|
|
#2671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
A Tobie życzę mało alergicznego lata ![]() Wiadomo- kwestia leków, to wypadkowa między potrzebą ich dla matki a zagrożeniem dla maluszka. A wiadomo, że nikt nie testuje leków na ciężarnych, stąd chuchanie na zimne (każdy lekarz woli, żeby czegoś tam nie brać) Co do piersi, to ja normalnie mam takie średnie B :/ A teraz nabrzmiały do C Tzn. jeszcze zakładam mój największy stanik B, ale jest ciasno Miałam dziś kupić nowy, ale nie chciało mi się przymierzać
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-09 o 21:12 |
|
|
|
|
#2673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Goldika- widzisz teraz możesz być już spokojna
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-09 o 21:28 |
|
|
|
|
#2674 |
|
Raczkowanie
|
hehe ja miałam małe B a teraz mmmm
są piękne. tak w 2 tyg sie zrobiły mam nadzieje ze jeszcze sporo urosną hehe---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- a jak tam wasze pępuszki dziewczyny bo mój mi ucieka na zewnątrz hehehe kiedyś był schowany a teraz wychodzi
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Zbieram się do pracy ale chciałam tylko napisać że trzymam kciuki za dzisiejsze wasze wizyty, myślcie pozytywnie kochane. Buziaki |
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za gratulacje
muszę zmykać na uczelnie ale podobnie jak ela wpadłam trzymać kciuki za wizytujące dzisiaj ![]() Cieszę się, że wszystkie miałyśmy wczoraj udane wizyty moje USG trawało ponad 25minut! szok
|
|
|
|
#2677 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny trzymam za Was również kciuki. Zaraz dawać mi tu znać
i wrzucać fotki.Ja dziś zostałam w domu, bo mnie wieczorem złożyło przeziębienie i stwierdziłam, że nie ma co chodzić z tym do pracy tylko porządnie się trzeba wyleczyć.
|
|
#2678 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() Gratuluję wczorajszych wyników USG i trzymam kciuki za dzisiaj Ja właśnie siedzę w pracy i zastanawiam się co zrobić, żeby nie zasnąć.. :/ Normalnie jakaś sennośc mnie dopadła - a tyle miałam energii o 5 rano jak zadzwonił budzik
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
łał, wreszcie dotarłam do końca, z 3 albo 4 strony napisałyście od niedzieli... uffff... i jeszcze w między czasie wyrzuciło mnie ze strony, więc jest za wcześnie aby wszystko powtrórzyĆ to co napisałam przed wywaleniem...
:rolle yes:dziękuję ślicznie za 3manie kciuków Miałam wczoraj wizytę i pogadankę o wynikach badań. Gin powiedział, że nie mam infekcji ale mam aplikowaĆ Lactovaginal co drugi dzień na noc( żeby zapobiec infekcjom, które często występują). Nie zrobił mi usg bo za 2,5 tyg. idę na genetyczne- a że mi kuzynka nagadała, że częste usg szkodzi, to sobie dałam na tej wizycie looz z podglądactwem ![]() . No niestety leukocytów mam sporo bo 13tyś. (u ciężarnych norma do 15tyś.) chociaz moja koleżanka już w 5m.c. ma tylko 10,5 tyś.. Także na razie nie dostałam żadnych leków, oby leukocyty się już nie zwiększałyZałozono mi kartę ciąży ![]() aha i dobrze by było, żebym poszła do internisty na obejrzenie gardła, bo mu wspomniałam, ze co parę dni płuczę solanką bo coś czuję pobolewania i drapanie w gardziołku. i wizyte mam na 31maja wyznaczoną. Cieszę się, że i u Was wizyty przebiegły jak najlepiej, że dzidzie zdrowe i że już mamy spokojniejsze nerwy ach i 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty, na pewno wszystko będzie ok ![]() u mnie już ok 3t.c. powiększyły się piersi i troszkę rosna ale teraz już nie tak spektakularnie z A mam B (mój Tż nie odbiega od normy, również jest zadowolony![]() ![]() agnesuk z tego co się orientuję, to w ciąży można stosowaĆ żel Aperisan, płukaĆ dentoseptem, septosanem myĆ i płukaĆ Ajoną i Meridolem (Merdiolem to gdy mi kiedyś krwawiły dziąsła, to nie kazała płukaĆ po myciu wodą, tylko tak zostawiĆ, tzn. wyplyĆ pianę i zostawiĆ do działania Tincia na AZS to bez sterydów (chyba jedyna o takiej sile działania)jest maśĆ Elidel, ale nalezy to skonsultowaĆ z lekarzem. A wiem, że też była (nie wiem musiałabyS poszukaĆ) maś Flexiderm ziołowa, którą można w ciąży- nawet tak było na ulotce napisane ![]() dygotka8 jak nie lubisz(zreszta ja tez nie przepadam, a tym bardziej jak się dowiedziałam, ze w suszonych owocach jest dużo toxycznej siarki, którą używają do suszenia wszystkich owoców , która de facto można chociaż w części wypłukaĆ gotowaną wodą) to może sok 100% żurawinowy(nie te słodkie syropy, które mają żurawiny malutko) tylko właśnie ten 100% sok, który nie zawiera cukrów, to jest kwaskowe, rozcieńcza się go wodą. Dla kwasomaniaczek pycha, ewentualnie można sobie dosłodziĆ miodem, który też ma działanie bakteriobójcze i podnosi odoprnośĆ albo cukrem np,. trzcinowym![]() ooo a propos moczu, tzn badania. Słuchajcie ja miałam badanie mocz ogólny- taką karteczkę od lekarza. Tak się utarło, że może byĆ pojemnik niejałowy do tego badania, miałam takowy w domu, więc w nim zaniosłam do badania. Ja odbieram wyniki a mnie z nóg ścięło, bakterii mam ponad tysiąc! Piszecie o kilogramach, no ja jakoś nieopatrznie przytyłam 3 kg a jestem w 9t.c. ![]() no po prostu za dużo jem a za mało się ruszam (tak przypuszczam,) dobrze, że się ciepło robi to na spacer do parku się wypuszczęKropeczka27 to tak jak piszesz nie leczona choroba jest dużo dużo gorsza niż odpowiednio leczona 3mam kciuki za Ciebie i maluszka, żeby objawy ci jak najmniej dokuczały KkkasikkK masz mądrą babcię i daj znaĆ jak tam dzisiejsze usg! tzn. idąc tokiem rozumowań babci, upewnij nas w przekonaniu, że wszystko jest w najlepszym porządalu ![]() sozaa 3mam kciuki za wizytę! nie martw się na zapas(wiem, ze łątwo powiedzieĆ) ale na prawdę uwierz w to! a krople na alergie to stosowała koleżanka w ciąży Xylorhin spray, ale nie powinna, dziecko zdrowe. Najbezpieczniej to woda morska w aerozolu albo Euphorbium Hell'a, ale wiadomo ze słabsze...a czekaj a może Rhinallergy homeopatyczne tabletki do ssania? albo aerozol Luffa? koniecznie zapytaj lekarza albo homeopatię to mozna samemu spróbowaĆ... |
|
|
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki -ciesze się ogromnie że po wczorajszych wizytach dzidzie zdrowe
![]() Ja też byłam wczoraj u gina ,byłam z moim mężem pierwszy raz i tak byliśmy przejęci ze zapomnieliśmy o wydruku zdjęcia.Ale mój tż był szczęśliwy bo widział serduszko bijące .Generalnie powiedział że wszystko prawidłowo. Następna wizyta 10 czerwca .
|
#2681 |
|
Przyczajenie
|
Miło poczytać z rana te euforyczne wrażenia z wizyt. Od razu się ma więcej energii i pozytywne nastawienie do świata
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty - radości będzie pewnie tyle samo ![]() Moje cudo ma się świetnie, wyłączając może kompletne ADHD, z powodu którego usg nieco sie przedłużyło, bo trudno było złapać wszystkie niezbędne parametry. Lekarz sam się śmiał, że z takim akrobatą dawno sie nie spotkał Mój syn, którego zabrałam na wizytę, śmiał sie do łez z tego "skaczącego dzidziaka". Na koniec dostał od lekarza oddzielne zdjęcie, które powiesił już sobie w pokoju. Popłakałam się ze wzruszenia - on chyba czeka na poród bardziej, niż ja.Następnie miałam wizytę u lekarza prowadzącego, która zakończyła się konkluzją: "Pani Ewo, wszsystko jest świetnie, ale na wszelki wypadek trzeba Panią położyc do szpitala". Zdębiałam na te słowa. Z dzieckiem wszystko ok, ale ja mam bardzo wysoki cukier i nie mogę przejść normalnego badania po obciążeniu glukozą. Takie badanie będzie wymagało kilkudniowej hospitalizacji. No nie mogę sie doczekać, naprawdę Dzis za to mam sporo energii do pracy, muszę więc to wykorzystać ![]() Co do nawilżaczy powietrza: ja w miarę potrzeby wieszam mokry recznik na kalofyferze. Ale inna rzecz, że nie mam jakiś regularnych kłopotów z suchym lub niezbyt czystym powietrzem w domu. U mnie to wystarcza. Aha, tak czytam o tych waszych cyckach i cieszę się, że moje E/F jakoś specjalnie nie urosło Miłego dnia! Trzymam kciuki za wasze zdrowie, za dzisiejsze wizyty i za kondycje maluchów! |
|
|
|
#2682 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
GRATULACJE ZA UDANE WIZYTY!!! ![]() Ciesze sie, ze wczoraj nie wkradla sie zadna negatywna nutka do watku ![]() Dzis zabieram sie za fugi na balkonie i tarasie, wiec pewnie pojawie sie u was dopiero wieczorem. Milego dnia
|
#2683 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
![]() Bardzo się cieszę że same pozytywne relacje i że wszystko z naszymi wizażowymi szkrabami ok Ja już jak na szpilkach czekam na wizytę w poniedziałek, chyba stres mnie zeżre jak będę na nią szła ![]() Ja mam krzywą przegrodę nosową i praktycznie mogę oddychać tylko buzią. Przed ciążą nie bylo aż tak źle, przyzwyczaiłam się do tego, ale w ciązy jakby mi się pogorszyło Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Oby były udane. Miłego dnia |
|
|
|
#2684 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Dziękuję za trzymanie kciuków. Albo lepiej nie dziękować ![]() W każdym bądź razie ja mam wizytę dziś troszkę późno, bo dopiero o 20. Niestety mój kochany mąż się uparł, że nie może opuścić żadnej wizyty A że długo pracuje, to tylko taki termin nam i lekarzowi odpowiada.Także zapewne dopiero jutro wkleję zdjęcia i napiszę co i jak Ale mam nadzieję, że będzie dobrze. My z mężem innej wersji nawet nie bierzemy po uwagę ![]() Wracam do pracy. Miłego dnia mamuśki
|
#2685 |
|
Rozeznanie
|
Muszę Wam powiedzieć, co wyszło z moją wizytą. Wchodzę do Medicover, mowię, że mam wizytę, a Pani sprawdza w systemie i mowi "ale ja widzę 9....czerwca!"
Rhinocort, Nasonex (który używałam w przypadku ostatniego nieżytu), Buderhin. Lekarz powiedział, że mam sie podleczyć Nasonexem (mam nadzieję, że kilka dawek mi pomoże) a potem codziennie, aż do jesieni Cromohexal, który jest łagodny i może być stosowany w ciąży. Wszystkie leki to aerozole, powiedział, że lepiej darować sobie tabletki, choć mi i tak tabletki nigdy nie pomagały, a jedynie działały usypiająco. Wracam do pracy... Oby szybko zeszło! |
|
|
|
#2686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj na wizyty ze mna nie chodzi,bo mam zawsze o 15-ej w poniedzialki a on wtedy nigdy nie ma wolnego ( a moglby w sumie miec ). Jedynie na czym mu zalezy to usg 3d. Ale po ostatniej klotni to nawet nie mam zamiaru zabirac go na nastepne 3d- co prawda dopiero pod koniec czerwca jest, ale nauczke musi dostac.
|
|
#2687 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy miewacie bóle głowy w ciąży??? ja od kilku dni mam straszne bóle, czasami jak się prześpię w dzień to trochę przechodzi. Jednak strasznie mi przeszkadza i nie wiem czy to objaw czy to przez pogodę.
Za dwa dni mam wizytę ale chciałabym się Was poradzić. Jakie tabletki ewentualnie mogę wziąć?? Jestem przeciwniczką brania jakichkolwiek tabletek (oprócz witaminek oczywiście) ale czasami ból jest tak okropny że nie wiem czy dam radę bez środka przeciwbólowego ![]() Pozdrawiam Was wszystkie przyszłe mamusie
|
|
#2688 |
|
Rozeznanie
|
ksiowa4, Paracetamol możesz brać, słyszałam też, że Apap, ale ja póki co nie mam żadnych migren i nie brałam żadnych leków. Ale jak juz będę zmuszona to wypróbuje paracetamol.
No i przy nastepnej wizycie zapytaj sie swojego lekarza o to, co możesz. Sprawdż tez masaż stóp, za bole migrenowe odpowiada chyba duzy paluch, to pomaga, ale masaże muszą być regilarne i trawać okreslony czas, nie jestem specjalistką, najlepiej sprawdź w internecie. |
|
|
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
sozaaa
życzę szybkiego przejścia objawów! szybkiego podleczenia a nawet zaleczenia no z tą wizytą to faktycznie przegięcie, denerwujące jest to że inni nas wprowadzają w błąd(w przypadku potwierdzenia wizyty, przecież dzwoniłaś! ) no ale jak to w zyciu, a tymbardziej teraz powinnyśmy daĆ sobie na looz![]() magolina nic Ciebie (Was ) nie zeżre do poniedziałku ![]() będzie dobrze, noskiem też się nie przejmuj wczoraj byłam na biznes lanch'u w Hanna sushi ale nie jadłam surowych rybek(zjadł z przyjemnością za mnie Tż ) ja tylko zupę miso i roladki z paluszkami krabowymi, imbir, zielony chrzan, i warzywa w cieście w sosie sojowym było super Nie powinno zaszkodziĆ, prawda? (przed ciążą uwielbiałam shushi- mniami)a kawę inkę to bez problemu można piĆ? skład przeczytałam i jest super smakowity, smak dzieciństwa Tak w ciąży można przyjmowaĆ preparaty na bóle lub gorączkę, zawierające wyłącznie substancję czynną- paracetamol( czyli pod nazwami handlowymi APAP, CODIPAR. PANADOL, PARACETAMOL, EFFERALGAN) wszystkie sa w tej samej dawce, czyli po 500mg paracetamolu podobnież odwodnienie może powodowaĆ bóle głowy w ciąży i brak magnezu(czyli jeśĆ orzechy, pełnoziarniste pieczywo no i to wszystko co zawiera magnez) i spacer na świeżym powietrzu podobnież wcieranie Amolu w skronie tez jest bezpieczna Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-10 o 10:34 |
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Jak mnie dzis rano brzuch rozbolał to szok, ale tylko chwilke. Gorzej mam z tym prawem bokiem bo mnie boli tak troche niżej niz żebra. Masakra. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
|
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze i dziewczyny przestańcie się tak stresować, bo na pewno wszystko będzie dobrze |
|
|
|
#2692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc każdej polecam) i zrobiłam sobie krem natłuszczający z hydrokortyzonem, ale niestety... widać na mnie za słaba dawka... ehhh... no ale troszke podgaja sporadycznie. Jakoś przeżyję
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikaa2 ja wcześneij najprawdopodobniej próbkę moczu źle pobrałam,dzis zrobiłam tak jak elkarka mi kazała,no i dałam w niejałowym pojemniku,ale moze następnym razem kupię jałowe dla spokojności?? mam nadzieję,że tym razem wyniki będa oki,o nawet próbka wizualnie wyglądała znacznie lepiej niz ostatnio. nikaa2 nie słuchaj kuzynki tylko lekarza zapytaj czy usg szkodzi czy nie szkodzi dziecku.mi lekarz powiedział,że nie szkodzi-dziś zapytam jeszcze drugiego.do tej pory usg dopochwowe miałam juz 3 razy dziś to chyba zwariuję do tego usg.....,
|
|
#2694 |
|
Wtajemniczenie
|
Słuchajncie wyczytałam o herbacie ROIBOOS- dla nas byłaby idealna, zawiera żelazo, zapobiega mdłościom, u matek karmiących na wytwarzanie pokarmu wpływa... no po prostu cudo, zapobiega senności, depresji, nie zawiera kofeiny, zapobiega bólom głowy, wpływa na trawienie , przy alergii, astmie - CZYLI TO CO TRAPI NASZE FORUMOWICZKI oto link:
http://herbatka.bloog.pl/id,706408,t...l?ticaid=6c472 |
|
|
|
#2695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już nie mogę się doczekać kiedy moja energia do mnie powróci Nadal etap- nic mi się nie chce, robię bo muszę....Nikaa2 zaraz obadam sprawę herbatki Ale zaraz, bo ja dziś jeszcze śniadanka nie zjadłam- aż dziwne, że jeszcze kibelka nie tulę :/
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-10 o 10:42 |
|
|
|
|
#2696 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o masaze- na mnie nie dzialaja, moze ewentualnie jeszcze zimny oklad na czolo. Cytat:
. Z cyklu nie chce bo musze ja mam prasowanie i pranie heheh ( ale to u mnie jest we krwi a nie z powodu ciazy )
|
|
#2697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2698 |
|
Rozeznanie
|
Nikaa2, Roiboos to herbata czerwona, produkowana przez poznańską palarnię kawy Astra. Ja ją pije od wielu lat, jest lekko miodowa i rzeczywiście bez kofeiny. Są jeszcze Roibosy Tekane i tetley z waniliowym aromatem, pycha!
Ja i tak mam teraz fazę na kwaśne rzeczy, np. taki świeżo zakiszony ogóreczek |
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie najlepsza herbatka rooibos to ta z bioedronki(oryginal) dużo bardzej mi smakuje niz z astry.piłam ja nałogowo od kilku miesięcy-potem przestałam z jakiegoś powodu i tak od miesiąca jej nie piję.
no i ta herbatka nie ma żadnych pobudzaczy więc super
|
#2700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawet zelazko parowe nie przekonalo mnie do tej czynnosci. bleeee
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

Tzn. jeszcze zakładam mój największy stanik B, ale jest ciasno 

:rolle yes:

no po prostu za dużo jem a za mało się ruszam (tak przypuszczam,) dobrze, że się ciepło robi to na spacer do parku się wypuszczę