Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 17:48   #4981
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

U lekarzy dzisiaj spędziłam UWAGA 4 godziny! Następnym razem biorę termos i kanapki

A więc tak... Najpierw musiałam się zarejestrować do diabetologa - z 20 osób przede mną do rejestracji... Później byłam na nauce obsługi glukometru - dostałam do terminu porodu ew. jak będzie potrzebny dłużej to mam to zgłosić. Następnie byłam u dietetyczki - mam ułożoną dietę, dostałam też kilka wskazówek. Później byłam u lekarza u poradni diabetologicznej. Dostałam skierowanie na jakieś badania. Po lekarzu byłam w poradni patologii ciąży - wbiłam się do gabinetu i pogadałam z lekarzem. Ogólnie mam mierzyć cukier codziennie na czczo i po każdym głównym posiłku oraz raz w tygodniu w dowolnie wybrany dzień o 22 i 3 w nocy. Przestrzegać ułożonej diety. Kontrole w poradni diabetologicznej co tydzień. Jeżeli cukier będzie w normie to wystarczy dieta, a jak nie to dołożą insulinę. Jeżeli chodzi o ciśnienie Dopegyt 4x1. Jakby coś nie działo to na izbę przyjęć mam się udać, a jeżeli nie to do poradni patologii ciąży na kontrolę 19 maja.
Dobrze, że wiesz już co i jak - zawsze niewiedza bardziej człowieka przeraża A powiedz mi, jak tam z dalszym prowadzeniem Twojej ciąży? Tzn. czy masz już jakiegoś lekarza upatrzonego czy po prostu na tą patologię będziesz chodzić?

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:55   #4982
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
W sumie nie jest skomplikowana - ogólnie zdrowe żywienie.

1. Pieczywo tylko razowe, może być z ziarnami ( słonecznik, sezam itp. )
Mam unikać białego pieczywa.
2. Mięso tylko chude: kurczak, indyk, schab, wędliny drobiowe.
3. Ryby o niskiej zawartości rtęci.
4. Warzywa - bez ograniczeń.
5. Tłuszcze: najlepiej masło extra, śmietankowe, oliwa z oliwek.
6. Produkty mleczne: jogurty naturalne, kefiry.
7. Owoce - tylko wybrane: jabłka, pomarańcze, grejfruty, kiwi, maliny, jagody, truskawki, porzeczki,agrest, brzoskwinie, śliwki. Absolutnie żadne arbuzy, banany, czy winogrona - mają bardzo dużo cukru.
Posiłki muszę spożywać co 2 h - 7 razy na dobę o stałych godzinach.
I mam przykładowe zestawienia produktów.
Myślałam, że będzie gorzej.
Oby sama dieta wystarczyła.

Aaa i muszę zapisywać co jem na jaki posiłek.

Nie miałabym problemu z taką dietą.
Nawet nie wiele się różni od tego co jem.
Trzymam kciuki aby się udało

Nie daje mi spokoju ta baba USC.
Mam jej ochotę odpisać, że tyle imion co jest dziwacznych w Polsce
to się w głowie nie mieści, a na Emily nie chcą się zgodzić

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:56   #4983
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Ja uważam, ze to o czym piszesz powinnam mieć zapewnione bo opłacam składki a nie dlatego że zapłace komuś ekstra.
no tak, powinnas, ale wiadomo jak to jest w rzeczywistosci... jak sie uda to moze trafsz na sympatyczną... wiekszosc poloznych i lekarzy czeka tylko na lapowe... ja mialam przy porodzie taką polozną ktora mi powiedziala ze mam sie nie drzec czasami i ze w barze nie jestem, badala rozwarcie tak jakby mieszala w worku z zieniakami, do tego nie odpowiadala na pytania.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dzięki. Jest o tyle dobrze, że samodzielnie oddychają. Mogę je dotykać,głaskać-co prawda w inkubatorze,ale to dużo. I mam wrażenie że są inne,owszem podobieństwo widać. Cieszę się,że ta wadą została szybko zdiagnozowana szybko,bo jest szansa bez zabiegowego wyleczenia.
Blondynka masz rację-jestem między młotem a kowadlem,często zmęczona i wogóle,ale moje Skarby dają mi siłę. Za to muszę robić sobie te zastrzyki przeciw zakrzepowe i mam opory,ale innego wyjścia nie mam...
no to dobrze ze juz chociaz troche sytuacja sie wyjasnia, trzymaj sie kochana

Cytat:
W sumie nie jest skomplikowana - ogólnie zdrowe żywienie.

1. Pieczywo tylko razowe, może być z ziarnami ( słonecznik, sezam itp. )
Mam unikać białego pieczywa.
2. Mięso tylko chude: kurczak, indyk, schab, wędliny drobiowe.
3. Ryby o niskiej zawartości rtęci.
4. Warzywa - bez ograniczeń.
5. Tłuszcze: najlepiej masło extra, śmietankowe, oliwa z oliwek.
6. Produkty mleczne: jogurty naturalne, kefiry.
7. Owoce - tylko wybrane: jabłka, pomarańcze, grejfruty, kiwi, maliny, jagody, truskawki, porzeczki,agrest, brzoskwinie, śliwki. Absolutnie żadne arbuzy, banany, czy winogrona - mają bardzo dużo cukru.
Posiłki muszę spożywać co 2 h - 7 razy na dobę o stałych godzinach.
I mam przykładowe zestawienia produktów.
Myślałam, że będzie gorzej.
Oby sama dieta wystarczyła.

Aaa i muszę zapisywać co jem na jaki posiłek.
ja dostalam taką diete po prostu zeby nie utyc, tylko posilki 5 razy dziennie, i zamiast tyc delikatnie to ostro chudlam. no i przestalam ja stosowac... mam prawie 8 msc ( za 2 dni) na karku i tylko 5,5 kg na plusie i to bez zadnych diet, po prostu sie nie opycham na maxa, jem zdrowo i nie palaszuje wszystkiego jak mi sie zachce, tylko tak jak przed ciązą... i o dziwo moje wyniki tez są naprawde zadowalające.

************************* ************************* **

Zanka, ano tak to jest z tymi imionami. Dla chlopca latwiej jak wymyslisz nie polskie imie.

Scio trzymaj sie

Co z Nerolką ??

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-05-09 o 17:57
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:04   #4984
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Co z Nerolką ??
Napisałam do niej sms zobaczymy co odpisze Jak nie odpisze to wieczorem do niej zadzwonię

Kur.....de przypaliłam kotelty mężowi Ciekawa jestem co ja mu teraz dam jeść

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-09 o 18:17
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:20   #4985
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dobrze, że wiesz już co i jak - zawsze niewiedza bardziej człowieka przeraża A powiedz mi, jak tam z dalszym prowadzeniem Twojej ciąży? Tzn. czy masz już jakiegoś lekarza upatrzonego czy po prostu na tą patologię będziesz chodzić?
Będę chodziła do poradni patologii ciąży i tam będzie prowadzona dalej ciąża. Ew. wyskoczę z raz do końca ciąży ok. 32 tygodnia na usg 4D prywatnie.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:20   #4986
patik87
Zakorzenienie

Zanetaa myślę że dojdzie, to ze względu na długi weekend pewnie.

Madziulka wszystko się wyjaśniło, ie musisz leżeć w szpitalu to super, aby dopegyt czy jak mu tam obniżył ciśnienie, dieta na pewno pomoże jak będziesz jej pilnować.

Bartessa ja Cię podziwiam że trzymasz taką dietkę, ja lubię dobrze zjeść i stosowanie takiej diety byłoby dla mnie udręką.

Chyba na kolację zrobię frytki ( ze swoich kartofli)
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:22   #4987
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Dominik nadal płci męskiej, nawet na wydruku z USG mam napisane "narządy płciowe męskie w normie", więc już raczej dziewczynki z niego nie będzie Waży około 1400 gram i jest troszkę mniejszy niż powinien, ale nadal w normie Ułożenie główkowe. Kręci się, wierci i kopie od rana.
Nie wiem czy to po badaniu, bo przecież miałam "przez brzuch", ale strasznie mnie potem pachwiny bolały Jakby Mały napierał na wyjście Niech nie straszy mamusi.
za wizytę

Bella trzymajcie się dziewczynki, ja zaciskam mocno kciuki za Was

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Byłam u ginki i okazało sie ze przez to twardnienie brzuszka ostatnio mi sie szyjka troszke skróciła Przepisała mi leki i kazała dużo leżeć i odpoczywac i nic nie dźwigać. Kolejna wizyta za 10 dni.
To leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki

Melduję się po wizycie Generalnie jest dobrze to znaczy leżenie i Fenoterol pomogły i szyjka się nie skróciła jest taka jak ostatnio, wiadomo jest miękka i rozwarcie zewnętrzne ale najważniejsze że nie krótsza i rozwarcia wewnętrznego nie ma
Gin mnie pochwalił i powiedział że grzeczna byłam

