Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 19:59   #3631
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Jokr oby wszystko było w porządku moja mała też cały czas obraca się na lewą stronę,przez co odstaje jej już ucho :/ chyba też będę musiała o to wypytac na wizycie...

Castia Maja waży 4900 i jak na razie jedziemyna dwójkach

Maja dzisiaj była ubrana w body z długim rękawem,bawełnianą bluzkę i cienki sweterek na zapinanie,do tego spodnie dresowe,skarpetki i cienka czapeczka. Z kocyka zrezygnowałam,bo naprawdę grzało

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:04   #3632
iizabelaa
Zakorzenienie

no muszę powiedzieć, że trochę w szoku jestem, żeby w domu dziecku czapkę zakładać ale jak kto tam woli

kurcze ... coś dzisiaj zmęczona jestem ...
ciekawe jaka mnie nocka czeka
Stary 2011-05-10, 20:19   #3633
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mamusie dzieciątek około 5kg używacie już pampków trójek ?my konczymy dwójki i nie wiem jakie kupic teraz??? 3 są dużo większe od 2???
Moja ma ok. 4 kg i mam 3, różnica jest niewielka.

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
No i przegrzałam małego. Na buźce i szyjce pojawiły się potówki . Jak sobie z nimi poradzić?
Spróbuj zaparzyć rumianek i dolewaj do kąpieli.

Moja dziś była ubrana w body z długim, półśpiochy i bawełnianą czapeczkę, bez przykrycia.

Dziewczyny tak czytam w co ubieracie dzieci i............... chyba trochę za grubo.
Z reguły jest zasada, że nakłada się 1 ubranie więcej niż sobie. Czyli jak dziś było gorąco, my zapitalamy w krótkim rękawku i jest nam gorąco to dziecku starczy z długim. Wyobraźcie sobie jak im jest gorąco, tym bardziej, że temp ciała dziecka jest ok 37 stopni. One się pocą.

Dobra uciekam spac i mam nadzieję, ze młoda da dziś pospać

Jok3r współczuję

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-05-10 o 20:20
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:24   #3634
Castia
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za odzew

chyba kupimy już trójki... bo dwójki niby dobre ale odciskają jej sie te gumki dość wyraźnie już na udkach baleronkach

moja mala po tej dawce powietrza dzisiaj padła jak mucha ciekawe czy ładnie będzie spać. od kilku dni budzi nam się tylko koło 4 więc luksus
mogłoby jej już tak zostać
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:34   #3635
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
od kilku dni budzi nam się tylko koło 4 więc luksus

ale zazdroszczę

a o której je kolacje?
Stary 2011-05-10, 20:37   #3636
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
mi napisali z zachustowanych zeby go uzyc jesli nosidlo bedzie ponizej kolanek
A jak pakujesz Fabiana? najpierw dziecko w nosidlo czy nosidlo na Siebie

.
najpierw w pasie sobie zapinam nosidło i na kolana daje malego i wstaje z nim juz ręką przytrzymując nosidło i motam się

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
ODWAZNA JESTES

Moj maly mial dzis na spacerze body kr. krekaw, kaftanik, spiochy/cienkie bawelna/ i pajac tez cienki plus czapka i przykryty byl pielucha flanelowa myslicie ze bylo mu goraco?? Temp. okolo 25stopni bez wiatru
gruubo !!!

Cytat:
mamusie dzieciątek około 5kg używacie już pampków trójek ?my konczymy dwójki i nie wiem jakie kupic teraz??? 3 są dużo większe od 2???
dzis mu zalozylam nr 3 bo dostalam od kolezanek i masakra jakie luzne a maly ma 62 cm i 5100
jeszcze na 2 ciśniemy

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
no muszę powiedzieć, że trochę w szoku jestem, żeby w domu dziecku czapkę zakładać ale jak kto tam woli

kurcze ... coś dzisiaj zmęczona jestem ...
ciekawe jaka mnie nocka czeka
Ja też ;p

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Moja ma ok. 4 kg i mam 3, różnica jest niewielka.

Spróbuj zaparzyć rumianek i dolewaj do kąpieli.

Moja dziś była ubrana w body z długim, półśpiochy i bawełnianą czapeczkę, bez przykrycia.

Dziewczyny tak czytam w co ubieracie dzieci i............... chyba trochę za grubo.
Z reguły jest zasada, że nakłada się 1 ubranie więcej niż sobie. Czyli jak dziś było gorąco, my zapitalamy w krótkim rękawku i jest nam gorąco to dziecku starczy z długim. Wyobraźcie sobie jak im jest gorąco, tym bardziej, że temp ciała dziecka jest ok 37 stopni. One się pocą.

Dobra uciekam spac i mam nadzieję, ze młoda da dziś pospać

Jok3r współczuję
też jestem w szoku !
my dzisiaj mielismy bardzo cienkie body z dlugim rękawem i białe polspioszki, cienkie sparpetki i zero kocyka ( awaryjnie pakuje i jakas bluze jakby bylo zalamanie pogody a gdzies dalej sie wypuszczamy ) ,

u mnie wiatru nie było to nawet czapeczki nie zakladam,

baaa... dzisiaj widzialam babke ktora miala dziecko w misowym kombinezonie ;( dżizas myślałam,że padnę!

zaczelam karmic malego o 17 i przysnelismy, dołączył do nas tż i spaliśmy do 20.30, masakra niezłe spanie, nakarmilam malego,tż zerka na mecz i Fabian przysypia..zaraz zbieramy się za kąpanie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:49   #3637
iizabelaa
Zakorzenienie

uciekam do łózka
kurcze kiedy bede chodzic spac o nrmalnej porze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 20:50   #3638
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Ech no ja czekam /PODOBNO MAJA 30DNI OD DOSTARCZENIA WSZYSTKICH DOC.

Harrods ja po cc caly czas mialam malego a co wiecej u mnie nie wioza na pooperacyjna tylko na normalna tv, maz i wszytko inne jest plus mozna odwiedzac od razu/u mnie maly urodzil sie 11.33 i jak mnie wiezli z operacyjnej dreptal za mna maz, moj tato i corka i maly w lozeczku tym szklanym he he a dziecko to sama poprosilam polozna zeby na 1 noc zabrala

ps nie mowilam wam ze bylam na sali z babeczka ktora ma blizniaki O KUR.... JAK ONE SIE DARLY W NOCY MASAKRA TAK JUZ DO DOMU CHCIALAM Z ICH POWODU,ZE SZOK....

CO DO SZCZEPIEN BIORE 6W1 CHOC MOJA POLOZNA POWIEDZIALA ZE TO ZA DUZO I LEPIEJ NORMALNE TAAA tylko normalne sa komorkowe i corka miala po nich alergie bylismy w szpitalu a te sa bezkomorkowe... Jak w szpitalu dowiedzieli sie o reakcji mojego 1 dziecka na szczepienia to 4 razy 4roznych lekarzy przychodzilo czy na pewno chce zaszczepic bo u mnie na oddziale 3mamy nie pozwolily szczepic

PS w swieta chodzi po oddziale ksiadz i przychodzi do mnie i mowi ALE SLICZNY KIEDY SIE URODZIL?? W WIELKA SOBOTE?? NIEDZIELE?? ALE WSPANIALA DATA!! Ja na to w wielki piatek-a on zonk i do mnie ALE I TAK BEDZIE KOCHAŁ PANA JEZUSA ;-)))
dobry tekst

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
kurcze a ja do tej pory piluche kladlam tetrowa i mam przez to wiecej prania i prasowania a te podklady to oszczednosc czasu

Krusiak ja dopiero w piatek wyslalam do firmy akt ur wiec nie wiem kiedy dojdzie to do ZUS i kiedy przelew zroba
a ktos sie orientuje czy wyplaca mi zalegla kase od marca czy tylko od maja ??
te podkłady to najlepsza opcja, ja w sumie kupiłam dla siebie na początku, ale okazały się być niepotrzebne, wiec reszta powędrowała na przewijak.

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
moze byc takie zdjecie do paszportu??

dwie opcje mojego malego brzydala;p heh(wyglada smiesznie tak z bliska:P)
ale boskie zdjęcie, jak nie Lenka

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Zglaszam sie, ze zyje i mimo wykonczenia czuje sie sweitnie Z Mateuszem powiedzmy, ze ok, bo ostatnimi czsy nie robie nic innego tylko latam z nim po lekarzach. Zaliczylismy neurologa, bo balam sie, ze te jego wygibasy to wstep do napiecia miesniowego i w sumie nie dostalam jednoznacznej diagnozy, bo ponoc byl ulozony w brzuchu na lewej stronie i dlatego teraz jak je to wykrzywia glowe na lewo i w lozeczku tez wygina sie na lewo. Ogolnie wszystkie odruchy ma w normie, ale gdyby jednak te wygibasy nie przeszly w ciagu miesiaca to musimy jechac na kontrole i ewentualnie na rehabilitacje, lub jakies cwiczonka w domu.
Inna sprawa, ze od ladnych paru dni zaczal bardzo malo jesc. Potrafi meczyc 120ml przez caly dzien i niestety efektem jest maly przyrost wagi. Tz niby nie jest zle, bo jednak przybiera, ale powinien zblizac sie juz powoli do 6kg, bo za 9 dni skonczy 3 miesiace i musi podwoic swoja wage urodzeniowa, a tymczasem ma 5350.
Kolejna sprawa to brak kupy. Tz dzis tesciowa wsadzila mu term w tylek, bo steklal, kwekal i poszlo takie kupsko, ze zabraklo mi pampersa, ale jednak jesli jutro nadal nie bedzie to mamy kolejny problem, bo dzis byl 4 dzien bez kupy.
No i na koniec okazuje sie, ze Mateusz jest zbyt nerwowy. Ma powazne problemy z zasypianiem, wybudza sie nagle i placze. Mam mu podawac herbatke uspokajajaca i skierowanie do kolejnego lekarza. Tak wiec przed samym wyjazdem zalicze chyba wiekszosc Sosnowieckich lekarzy dzieciecych
super, ze już jesteś
moja mała tez na lewo zawsze główkę, pediatra kazał jej układać na prawo, ale to strasznie ciężko zrobić, nieraz podłożę kupę pieluch pod lewa stronę, a i tak w końcu tam odwróci Macie może jakieś sposoby na to, zeby dziecko miało te głowę w określoną stronę odwróconą, bo u mnie to tylko działa, jak wezmę na żabę, albo do nosidła.

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
tutaj w uk,wrecz zakazuja dziecku pchania czapy na glowe mowia ze to zapobiega smierci lozeczkowej i dziecko uczy sie kontrolowac cieplo ...ja malej nigdy po kapieli nie wkladam czapki a na dwor to opaska na uszy,albo kapelusz,czapke miala chyba raz czy 2 i to cieniastwo z dziurkami...a na spacer czesto bez skarpet tylko sprawdzam stpy czy nie za zimne

a jak w szpitalu po kapieli chcialam czape zalozyc to patrzyli na mnie jak z kosmosu
dziś nie założyłam jej czapki na spacer i była szczęśliwa wreszcie nie miała całej mokrej główki po powrocie. Do nosidła to jednak trzeba czapeczkę zakładać, bo słońce przygrzewa.

W ogóle zauważyłam, ze urosła, bo wcześniej to dużo miejsca wolnego było w gondolce, a teraz już niewiele zostało, a mam bardzo długą gondolkę (tak przeczuwałam, ze nie ma co się łasic na mniejsze). Ostatnio dwa razy założyłam jej pajace 68, to rękawy jeszcze za długie, ale w nogach akurat, bo część 62 ma już za krótkie nogawki

W Biedronie są trzypaki bodziaków za 14.99, różne rozmiary i wzory.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:53   #3639
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
ale zazdroszczę

a o której je kolacje?
najczęściej tak koło 20.30 - 21

Cytat:
uciekam do łózka
kurcze kiedy bede chodzic spac o nrmalnej porze
toż to jeszcze 22 nie ma - młoda godzina
ja jeszcze nie kąpana ani nic, jeszcze muszę coś zjeść bo mi po brzuchu jeździ

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-05-10 o 20:55
Stary 2011-05-10, 20:55   #3640
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
no dokładnie... ja głupia najpierw przykryłam Oliwiera kocykiem cienkim ale zaczął się kręcić to kocyk zdjęłam i spał 3 godziny

ale czapeczkę zakładam jednak bałabym się bez jakoś... nie wiem czemu

Cytat:
moja mala po tej dawce powietrza dzisiaj padła jak mucha ciekawe czy ładnie będzie spać. od kilku dni budzi nam się tylko koło 4 więc luksus
ależ ci zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
baaa... dzisiaj widzialam babke ktora miala dziecko w misowym kombinezonie ;( dżizas myślałam,że padnę!

ło matko biedne dziecko

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:58   #3641
Tity
Zakorzenienie

Co do pieluch to my od paru już tygodni zakładamy 3 Huggies. A i to przeciekają czasami, chociaż niby pisze na nich, że 9 czy 12 h mają wytrzymać.... Oczywiście przewijam co 2-3, żeby nie było
tracionera u nas też zauważyłam, że już nie wiele przewijaka zostało, a do gondoli zawsze wkładałam jakieś drobne zakupy w nóżki dziecku, a dzisiaj odkrywam kocyk, a tam nóżki do brzegu dotykają...Zmierzyliśmy małego metrem to tak ok 63cm ma.
Dzisiaj spotkałam też położną, która przyjmuje z moim ginem i powiedziała, że mały ma duży brzuszek Może do dlatego pieluchy 3 są w sam raz, ale coś czuję, że za miesiąc to już 4 będą w robocie.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 20:58   #3642
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no dokładnie... ja głupia najpierw przykryłam Oliwiera kocykiem cienkim ale zaczął się kręcić to kocyk zdjęłam i spał 3 godziny

ale czapeczkę zakładam jednak bałabym się bez jakoś... nie wiem czemu

ależ ci zazdroszczę

ło matko biedne dziecko
spróbuj bez, ja dziś nie założyłam i mała była wyraźnie spokojniejsza.

tity-myslalam, ze tylko ja taka udana, ze wkładałam zakupki do gondolki
przed świętami jeszcze spokojnie wchodziły, a teraz już nie ma gdzie za bardzo
i wanienkę musimy nowa kupić, bo mieliśmy te mniejsza i już się mała specjalnie wyprostować w niej nie może.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-05-10 o 21:01
Stary 2011-05-10, 21:01   #3643
Castia
Wtajemniczenie

Eirene ja też czapeczkę zakładam na dworku zawsze, u mnie to wieje okropnie bałabym się że malwinkę przewieje albo coś
ale czapkę ma cieniutką bawełnianą a dziś to miała taką przewiewną z dziurkami ale uszy zasłonięte
Stary 2011-05-10, 21:08   #3644
agus87
Zakorzenienie

kurcze moje dziecko na dworze spalo dzisiaj 3 godziny
25 stopni bylo
nakarmilam ja wypila 90ml
i spi juz 3,5h

chyba mnie czeka ciezka noc

wiecie co zrobilam
zalozylam obraczke (ktora 2 dni temu zalozylam i dalam rade sciagnac)
i nie moglam zdjac
pojechalismy dov zlotnika i musial przecinac bo palec jak bania
co za glupia baba ze mnie!!!!!!!!!!!!!!
ile czlowiek musi w zyciu bledow popelnic, zeby zmadrzec
Stary 2011-05-10, 21:16   #3645
traicionera
Zakorzenienie

rozciął ci obrączkę?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-10, 21:22   #3646
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

ło matko biedne dziecko
masakra co nie? :/

My bez czapeczki bo w gondoli nie wiało i w ogole dzisiaj nie było wiatru, ale jak jest wietrznie to zakladamy bawelnianą zeby nie zawiało łepetynki maleńkiej ; -) a dzisiaj zastój powietrza,aż szok że burzy nie było

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:41   #3647
traicionera
Zakorzenienie

nie no, jak wieje, to czapka obowiązkowo, mnie sama wtedy uszy bolą.

a propos tego artykułu, to czasem trafiam na TLC na taki program o małych miss i zawsze mnie przerażają ich matki, co one w głowie maja. Kiedy była taka, co to przestała ośmiolatkę do szkoły posyłać, bo nie wyrabiały z jeżdżeniem na konkursy i stwierdziła, ze za kilka lat będzie kontynuować edukacje
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-10, 21:46   #3648
patrycja_22
Rozeznanie

diatoma używam tego Linomagu http://allegro.pl/linomag-ochronny-k...574242664.html nie jest jednoznacznie napisane od kiedy można go stosować. Jest tylko napisane, że dla niemowląt

czarna
dziękuję A ile razy w ciągu dnia używałaś tej Nystatyny bo ja dzisiaj użyłam rano i wieczorem. Nie było tak źle myślałam ,że mały będzie bardziej protestował.

Monti
dziecko w kombinezonie w taką pogodę masakra. Ludzie to czasami bez rozumu Ja dzisiaj założyłam Alankowi body z krótkim rękawkiem i pajaca a awaryjnie miałam kocyk ale nie przydał się bo grzało

Jok3r ale się wylatasz po tych lekarzach ale zdrowie Mateuszka najważniejsze trzymam kciuki żeby wszystko było ok

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:46   #3649
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
rozciął ci obrączkę?

na szczescie to znajomy i mi ja naprawi
Stary 2011-05-10, 21:50   #3650
traicionera
Zakorzenienie

a z jakiego masz złota?
ja mam mieszane i dlatego tak panikowałam, jak przed porodem nie mogłam zdjąć i straszyli, ze trzeba będzie rozcinać
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-10, 21:51   #3651
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

na szczescie to znajomy i mi ja naprawi
no to chociaz tyle

moja mi tez nie wchodzi jeszcze znaczy wejsc to wejdzie ale cisnie bardzo no i nie chce zejsc.a tak chciałabym ją nosic juz
Stary 2011-05-10, 22:02   #3652
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
wykąp synka w krochmalu może pomoże. polecają też kąpiel w nadmaganianie potasu no ale to musisz mieć w domu saszetki tego
A co to ten krochmal? Gdzie mogę go kupić? I jak się tego używa do kąpieli?
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 22:03   #3653
traicionera
Zakorzenienie

Ja jestem bardzo przywiązana do obrączki, wiec założyłam ja zaraz po powrocie ze szpitala i juz nie zdejmuje
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-10, 22:04   #3654
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
no to chociaz tyle

moja mi tez nie wchodzi jeszcze znaczy wejsc to wejdzie ale cisnie bardzo no i nie chce zejsc.a tak chciałabym ją nosic juz
Ja obrączkę założyłam tydzień po porodzie, na szczęście, bo już bardzo za nią tęskniłam.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 22:26   #3655
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
a z jakiego masz złota?
ja mam mieszane i dlatego tak panikowałam, jak przed porodem nie mogłam zdjąć i straszyli, ze trzeba będzie rozcinać
mieszane
z brylantem i do tego plaskie

ja tez tesknie to tez chcialam ja zalozyc
a spadlam juz 15 kg
zostalo mi 5kg'
co te nerwy robia z czlowiekiem....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3338.jpg (34,3 KB, 45 załadowań)
Stary 2011-05-10, 22:41   #3656
traicionera
Zakorzenienie

to my mamy odwrotnie, środek biały, brzegi żółte
bardzo fajny kształt
zazdroszczę ci takiego spadku wagi, u mnie wciąż waga stoi jak zaczarowana, w życiu nie miałam tak stabilnej wagi jak teraz
Czuje się jak taka big gruba mama, porażka.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-11, 07:10   #3657
Tity
Zakorzenienie

Mi jeszcze 3 kg zostały....powoli, powoli spada, no ale ograniczyłam poważnie słodycze.
A wczoraj moje dziecko na mnie nakrzyczało.... Najpierw tata małego trzymał to ten ciągle na mnie patrzył, a jak go położył to zaczął głośno pokrzykiwać, jakieś "auu" "eu", "jał", wcale przy tym nie płacząc i ciągle na mnie patrząc i okazało się, że chodziło o jedzonko o jak go umieściłam w pozycji do jedzenia to się ucieszył

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 07:22   #3658
traicionera
Zakorzenienie

to musialo smniesznie wygladac

u mnie padl rekord spania-7,5 h, od 21 do 4.30
potem 7.30 i juz sie Nadia wyspala, teraz fika i sie smieje, moje sloneczko radosne
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-11, 07:29   #3659
miamore999
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
piękna pogoda jesteśmy prawie całymi dniami na spacerkach więc czasu na komputer mało zaraz was ponadrabiam

my standardowo jedna pobudka w nocy o 3 i potem o 5 nadal mamy problem z kupką niestety nikt nic sensownego nam nie może doradzić, nie wiem chyba trzeba to jakoś przetrwać :/

jeśli mowa o obrączkach - ja swoją miałam założoną całą ciążę i nawet w trakcie porodu i mogę zakładać i zdejmować bez problemu. nic mi palce nie spuchły pierścionek tylko teraz zdjęłam bo raz zadrapałam małą...
Stary 2011-05-11, 07:43   #3660
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
wiem ze wyglada jak buldog ale chodzi mi tlyko o to zeby zdjecie przeszlo do paszportu... nie musi byc ladne:d dlatego napialam brzydal;p. wlosy ulizane, tz tego nienawidzi ale trudno... wiesz jak ciezko zlapac ja patrzaca w prost i naplaczaca na bialym tle;p??!!:P

mam nadzieję że cie nie uraziłam ale chodziło mi że wygląda jak buldożek w słodkim tego słowa znaczeniu

Cytat:
ja też zakładam czapeczkę po kąpieli bo już w domku nie palimy i jest dość chłodno wieczorem a najwięcej ciepła ucieka przez głowę
karmię Malwinkę odrazu po kąpieli i jak juz odkładam do łóżeczka to czapkę zdejmuję.

ja też zakładam czapeczkę po kąpieli i po jakiś 10 min ściągamy

co do pampków to parę postów wyżej wstawiałam zdjęcie porównawcze, próbowałam już 2 z dady pampersów i babydream i 3 z pampersów i babdydream moje spostrzeżenia są takie że 2 z dady wrzynają się Nadii w udka, pampersy i babydream są idealne rozmiarowo, 3 z pampersów mogłaby już nosić aczkolwiek są jeszcze trochę przydługawe a 3 z babydream są za wielkie, kupie jeszcze 3 z dady za jakiś czas i zobaczę jakie będą

Cytat:
wanilia83 dzwonilam-mila Pani powiedziala wladczym tonem JAK BEDZIE TO BEDZIE WIDOCZNIE SA POWODY,ZE NIE MA A JAK CZUJE SIE PANI POKRZYWDZONA ZE JEST OPOZNIENIE TO MOZNA DO SADU ISC/DLATEGO WAS PYTAM

no to trafiłaś na "przemiłą" urzędniczkę, trzeba było jej powiedzieć że jej obowiązkiem jest udzielenie ci odpowiedzi a jak jej się nie chce to chcesz rozmawiać z kierowniczką nienawidzę takich bab

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

dzis mu zalozylam nr 3 bo dostalam od kolezanek i masakra jakie luzne a maly ma 62 cm i 5100
jeszcze na 2 ciśniemy

Fabianek pewnie szczupluteńki jest jak 3 z pampersów są na niego luźne

w misiowym kombinezonie ciekawe jakby się czuła jakbyśmy jej kazały w kożuchu w taką pogodę chodzić

Cytat:

tity-myslalam, ze tylko ja taka udana, ze wkładałam zakupki do gondolki
przed świętami jeszcze spokojnie wchodziły, a teraz już nie ma gdzie za bardzo
hihi ja też zawsze część zakupów do gondolki wsadzałam teraz mogę już o tym pomarzyć, a tak w ogóle to zastanawiam się nad sprzedażą wózka bo mnie wqr.a (sorki za wyrażenie) że taki ciężki a ja muszę na parter go wciągać po schodach żeby dotrzeć do windy może coś lżejszego udałoby mi się kupić

Cytat:
nie no, jak wieje, to czapka obowiązkowo, mnie sama wtedy uszy bolą.

a propos tego artykułu, to czasem trafiam na TLC na taki program o małych miss i zawsze mnie przerażają ich matki, co one w głowie maja. Kiedy była taka, co to przestała ośmiolatkę do szkoły posyłać, bo nie wyrabiały z jeżdżeniem na konkursy i stwierdziła, ze za kilka lat będzie kontynuować edukacje

kretynka ...

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości