|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII
gucia ja rukole zawsze jem sala, ew z salata lodowa i polane to sosem z proszku [francuskim] z octem jablkowym.
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- gucia moj maz to mnie chyba woli jak sie odstrzele teraz z dzieckiem to po domu chodze jak dziadowa, tu zarzygana, tam zarzygana, kilka razy obsrana nawet ale jak to moj maz teraz napalony byczek - to nawet rusza go jak mi portki lekko sie na posladkach obsuna jak wychodze z domu to staram sie jakos wygladac - ale zawsze wygodnie a po ciazy jak wychodzilam na dwor to koniecznie podkreslalam oczy zeby sie dobrze czuc sama ze soba. teraz jak jest tak goraco to nie maluje sie
|
|
|
|
#2522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII
Cytat:
![]() A braku gazu współczuję. A powiedz mi jak Ci się w ogóle gotuje na butli? Bo ja nigdy do tego nie byłam przekonana, a że teraz coraz więcej mieszkań jest z prądem, a ja nie potrafię tak gotować i gaz to dla mnie podstawa i myślę czy to nie jest jakieś rozwiązanie.... Cytat:
A tak poważnie, to już jest o niebo lepiej. Czasem mam dzień, że czuję się i wyglądam jak paszczur, ale muszę się też pochwalić, że są dni kiedy patrzę w lustro i stwierdzam, że nie jest tak źle, że wyglądam całkiem ładnie A to już duży postęp prawda?![]() No i też staram się do siebie uśmiechać, wtedy jakoś tak lepiej się wygląda ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
haha, uśmiałam się jak zwykle czytając co napisałaś. "napalony byczek" mnie rozwalił Kochana, Ty w obrzygana czy obsrana i tak wyglądasz pięknie! A co do malowania się to ja bardzo lubię i zawsze mocno. W lecie prędzej rezygnuję z podkładu, ale oko to podstawa!
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka współczuję braku gazu....
kliwia ale masz racje, grunt to wygodnie Gucia no ba!! jestem z ciebie dumna, ale poprzeczkę trzeba dźwigać, kto stoi w miejcu ten się cofa :P ale i tak jest dobrze, a dzień paszteta to ma chyba każdy ![]() ![]()
|
|
#2524 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Atomufka trzymam kciuki
Gold dziękuję, cieszę się, ze się pomysł podoba ![]() Aguś dobrze, ze z małą wszystko dobrze ![]() Patrzę, ze piszecie o stylach. No ja np. w dresach bym nie wyszła na miasto (chyba, ze biegać ). Kocham sukienki lub spódnice (ale muszą odsłaniać kolana), leginsy i tuniki i spodnie rurki Co do butów to balerinki , japonki na lato, w innych porach roku na obcasie, chyba że zima to kozaki na płaskim W adidasach nie ma mowy (chyba, ze biegać to do tych dresów ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- ![]() ps. za to nie lubię piżam
|
|
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
Żabcia jak czytam o "twoich" bliźniakach to mi sie włos jeży, utłukłabym
![]() Marta sukienki boskie Gucia mój mąż lubi jak chodzę w miniówkach i bluzkach z dosyć dużym dekoltem ale bez przesady, zawsze staram sie ubierać z klasą, chociaż niekoniecznie elegancko.Iwka miło że do nas wpadłaś mam nadzieję że kasa jutro będzie na koncie i zarezerwuje coś innego.
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu gotuje się jak na zwykłym gazie takim z gazowni
nam butla starcza średnio na 3 miesiące a kosztuje 60zł już teraz. Najgorzej jest właśnie jak się butla skończy w trakcie gotowania ale to że się kończy można wyczaić, charakterystycznie pachnie końcówka gazu w butli. Najlepiej to by było mieć dwie butle jedną podłączoną a drugą taką awaryjną właśnie, na takie sytuacje, że gotujesz ziemniaki w niedzielę i kończy się butla, to wtedy szybki myk i podmiana a wymiana butli np w poniedziałek my mamy dodatkową butlę ale szkoda mi jej tak w tygodniu używać ona jest na niedzielę
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczka moja teściowa i babcia też mają takie butle. Niby się opłaca. Bo 60 zł i starcza na 2-3 miesiące (zalezy ile kto gotuje). My mamy z gazowni gaz i płacimy 33 zł (ale na dwa miesiące).
|
|
|
|
#2529 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
powiem Ci ze ja po pierwszym dniu w nowej pracy wrocilam do domu i mowie do Meza :" Kochanie mozemy miec 10 corek ale syna to ja nie chce" ![]() Cytat:
trzymam kciuki zeby u Ciebie waga ruszyla w dol Cytat:
piwonie tez piekne! strach sie bac ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo to ja wczoraj z mężem jakiś film oglądałam, ale kurcze nie pamiętam tytułu i tam był facet, który miał dwóch synków. Opiekował się nimi a oni wiesz, małe urwisy w końcu mówię do męża "No to ty to nie będziesz miał takiego problemu, bo nie będziesz miał takich synków" Mąż takie oczy na mnie, pełna bulwersacja i już zaczyna, ze jak to, że przecież mówiłam, że bedzie dziecko itp. Ja chwile odczekałam i mówię "kochanie... bo ty będziesz miał dwie córeczki, takie małe księżniczki, które będziemy rozpieszczać, ślicznie ubierać i robic im kucyki" |
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie w tv pokazuja jak kobieta z blizniacza ciaza poronila w 5 miesiacu z winy lekarzy ... normalnie w glowie sie nie miesci ![]() myslicie ze bedzie mi pasowal taki kwiatek do tej sukienki? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...=STRK:MEWAX:IT
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
kurdebele w koncu nadrobiłam od rana nie moge doczytac....
Cytat:
![]() na te wagi z usg nie ma co patrzec natula miała 8 lutego wg badania wazyc 2400a 12 marca urodziła sie 2800 i to niemożliwe żeby w ciagu miesiąca przybrała tylko 400g, walneło sie to usg
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia śliczny kwiatek, na bank będzie Ci pasował. Potem pokaż koniecznie zdjęcia. A Jak mąż się ubiera??
Przykre bardzo... tak nagle 2 dzieci stracić ![]() Anika a jakiejś granicy błędu nie ma czy coś?? Ja się znam, więc pytam
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jasne napewno wrzuce zdjecia Maz jeszcze nie wiem mam na niego wizje koszula w kwiaty i do tego jasne spodnie np te co mial na slubie albo jakies lniane ![]() strasznie przykre i to z winy lekarzy ehh ...Wlasnie dzwonil znajomy zaprasza nas dzisiaj do bru na swoje urodziny w czwartek leci do Polski wiec na weekend sie juz nie zalapie a ja sie wczoraj wysmarowalam samoopalaczem i jest masakra bede musiala dlugi rekawek ubrac ... dobrze ze buzi sobie nie posmarowalam
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to i tak malo wiarygodne dla mnie chodzi mi o podanie wagi wg usg
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia ja to biała jestem bo jeszcze w tym roku się nie opalałam
jakoś mi się nie chce a w żartach się śmieję, że słońce niszczy skórę i rezygnuje z opalania dla zdrowia hehe ooo lniane spodnie + hawajska koszula, rewelacja ![]() na temat zestawu do stylizacji włosów zapytałam się mamy ucznia (ma zakład fryzjerski) juz wiem na co zawracać uwagę i jaką firmę brać Idę niedługo szukać mojego prezentu urodzinowego ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
choć u mojej mamy pracownica (kobieta po 40-stce) miała wg usg urodzic chłopca ok 3500 a urodził się ponad 4500 i to naturalnie, nie wie wiedzili, ze taki wyjdzie moja koleżanka z klasy miała tak samo
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2538 | |||||
|
Zakorzenienie
|
taaaak i jestem baaaaardzo zadowolona
![]() Cytat:
no najlepiej by bylo bo chcialabym przez zime tez cos dzialac... moze jakies prace wewnatrz chociaz nie wiem co bedzie mozna robic... zalezy jaka bedzie zima i jakie warunki, czy bedziemy mieli juz ogrzewanie itd... ale zobaczymy jak te prace beda szly... na razie zalali nam dzis lawy ![]() A czemu preferujecie przemarzniecie budynku? Cytat:
tez nie moge sie doczekac az zasiade na naszym tarasie kiedys heheh juz ostatnio siedzialam na dzialce i sobie to wyobrazalam ![]() Cytat:
![]() ![]() i tez sie wybieram hehehe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a w drugim hotelu niby na elegancko w garniturkach ale to byly takie "przechodnie" garniturki i ja na poczatku jak dostalam jeden kostium to wygladalam w nim jak uboga krewna bo mialam chyba z 2 numery za duzy... a potem dali mi inny i juz troche lepiej ale... plisowanej spodniczki do polowy lydki nic nie przebije... wies tanczy i spiewa a do tego szlo sie w tym ugotowac bo klima nie wydalala na tak wielki hotel i w recepcji mielismy ukrop...Hurrrra zalali nam dzis lawe :P |
|||||
|
|
|
#2539 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Doczłapałam się z miasta, ludzi tyle że masakra, może gdzieś coś za darmo dają a ja nic nie wiem o tym.W czwartek mają strajkować przewoźnicy, w porannych godzianach szczytu (bo na razie nikt się nimi nie przejmuje) więc fajowo - pośpię sobie dłużej i pojadę do pracy jak zaczną jeździć - a że nie mam auta to mnie moga pocałować chyba, że za taxi mi wrócą bo ja płacić nie będę. Coś ostatnio w bojowym nastroju jestem ![]() Marta - sukienki mi sie bardzo podobają, chcę sama sobie kupić jedną na lato, ale dresy alladynki są dla mnie nie przejścia, przepraszam z góry za porównanie ale kojarzą mi się z takimi szerokimi jeansami z krokiem w kolanach - a to dla mnie wygląda jak taka mocno nasączona pielucha u niemowlaka ![]() Cytat:
Jeansy zostają na weekend, co ma swój plus - wolniej się niszczą, a że mam dramat z kupnem spodni, bo jak mają mało w pasie to mam problem z założeniem nogawki (chyba co niektórzy producenci zakladają brak kości czy co????) więc w sumie się powinnam cieszyć. O przewrotny losie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Drzwi były w osobnych kartonach, półki w folii i kosze tez w folii.U mnie drzwi były już z szybkami nic nie montowałam osobno...... Aż poszlam zmierzyć moją szafę - z drzwiami ma 60 cm. Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki. W Grecji jest bardzo ładnie, sama byłam na wyspie Korfu, bardzo mi sie podobało. Cytat:
Nie wiem czy nie kupiłabym materiałowego kwiatka - żeby potem można było np. do żakietu przypiąć? Gucia - w tej krainie wiatraków szukamy W Krakowie za parę lat mnie to czeka, ale mnie sie podobają te nowe osiedla koło IKEI na Bronowicach (w ogóle tamta dzielnica mi bardzo podchodzi, mieszkałam tam w końcu 10 lat) i jakoś tak dobrze się tam czuję.Dziewczyny - uwielbiam swoją pralkę - właśnie piorę sobie kołdry Na próbę poszła jakiś czas temu tzw. gościnna, fajnie się wyprała, a teraz piorę Tż. Ale będzie fajnie pachnieć.
|
|
#2540 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widzę postępy. Mam nadzieje , że jestem na dobrej drodzewiem, wiem - dlatego staram się nie stać w miejscu! A co do paszteta... no cóż. tak już bywa. u mnie coraz rzadziej gości, ale jak już przyjdzie ten dzień to masakrejszyn.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio używam balsamu opalizującego i jest bardzo fajny, a przede wszystkim genialnie pachnie (Lirene). I jest fajny naturalny efekt... ale bladzior jestem okropny. Zdałoby się gdzieś poopalać...
|
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
wpadam jak po ogień i źle mi z tym, że nie mam czasu na wizaż po łebkach jestem w temacie, ale to mi nie wystarcza.Gratuluję nowym mamusiom - Agus i Celi u nas grubsze prace na mieszkaniu (demolka) zakończone. Teraz pozostaje nam czekać na mojego wujka do połowy czerwca, bo on zacznie remont od położenia kafelek w łazience, wc i na podłogach. Koniec końców scianka działowa ma stanąć, bo doszłam do wniosku, że przy bałaganie który robię podczas gotowania kuchnia otwarta na salon to zły pomysł. Mamy póki co wstępne wizje co i jak ma wygladać, ale co jedziemy do sklepu to byśmy coś zmieniali. Raty kredytu z miesiąca na miesiac coraz większe. Doszły nam opłaty i na to wszystko idzie moja wypłata...aż boję się co będzie jak dojdą wydatki na normlane życie. W planach jest zmiana pracy męża, ja jestem w zawieszeniu do sierpnia. Jak się nie uda zostać to sama już nie wiem co będzie, jeśli mężowi się uda zmienić pracę to ja będę musiała czegoś szukać. W pracy urwanie głowy, bo to dzien mamy się zbliża, koniec stażu więc teczka do skończenia - jak już mam chwilę to siadam i zasypiam przy kompie, albo zrobię co mam zrobić i lecę się myć i spać. Chyba źle jestem zorganizowana skoro nie starcza mi czasu na Was ![]() Poza tym w tym miesiącu kasa nam idzie jak woda, 1 maja mieliśmy komunię w weekend wesele i po weselu za tydzień bierzmowanie ![]() chyba w tym miesiącu tyle nie zarobiliśmy co wydaliśmy. Dziewczynki ściskam i całuję wszystkie
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Krakowa, to mnie tamto osiedle nie do końca urzeka, ale Krowodrzę kocham. Mieszkam teraz na Krowodrzy, na Azorach tez mieszkałam i super, tylko dlaczego tutaj mieszkania są tak mega drogie?? Ja wczoraj sobie łóżeczko przebrałam i jak się spało genialnie! A w takiej pościeli to już w ogóle wypas!
|
|
#2543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tamtych okolicach jest kilka nowych osiedlich - nic Ci się nie podoba?
|
|
#2544 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tesciu kupuje żwirek w Lidlu i jeszcze daje kotu jakies takie strasznie smierdzonce pasztety
ale nasz kot to najbardziej lubi surowe miesa i ryby...mielone, kurczaki, watrobke itd ale musza byc surowe... ugotowane mieso to zepsute mieso ![]() ![]() i lubi mleko... wody nie pije w ogole... ale my mamy dachowca, a poza tym to kot tescia wiec ja sie w wychowanie i karmienie nie wtracam
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette my kupujemy w Lilu żwirek a do tego neutralizator zapachów taki w proszku do kuwet, ale to w kauflandzie bierzemy bo w zoologicznym drogie bardzo. Swego czasu kupowaliśmy silikonowy żwirek, super jak kot mało kup robi
bo mocz się wchłania i nic nie czuć. Droższy jest ale starcza na miesiąc worek. Fajne są drewniane jak się trzyma kuwetę w toalecie, bo wtedy sru od razu do kibelka i płynie z prądem A karmę dla kotka to najlepiej taką co ma dużo mięsa...jednak taniej wychodzi kupować porządną suchą karmę a mięso dawać surowe, bądź gotowane, ewetualnie puszki lub tacki kupne ale nie codziennie bo by człowiek zbankrutował no ale wiadomo człowiek sobie a kot sobie i nasza ma w nosie lepsze puszki woli te najtańsze, suchą karmę jej kupujemy bosh sanabelle bo tez jej tylko to smakuje a najlepiej to by żarła surowiznę. Madziu no wy płacicie mało za gaz, ale wy macie obiady gotowe, a ja codziennie gotuję i wodę w czajniku też. No i u nas innej możliwości nie ma, bo gaz nie jest do budynku podciagnięty.
|
|
#2547 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201803111825 Czas edycji: 2011-05-10 o 20:12 |
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie jaki fajny basen... myslicie ze sie nadaje dla polrocznego dziecka na prezent heheheh chyba nie bardzo co?? mysle co by kupic chrzesniakowi bo sie do niego wybieram soon... macie jakies propozycje?? tak do 100 zl bo ciocia biedna
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item...m_offer_id=525 |
|
|
|
#2549 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie to wlasnie wyliczylam ze ma juz 8 miesiecy... wiec chyba powoli bedzie siedzial to moglby moze posiedziec w ladny dzien i sie pochlupac przez chwile... ale nie wiem... w sumie to duzo maja neutralow i negatywow wiec chyba nie kupie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.

teraz z dzieckiem to po domu chodze jak dziadowa, tu zarzygana, tam zarzygana, kilka razy obsrana nawet

dobrze że mamy czajnik elektryczny i piekarnik

piwonie tez piekne! 

moja koleżanka z klasy miała tak samo