Lilka jest nadal Lilką, znowu mi pokazał wargi mniejsze i większe i jak on to powiedział "bułeczka" czy "hamburger" widoczny i nie ma wątpliwości że to dziewczynka

Nie badał jej dokładnie, jedynie z obwodu brzuszka wychodziło że jest 30t4d więc nawet ciut więcej niż w suwaczku a dokładne usg mamy robić za 2 tygodnie i wtedy kontrola szyjki a za 5 tygodni dopiero kolejne badania (tylko mocz).
Powiedział że wyniki krwi mam ładne i w sumie nic nie trzeba brać ale jak chcę to mogę tak kontrolnie po jednej tabletce dziennie łyknąć

Toxoplazmoza znowu wyszła mi ujemna więc powiedział że jest dobrze i z toxo mamy spokój do kolejnej ciąży

Także cieszę się bardzo, ale kazał mi dalej bezwzględnie leżeć bo to połowa sukcesu.
Przynajmniej mam motywację do dalszego leżenia.

A teraz idę Was nadrobię...
Bardzo się cieszę, że nie jest gorzej Więc dalej sobie swpokojnie leżcie

Madziulka najważniejsze, że już po konsultacjach ze specjalistą Będzie dobrze

Ja idę do biedronki zobaczyć te body i po jakieś owoce Na 19 na angielski, więc będę już na nowym wątku jak wrócę
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:31   #4988
brunetka2000
Zakorzenienie

A tak wogóle która z was jest autorką nowego tytułu przyznać się bez bicia
Stary 2011-05-09, 18:33   #4989
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A tak wogóle która z was jest autorką nowego tytułu przyznać się bez bicia
O to samo własnie miałam zapytac!

Coś tu cicho dzisiaj

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:38   #4990
brunetka2000
Zakorzenienie

Sms od Nerolki
"Pytałam w niedziele czy moge wyjść bo mam trutkę w zebie i wypada. Zabronili i zapisali wizytę u chirurga szczękowego. Więc poszłam, a raczej pobiegłam za położną, zamiast na wózek mnie wziąść. Po powrocie bóle i skurcze na 60 procent. dali kolejne leki, a do tego pompe calodobowa z lekiem, która działa zle na moje serce . Jestem przywiązana do łózka. Trzesie mna. Krystian chory z gorączką. Mam dosyć. Nie mam już sił. Poddaje się i nie daje rady."

Czas edycji: 2011-05-09 o 18:40
Stary 2011-05-09, 18:43   #4991
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
no tak, powinnas, ale wiadomo jak to jest w rzeczywistosci... jak sie uda to moze trafsz na sympatyczną... wiekszosc poloznych i lekarzy czeka tylko na lapowe... ja mialam przy porodzie taką polozną ktora mi powiedziala ze mam sie nie drzec czasami i ze w barze nie jestem, badala rozwarcie tak jakby mieszala w worku z zieniakami, do tego nie odpowiadala na pytania.
Oj lepiej żeby była miła bo mój mąz troche nerwowy jest a w stresie to moze sie jeszcze nasilić A tak powaznie to jak przychodzą na zajęcia położne i pielęgniarki to na prawdę bardzo sympatyczne kobitki więc liczę że nie będzie źle

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Kur.....de przypaliłam kotelty mężowi Ciekawa jestem co ja mu teraz dam jeść
Ja tak dopieprzyłam zupke że sie jej zjeść nie dało
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:46   #4992
agulaaabar
Zakorzenienie

Matko Nerolka siły, siły i jeszcze raz siły.... kochana jak Ci możemy pomóc? wiesz że musisz to przetrzymać.... dla Izy! żeby urodziła się zdrowa i silna, a na pewno tak będzie..... nie wiem nawet co napisać... podziwiam Cię że tak to przechodzisz, jesteś mega silna!!

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-09, 18:48   #4993
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Sms od Nerolki
"Pytałam w niedziele czy moge wyjść bo mam trutkę w zebie i wypada. Zabronili i zapisali wizytę u chirurga szczękowego. Więc poszłam, a raczej pobiegłam za położną, zamiast na wózek mnie wziąść. Po powrocie bóle i skurcze na 60 procent. dali kolejne leki, a do tego pompe calodobowa z lekiem, która działa zle na moje serce . Jestem przywiązana do łózka. Trzesie mna. Krystian chory z gorączką. Mam dosyć. Nie mam już sił. Poddaje się i nie daje rady."
Biedna Nerolka Ale dziś już 10 maj to do daty jej porodu coraz bliżej. Może da rade jeszcze ze 3 tygodnie wytrzymać żeby ciąża była donoszona.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-05-09, 18:51   #4994
madziaranew
Rozeznanie

Nerolka mam nadzieje , ze wszystko sie ulozy , nie mozesz nawet tak myslec ze sie poddajesz , musisz byc silna.
A tak poza tym witam.
Mam takie pytanko , wiem ze juz pytaly sie dziewczyny , ale nie moge znalezc tego:
Ile pampersow new borne?

Z gory dziekuje.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:55   #4995
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Sms od Nerolki
niedobrze, bardzo niedobrze przytulam mocno, trzymaj się, choć nawet sobie nie wyobrażam, co możesz czuć

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:59   #4996
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nie daje mi spokoju ta baba USC.
Mam jej ochotę odpisać, że tyle imion co jest dziwacznych w Polsce
to się w głowie nie mieści, a na Emily nie chcą się zgodzić
No własnie zapisują Brajanów czy Dżesiki i nie wazne ze to nie polskie imiona, ważne że pisane polskimi literami
Stary 2011-05-09, 19:00   #4997
patik87
Zakorzenienie

Nerolko dobrze będzie, ja to wiem. Nie wiem co mam napisać aby dodać Ci siły do dalszej walki. Masz dla kogo walczyć, dla córeczki kochanej.
Co za babsztyl z tej położnej, zamiast na wózek Cię wziąść to w Twoim stanie chodzić..nie no służba zdrowia mnie do szału doprowadza.

Zanetaa w takim razie ja się wstrzymam, już sobie upatrzyłam, jak Ci przyjdzie to dawaj cynk od razu.

Pytanie: Koszulę do porodu tez trzeba z łatwym dostępem do piersi? po chyba tak od razu to po porodzie się nie przebiorę..a karmi się wcześniej prawda?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 19:02   #4998
Vaniliova11
Zadomowienie

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt
Madziulka trzymam kciuki żeby dieta wystarczyła
Bella dużo zdrówka dla dziewczynek i siły dla Ciebie
Karolinee śliczny brzuszek
Nerolka trzymaj sie kochana
Sweetangel ja też po ciąży zrobie porządek z moją alergia nie chce dorobić sie astmy
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 19:02   #4999
Zmalowana
Zakorzenienie

No u nerolki doładnie to co pisała brunetka

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 19:04   #5000
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Pytanie: Koszulę do porodu tez trzeba z łatwym dostępem do piersi? po chyba tak od razu to po porodzie się nie przebiorę..a karmi się wcześniej prawda?
Ja raczej obstawiam że zaraz po porodzie sie przebierzesz bo ta koszula z porodu to sie pewnie będzie nadawała do wyrzucenia, ja przynajmniej nie mam zamiaru jej prać
Stary 2011-05-09, 19:05   #5001
agulaaabar
Zakorzenienie

No i skończył się wątek...

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-09, 19:13   #5002
brunetka2000
Zakorzenienie

O to już koniec

Czas edycji: 2011-05-09 o 19:16
Stary 2011-05-09, 19:19   #5003
Bartessa
BAN stały

Zaneta88 tez uwielbiam nigelle

Nerola, teraz juz bedzie ok, mala jest duza, no i o ile dobrze licze to masz juz 34 tc, więc ciąza prawie donoszona.. Będzie dobrze nawet jezeli dzis urodzisz, pluca pewnie tez juz się rozwinęly po lekach, nie martw się.. No a synkiem się nie zadręczaj, mąż czuwa
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 19:25   #5004
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Sms od Nerolki
kochana mnóstwa siły i samozaparcia kto ma dać radę jak nie TY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jesteś super babeczką i wiem że dasz radę musisz bo masz już prawie 4 cudownych szkrabów i dla nich jesteś najważniejsza!!!!!!!!!!!! !! trzymaj się , już niedługo

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nerolko dobrze będzie, ja to wiem. Nie wiem co mam napisać aby dodać Ci siły do dalszej walki. Masz dla kogo walczyć, dla córeczki kochanej.
Co za babsztyl z tej położnej, zamiast na wózek Cię wziąść to w Twoim stanie chodzić..nie no służba zdrowia mnie do szału doprowadza.

Zanetaa w takim razie ja się wstrzymam, już sobie upatrzyłam, jak Ci przyjdzie to dawaj cynk od razu.

mnie na SR położna mówiła, żeby brać jak najbardziej rozpinaną bo od razu malucha na brzuch ładują i ważny jest kontakt skóra-skóra a taka zabudowana to się nie nadaje a na pewno nie będziesz miała kiedy się przebrać bo maluch ląduje na brzuchu w trakcie szycia i zostaje na 2h
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości