Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 08:31   #3541
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A w załaczniku moja mała baletnica.Moja modeleczka
śliczna

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
izabela - ja też mam żal w sercu ale o to,że mały po porodzie został mi pokazany... polozyli mi go moze na 2 sekundy i zabrali.. oddali w beciku, ja bylam w takim amoku i szoku ze nawet mu nie wzielam tego beta i nie potuliłam ;/ nie bylo tego ''pierwszego kontaktu '' i ciagle mam to w pamięci
ja też mi też położyli dosłownie na 2sekundy a chciałam dłużej go potrzymać, dopiero w beciku już mi go dali trochę z żalem o tym myślę zawsze

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
A oto mój kochany synek :
przystojniacha

Cytat:
Jezus wszędzie slyszę płacz mojego dziecka, też tak macie?
A on oczywiście nie płacze... tż ma nockę a ja nawet w spokoju umyć się nie mogę bo jak puszczam wodę to mam schiza ,że on mi płacze i co chwile ją zakręcam nie lubię być sama z małym wieczorami
w kuchni też jak woda się gotuje to już mam przebłyski płaczu Fabiana a on śpi jak suseł
hehe ja mam to samo myślałam że tylko ja jakaś dziwna jestem

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
izabela u mnie też bez problemów-w zasadzie noszę małą na rekach tylko do odbicia kładę ją do łóżka,ta wypluje kilkanascie razy smoczek,pokeci się i sama pada... dobrze,że tak się nauczyła...nie powinno byc problemów później
no ja też póki co tak mam zobaczymy potem

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 08:34   #3542
iweczka
Zakorzenienie

u nas wczoraj był problem z zaśnięciem,
tak więc było noszenie i spiewanie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
hej Mamusie!

Zaraz was doczytam,choc nie wiem czy moja kochana maruda sie nie obudzi i będzie po ptokach

Kiedy robiłyście dzieciom usg bioderek?My skończyłysmy miesiąc i wciąz przed nami,niew iem czy nie za późno nas na niego skierują?

Od kiedy kładziecie dzieci w leżaczkach-bujaczkach?

A w załaczniku moja mała baletnica.Moja modeleczka
ale śliczna modeleczka
my mamy huśtawkę i zaczęłam małą wkładać około miesiąca

Montii, eirene mi Małą pokazali, dałam jej buziaka i zobaczyłam dopiero na drugi dzien tak po około 20 h od porodu jak mnie mąż zawiózł :/
dla mnie to był straszny czas...

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-05-10 o 08:38
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 08:37   #3543
patrycja_22
Rozeznanie

Moje dziecko spało dzisiaj od 21:45 do 6:30 a jak się przebudziłam to się normalnie wystraszyłam, że coś się stało Co prawda wczorajszy dzień go bardzo wymęczył bo nie może kupki zrobić i męczy się bidulek i pewnie dlatego tak mu się długo pospało.

Monti ja też początkowo nie wiedziałam co to za pasek ? Ale dotarło do mnie jak zaczęłam wkładać Alanka do nosidła bo pomyślałam sobie, że przecież on szpagat musi zrobić żeby to objąć nogami i mi się wspomniało, że przecież po to ten pasek zwężający

traicionera super malutka wygląda

Coralady
ale ślicznie

Czarna ja od dzisiaj zaczynam stosować Nystatyne. Jak Twoja Majeczka na nią reagowała, krzywiła się jak jej smarowałaś języczek czy nie było tak źle? Jak długo go jej pocierałaś?

Co do kremu z filtrem to my używamy Linomag fajny jest

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-05-10 o 08:41
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 08:37   #3544
wanilia83
Zadomowienie

kurcze no młoda mi się poprzestawiała i po kąpieli która była o 19 zasnęła o 21 i obudziła się po 20 min a potem dopiero sen ją zmorzył o północy na szczęście wstała po 3 na karmienie i potem po 6 więc nawet wyspana jestem

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

Ile kosztują pieluszki z Rossmana?

widziałam że są po 14,99 i 19,99 chyba w zależności od rozmiaru, a ile szt to nie wiem bo wczoraj nie doszłam do rossmana

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
iza twoja Idalka polozona do lozeczka sama zasnie?? zazdroszcze
ja musze spiewac ., ewentualnie pokołysac albo wziac na raczki. jak nic nie mowie to jest płacz
ciagle musze ubogacac moj repertuar

moja też zasypia sama w łóżeczku dziś nawet bez cumla zasnęła ja tam wole nie śpiewać, wczoraj zrobiłam to pierwszy raz i młoda aż smoczka wypluła i takimi wielkimi oczkami na mnie patrzyła a później uśmiech strzeliła chociaż nie wiem czym ona się tak zachwycała jak ja tak fałszowałam że szkoda gadać

