Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 10:04   #181
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

ja na chwilę uciekam , no chyba nawet dluższą idę obrabiać ogródek, swój prywatny bo jutro wizyta więc z błogim przeświadczeniem że się uda tak jak ostatnio zmykam rozpocząć akcję lusterko
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:05   #182
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja na chwilę uciekam , no chyba nawet dluższą idę obrabiać ogródek, swój prywatny bo jutro wizyta więc z błogim przeświadczeniem że się uda tak jak ostatnio zmykam rozpocząć akcję lusterko
powodzenia
ja tez mam jutro ale dopiero 20:15, wiec jutro w ciagu dnia zrobie sobie porzadek w ogrodku
Stary 2011-05-10, 10:13   #183
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wiesz ze nawet nie pamietam czesto takich sytuacji, zeby ktos zle czytał, raczej jak podaje imie gdzies do wpisania to odrazu mowie ze przez G. Jedynie raz w zyciu miałam taka sytuacje na studiach opiekunka grupy powiedziała do mnie anGelika, poprawiłam ja ze czyta sie inaczej, ona za chwile znów anGelika, znów poprawiłam o ona na to tu jest Polska Gęś to Gęś a nie Dzęś, wkurzyłam sie że hejjjj i wypaliłam jej ze polskiego CHOPINA tez pewnie nie potrafi poprawnie przeczytac, zamkneła sie w mig, jakiś moherowy beret

Dobre z tym Chopinem trzeba sobie radzić, nie!?

Patik co to za zdjęcia od razu wyłączyłam !

Agni a to jest spacerówka?! naprawdę czaderski! świetny?! Ile kosztuje?! Filmik jaki fajny

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:21   #184
agni82
Zadomowienie

Zaneta to może byc spacerówka ale jest tez i normalny wózeczek. nie ma gondoli, bo w sumie u nas bedzie cieplo i potem dziecko szybko zacznie sie denerwowac ze lezy, a tu ma regulację. są do tego jeszcze takie kokony (cos jak śpiwory) z profilem na głowkę tak że dziecko bedzie mialo wygodnie. jest odpowiedni od urodzenia wiec nie powinno byc problemu. W rzeczywistosci wygląda bardzo zgrabnie i poręcznie. Koszt hmmm... niestety to jest coś co mnie powala, ale niech tam Emil ma swój pierwszy wózek - 500 funtów, czyli ponas 2 tyś złotych
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:22   #185
pieleszka
Wtajemniczenie

a ja sobie tak trochę pracuję a troche podczytuję...
za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania
u nas też piękny, ciepły dzień dzisiaj...aż bym gdzieś wyszła na spacerek, ale niestety na razie robota to priorytet... ale jeszcze tylko 1 godz i kończę na dzisiaj...
mam pytanie: czy musiałyście zrobić badania na HIV??? mi gin teraz zlecił...
wczoraj była u mnie szwagierka z córeczką dwuletnią i przywiozła wielgachny wór ciuszków, kocyk ów, rożków i innych cudeniek dla mojej malutkiej...już nawet do lumpka nie musze chodzić, bo z ubranek mam już wszystko co potrzebne zostaja kosmetyki, wózek i pieluchy... no i rzeczy dla mnie do szpitala...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:26   #186
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a ja sobie tak trochę pracuję a troche podczytuję...
za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania
u nas też piękny, ciepły dzień dzisiaj...aż bym gdzieś wyszła na spacerek, ale niestety na razie robota to priorytet... ale jeszcze tylko 1 godz i kończę na dzisiaj...
wczoraj była u mnie szwagierka z córeczką dwuletnią i przywiozła wielgachny wór ciuszków, kocyk ów, rożków i innych cudeniek dla mojej malutkiej...już nawet do lumpka nie musze chodzić, bo z ubranek mam już wszystko co potrzebne zostaja kosmetyki, wózek i pieluchy... no i rzeczy dla mnie do szpitala...
Fajnie Ci z tymi ubrankami
Ja robiłam na HIV sama z siebie, a z tego co pamiętam, to reszta dziewczyn też robiła.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:26   #187
Kajool
Zadomowienie

pieleszkona poczatku ciazy mialam robione badanie na hiv
witam w nowym watku, wczoraj przespalam cale popoludnie wstalam o 19:30 obejrzelismy film i poszlam dalej spac.
A co z Beatka??
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty, ja ide w piatek i pokaze mu te wyniki z ta moja bakteria, zobaczymy co dalej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 10:28   #188
Bartessa
BAN stały

ja po poprzednim synku mam wózek firmy abc design, chcialam teraz nowy sobie sprawic, powiedzialam męzowi ze kółka sie blokują podczas jazdy no a on sprawdzil ze wszystko ok i... zostaje, ale juz mu powiedzialam ze spacerowke odrazu kupuje nową jak sie tylko urodzi

o cos takiego tylko czarno czerwony http://allegro.pl/wozek-abc-design-f...590744240.html

i na maluszka jest korytko a nie taka wkladka

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-05-10 o 10:32
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:30   #189
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
a umknelo mi to pytanie o kolyske, ja mam z mothercare kosz mojzesza na kolysce

ktos tez pytal o pampersy new born, czyli jedna paka 43 sztuki jest ok? potem juz te wieksze 3/5kg?
Kosze mothercare sa boskie! Pokaż fotki!!

Papmersy NEW BORN 1 i NEW BABY 2
1- 2-5 kg (ja mam paczke 42 sztuki, zabiore to do szpitala)
2- 3-6kg (94 sztuki, tych mam 2 paczki)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:32   #190
Shira_83
Zadomowienie

hej żabki

tylko wpadłam pokazać się że również jestem i lecę się ubierać bo mam dziś wizytę Brumek, carmela, lilka trzymam za Was jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam i również trzymam

mam sporo załatwiania wiec jadę szybciej potem na obiad do treściowej kurczak z ryżem i sos pieczarkowydziś biorę zaświadczenie o terminie porodu i od jutra na macierzyński ma 28 tygodni macierzyńskiego lepiej płatny niż l4 to korzystam

Nerolka
dal Izy dasz radę wszystkiemu!!!
Stary 2011-05-10, 10:36   #191
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, na początku ciąży miałam robione
Ale Ci fajnie z tymi ciuszkami

A ja właśnie przeglądalam rzeczy i dobrze że się zorientowałam że te pieluszki co dostałam próbki z pampersa - a mam ich chyba 60szt są od 4kg! moje biedne dziecko by się w nich topiło muszę na liste wpisać jeszcze pieluchy...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 10:36   #192
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Witam!

Wlasnie wrocilam z laboratorium...Matko co ja przezylam! Jeszcze nigdy nie bylam kluta tyle razy, kobiety mialy problem, bo mimo, ze byly w zyle, to krew nie leciala, rezultatem jest to, ze mam az 6 sladow po kluciu... i juz robia sie siniaki...

W ogole dziwne sa niektore kobiety w ciazy... na drzwiach gabinetu byla wywieszka, ze kobiety w ciazy wchodza bez kolejki, wiec weszlam, ale widzialam, ze nie wszystkie korzystaly z tego przywileju, a kolejka byla spora...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:39   #193
agulaaabar
Zakorzenienie

No to się wkurzyłam.... nasz wózek zdrożał o ponad 100zł, był 1365zł a teraz 1475zł

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-10, 10:40   #194
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry ciężarówki
Kocham wiosn i lato!!! Wreszcie odżywam po tej zimowej ospałości. Jak dla mnie mogłyby istnieć tylko temperatury powyżej. 28 stopni

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moniczka - a ja zawsze myje na noc, tylko ze moje wlosy sa proste jak druty i zadne zabiegi im nie zmieniaja fasonu nawet raz fryzjerka juz w lapie trzyma prostownice, patrzy na nie i mowi "bez sensu, bardziej proste nie bedą!" i odłozyła
zazdroszczę, bo ja mam kręcone i ich nie znoszę... zawsze marzyłam o prostych

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
aaaa. z kekarzem rozmawialiśmy o książkach i padło o Zawitkowskim (my mamy). bardzo go polecał, stwierdził, że gdyby kobiety wprowadziły w życie 10% jego zaleceń to byłoby mniej o 90% problemów ortopoedyczno-chirurgicznych...
A o którą dokładnie książkę chodzi? "Co nieco o rozwoju dziecka", czy jakąś inną?

I ślicznie dziękuję za wszystkie kcuki Ładuję je teraz ze sobą do autka i lecę na tę wizytę upragnioną
Stary 2011-05-10, 10:43   #195
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
...
Ja teraz mam zrobić. Jutro, albo pojutrze pójdę bo mam kilka tych badań do zrobienia
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:44   #196
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry ciężarówki
Kocham wiosn i lato!!! Wreszcie odżywam po tej zimowej ospałości. Jak dla mnie mogłyby istnieć tylko temperatury powyżej. 28 stopni

minie ci to jak bedziesz musiala siedziec z brzuchem w takiej temperaturze
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:44   #197
zanetaa88
Zakorzenienie

Właśnie zgłosiłam mojego męża do UGOTOWANYCH
może się dostanie tiru tiru
Ja bym nie mogła brać udziału, bo mam gastronomiczne wykształcenie

Agni wózek naprawdę świetny!
Ja licytowałam jeden z Londynu , ale był śliczny.Choć cena końcowa wyszła 1500zł za używany !

Agaaa ała ! dobrze, że jest kartka że kobiety ciężarne po za kolejnością sa! u mnie nic nie ma

Właśnie co z BEATKĄ?!

Ile te badania na HIV kosztują?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:46   #198
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kosze mothercare sa boskie! Pokaż fotki!!

Papmersy NEW BORN 1 i NEW BABY 2
1- 2-5 kg (ja mam paczke 42 sztuki, zabiore to do szpitala)
2- 3-6kg (94 sztuki, tych mam 2 paczki)
plozy kolyski sa zlozone w kartoniku a kosz spakowany w pokoiku w nowym domu, wiec zdjec mojego kosza nie mam
ale to ta seria
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg co.jpg (15,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg co2.jpg (12,8 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2011-05-10 o 10:49
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:47   #199
dziubek79
Zakorzenienie

40 minut obrabiania a i tak nie wyszło jak chciałam , już nawet lusterko nie pomaga nie wiem jak to zrobię za miesiąc przed porodem jak jeszcze bardziej mnie wywali

no też się zastanawiam co z Beatką

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 10:51   #200
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cześć brzuchatki

Dzisiaj od rana testowałam glukometr, który wczoraj dostałam. No i chyba sama dieta nie wystarczy...
Cukier na czczo dzisiaj - 110.
Godzinkę po śniadanku ( 3 kromki chleba razowego z masłem extra, 3 liście sałaty, 3 plastry polędwicy sopockiej ) - 176, a norma do 120.

Ale ciśnienie stabilne

Dziewczyny może orientujecie się co mam zrobić. 30 kwietnia sprzedałam na allegro buty. Do dzisiaj pani, która wygrała aukcję nie wpłaciła za nie pieniążków, nie odpowiada na maile i telefony... Zgłosić to do allegro?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:52   #201
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
minie ci to jak bedziesz musiala siedziec z brzuchem w takiej temperaturze
Nie sądzę Co roku jest to samo - wszyscy cierpią, pocą się i topią, a ja dopiero kopa energetycznego dostaję.

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Ja teraz mam zrobić. Jutro, albo pojutrze pójdę bo mam kilka tych badań do zrobienia
Ja robiłam na pierwszej ciążowej wizycie.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ile te badania na HIV kosztują?!
Ja miałam za darmo, na NFZ.

I jeszcze na odchodne pokaże swój brzuch w połowie 26 tygodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (29,0 KB, 73 załadowań)
Stary 2011-05-10, 10:54   #202
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hej żabki

tylko wpadłam pokazać się że również jestem i lecę się ubierać bo mam dziś wizytę Brumek, carmela, lilka trzymam za Was jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam i również trzymam
No to trzymam kciuki

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:54   #203
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Dziewczyny może orientujecie się co mam zrobić. 30 kwietnia sprzedałam na allegro buty. Do dzisiaj pani, która wygrała aukcję nie wpłaciła za nie pieniążków, nie odpowiada na maile i telefony... Zgłosić to do allegro?
Moze zaczekaj dwa tygodnie, czyli do soboty i zgłoś.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:55   #204
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
amam pytanie: czy musiałyście zrobić badania na HIV??? mi gin teraz zlecił...

ja nie robiłam, tym razem chyba też nie zrobię...
a ciuszki gratuluję

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
mam sporo załatwiania wiec jadę szybciej potem na obiad do treściowej kurczak z ryżem i sos pieczarkowydziś biorę zaświadczenie o terminie porodu i od jutra na macierzyński ma 28 tygodni macierzyńskiego lepiej płatny niż l4 to korzystam
a skąd masz aż 28tygodni macierzyńskiego??
ja czekałam z maceirzyńskim do ostatniej chwili,bo brałam maxymalnie długo L4 a potem 20tyg macierzyńskiego:noniewiem :

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Witam!

Wlasnie wrocilam z laboratorium...Matko co ja przezylam! Jeszcze nigdy nie bylam kluta tyle razy, kobiety mialy problem, bo mimo, ze byly w zyle, to krew nie leciala, rezultatem jest to, ze mam az 6 sladow po kluciu... i juz robia sie siniaki...

W ogole dziwne sa niektore kobiety w ciazy... na drzwiach gabinetu byla wywieszka, ze kobiety w ciazy wchodza bez kolejki, wiec weszlam, ale widzialam, ze nie wszystkie korzystaly z tego przywileju, a kolejka byla spora...
biedna ,współczuję...
i gratuluje odwagi bo u mnie to strach nawet w ciąży wejsc bez kolejki

miłego dzionka

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:55   #205
Zmalowana
Zakorzenienie

Zjadłabym smażonych pieczarek i chyba się po nie wybiorę
wczoraj latałam do sklepu po ogórki konserwowe z chili.

Beatka
hallloo ? Ma ktoś do niej num tel ?

dziubek
znam ten ból z koszeniem :P Odpuściłam sobie lusterko i jadę na czuja

A na HIV nie robiłam.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:03   #206
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Wyślij jej maila z ponagleniem, wchodzisz na Moje allego -> Moje konto -> Zwroty prowizji -> i przy każdej aukcji masz Przypomnij kupującemu i formularz zwrotu prowizji.

Jeśli upłynął juz odpowiedni czas to będzie Ci się podświetlało to Przypomnij Kupującemu

Mam nadzieje, że zrozumiale napisałam

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-10, 11:06   #207
Zmalowana
Zakorzenienie

Co dzisiaj robicie na obiad ? Bo u mnie jakoś pomysłów brak :/

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:06   #208
dziubek79
Zakorzenienie

no to się wywaliłam z lapkiem na balkon hehe oczywiście z fotelem w wypoczynku bo na innym krzesełku to nie wysiedzę
Stary 2011-05-10, 11:08   #209
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Wyślij jej maila z ponagleniem, wchodzisz na Moje allego -> Moje konto -> Zwroty prowizji -> i przy każdej aukcji masz Przypomnij kupującemu i formularz zwrotu prowizji.

Jeśli upłynął juz odpowiedni czas to będzie Ci się podświetlało to Przypomnij Kupującemu

Mam nadzieje, że zrozumiale napisałam
Dzięki, ale to już też robiłam

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:10   #210
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Co dzisiaj robicie na obiad ? Bo u mnie jakoś pomysłów brak :/
Mama mi ugotowała kapuśniak na żeberkach wędzonych, więc dzisiaj zaserwuje a na drugie grillowana pierś z kurczaka, mizeria i ziemniaczki albo frytki
Cytat:
Dzięki, ale to już też robiłam
Kurczę, no to nie wiem... poczekać jeszcze ze 2 tyg i jak cos to negatyw..

Czas na zmiany !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości