Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 21:01   #361
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja sie waga nie przejmuje, 12 kg to rpzeciez nie tragedia. poprzednio mialam wiecej i spokojnie doszlam do wagi sprzed ciazy ( w ciagu 2 lat..., bez diety)
I to mnie pociesza Kochana, że da się to zrzucić Ja w tamtym roku byłam na diecie, całkiem rozsądnej i w około 5 miesięcy zrzuciłam jakieś 13 kg. Po ciąży planuję taką samą

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:44   #362
Lilkaa82
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
mam pytanie: czy musiałyście zrobić badania na HIV??? mi gin teraz zlecił...
Pieleszka tak, ja mialam robione gdzies kolo polowki ciazy

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
plozy kolyski sa zlozone w kartoniku a kosz spakowany w pokoiku w nowym domu, wiec zdjec mojego kosza nie mam
ale to ta seria
Kolina ja tez bede miec prawdopodobnie kolyske pozyczona od kuzynki i nie moge sie juz jej doczekac

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
no a wlasnie dziewczyny jak tam wasze wagii?? ile poszlo w sadelko ja mam tak 5,5 kg a jutro zaczynam 32 tc wiec nieduzo chyba
Bartessa ja mam 4,5kg od wagi wyjsciowej, jestem w 32 tyg

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no już po wizycie wszytko ok serduch Krzysia wali jak młot pozamykana na wszystkie spusty ten posiew co mówiłyście to będę mieć 31 maja
Gratki udanej wizyty Shira Krzysio ok a to najwazniejsze i ze pozamykana to git ja posiew chyba bede miec pobierany na nast wizycie bo juz w karcie ciazy mi ginka zapisała

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Jadę zrobic jutro obciążenie glukozą rano.proszę o
Babonik

Ja już też po wizycie
Szyjka tak jak ostatnio, nie skróciła się
rozwarcie ujścia zewnętrznego tak jak było, więc nie jest żle. Mam tylko leżeć z pupą w górze bo główka jest bardzo nisko i naciska na szyjkę i nie dało się dzisiaj sprawdzić mózgu dzidzi dlatego.
Wszystkie pozostałe narządy w normie, a mała waży 1730 g .
Trochę się wystraszyłam bo dostałam ciemnych plamień po badaniu . Dzwoniłam do ginki i jeśli do jutra nie przejdzie to mam jechać jutro do niej do szpitala na dyżur żeby to sprawdzić, ale jak narazie odpukać chyba się uspokoiło. Następna wizyta za 2 tygodnie 24 maja . Dostałam kolejną płytkę dvd na pamiątkę heh Ahaaaaaaaaaaaaaa .... moje wyniki ( te nie za ciekawe morfologii ) będą ratowane drugim żelazem Mam brać na zmianę biofer i sorbifer.

brumek gratki za wizytę że wszystko wporządku brzuszek widzę pomału kiełkuje

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-05-10 o 21:55
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 22:14   #363
DaKaro
Zadomowienie

Lilka i Tobie gratuluję dobrych wieści, a z tego co słyszałam często występują plamienia po wizytach.

Uciekam spać, jutro znowu do pracy.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 07:07   #364
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Ok nie ma problemu a skad jestes??
Z Puław

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 07:15   #365
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
I to mnie pociesza Kochana, że da się to zrzucić Ja w tamtym roku byłam na diecie, całkiem rozsądnej i w około 5 miesięcy zrzuciłam jakieś 13 kg. Po ciąży planuję taką samą
wg mnie duzo tez dają geny. moja mam w obu ciazach tyła ok 25-35 kg, ja w pierwszej 26... teraz mam mniej ale to nie koniec przecież. moja mama po ciąży anemii dostała (moze miala zatrzymanie wody w organizmie? kto wie...), wyglądała jak szczypior z duzym biustem. ja może nie tak szybko ale jednak w miarę doszłam do siebie bez żadnych diet i ćwiczen nawet (troche brzuszki robilam), wlasciwie spacery z wózkiem wystarczały. więc jestem dobrej mysli i wam też tak mówię - najłatwiej zrzuca sie chyba wlasnie wiekszośc kg ciazowych (nie mowie wszystkie ale wiekszosc)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 07:43   #366
brunetka2000
Zakorzenienie

Wiadomość od Scio:
"Wyniki trochę mi spadły,ale nie na tyle żeby mnie puścić do domu, w piątek mam powtórne badania i jak wtedy spadną to może do domu puszczą. Pozdrów dziewczyny "

Wiadomość od Neroli:
"Lepszy już mam humor ale i tak paskudny. Nic tylko spać. Ale i tu problem bo powietrze koszmarne.Gorąco jak cholera. Wszystko mnie denerwuje. Wynegocjowałam odłączenie pompy i zamienienie na leki doustne. Skurcze ustąpiły,ale nadal wszystko rwie. Całuski dla dziewczyn. Gratuluje wizyt i zakupów. Zdjęć niestety nie widzę"

Dziewczyny kochane WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE proszę się nie zamartwiać
Nerolka a ty się tak nie denerwuj jak masz ochotę porozmawiać to puść sygnał, a ja w miarę szybko oddzwonię

A zapomniałam oznajmić: mój piękny suwaczek pokazuje, że wczoraj zaczęłyśmy 30 tydzień

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-11 o 07:47
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 07:54   #367
pieleszka
Wtajemniczenie

witam się zza biurka od rana znowu cudnie, ale wizja upału już mnie przeraża...na zakupy muszę pójść bo siostrzenica ma dzisiaj urodziny i wypada jakis prezent nabyć...pewnie jak połażę w ten upał to znowu padnę jak długa...
nerolka kochana bądź dzielna - jak nie wrócę dzisiaj zbyt późno z tych urodzinek to wpadnę w odwiedzinki jeszcze dzisiaj, a jak nie da rady to jutro na pewno się stawię u Ciebie tymczasem leżcie grzecznie z Izunią

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 07:54   #368
kindzia890
Raczkowanie

Witam ale szybko piszecie ja wczoraj myślałam, że padne.. miałam iść do apteki.. wyszłam na ulice i biegiem do domu... Nie zdąrzyłam do kibla nawet.. narzygałam w pokoju nie mam pojęcia dlaczego do tego powinnam iść na badania, ale jestem chora i tak nie bardzo jest sens robienia ich teraz. A wizyta 18 maja... Czy wiecie może dziewczyny ile się czeka na toksoplazmozę i obciążenie glukozą? Ja chce iść w piątek bo morfologia jest na drugi dzień czyli w środe akurat. Ale czy te inne badania też będą z dnia na dzień?
Trzymam kciuki za dzisiejsze badania i wyniki
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:03   #369
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie Mamuśki!
Wpadłam tylko się przywitać, bo lecę do rodzinnego żeby wydrzeć skierowanie na to EKG, mam nadzieję, że wszystko mi się dzisiaj uda załatwić.
Nerolka, trzymaj się, tyle już wytrzymałaś!
Kondzia, ja u siebie miałam wyniki zawsze już tego samego dnia po południu, ale lepiej może zadzwoń i zapytaj w laboratorium.
Marina, nie zatanawiaj się nad tym mieszkaniem tylko bierzcie - kiedy nareszcie zamieszkacie sami, to dopiero się prawdziwe małżeńskie życie zaczyna!
Papa!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:07   #370
dziubek79
Zakorzenienie

hej kochane ja też się tylko witam i uciekam , muszę mężusia do pracy zawieźć a potem przed południem mam wizytę, proszę o kciuki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:12   #371
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Bry!

O matko jaki mialam sen... pojechalam do szpitala, a tam chcieli mi zrobic masaz szyjki, bo dziecko duze, a jeszcze miesiac do porodu bylo, zwialam stamtad...

Ide na sniadanie...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 08:16   #372
pieleszka
Wtajemniczenie

dziubek za wizytę!!

Stary 2011-05-11, 08:17   #373
patik87
Zakorzenienie

Witam się w słoneczny poranek.
Na zachodzie to chyba wogóle prawdziwe lato z tego co widzę w pogodzie, u nas trochę niższe temp ale i tak pięknie.

Moim zdaniem Monia właśnie dużo dają geny, tylko czego ja dotąd sucha i z dobrą przemianą materii nagle w ciąży tyle tyję? 13 kg w 31tc. Cellulit na udach jak się patrzy, ważę teraz 63 kg /168 cm niby nie dużo ale dla mnie dużo. Moja mama dopiero po 3 dziecku miała problem z powrotem do dawnej wagi, i tak zostało. Ale to też z wiekiem może... nie wiem.

Kindzia o jejku a czego to tak zwymiotowałaś? coś Ci zaszkodziło czy dzidziol na żołądek uciska?

Scio i Nerolka trzymajcie się dzielnie w tych szpitalach

Lilkaa za nieskracającą się szyjkę, odpoczywaj nadal z pupką w górze. Pewnie gdyby nie leżenie to już byś rodziła, bo główka już tak nisko.

Co robicie dziś na obiad?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:17   #374
agni82
Zadomowienie

Witam wszystkich rano
dziubek powodzenia

Mnie się śniło, że byłam koniem i urodziłam źrebaczka, którego sprzedano i obudziłam się z płaczem.

Edytowane przez agni82
Czas edycji: 2011-05-11 o 08:20
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:19   #375
sygine
Zadomowienie

Witam Mamuśki!
Nie było mnie tylko wczoraj i już mam 7 stron do nadrobienia A dzisiaj pewnie też za długo nie posiedzę, bo muszę zrobić obiad, upiec jogurtowiec, upiec tort i jeszcze parę rzeczy porobić
A teraz mykam was nadrabiać
Stary 2011-05-11, 08:20   #376
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

kapuśniak
mam ochotę na taki megaaaa kwaśny

Stary 2011-05-11, 08:24   #377
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hej kochane ja też się tylko witam i uciekam , muszę mężusia do pracy zawieźć a potem przed południem mam wizytę, proszę o kciuki

I oczywiście dla innych dziewczyn, które mają dzisiaj wizyty
Stary 2011-05-11, 08:26   #378
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Lilka gratki za udana wizyte! Mysle, ze te plamienia, to po badaniu...

Cytat:
wg mnie duzo tez dają geny. moja mam w obu ciazach tyła ok 25-35 kg, ja w pierwszej 26... teraz mam mniej ale to nie koniec przecież. moja mama po ciąży anemii dostała (moze miala zatrzymanie wody w organizmie? kto wie...), wyglądała jak szczypior z duzym biustem. ja może nie tak szybko ale jednak w miarę doszłam do siebie bez żadnych diet i ćwiczen nawet (troche brzuszki robilam), wlasciwie spacery z wózkiem wystarczały. więc jestem dobrej mysli i wam też tak mówię - najłatwiej zrzuca sie chyba wlasnie wiekszośc kg ciazowych (nie mowie wszystkie ale wiekszosc)
Monia ja po pierwszym dziecku schudlam bardzo szybko, bo juz po 3 miesiacach mialam wage sprzed ciazy. Natomiast po drugim nie zrzucilam juz wszystkiego, ciagle mialam 3 kg nadwagi. A wydawaloby sie, ze przy dwojce pojdzie latwiej, bo przeciez wiecej ruchu, mala bardzo intensywnie byla karmiona piersia... i nic, wiec teraz sie na chudniecie nie nastawiam niestety. Ale zobaczymy, teraz mam przynajmniej karte Multi Sport, wiec od kiedy tylko bedzie sie dalo, mam zamiar z niej korzystac.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Scio:
"Wyniki trochę mi spadły,ale nie na tyle żeby mnie puścić do domu, w piątek mam powtórne badania i jak wtedy spadną to może do domu puszczą. Pozdrów dziewczyny "

Wiadomość od Neroli:
"Lepszy już mam humor ale i tak paskudny. Nic tylko spać. Ale i tu problem bo powietrze koszmarne.Gorąco jak cholera. Wszystko mnie denerwuje. Wynegocjowałam odłączenie pompy i zamienienie na leki doustne. Skurcze ustąpiły,ale nadal wszystko rwie. Całuski dla dziewczyn. Gratuluje wizyt i zakupów. Zdjęć niestety nie widzę"

A zapomniałam oznajmić: mój piękny suwaczek pokazuje, że wczoraj zaczęłyśmy 30 tydzień

Brunetka dziekujemy za przekazywanie wiesci od dziewczyn.

Mam nadzieje, ze Scio wyniki sie poprawia i wroci do domu.
A co do Neroli, to niestety lezenie do konca, ale ten koniec juz naprawde niedlugo.

A Tobie gratuluje kolejnego tygodnia!
Ja zaczelam 26!

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witam ale szybko piszecie ja wczoraj myślałam, że padne.. miałam iść do apteki.. wyszłam na ulice i biegiem do domu... Nie zdąrzyłam do kibla nawet.. narzygałam w pokoju nie mam pojęcia dlaczego do tego powinnam iść na badania, ale jestem chora i tak nie bardzo jest sens robienia ich teraz. A wizyta 18 maja... Czy wiecie może dziewczyny ile się czeka na toksoplazmozę i obciążenie glukozą? Ja chce iść w piątek bo morfologia jest na drugi dzień czyli w środe akurat. Ale czy te inne badania też będą z dnia na dzień?
Oj kochana zdrowia!
Co do badan... u mnie wszystkie wyniki sa na drugi dzien.

Piekne slonce u nas, a Wiki przeziebiona, fak!
Stary 2011-05-11, 08:27   #379
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
no to ladny wynik, to co to za dietka

Cytat:
kazda ciąza jest inna, ja w pierwszej przytylam 26, do tego przez drugą polowe ciązy mialam anemie, a jadlam doslownie wszystko na co mialam ochote, w tym duzo czekolady ktora powinna wplywac dobrze na krew a hemoglobina wahala sie tak okolo 5-7.

teraz sądze ze wiecej jak 10 nie przytyje, no bo na te chwile ( dzis zaczynamy 8 miesiąc ) mam 5,5 to raczej juz masakrycznie nie przytyje a hemoglobinka piękna bo 11,5 czyli praktycznie niewiele nizsza niz norma u niecięzarnej kobiety. i odzywiam sie po prostu zdrowo. ale slodkie tez czasem jem

Cytat:
Wiadomość od Scio:

Wiadomość od Neroli:
Wazne ze dziewczynki jest juz lepiej, i oby tak dalej, trzymajcie sie i informujcie nas na bieżąco co u Was
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 08:29   #380
Kolina
Zadomowienie

witam
ja tak szybciutko, wpadlam na chwile na komp
nadal nie mam swojego naprawia sie...

nie jestem na biezaco, wiec kciuki ogolnie za was dziewuszki, za wizyty, wyniki i zdrowko ogolnie

ja mam dzisiaj wizyte, pozno, bo o 20:15..
musze jakos kombinowac dojazd, bo wczoraj auto zostawialm u mechanika, myslalam ze na dzisiaj popoludnie mi zrobi ale ma byc dopiero na piatek

no i wczoraj 27tc zaczylam
Stary 2011-05-11, 08:30   #381
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dziubek kciuki odpalone!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Mnie się śniło, że byłam koniem i urodziłam źrebaczka, którego sprzedano i obudziłam się z płaczem.
Widze, ze Ty tez mialas "fajny" sen...

Cytat:
Rybke...
Stary 2011-05-11, 08:34   #382
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Brunetka dziekujemy za przekazywanie wiesci od dziewczyn.

Mam nadzieje, ze Scio wyniki sie poprawia i wroci do domu.
A co do Neroli, to niestety lezenie do konca, ale ten koniec juz naprawde niedlugo.
Aga nie macie za co dziękować, to mój obowiązek . Staram się na bieżąco wysyłać to co dziewczyny piszą, choć nie zawsze mam kiedy. A dziewczyny są tak fajne, że to sama przyjemność do nich pisać
Stary 2011-05-11, 08:34   #383
Bartessa
BAN stały

A moj synek dzis sie obudzil z zaropialymi i czerwonymi oczkami... no ja nie wiem co z tym alergikiem mam robic wczoraj posiedzial wiecej na dworze i juz katar kaszel i oczy... a leki na alergie dostaje, nie wiem czy cos nowego go nie uczulilo bo w tamtym roku mial te same leki i jak ręką odjął.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 08:38   #384
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Lilka gratuluję mówiłam że będzie dobrze? leż jeszcze grzecznie bo już niewiele zostało
I w ogóle bardzo mało przytyłaś! Ja dziś zaczęłam 31tc i mam 7,5kg+

Cytat:
Wiadomość od Scio:

Wiadomość od Neroli:

Dziewczyny kochane WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE proszę się nie zamartwiać
Nerolka a ty się tak nie denerwuj jak masz ochotę porozmawiać to puść sygnał, a ja w miarę szybko oddzwonię

brunetka dziękujemy za wieści od dziewczyn robisz się jak TVN24

trzymam kciuki za Scio i przutulam Nerolkę - Tobie już naprawdę niewiele zostało, bo chyba skończyłaś 34tc?

Cytat:
o kurcze ale przejścia może się czymś zatrułaś?

co do badań to zalezy od laboratorium, bo są takie które wszystko robią na miejscu , bo mają cały sprzęt, a sa takie które muszą część badań wysyłać do innych - te bardziej zaawansowane.
Więc musisz się dowiedzieć u siebie w labku

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:38   #385
brumek
Zakorzenienie

Witajcie

Ale się koszmarnie nie wyspałam Oczka mam jak szparki (krwawe szparki do tego ) i czuję, jakbym zaraz miała paść. A tu dłuuuuugi dzień przede mną.

Cytat:
Wiadomość od Scio:

Wiadomość od Neroli:
Dziewczynki, dzięki że piszecie nam co u Was słychać. Trzymam mocno kciuki - za to żeby Scio szysbko wróciła do domku i za to, żeby Izka jak najdłużej została w brzuchu!!!

Cytat:
Czy wiecie może dziewczyny ile się czeka na toksoplazmozę i obciążenie glukozą? Ja chce iść w piątek bo morfologia jest na drugi dzień czyli w środe akurat. Ale czy te inne badania też będą z dnia na dzień?
Spokojnie powinny być. Glukoza jest za drugi dzień, tak jak morfologia. Przeciwciała na toxo trochę dłużej. Tak ze 3 dni.

youyou - no to już poważna sprawa! W sumie na 1,5 miesiąca dziecko będzie "gotowe"!

dziubek -

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-05-11 o 08:40
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:42   #386
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

a ze mnie taki inż. ogrodnik z wykształcenia ze w tamtym roku wszystkie kwiatki mi pogniły na tarasie bo dziur w doniczkach nie porobiłam hahah. W tym roku nie wiem czy będę coś sadzić wogóle, nie chcę mi się tego podlewać i ściągać na każdą burzę żeby nie połamało i doniczek nie pozwalało. aj tam. Się zobaczy.
Ja kwiaty uwielbiam Okropnie podobają mi się niemieckie bajery. Im to wszystko rośnie w doniczkach na balkonie, tak pięknie to wygląda
Póki co mam wenę, że podlewam codziennie rano i wieczorem, a doniczek nigdy nie ściągam jak jest burza. nawet sobie siedziały na balkonie przez zime
Ja robię zapiekanke ziemniaczana, ostatnio o niej pisała Zmalowana + kefir do tego.

Jacieeee to nie doczytałaś mnie! 29 tyd i 9 kg na +!!

Monia cebula na szczypiorek wiesz co, nie polecam szczypiorku z cebuli takiej ze sklepu.Lepiej kupić nasiona

Lilka super że wizyta udanaa

Scio i Nerolka jestesmy z WAMI !!

Kindzia ja czekałam na toxo tydzień, krzywą cukrowa miałam na drugi dzień do odebrania!Moja teściowa wczoraj wymiotywała, chyba coś wisi w powietrzu

Dziubek

Ja zawiozłam męża do pracy,
zakupki zrobiłam
Dzisiaj na obiad zapiekanka z ziemniakow
i naszła mnie ochota na zrobienie chleba słonecznikowego,
mam nadzieję że wyjdzie!
Dzisiaj mam wizytę u endo
proszę o

Beatko, gdzie jesteś?! Mam pytanie, robię chleb słonecznikowy z rodzynkami,ale nie pisze mi nic w przepisie że mam rodzynka sparzyć i pomieszać je trochę z mąką, boję się że jak tak o je wrzucę wyjdzie mi zakalec? Co myślisz?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:42   #387
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

WITAM dziewczynki, u nas znów pięknie słonecznie! (ale to chyba ostatni taki dzien, zapowiadaja na jutro chmury )

Scio i Nerolka trzymajcie się dziewczyny! dni leca, tygodnie leca, coraz bliżej do terminów!!!

Ja też mam dobre USG 24 maja, w dzień mamy

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:43   #388
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry dziewuszki

Sen z koniem myślałam, że się posikam ze śmiechu agni82

Lilka też biorę sorbifer i po nim mi żelazo wzrosło Bo po tardyferonie spadło

Nerolka i Scio trzymajcie się mocno.

Gratuluję wczorajszy wizyt i kciuki za dzisiejsze

Beatka chrabąszcze to małe potwory które są tylko po to żeby straszyć ludzi

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:45   #389
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
WITAM dziewczynki, u nas znów pięknie słonecznie! (ale to chyba ostatni taki dzien, zapowiadaja na jutro chmury )

Scio i Nerolka trzymajcie się dziewczyny! dni leca, tygodnie leca, coraz bliżej do terminów!!!

Ja też mam dobre USG 24 maja, w dzień mamy
dzień mamy jest 26. maja

Scio i Nerola trzymam za Was kciuki, będzie dobrze

ja 31.t.c. i 20 kg na plus czy ktoś chce mnie przebić?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-05-11 o 08:46
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:49   #390
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzień mamy jest 26. maja

a tak bo mam przełozona wizyte i mi sie pomerdało

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości