|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Tai - super relacja !!! świetnie sie czytało - dziękujemy za rady !
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Szybko minie
![]() Cytat:
i masz racje dużo podobieństw![]() Buty wklejam na dole ![]()
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
teraz sa staze +25 +30 +40 +50 i chyba +55 tak wiec niczym sie nie martw... tylko w tym roku ciezko z kasa w UP. ale nie poddawajcie sie
)o 16 o ile ksiadz nam jakiegos numeru nie odstawi |
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
To my godzinkę później
Jak załatwię zgodę od księdza
|
#396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jasne, że to te!przecież sama pomagałam Ci je wybierać skleroza nie boli też mam przecież buty z Menbur ![]() my też godzinkę później
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
wysłałam właśnie 16 wiadomości do dziewczyn, które będą na wieczorze panieńskim u mojej E. Mam zaledwie 17 dni na jego zorganizowanie
i jakoś (zupełnie inaczej niż zwykle) brak zapału do tego wszystkiego. Mam tyle rzeczy na głowie związanych z własnym ślubem, że wieczór E. zszedł jakoś na dalszy plan i martwię się, że ona liczy na coś super extra a ja się nie wyrobię z przygotowaniami. Najgorsze jest to, że nie będziemy miały go w naszym mieście tylko musimy jechać do Warszawy...---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kazdym razie dzięki za wskazówki !zmykam do śluzowców ! |
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jedną, ale na miesiąc przed... dziś przechodziłam koło salonu i tak mnie korciło żeby zajść, ale ostatecznie się powstrzymałam
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadrobiłam w połowie i nie mam już siły. Jestem tak padnięta po tych szkoleniach w nowej pracy, że przychodzę do domu i marzę tylko o spaniu...a tu jeszcze obiad dla TZ trzeba zrobić i załatiwanie ze ślubem. Od rana próbuję się dodzwonić do księdza znajomego poinformować o ślubie i zapytać czy zechciałby udzielić Nam ślubu, ale nie odbiera. Napisałam smsa, że jak będzie mógł niech oddzwoni do mnie. Poza tym to mamy problem z naukami. Bo jest szansa, że możemy dostać taki kwitek od znajomej, która w mieście TZ prowadzi takie nauki...dla Nas to byłoby super wyjście, bo do późna pracujemy, mamy różne godziny pracy i po prostu ciężko byłoby chodzić co tydzień na takie spotkania i zastanawiam się czy parafia w której będzie ślub zaakceptuje takie coś, bo na stronie archidiecezji wyczytałam, że jakieś indeksy trzeba mieć itd. miałam dzisiaj jechać do kanclarii zapytać się, ale nie zdązyłam. może jutro się uda... ![]() Miłego wieczoru Ja idę dla TZ robić karkówkę z ziemniakami...
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#403 |
|
Rozeznanie
|
co tak cicho ?
|
|
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
ja obmyślam wieczór panieński
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi, jak to jest z tą wizytą u księdza? pierwszy raz idzie się tylko zaklepać godzinę, czy wtedy jakieś większe ceregiele są? bo u nas narzeczeni przyjmowani są tylko w piątki, a M. wtedy nie ma i tak się zastanawiam, czy jakbym poszła sama to byłoby dziwne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;26827247] W między czasie rodzice zrobili nam niespodziankę, był pokaz sztucznych ogni, następnie został wprowadzony na salę prosiak z kaszą, po 24 były oczepiny bardzo krótkie, bo tylko 3 zabawy ale wszyscy się strasznie uśmieli. [/QUOTE] wyobraziłam sobie jak wprowadzają tego biednego prosiaka na sznurku, z tyłu niosą gdzieś kaszę...fajnie się czyta relację, i jakoś tak się składa, że wszystko udaje się tak, jak każda chciała i nie ma jakichś spektakularnych wpadek jakie super
|
|
#406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
______________ Wybrałam się dziś do fotografa po zdjęcia do nowych dokumentów. Tyle razy już robiłam zdjęcia u tego fotografa i zawsze po nazwisku mi je potem znajdował i wywoływał jeszcze raz jak potrzebowałam. A teraz się dowiedziałam, że po nazwisku to tylko do któregoś roku a późniejsze po dacie... A nie pamiętam daty dokładnej jak to było 2-3 lata temu... Eeh.. A tak nie chciałam robić nowych zdjęć.. |
||
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
To ja miesiąc przed ślubem już ostatecznie odbieram, a przymiarki zaczynam za jakieś 3 miesiące najprawdopodobniej
![]() Ja też przytyłam, ale to już dawno. Ważyłam 64 kg, wylądowałam na miesiąc na bezrobociu, spasłam się w miesiąc do 70 (!!!), ale po znalezieniu pracy spadłam do wcześniejszych 68, niżej coś nie chce, a te 64 już mi prawie pasowały. Chciałabym 56 albo 59 Miałam kiedyś (z 6 lat temu) 51, ale za chuda byłam ![]() Znajomemu TŻ odwalił numer, zapomniał o ich ślubie Wszyscy już pod kościołem czekają, a tu młodzi po księdza musieli lecieć. Nic nie ubrane, nie przygotowane. Opisali go później w miejscowej gazecie A jemu się należało, bo jak prawie wszędzie już od kartek do spowiedzi wielkanocnej odeszli, to u niego nie dość, że notesik, kto kartkę odebrał, bo są podpisane do wszystkich parafian, to dodatkowo obok kwota, jaką za taką kartkę dał Za kartkę do spowiedzi każe sobie płacić ![]() Cytat:
Brata dziewczyna pracuje obok salonu, w którym kupiłam kieckę, a na przeciwko salonu jest też lumpek, do którego czasem zajrzę. Zawsze się wyginam w wystawę, czy czasem gdzieś tam moja nie wisi Bo ciepło jest i każda korzysta , ja przed chwilą skończyłam tuje przesadzać (wiem, że nie pora, ale musiałam, bo były "wkopane" na zimę na przechowanie, a dopiero teraz znaleźliśmy czas, żeby je porządnie posadzić
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2011-05-10 o 19:37 |
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiul buty śliczne!!
|
|
|
|
#409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ponownie
załatwiliśmy dziś metrykę chrztu dla P.(babka powiedziała, że ofiara dobrowolna, ale że nie mieliśmy drobnych to daliśmy 50 zł - zawsze to kasa na remont bazyliki się przyda ) , byliśmy w mojej parafii po zgodę na ślub w innym kościele (nie licencję! i za darmo od ręki babka papierek wypisała), a potem w "naszym" kościele pogadać o protokole - gdyby nie to, że muszę czekać na moją metrykę chrztu :/ to może dziś byśmy go spisali, a tak jesteśmy umówieni na telefon z księdzem co do $$$ to w żartach powiedział, że mamy oszczędzać, a tak serio to powie nam wszystko na protokole albo na spotkaniu miesiąc przed ślubem. Wiem jeszcze tyle, że po nas ma jedna para ślub, ale namiary na nich dostaniemy jeśli przyjdą i potwierdzą termin itd. Generalnie jestem zadowolona, bo kolejne sprawy mamy załatwione ... potem byłam na chwilę w biurze, po kafle na balkon i w końcu zlądowaliśmy w domu - padam
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2011-05-10 o 20:49 |
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
zaraza jeszcze to DASZ RADA - the rock
KISZE Z TELEFONU - ardilka |
|
|
|
#412 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje za sprawy! ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Pooookaż swoje butyyyyyyyy
|
|
#414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiszą Rada
|
|
#415 | |
|
Wtajemniczenie
|
były tylko różowe - obcas to najmiej 8 cm
Cytat:
a ja zastanawiałam się przez moment czy to 'kisze" to nie jakieś określenie na mozolne pisanie pochodzące z południowej PL
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli otrzymasz zgodę na ślub w innej parafii - to protokół i wszystkie formalności załatwiasz w 3 parafii, jeżeli dostaniesz licencję to może być płatna :/ i protokół spisujesz w swojej lub narzeczonego parafii, a do 3 parafii przynosisz tylko jakiś papierek.
My jak weszliśmy do kancelarii to powiedzieliśmy babce, że ślub będzie w innej (3) parafii i w jaki sposób możemy uzyskać zgodę. Babka wyciągnęła papierek i upewniła się czy na pewno ma być zgoda a nie licencja i czy z księdzem z 3 parafii omówiliśmy wszystkie formalności, zgodził się na spisanie protokołu itd, a my że tak zgodził się bla bla bla i bez problemu wypisała nam zgodę (mimo, że u księdza w 3 parafii byliśmy dopiero dziś wieczorem, ale żadnych problemów nie robił )Nie wiem jeszcze jak to jest z zapowiedziami jak jest licencja to chyba zapowiedzi idą tylko w 2 parafiach, a jak wszystko załatwiasz w 3 parafii to chyba we wszystkich 3 idą zapowiedzi hmm, dopytam się na protokole
|
|
|
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#418 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- śliczne |
||
|
|
|
#419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Były nawet na all dużo tańsze niż w lukamo.pl ale ja wolałam fiolet
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

i masz racje dużo podobieństw
)
no jasne, że to te!

27go-na 2 tygodnie przed slubem
Ja idę dla TZ robić karkówkę z ziemniakami...

Za kartkę do spowiedzi każe sobie płacić 
babka mi powiedziała że jest tyle przymiarek ile trzeba