![]() |
#1711 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Cytat:
Bo jak pisze na mleku to moze tak muszą pisac dla informacji a tak naprawde to mleko moze znacznie mniej uczulać.
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sobie tez zawsze cos znajde,przynajmniej mam gwarancje ze nie spotkam tak samo ubranej panienki na mieście,bo u nas to jak cos sie w sklepach pojawia to później pełno tego na ulicach ![]() No tylko ze ja mam o tyle wygodnie ze jak przychodzi nowy towar jeszcze przed rozpakowywaniem to moge iśc,wziąć co mi sie podoba,pomierzyć i jak coś nie pasuje to oddać ![]() ![]() Szkoda ze nie mam aparatu pokazałabym Wam jakie sobie kupiłam tydzień temu śliczne lniane spodnie biodrówki ![]() Alien pokaż torebkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
artykułu dr. inż. Anny Stolarczyk z Instytutu "Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka" Czytałam w necie na temat tego mleka no i trafiłam na ten artykuł,z tym ze jest tu mowa o reakcji wtórnej więc,wnioskuje ze mowa tu o dzieciach które mają juz chorobę alergiczną.Moja Wika nie miała,więc pewnie nie bedzie problemu. No chyba ze źle myśle,no ale jak wtórna... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Szkoda, ze nie mieszkamy blisko siebbie bo wtedy to mogłybysmy sie razem wybrać na łowy ![]() A tak to jest, w sklepach wszystkich ten sam sie towar pojawia, wszystko na jedno kopyto albo bardzo do siebie podobne to co ludzie mają innego kupic jak nie własnie to co w sklepach to potem sie spotyka wsystkich jednakowo ubranych ![]()
![]() |
#1715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak jak napisałas, to pewno dotyczy dzieci, które juz alergie mają. A twoja Wikunia nie miała i nie ma, wiec sie oki co kochana nie zamartwiaj tym co wyczytalaś ![]()
![]() |
#1717 |
Rozeznanie
|
Witajcie kochane!!!
![]() nie było mnie tu już ponad dwa tyygodnie! ale ten czas leci... ![]() ![]() no i nowa mamusia się pojawiła- witaj Kasiu ![]() jakpo, że nie było mnie tu kiedy Wsze dzieci kończyły 7 miesięcy, tzna. kiedy AMelka kończyła, więc ![]() ![]() w tym miesiacu 8 miesięcy skończyła Agatka i Szymuś więc spóźnione ale z głębi serducha życzonka wraz z Kubą skladamy ![]() jak wiecie wróciłam do pracy, i powiem Wam, że jest super, tzn pomijając fakt, że Kubusia zostawaim na parę godzin to w szkkole jest extra(obym tylko nie zapeszyła) , wcześn iej uczyłam w szkole podstawowej a teraz w średniej i już bym tej średniej nie zamieniła za skarby świata ![]() Kubusia zostawiam z moją mamą, dzielnie znosi rozłąkę, ja też, wiem, że jest w dobrych rękach,a przecież to tylko parę godzin(max 6). no.. następna sprawa: czytma ile jeddzą Wsze maleństwa i jestem w szoku bo mój Kubuś to ledwo zjada słoiczek mal z gerbera plus dodaję do niego łyżkę dużą mięsa(z kurczka lub ibdyka), i więcej nie zje za chiny lu dowe, ciagle karmię goi piersią, rano, potem jak wracam z pracy, wieczorem, no i nad ranem, co daje łącznie 4 karmienie na dobę, na drugie śniadanie kKuba wcina kaszkę mleczno-ryżową za którą przepada na szczęście ![]() no i deserek w międzyczasie. i tyle. soczków dlaej nie chce.. od października zaczynam pracę popołudniami w szkole językowe(3 popołudnia) i mam do Was kochane takie pyt. otoż kubuś nie umie pić z butelki, wiem że na tym etpaie nie powinnam go już tego uczyć, świetine radzą sobie nasze dzieci już z jedzweniem łyżeczka ale kiedy nie będzie mnie w domu wieczorem te 3 razy w tygodniu to pasowałoby, żeby mój małż podał mu mleko modyfikowane, tak myślę, przed snme, bo piersi to mu niestetyt telepatycznie nie zapodam ![]() moje pytanie odWass: jaką butelkę polecacie? tzn jakiej firmy, żeby ten smoczek był zbliżony do kształtu sutka albo co? od rau mówie, że mam butelki: canpol babies- nie umie ssać, ma ona smoczek o kształcie smoczka uspokajajacego tyle że z kauczuku. wypluwa. ![]() butelkę Nuk z takim jakimś smoczkeim silikonowym. no i z kubeczka też pić nie umie ![]() mamusśki pomóżcie! ![]() a co sądzicie o smoczkach i butelkach Avent? z góry dziękuję za rasdy ![]() a w ogole to stęskniłam się za Wami, mam nadzieję, że Wy za mna też ![]() Moniu kochana cieszę się, że solar dobrze się sprawuje ![]() ![]() ![]() ucałujcie Wssze dzeciaczki ode mnie i mojego Kubuśka ![]()
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy doczytałaś,ale ja juz piersią nie karmie,jeśli chodzi więc o butelki,no i smoczki to ja mam właśnie dwie butle i smoczki dwa z Aventa i jedną butelke i smoczek z Canpolu.Wikunia pije ładnie z tych buteleczek z tym ze ona woli smoczki właśnie kałczukowe,sylikonowe wypluwa,nawet zwykły smoczuś sylikonowy jej nie odpowiada. Co do kształtu to ciężko cokolwiek napisać,no ja te smoczki dobierałam podobnie do kształtu smoka,więc nie było problemu zabardzo.Bo do kształtu sutka to ja Ci powiem kochana ze nie wiem jak te smoczki mozna dobrać ![]() Aaa i moja Wika nie toleruje tych takich troche zagiętych smoków,nie wiem jak to opisać,one są tak nachylone lekko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Wtajemniczenie
|
Jastin fajnie to napisałaś
![]() A jak zapewniają producenci to teraz prawie kazdy smoczek wyglada tak, ze ma przypominac i byc zblizony kształtem do sutka i ze niby dziecku wtedy lepiej pic. Martusiu ja mam Avent i sie sprawdziły a wczesniej próbowalismy Canpol i Nuka i Wika nie chciała pić. Jesli Kubus nie chce pić ze smoczka kauczukowaego to kup silikonowy, jeśli nie chce z profilowanego to kup nieprofilowany. Mi sie wydaje, ze jesli dziecko nie chce pociągnąc odrazu z butli to trzeba tutaj indywidualnie dobierac, kupic inny smoczek i zobaczyc. Trudno polecic jakąs firmę. A jesli zdecydujesz sie na Avent to smoczki z Canpol Babies ( do butelki balonik)tez pasują do Aventowych butelek. I jesli pomimo tego, ze chcesz zeby pił z butli a masz zamiar go dalej karmic piersią to kup smoczek o mniejszym przepływie.
#1721 |
Rozeznanie
|
no kochane
![]() ![]() ![]() kupie ten Avent silikonowy i spróbuję ![]() ![]() Jastinku i Alienku miłego wekendu życze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1722 |
Wtajemniczenie
|
Martusiu moja Wika to minął tydzien zanim się zechciała z butli pić.
#1723 |
Zakorzenienie
|
Martusiu ja tez polecam avent
![]() Wozek jest bombowy i az chce mi sie na spacery chodzic ![]() Dzis bylam na malych zakupach...szukałam czapki cieplej dla Szymonka ale chyba poczekam jeszcze bo nie wiem czy mu glowka za jakies 2 miesiace urosnie czy nie..i ciezko mi zdecydowac...a co Wy sadzicie? Kupiłam sobie tylko buty takie do latania, bo wiecznie wszedzie biegiem ![]() ![]() A oto zdjecia obiecane taką hustawke dostał na 8 miesiac Szymus od chrzestnych i od Tata ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zadomowienie
|
Martusiu dziękuję za przywitanie
![]() Moni widzę że macie podobną huśtawkę do naszej, nasza to spadek po starszej siostrze ![]() Dzisiaj pojechaliśmy na zakupy kupic małej krzesełko do karmienia i czapeczkę na jesień. Odiwdziliśmy hurtownię dziecięcą , jak zobaczyłam ceny krzesełek to o mało zawału nie dostałam ![]() ![]() ![]() ![]() Przy okazji rozglądnęłam się za kombinezonem na zimę , mieli prześliczne ,ale jeszcze z zakupem czekam bo do zimy trochę czasu a nie wiem ile do tego czasu mała urośnie. Dziewczyny zachwalacie jakiś wózek , a jaki to model jeżeli można spytac ??
#1725 |
Zakorzenienie
|
Kkasiaaa to jest wózek Coneco Solar oto fotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Wpadłam na chwilke. Chciałam tylko powiedzieć, że Lili pije z butelki canpol baby ze zwykłym nieprofilowanym smoczkiem silikonowym. Ale zanim zaczęła z niej pić to tez troche czasu minęło.
#1729 |
Rozeznanie
|
Szymonkowe zdjęcia super, ma prześliczne oczka
![]()
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
Fajny jest ten wózek ![]() ![]() ![]() Moze go sprzedamy i kupimy małej coś innego ![]() A jakie jeszcze wózeczki polecacie,bo ten jest fajny ale troche drogi. My wczoraj kupiliśmy Wiktorce fotelik,ale jednak nie ten 9-36 tylko 0-18,babka w sklepie powiedziała nam(fajny sklep znaleźliśmy z tż-tem) ze taki "fotelik co jest do wszystkiego to w gruncie rzeczy jest do niczego" no i miała racje ![]() Ten który kupiliśmy rozkłada sie do pozycji półlezącej,ma regulację pasów itd.w każdym bądź razie ma służyc Wiktorce przybnajniej do 3,4 latek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
No a my juz z Tż-tem powoli szykujemy sie do urlopu
![]() 30 września wesele no i w góry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Wtajemniczenie
|
Jastin my tez sie jednak zdecydujemy na fotelik do 18 kg, bo jakby na to popatrzec on ma posłużyć do około 4 latek, wiec się zużyje wystarczająco i poza tym słyszałam opinie, ze fotelik od 9 do 36 kg jest niewygodny dla małego brzdąca.
Jaki zakupilscie ten fotelik ?? Bo mój TZ uparł się na drogi fotelik Ramatti ale jest naprawde dobry. Kurcze znowu taki wydatek ![]()
#1733 |
Wtajemniczenie
|
Jastin jeszcze niedawno się pytałaś czemu my spacerówki kupujemy
![]() ![]() Ja moge ci polecić takze ten wózeczek, który ja kupiłam, jest duzo tańszy. Ten Coneco Solar jest fajny ale mnie na taki wózek nie stać wiec kupiliśmy z Baby Dreams model Tiny. Polecam go jest mały, lekki zwrotny, fajnie się prowadzi, oparcie ma rozkładane do pozycji leżacej, połlezącej i siedzącej, ma budke, pokrowiec na nózki i folie przeciwdeszczową i regulowaną prowadnice. Dla mnie jak za tą cene to jest ok. Tylko troche ta kolorystyka uboga.
#1734 |
Zakorzenienie
|
Alienku fotelik kupiliśmy taki wsumie zwykły,zapłaciliśmy ok.200 zł mi sie marzył fotelik firmy MAXI-COSI no ale ceny są poprostu powalające,ale fakt że jest super,ale to chyba fotelik dla bardziej zamożnych,niestety
![]() A nad tym Ramatii,tez myśleliśmy,wsumie to mogliśmy dołożyć te 130zł i kupić właśnie ten Ramatti ale wyszło jak wyszło. Ogólnie to jestem zadowolona z tego fotelika ![]() Tż tylko beczy ze do samochodu nie pasuje,bo nie zielony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam ten Solar co mam ale wiem ze nie kazdego na niego stac..Ja go sama tez nie kupiłam dolozyla sie jedna babcia...po drugie moze bym i go kupila bez babcinej pomocy bo mam jeszcze becikowe Szymonka na koncie schowane..wiec pewnie odzalowalabym sobie..
Ten wozeczek co kupila Alien tez jest fajny..mi sie tez podoba...ale ja napalilam sie na Solara i bij zabij juz innych nawet nie ogladałam.. Co do fotelika samochodowego to ja tez kupilam 3 tyg temu do 18 kg...i jestem bardzo zadowolona..rozklada sie tez troszke do pozycji lezacej, ale niezbyt duzo...Dalam za niego ok 180zł ale jestem zadowolona.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alienku mówisz o tym wózeczku? Jeśli tak to rzeczywiście fajny no i tańszy przede wszystkim ![]() Edytowane przez jastin83 Czas edycji: 2007-01-28 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
Mój kasiek niestety dzisiaj dostał antybiotyk. Od piątku nie było poprawy a dziś w nocy zaczęła kasłać. Ma zapalenie gardła. Nie wychorowała się ostatnio i to przez to. Dosyć szybko poszła znowu do żłobka i złapała od razu znowu. Ja jestem załamana. Nie bardzo może z nią zostać TŻ-a siostra bo jest w ciąży i lepiej żeby się od niej nie zaraziła. No ale bedziemy jakoś kombinować a ja nie mogę wziąć zwolnienia bo mamy przygotowania do inwentaryzacji i na dodatek jedna dziewczyna jest na zwolnieniu. Masakra!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Rozeznanie
|
Iwonko
![]() ![]() ![]()
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzis kończy 8 miesięcy,dużo zdróweczka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.