|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
![]() Nie będę chyba kwiatka przepinać. Przynajmniej nie planuję. Ale jak mi każą to przepnę ![]() My nie robimy żadnych kotylionów. Zdecydowaliśmy, że to tylko zbędny (choć nieduży) wydatek. A potem problem, bo goście gubią, szpilki się walają po podłodze i ogólnie chaos z tym jest. Znalazłam właśnie ofertę na jakimś gruponie: http://www.znizkomania.pl/pokaz_ofer...metycznym.html myślicie, że warto? |
|
|
|
|
#4652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo ładne i prościutkie |
|
|
|
|
#4655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cześć!!! dzisiaj 110 ddś
|
||
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
myślałam o tym żeby darować sobie kotyliony, ale w końcu zamówiłam za grosze na all
pierwsze są dla rodziców drugie dla gości a o przepinaniu kwiatka mężowi też jeszcze nie słyszałam Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2011-05-09 o 18:50 |
|
|
|
#4657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślałam nad kupieniem podobnych różyczek na piance i przypięciu ich do wizytówek albo zawieszek na butelki jeśli zdecydujemy się je robić (czyli jeśli padnie decyzja i będę je miała robić - a cała zima z długimi wieczorami za mną) mi się podobały takie z listkami ale pomyślałam, że zrezygnujemy a tu mój Luby mówi, że będą kotyliony.. tylko wciąż nie ma czasu i ochoty by siąść i pomyśleć o wszystkim.. Eh.. MĘCZYźni
|
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zadomowienie
|
my jeszcze nie mamy, muszę dopisać do listy, bo zapomne o nich całkiem :P
Cytat:
kawalerom po lewej stronie, żonatym po prawej ![]() to ja chyba będę jedyna z przepinaniem kwiatka jak dotąd byłam tylko na jednym weselu, gdzie nie przepinano kwiatka panu młodemu ![]() podoba mi się ten zwyczaj, jest taki symboliczny w końcu to mój mąż
|
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie nie umieściłam naszych zaproszeń. Nie są nieziemsko piękne, ale za to nasze - zrobione całkowicie samodzielnie. Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2011-05-09 o 20:13 |
|
|
|
|
#4660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a kiedy się coś takiego robi? i to tak przy wszystkich? z trzęsącymi się dłońmi czy tak sami sobie przy stoliku? a kotyliony tak, po lewej NAWET KOBIETOM stanu wolnego, po prawej zamężnym/żonatym i WIECZNIE się ktoś pomyli i nie po tej stronie przypnie co trzeba
|
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4662 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kwiatek pana młodego albo po wyjściu z kościoła zaraz, albo na sali po powitaniu chlebem i solą przynajmniej ja zawsze się z takimi opcjami spotykałam ![]() zresztą jak przypina się przed błogosławieństwem to często też dużo ludzi na to patrzy, kamerzysta filmuje, fotograf fotki robi
|
||
|
|
|
#4663 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a z tym przypinaniem w domu, to też się boję, że nie uda mi się zapanować nad paznokciami, bo pierwszy raz w życiu będę robić "czipsy" na palce ;D Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nigdy nic nie wiadomo, mogą mi się niefortunnie paznokcie połamać... echh... i wtedy nie obejdę się bez tego "cudu"
|
|
|
|
|
#4665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przyszły nasze zaproszenia już 2 pierwsze dziś rozdaliśmy
|
|
#4666 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też jest taki zwyczaj i również mi się on podoba U nas przepina się zaraz po wyjściu z kościoła. Cytat:
![]() Cytat:
(czipsy Chyba przez 2 lata nosiłam bez przerwy, ale ze względu na uczelnię sobie odpuściłam (bo na zajęciach dzieci zwykle interesowały się czipsami, a nie tym, co do nich mówię :P).
|
|
#4667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chylę czoła ![]() PS. A po co są te kotyliony? Ja NIGDY w życiu na ŻADNYM weselu nie widziałam kotylionów, a byłam już na kilku z czego na dwóch w odległych miejscach Polski i na prawdę nie spotkałam się z czymś takim... i z tym przepinaniem kwiatka też nie... :P
|
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
ma.ko, za zaproszenia
![]() Dzięki Kochane z komplementy odnośnie zaproszeń ![]() Ja też nigdy nie spotkałam się z kotylionami i tak sobie myślę, że jako gość nie byłabym zadowolona, że ktoś chce mi przypiąć kokardkę
|
|
|
|
#4669 |
|
Raczkowanie
|
o masz to u mnie jest całkiem odwrotnie
nie spotkałam się jeszcze z tym żeby na weselu nie było kotylionów a chodziłam trochę na wesela
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Co kraj to obyczaj, co rejon to zwyczaj
Nawet mi się zrymowało
|
|
|
|
#4671 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie chciałam na swoim weselu kotylionów, ale rodzice zaprotestowali, że jak to tak bez kotylionów ![]() Więc dla świętego spokoju będą ![]() Cytat:
Bo mam np. fioletową sukienkę, a ktoś mi przypnie czerwoną kokardkę Ale u nas przypina się na szczęście tylko mężczyznom Jedziemy dziś odebrać obrączki ![]() Już się nie mogę doczekać !
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-05-10 o 09:40 |
||
|
|
|
#4672 |
|
Raczkowanie
|
|
#4673 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza, że u nas najczęściej życzenia też są na sali a nie pod kościołem choć ja bym chciała przepiąć kwiatka już pod kościołem ja nigdy tipsów nie miałam, jakoś nie jestem przekonana ale może się zdarzyć, że będę musiała sobie je zrobić, ale tak jak piszesz, żelowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo u mnie na 100% życzenia będą na sali weselnej ![]() jej, ale Wam fajnie, że już dziś odbieracie obrączki
Edytowane przez jusztyska Czas edycji: 2011-05-10 o 10:03 |
|||
|
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
mnie się podobają
w sumie, nie zastanawiałam się jeszcze jakie kotyliony bym chciała...:P
|
|
|
|
#4675 |
|
Raczkowanie
|
u nas z tym przyczepianiem kotylionów jest tak, że pierwsza z pierwszym przypinają je gościom dopiero na sali jak już wszyscy na spokojnie zajmą swoje miejsca
|
#4676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najpierw pod domem pana młodego, a potem panny młodej, albo nawet pod kościołem, więc w kościele i przy życzeniach już wszyscy z reguły mają ![]() Bardzo mi się podobają Chętnie bym sobie takie zamówiła, ale nie ma moich kolorów, a poza tym muszę mieć ze złotymi obrączkami, będą takie jak w załączniku albo w linku : http://moda.allegro.pl/wyjatkowe-kot...590209759.html (te ostatnie złoto-kremowe)
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam i szukam... Cieliste pończochy z białą (albo ew. innego koloru) koronką do pasa... Natknęłyście się kiedyś może?
|
|
|
|
#4679 |
|
Przyczajenie
|
U nas kotyliony będą... bo to taki zwyczaj w naszych okolicach, to i u nas bedzie. I oczywiście tak jak wyżej: kawalerowie/panny po lewej mężowie/ żony po prawej. Robi to dróżka <za free hehe> A i panu młodemu sie przepina butonierke <gdy przychodzi do domu panny młodej przypinam mu po lewej, po mszy pod kościołem na znak, iż nie jest juz kawalerem tylko mym mężem-przpinam na prawą str
> p.s kotyliony sama już zrobiłam
|
|
|
|
#4680 |
|
Raczkowanie
|
pochwal się jakie
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

i właśnie kwiatka przypina się do klapy, a nie do kieszonki, kieszonka to jest "brustasza", do której wkłada się "poszetkę", czyli ową chusteczkę 

ale nigdy nic nie wiadomo, mogą mi się niefortunnie paznokcie połamać... echh... i wtedy nie obejdę się bez tego "cudu"