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

używaliśmy Gagi 2 Tesco ale są sztywne i cisnęły już małą. Teraz mamy Dady 2 Biedronkowe są super mięciutkie ale trzeba kupić te z nowej serii z mamą i dzieciątkiem na opakowaniu, białe. Bo są też żółte Dady i podobno są sztywne i to stara wersja. Teraz chyba kupimy Huggisy 2 bo one są największe z tych co do tej pory mieliśmy to powinny być teraz akurat.

super łupy

miałam te nowe dady i Nadusie cisnęły w udach jak już kończyliśmy paczkę ale z jakości też byłam zadowolona

coralady super zdjęcie ja Nadię kładłam w leżaczku jak skończyła miesiąc a usg robiliśmy w 6 tyg

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość

bosze czego to ludzie nie wymyślą
najlepsze przenośne cycki dla ojców chyba kupie mężowi

harrods śliczny

madzik też to przechodziła i też miałam nerwy na własne dziecko a potem wyrzuty sumienia że przecież ona nie umie mi wyrazić inaczej że coś jej dolega to potem dostawałam dołów że nie rozumiem własnego dziecka i co ze mnie za matka także głowa do góry będzie lepiej ja sobie to cały czas powtarzam

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 08:52   #3545
Tity
Zakorzenienie

czarna dzięki
Co do smoczka to wzięłam sobie do serca to co napisała kiedyś niutka i staram się nie dawać. Z resztą takie miałam od początku założenie, ale po drodze babcia doradziła smoczek na niepokoje dzieciątka i przez jakiś czas był w użyciu. Teraz radzimy sobie bez smoczka, zostawiłam tylko awaryjnie jak mały zostaje z dziadkami i nie wiedzą jak go uśpićAlbo na wrzaski na spacerze, a gdy do domu jeszcze kawałek
Mały czasami zasypia w łóżeczku, ale przeważnie odkładam go jak jest taki na wpół przytomny. Czasami zasypia pod karuzelką, a czasami poguga i zaśnie sam, bardzo to różnie z tym bywa. W dzień śpi gdzie zaśnie, chociaż czasami staram się go odkładać do łóżeczka, ale w nocy tylko łóżeczko i on już chyba wie, że ma tam spać

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-05-10 o 08:53
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:07   #3546
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
hej kobitki

u mnie jakis kosmos jest ostanio.znaczy od wczoraj.moj Michal placze z byle powodu,najlepiej mu na rekach chociaz i to nie zawsze pomaga.kolek nie ma i nie wiem za bardzo co mu dolega.z jedzeniem tez jakos tak dziwnie jest bo ja ssie cyca to za chiwle puszcza, kzyczy i za sie rzuca za chwile i tak w kolko.kompletnie nie wiem co robic i jestem juz tak zmeczona ze czasem mi juz nerwy ouszczaja a potem mam wyrzuty sumienia ze sie zloszcze na niego......chyba jakas nienormalna jestem

poza tym brak czasu na cokolwiek.czasami was podczytuje ale to zadko....

gratuluje ostatniej mamusi dzidziuia
dzieciaczki macie cudne

Mam identycznie z moim malym szaleje strasznie od wczoraj...
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:15   #3547
agus87
Zakorzenienie

jedziemy na 10.30 do pediatry
mowi, ze malo prawdopodobne by to byla infekcja skoro ola ma apetyt
a odessa jej ssakiem ta wydzieline
Stary 2011-05-10, 09:18   #3548
diatoma
Zadomowienie

Coraldy ale piękna córa i jakie zdjęcie niesamowite!!!

Monti
w szoku po porodowym kobieta nie myśli racjonalnie, mi jak małego polozyli to skupilam sie na tym zeby go dotknac w miejscu gdzie nia ma tej mazi!!! a on byc cały grubo w tym, i w efekcie dotknelam go w główke tylko jednym palcem!!!✂✂✂✂✂✂✂a może ale też mi się to przypomina ze to nie bylo wazne ze rękę sobie ubrudzę o to!!

zapisałam ssie na przyszly wtorek na konsultacje, 100zł konretnie na godzine sie umowilam i ok. chociaz sie nie umęczymy z małym.
a ja w czwartek jade do rodzicow na 2 tyg i nie wiem jak bedzie z netem

marsylia, napewno ft4 może ci przepisac tytlko endookrynolog, a to co oni daja na wypisie pokazujesz swojemu lekarzowi i ona ma zasrany obowiązek ci to zlecic. szpital nigdy ci nei da skierowania bo od tego jest przychodnia ktora bierze kase za ciebie.

