Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 10:36   #1651
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

witam w ten piekny słoneczny dzien

pogoda boska normalnie lato jak sie mały obudzi to obiadek i znów na 3 godziny na spacer

katar niestety nadal jest, nie wiem czemu tak długo co prawda juz duzo duzo mniej ale jednak nadal
a ten katarek REWELACJA!! naprawde jestem pod wrazeniem 10 sekund i nosek czysty juz nawet Bartus sie przyzwyczaił i nie krzyczy tylko sie krzywi chwile

Widze ze duzo naszych dzieci jeszcze nie chodzi uff (w grupie rażniej)
Bartus za raczki chodzi i ostatnio zapomina się i stoi sam bez podparcia tak max10sekund a tak to na czworaka, kurcze az zal mi jego kolan takie suche i z siniakami i smarauje mu balsamem na noc

A mam mały problem zaczeły mu pekac usta w jednym miejscu i to ak mocno az krew leci może którastak miała czym to smarowac? Smarowałam na razie wazeliną i moja pomadka, ale nie wiem mozemasc ochronna z wit a? Jak myslicie?

Gmyrelko GRATULACJEklas ki: dla Hani zdolnej mądrej i ślicznej dziewczynki, oczywiście po mamusi,
Machaj śliczne z was dziewczyny

Agnieszka zdjecie z słuchawkami na uszach rewelacja

Asiulek wercia urocza i wiadomo dziecko brudne to dziecko szczesliwe

Sidorcia słodkości szczególnie to w okularach i taka ośliniona słodko

anakazar podaj linka do tych kremów bo piszesz ze krótkie składy ja mam cere mieszana/suchą ale prawie wszystko mnie zapycha i pełno podskórnych grudek sie robi jeszcze nie trafiłam na dobry krem dla siebie

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2011-05-11 o 10:38
gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:45   #1652
sidorcia
Rozeznanie

chodzi za rączkęi tak spokojnie sama a trochę w wózku
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:47   #1653
anakazar
Zakorzenienie

Gusinek
http://www.aaeco.pl/eco-twarz.html

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:51   #1654
mloda1989
Zakorzenienie

a gdzie ten plyn dostalas?
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:54   #1655
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a gdzie ten plyn dostalas?
W aptece milenium,wiem,że są też już w douglasie-tyle tylko,że dużo droższe.

Były te kosmetyki już w aptece osiedlowej u mojej babci.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-05-11, 10:54   #1656
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
dzieki a zamawiałes przez net czy w jakims stacjonarnym sklepie?

Stary 2011-05-11, 10:58   #1657
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
dzieki a zamawiałes przez net czy w jakims stacjonarnym sklepie?
W aptece stacjonarnej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 11:00   #1658
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
W aptece stacjonarnej
to musze sie wybrac do apteki, mozeakurat podpasuje i nie bedzie zapychał grr

Stary 2011-05-11, 11:10   #1659
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
to musze sie wybrac do apteki, mozeakurat podpasuje i nie bedzie zapychał grr
Moż akurat nie będzie,bo nie ma aż tak bogatego składu jak eko flos lek-ten ta fajna odżywcza bomba.Jednak flos lek może zapyachać skłonną do zapychania cerę.

Stary 2011-05-11, 11:15   #1660
yoonka
Rozeznanie

a ja sobie kupilam ziaji nowy krem z kwasem hialuronowym calmia. nawilzajacy, nie zapycha, ladnie pachnie, ale jak sklad sie ma to nei wiem, nie czytalam. http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...lzajacy_1.html

ponawiam pytanie o temperature Tosi. czy to zabki, jak sama temperatura jest i nic innego od poniedzialku w nocy??

Edytowane przez yoonka
Czas edycji: 2011-05-11 o 11:18
yoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:53   #1661
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
a ja sobie kupilam ziaji nowy krem z kwasem hialuronowym calmia. nawilzajacy, nie zapycha, ladnie pachnie, ale jak sklad sie ma to nei wiem, nie czytalam. http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...lzajacy_1.html

ponawiam pytanie o temperature Tosi. czy to zabki, jak sama temperatura jest i nic innego od poniedzialku w nocy??
wydaje mi sie ze to zeby, ale nie wiem na 100%, moze idzcie do lekarza?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 11:54   #1662
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
jutro mam zebranie w szkole , boze jak mi się nie chce iść masakra cieszcie się ze jeszcze nie musicie latać.Ale pójdę bo to pewnie już ostatnie w tym roku.
Libra- ja też dzis idę, też mi się nie chce, ale to ostatnie w zebranie w podstawówce, to raczej trzeba. Dostałam tez dwie wiadomości na skrzynkę (w tym dzienniku, w którym można sprawdzić w sieci stopnie z przedmiotów) - o składce na BAL i składce na filmik z balu.
Martwi mnie tylko, że w ostatniej klasie ten mój wysoki, przystojny, szczupły (ostatnio zmizerniał) synuś opuścił się w nauce i juz raczej nie bedzie miał świadectwa z czerwonym paskiem. Szkoda.
Testy próbne zdał najlepiej w szkole, ale to nie ma wpływu na oceny na świadectwie :-(
Cytat:
Dusiaczku ale Ty bzdury gadasz.Taka ładna babeczka z CiebiePowiem Ci,że aż 2 dni latałam za kiecką i nie mam nicNiby pełno tego jest,ale jak na dupie mi dobrze leży to w ramionach za szerokie itd.
Nie wiem jeszcze w piątek na polowanie pojadę i jak nic nie kupię to strzelę sobię za✂✂✂iste buty na obcasie(coś jak Megi ma)i założe spodnie
Ana- przecież Ty mnie nie widziałaś, a jesli już na jakimś zdjęciu, to i tak nie było pewnie widać całej sylwetki tylko buzię. Mam sporo na sumieniu i nie ma się co oszukiwać
Ja też jeszcze zrobię jedno podejście i skoczę na godzinkę do Galerii jutro w czasie pracy. Jak nic nie kupię założę komplet z chrzcin Oli (w którym wszyscy mnie już widzieli, ale trudno).

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 12:00   #1663
evitka21
Zakorzenienie

Asiulek, w sumie zależy ile tych kupek i jak często.Smecta nie zaszkodzi, warto też podać probityk i ewentualnie jakiś orsalit.

Z krostkami, to cięzko powiedzieć, bo mogą to być różne rzeczy i uczulenie (jedzenie, proszek, mydełko) i potówki też.

A lenucha jak wercia z tym chodzeniem za rączkę miała, ale ostatnio jak trzeba to się trzyma-znaczy w parku ją puszczam i lata, ale jak szłam z tesciową to ja wózek pchałam a one prawie całą drogę za rączki szły ładnie. I ostatnio jak ze starym byliśmy to też ją pół miasta przetargałam ( a się nie zmęczyła wtedy i nie poszła spać po południu ). I też jak za długo w wózku jedzie to ryk.
Jak byliśmy s niedz.w tym parku co wam zdjęcia wklejałam to cały czas na nogach i nie dała się do woza wsadzić.

Fotki super i ten teren też, tulaski przesłodkie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja jak cos chce a wiem ze nie moze czy bnie powinna to nie dostaje po prostu, zaczyna stekac plakac mowie stanowczo nie dostaniesz bo nie wolno , nie wolno tego, nie itp i koniec. Siedze sobie , jak chce to przyjdzie ja do niej 1 nie ide.
U mnie to samo. Nie i koniec

Cytat:
A jak byliśmy w h&m to chodziła sobie między wieszakami i za nic nie chciała wyjść ze sklepu.Wertowała ubrania,przymierzała kapelusiki.Tż też założyła na głowę czapkę z hello kitty.Jka już wychodziliśmy to tż ruszył po nią,a mała zaczęła uciekać tak,że się schowała w wiszące długie sukienki i co chwilę wystawiała główkę,żeby sprawdzić czy ktoś z nas ją goni.

Jak wleciała do sklepu z zabawkami to przykleiła się do wystawy i całować misia zaczęła,który był za szybą
cała mamusia-modnisia mała

Cytat:
Evitka ale,że staniki mam pokazać?
no. Chyba że chcesz siebie stanikach, a my ocenimy czy dobrze wybrałaś

Cytat:
Evitka a wez mi pokaż ten filtr soraya co kupiłaś?bo ja wczoraj wzięłam dla Niny i dla siebie,ale czy wzięłam te,ktore powinnam to nie wiem,bo tyle rodzaji było,że...
ten ło https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...na.html&next=1
i dalej podtrzymuje opinie że świetny jest-sama też nim ramiona i dekolt smaruje, nic się nie lepi i nie bieli. Konsystencja śmietany. Super łatwy w obsłudze

a ile zapłaciłaś ze te nowe AA?
i który ty ten krem wzięłaś?

Cytat:
jak jest temp, podajesz coś na zbicie i schodzi to ok. jak najbardziej mogą być ząbki. Musisz obserwować czy nie dochodzą inne objawy.
Jak podasz coś na zbicie i temp. nie spada, to wtedy do lekarza idź.

Ania P, co ty z chemi w lidlu polecałaś?
ja mam super płyn do tłuszczu w kuchni, taki pomarańczowy spray-rewelacyjny jest.
Mam też do kabin i beznadzieja i do pleśni w łazience i też kicha.

A ja się kończę relaksować- teściowa o 11 wzięła (właśnie wracają)małą na spacer, stary robi obiadek, ja posprzątałam.
A potem mała idzie spać, ja jadę do stacji krwiodawstwa, a jak mała wstanie to idzie ze starym na placyk. No żyć nie umierać.
Wiecie, że od urodzenia małej jeszcze nie byliśmy w domu ze starym sami. Tak śmiesznie cicho jest

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 12:12   #1664
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Hola chicas !

U nas nic nowego - Marci nie chodzi pomimo to, że mamusia by bardzo chciała by chodził. Na spacerach zasuwa na czworaka Taki duży i łazić nie umie
I jak to faceta interesują Go wszelkie motory, auta, autobusy, dźwigi, koparki, betoniarki itp itd od razu sie podrywa z miejsca i palcem pokazuje Mój mały mężczyzna

Pisałyście o czymś na mrówki tylko co to było: sól czy soda oczyszczona ? Bo znaleźć nie mogę

sara mi się bardziej podoba ta marynarka co Ty pokazałaś masz ją? ona do pracy się nada?

A no i najważniejsze (choć nie o dziecku wątkowym) Hania ma wyniki testu pierwszoklasistów: zdobyła 99 punktów na 104 możliwe Normalnie pękam z dumy - nie dość że ładna po mamusi, to i mądra po mamusi Daje to wynik 95,7% czyli powyżej średniej klasowej, szkolnej i krajowej PĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘKAM Z DUMY
dla Hanusi

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,
Przyjechałam do pray wchodzę na wizaz a tu dupa. I musiałam sie zająć pracą.

Ja też uważam że łatwiekj zapanowac nad dzieckiem nie chodzącym oczywiści takim które nie jest przyzwyczajone do noszenia..

Madzi aja to jeszcze na Twoim miejscu wtrzymałabym się z tym smokiem. Ja tak chciałabym aby moja ssała smoka. A ona tylko kciuka, który jest już w masaktycznym stanie. No i na dworze to wszystko trafia to jej pyska a jakby miała smoka to by nie miała gdzie wsadzac. Na dworze to ja tylko pilnuje coby nic nie brała do buzi i nan stop wyciągam kamyczki, piasek, trawę, patyczki, korę itp. itd. A ze smokiem to bym sobie spokojnie siedziała na fotelu i na nią tylko patrzyła.

Ana - jak nosiłaś to 75 a teraz zminiła Ci na 65 to nie jest Ci ciasno?
a ja pijąc kawę o 5 rano czytałam napis w kółko o jakimś błędzie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
Asiulek, nie masz ulotki?
tam jest 1 saszetka na 50ml wody, i 2-3(to max przy silnej biegunce) saszetki dziennie. zdrowka Werci

machaj, Kalina świetna jest, taka pyza

baobabek, gratulacje dla Hani
dziękuję w imieniu Gmyrelkowej Hani

Mój chodzi już całkiem dobrze, w domu po dywanach i panelach śmiga na nóżkach, na płytkach pada na kolana i raczkuje, na dworze jedno i drugie, choć wczoraj po piachu super chodził, mimo, że niewygodnie przecież. No i widzę, że lepiej chodzi jak ma butki z jakąś chropowatą podeszwą gumową, nie ślizgają mu się, a te kapcie z befado się jednak ślizgają, wczoraj latał po domu w sandałkach ecco i super pewnie się czuł.

Kurde mam problem z jednym dzieckiem u mnie w szkole...strasznie chcę mu pomóc, a znowu jestem z tym sama, powiedziałam wychowawcy i też się zainteresował ale nie na tyle na ile bym chciała we wrześniu przyszedł do nas chłopak do 4 klasy (10 lat), jego mama zmarła 4 lata temu na raka, a ojciec związał się z jej siostrą i zrobili sobie dziecko drugie (mały ma koło 2 lat) i teraz mają się żenić; ten ojciec pracuje pod warszawą, a ta ciotka ze swoim dzieckiem i tym chłopcem - swoim siostrzeńcem w wiosce koło buska. Wiem od dzieci, że chłopak jest szykanowany i nienawidzony przez ciotkę i ojca, podobno bity - śladów nie widziałam, więc nie wiem, ale mimo to martwię się o niego, jest strasznie wrażliwy, dzieci go nie lubią, bo stał się wobec nich agresywny, opuścił się w nauce, tak odreagowuje tę całą sytuację rodzinną wg mnie. I dzisiaj płakała na moim dyżurze, że nikt go nie lubi itd., chłopak jest bardzo mądry, zdolny, ale niedopilnowany, bardzo nieszczęśliwy, a do tego super ładny chłopak - ma piękne długie rzęsy - no mówię, wam prześliczny i tak mi go strasznie szkoda, tak bym chciała mu pomóc oczywiście dyr już mnie wzrokiem przesiewał jak widział, że przy dziecku siedziałam...ehhhh

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 12:26   #1665
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Calma ziaji składowo kiepska.
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Ana- przecież Ty mnie nie widziałaś, a jesli już na jakimś zdjęciu, to i tak nie było pewnie widać całej sylwetki tylko buzię. Mam sporo na sumieniu i nie ma się co oszukiwać
Ja też jeszcze zrobię jedno podejście i skoczę na godzinkę do Galerii jutro w czasie pracy. Jak nic nie kupię założę komplet z chrzcin Oli (w którym wszyscy mnie już widzieli, ale trudno).
Dusia ja Ciebie widziałam kilka razy tylko na fotach.Buzie masz sympatyczną,ładną.Na pewną taką,która może się podobać.Biję od Ciebie taka jakaś siła i widać,że konkretna z Ciebie babeczkaFryzure masz na fotach zawsze też fajną,kolor dobrany.Cóż z sylwetką to rzeczywiście widzieć Cię nie widziałam,ale myślę,że przy ładnych buziach sylwetka jest sprawą drugorzędną.Latasz na fitnes,a to na pewno po jakimś czasie da rezultaty
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
cała mamusia-modnisia mała

no. Chyba że chcesz siebie stanikach, a my ocenimy czy dobrze wybrałaś

ten ło https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...na.html&next=1
i dalej podtrzymuje opinie że świetny jest-sama też nim ramiona i dekolt smaruje, nic się nie lepi i nie bieli. Konsystencja śmietany. Super łatwy w obsłudze

a ile zapłaciłaś ze te nowe AA?
i który ty ten krem wzięłaś?

ja mam super płyn do tłuszczu w kuchni, taki pomarańczowy spray-rewelacyjny jest.
Dobra pózniej strzele stanikom foty to Ci wyślę na maila.

To ja mam ten,ale widzę po recenzjach,ze fajny
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...na.html&next=1

Zapłaciłam za płyn micelarny 31zł.A koncentrat detox kupiłam mamie za 38zł.I nic więcej nie kupiłam z tej serii.

Ja z lidla polcam płyn do podłóg w5,chusteczki do czyszczenia w5 i tablety do zmywarki w5 i sól do zmywarki w5.Na takim samym poziomie są jak dużo droższe,a płyn do podłóg lepiej mi myję niż ajax,cif czy cilit.

Stary 2011-05-11, 12:28   #1666
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No i od jakiegoś tygodnia zauważyłam u niej krostki. Nie wiem czy to nie potówki bo zaczęly sie na szyi, takie drobniutkie, raczej bez koloru. Teraz ma na szyi, pod brodą, na pleckach ale tak raczek blizej paszek i na brzuszku. jak ją myję to sa takie szorstkie... czy to moga być potowki? czy raczej uczuleniowe?
Zosia też miała takie krostki, ale po kilku dniach jej zgineły. Właśnie one nie miały żadnego koloru, może to potówki

Cytat:
Sara pokazywałaś tą bluzkę http://moda.allegro.pl/swietny-top-k...589735481.html
ciekawe czy ten zamek by sam nie zjezdzał
no własnie tez sie tak zastanawiam, ale czy nie będą się takie góry robiły z tego suwaka.
Ana w jakim sklepie albo jakiej firmy kupiłaś sandałki? ja szukam i nic nie moge znaleźć fajnego

Cytat:
Moż akurat nie będzie,bo nie ma aż tak bogatego składu jak eko flos lek-ten ta fajna odżywcza bomba.Jednak flos lek może zapyachać skłonną do zapychania cerę.
mi zaczeły wyskakiwać krostki i nie wiem czy nie będe musiała zmienić kremu tylko na jaki?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 12:28   #1667
anakazar
Zakorzenienie

Bao tak mi przykro z powodu tego chłopca.Jeju jak ojciec czy ciocia mogą być tak okrutni wobec dziecka?a może rozmowa z ojcem dziecka by coś dała?

Stary 2011-05-11, 12:30   #1668
sidorcia
Rozeznanie

http://allegro.pl/canpol-super-bidon...591604128.html

co o tym myślicie? ma grubą silikonową rurkę miękką, no podejżewam że się ciężko myje ale wczoraj kupiłam go małej, bo chciałam coś ze słomką skoro już umie pić ze słomki ale jak jej daję to czasem gryzie a czasem pociągnie coś, nie to co ze zwykłej słomki. chociażwczoraj to kupiłam i dzisiaj pierwszy raz jej dałam, możenie umie. i tylko herbatki będe w tympodawać jej żeby nie zachodziło za bardzo takim nalotem jak po sokach. (nie wiem czy wiecie oco mi chodzi.)

właśnie moje dziecko wyjęło kupę z nocnika i prawie ją zjadło!!!! ja tylko poszłam po picie do kuchni a ona zeszła z nocnika i się bawiła kupą. nigdy nie robiła takich numerów, a ja głupia wyszłam na chwile.umyłam jej ręce porządnie mydłem, wystarczy to?

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2011-05-11 o 12:32
Stary 2011-05-11, 12:38   #1669
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

no własnie tez sie tak zastanawiam, ale czy nie będą się takie góry robiły z tego suwaka.
Ana w jakim sklepie albo jakiej firmy kupiłaś sandałki? ja szukam i nic nie moge znaleźć fajnego

mi zaczeły wyskakiwać krostki i nie wiem czy nie będe musiała zmienić kremu tylko na jaki?
Nie kupowałam ich w żadnym kazarze,deichamanie tylko u siebie w takim jednym z znajlepszych sklepów-one takie bezfirmowe.
Wczoraj przeleciałam deichmana,ccc,kazara,vene zie i nic fajnego nie widziałam-nic co by mi sie podobało tak ja te sandałki właśnie,a chciałam jakieś fajne japonki.

Wiesz co na niespodzianki jest fajny bardzo kremik.Mi się ostatnio pod skórą chciał zrobić pryszcz i posmarowałam się nim i rano nawet śladu nie gnojku nie było.
Moja siostra z kapryśną cerą ma go i zadowolona jest.
to ten

http://www.natural-beauty.pl/lavera-...y-mietowy.html

i ten jeszcze fajny

http://www.natural-beauty.pl/kosmety...ginijskim.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 12:40   #1670
anakazar
Zakorzenienie

Sidorcia nie przejmuj się-moja się bawiła kupą kota naszego.Wymyłam jej wtedy kilkanaście razy łapy protexem.

Stary 2011-05-11, 12:40   #1671
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Bao tak mi przykro z powodu tego chłopca.Jeju jak ojciec czy ciocia mogą być tak okrutni wobec dziecka?a może rozmowa z ojcem dziecka by coś dała?
no właśnie nie da rady bo on wogóle do szkoły się nie stawia, nawet na wezwanie wychowawcy przychodzi ciotka z wielką łachą a i tak ma dziecko w dupie

Cytat:

co o tym myślicie? ma grubą silikonową rurkę miękką, no podejżewam że się ciężko myje ale wczoraj kupiłam go małej, bo chciałam coś ze słomką skoro już umie pić ze słomki ale jak jej daję to czasem gryzie a czasem pociągnie coś, nie to co ze zwykłej słomki. chociażwczoraj to kupiłam i dzisiaj pierwszy raz jej dałam, możenie umie. i tylko herbatki będe w tympodawać jej żeby nie zachodziło za bardzo takim nalotem jak po sokach. (nie wiem czy wiecie oco mi chodzi.)

właśnie moje dziecko wyjęło kupę z nocnika i prawie ją zjadło!!!! ja tylko poszłam po picie do kuchni a ona zeszła z nocnika i się bawiła kupą. nigdy nie robiła takich numerów, a ja głupia wyszłam na chwile.umyłam jej ręce porządnie mydłem, wystarczy to?
mam ten bidon, kupiłam w sobotę w smyku za 15 zł i też napalona, że mały się nauczył ze słomki i lipa, raz, jest za szeroki i małemu ciężko go trzymać, dwa, ta pokrywka ciężko chodzi i mały sam za chiny picia nie otworzy, trzy, ta słomka jest na tyle gumowa i rozciągliwa, że zagryza ją i rozciąga, cztery - kiepskie do mycia - nie polecam

Stary 2011-05-11, 12:42   #1672
anakazar
Zakorzenienie

Kurczę Bao dziecko chyba jest tam niepotrzebnym kłopotemNormalnie wzięłabym takiego ojca i po mordzie bym lała;/Nie wiem co tu poradzić.A może delegacja szkolna do domu do ojca na rozmowe skoro się nie wstawia?

Stary 2011-05-11, 12:46   #1673
sidorcia
Rozeznanie

ana co o tym myślisz?
kupiłam ostatnio bo potrzebuję czegos wyrównującego kolor skóry, a to nawilża i daje delikatny kolor idealnie taki jak moja skóra. nie zapycha. ale chodzi mi o skład. nie mam problemów ogólnie ze skórą.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ul.html&next=1
Stary 2011-05-11, 12:51   #1674
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ana co o tym myślisz?
kupiłam ostatnio bo potrzebuję czegos wyrównującego kolor skóry, a to nawilża i daje delikatny kolor idealnie taki jak moja skóra. nie zapycha. ale chodzi mi o skład. nie mam problemów ogólnie ze skórą.
Jak Ci służy i nie zapycha to zużyj i może kup następnym razem co fajnejszego tonującego,bo tego nie warto

Stary 2011-05-11, 12:52   #1675
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę Bao dziecko chyba jest tam niepotrzebnym kłopotemNormalnie wzięłabym takiego ojca i po mordzie bym lała;/Nie wiem co tu poradzić.A może delegacja szkolna do domu do ojca na rozmowe skoro się nie wstawia?
coś Ty, u mnie w szkole takie akcje są niemile widziane...wszyscy wszystko mają w dupie, uczą - i wystarczy; tylko ja głupia dziecku chcę pomóc i jeszcze po dupie za to dostaję - to jest kolejny argument, który mnie zraża do pracy w szkole...
Zjadłam 2 talerze kremu z brokułów z grzankami - znowu mi w dupę pójdzie

Stary 2011-05-11, 12:53   #1676
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
Jak Ci służy i nie zapycha to zużyj i może kup następnym razem co fajnejszego tonującego,bo tego nie warto
a co polecasz? bo ja się nie znam kompletnie
Stary 2011-05-11, 12:59   #1677
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

No i od jakiegoś tygodnia zauważyłam u niej krostki. Nie wiem czy to nie potówki bo zaczęly sie na szyi, takie drobniutkie, raczej bez koloru. Teraz ma na szyi, pod brodą, na pleckach ale tak raczek blizej paszek i na brzuszku. jak ją myję to sa takie szorstkie... czy to moga być potowki? czy raczej uczuleniowe?[COLOR="Silver"]

)
Jak dls mnie x tego co piszesz to potówki świadczą o tym miejsca w których je ma bo tam się dzieciaki zwykle bardziej pocą .

Cytat:
Boże, mam nadzieję, ze moja nie będzie taką diablicą. Bo ja muszę przyznać bez bicia, ze czasem jeśli mala czegoś chce a to nie jest zakazane to jej daję mimo jej krzyku... czy powinnam? np. staje przed balkonem, pokazuje palcem i zaczyna płakać. Wtedy ja wypuszczam na balkon... powinnam? czy tylko nie reagować na coś co chce a jest zakazane? Wtedy staram sie nie ulegać tylko albo ją zagaduje czym innym albo w ogóle ja ignoruje- i przestaje. Ewentualnie leci do mjej nogi i chce sie wtulić. Wtedy ja biore i juz jest dobrze...
Jak jest to rzecz nie zakazana to tak , bo dziecko mówić jeszcze nie umie , to jak ma Ci przekazać że chce na balkon ? To wyje , ważne żeby się nie łamać nad rzeczą zalazaną i nie robić tak że 5 razy wolno a 10 nie wolno bo dzieclo wtedy głupieje

Cytat:

A mam mały problem zaczeły mu pekac usta w jednym miejscu i to ak mocno az krew leci może którastak miała czym to smarowac? Smarowałam na razie wazeliną i moja pomadka, ale nie wiem mozemasc ochronna z wit a? Jak myslicie?
:

anakazar podaj linka do tych kremów bo piszesz ze krótkie składy ja mam cere mieszana/suchą ale prawie wszystko mnie zapycha i pełno podskórnych grudek sie robi jeszcze nie trafiłam na dobry krem dla siebie
własnie miałam napisać żebyś A spróbowała bo to dobre na wszystko

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
[

t
Ja z lidla używam mleczka do czyszczenia dla mnie nie różni się niczym od CIfa , płynow do kibla oraz całego osprzętu do zmywarek ( kostki ale te za 7 zł , nabłyszczacz , sól ) nie raz jak mają też płyny do czyszczenia i odświeżacze . Odświerzacze do kibla też używam

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dla Hanusi

a ja pijąc kawę o 5 rano czytałam napis w kółko o jakimś błędzie

dziękuję w imieniu Gmyrelkowej Hani

Mój chodzi już całkiem dobrze, w domu po dywanach i panelach śmiga na nóżkach, na płytkach pada na kolana i raczkuje, na dworze jedno i drugie, choć wczoraj po piachu super chodził, mimo, że niewygodnie przecież. No i widzę, że lepiej chodzi jak ma butki z jakąś chropowatą podeszwą gumową, nie ślizgają mu się, a te kapcie z befado się jednak ślizgają, wczoraj latał po domu w sandałkach ecco i super pewnie się czuł.

Kurde mam problem z jednym dzieckiem u mnie w szkole...strasznie chcę mu pomóc, a znowu jestem z tym sama, powiedziałam wychowawcy i też się zainteresował ale nie na tyle na ile bym chciała we wrześniu przyszedł do nas chłopak do 4 klasy (10 lat), jego mama zmarła 4 lata temu na raka, a ojciec związał się z jej siostrą i zrobili sobie dziecko drugie (mały ma koło 2 lat) i teraz mają się żenić; ten ojciec pracuje pod warszawą, a ta ciotka ze swoim dzieckiem i tym chłopcem - swoim siostrzeńcem w wiosce koło buska. Wiem od dzieci, że chłopak jest szykanowany i nienawidzony przez ciotkę i ojca, podobno bity - śladów nie widziałam, więc nie wiem, ale mimo to martwię się o niego, jest strasznie wrażliwy, dzieci go nie lubią, bo stał się wobec nich agresywny, opuścił się w nauce, tak odreagowuje tę całą sytuację rodzinną wg mnie. I dzisiaj płakała na moim dyżurze, że nikt go nie lubi itd., chłopak jest bardzo mądry, zdolny, ale niedopilnowany, bardzo nieszczęśliwy, a do tego super ładny chłopak - ma piękne długie rzęsy - no mówię, wam prześliczny i tak mi go strasznie szkoda, tak bym chciała mu pomóc oczywiście dyr już mnie wzrokiem przesiewał jak widział, że przy dziecku siedziałam...ehhhh
Co za dyrek po cholere on szkołę prowadzi jak nie chce pomagać dzieciom

Cytat:

Miałam przy Szymku i porażka , do tegp jeszcze kiedyś wylało mi się z niego wszystko z torbie

BYłam na spacerku dzieciaki mi padły ale błoga cisza
Stary 2011-05-11, 13:04   #1678
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ana co o tym myślisz?
Sidorcia miałam to kiedyś i nie warto

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 13:06   #1679
ania p
Zakorzenienie

Ale patologioa do nas na placyk przyłazi od paru dni aż mi żal tyvh dzieciaków jest ich troj rok po roku , widać że zaniedbane starsznie , najmłodsze ma jakiś miesiąc baba je wozi w parasolce
Do zabawy w piasku mają woaderko po serze , pudełeczko po maśle itp.. a baba tylko za winkiel łazi jarać fajki .. już jej miałam ochotę pojechać żeby zamast fajek to dzieciom foremki kupiła, siedzą biedaki w piaskownicy i wgapiają się w Oli zabawki . dobrze że mam tego dużo bo chodzę z sąsiadką a ona ma marny kosz w wózku to biorę zawsze tyle żeby było dla Oli jej synka i SZymka , to dziś im dałam te zabawki do zabawy . ale miały radochę . szkoda dzieciaków . a mamusia tylko ławkę okupuje , a dzieciaki samopas latają
Stary 2011-05-11, 13:15   #1680
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

JAK SOBIE WPROWADZIŁAM SWOJE DANE DO KALKULATORA ROZMIARU BIUSTU TO NIBY MAM 65 G mały mi znowu naklikał

Bao, może zróbcie tak jak mój kolega kiedyś zrobił, był facet co miał się opiekować pewną babcią dostawał na to marne 150 zł, ale na wsi jak nic nie ma to i to majątek, a on nawet jej jeść nie dawał, to kolega wraz z drugim, ubrali się w ślubne garnitury i pojechali do gościa i powiedzieli że są z opieki społecznej, i jak dostaną jeszcze jeden sygnał, czy coś zauważą to będą musieli inaczej sprawą się zająć. Jak pojechali po tygodniu, to babuleńka roześmiana szczęśliwa i wogle, może tez wyślij tz z kolegą niech go nastraszą

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

własnie wcinam szparagi z bułką tartą i masełkiem uwielbiam.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości