|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
zdjęcie może nie najcudowniejsze heh.. ale do słońca wyglądają...<mam nadziej> dobrze...
z reszta same ocencie;D
|
|
|
|
#4682 |
|
Przyczajenie
|
zdjecie może niejnacudowniejsze.... ale do słońa wyglądają...<mam nadzieje> dobrze z resztą same oceńcie heh
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
no śliczne
ja to nie miałabym chyba cierpliwości
|
#4685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my pewnie kupimy gotowe, choć to jeszcze się okaże, ale moja mama wspominała ostatnio, że oni na swoje wesele 25 lat temu sami robili też kotyliony ![]() a my mamy się zdecydować w końcu na wzór kielichów dla nas i jakoś nam kiepsko idzie:P echhh
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Wzór kielichów? Do szampana, czy jakich?
|
|
|
|
#4687 |
|
Zadomowienie
|
u mnie jest taka tradycja, że Młodzi począwszy od picia szampana i potem przez całe wesele piją sobie z tych samych kielichów, z reguły z imionami i jakimś ślubnym elementem wygrawerowanym i połączonych wstążeczką
i jak chodzą między stolikami to też chodzą z tymi kielichami pijesz sobie wtedy przez całą imprezę to co nalejesz sobie do tego kielicha i rzadziej ktoś namawia też do picia wódki
|
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Przyczajenie
|
musiałam dodac inne zdjecie bo tam to jest naprawde kiepściutkie heh
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dorwałam wczoraj biustonosz do ślubu i figi
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, czytam od dawna ale jakoś bardziej na innych wątkach sie udzielam. Ale postanowiłam i tu się ujawnić
bo w końcu jestem sierpniowa PM i na dodatek niedzielną 14.08 więc juz mniej niż 100 dni, jak sobie dziś ze strachem uświadomiłam.Z rzeczy załatwionych: -suknia jest, tak smo buty, bielizna, bizuteria; wybrałam ciesliste pończochy samonośne bo mam odkryte buty i jakos nie mogłam sobie wyobrazic wystających białych palców ;-dla Tż jest garnitur, buty, koszula, musznik, wczoraj przyszły spinki, jak zrobie zdjecie to pokażę (związane oczywiście z motorowa pasją Tż )-no i lokaz, zespół, fotograf, termin w kościele; w przyszłym tygodniu wybieramy się na spisanie protokołu, i cos mi się wydaje że łatwo nie będzie ale nie ma wyjścia; Zamieszczam zdjęcie sukni i dwóch bukietów, doradźcie który lepiej pasuje. |
|
|
|
#4693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi bardzo podoba sie 1 bukiecik i wydaje mi sie ze bedzie pasował |
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie bardziej podoba się bukiet z goździków i storczyków ![]() Róż będzie Twoim kolorem przewodnim?
|
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4696 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem pierwszy bukiecik jest super
|
|
#4697 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swietne Wcale bym nie powiedziala, ze nie sa kupione gotowe.Wierszyk o toto lotku mamy taki sam, a zdjecie z dziecinstwa rewelacyjne. Super pomysl ![]() Cytat:
Ja tez pierwsze slysze o przepinaniu kwiatka Panau Mlodemu Nie wiedzialam nawet, ze sa jakies zasady, po ktorej stronie powinien on byc. Taka jestem niedoinformowana ![]() Ja bym chyba wolala jednokolorowe. zwlaszcza Panie moga wybrzydzac, ze im kolor gryzie sie z kolorem sukni ![]() Cytat:
U nas nie zawsze kotyliony sa na wesleach, ale spotkalam sie z tym, ze swiadkowa rozdawala i kazdy sam sobie przypinal. To chyba dobra opcja. Ja jednak chyba zrezygnuje z kotylionow..... Cytat:
![]() Cytat:
Czesc. Pamietam twoja suknie z watku Sukien Slubnych ![]() Jak widze, dalej masz problem z wyborem bukietu? A ktory Tobie bardziej sie podoba? Obydwa beda pasowaly do sukni. Czemu mowisz, ze przy protokole latwo nie bedzie??? Przeciez to tylko formalnosc.
Edytowane przez gwiazdeczka26 Czas edycji: 2011-05-10 o 13:54 |
|||||
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
a my nie będziemy mieli kotylionów
![]() Kupiłam staniczek
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4700 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja juz sie wypowiadalam na temat Twoich bukietow... Pierwszy moim zdaniem jest 100 razy ladniejszy, ale to Ty musisz zadecydowac ktory jest bardziej odpowiedni dla Ciebie. |
|||
|
|
|
#4701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do protokołu to ksiądz u mnie w parafii jest strasznym formalistą, nie jest zadowolony że ślub w niedzielę jest. Pewnie krzywo bedzie patrzył na nauki bo z racji dośc nieregularnych godzin pracy chodzimy na indywidualne a on na pewno by wolał żeby do niego. A jak już wyjdzie że mieszkamy razem z Tż to chyba nas wygoni. Tak więc może być ciekawie. Mój Tż powiedział że jak będzie jakieś uwagi ksiądz robił to jest dużo ładnych kościołów w okolicy. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2011-05-10 o 14:26 |
||
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to powiem dopiero w lipcu![]() Cześć Ifwka ![]() A ksiądz to może jedynie na spowiedzi spytać o wspólne mieszkanie, a nie przy protokole...
|
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zadomowienie
|
super!
Cytat:
![]() a z protokołem może nie będzie tak źle w każdym razie trzymam ![]() Dziewczyny, a na zapowiedzi kiedy będziecie dawać? przy spisywaniu protokołu? czy jakoś później? Zadzwoniła dziś pani z salonu sukien i już poprawili mi podpięcie trenu i jutro jadę przymierzyc jeszcze raz sukienke
|
|
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że znow przymierzysz suknie! ![]() Smutno mi dziś
|
|
|
|
|
#4705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znalazłam fajny bukiecik ślubny, wiecie czy te kwiatki są dostępne dla nas? |
|
|
|
|
#4706 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo ładne, chociaż dla mnie większość kotylionów to po prostu odpowiednio upięta wstążeczka z "czymś" w środku. Ogólnie jak dla mnie zbędny wydatek i tylko dziurawi ciuchy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja bym wybrała pierwszy bukiet - kuleczkę. Wyraźniejszy a jednocześnie delikatny. |
||||||
|
|
|
#4707 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4708 |
|
Raczkowanie
|
u nas nadal jest to, że przy przyczepianiu kotyliona mężczyzna wrzuca do koszyczka "dyszkę"
|
#4709 |
|
Przyczajenie
|
ładniutkie, ta kolorowa ale przeźroczysta wstążeczka pod spodem dużo daje i perełka, fiu fiu, najpierw zszywałaś a potem szpileczka? czy szpilki z perełką na końcu?
nom najpierw zszywałam wstążki i przeciącałam przez perełke... szpilki na samym końcu- takie najzwyklejsze
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się na tym ani trochę nie znam, ale TŻ stwierdził, ze spokojnie da tak radę, że trzeba to na folii samoprzylepnej wyciąć ploterem i dać im, a oni wypiaskują chyba mu zaufam oby znalazł czas i chęć na projektowanie czegoś takiego ![]() Oj, stało się coś? A ja jestem trochę zła, byłam w parafii, w której byłam chrzczona, po metrykę chrztu i zaswiadczenie o bierzmowaniu, i owszem metryka chrztu jest, ale ani odrobiny informacji o moim bierzmowaniu, fakt, bierzmowana byłam w mojej obecnej parafii, ale mój proboszcz twierdzi, że adnotacja o bierzmowaniu powinna być na akcie chrztu... a nie ma... na szczęście mam taki "indeks" co przed bierzmowaniem nam dawali, proboszcz w tej parafii, w której byłam chrzczona powiedział żebym ten indeks przedstawiła w obecnej parafii....ciekawa jestem co z tego wyjdzie... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

z reszta same ocencie;D

Nie wiedzialam nawet, ze sa jakies zasady, po ktorej stronie powinien on byc. Taka jestem niedoinformowana