jajkiem ![]() No i standardowo herbatka czerwona i zielona ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Oceny .. Nienawidzę tego okresu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to ja mam więcej zaległych, chyba ok.5 + kilka kartkówek ![]() a powiedz mi, kto lubi ten okres? ![]() w nagrodę za 2 tyg. sobie poodpoczywam nad morzem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj na śniadanko wchłonęłam musli z pomarańczą, na obiadek warzywa na patelnię z plasterkiem sera, niesmażone na tłuszczu, zero oleju, trochę wody. Nie jem mięsa i pieczywa , więc mam trochę mniej opcji do wyboru
![]()
![]() |
#168 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A A6W nie jest ćwiczeniem na spalanie tłuszczu, a na budowę mięśni. Po co Ci mięśnie, skoro będą ukryte pod warstwą tłuszczu (czyli niewidoczne), powodujące tylko frustracje, że tak ciężko ćwiczysz i nie chudniesz? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na kolację polecam: - serek wiejski z wkrojonymi rzodkiewkami, ogórkiem itd. - 2 jajka + pół papryki - sałatkę warzywną z kurczakiem - tuńczyka w zalewie wodnej - makrelę Cytat:
![]() W ogóle gdzie tu są warzywa i owoce, pytam? Nie zjadłaś dzisiaj NIC zdrowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiejszy jadłospis: Śn.- owsianka (1 szkl wody + 5 łyżek płatków owsianych + serek wiejski + łyżeczka miodu) z otrębami i garstką suszonej żurawiny I śń.- bułka grahamka z polędwicą sopocką, ogórkiem i rzodkiewką; pomarańcza Ob.- pierś z kurczaka smażona bez tłuszczu w curry, miseczka gotowanej kapusty, pół paczuszki brązowego ryżu Podw.- jogurt naturalny i jabłko Kol.- 2 jajka + pół papryki I wybaczcie, że dzisiaj w takim niemiłym tonie, ale mam okres i trochę mi hormony walą na łeb ![]() ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2011-05-09 o 14:32 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
u mnie zdrowa żywność praktycznie nic nie zmienia - równie dobrze mogę jej nie jeść
![]() ![]() no do jajecznicy zjadłam kromkę chleba, zapomniało mi się napisać ![]() jutro może kaszę z warzywami sobie u mamy zamówię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a oto pomysły na dietetyczne śniadanko!;d:
1.Chudy twaróg(ok. 150g) z 1-2 łyżkami jogurtu oraz warzywa do serka np. kawałek świeżego ogórka, 2-3 rzodkiewki, koperek, herbata. 2. Serek ziarnisty' light'(150g), 3-4 oliwki, pomidor, przyprawy, herbata. 3.Jogurt 150- 200g z łyżką posiekanych orzechów np. włoskich, mały owoc np. kiwi, herbata 4.Koktajl zmiksuj szklankę jogurtu naturalnego lub mleka 1,5 % z pomarańczą/usuń z niej błonki/, kilkoma kroplami miodu i łyżką płatków migdałowych. Plus herbata. 5.Serek ziarnisty' light'(150g), 1/2 jabłka lub gruszki, cynamon, herbatka. 6. 2 tosty pełnoziarniste, 2 plastry sera żółtego odtłuszczonego, warzywo np. pomidor, herbata. 7. 2 kromki pieczywa chrupkiego posmaruj twarożkiem fromage, 2 plastry wędzonego łososia, warzywo np. papryka. Plus herbata. 8. Owsianka z żurawiną, w szklance chudego mleka pogotuj chwilę 4 łyżki płatków owsianych. Dodaj 1 łyżkę suszonej żurawiny, herbata/ woda. Trochę te pisanie i mi zajęło , może się wam przyda dziewczyny ![]()
![]() |
#172 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie popieram
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Śniadanie pół grahamki z szynką drobiową i szczypiorkiem + pół kubka herbaty Drugie śniadanie to samo co na śniadanie:p Obiad kotlet mielony, ziemniaki surówka sałata i inne zielska. Źle chyba nie jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
W takim razie oto kolacjon
![]() 1. Sałatka z fetą i tuńczykiem 1-2 garści sałaty, 1/4 puszki tunczyka w sosie własnym, jednocentymetrowy plaster fety' light', pomidor, ogórek, 4-5 oliwek, wymieszaj, skrop sokiem z cytryny, dodaj zioła. 2.Sałatka z serem i gruszką Wymieszaj pokrojoną w kostkę małą twardą gruszkę z 2 garściami sałaty /najlepiej różnych sałat/, 40-50g sera pleśniowego, płaską łyżką pokruszonych orzechów włoskich i łyzeczką sosu winegret. 3. Sałatka z kaszą gryczaną- 2 porcje 1/2 torebki kaszy gryczanej, cebulka, 1/2 kostki sera feta' light', papryka,pomidor, ogorek kiszony lub swiezy, łyżka jogurtu, pieprz, dowolne zioła. Kaszę ugotuj wg przepisu. Cebulę posiekaj i podsmaz na patelni, dodaj kaszę. Wszystko smaż przez chwilę, zdejmij z ognia, ostudź. Fetę i warzywa pokrój w drobną kostkę. Wszystko wymieszaj, dodaj jogurt, dopraw do smaku. 4. Sałatka z awokado i łososia Wymieszaj 1-2 garsci podartej dowolnie sałaty, np. rukoli, lodowej, 1/2 małego dojrzałego awokado, plaster wędzonego łososia ok 20g, polej łyzeczką oliwy z oliwek, wymieszaj z sokiem z cytryny, dopraw do smaku. 5.Sałatka fusion Pokroj drobno 4-5 rzodkiewek, cebulkę, cząstki jednej pomarańczy, dodaj 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku,polej jedna łyżka oliwy z oliwek. Jeżeli chcecie coś jeszcze to piszcie, ja napisze znów ![]()
![]() |
#176 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
śniadanie jest za małe. spokojnie mogłabyś zjeść 2 takie kanapki. śniadanie to najważniejszy posiłek, musi być nie tylko syty ale pełnowartościowy! pół kanapki to za mało. no i ziemniaki- ich lepiej unikać. poza tym widzę dużo warzyw więc jest dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co sądzimy o odstawieniu kolacji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
amor vincit omnia
|
nie można
![]() na wieczór rezygnujemy z węglowodanów a sięgamy np po białka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny kolacje mogą być bardzo przyjemne np. Truskawki z sosem kefirowym- Z 1/2 szklanki kefiru naturalnego, łyżka miodu i 2 łyżek otrąb pszennych przygotuj sos. Zalej nim 1,5 szklanki pokrojonych truskawek.
![]()
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
śniadanie: owsianka
obiad: sałatka grecka podwieczorek: grahamka z twarożkiem i ogórkiem dzisiejszy jadłospis taki z racji tego że nie byłam w sql ;p na kolacje pochłonę koktail bananowy ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.