ego ego, masakra z NFZ< ale sama pracuje w przychodni i znam realia,jednak głupia jestem bo sie łudziłam że jak to dotyczy małych dzieci to jest inaczej, a wyszło tak samo

ja sie dzis wybieram pierwszy raz na poczte z Tymkiem, zobaczymy czy nas ktoś przepusci!! bo w ciąży nie było szans, wszyscy udawali ze mnie i brzuszka nie widza

chciałąm zapytac do dziewczyn karmiących MM, ile wasze pociechy wypijają teraz? bo mój 120 ok 8 razy dziennie. ale widze ze butla sie konczy a on dalej ciagnie, to chyba znak ze mu mało??? i teraz nie wiem ile wiecej powinnam mu robic,a lekarz powiedzial zeby sie nie sugerowac tym co jest napisane na pudełku od mlekka. moze dzis podejde do przychodni to sie zapytam, akurat jest obok poczty.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-05-10 o 09:24
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:24   #3549
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

Montii, eirene mi Małą pokazali, dałam jej buziaka i zobaczyłam dopiero na drugi dzien tak po około 20 h od porodu jak mnie mąż zawiózł :/
Mi mala polozyli na brzuch na sekunde, ale w szoku bylam ogromny. Pozniej ja wzieli na bok zeby zobaczyc czy jest ok, ubrali jej ubranka i mi ja dali. Ani na sekundke nie byla beze mnie... chyba bym sie bala... za duzo ostatnio o podmienianiu dzieci ogladalam;p

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
kurcze no młoda mi się poprzestawiała i po kąpieli która była o 19 zasnęła o 21 i obudziła się po 20 min a potem dopiero sen ją zmorzył o północy na szczęście wstała po 3 na karmienie i potem po 6 więc nawet wyspana jestem
moja też zasypia sama w łóżeczku dziś nawet bez cumla zasnęła ja tam wole nie śpiewać, wczoraj zrobiłam to pierwszy raz i młoda aż smoczka wypluła i takimi wielkimi oczkami na mnie patrzyła a później uśmiech strzeliła chociaż nie wiem czym ona się tak zachwycała jak ja tak fałszowałam że szkoda gadać
Moje slonko jak zjadlo 120ml o 19.30 pobuszowala do 21.30( w miedzyczasie dojadla 35ml) to pospala do 3.15. Zjadla 120ml i o 3.40 juz spala. Pozniej obudizla sie o 6.40. Ja jako, ze sie wyspalam to juz spac nie poszlam... Mala spi teraz od 30 min i mam nadzieje, ze jeszcze pospi;p

Na poczatku nie wiedzialam jak uspic mojego potworka i go bujalismy tak do 2 tygodni, od tej pory nie bujamy tylko odkladamy do lozeczka jak spiaca jest i dziala... czasami sie nachodzimy zeby dac smoka albo poglaskac, ale jest duzo lepiej

Cytat:

Przeslodki i przeprzystojny
Cytat:

Jezus wszędzie slyszę płacz mojego dziecka, też tak macie?
Caly czas... szczegolnie jak w kuchni jestem i zamkniete drzwi mam... chociaz jak mala spi to zawsze mam nianie ze soba;p
Cytat:
Moj mąż najpierw w ogóle miał nie być, potem tylko do partych, niby wyszedł tak, jak obiecywał, ale wszedł akurat w momencie, jak wyjmowali Nadunie, chociaż go wyganiałam

wstawiam moją małą z Marsupku z odpiętym zagłówkiem
Moj maz(przyslzy hehe) byl ze mna od poczatku do konca. Dzieki niemu wiedzialam kiedy przec, bo nie czulam skroczy przez epidural, a polozne mialy to w nosie. Byl nawet jak uzywali vacum i pokazali mu glowke malej jeszcze w srodku, az sie chlopak przerazil, co to takiego wlochatego hehe...Yeti:P
Cytat:
hej kobitki

u mnie jakis kosmos jest ostanio.
:
Moja tez tak miala a teraz miewa... ale daje rade...:P
Wydaje mi sie, ze moja sie wkurza, ze z butli malo leci, bo je je pozniej zaczyna marudzic, ale chce butle. jak butla w buzi to nie ssie... :P Chyba kupie ten smoczek do butli od 3 miechow i zobaczymy co bedzie

Dzisiaj idziemy na dlugi spacer kardio. Musze siostrze dokupic cos do prezentu urodzinowego(narazie jej kupilam tusz dior, bo tak chciala), myslalam o takim misku, bo ona lubi ta serie. Spacerek bedzie szybkim krokiem, a to z 4km w jedna strone

Probuje zrobic malej foto do paszportu, ale jakos ciezko idzie;p

Cos slysze, ze gada... ide zlookac;p
Troszke brzuszkow zrobilam ale malo bo plecy bola...

Dalej spi;p

Musze zaczac myslec o antykoncepcji, ale nie wiem czy decydowac sie na implant.... miala ktoras?? albo ktoras sie decyduje?
Spotkanie z lekarzem mam dopiero 27 maja... troche pzono
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg GIA3479_1_x.jpg (25,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg GIA3482_1_x.jpg (28,1 KB, 4 załadowań)

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-05-10 o 09:28
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:46   #3550
blackrose4u
Wtajemniczenie

ja tylko na 5 sek bo musze się małą zająć

diatoma Natala wypija różnie raz 100ml raz 120 a raz całe 150ml i jest jej mało. Ja zawsze mm przygotowuje 150ml a wypije tyle ile akurat chce. Z moim odciągniętym mlekiem jest to samo.

tajka my używamy prezerwatyw. Dostałam recepte na Azalie ale jakoś nie chciałam jej brać. A jak narazie u nas z przytulaniem różnie bywa to gumki są akurat. Jak tylko skończe karmić piersią wracam do moich tabletek antykoncepcyjnych

wsadziłam mleko do podgrzewcza a mała zasnęła w bujaku a tak się wierciła heh...

też żałuje że po CC mogłam ją tylko zobaczyć na sekundę, pani mi powiedziała że będę mogła ją placem dotknąć ale nim wyciągnęłam rękę to małą już wzięli. Potem dostałam ją po południu na 2 minuty...dopiero następnego dnia miałam ją od rana jak już musiałam wstać

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-05-10 o 09:51
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:52   #3551
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A coś stosowałaś? Mój ciągle ma biały język...

Piękne zdjęcie...
Dziewczyny wszystkie maluszki śliczne.
Mój dzisiaj kończy 10 tygodni....matko jak to zleciało. Chyba mu weszło w krew wstawanie raz w nocy
a plesniawka to nie zolta czasem??? a nie biala??? Moja oli ma bialy jezyczek troche i polozna pow.ze ok.gdyby byl zolty nalot to zle

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Mi mala polozyli na brzuch na sekunde, ale w szoku bylam ogromny. Pozniej ja wzieli na bok zeby zobaczyc czy jest ok, ubrali jej ubranka i mi ja dali. Ani na sekundke nie byla beze mnie... chyba bym sie bala... za duzo ostatnio o podmienianiu dzieci ogladalam;p

Moje slonko jak zjadlo 120ml o 19.30 pobuszowala do 21.30( w miedzyczasie dojadla 35ml) to pospala do 3.15. Zjadla 120ml i o 3.40 juz spala. Pozniej obudizla sie o 6.40. Ja jako, ze sie wyspalam to juz spac nie poszlam... Mala spi teraz od 30 min i mam nadzieje, ze jeszcze pospi;p

Na poczatku nie wiedzialam jak uspic mojego potworka i go bujalismy tak do 2 tygodni, od tej pory nie bujamy tylko odkladamy do lozeczka jak spiaca jest i dziala... czasami sie nachodzimy zeby dac smoka albo poglaskac, ale jest duzo lepiej

Przeslodki i przeprzystojny

Caly czas... szczegolnie jak w kuchni jestem i zamkniete drzwi mam... chociaz jak mala spi to zawsze mam nianie ze soba;p

Moj maz(przyslzy hehe) byl ze mna od poczatku do konca. Dzieki niemu wiedzialam kiedy przec, bo nie czulam skroczy przez epidural, a polozne mialy to w nosie. Byl nawet jak uzywali vacum i pokazali mu glowke malej jeszcze w srodku, az sie chlopak przerazil, co to takiego wlochatego hehe...Yeti:P

Moja tez tak miala a teraz miewa... ale daje rade...:P
Wydaje mi sie, ze moja sie wkurza, ze z butli malo leci, bo je je pozniej zaczyna marudzic, ale chce butle. jak butla w buzi to nie ssie... :P Chyba kupie ten smoczek do butli od 3 miechow i zobaczymy co bedzie

Dzisiaj idziemy na dlugi spacer kardio. Musze siostrze dokupic cos do prezentu urodzinowego(narazie jej kupilam tusz dior, bo tak chciala), myslalam o takim misku, bo ona lubi ta serie. Spacerek bedzie szybkim krokiem, a to z 4km w jedna strone

Probuje zrobic malej foto do paszportu, ale jakos ciezko idzie;p

Cos slysze, ze gada... ide zlookac;p
Troszke brzuszkow zrobilam ale malo bo plecy bola...

Dalej spi;p

Musze zaczac myslec o antykoncepcji, ale nie wiem czy decydowac sie na implant.... miala ktoras?? albo ktoras sie decyduje?
Spotkanie z lekarzem mam dopiero 27 maja... troche pzono

nono te implanty dobre sa.... ja sie zastanawiam
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:54   #3552
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
a plesniawka to nie zolta czasem??? a nie biala??? Moja oli ma bialy jezyczek troche i polozna pow.ze ok.gdyby byl zolty nalot to zle

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

nono te implanty dobre sa.... ja sie zastanawiam
czytalas plusy i minusy?

Stary 2011-05-10, 10:00   #3553
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
wstawiam moją małą z Marsupku z odpiętym zagłówkiem
Fajne to nosidełko,ja od dzisiaj zaczynam nosić Mała w chuście.Znajome sie strasznie wykosztowały,więc zaczniemy uzywać.Któraś z was używa chusty do noszenia dzieci?

Cytat:
Śliczny

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
piękne zdjęcie
DZIĘKUJE

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
coralady ojej,jakie cudne ujęcie! rzeczywiście masz w domu małą modeleczkę
DziekujeObfotagrowałam ja juz chyba ze wszystkich możliwych stron

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A coś stosowałaś? Mój ciągle ma biały język...

Piękne zdjęcie...
Dziewczyny wszystkie maluszki śliczne.
Mój dzisiaj kończy 10 tygodni....matko jak to zleciało. Chyba mu weszło w krew wstawanie raz w nocy
Moja tez mam ciągle biały języczek i raz dziennie wycieram jej gazikiem nasączonym w pzregotowanej wodzie,ale chyba powinnam częsciejGratulu je 10 tygodni

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
śliczna
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ale śliczna modeleczka
my mamy huśtawkę i zaczęłam małą wkładać około miesiąca

A mi pokazali Mała zaraz po porodzie,przytuliłam ją,pocałowałam-wszystko trwało jakos z 30 sekund.A zaraz po pzrewiezieniu na salęmtżet ją przynióśł i bylismy od razu w trójeczkeCieszę się,że tak wyszło

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Coralady ale ślicznie
DZIEKUJEMY

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

coralady super zdjęcie ja Nadię kładłam w leżaczku jak skończyła miesiąc a usg robiliśmy w 6 tyg
No to mamy jeszcze czas na usg bioderek

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Coraldy ale piękna córa i jakie zdjęcie niesamowite!!!
DziekujeWidać,że matce się nudzi,zbyt mało roboty przy dziecku ma
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:16   #3554
diatoma
Zadomowienie

patrycja22, ale to jakim linomagiem smarujesz buźkę? są jakieś specjalne?? ja sie wczoraj w rosmanie naczytalam wszytkich ulottek zeby znalexc krem z filtrem od pierwszych dni życia, w efekcie wzielam nivea. wiekszosc jest od 6 m-ca.

wanilko nie pamiętam czy to ty pisałąs o pieluchach??? bo ja tez sie zastanawiam czy kupowac dalej 2 czy juz 3? ja na noc używam pampersów 2, a na dzień dada 2. bo jednak na dłużej dady sei nie nadaja, kiedys wyszla z nich ta galaretka i te gumki postrzelaly. wiec je czesciej zmieniam, a w nocy zeby małegonie wybudzac to pampers i jestem spokojna . bo sie zastanaoiwam sokro TYmo waży już bez 200g - 6kg,a te pieluszki 2 są do 6kg, czy to nie czas zacząć 3???nie mam porownania jakduze sa 3?

my zakończyliśmy zmagania z pleśniawką, jak jest tego mało w buźce to radzę, aftinem na gazik i przecierać. on jest słodki i dzieciom smakujee. ja sie posluchalam tesciowej niestety i jak Tymo miał troszke topowiedziala ze przesadzam inic z tym nie zrobilam. a po tygodniu miał wszedzie na jezyku całym, na podniebieniu, na policzkach, na wargach od środka,masakra no i nystatyne musielismy podawac 7 dni i tyl.e najlepiej a plikowac strzykawką po troszeczku. tylkoto ma sens jak sie wytrze i tak w buzce ten nalot najlepiej przed podaniem nystatyny zeby miala tez kontakt z tymi miejscami.zeby od razu dziecka po tym nie karmic.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-05-10 o 10:20
Stary 2011-05-10, 10:23   #3555
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
czytalas plusy i minusy?
Nie czytalam na poczatku czerwca mam wizyte u lekarza w sprawie antykoncepcji tam sie wsio dokladnie dowiem,ale moja sszwagierka ma i pare kolezanek i bardzo sobie chwala przedtem dziewczyny testowaly plastry i tabletki ale ten implant najbardziej im podpasowal ...no zobaczymy,niby jedna miala na poczatku nieregularne krwawienia,druga wogole @ nie miala ale w krotkim czasie sie to unormowalo generalnie samopoczucie dobre
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:30   #3556
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
hej kobitki

u mnie jakis kosmos jest ostanio.znaczy od wczoraj.moj Michal placze z byle powodu,najlepiej mu na rekach chociaz i to nie zawsze pomaga.kolek nie ma i nie wiem za bardzo co mu dolega.z jedzeniem tez jakos tak dziwnie jest bo ja ssie cyca to za chiwle puszcza, kzyczy i za sie rzuca za chwile i tak w kolko.kompletnie nie wiem co robic i jestem juz tak zmeczona ze czasem mi juz nerwy ouszczaja a potem mam wyrzuty sumienia ze sie zloszcze na niego......chyba jakas nienormalna jestem
normalnie jakbym czytała opis swojego wczorajszego popołudnia i wieczoru
może coś w powietrzu wisiało?,

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja też mi też położyli dosłownie na 2sekundy a chciałam dłużej go potrzymać, dopiero w beciku już mi go dali trochę z żalem o tym myślę zawsze
a ja mogłam tylko ucałować w stópkę jak mojego wyjęli i potem odpłynęłam

idę zrobić obiad, mały usnął trzeba wykorzystać, później na spacer pójdziemy

w ogóle to się trochę boję, bo ma katarek i ciężko oddycha, może go łapie jakieś przeziębienie, oby nie, wczoraj myślałam, że to uszy ale jak dotykam to nie reaguje więc napewno nie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:32   #3557
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Nie czytalam na poczatku czerwca mam wizyte u lekarza w sprawie antykoncepcji tam sie wsio dokladnie dowiem,ale moja sszwagierka ma i pare kolezanek i bardzo sobie chwala przedtem dziewczyny testowaly plastry i tabletki ale ten implant najbardziej im podpasowal ...no zobaczymy,niby jedna miala na poczatku nieregularne krwawienia,druga wogole @ nie miala ale w krotkim czasie sie to unormowalo generalnie samopoczucie dobre
Ja mam wizyte na 27 maja, ale t cholerka duuuuzo czasu;p
ja w sb jestem 6 tygodni po porodzie, nie chce czekac do 27 maja;p

Chyba sie zdecyduje, bo wiecej dzieci nie chce, a na pewno nie w kolejnych 3 latach

W ogole zauwazylam, ze nawet jak mala jest senna to przysypia na rekach albo na kolanach a jak sie ja odlozy na sofe to awantura, a jelsi zasniose ja do sypialni do lozeczka to szybciej zasypia, nawet jelsi pomarudzi...
wlasnie staram ja sie uspic, zbey jak wstanie w koncu zjadla normalnie 120ml a nie pociumkala i koniec...

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-05-10 o 10:34
Stary 2011-05-10, 10:37   #3558
87czarna
Zakorzenienie

patrycja_22 Zawiesine stosuje się 4 dni. Maja wcale się nie krzywiła,tylko trochę ją naciągało jak jeździłam patyczkiem-pleśniawki miała z tyłu języka. Przed podaniem Nystatyny możesz wyczyscic dzidzi język rumiankiem..naprawdę pomaga

Tity moja potrzebuje smoka tylko do zaśnięcia-w trakcie snu wypluwa

diatoma Maja na razie wypija po 90 ml. Czasem zostawi trochę,a czasem jadłaby więcej. Dzisiaj zrobiłam jej na próbę 120 ml ,ale niestety zostawiła 40 ml A je co 3 godziny,jak z zegarkiem w ręku

coralady rób jak najwięcej..będzie pamiątka na całe życie ja już zamówilam przez internet odbitki zdjęc cyfrowych,a tatuś kupił śliczne albumy z Disney'a ...czekam na dostawę A co do języka...zamiast wodą,to spróbuj przemyc rumiankiem

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:39   #3559
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski
bylam wczoraj na miescie i o zgrozo w wiekszosci sklepow dla dzieci byly schody uniemoizluiwiajace wejscie z wozkiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! porazka
poogladalam na zywo ciuszi do chrztu i wiekszosc to z tak tandetnych materialow uszyte ze szok
nie wiem na co sie zdecyduje..
milego dzionka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:58   #3560
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

ja testuje ten kremik przeciwsłoneczny +50 babydream. koszt ok 13zl
cieżko sie rozsmarowuje na buźce ale to pewnie dlatego że jest wodoodporny poza tym pyszczek w porządku żadne uczulenie nie wyskoczyło

moje prośby zostały wysłuchane, moja po raz pierwszy spała dziś 4, 3,5 i 3 godz tylko ja i tak budziłam się co 2 godz bo cycki twarde i mleko leci a dziecko śpi.....

teraz wykąpana sobie drzemie na kanapie, a za godzinkę na szczepienie...

zakładacie już dzieciaczkom krótki rękawek przy takiej pogodzie?
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:01   #3561
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
też żałuje że po CC mogłam ją tylko zobaczyć na sekundę, pani mi powiedziała że będę mogła ją placem dotknąć ale nim wyciągnęłam rękę to małą już wzięli. Potem dostałam ją po południu na 2 minuty...dopiero następnego dnia miałam ją od rana jak już musiałam wstać
No, to jeden z większych minusów. A tak marzyłam, że urodzę SN i położą mi małego na brzuszku i będzie można zacząć karmić piersią. A to odseparowanie po CC znacznie utrudnia rozpoczęcie karmienia.
U mnie było tak, że małego po wyjęciu zabrała pediatra i po chwili usłyszałam, że wszystko ok i mały dostaje 10 punktów. Następnie pokazała mi synka i mogłam go pocałować kilka razy i go zabrali. To była 21:10. Po operacji przewieźli mnie na salę pooperacyjną. Na oddział trafiłam dopiero następnego dnia ok 11:00. I wtedy mi przywieźli małego. Jak trafiłam na salę pooperacyjną, to pielęgniarka, która się mną opiekowała przyniosła aparat, którym mąż zrobił zdjęcia Mateuszowi i powiedziała mi ile mały waży i mierzy (też informacje od męża). Nad ranem na salę pooperacyjną przywieźli jeszcze dwie panie po CC i one nic o swoich dzieciach nie wiedziały, bo nie było tam ich mężów, którzy mogliby się czegoś dowiedzieć. A one tak się martwiły i każdą pielęgniarkę prosiły o jakiekolwiek informacje. U nas w Polsce nie ma ludzkiego podejścia do pacjenta.

Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego synka .

Powiedzcie, jak ubieracie dzieciaczki w taką pogodę? U nas dzisiaj 23 stopnie i nie chciałabym przegrzać Mateusza. Ale jednocześnie, żeby nie ubrać za lekko. Cholera, ja mam problem z tym ubieraniem. Nie mam wyczucia.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:15   #3562
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

wanilko nie pamiętam czy to ty pisałąs o pieluchach??? bo ja tez sie zastanawiam czy kupowac dalej 2 czy juz 3? ja na noc używam pampersów 2, a na dzień dada 2. bo jednak na dłużej dady sei nie nadaja, kiedys wyszla z nich ta galaretka i te gumki postrzelaly. wiec je czesciej zmieniam, a w nocy zeby małegonie wybudzac to pampers i jestem spokojna . bo sie zastanaoiwam sokro TYmo waży już bez 200g - 6kg,a te pieluszki 2 są do 6kg, czy to nie czas zacząć 3???nie mam porownania jakduze sa 3?

special for you zrobiłam zdjęcie dla porównania pampers premium care 2 i pampers activebaby 3

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

zakładacie już dzieciaczkom krótki rękawek przy takiej pogodzie?

mam ten sam dylemat czy ubrać krótki rękawek i na to sweterek czy długi i sweterek

Cytat:

Powiedzcie, jak ubieracie dzieciaczki w taką pogodę? U nas dzisiaj 23 stopnie i nie chciałabym przegrzać Mateusza. Ale jednocześnie, żeby nie ubrać za lekko. Cholera, ja mam problem z tym ubieraniem. Nie mam wyczucia.

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-05-24 o 09:19
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:20   #3563
diatoma
Zadomowienie

harods ja tez mam z tym problem, zaraz chce wyjsc i nie wiem, a po wczorajszym dniu ma potowki.

dalam malemu 150ml mleka i wypil do dnaw niedziele konczymy 2 miesiace a on prawie 6k wazy.

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-05-10, 11:41   #3564
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry

U nas dzisiaj nocka w miarę spokojna no i Maja kończy dziś tydzień Położna wczoraj mi powiedziała, że mogę iść na spacer więc skorzystam z tak pięknej pogody.

marsylia Ty chyba wczoraj pisałaś, że rana Cię boli, mnie też ciągła jak cholera. W łóżku z boku na bok nie mogłam się obrócić i właśnie wczoraj położna powiedziała żebym kupiła sobie rivanol w żelu (RIVEL) nałożyła go na gazik i przyłożyła do tego szwu co ciągnie. Miałam tak zrobione przez całą noc i dziś jest o niebo lepiej. Prawie go nie czuję a tak to nawet jak coś spadło na podłogę to nie mogłam podnieść.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 12:00   #3565
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
dalam malemu 150ml mleka i wypil do dnaw niedziele konczymy 2 miesiace a on prawie 6k wazy.
mój wczoraj o 19 zjadł z cyca, przed 20 zjadł 90ml z butli i nie spał i o 21:20 zjadł z cyca plus z butli 90ml i dopiero poszedł spać i mój jak miał 3 tyg to ważył 4400g, więc co to będzie później? ciekawe ile będzie ważył?
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 12:28   #3566
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
mój wczoraj o 19 zjadł z cyca, przed 20 zjadł 90ml z butli i nie spał i o 21:20 zjadł z cyca plus z butli 90ml i dopiero poszedł spać i mój jak miał 3 tyg to ważył 4400g, więc co to będzie później? ciekawe ile będzie ważył?
No to widzę, że w domu masz małego głodomora. Ale dobrze niech je i rośnie duży i okrąglutki

A co macie położone na przewijakach? bo ja mam ten podkład na łóżko ale mała często mi go zasikuje i nie nadążam zmieniać.

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2011-05-10, 12:36   #3567
Harrods
Zadomowienie

Jak to jest u Was ze szczepionkami? Jakie wybieracie? I gdzie kupujecie? W przychodni, w której szczepicie, czy w aptece?

My chcemy kupić 6w1 i zastanawiamy się nad rota. Chcielibyśmy zaszczepić na rota, ale ta kasa... U nas w przychodni Hexa kosztuje 240,00, a Rotarix 330,00. Znalazłam w jednej z aptek Hexe za 180,00, ale lekarz z przychodni nie chce szczepić szczepionką kupioną poza poradnią. Nie chce brać za to odpowiedzialności, bo nie wiadomo jak była przechowywana w aptece, jak ją będę transportować (szczególnie przy tych temperaturach) i jak ją będę przechowywać. Ale w sumie o jakiej odpowiedzialności mówimy? W jaki sposób lekarz miałby odpowiadać za powikłania?

Szef poradni powiedział mi, że mogę napisać oświadczenie, że szczepię sama. Ale tego to ja się boję. I jestem w sytuacji bez wyjścia. Mogę jeszcze szukać innej poradni, która zaszczepi, ale procedura przesyłania karty szczepień może być upierdliwa, a nie wiem jaka opieka byłaby w innej poradni (tu z pediatry jestem zadowolona).

C

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
A co macie położone na przewijakach? bo ja mam ten podkład na łóżko ale mała często mi go zasikuje i nie nadążam zmieniać.
Ja nie mam nic na przewijaku. Miałam w planie zakup ochraniaczy z Ikea, ale nie zdążyłam, bo mały urodził się 2 tygodnie wcześniej. A w praktyce okazało się, że prawie przy każdym przewjaniu brudzimy przewijak , albo kupką, bo brudna pupa dotknie, albo mały obsika. I nie wiem ile musiałabym mieć tych ochraniaczy, chyba milon. A tak, to po porstu czyszczę przewijak i już.
Stary 2011-05-10, 12:46   #3568
agus87
Zakorzenienie

ja sie tylko melduje, ze moja corka jest zdrowa jak rybka!!!!!!!!!!!!!
ma ta okropna sapke
lekarz przepisal nowa sol morska i aspirator do wyciagania inny
i duzo wietrzyc i spacerowac
wsiooooooooooooooooooooo : jupi:

a katarek podlapala ode mnie
wczesniej co antybiotyki bralam i karmilam piersia wtedy jeszcze
Stary 2011-05-10, 12:47   #3569
izunia233
Zadomowienie

Cytat:

Ja nie mam nic na przewijaku. Miałam w planie zakup ochraniaczy z Ikea, ale nie zdążyłam, bo mały urodził się 2 tygodnie wcześniej. A w praktyce okazało się, że prawie przy każdym przewjaniu brudzimy przewijak , albo kupką, bo brudna pupa dotknie, albo mały obsika. I nie wiem ile musiałabym mieć tych ochraniaczy, chyba milon. A tak, to po porstu czyszczę przewijak i już.
Też tak chciałam zrobić ale pomyślałam sobie, że małej będzie zimno jak taką gołą pupę położę na samym przwijaku.

A co do tych szczepionek o u mnie są też w przychodni. Ja bym się chyba bała kupić w aptece i sama przewozić w tych temperaturach.

Stary 2011-05-10, 12:54   #3570
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja sie tylko melduje, ze moja corka jest zdrowa jak rybka!!!!!!!!!!!!!
ma ta okropna sapke
lekarz przepisal nowa sol morska i aspirator do wyciagania inny
i duzo wietrzyc i spacerowac
wsiooooooooooooooooooooo : jupi:

a katarek podlapala ode mnie
wczesniej co antybiotyki bralam i karmilam piersia wtedy jeszcze
No widzisz, a tak się martwiłaś.

Mateusz też ma sapkę, ale ja już z nią nie walczę. Nic się z tym nie da zrobić. Małemu po prostu zalegają resztki pokarmu i w nocy go to męczy. Ja z noska nic nie wyciągam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości