|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII
Rosette - moja mama kupuje suchą karmę na wagę u weterynarza - kobieta jej robi mieszankę, wrzuca tam witaminy i coś na wydalanie sierści z organizmu. W sklepach internetowych też można się zaopatrywać w karmę - taniej wychodzi.
Nam weterynarz odradzał surowe mieso - że tylko obróbka termiczna zabija bakterie i wirusy. U mamy jak jest świeto kociaki dostają ugotowaną rybę - jak tylko poczują zapach od razu stoją pod kuchenką jak sępy
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII
Cytat:
ale on to tam za bardzo sie nie przejmuje weterynarzami... kotkowi odpukac nic sie nie dzieje
|
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
rosi tutaj na pewno cos poleca
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=467788 |
|
|
|
#2554 | ||
|
Zakorzenienie
|
o matko nie mogę Was nadrobić
a jak już pójdę do pracy to znów za Wami nie nadążęCytat:
[QUOTE=martucha84;26831693]ubawiłaś mnie hahaha przepraszam ale twój barwny opis pięknie poprawił mi humor ![]() ja jednak myślę że nie jest tak źle.. ![]() ![]() aaaa kuchnie też chcecie sami skręcać? czy z ikea przyjadą? jak sami to podziwiam... serioooooooo widziałam jak u przyjaciół to wyglądało... masakra a przyjechali dwaj panowie do skręcania - on i się na tym znają bo tylko tym zajmuja a i tak był meksyk... e tam ja też nie mam czym się chwalić a jednak przemogłam się i chodzę bez biustonosza w nich nie jest tak źle ![]() ![]() ![]() ![]() a sukienki są mega przewiewne lekkie i takie hmmm fajne ![]() dzień dobry cześć i czołem ![]() Tu nie ma co płakać ze śmiechu taka była moja rzeczywistość przez 5 lat załączam zdjęcie na dole u nas na szczęscie nie było tak hardcorowo i nie musielismy nosić maseczek,ale czepki ,fartuch i rekawice tak ![]() Tak więc teraz już zniosę jakoś tą firmową koszulę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Nie wysyłam ,bo szczerze mówiąc nie ma takiego miejsca na pracę w zawodzie już dawno nie liczę ,więc szukam przyzwoitej pracy gdzie mi dobrze zapłacą i nie będę musiała pracować w weekendy![]() Cały czas marzę o własnej firmie,ale muszę mieć pracę,w której będę mieć wolne weekendy. przynajmniej sobie pośpisz ![]() A Ty masz tą fajną pralkę z silnikiem indukcyjnym do mojej chybaby nie weszła kołdra![]() Zabcia kwiatek super,na pewno będzie pasował Byłam dziś w HM i upolowałam śliczną kieckę za 39.99 ,ale taką na lato. A na absolutorim siostry nic nie kupiłam,mimo iż zeszłam całe miasto....w końcu siostra pożyczyła mi sukienkę![]() Kupiliśmy dziś tuje do ogródka i siedzą w nich te okropne meszki,tuje stoją teraz na balkonie i strasznie mnie te mendy pogryzły wrrrr samba a jaki masz silnik? 1.0 czy większy? Ja właśnie szukam małego autka i tak w grę wchodzi właśnie corsa lub toyota yaris.Wolałabym yariskę ,tylko one niestety drogo wychodzą. |
|
|
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o masakros ale stroj wygladacie jak z jakiejs tajnej misji na marsa ja tez nie moge nigdy nadrobic bo nie mam czasu w pracy na neta, doceniaja mnie tam bardzo teraz mezulo ma 2 zmiane to jestem mniej wiecej w temacie ale juz od 2 dni mialam sprzatac w szafie i nie zrobilam nic eeehhh no ale coz jutro tez jest dzien ![]() ![]() ![]() W ogole to dowiedzialam sie dzis ze za 2 tygodnie jade z pracy na tydzien na szkolenie do Wawy... i kurde mialysmy jechac po 2 tzn jedna od nas a druga z oddzialu z kalisza i kurde zas mnie wyrolowali i zas jade sama ehhh... a ten nasz oddzial jest w Warszawie ale na zadupiu i do centrum daleko... tyle dobrze ze w poblizu jest factory outlet to chyba bede codziennie weszyc promocje ![]() ![]() ale ostatnio jak bylam w kaliszu to sie wynudzilam ze hoho...---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
1.0, akurat nadaje sie na jazde po miescie... rocznik 1999, jak ja kupilam miala 81 tys przejechane a teraz ma 91 - 10 tys w rok zrobilam ja poczatkujacy kierowca dalam za nia 7600... nie chcialam zbyt drogiego autka bo to moje pierwsze i dopiero sie ucze takze wyszlam z zalozenia ze sie nie oplaca jak na razie nic mi sie nie psuje (tfu tfu) tylko musialam tlumik wymienic ale to w kazdym aucie od czasu do czasu trzeba a tak to super... male, zwinne, spala ok 5-6 litrow na 100 km. Moja mama teraz chce sobie kupic autko i wlasnie sie za corsa rozglada bo jej moja spasowala... myslala tez nad toyota yaris ale ponoc one chyba z 10 lat wytrzymuja a potem wszystko do wymiany... chociaz nie wiem ile w tym prawdy.. |
||
|
|
|
#2557 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U Was świętuje się absolutorium? U nas nie ma takiego zwyczaju. Kołdra wlezie ma udźwig do 7 kilo![]() Cytat:
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze jest to,że teraz z tymi autami to nie wiadomo 3/4 z nich powypadkowe i poprzekręcane liczniki...A yariski hmm nie wiem ja szukam właśnie takich roczników 2000-2002 ,myślę,że toyoty są ok.Zobaczymy,mam nadzieję,że szybko coś kupimy,bo nie wiem jak będę jeździć do pracy.iwka u nas jest zwyczaj ,że po absolutorium idzie się na uroczysty obiad ot tyle Zawsze dobry powód ,żeby kupić nową kieckę
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-05-10 o 21:32 |
|
|
|
|
#2559 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie mogę przepuścić ani jednej Twojej opowieści ![]() ![]() Cytat:
nieraz było rak, że w trakcie gotowania gaz się skończył Cytat:
Cytat:
![]() a przemarznąć podobno powinien każdy budynek, w sensie mury... jest to zalecane od dawien dawna żeby go przemroziło i przewiało Cytat:
a jak kołdry to jakie? i na ile stopni?Cytat:
a do tego tyle imprez... my też ostatnio wydajemy tyle kasy, że to głowa puchnie
|
||||||||
|
|
|
#2560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takze musze sobie zrobic przemeblowanie z ciuchow zimowych na ciuchy letnie bo ciuchy letnie sa teraz wyniesione na przedpokoj i polowa z nich pewnie kwalifikuje sie do prania a reszta do prasowania takze trzeba to zrobic bo nie mam w czym chodzic ![]() Cytat:
na pewno znajdziesz piekne autko ![]() a ja przez pewnien czas jezdzilam corsa do katowic ok 15 km w jedna strone i nie bylo zle takze moze nawet silnik 1,0 by wystarczyl |
||
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczka no dokładnie, dzięki obiadkom oszczędzamy gaz. Bo tylko na chwilkę wszystko podgrzewam ( z mikrofali nie lubię podgrzewanych o obiadów). Bo nakładam je w pracy o 14 to do 18.30 wystygną już prawie.
Gucia ja już dawnooooo nie nosiłam adidasków. A kiedyś (jeszcze we wrześniu) non stop w nich chodziłam. Mąz ma w piątek zebranie wyjazdowe z tego funduszu co w nim siedzi bo dziś był transfer ( raz na kwartał jest) i będzie omówienie Może się dowiem ile osób przeszło z tych co podpisał umowę i ile zarobi
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2011-05-10 o 21:57 |
|
|
|
#2562 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli wkład wlaściwy mam na pralce program do prania kołder (wydaje mi sie że cykl prania wygląda podobnie jak do bawełny, pralka sama ustawia na 40 stopni i 800 obrotów i dawaj). Na raz wrzucam jedną 140x200. Prałam też takie grube koce, potraktowałam je w kategorii kołdra .Cytat:
tylko kurtki zimowe wepchałam do pudełek i na szafę dałam coby się nie gnieść.Atomufka - teściowie mają 1.2 silnik i ten samochód prawde mowiąc to więcej nie potrzebuje, często jeżdżą w trasy po kilkadziesiąt km i jest ok. Autko nie jest ciężkie i nie potrzebuje nie wiadomo jak wielkiego silnika. zawsze możesz potestować w czasie jazdy próbnej
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mówisz o takich typowych kołdrach z wkładem? my najczęściej używamy tradycyjnych kołder z piór, a te się czyści... bo prać to raczej nie a te z wkładem używamy jedynie w lato, podczas upałów
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w Holandii też spokojnie prałam kołdry (tryb bawełna) i heja
akurat mi ich szkoda nie było, bo nie były moje ale wszystko spoko. Nic się nie stało Tu już mam program do kołder, ale jeszcze nie próbowałam.
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha właśnie słyszę jakieś odgłosy, odwracam się, a mój mężuś najdroższy uciął sobie komara
![]() ![]() ale słodko wyglądał haha biedactwo miał się uczyć, ale ze zmęczenia padł jak dziecko i zasnął na siedząco
|
|
|
|
#2566 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pod nią spać nie mogę bo jestem uczulona na pióra. Mamy jedną kołdrę z wypełnieniem syntetycznym i jedną z bawełnianym. I je piorę. Piorę też poduszki. Ale niektórych kołder i poduszek nie można prać w pralce, mają jakieś specjalne wkłady.Cytat:
W sumie wszystko piorę w pralce. Nie pamiętam kiedy coś w rękach wyprałam. Cytat:
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka ja tak samo, nawet bieliznę i podkolanówki czy rajstopy
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chłopaki, jak dajecie sobie radę? No i trzymam kciuki za szybki remont! I zaglądaj jak najczęściej! Stęskniłam się! Cytat:
My przez długi czas używaliśmy Royala. Tylko Meruda się, któregoś dnia obraziła i nie dość, że mokrego nie jada... czasami tylko jak ją najdzie ochota, bo tak to się nie chwyci i samym Royalem suchym też pogardziła. Teraz je whiskasa... na razie jej podchodzi. Staramy się jej zmieniać i urozmaicać, ale w zasadzie leci na whiskasie. Żwirek - my używamy tylko i jedynie tego sylikonowego. Jak da mnie jest najlepszy!I też dajemy jej trochę neutralizatora zapachów Cytat:
Iwka, zrobiłam sałatkę i wyszła genialna! Faktem jest, że troszkę zmodyfikowałam przepis, bo okazało się, że nie miałam wszystkich składników, ale wyszło ok. Dałam oliwki, rukolę, gruszkę i lazur. Sos zrobiłam: miód, sos balsamiczny i oliwa z oliwek. I zrobiłam serki camembert na patelni z lidla i troszkę bagietki, do tego winko. Wyszła genialna!
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2011-05-10 o 23:59 |
|||
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia jakie pyszności zrobiłaś.
Co do funduszu, to nie, nie wiem ile zarobił. BO to do końca nigdy nie jest jasne. Raz na kwartał (w tym roku był on 10 maja) nastepuje przepisywanie ludzi, ale firmy, którym się ich ludzi zabiera wyszukują różnych haczyków by ich na siłę zatrzymać. Więc dopiero teraz wyjdzie ile osób naprawdę przeszło i tym samym ile kasy zarobił. A gdzieś w połowie czerwca przeleją nam kasę za to. Mąż ma to zebranie wyjazdowe a potem imprezę ale powiedział, że na imprezie nie zostaje
|
|
|
|
#2571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz handlarze aut to potarfią teraz wszystko zamataczyć,nawet jeśli chodzi o kartę pojazdu ![]() Mamy znajomego ,który handluje autami i wiemy do czego oni są zdolni...czasami auto wygląda na nieuszkodzone ,a w rezultacie okazuje się ,że składa się z dwóch aut ![]() Cytat:
ale zawsze można sprawdzić takie 1.0![]() Kurcze coś się dzieje z wizażem Wiecie że od jutra zapowiadają ochłodzenie ![]()
|
||
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() idę was nadrobić
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Atomufka bo weekend idzie, czyli norma
Ja zaraz zbieram się do pracy. Bo musze zrobić 75 opasek na 20 lecie szkoły będę się dziś gorącym klejem bawiła
|
|
|
|
#2574 | |||
|
Zakorzenienie
|
i jak pięknie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziękuję za ocenę ![]() kolejna która urządza nalot... a spódniczka.. boż plisowana do uda... rewelacja ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mamusiami została aguś i violisia aleeee może to jakieś przepowiednie... Celii szykuj się hahahaha koniecznie pochwal się fotkami mieszkania ![]() trzymam kciuki za dokończenie teczki!! wszystko będzie dobrze!! nadrabiam dalej..
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Atomufko znajmy tż z pracy wlaśnie takie auto kupił...VW pasat za 20tysięcy i jak się okazało złożony z dwóch
no ale nie dość że VW to i pasat to już cudo dla nich więc nic się nie stało ja nie wiem oni są jacyś zafiksowani na VW i Audi, nie ma dobrych aut poza tymi. Dziewczyny trzymajcie dzisiaj kciuki za mnie, ja zaciskam nogi a wy kciuki dzisiaj nie rodzimy, jutro jak najbardziej ale nie dzisiaj
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie opalilam
jestem cala jak rak, za wyjatkiem miejsc gdzie byla koszulka. opalenisna w t-shirt tak zwana dzisiaj z dlugim rekawem wychodze. Ale sie wczoraj wkurzylam na meza oczywiscie mu to powiedzialam - bo po 16 wyszlysmy na dwor.ja bylam na dworzu od po 9 z przerwami tylko na karmienie. wrocilam do domu przed 15, ugotowalam obiad, nakarmilam, mala, w miedzyczasie zjadlam i wizazowalam. A maz przyszedl z pracy, zjadl gotowy obiad i powiedzial ze dojdzie do nas - ehe zamiast dojsc to sie zdrzemnal i przyszedl do nas do parku posiedzielismy 5 minut i juz do domu na karmienie szlismy ![]() faceci. Dziewczyny serio was az tak rozbawiaja moje opowiesci? ![]() samo zycie ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2577 | |||
|
Zakorzenienie
|
ojeeeeeee ale strój... po takim kaftanie zwykła koszula nie jest zła
![]() ![]() a kim jesteś z wykształcenia? że nie liczysz na pracę w zawodzie?? Cytat:
![]() byłam wczoraj w croppie ale mają boskie koszulki ![]() nawet kupiłam jedną na zajęcia ooo taką ale zieloną ![]() http://sklep.cropp.com/odziez-damska.../pcreateddate# bynajmniej jestem kolorowa na zajęciach ![]() mierzyłam też spodnie, podobne do tych allegrowych nie takie same ale podobne i jestem do nich za wysoka i dupa... bo musiałyby być dużo dłuższe żeby się luźno układały a że nie są to nie fajnie to wygląda, no może jakbym miała krótsze nogi... buhahaha więc chyba zrezygnuje a szkoda... no ale na sukienki się napaliłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a nie masz w parku jakiejś ławeczki żeby ją nakarmić? nie mówię o "wywaleniu cyca" na pół parku ale dzidzia zasłania więszkość piersi, reszte możesz zasłonić pieluszką czy kocykiem i nie musisz chodzić w kółko... czy ci to nie odpowiada?
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
mało tego że w pracy...to jeszcze ma służbę i dopiero jutro rano schodzi...wrrr
|
|
#2579 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie przepadam za owocami w sałatkach, a ta mnie urzekła... i Martuchy mandarynki z puszki w sałatce![]() To już teraz wszystko rozumiem. Powiem Ci szczerze, że jestem bardzo ciekawa ile można zarobić na czymś takim... A mąż nie chce skorzystać z okazji i się zabawić Mój takich okazji nie odpuszcza![]() Cytat:
![]() Cytat:
A to Ci mąż... pięknie Was załatwił! A co do opowieści, to już dawno Ci pisałam, że je uwielbiam. Bije od Ciebie optymizmem i za to też Cię uwielbiam
|
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chyba na zawał zeszła.Ciekawa jestem jaki rocznik skoro 20 tyś ![]() Ja miałam już vw i podziękuję ,no chyba że nowy z salonu ![]() bzyczka trzymam kciucki!!! Cytat:
![]() martucha ja jestem mgr inż ochrony środowiska Kiedyś podobno przyszłościowy zawód jestem 7 lat po studiach więc wiesz...na cud nie liczę![]() Pamiętacie jak pisałam,że zależy mi na takiej pracy u optyka,laska na rozmowie była bardzo miła ,powiedziała ,że oddzwoni bez względu na wynik rekrutacji.Minął tydzień i cisza,więc sama zadzowniłam,akurat jej nie było i oddzwoniła do mnie po godzinie i taki tekst: dzwonię jak obiecałam jakbym się sama nie pofatygowała,to z pewnością nigdy by nie oddzwoniła ![]() kliwia bo Ty tak fajnie opisujesz takie zwykłe codzienne historie ![]() Acha zapomniałam Wam napisać ,wczoraj wysłałam CV ogłoszenie z gumtree ,ale było naprawdę normalne ,bez żadnych podtekstów,że poszukują sekretarki i opis wymagań,po 5 minutach dostałam odpowiedź : Oferuję Ci pracę sekretarki plus układ-sama się domyśl jaki,5500 tyś na rękę ,umowa o pracę
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-05-11 o 09:05 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

kociaki dostają ugotowaną rybę - jak tylko poczują zapach od razu stoją pod kuchenką jak sępy

ale on to tam za bardzo sie nie przejmuje weterynarzami... kotkowi odpukac nic sie nie dzieje
a jak już pójdę do pracy to znów za Wami nie nadążę