Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 19:40   #1171
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dobrze, że nic się Wam (Tobie i maleństwu) nie stało
Połóż się i odpoczywaj, ja po małej kolizji miałam dużego stracha i stresa a co dopiero Ty
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Jej, Natka cale szczescie ze Tobie i maluszkowi nic sie nie stalo odpocznij sobie, normalnie dzien pelen stresu
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Podpisuję się pod tym, też czytałam te opinie, że zapięta tylko piersiowa część pasa nie chroni dobrze.
Ważne, żeby dolna część pasa leżała nisko, ale w żadnym razie nie może być luźna, bo przy szarpnięciu z takiej pozycji jest bardzo duża siła. Mniejsza siła jest, gdy pas przylega ściśle do podbrzusza. Może to i niewygodne, ale na pewno bezpieczniejsze.
Sorry za ton moralizatorski
też się ostatnio dowiedziałam, że lepiej normalnie pas zapinać.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
19 natka 88 dobrze,że z Tobą i dzidzią ok . odpoczywaj
Leżę sobie wygodnie Ale za chwilę idę spać, bo wcześnie dzisiaj wstałam, no i emocje też zrobiły swoje.

Moonik w razie czego na pewno pojadę na IP Dzidziol szaleje, brzuch miękki więc myślę, że będzie ok

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 19:44   #1172
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

aaaa... i moje butki nie bałdzio Wam się spodobały... ale co tam to miły gest ze strony mamy
Częściej coś zrobi, niż powie ale dzisiaj jak powiedziałam, że jest cipcia to się popłakała, przytuliła mnie, powiedziała -ale fajnie! tak się cieszę i poleciała po te buciki.
A mężul w przerwie (w pracy) na wiadomość, że jest córcia (że ginka potwierdziła) napisał - cudownie kochanie!!! jestem szczęśliwy, dziękuję ci bardzo, kocham was moje księżniczki i mojego księcia (w sumie to za co on mi dziękuje??? nie dociera do niego, że to ON synka i córeczke zrobił... no ale mi zawsze dziękuje, że synka urodziłam - no tak oboje mamy w tym udział )
Dobra spadam

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 19:48   #1173
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Hahah dzisiaj jest chyba marny dzień podjarania załącznikami. Ja to nawet bucków kasiu nie zauważyłam bo dopiero co wstałam i tylko ogarnęłam wzrokiem. Na pewno są śliczne

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 19:49   #1174
bruma
Rozeznanie

mis.hott gratuluję synka
Bianeczko, Pestko, kasiuleczkakuleczka gratuluję dziewczynek

Wszystkim dziewczynom, które dzisiaj miały udane wizyty gratuluję

eveline22 nie smutaj się, mój dzidziuś też na ostatnim USG pokazał pupcię i nie chciał pokazać co tam skrywa między nóżkami

19natka88 faktycznie miałaś dzień pełen wrażeń, całe szczęście że Tobie i Twojemu dzidziusiowi nic się nie stało

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-05-09 o 20:17
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 19:58   #1175
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Bianka, no przecież jesteś tu ciągle z nami, piszesz, widziałaś jak ja pisałam o robieniu usg, ktoś jeszcze wklejał i pisał , kiciulec była ... więc wiadomo że od 20 tygodnia już fajnie widać. Mi już w 16 było super widać.
Weszłam jeszcze i zajrzałam do wujka google i poczytałam, że usg połówowe na pewno można już w 3D i 4D robić i w każdym tyg - od 20 do 30 (za późno też nie ma co, jeśli chce się całą dzidzie dobrze widzieć, bo później jest na cały monitor Ja sama ginkę spytałam o te usg. ona nic nie wspominała (nie chciała, żeby wyszło tak, że chce mnie naciągnąć...) no i powiedziała, że wtedy jak najbardziej poleca usg 3D i 4D.
Wykopcie mnie stąd! Jestem uzależniona!!!!

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
mis.hott gratuluję synka
Bianeczko, Pestko, gratuluję dziewczynek

Wszystkim dziewczynom, które dzisiaj miały udane wizyty gratuluję

eveline22 nie smutaj się, mój dzidziuś też na ostatnim USG pokazał pupcię i nie chciał pokazać co tam skrywa między nóżkami

kasiuleczkakuleczka faktycznie miałaś dzień pełen wrażeń, całe szczęście że Tobie i Twojemu dzidziusiowi nic się nie stało
brumcia czy Ty mnie z kimś innym nie pomyliłaś? np. z natką i jej wypadkiem
Bo u mnie dziś spoko - jestem tylko podjarana wizytą i potwierdzeniem Amelki

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Hahah dzisiaj jest chyba marny dzień podjarania załącznikami. Ja to nawet bucków kasiu nie zauważyłam bo dopiero co wstałam i tylko ogarnęłam wzrokiem. Na pewno są śliczne
No a ja tak się zastanawiałam właśnie gdzie się nasza liderka podziała oj bo Cię wyprzedzę w rankingu naszych wpisów...

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 19:58   #1176
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ide sie wykąpolić i sprobuje zasnac, caluje i sciskam maminki
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:01   #1177
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Kasiula ja dzisiaj dwie godziny szłam spać bo nie mogłam się oderwać. A jak wstałam to już dwie strony przybyły a ledwo co godzinę czy 1,5 spałam

Mi ginka jak pytałam o nagrywanie filmiku kiedy robić ( a pytałam o to szybko) to mówiła że już od 16 spokojnie można i widać. Ja sama robiłam w 20 tygodniu i teraz będę znowu po później też coś słyszałam że już nie oplaca się

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:01   #1178
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Calzedonia
Gratulację!!!!

Bianko tobie też gratuluję dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Nie będę was narazie nadrabiać, idę odpoczywać - jadąc na wizytę miałam wypadek samochodowy. Dziewczyna wymusiła mi pierwszeństwo na światłach, nasz samochodzik do kasacji Mi się nic nie stało, mam tylko lekkie znaki na barku od pasów (które dzięki Bogu miałam zapięte), uszczerbiony lekko ząb i boli mnie reszta zębów bo uderzyłam w kierownicę (chyba).
Po wszystkim pojechałam z duszą na ramieniu na wizytę, ale z maluchem wszystko ok, jest całkiem spory (ale nie miałam głowy pytać ile waży).
Oprócz moich cudownych wyników z rana doszło jeszcze lekkie skrócenie szyjki, ale mieści się w normie Ginek w ramach zapobiegania skutkom wypadku dał mi luteinę dopochwowo na tydzień, nakaz odpoczywania jak najwięcej no i w razie czego mam jechać na IP.
Boże aż mnie zmroziło ... Natko dobrze że wszsytko z Tobą ok, jeju nawet nie wiesz jak Ci wspólczuję tego stresu... sama miałam 3 wypadki ( zawsze ktoś) i wiem jaki to ogromny strtes! Jeszcze teraz jak jesteś w ciąży!
Cieszę się ogromnie że z dzidzią wszsytko Ok

Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
bobas odwrócił sie tyłkiem,nadal nie znamy płci
Ważne że zdrowy, a co ma między nóżkami jeszcze pokaże

Ja się wkurzyłam tak że aż mnie brzuch rozbolał.... są ludzie i parapety... ale ja chyba spotykam nie odpowiednich i złodzieji....
Miałam kilentki umówione na 19 , przyjechały po konkretną rzecz no i jeszcze przy okazji po coś dodatkowo dla siebie, a więc o 18-30 zasiadam do odszukania tej zamówionej a tu nie ma.. A kilka dni temu byłam u KLIENTEK i wiecej co buchneły mi opórcz tego zamówionego jeszcze dwa komplety! Jestem wściekła! Ku#$%%^ kobiecie w ciąży takie rzeczy, a tak miło się gadało... odebrałam raz telefon i wtedy musiało to się dziać... ale zrobie jutro awanturę... naiwna nie jestem i mam dobrą pamięć co im się podobało a czego nie ma
No szok.

Nerwy jak widzę są mi nie wskazane... ale jak miałam się nie zdenerwować! Nagle gdzieś uciekają pieniądze mi no sorry , ale trzeba być bezczelnym!

Już kończę wywód idę po lody, musze się odstresować

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:10   #1179
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Gratulację!!!!

Boże aż mnie zmroziło ... Natko dobrze że wszsytko z Tobą ok, jeju nawet nie wiesz jak Ci wspólczuję tego stresu... sama miałam 3 wypadki ( zawsze ktoś) i wiem jaki to ogromny strtes! Jeszcze teraz jak jesteś w ciąży!

Ważne że zdrowy, a co ma między nóżkami jeszcze pokaże

Ja się wkurzyłam tak że aż mnie brzuch rozbolał.... są ludzie i parapety... ale ja chyba spotykam nie odpowiednich i złodzieji....
Miałam kilentki umówione na 19 , przyjechały po konkretną rzecz no i jeszcze przy okazji po coś dodatkowo dla siebie, a więc o 18-30 zasiadam do odszukania tej zamówionej a tu nie ma.. A kilka dni temu byłam u KLIENTEK i wiecej co buchneły mi opórcz tego zamówionego jeszcze dwa komplety! Jestem wściekła! Ku#$%%^ kobiecie w ciąży takie rzeczy, a tak miło się gadało... odebrałam raz telefon i wtedy musiało to się dziać... ale zrobie jutro awanturę... naiwna nie jestem i mam dobrą pamięć co im się podobało a czego nie ma
No szok.

Nerwy jak widzę są mi nie wskazane... ale jak miałam się nie zdenerwować! Nagle gdzieś uciekają pieniądze mi no sorry , ale trzeba być bezczelnym!

Już kończę wywód idę po lody, musze się odstresować
A co sprzedajesz??/
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:11   #1180
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
A co sprzedajesz??/
coś ładnego wysprzedaje, już mnie zwolnienie kusi

25.08.2011

Stary 2011-05-09, 20:11   #1181
kapka
Zadomowienie

gratuluje udanych wizyt!!

soofcia-super!Gratuluje:jup i:
Kiciulec- a gdzie były te targi w Rzeszowie?????

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a ja mam focha dziewczyny bo żadna mojego misia kuleczki nie skomentowała
piękny misiuja też zainwestowałam w pluszową pozytywke, tylko nie wiem czy kopie bąbel bo mu się podoba, czy nie?

Cytat:
Gratulacje!!! u mnie pomiary wskazywaly na 19 tc i 1 d a dzidzi wazy 311 gram, teraz mysle czy to nie za malo
eee niee moje było mniejsze a lekarz nie widział w tym nic niepokojącego.

Cytat:
Wystarczy kobietki, wystarczy, przez was mysle teraz o slodyczku a ja mam za duzo ostatnio tych slodkich chwil
oo ja też tak mam wyrzuty sumienia mnie doganiaja,że za niedługo przez te słodkości będe wyglądać jak wieloryb

natka-najważniejsze że nic Wam się nie stało, ale biedna nerów musiałaś się najeść

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
natka lub małgosia(ciekawe czy dobrze kojarze) zamawiała b. podobną.
ja jakoś za spódnicami nie jestem

jutro o 16-ej wizyta u ginka nie moge sie doczekać!!zobacze swoją kruszynke Proszę mocno trzymać kciuki!!!

dzisiaj poszłam po wyniki moczu i kobita mi ciśnienie podniosła, bo okazało się że "coś"się stało z moim moczem i nie był do odczytu, tak samo mocz mojej córy który wziełam profilaktycznie do zbadania(ma ona problem z nerką).Najgorsze jest to,że pobieranie moczu jest tylko w pon., czw. i pt. tłumacze babie że jutro mam wizyte u lekarza i MUSZE mieć te badania..więc wymyśliła że zrobi takie ogólne jutro w jakiejś maszynie co mają na miejscu, ale coś mi się wydaje,że te wyniki nie będą za bardzo wiarygodne z tymi robionymi w laboratotrium

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:14   #1182
anetika
Rozeznanie

Bianeczko, Pestko - gratuluję dziewczyneczek!

Cytat:
Nie będę was narazie nadrabiać, idę odpoczywać - jadąc na wizytę miałam wypadek samochodowy. Dziewczyna wymusiła mi pierwszeństwo na światłach, nasz samochodzik do kasacji Mi się nic nie stało, mam tylko lekkie znaki na barku od pasów (które dzięki Bogu miałam zapięte), uszczerbiony lekko ząb i boli mnie reszta zębów bo uderzyłam w kierownicę (chyba
Aż mnie ciarki przeszły jak czytałam, całe szczęście, że wszytko dobrze Współczuję takich przeżyć...

Cytat:
No szok.
Co za babska Niech je myszy zjedzą za takie numery na ciężarnej!

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:15   #1183
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
coś ładnego wysprzedaje, już mnie zwolnienie kusi
No podziel się informacjami...hihihi...t o i ja się przyznam
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:17   #1184
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Kurcze czyli jest sens robić połówkowe w 4d też??? Ja jak dzwoniłam umawiać się na termin i pytałam o 4d w 20 tygodniu to mi powiedzieli że bez sensu bo to za wcześnie, że lepiej widać od 28 tygodnia

Dziewczyny gratuluje córeczek i zazdroszczę oczywiście

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:21   #1185
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
:brumcia czy Ty mnie z kimś innym nie pomyliłaś? np. z natką i jej wypadkiem
Bo u mnie dziś spoko - jestem tylko podjarana wizytą i potwierdzeniem Amelki [COLOR="Silver"]
No pomyliłam, pomyliłam ja dzisiaj jakoś nie ogarnięta jestem ale już poprawiłam miałam Ci pogratulować wizyty a tu taka wpadka

Oczywiście trzymam mocno kciuki za kolejne wizyty

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-05-09 o 20:23
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:23   #1186
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
jak powiedziałaś są ludzie i parapety szkoda, że takich też spotykamy na naszej drodze...

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Kiciulec- a gdzie były te targi w Rzeszowie?????
ja nie Kiciulec ale też byłam- i to w Krakowie było

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:27   #1187
Grennie
Raczkowanie

Mamuśki kochane z powodu mojego ślubu i podróży poślubnej ominął mnie cały wątek nie mam szans Was nadrobić, ale już oficjalnie powracam i postaram sie być na bieżąco!!
Pozdrawiam i gartuluję owocnych wizyt!
Stary 2011-05-09, 20:30   #1188
danika
Zakorzenienie

Cytat:
A ile płacisz za wizytę ? Czy Nfz?
Widocznie moja albo w lesie ze swoim sprzętem ( chociaż jak widziałam że dotykowy z bajerami) to myślałam że na wypasie ;-) albo jakiejś nowej generacji, albo inny model, kto ich tam wie
moja bierze 80 zł niezależnie od tego jakie długie usg robi. Ale u nas nieduże miasto to i taniej jest w sumie wiekszość lekarzy których znam bierze cos koło tego - ordynatorzy więcej. zawsze do tej pory miałam widoki i ze zwykłego i z 3d/4d. I w sumie filmu nie mam tylko z ostatniego, bo tylko tak szybko popatrzyła na serducho i mózg i tyle. Ale foteczke 3d mam

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę z wieściami

Będzie drugi synek

Poza tym wszystko ok, pomiary wskazują na 23 tc, a ja jestem w 21 tc, waga koło 640g
no to gratuluję małego kluska

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i:

DZIEWCZYNKA!

Było ok, okazało się, ze wyniki nie są takie złe jak myślałam. Bakterie które wyszły są w normie i w niewielkiej ilości, której się nie leczy. Dalej mam brać Urosept i dostałam jeszcze Oeparol i Magnez. Następna wizyta to będzie takie pełne usg. Posłuchamy serduszka, zobaczymy ile waży itp A teraz powiedziałam lekarzowi że się nie mogę doczekać usg bo moje wszystkie koleżanki (wy ) już wiedzą jaka będzie płeć, a no że nie ma problemu, że zaraz możemy spojrzeć Od razu powiedział że dziewuszka, zapytałam, czy nic się nie podwinie a on, że u niego sie nie podwija
dla calzedonii i dla mamy

super, że ok z wynikami

Cytat:
Calzedonia

mam nadzieje ze moja mała nie wykręci numeru we czwratek i nie okaże się chłopcem bo bedzie za kare chodzić w kieckach

odebrałam wyniki moczu, wyszła mi troche przekroczona norma glukozy w moczu.... ale nie dużo i do tego jakies nieliczne bakterie i drożdże wygląda, że łapnęłam jakąś infekcje, ale nic mnie nie boli ani nie piecze....

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Natka o rany współczuję dobrze, że nic poważnego się wam nie stało...
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:34   #1189
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
jak powiedziałaś są ludzie i parapety szkoda, że takich też spotykamy na naszej drodze...

ja nie Kiciulec ale też byłam- i to w Krakowie było
oo dziękuje śliczniei tak by mnie omineły bo nie miałabym jak pojechać, bo zapewnie były tylko na ten weekend? jakbyś słyszała o czymś podobnym to daj znać

jutro powklejam zdjęcia moich pociech , bo zabieram się za to już z 2 tygodnie

a gdzie Caltea? dawno jej nie było..

LIVE,LOVE,LIFT.

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-05-09 o 20:41
Stary 2011-05-09, 20:42   #1190
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Jest jest , ale czasem okazuje to trochę w inny sposób
Ja biorę magnez + witaminy codziennie a jest coraz gorzej....
Dzisiejsza noc to jakiś koszmar. Wczoraj wstałam z bólem barku i no i bolała ta łydka po skurczu, przez cały dzień to i to mi dokuczało, wieczorem doszedł ból kręgosłupa , a bark bolał jak głupi przy każdym ruchu, mąż mnie rozbierał i zakładał koszulkę do spannia
Małgosia mam tak samo, zasnęłam chyba o 2 w nocy. Wizytę mam podobnie - w piątek. Przemorduję się jakoś do piątku, ale potem coś niech działa.
Cytat:
Wlasnie przed chwila moj brzuch nabral bardzo dziwnego ksztaltu, takiego zdeformowanego normalne dalabym sobie odciac rece ze wypchnela sie glowka
Lullaby hhii moj też główkę wypycha i deformuje brzuch, wiercioszek jeden.
Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
ja też nie mam jeszcze żadnych wycieków i też zaczynam się niepokoić
Golgie, ja też nie mam wycieków, a to muszą być?? Bo ja się tym nie martwię .
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
tusia karmic piersią Cię nauczą w szpitalu a jak nie to położna środowiskowa. Na pewno zalapiesz szybko - mamy to we krwi
Lausanne tego nie byłabym pewna, moje koleżanki miały spore problemy i każda twierdziła, że mimo pokazywania nie było to takie łatwe.
Cytat:
U mnie wyszedł wynik taki, który w internecie widnieje jako "nietolerancja glukozy" Poczytałam i mniej więcej wiem, że trzeba się zaopatrzyć w glukometr, dietka i jak się wyczai po czym skacze cukier to można sobie nawet na ciastko pozwolić Także już się nie przejmuję tak bardzo jak rano. Po ciąży właśnie powinno to przejść

Chwalę się wczorajszymi zakupami
Natko a jaki wynik wyszedł dokładnie? Zakupy cudne!
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Aj i słuchajcie mamuśki wybrałam imię dla mego słodziaka w brzuszku: Jeremi" Tylko ten mój uparciuch TŻ nie chce nawet słyszeć On obstawia swoje czyli: Filip lub Szymek
Anuska a co z Julkiem? Upadła taka opcja?

Miss.hot gratuluję synka i jaki wielki! Chyba największy na wątku .

Pestka gratuluję córci, imię szybko się znajdzie!

Natko trzymaj się kochana, przeczytałam też o wypadku, to straszne, zawsze boję się takich sytuacji. Leż, opdoczywaj, dbaj o Was teraz szczególnie .
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Podpisuję się pod tym, też czytałam te opinie, że zapięta tylko piersiowa część pasa nie chroni dobrze.
Ważne, żeby dolna część pasa leżała nisko, ale w żadnym razie nie może być luźna, bo przy szarpnięciu z takiej pozycji jest bardzo duża siła. Mniejsza siła jest, gdy pas przylega ściśle do podbrzusza. Może to i niewygodne, ale na pewno bezpieczniejsze.
Sorry za ton moralizatorski
Kurcze, ja po mieście nie zawsze pasy zapinam, ale teraz będę. W trasie zapinam, ale ten dolny często odciągam, bo strasznie mnie brzuch od niego boli . Dużo już zjazdów nie zostało, ale jednak trochę tych km do zrobienia zostało ehh.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:43   #1191
archinta
Zakorzenienie

Ja tylko na chwile - pożalić się troszkę
Niektóre z nas narzekają na brak brzucha- mi to nie przeszkadzało- ale jakoś od 2-3 tyg. pojawił mi się i teraz mam dola czy nie za duży- była u mnie dziś kumpela i mówiła, ze takiego to ona w 6 m-cu nie miała- a ja dopiero początek 5... Wiem, że każda ciąża inna i jedne mają małe brzunie inne spore, ale jakoś mnie tak wiecie- dół złapał

Zmykam spać- mam nadzieję, że w końcu dziś pośpię.Chociaż te moje gardło dalej drapie- ale kupiłam syropek -Prenalen- może pomoże

No wyć mi się chce
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:45   #1192
spray
KWC

Bianeczko, Pestko, Kasiuleczkokuleczko gratuluję córek i troszkę (troszeńkę) zazdroszczę!!

Ja też byłam dzisiaj u lekarza - kolejne USG, które potwierdziło, że moje dziecko ma pisiorka. Sterczał mu jak antena, nie dało się nie zobaczyć
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:46   #1193
anciaahk
kosmitka

Aha miałam napisać jeszcze o bliźniakach, zawsze mi życzono i było podejrzenie, że będą - bo moja babcia miała 2 pary bliźniąt. Ale nie ma. W sumie chyba lepiej, bo z bliźniakami naprawdę nie jest lekko - mojego męża siostra ma bliźniaki i to naprawdę jest ciężka fizyczna praca - wszystko podwójnie. Do tego jej parka to urwisy, rozbiegają się, rozrabiają.

W temacie wizyt chyba moja jedna z droższych - 200 zł.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Archinto przecież Twój brzunio nie jest taki duży, bez przesady! A prenalen na pewno pomoże, trzymam kciuki. Kuruj się .

Stary 2011-05-09, 20:46   #1194
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Niektóre z nas narzekają na brak brzucha- mi to nie przeszkadzało- ale jakoś od 2-3 tyg. pojawił mi się i teraz mam dola czy nie za duży- była u mnie dziś kumpela i mówiła, ze takiego to ona w 6 m-cu nie miała- a ja dopiero początek 5... Wiem, że każda ciąża inna i jedne mają małe brzunie inne spore, ale jakoś mnie tak wiecie- dół złapał

Zmykam spać- mam nadzieję, że w końcu dziś pośpię.Chociaż te moje gardło dalej drapie- ale kupiłam syropek -Prenalen- może pomoże

No wyć mi się chce
No proszę cię nie przejmuj się takimi komentatrzami! Napewno masz ładny ciążowy brzuszek , napewno nie mam zadużego, kązda z nas ma inny ! No i nie smutać mi się tu

25.08.2011

Stary 2011-05-09, 20:49   #1195
archinta
Zakorzenienie

Oczywiscie nim odejdę musiałam zerknąć co tam u Was-
Natko- kochana dobrze,ze ogólnie nic Wam nie jest odpoczywaj i dawaj jutro szybko znać jak się czujesz

No i widzę,że wysyp calzedonii
gratulejszyn

Dla facecika też
Stary 2011-05-09, 20:52   #1196
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
19natka88 faktycznie miałaś dzień pełen wrażeń, całe szczęście że Tobie i Twojemu dzidziusiowi nic się nie stało
Cytat:
Gratulację!!!!

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
natka-najważniejsze że nic Wam się nie stało, ale biedna nerów musiałaś się najeść

natka lub małgosia(ciekawe czy dobrze kojarze) zamawiała b. podobną.
ja jakoś za spódnicami nie jestem
Ja mam ale tulipana o TAKI

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Aż mnie ciarki przeszły jak czytałam, całe szczęście, że wszytko dobrze Współczuję takich przeżyć...
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

Natka o rany współczuję dobrze, że nic poważnego się wam nie stało...
Dzięki dziewczynki Dopiero teraz stres puszcza, bo czuję te miejsca od pasów (biodra, jedna pierś, bark) ale brzuszek cały czas miękki, mały fika a to najważniejsze
Najbardziej dziwi mnie to, że zachowałam zimną krew, bo byłam w stanie zadzwonić do TŻ rzeczowo powiedzieć, co i gdzie się stało i potem dzwonić dalej i rozmawiać z policją. A ostatnio płakałam z byle powodu

Ok już wam nie marudzę o tym Teraz ważna poradnia diabetologiczna i żeby szyjka się nie skracała

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:53   #1197
anciaahk
kosmitka

No moje wpisy chyba 3 dzień są niewidoczne.

Dobrej nocy więc.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 20:54   #1198
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Archinto przecież Twój brzunio nie jest taki duży, bez przesady! A prenalen na pewno pomoże, trzymam kciuki. Kuruj się .
Cytat:
No proszę cię nie przejmuj się takimi komentatrzami! Napewno masz ładny ciążowy brzuszek , napewno nie mam zadużego, kązda z nas ma inny ! No i nie smutać mi się tu
Dzięki- to chyba dziś hormony- sam a nie wiem. Ale jakoś tak do doopy mi.
A jeszcze była koleżanka (druga), której obumarła fasolka jakoś w czasie jak ja się dowiedziałam o swojej. I w sumie ona dziś się dopiero dowiedziała o mojej ciąży bo w ogóle nie czułam się na siłach by jej powiedzieć o naszym szczęściu przy jej zmartwieniu.
Chyba za dużo newsów jak na jeden dzień.
I znów będę miała porąbane sny- dziś mi się śniło,ze komuś łyżwą nogę odcięło- brrrrrr. I jeszcze jakieś tam masakry - nie wiem skąd mi się to teraz bierze
Stary 2011-05-09, 20:56   #1199
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
No moje wpisy chyba 3 dzień są niewidoczne.

Dobrej nocy więc.
Anciu Kochana ja właśnie miałam odpisywać na twojego posta Nie gniewaj się Pod wieczór każda z nas już zakręcona Ja też zawqsze mam odpisac komuś a potem przeczytam kolejny post i zapominam co miałąm napisać więc zwykle tylko na ten ostatni co czytałam odpisuje
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:57   #1200
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

No wyć mi się chce

moja kumpela jak usłyszała,że przytyłam od początku 6 kg, to stwierdziła:TAK DUUŻO??bo jej inna koleżanka też jest w 6 miesiącu AŻ tyle nie przytyła.
Aż mi się głupio zrobiło..i po co ludzie gadają czasami takie głupoty, nie zastanowia się tylko walą co im slina na język przyniesie!!
opierdzieliłam ja, że przecież każda ciąża jest inna i kształt brzucha czy tycie to sprawa indywidualna,(sama powinna wiedziec bo raz już rodziła), ale niesmak po rozmowie pozostał

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ja też byłam dzisiaj u lekarza - kolejne USG, które potwierdziło, że moje dziecko ma pisiorka. Sterczał mu jak antena, nie dało się nie zobaczyć
gratulujesuper że wszystko w porządku

ancia-ja Cię widzę na bierzącosłodkich i spokojnych snów

uciekam spać, rano przedszkole, przychodnia, praca i popołudniu do Jasła do ginka..wieczorem się odezwe i proszę o wirtualne kciuki dla mojego bąbla

LIVE,LOVE,LIFT.

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-05-09 o 21:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości