|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#362 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Babonik ![]() Ja już też po wizycie ![]() Szyjka tak jak ostatnio, nie skróciła się ![]() rozwarcie ujścia zewnętrznego tak jak było, więc nie jest żle. Mam tylko leżeć z pupą w górze bo główka jest bardzo nisko i naciska na szyjkę i nie dało się dzisiaj sprawdzić mózgu dzidzi dlatego. Wszystkie pozostałe narządy w normie, a mała waży 1730 g ![]() Trochę się wystraszyłam bo dostałam ciemnych plamień po badaniu . Dzwoniłam do ginki i jeśli do jutra nie przejdzie to mam jechać jutro do niej do szpitala na dyżur żeby to sprawdzić, ale jak narazie odpukać chyba się uspokoiło. Następna wizyta za 2 tygodnie 24 maja ![]() ![]() ![]() brumek gratki za wizytę że wszystko wporządku ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-10 o 21:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zadomowienie
|
Lilka i Tobie gratuluję dobrych wieści, a z tego co słyszałam często występują plamienia po wizytach.
Uciekam spać, jutro znowu do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Wiadomość od Scio:
"Wyniki trochę mi spadły,ale nie na tyle żeby mnie puścić do domu, w piątek mam powtórne badania i jak wtedy spadną to może do domu puszczą. Pozdrów dziewczyny ![]() Wiadomość od Neroli: "Lepszy już mam humor ale i tak paskudny. Nic tylko spać. Ale i tu problem bo powietrze koszmarne.Gorąco jak cholera. Wszystko mnie denerwuje. Wynegocjowałam odłączenie pompy i zamienienie na leki doustne. Skurcze ustąpiły,ale nadal wszystko rwie. Całuski dla dziewczyn. Gratuluje wizyt i zakupów. Zdjęć niestety nie widzę" Dziewczyny kochane WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE proszę się nie zamartwiać ![]() ![]() ![]() Nerolka a ty się tak nie denerwuj jak masz ochotę porozmawiać to puść sygnał, a ja w miarę szybko oddzwonię ![]() ![]() ![]() A zapomniałam oznajmić: mój piękny suwaczek pokazuje, że wczoraj zaczęłyśmy 30 tydzień ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-11 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Wtajemniczenie
|
witam się zza biurka
![]() nerolka kochana bądź dzielna - jak nie wrócę dzisiaj zbyt późno z tych urodzinek to wpadnę w odwiedzinki jeszcze dzisiaj, a jak nie da rady to jutro na pewno się stawię u Ciebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze badania i wyniki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki!
Wpadłam tylko się przywitać, bo lecę do rodzinnego żeby wydrzeć skierowanie na to EKG, mam nadzieję, że wszystko mi się dzisiaj uda załatwić. Nerolka, trzymaj się, tyle już wytrzymałaś! Kondzia, ja u siebie miałam wyniki zawsze już tego samego dnia po południu, ale lepiej może zadzwoń i zapytaj w laboratorium. Marina, nie zatanawiaj się nad tym mieszkaniem tylko bierzcie - kiedy nareszcie zamieszkacie sami, to dopiero się prawdziwe małżeńskie życie zaczyna! Papa! |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
hej kochane ja też się tylko witam i uciekam , muszę mężusia do pracy zawieźć a potem przed południem mam wizytę, proszę o kciuki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Wtajemniczenie
|
Bry!
O matko jaki mialam sen... pojechalam do szpitala, a tam chcieli mi zrobic masaz szyjki, bo dziecko duze, a jeszcze miesiac do porodu bylo, zwialam stamtad... Ide na sniadanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Wtajemniczenie
|
dziubek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Witam się w słoneczny poranek.
Na zachodzie to chyba wogóle prawdziwe lato z tego co widzę w pogodzie, u nas trochę niższe temp ale i tak pięknie. Moim zdaniem Monia właśnie dużo dają geny, tylko czego ja dotąd sucha i z dobrą przemianą materii nagle w ciąży tyle tyję? 13 kg w 31tc. Cellulit na udach jak się patrzy, ważę teraz 63 kg /168 cm niby nie dużo ale dla mnie dużo. Moja mama dopiero po 3 dziecku miała problem z powrotem do dawnej wagi, i tak zostało. Ale to też z wiekiem może... nie wiem. Kindzia o jejku a czego to tak zwymiotowałaś? coś Ci zaszkodziło czy dzidziol na żołądek uciska? Scio i Nerolka trzymajcie się dzielnie w tych szpitalach ![]() Lilkaa ![]() Co robicie dziś na obiad? |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich rano
![]() dziubek powodzenia ![]() Mnie się śniło, że byłam koniem i urodziłam źrebaczka, którego sprzedano i obudziłam się z płaczem. Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-05-11 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki!
Nie było mnie tylko wczoraj i już mam 7 stron do nadrobienia ![]() ![]() A teraz mykam was nadrabiać ![]()
#376 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |||
Wtajemniczenie
|
Lilka gratki za udana wizyte! Mysle, ze te plamienia, to po badaniu...
Cytat:
Cytat:
Brunetka dziekujemy za przekazywanie wiesci od dziewczyn. Mam nadzieje, ze Scio wyniki sie poprawia i wroci do domu. A co do Neroli, to niestety lezenie do konca, ale ten koniec juz naprawde niedlugo. A Tobie gratuluje kolejnego tygodnia! Ja zaczelam 26! Cytat:
Co do badan... u mnie wszystkie wyniki sa na drugi dzien. Piekne slonce u nas, a Wiki przeziebiona, fak! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |||
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz sądze ze wiecej jak 10 nie przytyje, no bo na te chwile ( dzis zaczynamy 8 miesiąc ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zadomowienie
|
witam
ja tak szybciutko, wpadlam na chwile na komp nadal nie mam swojego ![]() nie jestem na biezaco, wiec kciuki ogolnie za was dziewuszki, za wizyty, wyniki i zdrowko ogolnie ![]() ja mam dzisiaj wizyte, pozno, bo o 20:15.. musze jakos kombinowac dojazd, bo wczoraj auto zostawialm u mechanika, myslalam ze na dzisiaj popoludnie mi zrobi ale ma byc dopiero na piatek ![]() no i wczoraj 27tc zaczylam
#381 | |
Wtajemniczenie
|
Dziubek kciuki odpalone!
Cytat:
Rybke... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
BAN stały
|
A moj synek dzis sie obudzil z zaropialymi i czerwonymi oczkami... no ja nie wiem co z tym alergikiem mam robic
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |||
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Lilka gratuluję ![]() ![]() ![]() I w ogóle bardzo mało przytyłaś! Ja dziś zaczęłam 31tc i mam 7,5kg+ ![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki za Scio i przutulam Nerolkę - Tobie już naprawdę niewiele zostało, bo chyba skończyłaś 34tc? Cytat:
![]() co do badań to zalezy od laboratorium, bo są takie które wszystko robią na miejscu , bo mają cały sprzęt, a sa takie które muszą część badań wysyłać do innych - te bardziej zaawansowane. Więc musisz się dowiedzieć u siebie w labku Cytat:
![]()
![]() |
#385 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ale się koszmarnie nie wyspałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
youyou - no to już poważna sprawa! ![]() ![]() dziubek - ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-05-11 o 08:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Póki co mam wenę, że podlewam codziennie rano i wieczorem, a doniczek nigdy nie ściągam jak jest burza. nawet sobie siedziały na balkonie przez zime ![]() Ja robię zapiekanke ziemniaczana, ostatnio o niej pisała Zmalowana + kefir do tego. Jacieeee to nie doczytałaś mnie! 29 tyd i 9 kg na +!! Monia cebula na szczypiorek ![]() ![]() Lilka super że wizyta udanaa ![]() Scio i Nerolka jestesmy z WAMI !! Kindzia ja czekałam na toxo tydzień, krzywą cukrowa miałam na drugi dzień do odebrania!Moja teściowa wczoraj wymiotywała, chyba coś wisi w powietrzu ![]() Dziubek ![]() Ja zawiozłam męża do pracy, zakupki zrobiłam ![]() Dzisiaj na obiad zapiekanka z ziemniakow i naszła mnie ochota na zrobienie chleba słonecznikowego, mam nadzieję że wyjdzie! Dzisiaj mam wizytę u endo ![]() proszę o ![]() ![]() Beatko, gdzie jesteś?! Mam pytanie, robię chleb słonecznikowy z rodzynkami,ale nie pisze mi nic w przepisie że mam rodzynka sparzyć i pomieszać je trochę z mąką, boję się że jak tak o je wrzucę wyjdzie mi zakalec? Co myślisz?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
WITAM dziewczynki, u nas znów pięknie słonecznie! (ale to chyba ostatni taki dzien, zapowiadaja na jutro chmury
![]() Scio i Nerolka trzymajcie się dziewczyny! dni leca, tygodnie leca, coraz bliżej do terminów!!! Ja też mam dobre USG 24 maja, w dzień mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry dziewuszki
![]() Sen z koniem ![]() ![]() ![]() ![]() Lilka też biorę sorbifer i po nim mi żelazo wzrosło ![]() ![]() Nerolka i Scio trzymajcie się mocno. ![]() Gratuluję wczorajszy wizyt i kciuki za dzisiejsze ![]() ![]() Beatka chrabąszcze to małe potwory ![]() ![]()
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scio i Nerola trzymam za Was kciuki, będzie dobrze ![]() ja 31.t.c. i 20 kg na plus czy ktoś chce mnie przebić?
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-05-11 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.