|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Cytat:
![]() Wypiszę tylko hasłowe propozycje, które znalazłam na forach. I zestaw na wyjazd: - 2 wieśniaki - kurczaka z pieczarkami - warzywa w pojemniczkach (i widelec) ![]() II zestaw: - kilka jogurtów lub chudych serków - jajko na twardo - poporcjowany kurczak - parę kawałków ducanowego biszkopta III zestaw mnie zadziwił, nie powiem ![]() Cytat:
Tu blog tej dziewczyny i przepisy po prawej na pasku: http://dietadukanaprzepisy.blogspot....10/wyjazd.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Rozeznanie
|
Uciekam już od Was, zazwyczaj tak długo nie siedzę no i już czuję, że zaraz padnę na twarz przed lapkiem. Kolorowych moje Łobuziary
![]()
#483 | |
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
hm uderzeniówkę planuje do piątku włącznie, chyba dobrze nie? odrazu zapytam sie jak to jest z białkami jem ile chce w ciągu dnia?;/ tak jak pisze w książce? bo według podanego rozkładu planu dnia calego wg Dukana co na sniadanie i obiad , podwieczorek i kolacja jest normalnie..a pisze ze mozemy jesc ile chcemy protein w fazie uderzeniowej o kazdej godzinie?;/ wzrost170; waga70 Cel: 70....68....66...64...62... 60...58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeciego dnia z rana tak mi organizm ruszyło, że poczułam rano głód i jadłam już częściej, kiedy mi pasowało. W następnym dniu było maksymalne obżeranie się, jeśli można tak powiedzieć, bo doszłam do 1500 kcal (a to i tak poniżej zwyczajowo ustalonej normy zapotrzebowania organizmu podobnego do mojego). Dziś prawie nie chciało mi się jeść i wieczorem zmusiłam się niemal do spożycia kilku produktów, żeby więcej białka mieć i kalorii. Tym razem udało się ledwie 98 g (a to dlatego, że właśnie mało jadłam, bo byłam nasycona wczorajszym dniem) i nie dociągnęłam do 1000 kcal. Gdyby nie siłowa kolacja, to byłby bardzo słaby wynik. To organizm czasami nam chyba dyktuje, kiedy jeść. Ale już nie może nam dyktować, co jeść. Może Ty od razu poczujesz głód? Każdy chyba inaczej reaguje na żywieniowy szok. Ostrzegam, że ciało może się bronić przed dukaniem! Moje próbowało mnie zmusić ![]() I naskórek mnie swędział - szczególnie wtedy, jak wychodziłam na zewnątrz (tj. kilkanaście-kilkadziesiąt minut po jedzeniu). Pewnie organizmowi nie pasował nadmiar mięsa. Obie dolegliwości przeszły. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-10 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki!!!
Jak pięknie za okienkiem ![]() ![]() Dziś mam ostatni dzień @ ale bałam się wagi, więc nie wchodziłam, także nie mam się czym pochwalić albo ponarzekać na wzrost bo po prostu nie wiem jak jest. Wiecie, ostatnio zauważyłam, że po tych wszystkich wzrostach i zastojach boję się wchodzić na wagę- wolę chyba nie wiedzieć niż wiedzieć i chodzić później taka przybita. Ehhhh
#486 |
Rozeznanie
|
Witajcie
Pozwolicie że dołącze ?? ![]() Czytam Was od poprzedniej częsci ale tak jakoś nie pisałam. Ja już ponad miesiąc na Dukanie, ksiązka przeczytana, test zrobiony an samym poczatku (dzieki wam) Narazie jest mnie mniej o 4,5 kg Wzrost 163 waga poczatkowa 68,9 Gratuluje Wam wytrwałości i mam nadzieję że dzieki Wam też wytrwam ![]()
#487 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#488 | |||
Szara Eminencja
|
Cytat:
Ja już od połowy drugiej fazy ćwicze, pływam, nawet powiedziałabym , że więcej aerobów robiłam niż teraz bo teraz bardziej robie ćwiczenia z naciskiem na kształtowanie sylwetki. Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że się odezwałaś ![]() ![]() U mnie po wczorajszej porcji skrobii - spagetti, z serem żółtym spadek 0.6 kg ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#489 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a ja bym sobie zjadła pieczone ziemniaczki, też dozwolone na III fazie w produktach skrobiowych:P u mnie znów wzrost, no ja nie mogę ![]() ![]()
![]() |
#490 |
Raczkowanie
|
Witam po dość długim moim niepisaniu
![]() Dukam dukam, a tu albo jakiś wielki zastój, cały czas 3-4 kg mniej, dziś 2. dzień @... ale mogło by to jakoś spadać, to bardzoej cieszy oko ![]() Chyba się wybiorę do lekarza, cosik chyba mnie nery bolą ![]() ![]() ![]() Ale jak wyjdzie coś nie tak to będę robiła 5 PW/1P, teraz mam 5/5. Wczoraj tż zamówił pizze ![]()
#491 |
Rozeznanie
|
hej chudzielce
![]() z moim tyłem coraz lepiej ![]() ![]() ![]() i wiecie co ? od początku mojego dukania, nie zrobiłam praktycznie żadnych słodkości, oprócz sernika na zimno, jeden jedyny raz... teraz w piekarniku pieką się bezy ![]() zobaczymy czy wyjdą, wrzuciłam do nich aromat truskawkowy ![]() ![]() mamusia mi zrobi małe zakupy i mam w planach zrobić serniczek na zimno i może ptasie mleczko ![]() ![]()
![]() |
#492 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Żołądków indyczych ciężko będzie dostać. Przejdę się do innego sklepu po kurze, może będą mieli świeże, to i kuraka kupiłabym. Cytat:
A co do jedzenia, to możemy jeść ile i co chcemy (byle z listy dozwolonych) i o porze, jakiej chcemy. Ja zrozumiałam ten jadłospis w książce tak, że Dukan każe nie zapominać o posiłkach i musi być minimum trzy dziennie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() Ja ostatnio zrobiłam sernik z jogurtów, ale żeby nie za dużo zjadać cyklaminianu, to dałam słodzik do pieczenia Maxi Sweet. Niestety, ciasto do wyrzucenia, takie gorzkie ![]() Daj znać, jak wyjdą bezy, może zrobię na wyjazd. Moje aromaty jeszcze nie doszły, więc dodałabym cytrynowy |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zadomowienie
|
Jeszcze raz Wam dziękuję za wsparcie
![]() Wczoraj zrobiłam sobie dzień przerwy i poszliśmy całą paczką na ognisko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie co? Z każdym dniem czuje,że jest mnie mniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pewnie w tym drugim słodziku był aspartam... dlatego zrobił się gorzki ![]() dobry! ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#496 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() Jestem na diecie 4 dzień, stoję na wadze i nie dostrzegam różnicy. Chciałabym zrzucić jakieś 5-6 kg. Nie jest to zbyt motywujące:/ czy któraś z Was też tak miała? ps.Planuję przejść do II fazy w sobotę.
#498 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ależ ja dziś w stresie byłam. Wyobraźcie sobie, że przyszło do mnie skierowanie na komisję lekarską (to jeszcze d tego wypadku się ciągnie:/) no i termin wyznaczyli na poniedziałek, a ja w poniedziałek zaliczenie nut z muzyki mam. Panika jednym słowem, pomyślałam że dziś przejde się do babki od muzyki i zagadam z nią. No i ona do mnie "no to rozumiem że dziś chce Pani zaliczać" a ja że moge iść na żywioł i mam 5!!!!
![]() ![]() No i teraz stresuję się tą poniedziałkową komisją bo przecież od tego zależy ile wypłaca mi odszkodowania... Nie wiem co mówić, nie wiem co robić, chyba na zawał im tam padnę i wtedy może jakieś odszkodowanie przynajmniej mojej rodzince się dostanie ![]()
#499 |
Raczkowanie
|
A ile ważysz? I ile wyszło ci z testu I fazy?
#500 |
Rozeznanie
|
Koleżanko!!!!!!!! 5-6 kg do zrzucenia i 7 dni uderzeniówki????????????? ?????????????????!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wni oskuję że testu nie robiła Panienka???
#501 |
Zadomowienie
|
dzien dobry chudziunki!!
ja oczywiście w pracy.. ![]() tż mnie dzisiaj obudził o 7.30 tel no to wstałam, wykąpałam się i poszłam przed pracą na ploteczki.. zawrotny spadek u mnie -0,1 ale spadek ![]() ![]()
#502 |
Raczkowanie
|
Hej hej moje Żabki!
![]() Ależ dużo napisałyście przez te parę dni, gdy do Was nie zaglądałam ![]() Wpadam na chwilkę się przywitać ![]() U mnie waga walczy. Po dniach warzywnych przeskakuje ponad 58, czasem nawet po proteinach nie spada do 57,4kg, które już było. Nie poddaję się, bo wiem, że troszkę za mało ostatnio piję i wiem też, ze im bliżej wyliczonej przez Dukana wagi finalnej, tym bardziej organizm się broni. Dukam grzecznie i bezgrzesznie ![]() ![]() W Biedronce są pyszne, tanie pomidory i pożeram je z serkiem wiejskim, doprawione solą czosnkową ![]() ![]() To ja uciekam. Ściskam Was cieplutko!!!!! ![]()
#503 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no,chyba, że badania wyjdą źle to przechodzę albo na 6PW/1P albo na III fazę. Cytat:
nawet nie pytam czy zrobiłaś test, bo widać, że nie ![]()
Utrwalam zrzucone 20 kg, bo chcieć to móc! ![]() Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-05-11 o 13:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#506 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!
![]() Cytat:
Cytat:
Hm, i kto to mówi... ![]() Onetto, lepiej przejdź do III fazy jak najszybciej, a nie do drugiej. Sprawdź sobie w tabelach, ile powinnaś jeść jakich składników dziennie, żeby chudnąć! I tego się trzymaj. Podawałam linka kilkanaście postów wcześniej. Jeszcze raz wklejam: http://www.programy.u.waw.pl/zapotrz...ie-kalorie.php Pamiętaj, że liczba kalorii podawana w opcji chudnięcie to NIE są kalorie WSZYSTKIE, tylko kalorie ponadprogramowe (podstawowe zapewniają sprawną pracę organów wewnętrznych i utrzymanie stałej temperatury ciała), konieczne dla normalnej aktywności. Aateno, jadłam indyczego sznycelka, który wcześniej moczył się w zaprawie jogurtowo-rooibosowej. Ale mi smakował! Metal_fish, żołądki po prostu gotuję i potem sobie pogryzam. Wolę indycze - tak samo, jak moja kotka (bo to dzięki niej zaczęłam jeść żołądki; wcześniej bym ich nie tknęła). Bardzo dobre! Tu są przepisy, które z łatwością można zmodyfikować na dukaniu (wywalić mąkę, masło i olej, śmietankę zamienić na jogurt 0%, opuścić inne duperelki żywieniowe, których spożywać nie możemy). Najprostsze - na dni P (jeśli wyeliminuje się to, co trzeba): Żołądki w sosie własnym: http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/z...sosie_wlasnym/ Żołądki w sosie czosnkowym: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...sie_czosnkowym Żołądki duszone na ostro: http://www.gotujmy.pl/duszone-zoladk...isy,28869.html Bardziej zróżnicowane - na PW: Potrawka z żołądków: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...kow_drobiowych. Gulasz z żołądków drobiowych: http://kafeteria.pl/bonappetit/przep....php?id_p=5327 Wczoraj spróbowałam cynaderków i mnie zamuliło - dziś boję się ruszyć, ale jutro już będę musiała. Pokroję i zmieszam z kiszoną kapustą chyba. To będzie sajgon. Dla niewtajemniczonych - cynaderki to w języku mniej wyrafinowanym NERKI. Bardzo specyficzny zapach, a gotowane dwa razy. No... nie powiem, czym pachną, żeby nie zrażać siebie i innych. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-11 o 13:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#507 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() uuu dziś ostatni dzień PW to nie kupię sobie pomdorków w biedronce... ale miałam też dobre z targu ![]() a propos picia - pamiętajcie żeby przy upałach, w miarę możliwości, zwiększyć ilość wypijanej wody! zdaję dalszą relację z aromatów: - toffi - z serkiem średni bo brakowało koloru/konsystencji odpowiedniej dla toffi, za to 'pasta' z mleka w proszku, mleka w płynie, słodziku i tego aromatu -> ![]() ![]() - orzechowy - dodany do placuszków otrębowych rewelacja!!! te grudki delikatne otrębów + orzechowy aromat dały wrażenie że są dodane mielone orzechy ![]() - czekoladowy - wykorzystany do polewy do tychże placuszków (mleko w proszku, mleko w płynie, kakao, słodzik, aromat), podkreślił czekoladowość której brakowało mi w takich pseudonutellowych paciach ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Uff, jak dobrze, że się nie ważę i mniej przez to denerwuję Cytat:
Cytat:
http://www.winiary.pl/przepis.aspx/1...-z-pieczarkami |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, ja nie lubię podrobów... bleeee
Wątróbka to najgorsze co może być dla mnie, ale tak się zastanawiam nad tymi żołądkami, pamiętam, że jak byłam mała to zawsze z rosołu wyjadałam ![]() Czasami kupuję to dla psów, muszę im kiedyś podkraść ![]()
#510 |
Wtajemniczenie
|
zrobiłam sobię serek homo + kakao, bo mam jakiś głupi humor. bez powodu jestem taka... hm. nie wiem jak to określić. nie chce mi się nic... iść na spacer, uczyć się.. może dlatego, że mam już weekendi to złudne wolne tak na mnie działa;/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.