Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 11:11   #211
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Dziewczyny może orientujecie się co mam zrobić. 30 kwietnia sprzedałam na allegro buty. Do dzisiaj pani, która wygrała aukcję nie wpłaciła za nie pieniążków, nie odpowiada na maile i telefony... Zgłosić to do allegro?
Wiem, że jest 7 dni do zapłacenia, ale nie licz świąt a 1 i 3 maja takie święta były + weekendy.

Zmalowana a Ja mam ochotę na pierś z pieczarkami i serem
U mnie też nie ma, mam pierś wyciągniętą i się rozmraża, ale nie wiem co z niej zrobić. Mam ochotę na jakąś lekko potrawkę

Dziubek
mi źle się siedzi z laptopem, słońce mi wali i nic nie widzę na ekranie ale siedzę sobie z książką " Język Niemowlęcia"

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:17   #212
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Kciukasy za dziesiejsze wyniki! I gratulacje tego udanego USG!

Ja na Hiv robilam na poczatku ciazy, a posiew bede pewnie miala pod koniec, ostatno mi gin zlecil, wiec pewnie teraz tez.

Babonik, gdyby kartki nie bylo, to bym grzecznie siedziala, ale skoro sami takie uprzywilejowanie wprowadzili, to dlaczego mam nie skorzystac, tym bardziej, ze przede mna bylo jeszcze 2 godz czekania, a wiadomo im pozniej to pierwsze wklucie, tym te 2 godz sie oddalaja...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:18   #213
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Ja mam zupkę kalafiorową Nigdy nie robię dwu daniowych obiadów

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:21   #214
youyou
Zakorzenienie

Ja tak jak Zmalowana - jadę w ogródku na czuja

zanka gratki za 8 miesiąc

Patik nie wrzucaj więcej takich newsów po co nam takie rzeczy przesyłasz

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
mam sporo załatwiania wiec jadę szybciej potem na obiad do treściowej kurczak z ryżem i sos pieczarkowydziś biorę zaświadczenie o terminie porodu i od jutra na macierzyński ma 28 tygodni macierzyńskiego lepiej płatny niż l4 to korzystam
nie szkoda Ci? chyba różnica między L4 a macierzyńskim nie jest tak duża a potem będziesz musiała szybciej do pracy wrócić, więc tak naprawdę tylko się straci

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Cześć brzuchatki

Dzisiaj od rana testowałam glukometr, który wczoraj dostałam. No i chyba sama dieta nie wystarczy...
Cukier na czczo dzisiaj - 110.
Godzinkę po śniadanku ( 3 kromki chleba razowego z masłem extra, 3 liście sałaty, 3 plastry polędwicy sopockiej ) - 176, a norma do 120.

Ale ciśnienie stabilne
Madziulka przypomniało mi się że na moim wątku mamusiowym tez były dziewczyny z cukrzycą i właśnie niektórym bardzo cukier wzrastał po chlebie razowym - niektóre z nich właśnie są słodkie i wbrew pozorom mogą tak robić. może spróbuj z innym chlebem?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:26   #215
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja tak jak Zmalowana - jadę w ogródku na czuja
Patik nie wrzucaj więcej takich newsów po co nam takie rzeczy przesyłasz
nie szkoda Ci? chyba różnica między L4 a macierzyńskim nie jest tak duża a potem będziesz musiała szybciej do pracy wrócić, więc tak naprawdę tylko się straci
ja tez w zasadzie od połowy na czuja jechałam

widziałam wczoraj ten artykuł o bliźniaczkach ale szybko go wyłączyłam, straszne

mnie też by było szkoda macierzyńskiego , to i tak strasznie szybko zleci , ja będę chciała ciągnąć le4 do samego porodu jak się uda
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:32   #216
Kajool
Zadomowienie

ja tez wyciagnelam piers z kurczaka i bede robic te chrupiace kaski z pomyslu na obiad. Fajne sa bo pieczone w piekarniku szkoda, ze nie mam tortilli, to bym je z salata zawinela i mialabym twistera jak w kfc
Stary 2011-05-10, 11:38   #217
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a ja sobie tak trochę pracuję a troche podczytuję...
za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania
u nas też piękny, ciepły dzień dzisiaj...aż bym gdzieś wyszła na spacerek, ale niestety na razie robota to priorytet... ale jeszcze tylko 1 godz i kończę na dzisiaj...
mam pytanie: czy musiałyście zrobić badania na HIV??? mi gin teraz zlecił...
wczoraj była u mnie szwagierka z córeczką dwuletnią i przywiozła wielgachny wór ciuszków, kocyk ów, rożków i innych cudeniek dla mojej malutkiej...już nawet do lumpka nie musze chodzić, bo z ubranek mam już wszystko co potrzebne zostaja kosmetyki, wózek i pieluchy... no i rzeczy dla mnie do szpitala...
ja robiłam na początku ciązy hiv w razie czego mam dowód ze idac do szpitala byłam zdrowa

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kosze mothercare sa boskie! Pokaż fotki!!

Papmersy NEW BORN 1 i NEW BABY 2
1- 2-5 kg (ja mam paczke 42 sztuki, zabiore to do szpitala)
2- 3-6kg (94 sztuki, tych mam 2 paczki)
a pytałaś czy u Ciebie w szpitalu musisz miec pieluchy? bo ja nie musze miec kompletnie nic

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no i wybraliśmy w końcu wózek: bugaboo bee (kolor khaki). waga: 7,7 kg.
mały i poręczny.
http://www.bugaboo.pl/produkty_bugaboo/bee_kolor
ale wybraliscie bee czy bee+?
ja uważam że jako wózek dla niemowlaka się nie nadaje ja chciałam kupic dla 18 mies bee plus ale on jest zbyt słabo ostoniety.
A zimą te kółka też pewnie nie dadzą rady

ja dzisiaj zaczynam 27 tc
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 11:40   #218
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja tez wyciagnelam piers z kurczaka i bede robic te chrupiace kaski z pomyslu na obiad. Fajne sa bo pieczone w piekarniku szkoda, ze nie mam tortilli, to bym je z salata zawinela i mialabym twistera jak w kfc
Ja robię tortille sama i nawet bardziej mi smakują niż te kupione w sklepie

Moja mamuśka poleciała dzisiaj rano do lumpka i kupiła rogala do karmienia za całe 4 zł
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:44   #219
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
plozy kolyski sa zlozone w kartoniku a kosz spakowany w pokoiku w nowym domu, wiec zdjec mojego kosza nie mam
ale to ta seria
ale sliczna

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Co dzisiaj robicie na obiad ? Bo u mnie jakoś pomysłów brak :/
u nas dzis wczorajsza pomidorówka

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
a pytałaś czy u Ciebie w szpitalu musisz miec pieluchy? bo ja nie musze miec kompletnie nic

ja dzisiaj zaczynam 27 tc
wszystko trzeba miec swoje.
gratki za 27 tc !

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:48   #220
jacieeeee
Wtajemniczenie

Kurde, a ja szukam w lokalnej gazecie jakiejś Pani, która za niewielkie pieniądze posprząta mi mieszkanie po remoncie. Dziewczyny ja już nie mam siły. Jak się dłużej schylam to wymiotuję, bo uciskam żołądek, rąk do góry lepiej nie podnosić i w ogóle Łazienka cała zakurzona, kuchnia też, okna do mycia. A jakoś nie umiem się prosić o pomoc. Sama nie wiem ....

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:52   #221
agni82
Zadomowienie

ale wybraliscie bee czy bee+?
ja uważam że jako wózek dla niemowlaka się nie nadaje ja chciałam kupic dla 18 mies bee plus ale on jest zbyt słabo ostoniety.
A zimą te kółka też pewnie nie dadzą rady

Wybraliśmy bee. u nas zim nie ma. Śnieg jak mamy szczescie jest przez 2-3 dni w roku, więc z tym problemu nie bylo. pytalam laski ktore maja te wózeczki i bardzo sobie chwala i wlasnie od niemowlaka. także u nas inne warunki pogodowe niz w Polsce
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:53   #222
dziubek79
Zakorzenienie

jak szybko poszłam na balkon tak szybko z niego wróciłam, wysiedziałam z godzinę i koniec !!! jest taki upał że już mi się słabo robiło a w słoneczku miałam tylko nogi !!! w mieszkanku fajnie i chłodno i na ochłodzenie wcinam zimnego arbuza
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:58   #223
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Kurde, a ja szukam w lokalnej gazecie jakiejś Pani, która za niewielkie pieniądze posprząta mi mieszkanie po remoncie. Dziewczyny ja już nie mam siły. Jak się dłużej schylam to wymiotuję, bo uciskam żołądek, rąk do góry lepiej nie podnosić i w ogóle Łazienka cała zakurzona, kuchnia też, okna do mycia. A jakoś nie umiem się prosić o pomoc. Sama nie wiem ....

no ja mam od tego siostre
ale gdyby nie to to na pewno tez rozglądalabym sie za kims..

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

szykują mi sie 2 wesela, jedno koniec sierpnia, drugie wrzesien, no i zaczynam sie tak po malu rozgladac za czyms co bedzie mi krylo brzuch bo do formy po porodzie to pwnie jeszcze nie wroci, co sądzicie??

https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=264 02

prosze o komentarze pod wieszakiem
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 12:00   #224
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Poproś rodzeństwo, rodziców kogokolwiek?!
Po co masz wydawac kasiorę na jakąś babę!?

Dziubek Ja tak samo, co jakiś czas schodzę z balkonu, bo wytrzymać się nie da. Przebrałam się w spodenki, ale mam je ciut za wąskie w biodrach

Dzisiaj będziemy robić lody !

Stary 2011-05-10, 12:03   #225
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Dzisiaj będziemy robić lody !

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 12:04   #226
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
no ja mam od tego siostre
ale gdyby nie to to na pewno tez rozglądalabym sie za kims..

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

szykują mi sie 2 wesela, jedno koniec sierpnia, drugie wrzesien, no i zaczynam sie tak po malu rozgladac za czyms co bedzie mi krylo brzuch bo do formy po porodzie to pwnie jeszcze nie wroci, co sądzicie??

https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=264 02

prosze o komentarze pod wieszakiem

No a ja niestety mam dwóch braci Co prawda TŻ ma siostrę, ale sama nie wiem... pomagała mi już przy pierwszym myciu okien i tak jakoś nie chcę jej ciągle głowy zawracać. Teściowa ma problemy z kręgosłupem, mama pracuje... jedna Pani powiedziała mi około 100zł za całe mieszkaanie z oknami. Chyba warto. Muszę pogadać z TŻtem

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-05-10, 12:10   #227
Bartessa
BAN stały

Cytat:
No a ja niestety mam dwóch braci Co prawda TŻ ma siostrę, ale sama nie wiem... pomagała mi już przy pierwszym myciu okien i tak jakoś nie chcę jej ciągle głowy zawracać. Teściowa ma problemy z kręgosłupem, mama pracuje... jedna Pani powiedziała mi około 100zł za całe mieszkaanie z oknami. Chyba warto. Muszę pogadać z TŻtem

policz sobie ile tobie normalnie zajęloby sprzątanie, ustal stawke godzinną np 10 zl no i pomnoz, powinnas wiedziec szacunkowo mniej wiecej ile takie cos jest warte.. Ale 100 zl to nie jest duzo tak mi sie wydaje, ale za takie konkretne sprzątanie.
Stary 2011-05-10, 12:22   #228
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
policz sobie ile tobie normalnie zajęloby sprzątanie, ustal stawke godzinną np 10 zl no i pomnoz, powinnas wiedziec szacunkowo mniej wiecej ile takie cos jest warte.. Ale 100 zl to nie jest duzo tak mi sie wydaje, ale za takie konkretne sprzątanie.
Masz rację Nie pomyślałam o tym w ten (matematyczny) sposób, bo ja z humanistów Ale właśnie tak zrobię, jeśli się już zdecyduję Dziękuję

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-05-10, 12:25   #229
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Pomysł nie głupi powiem szczerze tylko może nie zgadzaj się na godziny tylko całość, bo będzie Ci sprzątała 2 tyg....
Cytat:
też mi się wydaje że 100zł za całe mieszkanie i to po remoncie.... trochę roboty tam w koncu będzie

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 12:28   #230
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Ja robię tortille sama i nawet bardziej mi smakują niż te kupione w sklepie
my tez robimy ale dzisiaj nie ma mojego naczelnego walkowacza czyli meza a mi przy tak wysokim blacie i z brzuchem juz ciezko
Stary 2011-05-10, 12:39   #231
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
my tez robimy ale dzisiaj nie ma mojego naczelnego walkowacza czyli meza a mi przy tak wysokim blacie i z brzuchem juz ciezko

mi sie tez marzy domowa tortilla, ale nie mam sily ani nie moge stac nad pieczeniem plackow na tortille musialabym gotowe kupic ale jak u nas to musialobybyc tak z 15 - 20, to drogo wyjdzie... a moze sie orientujecie w jakim sklepie mozna kupic tanio??
Stary 2011-05-10, 12:42   #232
Kajool
Zadomowienie

w biedronce przynajmniej u nas sa i nie sa drogie
Stary 2011-05-10, 12:44   #233
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
mi sie tez marzy domowa tortilla, ale nie mam sily ani nie moge stac nad pieczeniem plackow na tortille musialabym gotowe kupic ale jak u nas to musialobybyc tak z 15 - 20, to drogo wyjdzie... a moze sie orientujecie w jakim sklepie mozna kupic tanio??
Ostatnio jak w Lidlu był tydzień meksykański to moja mama kupowała i właśnie były tanie - jak dobrze kojarzę to chyba cos koło 5 zł za 6 sztuk. Ale już się chyba ten tydzień skończył
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-05-10, 12:47   #234
pieleszka
Wtajemniczenie

Bartessa ja po porodzie mam 3 wesela - w sierpniu, we wrześniu i w październiku i nie mam pojęcia co na siebie włożę... na to sierpniowe to mam taką kieckę w domu z czasów gdy było mnie więcej niż zazwyczaj to powinna być dobra, ale na te późniejsze to chyba będę latała po sklepach żeby coś nabyć...

a co do badań na HIV i tego ile kosztują to nie wiem, bo mi lekarz powiedział, żebym poszła do Sanepidu i tam raz w tygodniu robią darmowe badania...chociaż jedne, za które nie zapłacę

a u mnie na obiad makaron z pesto bo mi się dzisiaj nie chce stać w kuchni przy garach zbyt długo, a to szybkie i smaczne

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 12:48   #235
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
świntuch

Stary 2011-05-10, 12:50   #236
Zmalowana
Zakorzenienie

W biedronce jest tortilla

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 12:52   #237
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Agula bylam w klubie i mam pytanie odnosnie koloru sciany za Toba Mozesz mi napisac jaki to kolor i z jakiej firmy, oczywiscie jesli pamietasz... Wszystkie sciany macie w tym kolorze, czy moze macie w tez w jakims jasniejszym odcieniu?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 12:58   #238
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
W biedronce jest tortilla
A jaka cena Ja sobie ostatnio kupiłam mąkę kukurydzianą to moze namówię na łikendzie D żeby zagniutł ciast i sie zrobi
Ogólnie wczoraj bardzo sie przejął tym moim brzuszkiem i leżeniem ze dzisiaj już 2 razy z pracy dzwonił jak sie czuje i czy leżę.
A wczoraj mi kolacyjke zrobił.
Teraz będzie miał pole do popisu w gotowaniu i praniu i sprzataniu bo moja mamuśka leci w piątek do Norwegi do brata pobyć troszkę i pozajmować się wnuczkiem
Pewnie będziemy jeździc na obiady do teściowej
Stary 2011-05-10, 12:59   #239
BABONIK
Zadomowienie

Brumek nadal wyglądasz fantastycznie zazdroszczę

W sprawie butów na allegro-trzeba wysłac przypmnienie poprzez allegro.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 13:05   #240
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Agula bylam w klubie i mam pytanie odnosnie koloru sciany za Toba Mozesz mi napisac jaki to kolor i z jakiej firmy, oczywiscie jesli pamietasz... Wszystkie sciany macie w tym kolorze, czy moze macie w tez w jakims jasniejszym odcieniu?
Ten ciemny fiolet to na pewno z firmy Dekoral był i jak dobrze pamiętam "magiczny fiolet"
To jest akurat z naszej sypialni, w ciemnym fiolecie mamy jedną całą ścianę i taki własnie maly fragment który jest za mną, bo mamy taką wypustkę z pokoju, pozostałe 3 ściany są popielate

Co do jaśniejszego fioletu to w salonie mam taki liliowy, chyba z Nobilesu "lato fiołkowe" czy jakoś tak, jest taki całkiem jasniutki

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości